Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 33 минути, Мечо Хубавеца написа:

Тогава се готвеше само с обикновено рафинирано олио, което е много вредно.

Я раздуй, ако не е пържено, не съм чувал да е по-вредно от зехтина да речем.

преди 11 минути, В. Велев написа:

Платен?

Ми да кажат тука тия с деца, не ми отива на мене. Мисля, че е платен. 

Не могат ли...

Много трудно се уволнява от постоянен договор, ама вие като сте наплашени мишоци, и не си знаете правата. Кадърният човек не се натиска да седи, дето не го искат. Обикновено  с кеф се маха. 

Ей, пикльо! Внимавай как ми говориш, пишлеме смотано!

Е как да ти говоря, не спряхте да лъжете, за ДБ съм гласувал, салами съм ял. 

Ще ти кажа кой е ял салама на времето, ама пак ще ме баннат , за простотия!

Вие като сте мизерабъли, и си мислите, че всички сме като вас и сме принудени да ядем полуфабрикатни боклуци. Салам в БГ аз поне не ям, виж на немските вурстове като отида и не им се назландисвам. 

преди 12 минути, В. Велев написа:

При частника КТ не важи.

И как да не важи???

преди 12 минути, В. Велев написа:

Тогава лентяите ги ловяха по кафенетата и зорлен ги устройваха на работа. Вместо да им теглят 10 тояги на голо. А те им даваха работа и пари.

Зле платена каторга им даваха, неефективен и безполезен труд. 

Примерно занаятчиите се криеха, като чукат на частно. 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

на 30.03.2024 г. в 17:12, В. Велев написа:
Та значи Русия окупирала България и я обрала до шушка.
Та България по времето на социализма била фалирала три пъти.
Та по времето на социализма българите живеели в концлагери и били откъснати от света.
Хайде мили ми модерни майкопродавци да ми отговорите на следните въпроси:
Кога България е имала реални 700 бойни изтребителя, вертолети и поддържащата ги техника и инфраструктура, а не на чертежи?
Кога България е имала съвременни 3000 танка, 4 подводници и триста хилядна перфектно обучена и снаражена военновременна армия?
Кога България имаше ядрена централа с планирани 9 ядрени блока и 6 от тях работещи?
Кога България е била на първо място по брутно производство на тютюн в света, преди САЩ и Турция, на първо място в света по призводство на първи клас розово масло, на второ място по образование в света, на шесто място по медицинско обслужване на населението в света?
Кога България е била космическа нация?
Кога България имаше най-мощната спедиторска организация в Европа?
Кога България е била с 9 000 000 население осигурено средно с по 28кв. жилищна площ на човек?
Кога България нямаше неграмотно население, нямаше наркотици и проституция?
Кога българина е консумирал 290 яйца годишно, 95кг пилешко месо годишно и 67кг телешко, и 42кг агнешко месо и 132 кг млечни продукти?
Кога здравеопазването е било безплатно за всички?
Кога образованието на българина беше безплатно за всички и образованието до 12-ти клас беше задължително за всички?
Кога правото на труд беше гарантирано?
Кога България имаше изкуствени напоителни системи?
Кога пред българските хорове, театрални групи, оперни и естрадни певци се прехласваше целия свят?
Кога България имаше крупни 42 ВЕЦ-а и 12 ТЕЦ-а?
Кога американския долар струваше 0,98 лева, а българския лев се търсеше по целия свят?
Кога България имаше електрокарна индустрия и произвеждаше дискови запаметяващи устройства, произвеждаше транс манипулатори, телевизори и компютри?
Кога България имаше развити 20 вида високи технологии на световно ниво, 20 завода в ИТ технологиите и 26 завода за отбранителни изделия?
Кога България имаше тежко машиностроене и изнасяне металорежещи машини с цифрово програмни устройства по целия свят?
Кога България имаше фармация на световно ниво и изнасяне фармацевтични продукти в над 120 държави?
За тежката черна и цветна металургия, за тежката химия, за леката промишленост, чийто продукти се търгуваха по всички континенти на света, да не говорим.
И всичко това, забележете жалки, продажни лицемери е създавано от български учители, български творци, български лекари, български инженери, български работници, български селскостопански трудещи се и винаги с братската и безкористна помощ на СССР.
А за спорта няма дори смисъл да говорим. По времето на Живков бяхме една от водещите спортни нации. Почти нямаше дете, което да не тренира нещо и всичко беше безплатно. Спортните училища хранеха децата безплатно по 5 пъти на ден. Но, затова се връщахме от олимпиади с по 30 медала. Сега се радваме ако някой наш спортист се класира за олимпиада.
Има и доста дребни факти как руснаците са ни обирали боклуците срещу петрол и газ и ни направили нефтохима най-големият на Балканите.
Как руснаците ни направили оръжейна промишленост, че сега да продаваме с врътки оръжие по цял свят.
И така. Някой от Вас днешни, продажни мижитурки, кланящи се пред пълните памперси на, Джo Бaйдън, и пред извpaтената, англocaксонска демокрация да вземете да изброите всички Ваши достижения за последните тридесет и четири години постигнати с братската и безкористна помощ на извратена ЛГБТ Европа и Вашият идол САЩ ?
Знам, че ще Ви е трудно, дори невъзможно на един гладен и поруган народ, превърнат в мизерстващ клошар и безродник да обясниш, че е щастлив и ще взима заплатите на тези проклети комисионери дето го обират ежедневно. Англосаксонските идеолози се мъчат да го обясняват на много народи по света неуспешно.
За да бъда коректен, ще отбележа, че при написването на този ми пост съм ползвал и идея на Moriz Leon Madgar. Радвам се, че не само аз мисля така.
Радвам се, че все повече хора мислят така и вече намират отговора на въпросите. Това злобни и неграмотни сороcоидчета, не е носталгия, а реална обществено икономическа оценка на резултатите постигнати при cоциализма за 40 години и тези при западната демокрация за 34 години.
Докато годините на социалистическото развитие на България са един непрекъснат всестранен растеж и възход нагоре, то годините на насилствено насаждане на западната демокрация са години на стремителен упадък и всестранна деградация.

Не Русия, а СССР. До шушка чак не, Нацистка Германия е я ограбила повече, но поне не сме воювали заради нея, а сме давали само окупационни войски.

Не е имало никога такава мощна армия и по-добре, защото лапа много пари. Файда от голяма армия няма.

Туй добре, то не може само жило, трябва и малко медец да има, но защо имаше режим на тока?

Ей, аз съм учил в спортно училище. Пет пъти не ден ни хранеха, когато бяхме на лагери. Аз се радвам, че нямаме олимпийски шампиони. Дават им нещо като пенсия без значение на каква възраст са. Що да им я плащам? 

На мен САЩ не ми е идол, даже напротив. В момента сме техен протекторат, което не ми харесва. 

Не ми харесва и външната политика на страната, но поне джобът ми е пълен. Магазините също. 

преди 16 минути, IvanKirov написа:

Я раздуй, ако не е пържено, не съм чувал да е по-вредно от зехтина да речем.

Ти не си чул, ама е вредно и без да е пържено. Високоолеиновото е много по-добро, но го има на пазара от 4 години. Тогава нямаше.  Не значи, че е полезно, но е много по-малко вредно. Дори и то е в пластмасова бутилка, макар и тъмна. Намери в нета и прочети. Примерно д-р Ерик Берг. 

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Не знам кой е кадърен, кой не е , но знам, че никой кадърен не желае соц! Соца е блян за некадърните, търтеите, крадливите 😜

Некъдърните да мрат ли бре!? По принцип аз съм съгласен некадърните да получават помощи, ако ходят с табела на врата с надпис некадърник. Като походят така три месеца да получат безплатни купони за храна с валидност един месец. 

на 30.03.2024 г. в 9:55, M.Николов написа:

Нарушаваш ги, и то с 200.....

Чудя се докога @ostavime ще си прави оглушки вместо да те прати да си почиваш за дълго време.

Кое съм нарушил с 200? Това, че съм изказал мнение за баща му въз основа на написано във форума обида ли е? Това, че съм изразил обосновано предположение за деяния на майка му въз основа на пак написано от него също ли е обида? По никакъв начин не съм извършил престъплението обида или клевета и всеки съд в България би ме оправдал при евентуално дело заведено срещу мен. Всеки има право да изразява мнения и обосновани предположения. Това не е незаконно. Освен това родителите му са починали и няма пострадали...

Аndiay за разлика от мен изказва обидни твърдения, част от които са и позорящи обстоятелства без да са подкрепени с никакви доказателства. Ако аз съм нарушил правилата с двеста, той ги е нарушил с 2000....

преди 20 минути, Мечо Хубавеца написа:

Некъдърните да мрат ли бре!? По принцип аз съм съгласен некадърните да получават помощи, ако ходят с табела на врата с надпис некадърник. Като походят така три месеца да получат безплатни купони за храна с валидност един месец.

Кой казва такова нещо? Соца ги поставя редом до кадърните , това е проблема! Едните четат, учат, инициативни са, инвестират и надграждат в знания и способности постоянно, другите чешат звънки или филии цял живот, кафета, пиене, цигари и мислят какво да отмъкнат и цъкат с език по паничката им, като виновен, че чистят кенефи е капитализма :ski4:

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

За кое питаш по-точно? Личи, че не си запознат със законодателството и реалностите към днешна дата ... то въобще с какво ли си запознат :ski4:

Кой в България взима по закон заплата? Всеки работи на черно. По закон може да пише, че взимаш 1000 лева, но ако шефът ти реши може да ти даде и 500 лв.

преди 19 часа, Joss Bomon написа:

Не го крадяха - прибираха си икономиите за да не ги изливат по нивите и просеките. Имаше толкова по много от всичко, че дори когато всеки си прибира, пак оставаше и за хвърляне. Така беше и с млякото от ТКЗС-тата. С очите си съм виждал да се пуска в канала, щото работното време е свършило. С отпадъците от столовата се изхранваха промишлени количества прасета. Чули, преразказали, прочели... на това се опират голяма част от мненията на противниците на соца.

А като не се крадеше, защо решиха да го оцветяват пусти бензин? И защо спираха и правеха проверки за бензин?

Не си давай зор, наясно съм, че няма да ми отговориш.

току-що, АСПЕКТ написа:

Кой в България взима по закон заплата? Всеки работи на черно.

В държавните структури със сигурност!

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Аз съм човек от народа, там не знам. Народът е повече от държавните структури. Казвам ти, как е при народа.

преди 9 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Кой казва такова нещо? Соца ги поставя редом до кадърните , това е проблема! Едните четат, учат, инициативни са, инвестират и надграждат в знания и способности постоянно, другите чешат звънки или филии цял живот, кафета, пиене, цигари и мислят какво да отмъкнат и цъкат с език по паничката им, като виновен, че чистят кенефи е капитализма :ski4:

Социализмът мислеше за хората като не им позволяваше да забогатяват. Богатството опорочава, затова се грижеше всички да са бедни....е, не чак всички, ама почти...

По принцип и при капитализма некадърниците са с привилегии...

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Аз съм човек от народа, там не знам. Народът е повече от държавните структури. Казвам ти, как е при народа.

Ти много неща не знаеш, но се изказваш "авторитетно". Ти си ми ясен - вечната контра на всичко, няма значение, че нищо не си видял.. Другите са ми "интересни", дето са с 25-30 г по-възрастни от теб, но разказват "Хиляда и една нощ"

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:
преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Кой в България взима по закон заплата? Всеки работи на черно. По закон може да пише, че взимаш 1000 лева, но ако шефът ти реши може да ти даде и 500 лв.

Например... аз взимам, хем съм в частна фирма. Всички във фирмата са така

И в предишните няколко фирми също 

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Всички сме от Народа! Мнението не е меродавно, понеже си малцинство и не си с по-голямо представителство :thumbsdown11:

преди 18 минути, parmobil написа:

А като не се крадеше, защо решиха да го оцветяват пусти бензин? И защо спираха и правеха проверки за бензин?

Не си давай зор, наясно съм, че няма да ми отговориш.

Що да не ти отговоря?

Нито мен някой ме е спирал за проверка, нито познавам някой, който да е бил проверяван пък камо ли глобяван и осъждан. Ето причините да се оцветява горивото:

Защо бензинът от една и съща марка може да бъде с различни цветове? - AУТОМЕДИЯ (investor.bg)

Бензин – Уикипедия (wikipedia.org)

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Кое съм нарушил с 200? Това, че съм изказал мнение за баща му въз основа на написано във форума обида ли е? Това, че съм изразил обосновано предположение за деяния на майка му въз основа на пак написано от него също ли е обида? По никакъв начин не съм извършил престъплението обида или клевета и всеки съд в България би ме оправдал при евентуално дело заведено срещу мен. Всеки има право да изразява мнения и обосновани предположения. Това не е незаконно. Освен това родителите му са починали и няма пострадали...

Аndiay за разлика от мен изказва обидни твърдения, част от които са и позорящи обстоятелства без да са подкрепени с никакви доказателства. Ако аз съм нарушил правилата с двеста, той ги е нарушил с 2000....

Бе ти охарактеризираш майката на човека директно в прав текс като лека жена( к---а) и наглееш, че било обосновано предложение? Пич, тука ако беше така, както бленуваш, директно щеше да бъдеш канцелиран(прости господи че използвам чиждици, ама е за да ме рабереш). Хем се кефиш, че си в либерасткият рай, хем си позволяваш да погазваш основни либерастки постулати. 

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Що да не ти отговоря?

Нито мен някой ме е спирал за проверка, нито познавам някой, който да е бил проверяван пък камо ли глобяван и осъждан. Ето причините да се оцветява горивото:

Защо бензинът от една и съща марка може да бъде с различни цветове? - AУТОМЕДИЯ (investor.bg)

Млад си, за да си бил спиран. Държавен бензин се индикираше/оцветяваше заради бруталните кражби!!! И народната милиция спираше и правеше проби, за да се види дали личен автомобил се кара с държавен безнин. Разбира се, това се случваше преди '89г. Такива ми ти работи.

P.S. Бензинът беше 86 и 93.  95 се появи у нас доста късно. Даже на посочената по-горе Шкода, която карах и пишеше в упътването, че безоловен с обикновен трябва да смесвам 50/50. Не може само 95.

преди 15 минути, Toto2 написа:

Бе ти охарактеризираш майката на човека директно в прав текс като лека жена( к---а) и наглееш, че било обосновано предложение? Пич, тука ако беше така, както бленуваш, директно щеше да бъдеш канцелиран(прости господи че използвам чиждици, ама е за да ме рабереш). Хем се кефиш, че си в либерасткият рай, хем си позволяваш да погазваш основни либерастки постулати. 

В прав текст написах обосновано предположение в което няма нищо нередно и незаконно. Повтарям, не твърдение, а предположение. Даже му обясних да не се обижда, тъй като тя е била поставена при такива обстоятелства. Изразих становище, че в този случай поведението й не е укоримо. Никой съд в България няма да ме осъди, повярвай ми. Отделно от това майка му е починала и няма пострадал. 

преди 12 минути, Мечо Хубавеца написа:

В прав текст написах обосновано предположение в което няма нищо нередно и незаконно. Повтарям, не твърдение, а предположение. Даже му обясних да не се обижда, тъй като тя е била поставена при такива обстоятелства. Изразих становище, че в този случай поведението й не е укоримо. Никой съд в България няма да ме осъди, повярвай ми. Отделно от това майка му е починала и няма пострадал. 

Беше неуместно и невъзпитано. А аз държа на тези неща.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Не може бе кенефчия, ти ако работиш на 2 чАса, другите не са. 

преди 16 минути, Joss Bomon написа:

Що да не ти отговоря?

Тцъ, т.н. "държавен бензин" (предназначен за камионите и всякакви държавни мпс-та) се оцветяваше точно, за да не се краде....

Този бензин се зареждаше от нарочна колонка на бензиностанцията срещу специални бонове....

Правеха проверки на горивото в частни коли, ако излезеше оцветено, то определено имаше наказания....

И пак се крадеше, най-вече от самите бензинджии, на уикенд смяна по-отраканите от тях изкарваха по едни бързи 100-на лв., затова и бензинджия се ставаше трудно, въпреки минималната заплата....

Продаваха крадения бензин на собственици на двутактовите  "Трабант" и "Вартбург", защото при тях не можеше да бъде хванат поради добавеното масло....

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Престани да намесваш починалите ми родители....

Не се обиждам, просто е гнусно, дори да бяха нечии други родители....

Това, че умственият ти капацитет позволява да правиш единствено и само подобни "обосновани предположения", не означава, че в тях има обосновка....

За израза "инвалид развалина" може да бъдеш осъден като стой та гледай, да не говорим, че и администрацията на форума носи отговорност за това, че допуска подобни изрази....

Поведението ти е идиотско и това твърдение има вече сериозна обосновка....

Може пак да се обидиш и да докладваш....

Дано този път модератора погледне не само моите думи, а и отговор на какво са....

Изживявай си фантазията, че си "мъжъ", без да намесваш родителите ми или нечии други...

преди 37 минути, parmobil написа:

безоловен с обикновен трябва да смесвам 50/50. Не може само 95.

Всичкият беше оловен по соца, оловен тетраетил. Много полезно за здравето и екологично, както биха казали радетелите на радиоактивни манифестации. 

large.11112222(34).jpg.5fe933a2539b940c89af0b561a2e025a.jpglarge.11112222(17).jpg.b78ac03c2c580c6a44d007e07026b424.jpg

преди 2 минути, andiay написа:

И пак се крадеше, най-вече от самите бензинджии, на уикенд смяна по-отраканите от тях изкарваха по едни бързи 100-на лв., затова и бензинджия се ставаше трудно, въпреки минималната заплата....

Даже и лаф имаше - „Ти бензинджия ли си или барман! Бая врат си направил!“

преди 14 минути, andiay написа:

Може пак да се обидиш и да докладваш....

Дано този път модератора погледне не само моите думи, а и отговор на какво са..

Верно ли те е докладвал?

Аман от комсомолци.

току-що, jhoro написа:

Даже и лаф имаше - „Ти бензинджия ли си или барман! Бая врат си направил!“

Или сервитьор, или снабдител, или.... бе много подобни имаше....

Но... бензинджиите биеха всички, макар и да не се задържаха дълго....

Всяко лято от 8-ми клас ме пращаха на бригада да мия стъклата на колите на бензиностанция....

Забравил съм, колко бе "заплатата" ми, май 60 или 80 лв., но  бензиджиите ми даваха на ръка от 5 до 20 лв., за да забравям кво съм видял....

Имаше една кака, така омайваше камионаджиите, че на ден прибираше от тях понякога бонове и за по над 160 л. гориво....

Кеф ми бе да се падна на смяна с нея....

Единия бензиджия караше Опел Манта, а другия некъф Форд....

Това със заплата 120 лв. май беше....

току-що, parmobil написа:

Верно ли те е докладвал?

Аман от комсомолци.

Мхм, даже ядох банан за три дни....

А други па са молят да ми бъде наложен бан по ИП.....

Все едно туй ша им напрай живота по-смислен....

преди 10 минути, andiay написа:

Мхм, даже ядох банан за три дни....

А други па са молят да ми бъде наложен бан по ИП.....

Все едно туй ша им напрай живота по-смислен....

Това с докладването продължавам да не го разбирам. Може би трябва да се направи надпис с големи, червени букви какво означава форум.

Ама съм наивник.

преди 4 минути, parmobil написа:

Това с докладването продължавам да не го разбирам. Може би трябва да се направи надпис с големи, червени букви какво означава форум.

Ама съм наивник.

Нито аз. Диодният продължава да попържа, модерацията знае, бановете седят при едни и същи. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.