Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Другарите ще кажат ли някаква сграда, нещо изградено от сегашното правителство, режим. Капитализъм или там, както се нарича. Демократизъм.  Толкова ли е трудно?

Аз мога да изброя 10 неща, от онова време...

НДК, АЕЦ Козлодуй, Дунав Мост...

Цял един град е изграден, казва се Димитровград.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 часа, В. Велев написа:

Ти искаш всичко БКП да построи от нулата ли? Какво като е използвало в 3-4 градове бивши фабрики. Важното е че ги е направило технологични гиганти за времето си. Японците са ни се кланяли и удивлявали. Произвеждахме дискети на ниво. Запаметяващи устройства. Процесори. Компютри. И вие некадърните сега ще се присмеете че са били само с 1MHz честота на процесора :)

Не само това, използвало е почти безплатния труд на милиони хора и евтини суровини и огромният пазар на СССР. Не ми хвали стока, хвали ми пазар. Продаваха оръжия на терористични държави, включително и срещу наркотици. Тия благини сега ги няма...

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Другарите ще кажат ли някаква сграда, нещо изградено от сегашното правителство, режим. Капитализъм или там, както се нарича. Демократизъм.  Толкова ли е трудно?

Арена София, Дунав мост 2, Тех парк, Бизнес парк и още мн.мн. :ski4:

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

Продаваха оръжия на терористични държави, включително и срещу наркотици.

Учат се от САЩ.

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

и евтини суровини и огромният пазар на СССР.

Също като Германия (Западна) до по-миналата година.

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Като построят АЕЦ със 6 блока, ПАВЕЦ, няколко ТЕЦ-а, 2000-3000 язовира, 1000 завода и то не само около София и Пловдив, във всяко училище да има лекарски и зъболекарски кабинет и още и още и още, тогава ела и ми се обади.

Нещастник! С един мост и бизнес парк ще ми се хвали. И един стадион. За 35 години! А комунистите построиха хиляди.

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

преди 5 минути, В. Велев написа:

Учат се от САЩ.

Като построят АЕЦ със 6 блока, ПАВЕЦ, няколко ТЕЦ-а, 2000-3000 язовира, 1000 завода и то не само около София и Пловдив, във всяко училище да има лекарски и зъболекарски кабинет и още и още и още, тогава ела и ми се обади....

Ако има нужда. ще се построят! Нуждата определя какво, къде и кога ще бъде създадено! :chinese:

преди 6 минути, В. Велев написа:

....

Нещастник! ...

Изумително добре умееш (вероятно единствено) да се само характеризираш, но няма нужда, писанията сами по себе си издават този факт :ski4:

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ако има нужда. ще се построят! Нуждата определя какво, къде и кога ще бъде създадено! :chinese:

Изумително добре умееш (вероятно единствено) да се само характеризираш, но няма нужда, писанията сами по себе си издават този факт :ski4:

Ми, тогава защо тогава са построили НДК? Балкантон? Правец? Значи са имали нужда.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

току-що, АСПЕКТ написа:

Ми, тогава защо тогава са построили НДК? Балкантон? Правец? Значи са имали нужда.

Точно така ... имало е!

преди 9 минути, В. Велев написа:

Като построят АЕЦ със 6 блока, ПАВЕЦ, няколко ТЕЦ-а, 2000-3000 язовира, 1000 завода и то не само около София и Пловдив, във всяко училище да има лекарски и зъболекарски кабинет и още и още и още, тогава ела и ми се обади.

С един мост и бизнес парк ще ми се хвали. И един стадион. За 35 години! А комунистите построиха хиляди.

Нещо сякаш липсва между нещата, които си изброил? :down:

Досетих се! :idea:

Забравил си да споменеш за "Софийско море"! Как го каза другаря Тодор Живков "София на три морета хо-хо-хо" ако не се бъркам. Ако бъркам, моля да бъда извинен!

Няма как да не споменем за най-великата идея на другаря Живков, била е уникална мисъл! :giggle1:

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:
преди 13 минути, В. Велев написа:

....

Нещастник! ...

Може да не вярваш, но ме е яд, че има глупави хора като теб.

И то говоря конкретно за тоя случай. При 5000 минимум изградени при социализма обекти ти показваш 5 сегашни. Това показва, че и ти си наясно с нещата ама ей, така на инат. Да се исреш на метеното.

преди 15 минути, Мечо Хубавеца написа:

Продаваха оръжия на терористични държави, включително и срещу наркотици. Тия благини сега ги няма...

Кои са били тия терористични държави по време оно? 🤣 Като почнете с клишетата и се не усещате ама хич. 

преди 7 минути, Звяра! написа:

Нещо сякаш липсва между нещата, които си изброил? :down:

Досетих се! :idea:

Забравил си да споменеш за "Софийско море"! Как го каза другаря Тодор Живков "София на три морета хо-хо-хо" ако не се бъркам. Ако бъркам, моля да бъда извинен!

Няма как да не споменем за най-великата идея на другаря Живков, била е уникална мисъл! :giggle1:

То не може всичко комунистите да градят. Оставиха и демократите да построят нещо, че да не се излагат. Ама те, демократите още не могат да откраднат построеното от другаря Живков. Като се накрадат, дано да построят и Софийското море.

Дзвере, майтап, майтап, ама сега щяхме да произвеждаме собствени процесори. И ако партията нареди да са 100 ядрени няма накъде да мърдаш. Ще трябва да се произведат :)

преди 1 минута, В. Велев написа:

То не може всичко комунистите да градят. Оставиха и демократите да построят нещо, че да не се излагат. Ама те, демократите още не могат да откраднат построеното от другаря Живков. Като се накрадат, дано да построят и Софийското море.

Радвай се, че са го вразумили и се е отказал. Щял е да потопи България, добре че хората са му казали какво ще се случи като отклони река Дунав към София! :D Щеше да потопи всичко под вода! 

преди 1 минута, Звяра! написа:

Радвай се, че са го вразумили и се е отказал. Щял е да потопи България, добре че хората са му казали какво ще се случи като отклони река Дунав към София! :D Щеше да потопи всичко под вода! 

Не съм чел подробностите, ама защо Дунав да отклонява. Искър щеше да е достатъчен.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Може да не вярваш, но ме е яд, че има глупави хора като теб...

Нали се разбрахме нещо, не е нужно да се ... :ski4:

преди 3 минути, В. Велев написа:

.... И то говоря конкретно за тоя случай. При 5000 минимум изградени при социализма обекти ти показваш 5 сегашни. Това показва, че и ти си наясно с нещата ама ей, така на инат. Да се исреш на метеното.

Ти в землянка ли живееш, че не виждаш какво има създадено/изградено та чакаш да изброявам тука хиляди обекти? :ski7:

току-що, В. Велев написа:

Не съм чел подробностите, ама защо Дунав да отклонява. Искър щеше да е достатъчен.

Дунав е искал да отклони към морето, което са копаели край София. Това море, "Софийско море е искал да го свърже на изток със Черно море и на юг със Бяло море! :D

преди 25 минути, nikssi написа:

Кои са били тия терористични държави по време оно? 🤣 Като почнете с клишетата и се не усещате ама хич. 

По една случайност имах чичо капитан първи ранг на кораб. Всички арабски държави са ни били клиенти, вкл. Либия. Хайде сега вземи продавай оръжие на Иран или Йемен.

преди 26 минути, АСПЕКТ написа:

Правец ли са построили? Преди Балкантон не са се правили плочи у нас?

А я ми кажи онова на Бузлуджа за какво е? Прави ли нещо? Произвежда ли нещо? Или е за обожествяване и поклонение на строй?

Ето ти и други строителства с похабени НАРОДНИ, а не партийни пари

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/3457250

Извинявам се, че се намесих, но прекалено много започнахте да го хвалите другаря Живков. Все едно е бил някакъв светец и никой не споменава за грандиозните му провали, които са доста хумористични, ако мога така да ги нарека! 

преди 58 минути, В. Велев написа:

С крепостни селяни и феодали колкото и да опитваш няма да изградиш социализъм.

Иска се съзнание. Да работиш за общността, а не само за себе си.

Алчността е част от еволюцията на хората. И нямам предвид само от финансова гледна точка от всякаква. Затова няма как общество в което всички да са равни да просъществува. Също така в ин момент товадемотивира амбициозните. 

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Пропуснал си супер рентабилният Кремиковци.

преди 1 час, В. Велев написа:

Учат се от САЩ.

Нещастник! С един мост и бизнес парк ще ми се хвали. И един стадион. За 35 години! А комунистите построиха хиляди.

Във всяко училище лекар и зъболекар? Верно ли? Я пак си помисли! Фелдшер не е същото.

преди 18 минути, BANKATA написа:

Алчността е част от еволюцията на хората. И нямам предвид само от финансова гледна точка от всякаква. Затова няма как общество в което всички да са равни да просъществува.

Нали обществото се развива. И се надяваме към по-добро. Ама обществото сме ние. Така че трябва да започнем от себе си.

Ако отричаме всичко направено добро, независимо от кой стой, няма да се получи. Добре е че човечеството е минало през различни обществени строеве. Сега най-добре е да се види и избере само доброто от тях и да се построи такъв строй, който да съдържа само доброто от предишните. А не да се руши всичко от предния и да се започва отново.

преди 5 минути, parmobil написа:

Във всяко училище лекар и зъболекар? Верно ли? Я пак си помисли! Фелдшер не е същото.

Знаеш какво имам предвид, ама да се заядеш ти иде отвътре. Важно е да се оплюе ВСИЧКО от социализма.

Ти конкретно нещо добро не видя ли направено през социализма?

screenshot-15.png

преди 18 минути, parmobil написа:

Не знам какво си спомняш ,но в мойте спомени от училище са че всички след започане на годината бивахме извиквани от лекаря на училището за преглед и попълване на здравен картон ,също правеше и зъболекаря в училище ,извикваше ни и сверяваше с картона който имаше всеки какво му е правил миналата година и какво има да се прави още по зъбите ,след което ни извикваха през годината по време на часовете на зъболекар. Всичко това безплатно.

преди 23 минути, В. Велев написа:

Нали обществото се развива. И се надяваме към по-добро. Ама обществото сме ние. Така че трябва да започнем от себе си.

Ако отричаме всичко направено добро, независимо от кой стой, няма да се получи. Добре е че човечеството е минало през различни обществени строеве. Сега най-добре е да се види и избере само доброто от тях и да се построи такъв строй, който да съдържа само доброто от предишните. А не да се руши всичко от предния и да се започва отново.

Знаеш какво имам предвид, ама да се заядеш ти иде отвътре. Важно е да се оплюе ВСИЧКО от социализма.

Ти конкретно нещо добро не видя ли направено през социализма?

Дадоха ли възможност да видя какво ще е без БКП м/у 1949/1989 г.г. ? 

Вие как можете да твърдите, че БКП е построила сама тези неща? С чии пари и труд е построено?

Повтарям се, но само с членски внос и труд на членове на партията и комсомола ли е? 

Този път не е реторично, а искам в прав текскт да ми кажете и докажете, че само с пари и труд на БКП и комсомол са направени тези неща.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Всичко това безплатно.

и безполезно ....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.