Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, Гражданин написа:

Защо да съм лицемер? Аз ли харесвам ГЕРБ и после ходя да подгъзувам на Костадинов или май ти беше този?

Лицемер си, защото знаеш че съм Възраждане и Герб ми е най-основния враг. Лицемер си, защото не признаваш на коя партия си поклонник. Защото знаеш, че а си признал и ставаш уязвим за същите нападки, които ти хвърляш към всички други. Как пък един път не те видях да критикуваш отявлен и открит привърженик на Герб? Например тео главата и имаше един гущер, един и същ човек де..Отявлен и циничен гербаджия, позволявал си да се прави на господаря на света, щото бай ти боко му е сол ташак.Една дума не си мъцнал срещу него, се е дно го обожаваш . Та така. Кажи коя кауза защитаваш, да те видим имаш ли смелостта да го направиш. Признай си, ще те боли само малко.

Защо да съм лицемер? Аз ли харесвам ГЕРБ и после ходя да подгъзувам на Костадинов или май ти беше този?

Лицемер си, защото знаеш че съм Възраждане и Герб ми е най-основния враг. Лицемер си, защото не признаваш на коя партия си поклонник. Защото знаеш, че а си признал и ставаш уязвим за същите нападки, които ти хвърляш към всички други. Как пък един път не те видях да критикуваш отявлен и открит привърженик на Герб? Например тео главата и имаше един гущер, един и същ човек де..Отявлен и циничен гербаджия, позволявал си да се прави на господаря на света, щото бай ти боко му е сол ташак.Една дума не си мъцнал срещу него, се е дно го обожаваш . Та така. Кажи коя кауза защитаваш, да те видим имаш ли смелостта да го направиш. Признай си, ще те боли само малко.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Имало е престъпност ,но закона беше строг с такива и ги превъзпитаваха в специализирани институции за това.

А защо мислиш, че сега закона не е строг и няма наказание за такива?

Знаеш ли какво, защо не пробваш сам да направиш противозаконно престъпление и ти гарантирам, че ще изпиташ цялата строгост на закона! Пробвай се и след това ще си говорим!

Обещавам да съдействам за да получиш телефон в килията със включени мобилни данни.

преди 11 минути, Toto2 написа:

Два копипейста ли бе , ГЕРБере? 😄 Толкова ли се оплюнчи от яд, че те разкриха? Що подкрепи ГЕРБ в анкетата ми, а не тия дето врещят няколко години вече как ще са първа политическа сила а-у?

И кой е тоя с гущера? @petie1 ти ли си циничния гербер, за който тото 6 от 49 говори по-горе? За някакъв гущер ми говори по-горе...

И @Toto2, аз много пъти съм ти казвал защо ви мразя и не ви понасям, другите поне не искат да натрисат миризлива казарма и да ни вадят от европейската цивилизация и култура и евентуално за келепира и да ни продадат на Путин и Еврдоган да си уредят сметките дето двете им империи имат да си урежат по между си от векове насам тук. Вие сте вредни и опасни, какво повече искаш като аргументи?

преди 2 минути, Звяра! написа:

Ти като прочетеш "Криминално проявен извърши ..." какво си мислиш ?

току-що, AAUUXX написа:

Ти като проечтеш "Криминално проявен извърши ..." какво си мислиш ?

Това е много относително казано.

преди 6 минути, Звяра! написа:

Знаеш ли какво, защо не пробваш сам да направиш противозаконно престъпление и ти гарантирам, че ще изпиташ цялата строгост на закона! Пробвай се и след това ще си говорим!

Обещавам да съдействам за да получиш телефон в килията със включени мобилни данни.

Ако имаше това за което пишеш щеше ли да има криминално проявени на свобода ? За да повтори или потрети престъпление не означава ли че е няма превенция и достатъчна строгост на закона ?

преди 2 минути, Звяра! написа:

Това е много относително казано.

Така е ,дори е асиметрично :rolleyes:

преди 1 час, Звяра! написа:

Аз имам един въпрос:

След като всички пенсионери ревете, че са ви малки пенсиите и не ви стигат за да изкарате месеца от къде ги взимате тези 10-20 десет, двадесет хиляди лева за да ги изхвърлите през балкона?

Аз не съм пенсионер и ще ти отговоря. Продадени земи от времето на соца. И това са техните пари. Недей бърка в чуждите пари.

преди 1 час, Звяра! написа:

Сега всеки сам избира какво да работи и какъв да е. През соца хората са нямали право на избор. 

Разбирам няколкото потребители, които със зъби и нокти защитават онези мрачни времена. Вероятно го правят защото през соца са били "някои", били са нещо, а сега са нищо!

През комунизма им е било хубаво, но не осъзнават факта, че на обикновените хора не им е било хубаво и са мизерствали. Може би това е и една от причините за да са харесвали комунизма. Имали са връзки със партията, това им дава власт и предимства пред обикновените хора, а сега не им е комфортно, трябва да работят за да имат. Не могат да крадат вече, никой не ги уважава, нямат никакво предимство пред обществото, опрлакват се и искат онези времена да се върнат. Искат не защото мислят за хората, а мислят само и единствено за тях си, те да добре, да имат власт и всички да се съобразяваме с тях!

Ще завърша със една стара Българска поговорка, "сития на гладния не вярва"!

Имали са право на избор, това което е било тогава пазара на труда. Както и сега. Избираш си от пазара на труда, какъв искаш да си.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Аз не съм пенсионер и ще ти отговоря. Продадени земи от времето на соца. И това са техните пари. Недей бърка в чуждите пари.

Елементарна математика е нужна за да пресметне ,че не е възможно с пенсия 600-1000лв да спестиш голяма сума пари ,ако изобщо е възможно да спестява човек с такъв доход.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Ако имаше това за което пишеш щеше ли да има криминално проявени на свобода ? За да повтори или потрети престъпление не означава ли че е няма превенция и достатъчна строгост на закона ?

Така е ,дори е асиметрично :rolleyes:

Пишеш глупости!

Криминално проявени има във всички държави!

След ката някой си изтърпи, излежи наказанието се освобождава. След освобождението той продължава да е криминално проявен, със криминално минало. Ай че имам работа.

преди 1 минута, Звяра! написа:

Пишеш глупости!

След ката някой си изтърпи, излежи наказанието се освобождава. След освобождението той продължава да е криминално проявен, със криминално минало. Ай че имам работа.

Къде видя депутат да е в затвора? Кой сега е в затвора? Кокошкарите. Откраднал кебабче.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

И защо си толкова сигурен? Тия земи не свършиха ли? Чак сега ли ги продадоха? Точно пенсионери с треперещи ръце и замъглена преценка за света, изморени да правят каквото и да било ще си продават земите точно на финала на живота си, за да може да им ги вземат ало измамниците ли? Няма логика, но ти си знаеш.

преди 5 минути, Звяра! написа:

Пишеш глупости!

Тоест да разбирам че нямаш проблем с това ? Мислиш че ще си все млад и няма да остарееш ,теб няма да те засегне пенсионната система с малки пенсии и няма да бъдеш обект на престъпници рецидивисти ?

преди 5 минути, Звяра! написа:

И защо извършва отново престъпление ?

преди 6 минути, Гражданин написа:

И защо си толкова сигурен? Тия земи не свършиха ли? Чак сега ли ги продадоха? Точно пенсионери с треперещи ръце и замъглена преценка за света, изморени да правят каквото и да било ще си продават земите точно на финала на живота си, за да може да им ги вземат ало измамниците ли? Няма логика, но ти си знаеш.

Може хората да имат роднини в чужбина ,деца или внуци които да са им  изпращали пари за да живеят добре. Или искаш да ни кажеш ,че те тези пенсионери са виновни защото имат пари ,а не измамниците които има вземат парите ?

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Може хората да имат роднини в чужбина ,деца или внуци които да са им  изпращали пари за да живеят добре. Или искаш да ни кажеш ,че те тези пенсионери са виновни защото имат пари ,а не измамниците които има вземат парите ?

Аз по-горе го казах това вече и обясних, че тия пари най-вероятно не са декларирани, за да са кътани в дюшеци и т.н.. Ето пак:  

преди 1 час, Гражданин написа:

Това са все недекларирани доходи. В банките има правило като се тегли голяма сума пари да се пита с каква цел, тези пенсионери със страх в очите и треперещи ръце едва ли отговарят без проблем, освен ако мафиотите не са ги предварително подготвили какво ще отговорят. И пак ще е много съмнителна актьорската игра на пенсионер докато тегли такива пари и отговаря с подготвен отговор. Та мен ме кара това да си мислия, че са недекларирани, за да може в повечето случаи да няма кой да спре бабата или дядото на касата на банката. И тези недекларирани доходи в дюшеци и т.н.. са най-вероятно суми, които децата на тези хора им пращат от чужбина. Тези червени бабки и дядовци нямаше да имат такива пари, ако беше соца със затворените граници, защото нямаше да има как да се ходи на гурбет в чужбина. 

току-що, Гражданин написа:

Аз по-горе го казах това вече и обясних, че тия пари най-вероятно не са декларирани, за да са кътани в дюшеци и т.н.. Ето пак:  

За трол не си много умен, няма човек който да държи голяма сума пари в къщи ,също ако са изпратени от чужбина как може да не бъдат декларирани ,както и на митница ? Ако са от продажба на имат също.

току-що, AAUUXX написа:

За трол не си много умен, няма човек който да държи голяма сума пари в къщи ,също ако са изпратени от чужбина как може да не бъдат декларирани ,както и на митница ? Ако са от продажба на имат също.

И ти не си много умен трол щом мислиш, че недекларирани пари не могат да минат през митница. Това най-вероятно не са суми събрани от един път.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Виждал съм случаи, именно това, роднини изпращат пари на своите родители в България, а това изиграва лоша ситуация. Защото те са единствените с пари в селото. Изпъкват.

преди 11 минути, Гражданин написа:

И ти не си много умен трол щом мислиш, че недекларирани пари не могат да минат през митница. Това най-вероятно не са суми събрани от един път.

Дай да съдим сега жертвата, а не престъпника.

преди 15 минути, Гражданин написа:

На тях не им трябвало тогава пари от чужбина или да ходят на гурбет. Имали са всичко тогава по време на социализма. Отгледали са и деца. Сега нямат и им пращат децата от чужбина пари или нужни работи.

Дай да съдим сега жертвата, а не престъпника.

Никъде не съм казал това, само отбелязвам някои факти, които пропускате.

На тях не им трябвало тогава пари от чужбина или да ходят на гурбет. Имали са всичко. Сега нямат и им пращат.

Да, затова им пращат по 30 - 40 хиляди евро или лева... Защото нямат и им трябват и после ги хърлят през балконите.

преди 53 минути, Звяра! написа:

Защото след 9 години убиецът на Милен Цветков ще излезе от затвора.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14954756

Защото нещо актуално.

https://bntnews.bg/news/pusnaha-ot-aresta-shofyora-koito-piyan-pregazi-15-godishniya-filip-na-stolichnata-ulica-gurko-1267778news.html

Никъде не съм казал това, само отбелязвам някои факти, които пропускате.

Да, затова им пращат по 30 - 40 хиляди евро или лева... Защото нямат и им трябват и после ги хърлят през балконите.

Човек, аз че не се шашкам лесно и съм запознат с далаверата, щях да се хвана на номера на индийците. Камо ли възрастен човек.

преди 29 минути, attj написа:

Мечтани возила от соца Koli_ot_soca.jpg

Пропуснал си най - готината социалистическа кола, ние имахме такава и я смятах за най - красивата на света - жълтият "Вартбург"! Е, как са се сдобили с нея мама и тати, нямам представа.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Пропуснал си най - готината социалистическа кола, ние имахме такава и я смятах за най - красивата на света - жълтият "Вартбург"! Е, как са се сдобили с нея мама и тати, нямам представа.

С много лишения т.е. били са на филия с мас и малко лук :salad:

Тука само безделници. Аз от сутринта изкарах 150 евро. Жената вика, ходими се на италиански ресторант. Викам и какво ще празнуваш, а тя ми отговаря твърдо и категорично: Животът.

преди 11 минути, Anneliese написа:

Вартбуг 1,3 - последният модел е от 1991 година      Собствениците на Вартбург не остават по-назад в грижата за колите си

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.