Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 11 минути, В. Велев написа:

Не зная при теб как е, но събота и неделя в Пловдив става по-натоварено по пътищата отколкото през седмицата. Всичко е по моловете и всичко е от Хасково, Пазарджик, Смолян, Кърджали и малко от Стара Загора и Ямбол.

Градини ли да копат като едно време?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

May be an image of 1 person and text

преди 8 минути, BANKATA написа:

Градини ли да копат като едно време?

Ще е много късно, когато усетят, че са ги вкарали в кошара и им дръпнат шалтера.

Имам двуетажна къща на село с три декара двор, плащам и тока и водата, но бурените са до кръста високи. В двора не може да се влезне от високата трева, искам да я ремонтирам и да я направя като вила, но за съжаление май само аз искам. Никой друг няма желание да ходи там освен аз. Вратите ръждясаха и пантите се скъсаха/падат, а катинарите от ръжда не мога да ги отключа. :(

Като си спомня какво беше едно време там..... 

преди 3 минути, В. Велев написа:

May be an image of 1 person and text

Ще е много късно, когато усетят, че са ги вкарали в кошара и им дръпнат шалтера.

Другарю, заеба с тази баташка боза.  Буферите не са от бозата.
Те или са даденост или от рупане на зеле.

Утре след 15.00ч съм в Пловдив в посока ул. “Победа“, веднага след “Тримонциум“. И близо два часа ще съм на ул. "Карловска“.
Дай координати да ти скивам фейса.

преди 3 минути, Nikita' написа:

Като си спомня какво беше едно време там..... 

Не дей. Сега е пълно с молове, готова храна, татуирани жени, СПА, бананиии...

преди 21 минути, attj написа:

Не им се занимава с яйца от кокошки.  Имат си пари.

Защо с лошо? Някои наистина сме "гражданЯ". Това се опитвах да му обясня на Proshark. Македонски бежанци по турско са били нашите и на жената. София/Коньовица. Къща с "дворче". Нямат село, което да праща. А той ми говори за първоначален шут, завалията.

преди 7 минути, Profruit написа:

Утре след 15.00ч съм в Пловдив в посока ул. “Победа“, веднага след “Тримонциум“. И близо два часа ще съм на ул. "Карловска“.
Дай координати да ти скивам фейса.

Улица Победа не е веднага след Тримона, а веднага след като минеш моста на Руски.

Само фейса ли ще ми гледаш или искаш да поговорим?

Ще бъда с червен потник и вестник "Кооперативно село" в ръка.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Не дей. Сега е пълно с молове, готова храна, татуирани жени, СПА, бананиии...

Имам малка къща с малък двор в другото село Ивайловградския край, там е по зле. Къщата или това което е останало от нея трябва на ново да се вдига. Много черници я погълнаха. Пари имам, но желание нямам да се занимавам с тези къщи. Мои са и ми е жал като ходя и ги гледам. Другите лоши неща са, че е много далече и в селото почти няма никой, не останаха хора. Кофти е по селата, не е както беше през комунизма.

преди 1 минута, Nikita' написа:

Имам малка къща с малък двор в другото село Ивайловградския край, там е по зле. Къщата или това което е останало от нея трябва на ново да се вдига. Много черници я погълнаха. Пари имам, но желание нямам да се занимавам с тези къщи. Мои са и ми е жал като ходя и ги гледам. Другите лоши неща са, че е много далече и в селото почти няма никой, не останаха хора. Кофти е по селата, не е както беше през комунизма.

Започнаха да се завръщат по малко, но изведнъж няма да стане. След още 1-2 ковида и повечето народ вече ще е на село.

Улица Победа не е веднага след Тримона, а веднага след като минеш моста на Руски.

Веднъж да покажеш и ти чувство за хумор.

преди 2 минути, В. Велев написа:

И все пак.

Това при социализма не можеше да се случи...

Що? СИВ щеше да отпусне малко дъжд за без рубли ли?

преди 2 минути, parmobil написа:

Ама с "Кооперативно село" минаваш в БЗНС. Бива ли такъв дуализъм?🤣

При соца като бяхме на море в Китен и най-мразех когато баща ми ме прати да му купувам вестници. Имаше много яка опашка. И като дойдеше реда и продавачката троснато ми викаше: "Казвай кой весник искаш".

А аз:

"Село, Дело, Глас и Труд"

А тя:

"0сем стотинки давай бързо..."

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Що? СИВ щеше да отпусне малко дъжд за без рубли ли?

Не зная, но Партията щеше да намери вода.

преди 2 минути, В. Велев написа:

При соца като бяхме на море в Китен

Е вече нямаш този проблем - в Китен, тебе никой няма да те пусне сега

Не зная, но Партията щеше да намери вода.

Не разчитай толкова много, на чувството ми за хумор!!! Това е предупреждение

преди 8 минути, teo-glavata написа:

Е вече нямаш този проблем - в Китен, тебе никой няма да те пусне сега

Не разчитай толкова много, на чувството ми за хумор!!! Това е предупреждение

Кажи 1-2 далаверки и аз да забогатея като тебе.

преди 19 минути, В. Велев написа:

Че аз досега никога не съм бил сериозен.

преди 16 минути, В. Велев написа:

За всичко. Важно е майтап да става.

Това ме крепи. Иначе... допускането, че сериозно мислиш това, което пишеш и имаме равни избирателни права, ме убива.

преди 1 минута, lebel написа:

Това ме крепи. Иначе... допускането, че сериозно мислиш това, което пишеш и имаме равни избирателни права, ме убива.

Няма да се плашиш - по-лошо ще става.

преди 6 часа, BANKATA написа:

Пак ли правиш изводи за останалити по себе си?

Плащай като мен евтин ток.

Ми и ти да си се къпал, да не си мръзнал и да не си гладувал по време на соца, за да не плещиш сега глупости....

И най-вече да си израснал трети клас...

Всички плащат тока на приблизително моите тарифи....

Просто не го знаят....

Защото се радват като теб, че плащали "евтин" ток, понеже бюджета им поема разликата...

Което си е соц отсекъде....

Ама иначе плюят соца и наричат другите соцносталгици....

преди 6 часа, N1K17Y написа:

Затова пък ти си правиш сметката с цена от 3 стотинки и го изкарваш по-евтин тока като процент от средната заплата :giggle1:

Бакалска сметка, Тъпио, бакалска....

И сега пак ще ти го напиша, този път и бавно, защото е повече от ясно, че разбирането на нещо ти е трудно...

Соц. - Държавата е собственик на мощностите за производство на електроенергия, държавата е собственик на електропреносната мрежа, държавата е единственият икономически субект от който можеш да си купиш ток - пълен монопол....

Бидейки монополист, то тя решава каква да бъде цената и това не подлежи на договаряне - пазар няма...

Нещо повече - държавата е монополист във всяка една сфера....

Ако дотира нещо от бюджета, то дотацията се връща отново в бюджета, най-просто казано...

Днес - реалностите са различни, пазара е либерализиран, ролята на държавата е много по-малка, пазара определя цената, държавата отново дотира битовите потребители, но сега тази дотация не се връща обратно в бюджета, най-просто казано...

И тъй като, както посочи Жорката, държавата днес не може да се разглежда като отделен субект, тя просто преразпределя парите събрани в бюджета - т.е. нашите пари....

Покриването на разликата между пазарната цена и цената за битовите потребители от бюджета, всъщност означава, че ти пак плащаш пазарната стойност, та дори и нещо повече - плащаш и част от сметката на всеки с по-голямо потребление от теб....

Няма как да сравняваш цена по време на соца с цена днес, нито СРЗ през време на соца със СРЗ днес, нито съотношението между СРЗ / цена тогава и днес...

Както казах - няколко идеи по-коректно е сравнението на % отделян от доходите на домакинството за режийни тогава и днес, но пак няма да стане с бакалски сметки и знания на третокласник....

Сега разбра ли?

преди 5 часа, jhoro написа:

Като толкова разбираш, я кажи - на кой "свободен пазар". Как те засичат и по каква цена плащаш?

Ако засичането е един път месечно - пращаш по среднопретеглена стойност, което е много измисрена цена.

Ако те засичат през 15 минути - тогава е строго индивидуално. Зависи от договора и потреблението.

Като толкова разбираш, я кажи - на кой "свободен пазар". Как те засичат и по каква цена плащаш?

Ако засичането е един път месечно - пращаш по среднопретеглена стойност, което е много измисрена цена.

Ако те засичат през 15 минути - тогава е строго индивидуално. Зависи от договора и потреблението.

И един път бе достатъчно да го напишеш....

Отново ще ти кажа, че нямам претенции да разбирам от ценообразуване в енергетиката....

Обикновен потребител съм....

Засичат ме веднъж месечно....

По същия начин засичат и всеки битов потребител, чиято сметка се доплаща от държавата...

Не съм се интересувал от различните методи за отчитане, защото не ме вълнуват....

Едва ли ще има фрапираща разлика в цената за мен...

И отново пишеш неща, които нямат никаква връзка с "дискусията" до момента....

преди 4 часа, parmobil написа:

Пак бъркаш понятията. Когато искаш заем, който дава парите определя условията, когато пускаш облигации, ти определяш условията. Още ли не ти е ясно?

Това с облигациите не е съвсем така....

преди 15 минути, В. Велев написа:

Моста на Руски дрън-дрън.
Трета година пера един и тоже маршрут и ни на Руски, ни на Български. Спирам на Мало Конаре. Купувам две дини от Любимец - третата безплатно.

Купувай малки, че големите са гъба. Търгаша купил водоструйка и ги лъска от време на време.

В петък например, табелата ми благодари, че намалих с 50км/ч и ме информира, че в 15.00ч бе само 40°C. Чудесно време, какво се оплаквате!
Ползвам Waze и всеки път до споменатите две улици ме води по различни маршрути, но мостове не минавам. Миналата седмица минах по друг повод над мост и 'баси миризливата река. Кум ще бъда в "Етра Хол". Ако утре си зает ти давам шанс на ул. "Санк Петербург", да те изчисля що за птица си. Потника и газетата запази за конгреса. Не си струва да ги хабиш заради мен.

преди 5 минути, В. Велев написа:

Кажи 1-2 далаверки и аз да забогатея като тебе.

Не се смятам за богат - имам за харчене, толкова, колкото ми трябва

Ето ти жокер:

https://app.eop.bg/today/405541

ПС: Не можеш да се вредиш

преди 5 минути, Profruit написа:

Трета година пера един и тоже маршрут и ни на Руски, ни на Български. Спирам на Мало Конаре.

Добре, де. Щом идваш от Север не минаваш моста на Руски.

преди 11 минути, Profruit написа:

Ако утре си зает ти давам шанс на ул. "Санк Петербург", да те изчисля що за птица си.

Благодаря, че ми даваш шанс.

преди 12 минути, teo-glavata написа:

Ето ти жокер:

https://app.eop.bg/today/405541

ПС: Не можеш да се вредиш

Благодаря, ама е много сложно за мен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.