Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 19 минути, parmobil написа:

Аз ви питам защо НРБ е искала заеми от западни банки и защо 1990 г. сме без пари?

Абе , от какви чужди банки сме вземали пари ? 

България през това време цъфти , плющи икономиката на макс , износа процъфтява , на нас ни дължат пари !! 

Ние сме били искали пари ????   Баси , как са изопачава всичко на обратно ! 

Ей страшни теа сатанисти , брей 

Всеки Български лев е Обезпечен със Злато ! Всеки !

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, AAUUXX написа:

Защото се разпадна СССР където ни беше пазара ,ако сега се разпадне ЕС ще ни последва същата участ.

Пак без домашно. Я виж коя година се разпадна СССР? Икономически, а не политически рухна доста по-рано. Ама ви е трудно да го отроните. Защото сте били млади и безхаберни. Жалба за младост е вашето, а не за онзи строй.

току-що, Inana.. написа:

България през това време цъфти , плющи икономиката на макс , износа процъфтява , на нас ни дължат пари !! 

Предимно от вражески.

преди 4 минути, Inana.. написа:

Скъпа, архивите са живи. И в youtube го има предаването с Луканов, в което с покрусена физиономия каза, че НРБ не може да си покрива задълженията към чужди банки. През 1990 г. Подчертавам 1990 г. Не 1991 г. Още няма мутри и курви, няма друго правителство.

А ме обвиняваше, че съм в подменена реалност. Аз или ти?

току-що, parmobil написа:

Скъпа, архивите са живи. И в youtube го има предаването с Луканов, в което с покрусена физиономия каза, че НРБ не може да си покрива задълженията към чужди банки. През 1990 г. Подчертавам 1990 г. Не 1991 г. Още няма мутри и курви, няма друго правителство,

Ютуб, Луканов...

Толкова.

току-що, Bubbles написа:

Ютуб, Луканов...

Толкова.

??? Youtube са променили изказването на първия човек в държата тогава? Това ли се опитваш да вмъкнеш? Аз го гледах на живо.

преди 4 минути, БаалБек написа:

Факт! 

Всичко, което съм написал е факт....

преди 5 минути, БаалБек написа:

Това също е факт!

Мхм, факт за две неща....

1. Че най-накрая реши да прочетеш, какво е туй жувотно FARA, което иначе коментираше без да си наясно поне от обща култура....

2. Че подобен закон се използва за вътрешно и външно политически цели дори и в уж най-демократичната страна...

преди 12 минути, БаалБек написа:

Но разликата е, че в САЩ този закон от 1939-та заедно с комплекса от закони, които са действащи там имат различен отзвук, отколкото един бъдещ закон направен с некадърни юристи в България. И странно как сега някои политици (на хранилка от Кремъл) се присетиха за такъв закон най-вече, след приемането на такъв в Русия. От 1939г. в САЩ има такъв закон, но видиш ли, щом "големия руски брат" направи подобен след 70 години, дай и ние, но по руски образец евентуално. 

Руския вариант е смекчен американски оригинал....

Чела ли си изобщо проекта за закона у нас?

Има го в сайта на НС на pdf.....

Ако някой е на хранилка от чужда държава, или чужди физически или юридически лица, то автоматично попада в обхвата на закона, без значение коя е чуждата държава....

Ако вносителите са на хранилка, то ти требе да аплодираш тоз закон, а не да се бориш против него....

Огнян Минчев е ясно защо се бори....

С думите ти "некадърни юристи в България" на практика суспендираш цялата ни държавност, защото всеки закон, включително и основния е писан от български юристи...

преди 28 минути, БаалБек написа:

Има.

Посочвай факти, душице, а не голи твърдения уповаващи се на твоята вяра....

Както правя аз.....

За "Еразъм" поне разбра ли, че Огнян Минчев лъже?

Или вярваш, че пак е казал истината?

преди 32 минути, БаалБек написа:

Може и да е бил, но вносителите са само пионки в ръцете на кремълските господари.

Той е бил и все още е - просто е сменил господарите....

Иначе ще умре от глад....

Ако вносителите са пионки в ръцете на кремълски господари, то този закон би ти позволил да ги осветлиш....

Но.... както много често съм казвал - с вярващ нимой да спориш, защото той освен голата си вяра друго няма....

преди 38 минути, БаалБек написа:

Този път действително си се постарал. Не си залитнал към многонаписалнищонеказал, което основно правиш.

Този път не е нищо по-различно от всеки един друг път досега....

Проблема не го търси в мен или моя изказ....

Струва ти се, че нищо не казвам, защото коментираш неща от които нищо не разбираш.....

Ако поне малко от малко имаше представа, първо нямаше да постнеш онази манипулация предназначена за дебили с автор Огнян Минчев и второ, щеше да ти стане ясно, какво ти написах в няколко реда още в първият си отговор и поне пред себе си да признаеш, че си захапала "безплатното сиренце", а не да продължаваме с тази безсмислена комуникация, където срещу неоспорими факти ползваш голата си вяра като "аргумент".....

Но.... такъв е твоят избор....

преди 3 минути, Nikita' написа:

Ех, айде сега узрели, че и био?:lol6:

През комунизма такива ли ги ядохте?

Че тогава всичко беше био бре.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Че къде пък си учил? Аз дори след соца съм тръгнал на училище и ако разчитах на часовете по история, щях да ставам и лягам с признателност към асвабадителите, като форумните русороби тук. 

Това обяснява всичко.

преди 15 минути, parmobil написа:

??? Youtube са променили изказването на първия човек в държата тогава? Това ли се опитваш да вмъкнеш? Аз го гледах на живо.

Луканов бе човек Луканов, айде помисли мола ти са.

преди 13 минути, parmobil написа:

Скъпа, архивите са живи. И в youtube го има предаването с Луканов, в което с покрусена физиономия каза, че НРБ не може да си покрива задълженията към чужди банки. През 1990 г. Подчертавам 1990 г. Не 1991 г. Още няма мутри и курви, няма друго правителство.

А ме обвиняваше, че съм в подменена реалност. Аз или ти?

Обяснявам ти като на "Бавен " ! 

"Срещата край Малта е на най-високо равнище между ръководителите на Съединените щати и Съветския съюз – Джордж Х. У. Буш и Михаил Горбачов. Тя се  провежда на 2 и 3 декември 1989 година край пристанището на Марсашлок на малката островна държава."

На тази среща на тази среща се взема Решение за Края на комунистическите режими в Източният Блок и разпада на СССР  ! Хазаринът Горбачов предава "модела и режима - комунизъм" и дава зелена светлина на Цветните Преврати по Източният Блок ! 

Нашият преврат го извърши Луканов , с хитра , мазна лисича муцуна излиза пред народа с набързо написаният наратив , че свалят режима на Тодор Живков и почва "демонокрацията " с куфарчетата заграбени пари , които раздава на свои хора  да изкупуват на безценица държавните предприятия и да крадат държавата ! 

Под опеката на Сорос и Рокфелер започват да Разграбват България и Българският Народ ! 

Сега по-ясно ли е ? 

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Що тук ме пренесе? Искаш да напляскам светлина ли?

преди 2 минути, Inana.. написа:

Обяснявам ти като на "Бавен " ! 

"Срещата край Малта е на най-високо равнище между ръководителите на Съединените щати и Съветския съюз – Джордж Х. У. Буш и Михаил Горбачов. Тя се  провежда на 2 и 3 декември 1989 година край пристанището на Марсашлок на малката островна държава."

На тази среща на тази среща се взема Решение за Края на комунистическите режими в Източният Блок и разпада на СССР  ! Хазаринът Горбачов предава "модела и режима - комунизъм" и дава зелена светлина на Цветните Преврати по Източният Блок ! 

Нашият преврат го извърши Луканов , с хитра , мазна лисича муцуна излиза пред народа с набързо написаният наратив , че свалят режима на Тодор Живков и почва "демонокрацията " с куфарчетата заграбени пари , които раздава на свои хора  да изкупуват на безценица държавните предприятия и да крадат държавата ! 

Под опеката на Сорос и Рокфелер започват да Разграбват България и Българският Народ ! 

Сега по-ясно ли е ? 

Преврата го направи народа. На хората им беше омръзнало от простотията на комунизма.

Почти се възхищавам на желанието на parmobil да спрои с шизофреници и някакви които са тук да тролят с празни приказки. 

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Това обяснява всичко.

Тебе и най-добрите психолози не могат да те обяснят

преди 3 минути, Nikita' написа:

Що тук ме пренесе? Искаш да напляскам светлина ли?

Преврата го направи народа. На хората им беше омръзнало от простотията на комунизма.

Народа  , ако можеше да прави преврати нямаше да търпи децата и внуците на същите тези комунисти да го малтретират , ограбват и да го държат в крайна беднотия , низвергнат , докато те ограбват всичко и опустошават Държавният ни РЕСУРС ! 

аМА ОТКЪДЕ ТОЛКОВА МОЗЪК ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ ТОВА ?? 

Невежество И ПРИМИТИВИЗЪМ ! Всички от отбор амебка живеят в паралелна Вселена ! 

ФАКТ ! 

преди 8 минути, Nikita' написа:

Поредният "бисер"....

А бре, не знаех, че бисерните миди се имат за дзверчета.....

преди 13 минути, Bubbles написа:

Луканов бе човек Луканов, айде помисли мола ти са.

На Луканов и Лилов паметник неръкотворен трябва да издигнат радетелите на соц-а, че ги преведоха през онези години без да им счупят главите.

Не искам комунизъм, не искам някакъв фашистки режим, не искам побъркан диктатор да командва мен и целият народ на България.

преди 2 минути, Nikita' написа:

Не искам комунизъм, не искам някакъв фашистки режим, не искам побъркан диктатор да командва мен и целият народ на България.

Чудесно ! Излез от Кошарата !

преди 7 минути, parmobil написа:

На Луканов и Лилов паметник неръкотворен трябва да издигнат радетелите на соц-а, че ги преведоха през онези години без да им счупят главите.

Айде моля паметник...
Вдигнете си един и на Пеевски тогава.

преди 34 минути, andiay написа:

С думите ти "некадърни юристи в България" на практика суспендираш цялата ни държавност, защото всеки закон, включително и основния е писан от български юристи...

Все едни и същи, нали?

преди 35 минути, andiay написа:

Но.... както много често съм казвал - с вярващ нимой да спориш, защото той освен голата си вяра друго няма....

За твое успокоение и ти попадаш в тази група. Затова е мъчителното ти писане и фанатична вяра в "знанията" и спомените, които имаш. И от там идват и грешните ти тълкувания и "анализи", които така обичаш да ги изтъкваш.

преди 27 минути, Inana.. написа:

А моля, моля.  Този 94 годишен момък - Сорос е един голям български меценат и патриот! Той е човекът, който плаща за протестите, който засели татковината ни с бежанци, окраде златото ни, замърси реките ни, презастрои Черноморието и накара всички да ходят на море в Гърция. Човекът, който ни облъчва с джендъризъм през 5G-то и пръска с кемтрейлс и КОВИД от небето ни. Човекът, който натовари децата ни на норвежки композиции на гара Подуене и ги даде за осиновяване в семейства с две брадати майки. Човекът, който раздава грантове на хората с украинско знаме на профилите си в социалните мрежи и изобщо на всички, които не харесваме. Хореографът в сянка на откриването на Летните олимпийски игри в Париж 2024. Всички ние, от фондация "Затворено общество" и "Евразия за България’" му благодарим, че се е родил, че иначе нямаше да имаме кого да обвиняваме за всички злини на земята. Жив и здрав, Бай Соросе! Дано живееш още дълги години, за да си имаме универсално плашило!

преди 1 час, Bubbles написа:

Усещаш ли как си противоречиш?

Къде и как?

преди 1 час, Inana.. написа:

Верно ли на нас ни дължат пари? А външни банки за какво ни искат да си връщаме борчовете, драга ми и скъпа? Хазарите са ни принудили през 1989 г. да теглим заеми, за да могат година по-късно да си ги поискат? Не си сериозна. И не те приемам за такава, мила ми Венето. Последното е по Ботев.

преди 21 минути, БаалБек написа:

Все едни и същи, нали?

За твое успокоение и ти попадаш в тази група. Затова е мъчителното ти писане и фанатична вяра в "знанията" и спомените, които имаш. И от там идват и грешните ти тълкувания и "анализи", които така обичаш да ги изтъкваш.

А моля, моля.  Този 94 годишен момък - Сорос е един голям български меценат и патриот! Той е човекът, който плаща за протестите, който засели татковината ни с бежанци, окраде златото ни, замърси реките ни, презастрои Черноморието и накара всички да ходят на море в Гърция. Човекът, който ни облъчва с джендъризъм през 5G-то и пръска с кемтрейлс и КОВИД от небето ни. Човекът, който натовари децата ни на норвежки композиции на гара Подуене и ги даде за осиновяване в семейства с две брадати майки. Човекът, който раздава грантове на хората с украинско знаме на профилите си в социалните мрежи и изобщо на всички, които не харесваме. Хореографът в сянка на откриването на Летните олимпийски игри в Париж 2024. Всички ние, от фондация "Затворено общество" и "Евразия за България’" му благодарим, че се е родил, че иначе нямаше да имаме кого да обвиняваме за всички злини на земята. Жив и здрав, Бай Соросе! Дано живееш още дълги години, за да си имаме универсално плашило!

Ахааааа - Виж как хубавко знаеш какво е Причинил на България и Българите , нали невестулке ? 

Ама вместо да грабнеш тигана и да отидеш да му строшиш главата , го хвалебстваш тук и три ката реверанси му правиш , а ?

Да ти кажа ли защо ? 

Защото си Дегенерат ! 

Ако ги нямаше Дегенератите и бай ти сорос - Този Народ щеше да е най-могъщият в Света , каквато по природа му е Отредено ! 

преди 7 минути, БаалБек написа:

Все едни и същи, нали?

Законите се обсъждат преди гледането им на първо четене, после пак и т.н., до окончателното им приемане....

Ако проекта е написан некадърно, то има начин слабостите му да бъдат коригирани от кадърни юристи....

Но.... ти написа "некадърни юристи от България", което з вучи доста обобщаващо....

А простата истина е, че дори идея си нямаш, какво коментираш....

преди 13 минути, БаалБек написа:

ОК, сега остава и да посочиш какво грешно съм написал....

Ама подкрепено с факти, а не с голите ти твърдения, че е грешно...

Мъчително е не писането ми, душице, мъчително ти е да разбираш, какво ти пишат....

Но.... изборът да бъдеш просто ретранслатор си е твой....

Преди пак да ме цитираш отново, поне се опитай да систематизираш нещо, което може да представиш като контра аргумент....

Нещо различно от обичайните - "Пишеш глупости", "Нищо не казваш" и прочее....

Факт срещу факт, душице, а не вяра....

Напиши си домашното и тогава отговаряй, а не ми излизай с номера, че аз грешно тълкувам или анализирам....

Или любимото ми - "Все пак ме водиш с 40 години"....

преди 12 минути, parmobil написа:

Къде и как?

Верно ли на нас ни дължат пари? А външни банки за какво ни искат да си връщаме борчовете, драга ми и скъпа? Хазарите са ни принудили през 1989 г. да теглим заеми, за да могат година по-късно да си ги поискат? Не си сериозна. И не те приемам за такава, мила ми Венето. Последното е по Ботев.

Как ме приемаш е все таа ! Важното е хората да научат нещо от Истинската История !  Ти си без значение , въпреки , че стъпвам на ника ти , за да поднеса Истината ! 

Дегенератите сте плява за мен !  

преди 1 минута, Inana.. написа:

Как ме приемаш е все таа ! Важното е хората да научат нещо от Истинската История !  Ти си без значение , въпреки , че стъпвам на ника ти , за да поднеса Истината ! 

Дегенератите сте плява за мен !  

Аз приемам факти, а ти ми поднасяш внушения, които са пречупени през твоята пристрастност. Винаги ще кажа, че съм сбъркал, но не виждам за какво да го кажа на теб.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.