Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Ти и толкоз имаш ли?

Не ,нямам и толква :speak:

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 2 минути, gringos написа:

баш през въпросната дискотека, средното потребление на ток за средно статистическо семейство е било неколко пъти по-голямо от днешното.

Еми в Кремиковци бумтеше усилен и безсмислен труд, и у КТМ Русе, и у Радомир май имаше някакъв соц мастодонт.

И 9 милиона бяхме, щото Тато не даваше да бягаме. Икономика на концлагер, де вика Велизар Енчев.

преди 3 минути, gringos написа:

И тогава, изводът е, че мизерията е днес, а не през соца. И следователно, трябва да спрете да повтаряте като латерни едни гьобелсови лъжи. Соцът ти построи  всички благинки които и днес ползваш - токът... без ток, нямаше да можеш да лъжеш по компютъра;

Що гърците като нямаха соц на свещи ли седяха?

преди 4 минути, gringos написа:

жилищата - 90% от жилищата в които живеят днес българите са построени през соца

Гърците да не са на палатки? Немска панелка виждал ли си на живо, дето баш прошляците живеят по такива. Трабант с Мерцедес ми сравняваш, една нация, една държава, различен строй.

преди 5 минути, gringos написа:

Ако те интересуваше математиката за шести клас, щеше да знаеш, че не можеш да сравняваш нещото с нищото и да изкараш, че нещото е нищо а нищото е нещо.

А ако си беше учил и уроците по химия и физика в шести клас, щеше да знаеш, за Закона на Лавоазие и Ломоносов, според който нищо не се появява от нищото и нищо не изчезва в нищото. А само се трансформира.

Тва е много сбъркан начин на мислене,който рано или късно, ще те прати в лудницата.

Не ми се отваряй, баш у инженерлъка най-много се учи математика. Не ми каза ква диплома имаш!

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Покупателната способност на България в момента е https://dariknews.bg/novini/sviat/bylgariia-e-s-naj-niski-zaplati-i-s-naj-malka-pokupatelna-sposobnost-v-es-2298199

Хахаха, 😀 демократични ми е.

В ЕС бе младеж, в ЕС. Не сравнено със соц недоносчето. Ако ви беше демократично и на вас, нямаше да сме последни. Иначе да, хубаво е в ЕС и то много.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Не ,нямам и толква :speak:

То си личи. Ако беше образован нямаше да подсмърчаш по татовия затвор.

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

В ЕС бе младеж, в ЕС. Не сравнено със соц недоносчето. Ако ви беше демократично и на вас, нямаше да сме последни. Иначе да, хубаво е в ЕС и то много.

И кое му хубавото? Членския внос на ЕС и обедняването на България, както и заличаването ѝ като държава? Унищожаването на суверинитета на България? 10 процента за война?

https://www.investor.bg/a/333-byudzhet-i-finansi/287548-balgariya-e-na-vtoro-myasto-v-nato-po-razhodi-ot-bvp-za-otbrana

От репортажа на Националната телевизия става ясно още, че 3,515 млрд. лв. ще достигне бюджетът на Министерството на отбраната за 2019 г. за ново въоръжение - 1,4 млрд. лв. плюс допълнителните 2,2 млрд. лв. за изтребителите. Това ни нарежда на второ място в НАТО след първенеца САЩ по разходи за отбрана като процент от БВП. 

току-що, AAUUXX написа:

Евроценностите предполагам ?

Имаш избор в Европа. Затуй избягаха 3 милиона.  Туй му е гадното на соца, нямаш избор. Животът ти не зависи от тебе. Ако те нарочи някой тъп партиец ще очерни живота на цялата ти рода. Цял живот казарма, това е соца.

преди 20 минути, Митко Вълчев написа:

Да бе най важното, спасител. Извинявай, забравих.

Кога съм казвал, че това е важно? Държавата е решила, че така трябва да бъде. Аз не съм сигурене, че така трябва да бъде. И даже мисля, че най-важният въпрос свързан с водното спасяване е, дали да има водно спасяване или да няма.

Ще ти обясня. В древна гърция е съществувала поговорка "Идиотът е човек, който не може ни да чете, ни да плува."

Смятали са, че трябва да се тренира тялото. А умът се развива автоматично в следствие на това. По онова време, не е имало водно спасяване. Идиотите просто са се давели. Бъди сигурен, че ако тогава е имало интернет, такива деформации, като твоите изобщо нямаше да съществуват.

И това е така, не само за дето идиотите са ги оставяли без водно спасяване да си се давят свободно. Кога се е раждало дете, на свободен гражданин (т.е не роб), той е бил длъжен да го занесе при... да го наречеме ЦК на Партията. Там от ЦКато, разглеждат много детайлно детето. Само да видят някой недъг и на бащата се предлагат две опции. Или да го даде за доотглеждане, там където се отглежда всичко що цял живот роб ще бъде; или пък да го метне от еди коя си скала, където меткат негодните деца.

И няма идиоти.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

И кое му хубавото? Членския внос и обедняването на България, както и заличаването ѝ като държава? Унищожаването на суверинитет на България? 

Искам да питам всички червени чутури. Като е било толкоз хубаво що се мъчехме да бягаме на Запад? Не знам за западняк да се е засилил да иде тука, да манифестира в радиоактивен дъжд.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Искам да питам всички червени чутури. Като е било толкоз хубаво що се мъчехме да бягаме на Запад? Не знам за западняк да се е засилил да иде тука, да манифестира в радиоактивен дъжд.

И аз това питам. Моите или нашите прадеди преди 100 години също са били бедни, но мечтата им не е била да отидат на Запад, да чистя.т кенефите. Странно нещо е западната пропаганда. Кока кола, Малборо и уиски.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Защото на запад има изграден стандарт на живот по восок от този в родната ни държава ,известен ред и правосъдие също са по добри .

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

да чистя.т кенефите.

Чистят кенефи таквиз кат тебе. Аз лично съм ходил по интервюта, в IT сектора.

току-що, AAUUXX написа:

Защото на запад има изграден стандарт на живот по восок от този в родната ни държава ,известен ред и правосъдие също са по добри .

Ми ето, соцът не е бил по-добър от капитализма. Оправете си заглавието на темата!

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Като е било толкоз хубаво що се мъчехме да бягаме на Запад?

Колко опита си правил да бягаш?

Ми ето, соцът не е бил по-добър от капитализма.

Ако гледаш само материалното - да.

Чистят кенефи таквиз кат тебе. Аз лично съм ходил по интервюта, в IT сектора.

Ми ето, соцът не е бил по-добър от капитализма. Оправете си заглавието на темата!

И аз съм ходил по Айти Интервюта. Имам немско висше образование, както и средно немско. Полувисше. Техническо.

преди 1 минута, ncl написа:

Колко опита си правил да бягаш?

Малък бях тогаз.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Странно нещо е западната пропаганда. Кока кола, Малборо и уиски.

Така се привлича евтина работна ръка.

• Автор
преди 1 час, AAUUXX написа:

Поздравление за това ,малцина успяват в тез трудни времена .

Цените на апартаментите се вдигат умишлено, като се правят огромни надценки.

Цените на апартаментите в днешно време не са истинските тези, а силно увеличени цени. Така става, щом строителството се изпълнява не от държавата, а от частни фирми, чиято цел е минимизиране на разходите и максимизиране на печалбите.

Няма и младежи данък, който да помогне на човек, да си купи апартамент.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Така се привлича евтина работна ръка.

Явно не са имали задължения към банките и капитализъм не им взел всичката земя. Затова сами се изхранвали, колкото могат.

А, сега умишлено им взеха всичката ценност, включае и семейна ценност с г.ей аджентата, която се налага и при децата. И хората нямат друга възможност, освен да стана роби на робите в Европа.

току-що, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Няма и младежи данък

Кредит искаше да кажеш, предполагам.

По соца ако направиш сметка пак толкоз трудно се купуваше апартамент. За селянче като мен направо беше непостижимо. Добре, че падна соца.

Тц, визирах демокрацията във време. По време на социализъма освен че бяхме на челни позиции по икономическа мощ ,държавата и правосъдната система работеха безупречно. Защо ми е да мечтая за западна европа тогава ?

• Автор

Кредит искаше да кажеш, предполагам.

По соца ако направиш сметка пак толкоз трудно се купуваше апартамент. За селянче като мен направо беше непостижимо. Добре, че падна соца.

За каква сметка говориш? За дългово задлъжняване? Ако имаш задлъжняване и необслужени кредити, и днес няма да ти дадат кредит.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Мхм, за това 90% от населението имаше свое жилище ,а на запад ни се чудеха как е възможно това.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Тц, визирах демокрацията във време. По време на социализъма освен че бяхме на челни позиции по икономическа мощ ,държавата и правосъдната система работеха безупречно. Защо ми е да мечтая за западна европа тогава ?

Младоженченски заем. Къде сега ще ти дадат пари, че си младоженец. А, апартамент на младото семейство? 

С тая г.ей аджента. Ще ти дадат друг път.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Защо ми е да мечтая за западна европа тогава ?

E ти ми кажи, що бягаха хората, от хубаво ли?

преди 1 минута, PigMan9GolqmotoPrase написа:

За каква сметка говориш? За дългово задлъжняване?

Колкото години се изплащаше жилище по соца, толкова и сега. Със 180 лева заплата, апартамент почваше от 6000 лева. Сметни колко заплати са това, ако караш на фотосинтеза.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.