Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 минути, Звяра! написа:

Нямало е друго което да яде и затова му е бил вкусен. Салам са яли веднъж два пъти в годината и затова викат много хубав беше. Мизерията е била голяма, дори страшна бих казал. Да нямаш баня и да се къпеш веднъж в месеца с кофа слънчева вода, всяка вечер свещи да палиш за да имаш осветление ...... 

Веднъж в седмицата - в неделя! Ама има разни мизерници, на които това не им е пречело и искат да се върнат в тези "прекрасни" времена.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 5 часа, ruraru написа:

Виновни са чуждите, крадливи, капиталистически банки, а не България.

Моля? Защо сме взели от западни банки? Защо не от СССР или СИВ. Защо изобщо сме взимали заеми, когато сме били в чудесно икономическо положение и сме били на 25-то място в някаква класация, която тук ми/ни се пробутва?

Слез на земята.

преди 12 минути, Звяра! написа:

Нямало е друго което да яде и затова му е бил вкусен. Салам са яли веднъж два пъти в годината и затова викат много хубав беше. Мизерията е била голяма, дори страшна бих казал. Да нямаш баня и да се къпеш веднъж в месеца с кофа слънчева вода, всяка вечер свещи да палиш за да имаш осветление ...... 

Аз пък си мезех салам бургас всеки ден ,луканка горно оряхово също ,баня си имахме ,дори лампа на елекричество светеше вечер ( по силно то таз на Шушана ),а като връх на всичко и кока кола си пиивах ,ех какви спомени само :rolleyes:

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Аз пък си мезех салам бургас всеки ден ,луканка горно оряхово също ,баня си имахме ,дори лампа на елекричество светеше вечер ( по силно то таз на Шушана ),а като връх на всичко и кока кола си пиивах ,ех какви спомени само :rolleyes:

И един мармот ....

преди 31 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ехххх какви хубави и дълги опашки имаше едно време, не само за хляб , а и за месо, цитрусови плодове, а за банани бяха няколко дневни, сега няма никакви или тук там на някой банкомат на 7мо число пенсионери да теглят пенсия! Бяха един вид съвременна селска седянка, където можеше да научиш всички клюки за квартала, града, а и някой нов виц. Много често на тях някои си намираха съпруг/а дори, а кумове ставаха задължително продавачите на съответния магазин :wub:

Опашките бяха тъй полезни за нас ,социализирахме се докат ти доди реда за хляба ,а сега социализацията е у фейсбука ,всичко у вируала та и гажетата също :speak:

преди 8 минути, parmobil написа:

И един мармот ....

Тц ,мармот нямах :speak:

преди 17 минути, piх3l написа:

Веднъж в седмицата - в неделя! Ама има разни мизерници, на които това не им е пречело и искат да се върнат в тези "прекрасни" времена.

И как ше се върнат тез времена ? С машина на времето ли ? Света се развива ,без значение какъв строй е. Само ние още сме на полусъединител от 1989г щот някой се страхуват да не се върнем с 34г назад .

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Опашките бяха тъй полезни за нас ,социализирахме се докат ти доди реда за хляба ,а сега социализацията е у фейсбука ,всичко у вируала та и гажетата също :speak:

И как ше се върнат тез времена ? С машина на времето ли ? Света се развива ,без значение какъв строй е. Само ние още сме на полусъединител от 1989г щот някой се страхуват да не се върнем с 34г назад .

Разни секти обещават да ни изкарат от ЕС и NATO, което автоматично ни връща обратно към мизерията. При най-малката възможност да се случи подобно нещо, населението ще се стопи до процента, който милее за руско господство и от България ще остане само земята. Едва ли има нормални хора, които биха предпочели да останат тук и да тънат в мизерията, в която тънат руснаците.

току-що, piх3l написа:

Разни секти обещават да ни изкарат от ЕС и NATO...

За нато е възможно ,за ЕС дори да направят референдум мнозинството ще сме за ЕС. Иначе смятам, че по добре да имаме своя независима армия с която да се гордеем.

преди 3 минути, piх3l написа:

Едва ли има нормални хора, които биха предпочели да останат тук и да тънат в мизерията, в която тънат руснаците.

И сега няма много желаещи да стоят тук предвид ниския ни социален статус и запалщане спрямо ЕС.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

За нато е възможно ,за ЕС дори да направят референдум мнозинството ще сме за ЕС. Иначе смятам, че по добре да имаме своя независима армия с която да се гордеем.

Независима от кого? Виж с кои страни граничим, моля! На Турция ли ще се пъчим с независима армия?

преди 4 минути, parmobil написа:

Независима от кого?

От всички.

преди 4 минути, parmobil написа:

Виж с кои страни граничим, моля! На Турция ли ще се пъчим с независима армия?

И защо е нужно да се пъчим на някого?

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Ние си имаме независима армия... калпава, но независима. NATO е алианс, а не обща армия... дори едно от изискванията е да имаме модерна армия, която е способна да защити друга страна-член на алианса.

преди 11 минути, AAUUXX написа:

И сега няма много желаещи да стоят тук предвид ниския ни социален статус и запалщане спрямо ЕС.

Едно е да излезеш за пари, съвсем друго е да избягаш завинаги.

на 10.04.2024 г. в 18:50, M.Николов написа:

има много повече  капиталистически държави, отколкото социалистически.

Така изненада ли е? :wub:

Матросов пак на амбразурата, тоя път да защитава фалитите на соца с примери от, когато България не е имало, но пък е имало война през десетина години :D

Ма гледам, че капиталистически държави още си има, пък социалистическите не можеш ги посочиш на картата къде са точно. 

преди 23 минути, parmobil написа:

Нашата "7 000 000" страна ще противостои на Турция? Без другарска помощ?

Турция няма нужда дори да вади и един патрон срещу България. Достатъчно е да каже "юруш към водно-въздушния шенген" на 7 000 000 бежанци които са там и сме приключени.

току-що, Joss Bomon написа:

Турция няма нужда дори да вади и един патрон срещу България. Достатъчно е да каже "юруш към България" на 7 000 000 бежанци които са там и сме приключени.

Е много ясно, тука сме за мир и неутралитет :) Да си взимат южните части, само мир да има. 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Можел си сигурно и секс да правиш...Туй защо го пропусна?

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Турция няма нужда дори да вади и един патрон срещу България. Достатъчно е да каже "юруш към водно-въздушния шенген" на 7 000 000 бежанци които са там и сме приключени.

10 000  войници водени от президента няма ли да спрат седем милиона ако стрелят на месо? Един войник, ако е добре въоръжен и мотивиран може да убие и хиляда невъоръжени. ..

преди 1 час, piх3l написа:

Многото къпане е вредно. Туй дерматолог ми го е казвал. Вирусолог пък ми е споделял, че мизерията калява организма да не се разболява. Кинезитерапевт ми е препоръчвал къпане със студена вода, за да не настивам. Саламите всеки знае, че са вредни....И ние сме взели да се оплакваме от соца....Не си знаем интереса...

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

10 000  войници водени от президента няма ли да спрат седем милиона ако стрелят на месо? Един войник, ако е добре въоръжен и мотивиран може да убие и хиляда невъоръжени. ..

Само с гледане на филми като Рамбо, CS и нахъсване във фитнесите, няма как да имаш представа от възможностите на армията ни. Къде ги видя и тези 10 000 войници?! Цялата ни армия с всички чантаджии и пенсионери е под 23 000. От тях наистина боеспособни и натренирани са не повече от 4-5 000 /много вероятно е и да са наполовина/.

току-що, Joss Bomon написа:

Само с гледане на филми като Рамбо, CS и нахъсване във фитнесите, няма как да имаш представа от възможностите на армията ни. Къде ги видя и тези 10 000 войници?! Цялата ни армия с всички чантаджии и пенсионери е под 23 000. От тях наистина боеспособни и натренирани са не повече от 4-5 000 /много вероятно е и да са наполовина/.

Аз си мисля, че са около десет хиляди тези годни да воюват, но да кажем, че си прав...Първо могат да мобилизират запасняци. Второ и 5000 ще ги опукат...

Що така само спомен е останало, а не си по-добре? ... да не си бил от "прибраните", те така не могат друго да вършат? ... свърши туй с прибирането, трябва и работа :salad:

Аха, социализирахме се, та някой се и "заваряваха"! Абе четвърт живот минаваше в чакане на опашка, голям кеф :newspaper:

преди 29 минути, Joss Bomon написа:

И го споделяш в каква връзка?

преди 27 минути, Мечо Хубавеца написа:

Само ако са 10 000 клонинга на Чък Норис иначе не :speak:

преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Що така само спомен е останало, а не си по-добре? ...

Кога съм писал ,че не съм по добре сега ?

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аха, социализирахме се, та някой се и "заваряваха"! Абе четвърт живот минаваше в чакане на опашка, голям кеф :newspaper:

Така е ,хуабво беше ,идеш за ребърца до месарницата ,върнеш се с гадже и ребърца за вечеря.

преди 19 минути, Мечо Хубавеца написа:

Аз си мисля, че са около десет хиляди тези годни да воюват, но да кажем, че си прав...Първо могат да мобилизират запасняци. Второ и 5000 ще ги опукат...

Ако беше толкова лесно, до сега да сме решили проблема... ама да разстреляш 7 милиона бежанци, някак не ми се вижда ок.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Кога съм писал ,че не съм по добре сега ?...

Все в минало време говориш и затвърждаваш със СПОМЕНИ :ski7:

преди 10 минути, AAUUXX написа:

...

Така е ,хуабво беше ,идеш за ребърца до месарницата ,върнеш се с гадже и ребърца за вечеря.

Ей, опасен си и ти си "минал" през леля Пена месарката :bbq:

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Все в минало време говориш и затвърждаваш със СПОМЕНИ :ski7:

Как да отговоря в бъдеще време когато поста на Зверо беше за миналото ?

току-що, AAUUXX написа:

Как да отговоря в бъдеще време когато поста на Зверо беше за миналото ?

В бъдеще никой не те кара, защото я камилата, я камиларя! Можеше да кажеш и тогава все така си пийвах, хапвах и т.н. :sausage:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.