Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 9 минути, цър-вул написа:

И 5 стинки да стане бензиът, па че краднем. И 5 лв да стане, па че карам. - Лаф от онея времена.

И в днешно е така....

Половината дизелови коли вървят с крадена нафта.....

Манталитета на мнозинството....

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 7 часа, andiay написа:

И в днешно е така....

От 7-8 години е различно.  Сложиха GPS- контрол на служебните коли за да не се краде гориво.     Вече не мога да източа икономисаното и да си го прибера като преди.  То и не си струва човек да се занимава -  за 10-15 литра дизел на месец.  Сега горивата са на достъпни цени.

преди 9 часа, andiay написа:

И в днешно е така....

Все знаех, че си душевно болен, ама чак пък толкоз...

преди 11 часа, andiay написа:

Чат боте, преди да се пънеш да отговаряш на нещо, първо се опитай да осмислиш, кво си чел....

А не си изплисквай недоразуменията ангро....

Специално за теб ще повторя - Не е до политически строй, или до материална задоволеност, а до манталитет....

Днес има милионери, които си вадят ТЕЛК група, за да получат винетка на аванта и възможност да паркират "Мерцедеса" на място за инвалиди - това също е кражба....

Има работодатели, които осигуряват работниците си на половин ден, на минимална заплата, остатъка под масата - това също е кражба.....

Всяка отбивка по шосетата прилича на сметище - същия манталитет....

Мога да ти изброявам до безкрайност....

Но.... с теб специално това е безсмислено занимание....

А, ся гузен ми негонен бягаш. Аз милионери да се редят за ТЕЛК-ове само за да могат да паркират на места за инвалиди не съм видял, но ти щом така викаш, че човек милионер ще си губи времето да премине през този ад, в който правят всеки на маймуна докато му дадат някаква степен на инвалидност само за паркомясто и винетка... Това явно е твоя манталитет, драги. Даже доста старателно си описал според мен ситуацията, показва ти твоето мислене, а не масовото такова на другите. 

преди 1 час, IvanKirov написа:

Все знаех, че си душевно болен, ама чак пък толкоз...

Все за кражби мисли копейката болна. Все за ощетен се чувства от някого в живота, все с ниско самочувствие, все мисли как той да преварди да прецака някого просто ей така щото него да не прецакат първи. Душевна болест си е това наистина. 

преди 5 минути, Гражданин написа:

Аз милионери да се редят за ТЕЛК-ове само за да могат да паркират на места за инвалиди не съм видял, но ти щом така викаш, че човек милионер ще си губи времето да премине през този ад, в който правят всеки на маймуна докато му дадат някаква степен на инвалидност само за паркомясто и винетка... Това явно е твоя манталитет, драги. Даже доста старателно си описал според мен ситуацията, показва ти твоето мислене, а не масовото такова на другите. 

Вече навсякъде в София, има паркоместа по 19 000 евро, за милионер не би трябвало да е проблем. Изровиха и застроиха всяка градинка и площадка, ами поне копаят 3-4 етажа под земята, стотици нови паркоместа под всяка нова сграда. 

преди 13 часа, andiay написа:

И стига с тая казарма бре....

Не ти ли писна се за нея да говориш, без значение ква е темата....

Изтървавал е често сапуна в банята и има приятни спомени от казармата.

преди 10 минути, В. Велев написа:

Изтървавал е често сапуна в банята и има приятни спомени от казармата.

Адинай душевно болния не го чета, ама туй дето си цитирал ми направи впечатление. 

Казармата е герб, символ на соца. Апотеоз на поробването и унищожаването на всичко човешко, на всякаква чест и достойнство. 

Затова я споменавам първа. После бригадите, после лагерите, чак тогаз рогче и бозичка за 20 ст. 

На обща баня са ни водили комай 2-3 пъти, не повече. Баня в бойното поделение нямаше. Те такъв скот. 

Казармата е герб, символ на соца.

Казармата е символ на мъжество (тук няма да ме разбереш) и символ на обич и отдаденост към Родината и готовност за саможертва за Нея ( и тук няма да ме разбереш).

Всичко по-горе споменато го няма при теб.

преди 21 минути, В. Велев написа:

Казармата е символ на мъжество (тук няма да ме разбереш)

Няма как да се разберем с някой, дето ни завижда на доходите. Обаче не му се учи, иска мен и такива като мен да накажат през данъци, понеже на тебе не ти се учи. 

Какво мъжество има в това да прибереш младия набор, в място АБСУРДНО за живеене, да го ритат циг ански банди, без да има грам вина за това. Да го захранваш с отпадък, какъвто не става за ядене, защото само това остава след кражбите, на 3-4 нива над нас. Да го настаниш точно под локатора, или да го облечеш с азбестово одеало. 

Какво мъжествено има в това? Военна техника тъй и не пипнахме, 2 стрелби ако мислиш, че си струва изгубеното ми време, за мен беше отвличане и пленничество. 

преди 21 минути, В. Велев написа:

и символ на обич и отдаденост към Родината и готовност за саможертва за Нея ( и тук няма да ме разбереш).

Всичко по-горе споменато го няма при теб.

Дай да разчоплим какво е Родина. 

По мое време главнокомандващ се казваше Свинаров. Да, коренът на думата беше свиня. 

Ти ли си ми Родина, некадърник, дето все в чуждото гледа. Да ти търся ли поста, дето разправяш, че не сме заслужавали доходите, дето имаме. 

Ти ли, неук "инженер", отхвърлен от пазара на труда, ми заслужаваш доходите? 

Ти ако си ми Родина, ще си върна личната карта. Нямам общо с такива като теб, и по чужбина ме е срам да  кажа, че съм с произход България. 

За саможертва пък, за гореописаната измет, дума не може да става. Плен е точната дума - завлечен насила, против волята ми, пробутаха ми малоумните си ритуали, и ме принудиха да се закълна, с дуло в тила. Инак Дисцип. 

Нито е клетва това, ни дълг, ни ви дължа нещо. 

преди 18 минути, В. Велев написа:

Казармата е символ на мъжество (тук няма да ме разбереш)

Честно, не бях виждал друго подобно мрънкало да пищи така във всеки пост за казармата. Явно нещо наистина "ужасно" му се е случило, или просто психиката и прага му на адаптация към екстремни условия са твъде ниски.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Честно, не бях виждал друго подобно мрънкало да пищи така във всеки пост за казармата. Явно нещо наистина "ужасно" му се е случило, или просто психиката и прага му на адаптация към екстремни условия са твъде ниски.

Презирам ви вдън душа, бе копейки некадърни. Толкова ли е сложно да го схванеш? 

Все едно тебе да те завлекат насила да живееш в кочина при свине. Ето така виждам аз нещата. 

Казармата е герб, символ на соца.

Защо свързваш наборната служба със соц ? Има държави от европа които поддържат наборанта служба и те не са в соц режим ,а от години се говори и други държави от европа преустановили наборната служба да я връщат в което няма нищо лошо.

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Не забравяй, че войниците бяха на практика лишени от свобода и имаха по-малко права от затворниците. Изключения имаше както аз втората година, но като цяло си беше по-лошо от затвор. Затворниците не са задължени нищо да правят, докато войниците имаха всеки ден без неделя задължения, включително наряди и през нощта. И всичко това за едно ядене. Дори да не е мизерно както при мене си е само едно ядене плюс 1,5 -2,5 лв на месец. Взеха ни две години от живота. 

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Защо свързваш наборната служба със соц ? Има държави от европа които поддържат наборанта служба и те не са в соц режим ,а от години се говори и други държави от европа преустановили наборната служба да я връщат в което няма нищо лошо.

Само че в тези държави в Европа няма затвор, ако откажеш да служиш. То има и държави в които гласуването е задължително, но с почти никакви санкции.

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Аз тебе не. Само те съжалявам.

Eми правете квото щете бе плъхове, вейте си тъпите байраци, крякайте като прасета, кога ги скопяват. 

Само че не ни гледайте в паничката, не ни съсипвайте бизнеса, не поробвайте младите! Може да си ни съжалявате до безкрай, просто ни се махайте от очите, и си разкарайте соц малоумията. Живейте си ги вие, не ни ги натрапвайте!

преди 18 минути, AAUUXX написа:

Ся не знам каква е службата в тия държави, само знам, че по запада - наборникът почва да получава една средна заплата. Не като тука жена му да увисне с 2 деца, докато мъжът вместо да си храни семейството - да робува на шапкари и циг ани, и да го занимават с откровени глупости. Кое не знам не знам, нашата казарма е каторга и пленничество. Ето това е, дето е лошо. 15 лева ми беше месечната заплата, на мене. По спомен, може и с 2 лева по-малко да са. 

преди 15 минути, Мечо Хубавеца написа:

Затворниците не са задължени нищо да правят, докато войниците имаха всеки ден без неделя задължения

А, моля моля, и в неделя нямаше почивен ден. В каторгата не знам, на нас и по устав почивката не ни я даваха. Все едно, съм откраднал и убил, третираха ни като наказани за углавни престъпления в рецидив. 

преди 6 минути, IvanKirov написа:

А, моля моля, и в неделя нямаше почивен ден. В каторгата не знам, на нас и по устав почивката не ни я даваха. Все едно, съм откраднал и убил, третираха ни като наказани за углавни престъпления в рецидив. 

Ако не бях наряд, в неделя бях в отпуска до 20 ч., а втората година бях на практика цивилен и излизах всеки ден. Даже и паспорт имах. При теб явно е било друго. Има хора, които не ги бърка да са лишени от свобода и порядките в казармата им харесва. Разни хора, разни идеали...

преди 16 минути, IvanKirov написа:

В какво поделение си служил? Но предвид общувнаето ти във форума ,ако в казармата е било същото е логично да е вярно това което пишеш.

преди 30 минути, Мечо Хубавеца написа:

Само че в тези държави в Европа няма затвор, ако откажеш да служиш. То има и държави в които гласуването е задължително, но с почти никакви санкции.

Наборната служба не можеш да я откажеш ,тя е задължителна, професионалната е на договор, който също трябва да изпълняваш.

преди 14 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако не бях наряд, в неделя бях в отпуска до 20 ч., а втората година бях на практика цивилен и излизах всеки ден. Даже и паспорт имах. При теб явно е било друго. Има хора, които не ги бърка да са лишени от свобода и порядките в казармата им харесва. Разни хора, разни идеали...

ГСП не са ме пускали, през седмица - две си имах weekend отпуск. 

Пак ти казвам, имахме няколко пандизчии в ОХР ротата, викат, в казармата е по-мизерно от пандиза. Нямам причина да не им вярвам, като видях в какъв ад живяха бойните ми другарчета. 

преди 7 минути, AAUUXX написа:

В какво поделение си служил? Но предвид общувнаето ти във форума ,ако в казармата е било същото е логично да е вярно това което пишеш.

В казармата няма общуване, по-близо до концлагер е.

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Наборната служба не можеш да я откажеш ,тя е задължителна, професионалната е на договор, който също трябва да изпълняваш.

Имат томбола за който не ще шапкари, едва ли ги набутват в чак такава нечовешка мизерия, и да, имат алтернативна служба. Двойно повече време гърбиш обществено полезен труд. Рай за напикания бабишкер, да видят те младите, как е живяла баба ти младините, в 6 сабалем с Белчо и Сивушка. 

преди 42 минути, IvanKirov написа:

В казармата няма общуване, по-близо до концлагер е.

Ти и тук не умееш да общуваш с другите. Така че за кой ли път нещата опират пак до човека, възпитанието му и знанията му.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Ти и тук не умееш да общуваш с другите. Така че за кой ли път нещата опират пак до човека, възпитанието му и знанията му.

Не съм длъжен да общувам с който там ми е натрапен. Именно затова ти казвам, че бях отвлечен, без вина. Нито мъжество има в това, ни чест ни дълг ни Родина. Не искам да общувам с такива като тебе. Не искам да ви виждам. 

Такива като тебе не са ми Родина. Като сте толкоз мераклии за казарми и бригади, отивайте вие да опъвате на полето. Помня бабите таман до пенсионна възраст, с едни бели забрадки, отиваха до полето и се връщаха!

Не да ми гледаш сапунки и да ми разправяш на мене за дълг  и чест. Особено пък от Берлин, неслужило и неуко дьонменце, да ми вика предател. 

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Не съм длъжен да общувам с който там ми е натрапен. Именно затова ти казвам, че бях отвлечен, без вина. Нито мъжество има в това, ни чест ни дълг ни Родина. Не искам да общувам с такива като тебе. Не искам да ви виждам. 

Такива като тебе не са ми Родина. Като сте толкоз мераклии за казарми и бригади, отивайте вие да опъвате на полето. Помня бабите таман до пенсионна възраст, с едни бели забрадки, отиваха до полето и се връщаха!

Не да ми гледаш сапунки и да ми разправяш на мене за дълг  и чест. Особено пък от Берлин, неслужило и неуко дьонменце, да ми вика предател. 

Ти не искаш да общуваш не само с такива, а въобще с цялото човечество. Върви на един астероид и там се засели.

4096.jpg?width=700&quality=85&auto=forma

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Ти не искаш да общуваш не само с такива, а въобще с цялото човечество. Върви на един астероид и там се засели.

Не, не е това. Виждаш, пиша си с кенефчии, и неуспели електрончици. 

Ама да ми разправяш за дълг и чест - върви ти на тоя дълг, дето ми го напрапиха на мене, пък ти не си го виждал. 

Тогаз, евентуално може да ми станеш равен, като преди това ми станеш и колега. 

Много ли искам? В момента си НЕслужил нужникар, плащащ данъци извън кмб. Като нарисувано дьонме си. 

Каква приказка да имам с тебе точно?

Не, не е това. Виждаш, пиша си с кенефчии, и неуспели електрончици. 

Ама да ми разправяш за дълг и чест - върви ти на тоя дълг, дето ми го напрапиха на мене, пък ти не си го виждал. 

Тогаз, евентуално може да ми станеш равен, като преди това ми станеш и колега. 

Много ли искам? В момента си НЕслужил нужникар, плащащ данъци извън кмб. Като нарисувано дьонме си. 

Каква приказка да имам с тебе точно?

Не пишеш, а обиждаш. Това не е нормална комуникация. Всеки един пост е сарказъм, ирония и подигравка. Също и така обида. Няма ни 1 пост с нещо позитивно. Само негативни коментари.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Не пишеш, а обиждаш. Това не е нормална комуникация. Всеки един пост е сарказъм, ирония и подигравка. Също и така обида. Няма ни 1 пост с нещо позитивно. Само негативни коментари.

Е какво уважение искаш, насреща на това, да разправяш за военна каторга, без да си я виждал лично? Смяташ, че ти се дължи уважение, просто защото си се появил на тоя свят, и смяташ, че може да имаш мнение за останалите как да си живеят живота?

Па дай пример, снимай се с въшкарника, целувай знамето, яж отпадъците на Ристу. После ми разправяй за дълг, дето моя съм си го "отбил", против волята ми. 

преди 17 минути, IvanKirov написа:

Не искам да общувам с такива като тебе. Не искам да ви виждам. 

Защо не искаш? Признай си, че защото не можеш.

Не можеш да общуваш с културни, умни и учени хора. Защото ти не си такъв.

Всички тук разбрахме, че не си никакъв IT специалист. Това ти е някаква мечта и параноя. И си мислиш желаното за реалност.

Жълта книжка имаш ли?

Па дай пример, снимай се с въшкарника, целувай знамето,

Ако утре някоя съседна държава ни нападне ти ще отидеш ли в армията и да се запишеш доброволец, за да защитаваш България с оръжие в ръка?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.