Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

По непредпазливост се дрогирал, така ли да те разбирам? Някой му сложил дрога в питието или храната и той не се усетил и станала белята...На мястото на Милен можеше да съм аз....

Убийство без умисъл или непредумишлено убийство. Поправките от тогава до сега бяха толкова пъти, за да могат да се харесат на ядосаната тълпа, че вече вкарват в затвора директно за изпушена марихуана една седмица или повече назад. Не знам кво повече искате. Явно само с това ви вълнуват от ставане до сън, копейките така манипуират тъпите си избиратели, накрая ще внесат смъртно наказание за марихуана.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Последния път, като бяхме в София, с колата минахме покрай един от магазините на "Берьозка" и видях на витрината, че продават плюшените герои крокодила Гена и Чебурашка. Гледала съм детското като малка, много ми харесваше. Някой знае ли колко струва една плюшена Чебурашка, че много искам да си взема? Преди да се опулите, наскоро от "Кауфланд" си взех плюшено великденско зайче от пакет на "Милка".  на 40 съм, но детското в мен е още живо. Много мило ми стана да видя плюшени Чебурашки в България!😍

преди 4 минути, Гражданин написа:

Убийство без умисъл или непредумишлено убийство. Поправките от тогава до сега бяха толкова пъти, за да могат да се харесат на ядосаната тълпа, че вече вкарват в затвора директно за изпушена марихуана една седмица или повече назад. Не знам кво повече искате. Явно само с това ви вълнуват от ставане до сън, копейките така манипуират тъпите си избиратели, накрая ще внесат смъртно наказание за марихуана.

Да си пуши колкото иска, но да не шофира дори и срдмица след това....Иначе в панделата. Има избор. Пуши или шофира. Кое не е ясно?

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да си пуши колкото иска, но да не шофира дори и срдмица след това....Иначе в панделата. Има избор. Пуши или шофира. Кое не е ясно?

Не ти е ясно на теб, че ефектът от марихуана трае 1 - 2 часа, не е нормално един месец по-късно да те тестват и на кръвните толерантността да е 0.00000000 и да те вкарат ефективно в затовра за остатък от 1 молекула от преди месец. До там я докараха кретените, за да успкоят тълпата, че вършат някаква работа, въпреки че катастрофи в следствие на употреба на марихуана са под 1% от всички катастрофи. Но това не е важно за Ганьо, важно му е да има комунистическо насилие върху неговите сънародници.

преди 9 минути, Гражданин написа:

Не ти е ясно на теб, че ефектът от марихуана трае 1 - 2 часа, не е нормално един месец по-късно да те тестват и на кръвните толерантността да е 0.00000000 и да те вкарат ефективно в затовра за остатък от 1 молекула от преди месец. До там я докараха кретените, за да успкоят тълпата, че вършат някаква работа, въпреки че катастрофи в следствие на употреба на марихуана са под 1% от всички катастрофи. Но това не е важно за Ганьо, важно му е да има комунистическо насилие върху неговите сънародници.

Написах го ясно или пуши, или шофира....Много добре знам колко трае ефектът от марихуаната....По принцип тя е забранена и без да шофират, така че няма какво да се оплакват...

преди 42 минути, Мечо Хубавеца написа:

По непредпазливост се дрогирал, така ли да те разбирам? Някой му сложил дрога в питието или храната и той не се усетил и станала белята...На мястото на Милен можеше да съм аз....

Чл. 194. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба с лишаване от свобода до осем години.
(2) Кражба има и тогава, когато част от вещта принадлежи на виновния.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация, или глоба от сто до триста лева.

Чл. 195. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) За кражба наказанието е лишаване от свобода от една до десет години:
1. ако е извършена във време на пожар, наводнение, корабокрушение, катастрофа, война или друго обществено бедствие;
2. (изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) ако откраднатата вещ не е под постоянен надзор;
3. ако е извършена чрез разрушаване, повреждане или подкопаване на прегради, здраво направени за защита на лица или имот;
4. (изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) ако за извършването на кражбата е използувано моторно превозно средство, техническо средство или специален начин;
5. ако е извършена от две или повече лица, сговорили се предварително за нейното осъществяване, когато не представлява маловажен случай;
6. ако кражбата е извършена от длъжностно лице, което се е възползувало от служебното си положение;
7. в немаловажни случаи, ако е извършена повторно;
8. (нова - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) ако кражбата е извършена от гроб на покойник;
9. (нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) ако кражбата е извършена от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8;
10. (нова - ДВ, бр. 26 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) ако предмет на кражбата са взривни вещества, пиротехнически изделия, оръжия или боеприпаси за огнестрелни оръжия;
11. (нова - ДВ, бр. 101 от 2017 г.) ако кражбата е с цел набавяне на средства за извършване на престъпление по чл. 108а, ал. 1, 2, 6 или 7;

Чл. 196. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) За кражба, която представлява опасен рецидив, наказанието е:
1. в случаите на чл. 194, ал. 1 - лишаване от свобода от две до десет години;
2. (доп. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) в случаите на чл. 195, ал. 1 и 2 - лишаване от свобода от три до петнадесет години, а в случаите по чл. 195, ал. 3 - лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. относно влизането в сила - ДВ, бр. 26 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния.

blaws1.gifblaws2.gifblaws3.gifblaws4.gif

Чл. 196а. (Нов - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) За кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

Законите ни не са лошо написани ,но трябва някой който да ги прилага 1-1 от написаното.

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

На мястото на Милен можеше да съм аз....

Ако беше ти на мястото на Милен Цветков, никой нямаше да разбере за тази катастрофа. Дори нямаше да се разследва и да се водят дела и прочие. 

преди 1 час, Гражданин написа:

За убийство по непредпазливост чувал ли си или това че право се учи 6 години и има достатъчно по-умни хора от теб въвлечени в професията, за да обосноват тази присъда като допустим срок? Не казвам справедлив, но желанията на тълпата не означава, че в този частен случай и трагедия трябва да търсиш под вола теле. Има много неща, които правото разглежда и когато няма умисъл не може да ти дадат доживотна. 

Викаш на Милен Цветков тълпа? Реномиран журналист.

преди 55 минути, Мечо Хубавеца написа:

Написах го ясно или пуши, или шофира....Много добре знам колко трае ефектът от марихуаната....По принцип тя е забранена и без да шофират, така че няма какво да се оплакват...

Не ми говори като копейка дето не живее в цивилизацията, за да знае че марихуаната е малка или почти никаква вреда, даже има има приложения и в медицината, но я държат забранена по нашите ширини, за да може мутрите да пълнят черните партийни каси. Това че нещо е забранено, не означава че е морално недопустимо, а освен това менте дрегерите могат да хванат някой странен метаболит, който не се знае защо циркулира в теб, но понеже прагът на толерантност е 0.00000 според текстовете, влизаш в затвора даже без да си употребил. Нямаш представа какво се случва явно и какъв терор има върху животите на хора, които не са наркомани и даже го няма това дето ти го пишеш, че по презумпция е забранена та видиш ли да не го били правили, то не биха видяли чудо. После полицаите изнудват жени да си играят на стоп палките им да се откупят като си знаят властта. Възмутителни случаи има и то подпомогнати от тъпи на говеда тълпи, които аплодират всякакви маймунщини с цел репресии от хората, защото темата е чувствителна. Така че има за какво да се оплакват хора и още как!

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Викаш на Милен Цветков тълпа? Реномиран журналист.

Според мен беше поредния корумпиран журналист. На вас някого почва да ви липсва едва като вече го няма. Нито си го познавал, нито нищо ама реномиран му викаш. С това не твърдя, че го е заслужил, да не вземеш да ми изкараш така думите.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Не ми говори като копейка дето не живее в цивилизацията, за да знае че марихуаната е малка или почти никаква вреда, даже има има приложения и в медицината, но я държат забранена по нашите ширини, за да може мутрите да пълнят черните партийни каси. Това че нещо е забранено, не означава че е морално недопустимо, а освен това менте дрегерите могат да хванат някой странен метаболит, който не се знае защо циркулира в теб, но понеже прагът на толерантност е 0.00000 според текстовете, влизаш в затвора даже без да си употребил. Нямаш представа какво се случва явно и какъв терор има върху животите на хора, които не са наркомани и даже го няма това дето ти го пишеш, че по презумпция е забранена та видиш ли да не го били правили, то не биха видяли чудо. После полицаите изнудват жени да си играят на стоп палките им да се откупят като си знаят властта. Възмутителни случаи има и то подпомогнати от тъпи на говеда тълпи, които аплодират всякакви маймунщини с цел репресии от хората, защото темата е чувствителна. Така че има за какво да се оплакват хора и още как!

Според мен беше поредния корумпиран журналист. На вас някого почва да ви липсва едва като вече го няма. Нито си го познавал, нито нищо ама реномиран му викаш. С това не твърдя, че го е заслужил, да не вземеш да ми изкараш така думите.

Сега вече и от медицина разбираш. Марихуаната била безвредна. Посочи една статия, която го твърди? 

преди 28 минути, Звяра! написа:

Ако беше ти на мястото на Милен Цветков, никой нямаше да разбере за тази катастрофа. Дори нямаше да се разследва и да се водят дела и прочие. 

Скачат заедно с тълпата, защото подсъзнателно ги влече всяка дивотия където могат да се изкажат папагалейки това което тълпата говори та така да си свършат техния "обществен дълг", изчерват се буквално с 2 приказки колко са лоши "престъпниците" и как са застанали на страната на морала.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Сега вече и от медицина разбираш. Марихуаната била безвредна. Посочи една статия, която го твърди? 

Не мисля че има необходимост да посочвам статии на декласиран елемент като теб. Нито ще четеш, нито ти пука какво ще кажа. Животът ти е тъжен и декласиран и просто искаш да видиш другите как горят, и през ум не ми минава, че има каквато и да е перспектива да ти "оправя мнението". Работи си оная работа и не ме закачай по теми, с които просто искаш да се заяждаш и да се самопотвърдиш сам пред себе си какъв за моралист. 

преди 6 минути, Гражданин написа:

Скачат заедно с тълпата, защото подсъзнателно ги влече всяка дивотия където могат да се изкажат папагалейки това което тълпата говори та тайа си свършат техния "обществения дълг", изчерват каквото има да се каже с 2 приказки колко са лоши "престъпниците" и как са застанали на страната на морала.

Не мисля че има необходимост да посочвам статии на декласиран елемент като теб. Нито ще четеш, нито ти пука какво ще кажа. Животът ти е тъжен и декласиран и просто искаш да видиш другите как горят, и през ум не ми минава, че има каквато и да е перспектива да ти "оправя мнението". Работи си оная работа и не ме закачай по теми, с които просто искаш да се заяждаш и да се самопотвърдиш сам пред себе си какъв за моралист. 

Не мисля, че можеш изобщо да намериш някаква статия, която твърди че марихуаната или тютюнът е полезен, а просто повтаряш като папагал, това което да ти го набили в кухата кратуна и въобще не осмисляш случващото се около тебе. Живееш си в матрицата, изградена от господарите ти. Единственият декласиран си ти.

току-що, АСПЕКТ написа:

Не мисля, че можеш изобщо да намериш някаква статия, а просто повтаряш като папагал, това което да ти го набили в кухата кратуна и въобще не осмисляш случващото се около тебе. Живееш си в матрицата, изградена от господарите ти. 

Пишеш в google medicinal marijuana studies и четеш. Не знам на колко години си, но общата ти култура е много ниска. Подхожда на професията ти.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Пишеш в google medicinal marijuana studies и четеш. Не знам на колко години си, но общата ти култура е много ниска. Подхожда на професията ти.

И къде пише, че здрав организъм е хубаво и страхотно, ако приеме марихуана? Няма никакви последствия? Безвредна е? Доколкото чета виждам, че се използва за болни хора. Не се използва за здрави хора.

току-що, Гражданин написа:

Скачат заедно с тълпата, защото подсъзнателно ги влече всяка дивотия където могат да се изкажат папагалейки това което тълпата говори та тайа си свършат техния "обществения дълг", изчерват каквото има да се каже с 2 приказки колко са лоши "престъпниците" и как са застанали на страната на морала.

Имам приятели и съученици които работят като полицаи. Една вечер си говорим с един и стана въпрос за работата, (нали знаеш как сме Българите, когато сме на маса си говорим за работа, а когато сме на работа си говорим за маса :D) точно по тази тема започнахме да си говорим и когато го попитах "защо не заловите, целият град ги знаем кои са" той ми отговори така. "Ние можем да изловим всичките до един още тази вечер за половин час, но утре от съда ще ги пуснат, искат да им доставим доказателства. Пред съда не минава номера, че еди кой си чул, че някой видял еди кой си да продава нещо на някой си!!?!?!?!? :giggle1: Знаем ги, но не можем да го докажем!"

Много е трудно да се докаже нещо дори да е истина, а ако не е истина .....

Такъв е и случаят със Милен Цветков, остави ги тези дето посочват със пръст и викат "виновен е", защо не отидат в съда да го кажат това пред адвокатите и съдията? Ще станат за смях! 

преди 8 часа, АСПЕКТ написа:

От сегашната мизерия няма по-голяма мизерия. Освен материална бедност, имаме и духовна бедност. Всеки иска да е робот, никой не иска да е човек.

Да си знаеш, че изпадаш в дълбока заблуда!

България е двойно по-богата отпреди 20 години

А какво остава при сравнение с байТошово време. Тогава си е било здрава мизерия.

преди 4 часа, Гражданин написа:

И кой е тоя с гущера? @petie1 ти ли си циничния гербер, за който тото 6 от 49 говори по-горе? За някакъв гущер ми говори по-горе...

Говори за @teo-glavata че много им бърка в здравето на копейките а аз иначе предпочитам да дърпам опашките на фройлан Димитлер и Грухи Биоса :)

преди 3 минути, БаалБек написа:

Да си знаеш, че изпадаш в дълбока заблуда!

България е двойно по-богата отпреди 20 години

А какво остава при сравнение с байТошово време. Тогава си е било здрава мизерия.

Тия алабализми на просто Киро.

Не на мен. Мизерия по-голяма мизерия даже от Средновековието.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/balgarija-e-posledna-v-es-po-bvp-na-glava-ot-naselenieto-i-za-2022-g.html

https://www.mediapool.bg/bulgaria-e-s-nai-nisak-bvp-na-chovek-ot-naselenieto-v-es-news346106.html

index-gdp-per-capita-2023.jpg?l=1000

orig_df8c516c3cc1c8ae6ae5993dab077b52.jp

преди 19 минути, Гражданин написа:

Стеанно, как за толкова години не ме хванаха менте дрегери, както и някой от моите познати...Казваш късмет сме извадили досега и по-добре да се откажем от шофирането....Марихуаната вреди не по-малко от пушенето на цигари...ако ще я разрешават, да го правят, но това е друга тема...

И къде пише, че здрав организъм е хубаво и страхотно, ако приеме марихуана? Няма никакви последствия? Безвредна е? Доколкото чета виждам, че се използва за болни хора. Не се използва за здрави хора.

Точно, има хора болни от глаукома, рак, множествена склероза, лаймска болест и т.н. терминално болни, при които нуждата е с терапевтична цел да облекчават непоносими болки и да се лекуват, а не да се забавляват, но някои тъпи пенсионерски кратуни не могат да го осмислят и искат тези хора да гният по затворите. Гадни наркомани били според червените бабки и дядовци. Такива неща по соца според тях не е ималО, тогава всички са били здрави, таз Мария Джуана е капиталистически бич, за да предизвиква у малдите пристъпи на маниакални убийства и самоубийства, една спринцовка с Мария Джуана и следва колапс на обществото като на булевард Кенсингтън в САЩ.

току-що, Гражданин написа:

Точно, има хора болни от глаукома, рак, множествена склероза, лаймска болест и т.н. терминално болни, при които нуждата е с терапевтична цел да облекчават непоносими болки и да се лекуват, а не да се забавляват, но някои тъпи пенсионерски кратуни не могат да го осмислят и искат тези хора да гният по затворите. Гадни наркомани били според червените бабки и дядовци. Такива неща по соца според тях не е ималО, тогава всички са били здрави, таз Мария Джуана е капиталистически бич, за да предизвиква у малдите пристъпи на маниакални убийства и самоубийства, една спринцовка с Мария Джуана и следва колапс на обществото като на булевард Кенсингтън в САЩ.

Ми, нямало е едно време.

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Стеанно, как за толкова години не ме хванаха менте дрегери, както и някой от моите познати...Казваш късмет сме извадили досега и по-добре да се откажем от шофирането....Марихуаната вреди не по-малко от пушенето на цигари...ако ще я разрешават, да го правят, но това е друга тема...

Не е друга тема, задръстени чичковци като теб забраняват марихуаната и за терминално болни помагайки на статуквото с "ерудитите" си мнения. Като милиционерите хванат дъщеря ти и ѝ предложат да се откупи като си поиграе за целта с техните стоп палки друга песен ще запееш...

Ми, нямало е едно време.

В средновековието е нямало скенери за ядрено магнитен резонанс, но това не означава че не е имало рак.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.