Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Цитат

Фейсбук група: ФАЛИРАЙ С КИРО БРЕЙКА-ОРИГИНАЛНО

Tenyo Ghrozdanov  · 3 дни  · 
Извън хумора си позволявам личен коментар;
Навремето когато бях младо момче имаше хора-социалисти около мен които постоянно ми напомняха че нищо не знам и че света е "заминал" (по дяволите) и до днес съм им благодарен че ме учиха така. За мен беше удоволствие да раста с това чувство за некадърност в настоящия свят изпълнен с отговорности (нали, по дяволите).
Апелирам към теб който си под 18г. и си в тази група и си тук от фенщина към Киро Брейка. Ти не си изпуснал златният век и не си по-лош материал, не слави тези приказки ни врели, ни кипели. Сега е твоето време и то е твое, ако гледаш този човек може само да му се смееш , не позволявай този вид педофилия да увреди самочувствието ти или теб самия!
Сори за запетайките, учителката ми по БЕЛ казваше че съм тъпак.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

След влизането ни в шенген:

image.thumb.png.0e78fe5211ed4419e7304cbb7b1063fc.png

image.png.ae71b8d80c79577c94f25646b6f75c90.png

Тия дето сте науки сте копейките прос ти! Квичите, че нямате 2 лева за баничка с менте сирИнИ, после на нас се зъбите че сме били неуки, в ИТ сектора!

И аман с тия гейщини. Банално стана. Досег с тия не съм имал, не са ми пречили, за сметка на това военните ми очерниха живота за месеци, и им носех 5 години уверения, че уча. Зарад тях не можех да уча задочно и мизерствах. После пак мизерствах, щото неслужил, и не ме искат на работа!

100 пъти предпочитам гей паради, пред натрапени маршировки в радиоактивен дъжд. 

Ти си този, който оквича всички теми с патологията си по казармата! 

И кой ти каза, че писането на код е върха на сладоледа?! Ти се представяш за ИТ, но всички те виждат що за *** си и предизвикваш единствено присмех и съжаление! 

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Ти си този, който оквича всички теми с патологията си по казармата! 

И кой ти каза, че писането на код е върха на сладоледа?! Ти се представяш за ИТ, но всички те виждат що за *** си и предизвикваш единствено присмех и съжаление! 

Ми мразя ги бе, в дън душа презирам военщината, кво да направя. Дъното на дъното е, по-безсмислено и по-гадно от затвора. В ротата ни имаше няколко пандизчии - кокошкари, та разправяха. Имаха база за сравнение. Затова гей парадите са 100 пъти по-безвредни. Не ми ги натрапват, както ми натрапваха военни. Пра деда ми се прибрал от Америка за балканската война, без някой да го насилва. Мнението ми колко ще ви браня, ако стане тука война - да не се повтарям, знаеш го. 

Затова не ви ща ни соца, ни военщините, ни визи. Като сте копейки ходете вие се занимавайте с вашите простотии. Ето, оня ден - Ристу шапкаря плюе ЕС, пък ходи безвизово до Гърция да почива. Баш като ония мемове с гастърбайтерите на запад, дето милеели за Русия и Путин. Да ги емнат на фронта и ще им отмилее, в момента пак са ги подкарали да ги могилизират. 

Не си ми на нивото да ме преценяваш какъв съм в ИТ. Все едно куче да ме залае, клюшар да ми се зъби, че и вашата работа такава. Копейска. 

И преди да ме намерзавстваш за предното мнение - простак съм и аз, но образован. "Аз съм прост и вие сте прости", знаеш кого цитирам. 

преди 5 минути, IvanKirov написа:

простак съм и аз, но образован.

Това е най-лошото и опасното - образован простак!

В момента такива ни управляват.

JVpxwH0.png

преди 1 минута, В. Велев написа:

Това е най-лошото и опасното - образован простак!

В момента такива ни управляват.

По времето на необразования простак имаше почти всичко, дето мразя. Безкрайна гадна казарма, първата година не излизат от поделението. Не знам що за изроди са го измислили, но баща ми бил така. 

Имаше жителство, опашки, забрана за пътуване, вкл. до граничните райони. Чакане по 15 години за руски дарак, 30% от образованието - партийни простотии. По 1 месец безплатни бригади, турбо мизерия, някои и баня нямали. 

По 2 години по разпределение, за млади специалисти. Заточение ,и не е задължително да си при жена си/ децата. Значи 5 години ме държат изолиран, и мислели за семейството! 5 години в най-младите времена, далеч от жената... Коя ще те чака 5 години, и защо да те чака?

А нема нужда!

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Не си ми на нивото да ме преценяваш

Много добре съм те преценил - гола вода! Който парадира с някакви способности, трябва и да ги онагледи по един или друг начин, а ти самия се определяш като "простак - образован".

п.с. в момента ни управлява Посолството, и пророк му Пеевски. Държат го с Магнитски, и ако му заповядат и война ще обяви. 

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Много добре съм те преценил - гола вода! Който парадира с някакви способности, трябва и да ги онагледи по един или друг начин, а ти самия се определяш като "простак - образован".

Е нямаш ценз да ме преценяваш ти. Кое не е ясно?

Може да си мислиш, че си Наполеон или Айнщайн ако искаш, те лудниците са пълни с такива. 

Реалността е малко по-иначе. Мини по моя път, стани по-добър от мен, тогаз ще ме оценяваш. 

Разни баби и дядки сте фенове на копейката, необразовани и нагли. Айде, ще ходите ли да се биете за Путин, нали тропате с бастонките! 

преди 5 часа, В. Велев написа:

JVpxwH0.png

Бавачки, таксисти, зарзаватчийки... Образованите ви напуснаха, копейкин ви събира депутатите от женския пазар, ама съвсем буквално. 

За образовани ли се имате?

преди 7 часа, IvanKirov написа:

п.с. в момента ни управлява Посолството, и пророк му Пеевски. Държат го с Магнитски, и ако му заповядат и война ще обяви. 

Един път и ти да напишеш нещо вярно! :)

Навръх Бъдни вечер България вече има двама нови тото милионери.

Демокрация майна.

Цитат

Колажи и карикатури
1 дни  · 
Нека да говорим с факти.
Преди 1989 година българите бяхме 25 милиона. 
Всяко семейство живееше в осемстаен апартамент с луксозни фототапети и остъклен балкон. Тия апартаменти струваха между три и пет лева. 
Във всяко българско домакинство имаше каталог на „Некерман“, небрежно оставен на масичката в хола.
Армията ни беше най-силната в света. Имахме 150 хиляди танка и два милиона изтребители. 
Бозата струваше шест стотинки, кашкавалът - осем. 
Всяко лято почивахме безплатно в Китен - първа смяна от 15 май до 30 юли, втора смяна - от 1 юли до 15 октомври. 
Българските филми всяка година печелеха "Оскар", българските жени бяха най-красиви в света, а българските мъже най-потентни.  
Японците купуваха български компютри, германците – български автомобили. 
Българският интернет беше най-бързият в света.
Всяка зима валеше по два метра сняг, но съветските снегорини го изчистваха за четири минути. 
Тодор Живков беше светец, мъдър държавник и покровител на изкуствата. 
Дъщеря му спаси българската култура.

Цитат

Копейкин
И имаше тоалетна хартия за всички!

Цитат

Petar Kostov
Сняг до колене, ний голи до кръста, жънем ли, жънем..

Цитат

Иван Бакалов, журналист  

Вчера излезе новината, че преместили Навални в тюрма в Ямало-Ненецкия автономен окръг. Към 2000 км североизточно от Москва, към 1000 км северно от Тюмен. Потърсих на картата къде е. Дотам няма градски транспорт, няма и автомобилен път, за самолет също нищо не показва. Дали защото е секретно? Път със сигурност има, като този на снимката. Няма го на картата. Такива са пътищата из Сибир. През зимата горе-долу, ама през лятото е непроходимо от кал.

...

Някъде там бил затворен в лагер и Сергей Корольов, който направи СССР първа сила в космоса. Лежал в лагер, пребивали го, оцелявал по чудо. Веднъж го пуснали сам да отиде до Москва, където се гледа отново делото му. Вървял пеш, каквото го вземе по пътя, в един сняг някой му хвърлил хляб от камион, благодарение на което оцелял. За да стигне на късмет до някакво пристанище на брега на Северния ледовит океан, оттам с кораб, който минавал веднъж на месец. Преместили го в друг лагер, докато един ден Туполев не го включил в списък на конструктори, които ще работят като затворници в специален институт. Туполев също имал 15-годишна присъда. След смъртта на Корольов Русия изостанала в космическата надпревара. Могъл да живее повече, но понеже му чупили челюстта в НКВД и зарасла накриво, при операция при анестезията не могли да го обдишват правилно с въздух и това имало последствия.
Не че нещо общо с Навални. Той няма да изведе СССР по-напред в космоса. Който и да е вече не може да го постигне. И сега арестуваха неколцина конструктори на ракети и ги обвиниха в предателство. Местоположението им пак е същото - в Сибир. Освен затворените в тюрма, много са и избягалите в чужбина. Голям път напред, прогрес и развитие, има пред Русия. Дълъг.

Учените светила, на които се крепи пропагандата на режима - до  един затворници. Дори създателят на Правец бил "неблагонадежден". 

А Калашников - партиен секретар с начално образование, изкопирал немски автомат. large.9898(1).jpg.48cf7054b07f4eb00905b41ec9fd8d9e.jpg

п.с. Има филм за Корольов, заточили са го по набеждаване. Някакъв самолет уж бил разфасовал. На делото им вика - погледнете през прозорците, самолетът е цял пред очите ви. Въпреки това го пратили в ада. Дъщеря му разправя. 

А той е бил в центъра, гордостта на СССР космонавтиката, дето все с нея се дуят. Някъде из архивите ми има затворническото му канче. 

Такие вот советские дела. Мечтата на копейките - неграмотните да управляват. Бавачки, готвачки, фризьорки на конски опашки, зарзаватчийки. Таксист...

Цитат

Лустрация за работилите към ДС
1 дни  · 
Тези дни хвърлих око на Калин Тодоров-ата книга, "Зад завесите на Соца".
Тъй като нямам контакт с него, ако някой от приятелите ми има, да разкаже част от живота на баща му, който не знам дали му е известен.
Касае баща му, Станко Тодоров, шивачът с третокласно образование, който 25 години беше министър председател на България.
Та така. Веднага след 09.09. току що излезлите от дупките си шумкари, натрисат на баба ми, като квартиранти в къщата ни, другаря Станко с любовницата му.
От баба ми знам, че не бил лош човек, но вземе ли нещо "на заем", забравял да го върне.
Е ОК, баба ми не е била бедна жена, наследила достатъчно, както от баща си, така и от починалия ѝ съпруг, така че е преглъщала тези дреболии.
Друго е по интересно от историята на кокошкаря Станко.
Уредил на любовницата си първия в София магазин за втора ръка стоки, а всъщност крадени от убитите буржоа дрехи и аксесоари.
Предлагали и на баба ми подарък неща, защото така и така наем не плащали, нали Партията ги била там натресла, ама тя им казала, че това е грях и не приела нищо.
Алъш-вериша е им е вървял една-две години, докато съпартийци им завидели, наколадили ги и какво мислите станало?
Другарят Станко изведнъж се направил на нищо не знаещ, разграничил се от любовницата си и сменил квартирата си.
Нещастната женица я вдигнали милиционерите и само един Господ знае, какво е станало с нея след това.
Най-вероятно е изгнила по затвори и лагери...
ПП. Та ако видите Калин, кажете му да допише това в мемоарите си. Все пак е част от историята на баща му.
На снимката, родната ми къща, до СМГ, малко преди да я бутнат.

16 декември в 15:31 ч.  ·

На 16 декември 1941 година, Сталин директно предлага на британския външен министър Идън да се откъсне от територията на България, Югоизточния район, заедно с Бургас и да се даде на Турция.
Пред втрещения поглед на британския дипломат, "бащицата с мустаците", на който много съвременни българи се възхищават, заявява :
"На България е достатъчно едно черноморско пристанище (Варна)".
Разговорът е официално цитиран в многотомника на руското Министерство на външните работи, от който прилагаме копия.
Повече за тези събития, за които "българската" историография мълчи, може да прочетете в безценната книга на Георги Боздуганов - "България - военния трофей на Сталин".
Междувременно, пропутинската пропаганда у нас, ни залива с митове, че Чърчил искал гибелта на България, а само волята на Джугашвили е спасила страната ни от разчленяване след Втората световна война.
Ако ви е заинтригувала тази публикация, бихте могли да прочетете още по темата :https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=661037546224909&id=100069560094907

Киров колко чукундура имаше подобни на теб - ехеее

Слава богу че младото поколение е трезво и изобщо не му пука от миналото - реалисти .

Това което го интересува е да е добре, да има $$$ и да си гледа кефа 

За да стане то "западно" големия брат трябва да изръси тука едно количество зелено - ако има. И да въведе ред.

Ако не - нема сми да пуска цитира дърти вампири като тебе

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.