Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

В градовете клоните се подрязват периодично и съм виждал жени така да "подрязват" мъжете си, че много рядко правят глупости.  Същото важи и за двата пола.

И да съм споменавал градовете?

Уличните дървета не са гора, градските паркове също....

Но дори и подрязано дърво, стига да е здраво пак ще се разлисти рано или късно....

Същото е с глупаците, независимо от къф пол са....

Така е, още от бебе.

Веднъж и ти да познаеш....

Макар и относително казано....

Реално операцията е проведена от природата още докът съм са оформял кът ембрион....

В ДНК-то ми липсва туй жувотно скромността....

Но са кратък макар и неточен начин да се изразиш...

Безкрайно неточен....

Е, ти пък, виждал съм много хора да се разкайват за грешките си. Даже някои ги осъзнават, че ги вършат и продължават...

Щом продължават, значи не осъзнават....

Другото е фалш....

Всъщност глупости се вършат не само от глупаците.  Познавах интелигентни хора, дори по-образовани от мен, които са се разорили или са покойници...Грешката която са направили е била фатална.

Никой не е застрахован от правене на глупост....

Интелигентните хора се учат от грешките си, още по-интелигентните и от грешките на другите....

За глупака това е невъзможно....

Фатална е само тази грешка, след която вече не съществуваш....

Всичко останало е поправимо и преодолимо...

Желанието на всяка цена да се помогне на близък също води до лоши резултати.

Всичко, което се върши на "всяка цена" води до лоши резултати....

Е, аз съм прочел друго...

Е, не е като да ти е за пръв път....

През соца ножицата беше прекалено малка, макар че се усещаше.

Затова и се задържа толкова години, при къде, къде по-големите му кусури.....

При много голяма ножица не е добре заради социалното напрежение, което засега не се появило

Много голямата ножица не е добре във всеки един аспект, дори и за тези които са от горният й край..

Социалното напрежение си го има, макар и проявите му да не са толкова явни...

преди 5 часа, Мечо Хубавеца написа:

Ще се появи като вдигнат цената на тока и тогава...ще видим какво ще стане.

Отново неточно - цената на тока днес я определя пазара, няма да я вдига никой, а ще се спре социалистическото й дотиране на калпак....

Българина е търпелив....

Много хора не можеха да работят работата, която работят сега по онова време

Много хора пък днес не могат да работят това, което са работили някога....

Или ако работят същото, то общественото им положение е доста по-ниско....

Капитализмът дава много по-големи възможности за успех

Успехът също е субективно понятие без универсален измерител....

Капитализмът предлага повече възможности на индивидуалистите....

И пак е относително казано....

Ти ми казваш, ако си добър плувец, ще плуваш срещу течението и няма да се оплакваш.

Течението може да те завлече някъде и може да се удавиш...

Тцъ, казвам че, (ако ползвам твоя пример за плувец), ако си добър плувец, ще знаеш кога трябва да плуваш срещу течението, кога да го използваш като се пуснеш по него, кога да излезеш на брега и да походиш, ако е необходимо....

А ти се опитваш да ми докажеш, че добрите плувци могат да покажат класата си само в определени условия....

Тогава значи, че не са достатъчно добри....

Още преди повече от 25 века, Сун Дзъ е написал това....

Цитат

Ако познаваш врага и познаваш себе си, не трябва да се страхуваш дори от хиляди битки. Ако познаваш себе си и не познаваш врага, за всяка победа ще получиш страхотно поражение. Но ако не познаваш себе си и не познаваш врага, то тогава ти си глупак и ще търпиш поражение във всяка една битка.

Това е универсална истина за живота, защото реалният живот е това - поредица от битки....

И печели този, който познава себе си (своите силни и своите слаби страни) и познава добре "врага" си (заобикалящата го действителност)....

Аз не искам само да не се провалям, аз искам да успявам.

Ако не се проваляш, значи успяваш....

Останалото са субективни усещания и имат преходен, зависещ от моментната конюнктура характер....

Тъй де, ама е кратка форма, която всеки използва.

Мхм, дори без да е наясно....

П.П. Гледах Кокорчо как се застъпва за длъжниците. Притеснявали ги ЧСИ-та защото нямаме закон за личния фалит. Нали има десетгодишна абсолютна давност и още един куп разпоредби, които ги защитават!? Предизборната кампания уж не е почнала, а той не спира да лъже...

От твоята камбанария е така....

А и сте намерили вратичката на 10-ет годишната абсолютна давност....

Личният фалит е добро решение и действа възпиращо последствие....

Но... се съмнявам в искреността на предлагащите го....

преди 11 часа, jhoro написа:

Първо - никой не е застрахован срещу провал. Просто трябва да се спазва принципа- "Броят на паданияга да е равен на броят та ставанията!"

Второ - всичко е капитализъм, щото има капитали. Разликата е само- кой ги управлява и в чия полза.

Първо - научи се да разбираш кво четеш....

Провал е ако не можеш да се изправиш след падане....

А никой не е застрахован от падане....

Като думаше един мой приятел "Живота е виенско колело - ту си горе, ту си долу. Цаката му е да не забравяш, че когато спре горе може да тръгне секи момент надолу, но още по-важно е когато си долу, да знаеш, че просто требе да си платиш билетчето и пак ще трънеш нагоре"....

Второ - всичко ти е объркано в главата....

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 42 минути, andiay написа:

Второ ....

Много плява!

преди 1 час, andiay написа:

И да съм споменавал градовете?

Уличните дървета не са гора, градските паркове също....

Но дори и подрязано дърво, стига да е здраво пак ще се разлисти рано или късно....

Същото е с глупаците, независимо от къф пол са....

Веднъж и ти да познаеш....

Макар и относително казано....

Реално операцията е проведена от природата още докът съм са оформял кът ембрион....

В ДНК-то ми липсва туй жувотно скромността....

Безкрайно неточен....

Щом продължават, значи не осъзнават....

Другото е фалш....

Никой не е застрахован от правене на глупост....

Интелигентните хора се учат от грешките си, още по-интелигентните и от грешките на другите....

За глупака това е невъзможно....

Фатална е само тази грешка, след която вече не съществуваш....

Всичко останало е поправимо и преодолимо...

Всичко, което се върши на "всяка цена" води до лоши резултати....

Е, не е като да ти е за пръв път....

Затова и се задържа толкова години, при къде, къде по-големите му кусури.....

Много голямата ножица не е добре във всеки един аспект, дори и за тези които са от горният й край..

Социалното напрежение си го има, макар и проявите му да не са толкова явни...

Отново неточно - цената на тока днес я определя пазара, няма да я вдига никой, а ще се спре социалистическото й дотиране на калпак....

Българина е търпелив....

Много хора пък днес не могат да работят това, което са работили някога....

Или ако работят същото, то общественото им положение е доста по-ниско....

Успехът също е субективно понятие без универсален измерител....

Капитализмът предлага повече възможности на индивидуалистите....

И пак е относително казано....

Тцъ, казвам че, (ако ползвам твоя пример за плувец), ако си добър плувец, ще знаеш кога трябва да плуваш срещу течението, кога да го използваш като се пуснеш по него, кога да излезеш на брега и да походиш, ако е необходимо....

А ти се опитваш да ми докажеш, че добрите плувци могат да покажат класата си само в определени условия....

Тогава значи, че не са достатъчно добри....

Още преди повече от 25 века, Сун Дзъ е написал това....

Това е универсална истина за живота, защото реалният живот е това - поредица от битки....

И печели този, който познава себе си (своите силни и своите слаби страни) и познава добре "врага" си (заобикалящата го действителност)....

Ако не се проваляш, значи успяваш....

Останалото са субективни усещания и имат преходен, зависещ от моментната конюнктура характер....

Мхм, дори без да е наясно....

От твоята камбанария е така....

А и сте намерили вратичката на 10-ет годишната абсолютна давност....

Личният фалит е добро решение и действа възпиращо последствие....

Но... се съмнявам в искреността на предлагащите го....

Първо - научи се да разбираш кво четеш....

Провал е ако не можеш да се изправиш след падане....

А никой не е застрахован от падане....

Като думаше един мой приятел "Живота е виенско колело - ту си горе, ту си долу. Цаката му е да не забравяш, че когато спре горе може да тръгне секи момент надолу, но още по-важно е когато си долу, да знаеш, че просто требе да си платиш билетчето и пак ще трънеш нагоре"....

Второ - всичко ти е объркано в главата....

Уф, опитах се да ти кажа, че дърветата могат да се подрязват. Естествено, че никой няма да го направи в гората. И да, като подрязването спре, дървото се разлиства. Същото става и с глупака...

Нищо не съм познал. Аз го знам.

Чак пък безкрайно...хората обикновено така се изразяват. Мога да ти дам много примери за неточни изразявания...

Да, но някои лоши резултати са безобидни, а други трагични...

Като видиш хора пенсионери, останали без жилище и поболели се им кажи, щом дишате, значи всичко е наред. Ще се оправите. 

Ами има различни видове плувци. Например, аз мога да плувам дълго, даже и в студена вода, но не съм особено бърз. Други са бързи, но не могат толкова много и в студена вода. Има и такива, които всякак могат, ама са малко... Дано да си ме разбрал.

Няма да ти го търся къде съм го прочел, че работници са взимали по седем хиляди лева...

Десетгодишната давност влиза в сила на 02.06.2031 г. Засега няма нужда от вратички.

Какво ще ги възпре? Като не могат да теглят бързи кредити, ще отидат при лихвари. Лихварството от тази година е разрешено. Има ТР по казуса. 

Е, трябва да си идиот за да им повярваш. 

преди 11 часа, JohnTRIVOLTA написа:
преди 14 часа, АСПЕКТ написа:

Защо настаняваха неваксинираните и пълни със зарази украинци в хотелите? А защо не настаниха българите в хотелите? 

Защото хотелиерите не щяха, все пак не са държавни за да им се заповяда :ski4:

Сериозно?

Кога точно българското правителство е предлагало да се настанят пострадали българи в страната в хотели?

преди 8 часа, Мечо Хубавеца написа:

Уф, опитах се да ти кажа, че дърветата могат да се подрязват. Естествено, че никой няма да го направи в гората. И да, като подрязването спре, дървото се разлиства. Същото става и с глупака...

Уф, я...

Изрично написа "Нимой да спреш гората да се разлиства"....

И дори в града, подрязано веднъж дърво не се подрязва пак в близките десетина години....

Нищо не съм познал. Аз го знам

Ми не личи...

Чак пък безкрайно...хората обикновено така се изразяват. Мога да ти дам много примери за неточни изразявания...

Което не ги прави по-малко неточни....

Да, но някои лоши резултати са безобидни, а други трагични...

Също субективно....

Като видиш хора пенсионери, останали без жилище и поболели се им кажи, щом дишате, значи всичко е наред. Ще се оправите. 

Дишането е необходимо, но недостатъчно условие....

Ами има различни видове плувци. Например, аз мога да плувам дълго, даже и в студена вода, но не съм особено бърз. Други са бързи, но не могат толкова много и в студена вода. Има и такива, които всякак могат, ама са малко... Дано да си ме разбрал.

Разбирам те чудесно, сега остава и ти да ме разбереш....

Неслучайно първоначално използвах израза "най-приспособимите"...

Без значение дали са плувци или нещо друго...

Възможно е някой и да не може да плува, но да се справи по-добре и от най-добрият плувец....

Ако ме разбираш.... ако не, питай....

Няма да ти го търся къде съм го прочел, че работници са взимали по седем хиляди лева...

Ето ти го, даже си го и цитирал...

на 20.08.2024 г. в 10:52, jhoro написа:

Говориш ... колкото да не мълчиш!

Знаеш ли, колко е била максималната заплата тогава? Познавах хора, получаващи 7-800 лева и то работници.

7-800 лева, ще рече 700 - 800 лева заради тирето...

Дребните детайли са най-важни...

Десетгодишната давност влиза в сила на 02.06.2031 г. Засега няма нужда от вратички.

Моя грешка, се пак това са неща, които не ме вълнуват...

Визирах 5-ет годишната давност към нефинансови институции (ако се изразявам точно), съдейки по одисеята на един колега....

Вратички винаги ще имате открехнати....

преди 9 часа, Мечо Хубавеца написа:

Какво ще ги възпре? Като не могат да теглят бързи кредити, ще отидат при лихвари. Лихварството от тази година е разрешено. Има ТР по казуса. 

Това, което ги възпира в нормалните държави....

Естествено тези, които не са глупаци....

преди 9 часа, Мечо Хубавеца написа:

Е, трябва да си идиот за да им повярваш. 

Сляпата вяра също не е сред качествата ми....

И от нея съм опериран...

преди 10 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Уеуе, уеуе какви сайтове ти формират мирогледа :ski4:

Имаш ли с какво да обориш написаното и реалните снимки от цените, или ей така пренебрегваш всичко, щото не е казано по БТВ или НОВА?!

преди 13 часа, parmobil написа:

Защото е суша. Или ще ми кажеш, че по соц-а такова нещо е нямало? То, вие и за режим на тока не искахте да признаете, но Joss ви изобличи.

Глупости, отклонява се към ВЕЦ на някой местен дерибей. Каква ти суша. 

преди 1 час, M.Николов написа:

Сериозно?

Кога точно българското правителство е предлагало да се настанят пострадали българи в страната в хотели?

Да, кога България е мислила за българите. Кога България е била ма.йка, а не мащеха.

Чуждопоклонничеството е пуснало от край време корени в България. Чак се е наложило да има будители и празник като ден на будителите и ден на българската писменост.

преди 53 минути, Joss Bomon написа:

Имаш ли с какво да обориш написаното и реалните снимки от цените, или ей така пренебрегваш всичко, щото не е казано по БТВ или НОВА?!

И гледаме, че за 180гр. масло в "пятерочка" плащат 3.60 лв., а ние за 250 гр. плащаме 5лв.за наше масло. Ако знаеш колко неща са с намалени грамажи там, за да не пипат цената. Ама чети малко и руските форуми, за да видиш не е ли поскъпнал живота там. За пет години рублата се е обезценила двойно. И това по официален курс.

преди 17 часа, parmobil написа:

Дечко, това е за извънредни ситуации, но има санитарен възел и кухня. Що не попиташ в какви фургони настаняваха хората след земетресението в Стражица при развития соц?

@parmobil Моето семейство беше едно от пострадалите след земетресението в Стражица. Дадоха ни 3-стаен апартамент. На 90% от хората дадоха временни апартаменти , а на останалите временни малки дървени къщи.  Не пиши по теми , за който не разбираш , че тук се изложи тотално.

преди 10 минути, Belefor написа:

@parmobil Моето семейство беше едно от пострадалите след земетресението в Стражица. Дадоха ни 3-стаен апартамент. На 90% от хората дадоха временни апартаменти , а на останалите временни малки дървени къщи.  Не пиши по теми , за който не разбираш , че тук се изложи тотално.

Дадоха ви за сметка на останалите хора в държавата. Кой ви е виновен, че е имало земетресение? Защо трябва да ви настаняват някъде? Да сте се застраховали. 

При пожар и наводнение от реки и язовир е друго. Държавата е длъжна да не ги допуска. Значи дължи обезщетение.  При земетресение не може да направи нищо. Строителят, ако е строил некачествено е друг въпрос. 

преди 1 час, Belefor написа:

Тогава се строяха цели квартали с жилища на общински наем за хората имащи нужда от жилище. Имаше някаква определна квота за брой жилища на общински наем във новостроящи се квартали, а наема беше символичен ,може би грешка бе да се продават тези жилища след това, на пример в САЩ могат няколко поколения да живеят едно след друго в апартамент под наем от общината без да имат право да го закупят същия ,смисъла е че ако имаш възможността да закупиш апартамент то не си вече нуждаещ се от общинско социално подпомагане.

преди 24 минути, Мечо Хубавеца написа:

Дадоха ви за сметка на останалите хора в държавата. Кой ви е виновен, че е имало земетресение? Защо трябва да ви настаняват някъде? Да сте се застраховали. 

При пожар и наводнение от реки и язовир е друго. Държавата е длъжна да не ги допуска. Значи дължи обезщетение.  При земетресение не може да направи нищо. Строителят, ако е строил некачествено е друг въпрос. 

Пълни глупости на недоразвит , неадекватен и озлобен човечец. Плащаш данъци и получаваш нещо обрано , когато има извънредна ситуация - каквато и да е тя. През соца държавата наистина се грижеше за хората. Сега държавата се грижи за хората само ако някоя определена политическа група има изгода от това.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Глупости, отклонява се към ВЕЦ на някой местен дерибей. Каква ти суша. 

Отклонява се - дотук съм съгласен, но какво става после - къде отива тази вода?

преди 56 минути, Мечо Хубавеца написа:

Строителят, ако е строил некачествено е друг въпрос. 

До земетресението във Вранча (4 март 1977 г. ) България се водеше НЕземетръсна зона и не се правеха такива изчисления на конструкциите.
Стражица е по-късно (7 декември 1986 г.), но повечето сгради са били строени преди 1977.

преди 1 час, Belefor написа:

С очите си съм виждал фургоните. Откъде временни апартаменти за всички??? Че те при нормални обстоятелства не можеха да задоволят търсенето. Не ми приказвай, че всички са настанили по апартаменти.

И БНТ ли лъже- https://bntnews.bg/bg/a/30-godini-sled-razrushitelnoto-zemetresenie-v-strazhitsa

преди 18 минути, jhoro написа:

Отклонява се - дотук съм съгласен, но какво става после - къде отива тази вода?

Като почнете да се преструвате, от медикаментите ли е или от много носене на маски и недостига въздух. Къде отивала тази вода? Къде може да отива? Отива в частни ВЕЦ и частни предприятия. Ганьо прави бизнес. Кво го е.бе там за някакви си хорица. Сякаш падате от Венера. Бааахти и либералите. 

Тръбите да не говорим, откога не са сменяни, сигурно са още от соца и има загуба сигурно 100 процента по трасето, а и ЕС вече измери водите в България и са замърсени. Демократична България 1990 година, едишън 2.

преди 27 минути, АСПЕКТ написа:

Къде отивала тази вода? Къде може да отива? Отива в частни ВЕЦ и частни предприятия. Ганьо прави бизнес. Кво го е.бе там за някакви си хорица. Сякаш падате от Венера. Бааахти и либералите. 

Никой не ти е виновен, че си глупав и не можеш да мислиш 

На нашия язовир има ВЕЦ и ппечиствателна станция. И двете са собственост на ВиК. След като мине през турбината, водата се пречиства и заминава във водопровода. 

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Кой ви е виновен, че е имало земетресение? Защо трябва да ви настаняват някъде? Да сте се застраховали. 

А къде ? като тогава е нямало застраховки както сега а де 

преди 42 минути, parmobil написа:

С очите си съм виждал фургоните. Откъде временни апартаменти за всички??? Че те при нормални обстоятелства не можеха да задоволят търсенето. Не ми приказвай, че всички са настанили по апартаменти.

И БНТ ли лъже- https://bntnews.bg/bg/a/30-godini-sled-razrushitelnoto-zemetresenie-v-strazhitsa

Няма да се повтарям , аз не се интересувам от журналисти - на тях това им е работата да произвеждат новини и сензации. Говорех от лична и на хората около мен гледна точка. Доколкото се сещам - попълвахме декларации - една за вземане на временно жилище с наем 1 лев на месец и втора декларация за БЕЗЛИХВЕН ДЪРЖАВЕН заем от 30 000 за построяване на новата къща.

Ако някой не е взел заем или жилище това не означава , че не са искали да му дадат. Ако само се оплакваш и чакаш да ти падне от небето - няма да стане никога. Даже и фургон няма да ти дадат ако не си поискаш.

преди 47 минути, parmobil написа:

ХАХАХАХАХА НЯМА ТАКАВА РАБОТА КАТО БЪЛГАРСКАТА - "Земетресението не успява да изгони стражичани от родния им край. Прави го обаче "новото време", в което хората трудно си намират работа. И много от тях вече са емигранти."

Та кое е това ново време дето гони хората?

Защо старото време се грижеше за хората , а новото ги гони!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не ми отговаряй - всичко е ясно.

преди 6 минути, adersa написа:

А къде ? като тогава е нямало застраховки както сега а де 

Как да ти отговори като не е живял тогава а само чете - кой ,къде каквото написал за тогава. Или чул от една жена на женския пазар - КОЛКО ЛОШО е било по времето на соца :) 

преди 12 минути, jhoro написа:

Никой не ти е виновен, че си глупав и не можеш да мислиш 

На нашия язовир има ВЕЦ и ппечиствателна станция. И двете са собственост на ВиК. След като мине през турбината, водата се пречиства и заминава във водопровода. 

Да, много се пречиства водата в България. Направо водата е извадена сякаш от уреди с обратна осмоза и са сложени алкални капки. Изворна вода. 😄

https://trud.bg/пием-ли-чиста-вода-в-българия/

преди 6 минути, jhoro написа:

Да, но никой не го интересува сушавата година и липсата на приток на вода в язовира заради пустата турбина. ТЯ трябва да се върти за да текат пари. Не се ли върти, пари НЯМА!

Ако ВЕЦ-а го няма, ще се пуска само толкова вода, колкото е нужна за питейни нужди, а заради турбината и парите вода се пуска постоянно и заминава в реките.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Тогава се строяха цели квартали с жилища на общински наем за хората имащи нужда от жилище. Имаше някаква определна квота за брой жилища на общински наем във новостроящи се квартали, а наема беше символичен ,може би грешка бе да се продават тези жилища след това, на пример в САЩ могат няколко поколения да живеят едно след друго в апартамент под наем от общината без да имат право да го закупят същия ,смисъла е че ако имаш възможността да закупиш апартамент то не си вече нуждаещ се от общинско социално подпомагане.

Приоритет бяха младоженците с деца. Така е. Семейството беше приоритет номер 1 тогава.

Семейните ценности бяха номер 1 тогава.

А сега приоритет е трансхуманизма и унищожаване на семейната единица. Детето вече не принадлежи на родителите, а на държавата. Родителите нямат права над детето си. Не определят, кое е добре за него и кое е лошо.

След 20 години членство в НАТО България е в нова национална катастрофа.

За 20 години членство в НАТО сме давали по една вноска на година – 1 милиард долара, или общо – 20 милиарда.

Четири американски бази, всяка по 250 милиона на година – пропуснати ползи, равно на 1 милиард. По 20 години – прави още 20 милиарда.

2 милиарда за самолетите на бандита от Банкя. Парите отдавна са дадени, самолети няма да има. 2 милиарда – откраднати.

По заповед на САЩ (НАТО) опростихме на Ирак – 2 милиарда.

По заповед на САЩ бяха унищожени – оръжия, техника, военна инфраструктура и боеприпаси за около 60 милиарда. Хиляди самолети, вертолети, танкове, бронемашини, автомобили, складове, казарми.

Или, за 20 години дадохме на НАТО над 100 милиарда! Остана ни военна техника за около 5-6 милиарда.

Какво получихме в замяна – нова национална катастрофа.

Насаденият ни режим след 1990 г. е антибългарски, геноциден, антинароден, антинационален, арогантен, просташки и бандитски в политиката, икономиката, образованието, отбраната, науката, здравеопазването, културата, спорта, медиите.

На върха на мафиотската пирамида се докопаха неграмотни простаци и местни и вносни бандити.

Само за 35 години един древен народ и държава бяха превърнати в черната дупка на Европа и в дрипата на европейската цивилизация.

България стигна до задънената улица на своето историческо развитие по всички параметри.

Властта и обществото са пропити от корупция, държавният апарат не изпълнява никакви социални и национални функции. Всичко е злокачествено болно.

Извършено бе преразпределение на националното богатство в мащаб, който е безпрецедентен в Европа.

Приватизацията беше разграбване на създаденото от четири-пет поколения българи национално богатство, милиарди и милиарди левове.

Днес България е колония, която вече не представлява никакъв интерес за никого и е оставена на самоунищожение.

Досега България излизаше от всички войни с национални катастрофи. Сега влиза в новата голяма война с национална катастрофа. Което означава, че от нея ще излезе без държава.

Спадът в икономиката и жизнения стандарт е само елемент на тоталната криза и катастрофа. Нейни прояви са и демографският срив, ниската продължителност на живота, голямата емиграция, променящата се във вреда на българската народност етническа структура, влошаващата се екологична обстановка, деморализацията и деградация на младото поколение, ескалиращата престъпност, корупцията, ерозирането на българската идентичност, национална култура, липсата на обединяващи национални идеали.

Днес България е колония.

Кои са основните признаци, при чието наличие някоя държава се определя като колония:

1. Външната политика напълно се контролира от чужда държава?
- Да!

2. Политическа несамостоятелност на колонията? 
- Да!

3. Ключовите длъжности се утвърждават само с разрешение на метрополията? 
- Да!

4. Географска обособеност на колонията и нейна отдалеченост от метрополията? 
- Да!

5. Налагане на колонията на заробващи икономически договори от страна на метрополията? 
- Да!

6. Финансова зависимост на колонията от метрополията? МВФ и Световната банка.
- Да, да, да!

7. Статутът на българските аборигени е винаги по-нисък от статута на пратениците на метрополията? 
- Да!

9. Насаждане сред аборигените на чужда култура, религия и език? 
- Да!

9. Включване на колонията във военни съюзи на метрополията и участие във военни конфликти на страната на метрополията? 
- Да!

10. Дали сме колония или не? 
- Да,100%!

България е колония, окупирана от глобалната англо-саксонска – ционистка мафия, която ни набута и във войната в Украйна, окупирана от същата мафия от политически и професионални терористи.

Това е замисленият от тях геноцид на православието и славянщината. Не американци, англичани, французи и ционисти умират в бой, а славянските православни народи се самоунищожават.

Сега разбирате ли какво се случва в Българя през последните 35 години и защо?

Красимир Иванджийски

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.