Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Ще ми намериш ли жълтата? Не знам тя кой модел е. Доста е пазена, изглеждаше ми като новичка.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, Коркодила написа:

Тука само безделници. Аз от сутринта изкарах 150 евро. Жената вика, ходими се на италиански ресторант. Викам и какво ще празнуваш, а тя ми отговаря твърдо и категорично: Животът.

Права е жена ти ,живота треа се празнува всеки ден.

Аз на обяд бях на китайски ресторант -пиле с картофи с някви китайски сосове.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Ще ми намериш ли жълтата? Не знам тя кой модел е. Доста е пазена, изглеждаше ми като новичка.

wartburg222001_zps7f177b3c.jpg

току-що, AAUUXX написа:

А в такъв не стъпвам и пари да ми дават. В онзи форум пишат, че хигиената там е никаква. Предпочитам "Макдоналдс" пред тях.:inlove1:

преди 5 минути, Anneliese написа:

А в такъв не стъпвам и пари да ми дават. В онзи форум пишат, че хигиената там е никаква. Предпочитам "Макдоналдс" пред тях.:inlove1:

Аз харесвам как приготвят храната ,за хигиената не знам каква е ,не съм виждал хлебарки ,мишки и други животни из салона да тичат.

преди 9 минути, AAUUXX написа:

wartburg222001_zps7f177b3c.jpg

Модел?

И една капиталистическа, ако може. Втората ни кола след вартбурга. Една изключително грозна кола в синьо-лилаво, с тъмни стъкла, вътре имаше цифров часовник и само това и беше готиното. Сдобихме се с нея като бях във втори клас май...............Даже мама не я харесваше колата............ Все беше за ремонт. Не беше нова, купена е от едни хора.

Забравих, за "Алфа Ромео" става дума. Най - грозните коли на света. После имахме само опели.

преди 8 минути, Anneliese написа:

Предпочитам "Макдоналдс" пред тях.:inlove1:

Е то Макдоналдс е все едно ядеш от кофата за боклук на китайския.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Аз харесвам как приготвят храната ,за хигиената не знам каква е ,не съм виждал хлебарки ,мишки и други животни из салона да тичат.

Не ги е срам хлебарките и мишлетата, едно време през комунизма ходиха под строй, а сега щъкат на където им падне!:D

преди 8 минути, цър-вул написа:

Все същият варел...

Ние му викахме "барказ"! 😂

преди 27 минути, JohnTRIVOLTA написа:

били са на филия с мас и малко лук

Че това лишение ли е? Най-доброто и здравословно ядене.

преди 10 минути, цър-вул написа:

Все същият варел...

Варел ама с гоуфуф двигател нищо не мож го стигнеше :rolleyes:

преди 2 минути, В. Велев написа:

Че това лишение ли е? Най-доброто и здравословно ядене.

Не му е харесало шот не е поръсил филията и с червено пиперче.

току-що, AAUUXX написа:

Варел ама с гоуфуф двигател нищо не мож го стигнеше :rolleyes:

Че кво му има на неговия три цилиндров двутактов та ще го сменяш със немски мотор?

Сипвай повече масло в бензина да не тракат сегментите и газ.....

Варел са тъпите "Алфа Ромео". Тая марка има ли я още?

преди 18 минути, цър-вул написа:

Все същият варел...

Това по ми прилича на варел :)

screenshot-38.png

Колкото по-грозна - по-скъпа.

Тая мяза на радиатор за парно:

screenshot-39.png

току-що, Anneliese написа:

Варел са тъпите "Алфа Ромео". Тая марка има ли я още?

Поли, знаеш ли как се прави домашен сапун?

Свинска мас и сода каустик. :D

преди 4 минути, Звяра! написа:

Сипвай повече масло в бензина да не тракат сегментите и газ.....

Не може маслото е скъпо ,а не покрива евростандартите :speak:

преди 3 минути, Звяра! написа:

Поли, знаеш ли как се прави домашен сапун?

Свинска мас и сода каустик. :D

Ше переш ли?

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Не може маслото е скъпо ,а не покрива евростандартите :speak:

Три скорости или с четири беше и лоста за превключване е на кормилната колона както е при трабанта. Педалите посредата, предполагам има опция да се натискат от пътника на дясната седалка за да не скучае. И по спомен карбуратора на Жигула ставаше на варбурга или се бъркам.

Пак ви оставям, че не съм "паратек" . 😂

преди 11 минути, В. Велев написа:

Това по ми прилича на варел :)

screenshot-38.png

Колкото по-грозна - по-скъпа.

Тая мяза на радиатор за парно:

screenshot-39.png

Хубава е но има ли поставка за чаши или ше треа да закача на таблото импровизирна поставка от медна тел ?

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Имало е престъпност ,но закона беше строг с такива и ги превъзпитаваха в специализирани институции за това.

Има ли как да докажеш ефикасността на това превъзпитаване? Не.

Радвам се че поне не спориш за липсата на престпност от тогава като повечето в темата.

преди 57 минути, Anneliese написа:

Какъв Макдоналдс? Казва се вкусно - точка.

images?q=tbn:ANd9GcTVJ6ahjsQbj6NK0-LbNNI

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Защото след 9 години убиецът на Милен Цветков ще излезе от затвора.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14954756

Никой не е излязал от затвора още, под домашен арест е, не разбираш от право. Тук има нещастен случай, убийство по непредпазливост. Смениха законите вече твоите койпейки, за цигара пушена по време на екскурзия вече се влиза в затвора директно, ако те улови дрегера седмица по-късно. Смениха ги тия закони точно както искате, вече какво повече желаете? Това вече е тормоз над нормалните хора. 

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Защото нещо актуално.

https://bntnews.bg/news/pusnaha-ot-aresta-shofyora-koito-piyan-pregazi-15-godishniya-filip-na-stolichnata-ulica-gurko-1267778news.html

Човек, аз че не се шашкам лесно и съм запознат с далаверата, щях да се хвана на номера на индийците. Камо ли възрастен човек.

Убийство по непредпазливост, и също така момчето е непредпазливо, че е тръгнало да пресича спокойно без да се огледа. Онзи колкото и да е бързал, ако детето се беше огледало нямаше да го блъснат. За съжаление тук това обяснението, но естествено вие извличате политически смиъсъл във всичко. Все пак сте тролове. Твоят акаунт например го има какви ги е писал само преди година и в момента според мен от него не пише същия човек.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Никой не е излязал от затвора още, под домашен арест е, не разбираш от право. Тук има нещастен случай, убийство по непредпазливост. Смениха законите вече твоите койпейки, за цигара пушена по време на екскурзия вече се влиза в затвора директно, ако те улови дрегера седмица по-късно. Смениха ги тия закони точно както искате, вече какво повече желаете? Това вече е тормоз над нормалните хора. 

Убийство по непредпазливост, и също така момчето е непредпазливо, че е тръгнало да пресича спокойно без да се огледа. Онзи колкото и да е бързал, ако детето се беше огледало нямаше да го блъснат. За съжаление тук това обяснението, но естествено вие извличате политически смиъсъл във всичко. Все пак сте тролове. Твоят акаунт например го има какви ги е писал само преди година и в момента според мен от него не пише същия човек.

Не ми оправдавай престъпниците. 9 години се дава примерно за кражба, а не за убийство.

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Не ми оправдавай престъпниците. 9 години се дава примерно за кражба, а не за убийство.

За убийство по непредпазливост чувал ли си или това че право се учи 6 години и има достатъчно по-умни хора от теб въвлечени в професията, за да обосноват тази присъда като допустим срок? Не казвам справедлив, но желанията на тълпата не означава, че в този частен случай и трагедия трябва да търсиш под вола теле. Има много неща, които правото разглежда и когато няма умисъл не може да ти дадат доживотна. 

преди 20 минути, Гражданин написа:

По непредпазливост се дрогирал, така ли да те разбирам? Някой му сложил дрога в питието или храната и той не се усетил и станала белята...На мястото на Милен можеше да съм аз....

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

Чл. 194. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба с лишаване от свобода до осем години.
(2) Кражба има и тогава, когато част от вещта принадлежи на виновния.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация, или глоба от сто до триста лева.

Чл. 195. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) За кражба наказанието е лишаване от свобода от една до десет години:
1. ако е извършена във време на пожар, наводнение, корабокрушение, катастрофа, война или друго обществено бедствие;
2. (изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) ако откраднатата вещ не е под постоянен надзор;
3. ако е извършена чрез разрушаване, повреждане или подкопаване на прегради, здраво направени за защита на лица или имот;
4. (изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) ако за извършването на кражбата е използувано моторно превозно средство, техническо средство или специален начин;
5. ако е извършена от две или повече лица, сговорили се предварително за нейното осъществяване, когато не представлява маловажен случай;
6. ако кражбата е извършена от длъжностно лице, което се е възползувало от служебното си положение;
7. в немаловажни случаи, ако е извършена повторно;
8. (нова - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) ако кражбата е извършена от гроб на покойник;
9. (нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) ако кражбата е извършена от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8;
10. (нова - ДВ, бр. 26 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) ако предмет на кражбата са взривни вещества, пиротехнически изделия, оръжия или боеприпаси за огнестрелни оръжия;
11. (нова - ДВ, бр. 101 от 2017 г.) ако кражбата е с цел набавяне на средства за извършване на престъпление по чл. 108а, ал. 1, 2, 6 или 7;

Чл. 196. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) За кражба, която представлява опасен рецидив, наказанието е:
1. в случаите на чл. 194, ал. 1 - лишаване от свобода от две до десет години;
2. (доп. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) в случаите на чл. 195, ал. 1 и 2 - лишаване от свобода от три до петнадесет години, а в случаите по чл. 195, ал. 3 - лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. относно влизането в сила - ДВ, бр. 26 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния.

blaws1.gifblaws2.gifblaws3.gifblaws4.gif

Чл. 196а. (Нов - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) За кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.