Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

на 5.04.2024 г. в 0:36, andiay написа:

Но... къде отиде твърдението ти, че живеем вече с 10 години повече?

Лесно е. Повече живеят пенсионерите, които са зъбобол за умнокрасивите гейпросащесср трололинки, които искат и тук са писали как искат, помнещите добрия социализъм, които пречат за подмяната на историята ни с такава удобна на техните господари, да измрат . Някои от които вече не пишат тук(от оригиналните си профили), а живеят толкова "омразно" дълго, поради ефекта от добрият живот през социализма, включително достъпността на здравеопазването, труда, почивката сред истинска и чиста природа* много по-малко застроена, а сега кво(?) бетономорие някой(?) и качествената храна.

*Тогава нямаше както сега незаконни сметища, а сега са навсякъде.  Деретата зад хотелите в планинските курорти...и останалите в относителна близост до комплексите.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 14 минути, Sliderum2 написа:

Лесно е. Повече живеят пенсионерите, които са зъбобол за умнокрасивите гейпросащесср трололинки, които искат и тук са писали как искат, помнещите добрия социализъм, които пречат за подмяната на историята ни с такава удобна на техните господари, да измрат . Някои от които вече не пишат тук(от оригиналните си профили), а живеят толкова "омразно" дълго, поради ефекта от добрият живот през социализма, включително достъпността на здравеопазването, труда, почивката сред истинска и чиста природа* много по-малко застроена, а сега кво(?) бетономорие някой(?) и качествената храна.

*Тогава нямаше както сега незаконни сметища, а сега са навсякъде.  Деретата зад хотелите в планинските курорти...и останалите в относителна близост до комплексите.

Толкоз глупости написа, че чак не ми се почва да ти сипвам мемове, за всяко поотделно. В радиоактивния дъжд много здравословно ли беше, или преизпълнение на петилетката, с тонове селитра в полето. Цяло село миришеше на Би-58, сега забранен. За ДДТ и азбеста да не отварям приказка, етернитовите тръби и плоскости бяха навсякъде. Боклуци имаше навсякъде, тъй казвахме на сметището, и табели имаше. Достъпност на труд какво е, то работа за без пари и сега има. 

преди 6 часа, IvanKirov написа:

За ДДТ и азбеста да не отварям приказка, етернитовите тръби и плоскости бяха навсякъде. 

Само една добавка - етернита и азбеста все още го има тук-там. Не всичко е сменено.

преди 1 час, jhoro написа:

Само една добавка - етернита и азбеста все още го има тук-там. Не всичко е сменено.

Тия тръби, и грозните панеляци от соца, ни е наследството от тях. Дето в момента само най-бедните ги купуват, панелки и ЕПК дето не са поддържани откак са направени. 

Само обществени сгради от соца, има естетични, с малко мисъл. Такива по центъра, за партийците. Другото е правено на конвейр, пет за четири. Имаше такъв лаф. Петилетката за 4 години, закво и закъде бързаха с тия преизпълнения, до ден днешен не разбирам. Нали има план, що непременно дърпаха да се преизпълнява?

преди 17 минути, В. Велев написа:

Банани?

На първичното същество все плюскане му в главата. 

Липсата на свобода, дядо. Още не можете, или не искате да проумеете, какво брутално посегателство е разните му безсмислени и безкрайни казарми, бригади и заточения. В казармата е по-зле от обор, робство е,  специализация по разпределение е заточение, жителството е феодализъм, бригадите са принудителен и безплатен труд, в условия близки до каторга. 

Все за експлоатацията при капитализма приказваха тия боклуци, не им иде на акъла, че принудителния труд дето прилагат, е точно експлоатация. 

1,5 лева на месец, тяхната мама, по западните държави дето има военно робство поне плащат по една средна заплата, по техния стандарт. Тука булките се чудеха как да се оправят с децата, без да ходят на работа. Ако нямат баби край тях, като ѝ приберат мъжа да плеви гората, и ето ти въпиюща соц мизерия, с нечовешко лице. Ни на работа да ходи, ни да проси, ни издръжка ѝ дават, задето ѝ прибрали мъжа. 

Соц с човешко лице  имаше един лаф, помните ли? 2 г. 3 м. каторга било човешко лице. 

преди 9 часа, andiay написа:

Или дори Грашнов?

Слуховете твърдят, че Грашнов го убиха, зарад лакомия. 

По бай Тощово време се ходеше по 2 пъти на почивка годишно. даже в почивните станции беше ол инклузив яденето, сега трябва да си спестиш предварително за море, и даже не винаги отговаря цената на обслужването. Въпреки привидния лукс.

преди 14 часа, IvanKirov написа:

Нужникарче, не се мъчи да разсъждаваш! Карай на квото ти се отдава, примерно чуждото отходно. 402Д по спомен, ги купувахме нови 80-те години. Преди това имахме един лампов Темп. 

Това не изключва факта, че спомените ти са след 80 година. Сиреч нямаш нищо общо с тогавашното управление. Казармата ти, така се води на документи, е през 2005 година. Далеч, далеч от 1990 година или 1989 година.

преди 10 минути, Веси Филипова написа:

По бай Тощово време се ходеше по 2 пъти на почивка годишно. даже в почивните станции беше ол инклузив яденето, сега трябва да си спестиш предварително за море, и даже не винаги отговаря цената на обслужването. Въпреки привидния лукс.

Знаеш ли, имам колеги, направо се преместиха да живеят на почивка. Кой на море кой на планина. Не съдете за всички, по вашата си лична мизерия. 

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Това не изключва факта, че спомените ти са след 80 година. Сиреч нямаш нищо общо с тогавашното управление. Казармата ти, така се води на документи, е през 2005 година. Далеч, далеч от 1990 година или 1989 година.

Нужникар, престани да разсъждаваш! Фокусирай се на фактите:

8 месеца за телевизор, ако не ядеш. 

70 месеца за Москвич, ако не ядеш. 

1,5 лева заплата, вярно, мойта беше 10 пъти по-висока. Това не по желание като любимите ви САЩ, това всеки задължително минаваше каторга. Съпругите им се чудят кво да правят, докато главата на семейството бръсне портрета на Ботев, и мери поделението с кибритена клечка. 

Лятото, вместо на почивка в мизерно бунгало - сауна, за каквото пишат бабите с умиление... Ако искаш да запишеш новия семестър - представяш уверение, че си каторжил 20 дни да косиш тръни, или си тъпкал домати в буркани за СССР. 

2,5 години казарма, 5 години учене на комунистически простотии и история на БКП. После да не мислиш, че ще те оставят да си гледаш семейството? Не, 2 години по разпределение, заточение, може да си с булката си само ако имаш късмет. 

Колко станаха бе нужникар - 5 следване + 2,5 казарма  + 2 разпределение = почти 10 години си в мизерията, принудителен труд и учене на глупотевини. 

И после си нагъл, парица царица викаш. Искаш тез мизерии, ама не за тебе. Ако искаше да служиш щеше да си проличи. 

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Нужникар, престани да разсъждаваш! Фокусирай се на фактите:

8 месеца за телевизор, ако не ядеш. 

70 месеца за Москвич, ако не ядеш. 

1,5 лева заплата, вярно, мойта беше 10 пъти по-висока. Това не по желание като любимите ви САЩ, това всеки задължително минаваше каторга. Съпругите им се чудят кво да правят, докато главата на семейството бръсне портрета на Ботев, и мери поделението с кибритена клечка. 

Лятото, вместо на почивка в мизерно бунгало - сауна, за каквото пишат бабите с умиление... Ако искаш да запишеш новия семестър - представяш уверение, че си каторжил 20 дни да косиш тръни, или си тъпкал домати в буркани за СССР. 

2,5 години казарма, 5 години учене на комунистически простотии и история на БКП. После да не мислиш, че ще те оставят да си гледаш семейството? Не, 2 години по разпределение, заточение, може да си с булката си само ако имаш късмет. 

Колко станаха бе нужникар - 5 следване + 2,5 казарма  + 2 разпределение = почти 10 години си в мизерията, принудителен труд и учене на глупотевини. 

И после си нагъл, парица царица викаш. Искаш тез мизерии, ама не за тебе. Ако искаше да служиш щеше да си проличи. 

Телевизор не ти трябва тогава, защото хората са чели книги или списания. Не като сега. Книгите се хвърлят в кофата за смет.

72865974_3024400784242352_52010567251630

0303220001614250219_big.jpg

По телевизията е била само 1.  Хората са ходили и на театър, не като сега. Никой не може да ги каже една пиеса. Но може да ти каже как се казва брата на Фики Стораро.

Москвич или за какво ти е собствен транспорт след като придвижването ти с влак или самолет е стотинки. 

Сега учиш простотиите спуснати на САЩ. Примерно тра.вестит чете пред деца книга. И разправя колко хубаво е да си мъж облечен в рокля.

Тъй че...

преди 23 минути, АСПЕКТ написа:

Телевизор не ти трябва тогава, защото хората са чели книги или списания. Не като сега. Книгите се хвърлят в кофата за смет.

КЪВ си ти бе нужникар, да ми обясняваш кво ми трябва кво не. Ти си тоя, дето квичи, как го омачкал живота. Ако знаеше кво ти трябва, нямаше да чистиш на тарамбуки миризливото. За тебе си акъл нямаш - на мене даваш. 

Ако беше чел книги поне за тъп QA можеше да се класираш, цъкач дето ви викаме. 

По телевизията е била само 1.  Хората са ходили и на театър, не като сега. Никой не може да ги каже една пиеса. Но може да ти каже как се казва брата на Фики Стораро.

Чалгии не употребявам, нужникар. На Фики стораро не знам и една песен. На село няма театър. И сега не ходя на театър, просто щото не е мойто нещо. И ти не ходиш, както не четеш и книги. 

Москвич или за какво ти е собствен транспорт след като придвижването ти с влак или самолет е стотинки. 

Пак лъжеш, нужникар. Със самолет винаги е било най-скъпо. Пътуването с ония бързите корабчета, е било 2 надници на бачкер. Возили са ме в такова, няколко пъти. 

Викаш - тъпи са тия  с личен автомобил, що им е като има претъпкан рейс.

Не си имал кола, не си пипнал жена, не си помирисвал военна кубинка. Ама акъли даваш, от нужника. Като покараш свой транспорт - ще се сетиш, що ти трябва, особено ако имаш имот на село. 

Сега учиш простотиите спуснати на САЩ. Примерно тра.вестит чете пред деца книга. И разправя колко хубаво е да си мъж облечен в рокля.

Тъй че...

Аз не уча такива неща. Само ти говориш за тях. 

М/у другото - имам една такава библиотека с книги на село. 90% от тях не заслужават загубеното време, да бъдат четени. Както не си заслужава да гледам ефирните телевизии. 

преди 15 минути, IvanKirov написа:

КЪВ си ти бе нужникар, да ми обясняваш кво ми трябва кво не. Ти си тоя, дето квичи, как го омачкал живота. Ако знаеше кво ти трябва, нямаше да чистиш на тарамбуки миризливото. За тебе си акъл нямаш - на мене даваш. 

Ако беше чел книги поне за тъп QA можеше да се класираш, цъкач дето ви викаме. 

Чалгии не употребявам, нужникар. На Фики стораро не знам и една песен. На село няма театър. И сега не ходя на театър, просто щото не е мойто нещо. И ти не ходиш, както не четеш и книги. 

Пак лъжеш, нужникар. Със самолет винаги е било най-скъпо. Пътуването с ония бързите корабчета, е било 2 надници на бачкер. Возили са ме в такова, няколко пъти. 

Викаш - тъпи са тия  с личен автомобил, що им е като има претъпкан рейс.

Не си имал кола, не си пипнал жена, не си помирисвал военна кубинка. Ама акъли даваш, от нужника. Като покараш свой транспорт - ще се сетиш, що ти трябва, особено ако имаш имот на село. 

Аз не уча такива неща. Само ти говориш за тях. 

М/у другото - имам една такава библиотека с книги на село. 90% от тях не заслужават загубеното време, да бъдат четени. Както не си заслужава да гледам ефирните телевизии. 

Отново конфликт със самият себе си.

Първото изречение не искаш да ти казвам, че не ти трябва телевизия, по-долу обясняваш, че не си заслужава да гледаш телевизия.

Сиреч достигаш до моята теза, че и дори днес не ти трябва телевизия. Толкова много.

Няма ли толкова лекари в твоето село?

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Първото изречение не искаш да ти казвам, че не ти трябва телевизия, по-долу обясняваш, че не си заслужава да гледаш телевизия.

Не си заслужава да гледам, и да съм беден да не мога да си я позволя, са коренно различни неща. 

По соца гледах телевизия, поради липса на нет. Сега не ми трябват тъпните им. 

преди 3 часа, IvanKirov написа:

Тия тръби, и грозните панеляци от соца, ни е наследството от тях. Дето в момента само най-бедните ги купуват, панелки и ЕПК дето не са поддържани откак са направени. 

Само обществени сгради от соца, има естетични, с малко мисъл. Такива по центъра, за партийците. Другото е правено на конвейр, пет за четири. Имаше такъв лаф. Петилетката за 4 години, закво и закъде бързаха с тия преизпълнения, до ден днешен не разбирам. Нали има план, що непременно дърпаха да се преизпълнява?

В групата соц България във фейсбук постоянно се оплакват как им липсват мухлясалите бунгала с 1 тоалетна със студена вода за 100 души. През това време управниците си живеели в сравнение с това като аристократи. Днес четох някаква статия как някакъв споделя удивлението си като видял апартаментите на Тодор Живков в буржоазния квартал Оборище. Негов приятел бил строителя и го поканил да надникне. Видял нещо за пръв път в живота си, бидета в баните, невъобразим лукс за соца.

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Тъй че...

Като ти е толкова жал за Овчарчето Калитко и Митко Палаузов, взимай си ги в кашоните и си ги занеси у вас. Не всичко дето е на хартия има някаква стойност. Защо само за транссексуални ви са в устите, няма друга тема, която да разправяте освен колко мизерувате по демокрацията и как джендърите това, джендърите онова. Умните хора знаят как да си гледат децата, няма да ги оставят да станат нужникари.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Като ти е толкова жал за Овчарчето Калитко и Митко Палаузов, взимай си ги в кашоните и си ги занеси у вас. Не всичко дето е на хартия има някаква стойност. Защо само за транссексуални ви са в устите, няма друга тема, която да разправяте освен колко мизерувате по демокрацията и как джендърите това, джендърите онова. Умните хора знаят как да си гледат децата, няма да ги оставят да станат нужникари.

Тоест ти одобряваш изхвърлянето на книги и портети на български герои?

преди 2 минути, Bubbles написа:

Няма друг начин да окажеш почит освен да замъкнеш боклуците вкъщи, така ли? Събирай си клошарии тогава, нали ше си ги замъкнеш у вас? Не ми пречиш.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Дьонме от майната си, критикува нас, за отношението ни, към портрети...

Чий го дириш при чернилките бе дьонме?

Какви са ти на тебе тия чернилки?

преди 2 минути, Гражданин написа:

Няма друг начин да окажеш почит освен да замъкнеш боклуците вкъщи, така ли? Събирай си клошарии тогава, нали ше си ги замъкнеш у вас? Не ми пречиш.

Ясен си.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Дьонме от майната си, критикува нас, за отношението ни, към портрети...

Чий го дириш при чернилките бе дьонме?

Какви са ти на тебе тия чернилки?

Ти нямаш право да се обаждаш, така че тихо!

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Тъй че...

За съжаление има нещо вярно...Дори и аз чета по-малко. И аз съм виждал изхвърлени книги и съм прибирал няколко от тях. Родителите ми са учили и чели много повече от мен, но са постигнали много по -малко. Това не означава, че не трябва да се чете. Предпочитам обаче електронните книги. Как се казва този брат, обаче не знам...

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Как се казва този брат, обаче не знам...

???

Как се казва този? Ти сериозно ли?

преди 4 минути, Bubbles написа:

Дьонме, помниш ли изобщо нещо от КМБ?

Не служил, не видял соц, не ходил на бригада, държавата инвестирала в тебе луди пари, после да ми се зъбиш от френско гето!

преди 9 минути, Bubbles написа:

Ясен си.

С какво съм ясен? Всяка жълта и прокъсана снимка ли ще спасиш? Какво ще каже жена ти, ако замъкнеш тоя портрет на Васил Левски и кажеш, че си го намерил до кофата и от тук насетне ще седи на централно място у вас, например в хола?

преди 9 минути, Bubbles написа:

Защо да не се обажда, нарани ти чувствата с истината ли?

преди 17 минути, Гражданин написа:

С какво съм ясен? Всяка жълта и прокъсана снимка ли ще спасиш? Какво ще каже жена ти, ако замъкнеш тоя портрет на Васил Левски и кажеш, че си го намерил до кофата и от тук насетне ще седи на централно място у вас, например в хола?

Това не е всяка една снимка. За теб щом е всяка една снимка, за повечето не е. После не били предатели.

преди 9 минути, Гражданин написа:

Къф е смисъла да ти обяснявам нещо което явно няма да разбереш защото си сбръкан?

преди 11 минути, Гражданин написа:

Коя истина?
Тоя лъже та се кине, обаче седнал другите да сочи с пръст.
Такива твари нямат право да се обаждат, точка.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Къф е смисъла да ти обяснявам нещо което явно няма да разбереш защото си сбръкан?

Какво ми е сбърканото? Я ми отговори на въпроса първо! Жена ти ще одобри ли да ги прибереш тия боклуци вкъщи?

преди 1 минута, Bubbles написа:

Коя истина?
Тоя лъже та се кине, обаче седнал другите да сочи с пръст.
Такива твари нямат право да се обаждат, точка.

Дай пример кога е излъгал. На пък ми харесва ми как пише. Много истини казва за социалистически скотове, нужникарите, дьонметата и т.н.. 

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Това не е всяка една снимка. За теб щом е всяка една снимка, за повечето не е. После не били предатели.

Ми прибери си я ти тогава вкъщи? Що не си я прибрал?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.