Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, Звяра! написа:

и безполезно ....

Как ще бъде безполезно това ? Нима здравето на децата е безполезно за теб?

преди 47 минути, Звяра! написа:

Извинявам се, че се намесих, но прекалено много започнахте да го хвалите другаря Живков. Все едно е бил някакъв светец и никой не споменава за грандиозните му провали, които са доста хумористични, ако мога така да ги нарека! 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Не знам какво си спомняш ,но в мойте спомени от училище са че всички след започане на годината бивахме извиквани от лекаря на училището за преглед и попълване на здравен картон ,също правеше и зъболекаря в училище ,извикваше ни и сверяваше с картона който имаше всеки какво му е правил миналата година и какво има да се прави още по зъбите ,след което ни извикваха през годината по време на часовете на зъболекар. Всичко това безплатно.

И по мое време го имаше за малко...

преди 48 минути, Звяра! написа:

Извинявам се, че се намесих, но прекалено много започнахте да го хвалите другаря Живков. Все едно е бил някакъв светец и никой не споменава за грандиозните му провали, които са доста хумористични, ако мога така да ги нарека! 

Няма никакъв провал.

преди 3 минути, parmobil написа:

Вие как можете да твърдите, че БКП е построила сама тези неща? С чии пари и труд е построено?

С труда и парите на нашите деди.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Как ще бъде безполезно това ? Нима здравето на децата е безполезно за теб

Извърташ това, което казвам!

Не става въпрос за здравето на децата, а за обикновен преглед без причина! Ненужен.

преди 5 минути, parmobil написа:

С чии пари и труд е построено?

С парите и труда на народа.

Ти с чии пари и труд искаш да е?

Всичко се строи от народа. Всичко преди и сега се строи с парите на народа.

Разликата е че сега парите са откраднати от народа. И нищо не е построено.

преди 24 минути, Звяра! написа:

Извърташ това, което казвам!

Не става въпрос за здравето, а за обикновен преглед без причина!

В поста си съм писал за прегледи и зъболечение в училище ,ти отговаряш на този пост че е това е безсмислено. Какво извъртам? Какъв е този обикновен преглед без причина ,едва ли са поправяли здрави зъби и едва ли са лекували здрави деца без да има нужда.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Ми тогава спрете да ми говорите, че соца и партията ми направили.

преди 7 минути, Звяра! написа:

и безполезно ....

Донякъде си прав, защото тогава децата не боледуваха и спортуваха. И въпреки всичко за всеки случай мръсните комунисти се грижеха за децата. Като правеха лекарски и зъболекарски кабинети и в училищата. За да не изпускат нищо от уроците. То и затова тогава децата бяха умни, а сега знаеш какви са.

преди 5 минути, parmobil написа:

Като са на нашите деди, за какъв соц и партия ми приказвате?

Ако се напрегнеш малко ще си отговориеш ,не бързай. Ще ти подскажа малко - от държавата парите от дедите ни труда. А държавата е народа.

току-що, AAUUXX написа:

Ако се напрегнеш малко ще си отговориеш ,не бързай. Ще ти подскажа малко - от държавата парите от дедите ни труда.

Баща ми е роден '37 г. Та за какви деди приказваш?

преди 6 минути, parmobil написа:

Ми тогава спрете да ми говорите, че соца и партията ми направили.

Оле, мале.

Ти в ината си зорлен се мъчиш да ти повярвам че си прост.

Народ, народ, ама някой трябва да го води. Народа сам ли ще се грабне да построи например АЕЦ.

Така че социалистите и благодарение на справедливия стой тогава ръководеха народа и народа построи АЕЦ и останалите 5000 неща да не ги изброявам пак.

Защото социалистите ако искаха, можеха така да ръководят народа, че народа да строи казина, игрални зали, бардаци и подобни, каквито се строят сега при капитализма.

Усети ли разликата. Ръководство, ама какво се цели за построяване. Това е разликата и доброто на социализма.

преди 15 минути, AAUUXX написа:

Не знам какво си спомняш ,но в мойте спомени от училище са че всички след започане на годината бивахме извиквани от лекаря на училището за преглед и попълване на здравен картон ,също правеше и зъболекаря в училище ,извикваше ни и сверяваше с картона който имаше всеки какво му е правил миналата година и какво има да се прави още по зъбите ,след което ни извикваха през годината по време на часовете на зъболекар. Всичко това безплатно.

Да, сега се прави същото при лични лекар/педиатър на детето, като тези картони пак се предоставят на училищния лекар!

току-що, В. Велев написа:

Оле, мале.

Ти в ината си зорлен се мъчиш да ти повярвам че си прост.

Народ, народ, ама някой трябва да го води. Народа сам ли ще се грабне да построи например АЕЦ.

Така че социалистите и благодарение на справедливия стой тогава ръководеха народа и народа построи АЕЦ и останалите 5000 неща да не ги изброявам пак.

Защото социалистите можеха така да ръководят народа, че народа да строи казина, игрални зали, бардаци и подобни, каквито се строят сега при капитализма.

Усети ли разликата. Ръководство, ама какво се цели за построчване. Това е разликата и доброто на социализма.

И кой е постулирал, че БКП трябва да ме води? Колко трябва ти да си прост, за да си мислиш, че без БКП нямаше да ни има?

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Деди = предходни поколения.

@parmobilзапочна да ме притеснява. Явно ваксината взе да действа :)

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Да, сега се прави същото при лични лекар/педиатър на детето, като тези картони пак се предоставят на училищния лекар!

Да де ама сега зъболекаря вика дай пари - no free, в добавка и отсъствие за деня от училище плюс отиване на зъболекар когато детето вече го боли зъб.

преди 8 минути, В. Велев написа:

Само дето едни са работили, а други са бъркали в носО след проверка на г@зО, като последните са "прибрали" и парите :ski4:

преди 1 минута, parmobil написа:

И кой е постулирал, че БКП трябва да ме води? Колко трябва ти да си прост, за да си мислиш, че без БКП нямаше да ни има?

Сега кой те води? Този, който искаш ли?

Какво да направя като всичко построено при социализма е под ръководната роля на БКП? Факт! Колкото и да те е яд. И в много случаи е помагало.

преди 2 минути, parmobil написа:

Поне през едно, нали? Не знам някой да нарича баща си дядо.

Някой е бягал от часовете по история ,иначе щеше да знаеш какво се влага по смисъл в този израз ,а не буквално да го приемаш.

преди 1 минута, parmobil написа:

Така е. Без БКП и преврата на 09.09.1944г. нямаше да ни има. Родителите ни почти сигурно нямаше да се срещнат и да бъдем заченати от тях в онзи миг след като историята е друга. Щяха да се родят други хора, които вероятно щяха да живеят по-добре, но нас нямаше да ни има. Затова да славим СССР и БКП. 

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Така е. Без БКП и преврата на 09.09.1944г. нямаше да ни има. Родителите ни почти сигурно нямаше да се срещнат и да бъдем заченати от тях в онзи миг след като историята е друга. Щяха да се родят други хора, които вероятно щяха да живеят по-добре, но нас нямаше да ни има. Затова да славим СССР и БКП. 

Нищо не остaви на съдбата начи :D

току-що, В. Велев написа:

Сега кой те води? Този, който искаш ли?

В каква връзка ме питаш?

Печеля по-добре. Живея по-добре. Отрочето завърши престижен университет и да тичам срещу него, няма да го настигна. Нещо немислимо с моя семеен статус преди 1989 г.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.