Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 час, В. Велев написа:

Свободен пазар отдавна вече няма. Особено в България. Всичко е под една шапка на 2-3 корпорации.

Аз пазарувам от много места, включително и от мои познати. Те не са към корпорации. Всеки сам си преценява откъде да купува. През соца нямаше избора. Сега има.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

И аз какво да направя? Какво ме интересува. 

Плувай, не е риба (търся джендър иконки да се подкрепя, ама много е изостанал Калин). 

преди 56 минути, В. Велев написа:

Я кажи каква точно работа вършиш като IT специалист?

Пращаш онлайн данни на статистическа фирма, която брои колко гарги има във вашето село ли?

Правя логиката на различни проекти. Онлайн бизнес, складови системи, ERP, такива неща. 

преди 27 минути, В. Велев написа:

screenshot-9.png

Долна лъжа. Беззаконие е самият соц. 

На 55 се пенсионираха жените, с 25 лева пенсия. 

преди 26 минути, Bubbles написа:

Акъл не се дава Ваньо, акъл или имаш или не, а аз само ти се чудя на измишльотините.

Кое е измишльотина? Ни си служил ни си копал, ама айде измишльотина било. Изнесъл си се кат пръдня из гащи, и даваш акъли от чернилското гето. 

преди 14 минути, В. Велев написа:

Вата, чугун, копейки. Това ти е най-голямата обида за тия, които построиха през социализма хилядите заводи, язовири, АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ, болници, детски градини и други подобни да не ги изброявам...

Не си ме разбрал, аз визирам тия които използват въпросните думички, те друго не знаят освен тях, а написаното на колажите е истина. :)

преди 3 минути, Веси Филипова написа:

И тие пенсии сега като са по 700 лева, та какво от това, за кое стигат?

Ми примерно с половин - до 2/3 пенсия, може да си купиш нова пералня с гаранция. Може да си купиш 2 телевизора. 

С 25 лева пенсия смятай колко ще спестяваш, за нова Перла 05, само такива имаше по соца. Нещо като 550 лева на ония пари. За цветен боклучав ТВ да не отварям приказка. 

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Ми примерно с половин - до 2/3 пенсия, може да си купиш нова пералня с гаранция. Може да си купиш 2 телевизора. 

С 25 лева пенсия смятай колко ще спестяваш, за нова Перла 05, само такива имаше по соца. Нещо като 550 лева на ония пари. За цветен боклучав ТВ да не отварям приказка. 

Пералня не се яде. Първо трябва да си 1 стъпало на пирамидата на Маслоу или поне на 2,  после да мислиш за пералня. И така все нагоре и напред. Беден човек не мисли за Витгенщайн, а мисли как да си купи хляб и ще има ли хляб утре?

преди 14 минути, IvanKirov написа:

Плувай, не е риба (търся джендър иконки да се подкрепя, ама много е изостанал Калин). 

OIP.HnUbaNy-0K6t7ABslE_mTQHaHa?rs=1&pid=

Пак заповядай.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Пералня не се яде. Първо трябва да си 1 стъпало на пирамидата на Маслоу или поне на 2,  после да мислиш за пералня. И така все нагоре и напред. Беден човек не мисли за Витгенщайн, а мисли как да си купи хляб и ще има ли хляб утре?

И ко мислиш, че 25 лева тогава са повече от 700 днес? Днес за пералня имат, и за хляб имат. По соца имаше само за хляб и кучешка радост. 

преди 4 минути, IvanKirov написа:

И ко мислиш, че 25 лева тогава са повече от 700 днес? Днес за пералня имат, и за хляб имат. По соца имаше само за хляб и кучешка радост. 

25лв е била социална пенсия ,сега е 250лв ,отново правиш несравними сравнения?

преди 3 минути, AAUUXX написа:

25лв е била социална пенсия ,сега е 250лв ,отново правиш несравними сравнения?

Цъ, баш стандартна пенсия си беше, за селския плебс. Бабите дето са работили в кравефермата, и в ТКЗС, бяха най-експлоатираните парии. 

Баба ми беше продавачка, пенсията ѝ беше от тоя порядък. 

Нали се хвалите че нямало безработни, кви социални пенсии ви гонят?

преди 26 минути, Bubbles написа:

Не си ме разбрал, аз визирам тия които използват въпросните думички, те друго не знаят освен тях, а написаното на колажите е истина. :)

Извинявам се. Обърках местоимението. Не ТИ а ИМ имах предвид.

Ей го Иванчо продължава да лъже че пенсията била 25 лева.

преди 13 минути, IvanKirov написа:

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Цъ, баш стандартна пенсия си беше, за селския плебс. Бабите дето са работили в кравефермата, и в ТКЗС, бяха най-експлоатираните парии. 

Викаш на другите плебс, пък ти си от плебс. Някакъв вътрешен конфликт със самия себе си усещам. Комплекси. Явно ти трябва бележка от лекаря.

преди 33 минути, IvanKirov написа:

Правя логиката на различни проекти.

УжЪс!

Поне намираш ли логиката?

преди 33 минути, IvanKirov написа:

Онлайн бизнес, складови системи, ERP, такива неща. 

Защо тогава немаш пари за врата за тоалетна да си купиш?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Викаш на другите плебс, пък ти си от плебс. Някакъв вътрешен конфликт със самия себе си усещам. Комплекси. Явно ти трябва бележка от лекаря.

Имам се за беден човек, защото ми се налага да работя, за да живея. По определение, за мен поне, определението за богат е който може да живее нормално, без да се налага да работи нещо, дето не го кефи. 

преди 1 минута, В. Велев написа:

Ей го Иванчо продължава да лъже че пенсията била 25 лева.

Цитирал съм ви сума ти извадки, от нета. Пенсиите почваха от 25 лева, ся айде макс 35 да е била на баба ми, ама от тоя порядък, не повече. От 25 почваха. 

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Много често хвалещите цоца са хора, които са под 30 или страдат от деменция или някаква форма кретения. Харесването на този кретенски строй върви ръка за ръка с харесване на казарми, диктатори и тем подобни простотии. В Русия е нещо като в соца, още пазят мумията на Ленин, скоро ще имат диктатор 30 години на власт, ако изпълни последния си мандат може и за още, сигурно накрая до Ленин ще го сложат, върнаха пионерите, по-мизерни пенсии и заплати от тука, селяните са закрепостени с тези мизерни доходи и някъде бях чел, че 70% от руснаците не могат да напуснат Русия и да искат. При демографската им криза не е да не приемат емигранти, но ботовете си стоят в ЕС, нищо че го плюят...

преди 47 минути, Proshark написа:

За всичко изредено след  : "То сега като имаме право на глас"...

-70% отиват за гъби.....и после се чудят...що гъбите били червиви....крадливи...фалшив "внос"...и с мирис на френски пачаври....

Ами ..пичове...такива сте си ги набрали...

screenshot-10.png

УжЪс!

Поне намираш ли логиката?

Няма да тръгна на тебе да ти обяснявам за софтуерно инженерство. 

Защо тогава немаш пари за врата за тоалетна да си купиш?

Кой е казал, че нямам врата? Няма врати при копейковите изверги, дето пак искат да отвличат децата, да ги експлоатират и пребиват, и да гладуват. 

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Кой е казал, че нямам врата?

Ти. Много останах изненадан като го прочетох. Ама сега не ми се търси 2-3 дена назад.

Ти. Много останах изненадан като го прочетох. Ама сега не ми се търси 2-3 дена назад.

И аз съм изненадан, щото такова не съм писал. 

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Имам се за беден човек, защото ми се налага да работя, за да живея. По определение, за мен поне, определението за богат е който може да живее нормално, без да се налага да работи нещо, дето не го кефи. 

Цитирал съм ви сума ти извадки, от нета. Пенсиите почваха от 25 лева, ся айде макс 35 да е била на баба ми, ама от тоя порядък, не повече. От 25 почваха. 

Нещо грешиш за определението за богат.

току-що, АСПЕКТ написа:

Нещо грешиш за определението за богат.

Не споря, за мен това е определението. Ивелин разправя, че Прокопиев бил богат само на кредити. За мен това не е богатство. 

на 27.10.2023 г. в 21:27, IvanKirov написа:

Дядо ми беше, да. Аз като раснах той вече беше пенсионер, и БКП повече не беше опция за него.

Не бяхме от тлъстите партийци, като бай ти Ристу. На ч.б. Юность съм израсъл, което не е голяма беда, там тъпото беше, че не ми купиха акумулатор. Предвидени са да работят като няма ток, дори куплунг за автомобилна запалка имат фабрично в комплекта.

Всяка вечер по 2 часа да нямаш ток, и да учиш на свещи. Дори не може да си го представиш.

image;s=1280x612

преди 55 минути, AAUUXX написа:

Отидеш да си избереш гъби на пазара, гледаш ,гледаш на сергията все един вид гъби се предлагат ,все от този същия вид който си ял толкова много години и са ти омръзнали.

Да ти кажа...не ща друг да ми "бере гъбите... на пазара".......и да ми ги слага на сергията...все едно нямам избор.......Винаги има избор...особено след 35 години..едни и същи...тез сегашните пък ..в коалиция..са топ ...бият тъпомера...Та...има избор....

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

image;s=1280x612

Що го цитира това? Мисля 402Д беше нашия, едни жълтички и червенички, пластмасови, заоблени. 

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Що го цитира това? Мисля 402Д беше нашия, едни жълтички и червенички, пластмасови, заоблени. 

Защото производството е 80 година. Ти каза, че си бил малък. Значи си 80 и някой набор. За 1000 път се издаваш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.