Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 8 минути, parmobil написа:

Верно ли? И на Тодор Живков кой потърси отговорност? Ама наистина ли ви е на сърце да си имаме несменяем вожд?

За какво да му се търси отговорност, че всички живеехме добре и сигурно? Управлявал е в името на народа си. Всеки който управлява в името на народа си ,който се грижи за народа си и милее за него ще бъде несменяем. За какво са ни много вождове?

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 59 минути, В. Велев написа:

И на фона на всичко това народа беше по-беден отколкото е бил през турско.

Абсолютно грешно разсъждение! 

Всеки е богат, най-богати са тези, които са доволни от постигнатото!

Бедни са тези, които не са доволни от това, което са постигнали и завиждат на другите!

Ти от кои си? :rolleyes:

Грешно е да мислиш, че след като съседа ти е построил цяла кооперация в която живее и има в двора си басейн, нова скъпа марка/модел кола е богат и живее добре! :nono:

Спрете се със тези пари, живота не е само пари, трябва и акъл да имаш. 

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Защо на работа когато отиваш няма шефове ли? Можете ли работниците да гласувате да изгоните шефа? Само пречи и взима повече заплата.

За частна фирма или за държава говорим? И Чърчил е сменян! Ама само тук се мечтае за твърда и несменяема ръка. Ти го правиш дистанционно, щото е неангажиращо. И от висотата на минималната заплата, която си избрал в американската губерния (ти така нарече Германия) ръсиш мъдрости?

преди 4 минути, AAUUXX написа:

За какво да му се търси отговорност, че всички живеехме добре и сигурно? Управлявал е в името на народа си. Всеки който управлява в името на народа си ,който се грижи за народа си и милее за него ще бъде несменяем. За какво са ни много вождове?

Защо не потърсиш добруване в С. Корея? Всичко ще е с мисълта за теб. Няма да те обременяват с излишни неща като избори. Поне в Русия или Беларус пробвай. Не отговарят ли на желанията ти?

преди 41 минути, В. Велев написа:

Отечеството трябва да управлява човек, който го обича, държи на него и от там обича и прави всичко народът да е добре, а от там и държавата да е силна.

Тоест, цялата власт да е в него иначе няма да е валидно това, което пишеш. 

Но пък противоречиш на себе си с това:

преди 41 минути, В. Велев написа:

Почне ли да работи срещу народа и родината обществото автоматично го сваля.

И сега ако обясниш, как хем един човек ще решава всичко, и как "народа" автоматично го сваля.

И според теб "народа" е едно колективно съзнание, което е на едно мнение. Кой ще прецени на какъв процент от обществото му е писнало от управлението на вожда. Пак избори или референдуми, а?

преди 55 минути, AAUUXX написа:

Само една партия ни е достатъчна ,за какво са ни много партии когато всичко водят една и съща политика ? Един вожд също ,за да знаем кой носи отговорността ,а не да бъде колективана безотговорност.

Е, нали тази една партия ни доведе до три национални фалита. Явно на теб ти е малко и си мазохист и искаш още, хи хи..

Направо съм в потрес с какви хора си пиша и с какво "мислене". 

преди 20 минути, parmobil написа:

Верно ли? И на Тодор Живков кой потърси отговорност? Ама наистина ли ви е на сърце да си имаме несменяем вожд?

Интересно какво очакваш да ти отговорят хора, които смятат, че дължат хубавите моменти, периоди, спомени ... и изобщо всичко хубаво в живота си по време на соца, на ръководната роля на партията, а не на това, че са били млади и здрави, умни и умели... и достатъчно силни, за да успеят да се справят с всичко, въпреки споменатия тумор. Не съм сложил въпросителен знак, щото въпросът е риторичен.

Вече почвам да си мисля, че някои потребители са тук само за да създават полемика и трафик. 

Просто няма как здравомислещ човек да пише такива глупости и  да живее в утопии.

Случайност? Не мисля🤣

преди 12 минути, lebel написа:

Интересно какво очакваш да ти отговорят хора, които смятат, че дължат хубавите моменти, периоди, спомени ... и изобщо всичко хубаво в живота си по време на соца, на ръководната роля на партията, а не на това, че са били млади и здрави, умни и умели... и достатъчно силни, за да успеят да се справят с всичко, въпреки споменатия тумор. Не съм сложил въпросителен знак, щото въпросът е риторичен.

Да си отговорят на себе си, ние не искаме отговор! :rolleyes:

Предполагам виждате какви глупости се пишат? Били млади и щастливи преди 40 години, сега искат нас да ни върнат в миналото. Да захвърлим технологиите, телефони, телевизори, радио, транспортни средства и да затворим границите? :giggle1: На тях тогава им е било хубаво и затова! Стига глупости. Всички хора на Земята от всички континенти мислят как да се развиват. Нашите мислят как да ни върнат в миналото, извинявайте, аз не съм съгласен!!! :down:

преди 56 минути, AAUUXX написа:

Не е така ,за зъболечение децата имат право на 4 дейности за година пломба, вадене на временен зъб, вадене на постоянен зъб (за трите не се изисква доплащане), лечение на пулпит или периодонтит на временен зъб (доплаща се 4,70 лв.) и лечение на пулпит и периодонтит на постоянен зъб (доплаща се 12,30 лв.) Извън тези дейности плащаш.

В Швеция освен всички стандартни зъболекарски манипулации, които са безплатни за децата, държавата също поема и тежките случаи, когато зъболечението е скъпоструващо с брекети и алайнери. 

Също така всички деца, които носят очила и страдат от далекогледство, късогледство или астигматизъм получават всяка година ваучери от държавата на стойност 80 евро. Отиваш в оптика, там правят безплатен очен преглед на детето, избираш му очила и ако очилата струват 100 евро, плащаш само 20 евро. 

Всички деца до 18 години получават детски надбавки, по 130 евро на месец.

Всички деца в първи клас получават персонален таблет, който ползват само в училище. До трети клас децата ходят на училище без раници. Учебниците стоят в класната стая и не могат да се носят вкъщи. Учи се само в училище. Децата получават безплатно всички ученически материали и пособия от училището, вкл. тетрадки, моливи, химикалки, флумастери и т.н. Родителите имат грижата само за дрехи и обувки. 

Никое дете не ходи на частни уроци, всичко се научава в училище. В България това е много доходоносен сив бизнес. 

Всички деца научават английски език само в училище. Досега не съм срещал швед, който да не говори английски, дори 70-годишни пенсионери.

В четвърти клас всички деца получават персонален лаптоп, от 6-ти клас могат да носят лаптопа вкъщи. 

В 9-ти клас получават нов лаптоп. 

Безплатен здравословен обяд за всички деца до 12-клас. За децата до трети клас има и безплатна следобедна закуска (мляко с мюсли, сандвич с кашкавал и шунка, плодове). 

Безплатни учебници за всички ученици до 12-клас. 

преди 7 минути, Flashback написа:

В Швеция освен всички стандартни зъболекарски манипулации, които са безплатни за децата, държавата също поема и тежките случаи, когато зъболечението е скъпоструващо с брекети и алайнери. 

Също така всички деца, които носят очила и страдат от далекогледство, късогледство или астигматизъм получават всяка година ваучери от държавата на стойност 80 евро. Отиваш в оптика, там правят безплатен очен преглед на детето, избираш му очила и ако очилата струват 100 евро, плащаш само 20 евро. 

Всички деца до 18 години получават детски надбавки, по 130 евро на месец.

Веднага те хванах, че не живееш в Швеция. Там националната парична единица е шведска крона. :camera2:

преди 39 минути, AAUUXX написа:

Че фалирахме три пъти. Малко ли е?

Грижил се за народа.

От къде падате бре хора. Казват че преди 70% са живяли под прага на бедност при 22% сега, не, тогава са се грижили за народа. 

Петър Младенов ви го каза в прав текст без заобикалки, Тодор Живков също. И продължавате с вашата сляпа вяра.

преди 29 минути, БаалБек написа:

Веднага те хванах, че не живееш в Швеция. Там националната парична единица е шведска крона. :camera2:

Логика, та дрънка! Пиша в евро за ориентация, защото едва ли знаеш курса на кроната.

Ако ти напиша 800 крони има да се чудеш и маеш колко български лева или евро са!

преди 4 минути, Flashback написа:

Логика, та дрънка! Пиша в евро за ориентация, защото едва ли знаеш курса на кроната.

Ако ти напиша 800 крони има да се чудеш и маеш колко български лева са!

Извинявай. Ние с теб си пращаме съобщения чрез гълъби и такова нещо като американска световна мрежа наречена интернет не съществува и е трудно да се провери. Пък даже и левове намеси. :lol6:

Защо не ги написа направо в левове?

Не живееш в Швеция - факт

току-що, БаалБек написа:

Извинявай. Ние с теб си пращаме съобщения чрез гълъби и такова нещо като американска световна мрежа наречена интернет не съществува и е трудно да се провери. Пък даже и левове намеси. :lol6:

Спри да се излагаш, жено!

Пак търсиш под вола теле!

То бива неадекватност (да се изразя по-меко), но това твоето вече буди само съжаление!

преди 1 час, parmobil написа:

Ама наистина ли ви е на сърце да си имаме несменяем вожд?

Сегашните циркове повече ли ти харесват?

преди 13 минути, Flashback написа:

Спри да се излагаш, жено!

Пак търсиш под вола теле!

То бива неадекватност (да се изразя по-меко), но това твоето вече буди само съжаление!

Сега ли я(го) разбра?

Нито е жена нито е от Казанлък. Работи за чуждо НПО. Отдел "Пропаганда".

преди 54 минути, БаалБек написа:

И според теб "народа" е едно колективно съзнание, което е на едно мнение. Кой ще прецени на какъв процент от обществото му е писнало от управлението на вожда. Пак избори или референдуми, а?

Говоря ти за времена, когато няма да има простовати и неуки хора като тебе например. Казах ти, че в близките години няма да стане.

преди 49 минути, lebel написа:

преди 39 минути, Звяра! написа:

Да си отговорят на себе си, ние не искаме отговор! :rolleyes:

Предполагам виждате какви глупости се пишат? Били млади и щастливи преди 40 години, сега искат нас да ни върнат в миналото. Да захвърлим технологиите, телефони, телевизори, радио, транспортни средства и да затворим границите? :giggle1: На тях тогава им е било хубаво и затова! Стига глупости. Всички хора на Земята от всички континенти мислят как да се развиват. Нашите мислят как да ни върнат в миналото, извинявайте, аз не съм съгласен!!! :down:

Още двама с елементарно мислене като бъблукащата.

Жалко!

П.П. Дзвере от теб не съм го очаквал точно за технологиите такива глупости да пишеш. Кой ти е забранявал технологиите. Та точно по компютърни технологии бяхме на челните места в света. Японци идваха да се учат от нас. Завод за процесори имахме. И ти написах къде на шега, къде на истина, че партията ако заповяда и 100 ядрени процесори щяхме да приозведем.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Сега ли я(го) разбра?

Нито е жена нито е от Казанлък. Работи за чуждо НПО. Отдел "Пропаганда".

Не я знам жена ли е, мъж ли е, трансджендър ли е, но отдавна съм забелязъл, че точно тези платените пропагандисти са с потресаващо семпъл умствен капацитет. Човек би си помислил, че с конкурс ги подбират точно по този "критерий".

Аз ако бях една Тролска централа или НПО на такива като него/нея нямаше да платя и стотинка, защото постигат точно обратния резултат на това, което им е спуснато да пропагандират. 

преди 12 минути, Flashback написа:

Не я знам жена ли е, мъж ли е, трансджендър ли е, но отдавна съм забелязъл, че точно тези платените пропагандисти са с потресаващо семпъл умствен капацитет. Човек би си помислил, че с конкурс ги подбират точно по този "критерий".

Аз ако бях една Тролска централа или НПО на такива като него/нея нямаше да платя и стотинка, защото постигат точно обратния резултат на това, което им е спуснато да пропагандират. 

Нали забеляза, че е сложена за да дразни отсрещния. Ама на нея (го, то) и (му) се отдава, защото няма акъл и не мисли даже какво пише. Няма я 2-3 дена докато и пратят документите и започва. В 4-5 теми по които отговаря пусне лъжливи статистики (естествено с 1-2 истини, за да хване дикиш) и изчезне.

Била разбрала за тебе, защото не си писал крона. Ба си логиката на примат.

Преди като исках да се покаже и пиша "свирка" и тя веднага пристигаше :)

преди 1 час, Звяра! написа:

Спрете се със тези пари, живота не е само пари, трябва и акъл да имаш. 

Аз ти говоря, че народа преди 9-ти не е имал хляб да яде ти за пари, акъл и щастие ми говориш. И това е по конкретен пост. А ти ми говориш за философския прочит на бедност и пари. Тебе поне те имах за умен. 

Ти от време на време да не превключваш вълните?

преди 3 часа, BANKATA написа:

Тук си прав. Според Емил Христов (секретар по икономическите въпроси на ЦК на БКП) '87, 70% от българите са живели през под прага на социалния минимум от 672 лева за четиричленно семейство.

Абе, Ванка, кога не съм бил прав? Слушай ме и далече ще стигнеш. :) Ами не съм съгласен с процента който дава Емил Христов. По-малко от 70% са били тези хора, ако става въпрос за семейства с две деца. Средните нетни заплати през 87 г. не бяха повече от 250 лева. За да стигнат 672 лв, трябва да има допълнителен доход. Ако е нелегален, може и да се стигне този процент, дори да се надвиши, но не и само с легален. 

преди 1 час, В. Велев написа:

Японци идваха да се учат от нас. Завод за процесори имахме. И ти написах къде на шега, къде на истина, че партията ако заповяда и 100 ядрени процесори щяхме да приозведем.

Тук вече изби рибата! Японци се учели у нас? Същите японци, дето ни построиха завод за двигатели "Динамо" в Сливен?

Някои тук явно сте на някакви вещества, или на хонорар, или обикновени идиоти.

преди 6 часа, parmobil написа:

Тук вече изби рибата! Японци се учели у нас? Същите японци, дето ни построиха завод за двигатели "Динамо" в Сливен?

Някои тук явно сте на някакви вещества, или на хонорар, или обикновени идиоти.

Да не забравиш и ПАВЕЦ-а.

Завод Васил Коларов също е строен (частично) от Японци за нуждите на ПАВЕЦ-а.

ПП: Велев е прав за едно, партията ако заповяда всичко ще се напфави, поне на документи.

преди 9 часа, parmobil написа:

Защо не потърсиш добруване в С. Корея? Всичко ще е с мисълта за теб.

Идеята ти е много добра ,ако продължиш така ще стигнеш далече :rolleyes:

преди 9 часа, БаалБек написа:

Е, нали тази една партия ни доведе до три национални фалита. Явно на теб ти е малко и си мазохист и искаш още, хи хи..

Направо съм в потрес с какви хора си пиша и с какво "мислене". 

Каква е разликата между това да искаш да иамаме само една партия или много партии предлагащи едно и също?

Няма такова нещо американска световна мрежа. Тяхната мрежа се е казвала ARPANET. 

diagram-Arpanet-September-1974.jpg

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Няма такова нещо американска световна мрежа. Тяхната мрежа се е казвала ARPANET. 

diagram-Arpanet-September-1974.jpg

https://www.kaldata.com/it-новини/седемте-избрани-кой-всъщност-контрол-252757.html

Това е група от точно 14 души, която има контрол върху целия интернет. Всеки от тях притежава собствен ключ, като комбинацията от седемте ключа формира основния магистърски ключ за всички интернет мрежи в абсолютен световен мащаб. Седмината от тези хора са притежатели на действителните ключове, а останалите са резервни.

IMAGE_6121276_4000_0.jpg

преди 9 часа, BANKATA написа:

Че фалирахме три пъти. Малко ли е?

Кога ?

преди 9 часа, BANKATA написа:

От къде падате бре хора. Казват че преди 70% са живяли под прага на бедност при 22% сега, не, тогава са се грижили за народа.

И сега въпросът е как беден народ едва оцеляващ е успял да построи домове си и къщи за почивка ,всеки имаше по няколко имота ,в западна европа ни завиждаха на това че у нас хора със собствен имот/ дом са над 95%.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Кога ?

Първият път е бил кога ни са ни върнали войниците слепи при Цар Самуил.  За други нека да видим "маймун банана" ко ке каже. :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.