Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, IvanKirov написа:

На кого искаш да слугуваш? Копейкин като върне визите за ЕС, и западняците ще спрат да идват, да оставят някое друго евро.

ми айти сектора квой ве
микромеките не печелят от операционни системи, а от услуги

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 41 минути, attj написа:

Навремето една бира беше 32 стотинки.   Сега мога да посещавам всякакви хотели, включително 5 звездни.    Не ми се налага да ходя до морето ни.    Имаме свои  имоти във Варна и в  Бургас,  можем да живеем където решим, а на плаж не сме ходили въобще  вече 2 години.   Морето ми е на 5 минути пеша.   Човек  не оценява, което има, дори забравя за същото.   Сега имам повече спрямо преди,   обаче отдавна не сме на 25 години.   И преди и сега си има своите предимства.

Трол защо рядко те пускат на разходка около интерната

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

А тиквата е демократ викаш?

Такъв се води, какъв е в действителност е друга тема.
Апропо тъкмо чета че Горанов бил попаднал в списъка Магнитски.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

На кого искаш да слугуваш? Копейкин като върне визите за ЕС, и западняците ще спрат да идват, да оставят някое друго евро.

Интересно 3/4 от износа ни е към ЕС, повече от милион българи работят там. Наливат ни милиарди. Копейката и дебилите му искат да се махнем, а алтернатива каква? Раша под 2 процента от износа ни. Отрицателен търговски баланс винаги с тях.

преди 1 минута, Coco1 написа:

Трол защо рядко те пускат на разходка около интерната

Не мисли всички като себе си. 

преди 2 минути, Bubbles написа:

Такъв се води, какъв е в действителност е друга тема.
Апропо тъкмо чета че Горанов бил попаднал в списъка Магнитски.

Агент на ДС, напуснал работа да не напусне БКП. Мамини сладки, ако сте шарани не знам.

преди 46 минути, АСПЕКТ написа:

Посолството Британия

Хубаво знаме, ново знаме явно имат в Албиона.

?m=02&d=20200703&t=2&i=1524580865&r=LYNX

И САЩ.

Gay Pride GIF by Hello All

198773522_200267958626746_58131107426237

Мустак защо не си при джендъра Путлер 

преди 26 минути, IvanKirov написа:
преди 28 минути, Митко Вълчев написа:

Соц, забрани, рестрикции, усложнения, тъпотия.

Набара ли те милиционер с долари, пишеш обяснения отде ги имаш.

Или ква да е валута.

Абе, хубост и свобода. Друг да ги живее!

Ти имаш лични спомени предполагам - кога си бил в трети клас, си вадил долари от джобовете в прогимназията?

преди 25 минути, AAUUXX написа:

25 място в света по БВП в цифри и факти. Сега на кое място сме ?

http://svoboden-narod.eu/737/икономическото-чудо-нрб-от-44-г-до-89-г-в-ци/

К'во място, к'ви пет лева , к'во икономическо чудо?

преди 7 минути, gringos написа:

Спирал е тока чат пат - тва ли им е греха на комунистите, че са напраили всичко, което и днес полазваш, но не е било идеално за капризната ти душица?

Но ясно е защо, няма да разбереш - ти си учил "инджерлък". Ако беше инженер, щеше  ти да ми ги обясняваш на мене тия работи.

Е ко да ти обяснявам повече, капиталистите имаха ток постоянно, ние нямахме. За сметка на туй имахме соц радиация, дето я изнесоха съветските другари, до Норвегия чак!

преди 1 минута, gringos написа:

Ти имаш лични спомени предполагам - кога си бил в трети клас, си вадил долари от джобовете в прогимназията?

Майка ми разправя. Седнала са пие едно кафе, минава милицията, и проверява. Който няма печат че работи някъде - прибираха ги на най-тежкия физически труд. Каторга баш!

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Агент на ДС, напуснал работа да не напусне БКП. Мамини сладки, ако сте шарани не знам.

Шаран е който гласува за него, примерно Миро, аз НЕ гласувам защото не ми е работа, но и когато ми беше работа и го правех не съм гласувал за ГЕРБ.

току-що, NewRedDragon написа:

Имаше ли частна инициатива

бакшиш вземи прочети указ 56 или ти не знаеш да четеш а знаеш само да въртиш геврека

току-що, NewRedDragon написа:

Като студент 1-ви курс ме набараха с 5-600 USD

ти и ченчаджия ли си бил а бакшиш ?

И да, да се подмажем на съветските господари, зорлем ни изритаха на манифестация, в радиоактивен дъжд.

Сигур и туй е било хубаво и мъдро!

Соц гражданинът няма стойност! Само извергите са важни, и малоумната им идеология.

преди 27 минути, IvanKirov написа:
преди 29 минути, gringos написа:

че днешното потребление на ток, е много по-високо от комунистическото.

Такова нещо аз не съм твърдял. Ток изнасяхме за комшиите, пък те ни се подиграваха, че седим на свещи.

Такова нещо аз го твърдя, щото ти го сметнах. Твърдя, че ако днес потреблението на тока за средно семейство е колкото през соца, средната сметка за ток, трябва да е 450 лева. А ти не си твърдял такова нещо. Нещо повече - не си и разбрал, кво ти написах на езика на математиката за шести клас. Кво викаш - имаш диплома за индженер ли?

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

100 милиарда през 2017 и 100 милиарда през 1980г не са едно и също. Къде сме били на икономическата световна карта през соца и къде след него е единствено от значение ,пък и като се огледаш около себе си е достатъчно да се направи сравнение.

преди 1 минута, gringos написа:

Нещо повече - не си и разбрал, кво ти написах на езика на математиката за шести клас

Изобщо не ме интересува кво се върти в некадърната ти глава. Като нямаш пари да си платиш за тока - аз излязох виновен. Все ви е крив някой на вас!

преди 8 минути, IvanKirov написа:

Майка ми разправя. Седнала са пие едно кафе, минава милицията, и проверява. Който няма печат че работи някъде - прибираха ги на най-тежкия физически труд. Каторга баш!

не е така
ако в работно време те видеха да се размяташ по кафенетата, просто питаха къде работиш и искаха паспорта
казвах, нощна смяна съм и не ме закачаха повече
те си имаха начини да проверяват дали казвам истината
а че тези които не работеха ги пращаха някъде на тежка работа, мисля че е вярно
поне така се говореше между нас

пп
помня че имаше много работници в строителството работещи на частно
нямам си на идея как са ги проверявали

Редактирано от овню (преглед на промените)

преди 18 минути, Митко Вълчев написа:
преди 29 минути, gringos написа:

Не знам дали не е рискувал. Може и да е рискувал,но не ни казва. За сега само за дипломите си говори. Ти рискувал ли си? Или и ти само си говориш колко е лошо било през соца, ама си си стоял в България, щото си ти е било добре? И даже перспективата, че ще ходиш и в казармата, не те е подкарала да рискуваш в името на свообдата, демокрацията и евро-атлантическите ценности (по онова време, все още гейовете не бяха ценност и на запад)?

Абе някои са рискували, ама гледам че сега вие спасителите хич не тръгвате ни за Русия, ни за Северна Корея. Никой от вас. Та схвана ли разликата, от соца бягат с риск за живота си. Към соца или мама ви Раша , искате ама нямате желание.

Остави ги  спасителите  - те бягат от България, по плажовете в България поне половината не стават, постовете са празни. Познавам много кадърни момчета, дето избягаха в щатите и Англия да продават пици и др.

Ма ти рискувал ли си през соца? Нали си атникомунист - кога се осъзна като такъв, след като комунизмът си отиде ли?

преди 10 минути, Coco1 написа:

Защо мислиш че всички са длъжни тролове като тебе, живущи в Мосейково 

Отлитай нанякъде и се занимавай със себеподобни.

преди 5 минути, овню написа:

а че тези които не работеха ги пращаха някъде на тежка работа, мисля че е вярно

И още как. Комшията ми го засилиха на бетонов възел. За радост на бабичките. Обожават на всички да им е гадно, не само на тях.

преди 12 минути, gringos написа:

Е, то ти разбира се можеш да гледаш само от позицията си в спортното училище, не на база общата картина. Хранели са те, топло е било, спазвал си йерархията. Слушал и изпълнявал и не е имало нужда да мислиш за нищо. Разбирам защо ти липсва, не че спасителите им требе много мислене де.

преди 21 минути, Митко Вълчев написа:

Я дай ма сериозен източник, колко е печалбата на Кремиковци за цялото му съществуване. Печалба, не обороти.

В смисъл, искаш да кажеш, че ако ти го дам, ше можеш да го прочетеш ли?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.