Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 16 часа, Мечо Хубавеца написа:

Работил съм за една от трите компании...

Да не си от тези дето биеха хората да си правят при вас застраховките :D 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 7 часа, jhoro написа:

Щот си Мечо или щот си Хубавец?

А познай де. :)  

С акъл можеш да постигнеш много повече отколкото с мускули, но и тях е добре да ги има. 

преди 2 минути, adersa написа:

Да не си от тези дето биеха хората да си правят при вас застраховките :D 

Аз не съм бил никого...не се наложи. 

Прочети какво съм писал на Жоро. 

90 те нямаше брокери дойдоха през новият век след 2000 година и пазара стана конкурентен .После дойдоха чуждестраннте компании и отвориха още 1 2 български и мутретите с компаниите мирясаха , защото се уплашиха от адската конкуренция и народа има пълен набор от избор както и сега

преди 1 минута, adersa написа:

90 те нямаше брокери дойдоха през новият век след 2000 година и пазара стана конкурентен .После дойдоха чуждестраннте компании и отвориха още 1 2 български и мутретите с компаниите мирясаха , защото се уплашиха от адската конкуренция и народа има пълен набор от избор както и сега

Костов им затвори до голяма степен бизнеса. Под външно влияние естествено. 

Никога не съм харесвал силовите методи, макар че не ги отричам напълно. 

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Костов им затвори до голяма степен бизнеса. Под външно влияние естествено. 

Никога не съм харесвал силовите методи, макар че не ги отричам напълно. 

Аха, убу да мандръсаш, а ма не е ако та мандръсът :chinese:

преди 41 минути, parmobil написа:

Ама вземи и изложи нещо с твои думи. Покажи някаква обща култура, а не само, че някой казал нещо, с което си съгласен.

За това му плащат, това прави.

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не съм гей. Ако бях. щеше да ми е хубаво и второто. 

То и само с първото може да си! Примера ми е , когато някой отрича нещо ама не напълно в зависимост позицията, като в твоя случай ... смесени чувства - харесвам, ама не напълно!

преди 2 часа, parmobil написа:

Ама вземи и изложи нещо с твои думи. Покажи някаква обща култура, а не само, че някой казал нещо, с което си съгласен.

Анди като ви прави изложения четете ли ги - не?! Това което качвам не е за вас, а за хората които се интересуват от тази гледна точка. Обречена кауза е някой да се опитва да промени праволинейните ви разбирания и начин на мислене! Не ми губи времето с претенции и желания!

току-що, Joss Bomon написа:

Анди като ви прави изложения четете ли ги - не?! Това което качвам не е за вас, а за хората които се интересуват от тази гледна точка. Обречена кауза е някой да се опитва да промени праволинейните ви разбирания и начин на мислене! Не ми губи времето с претенции и желания!

Разбира се, че чета andiay. Чета неща, които е постнал, даже и извънкласно, а никой не е обърнал внимание на тях, но вие инертно слагате "лайкове" 

Но, от твоя милост - ничего! Чета и не разбирам какво се докачате, че някой не ви харесва и оборва възгледите ви ? Спазвайте добър тон и всичко е точно. Що се цупите за глупости?

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

То и само с първото може да си! Примера ми е , когато някой отрича нещо ама не напълно в зависимост позицията, като в твоя случай ... смесени чувства - харесвам, ама не напълно!

Чувал ли си за крайна нужда и/или неизбежна отбрана? Когато ги има, някои действия са оправдани. Пише го дори в НК. 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Аз ги чета повечето от тях и трябва да призная много добър теоретик е, чел е много. Куца му практиката, което е присъщо за теоритиците.

преди 50 минути, BANKATA написа:

Анди, пише, пише, ама почти нищо не казва.

Всеки, който пише / говори казва нещо....

Това, че на теб ти се струва, че нищо не казва, не е по вина на пишещия / говорещия....

Ти квото и да напишеш, винаги казваш, че освен вяра, подплатена с "разсъждения" на третокласник, други качества не притежаваш....

преди 33 минути, Мечо Хубавеца написа:

Аз ги чета повечето от тях и трябва да призная много добър теоретик е, чел е много. Куца му практиката, което е присъщо за теоритиците.

Тцъ, научената теория, успешно я прилагам в практиката, като същевременно се старая да съм в час и с новите тенденции в теорията и ако ме засягат да проверя дали намират и практическо приложение....

Казах ти, сляпата вяра не е сред притежаваните от мен качества...

А теоретик никога не съм бил....

преди 7 часа, andiay написа:

Мхм, аз го написах, а ти тръгна да ми говориш за подкастрени дървета...

Годините зависят от вида дърво....

10 е просто ориентировъчна цифра...

Както казах - сгреших за 10-ет годишната давност....

Грешката се дължи на недостатъчно познаване на материята от моя страна, което непознаване пък се дължи на липсата на какъвто и да е интерес към подобни казуси....

Заеми не взимам и едва ли някога ще взема....

Моята грешка иняма нищо общо с твоята....

И твоята не е само до "кьоравост"...

Както казах - тази материя ми е тотално безинтересна, защото по никакъв начин не ме касае....

Длъжниците не ги мисля, всеки да си носи отговорността за изборите, които е правил....

Но... требе да има равнопоставеност....

И кредитора требе да си носи отговорността за изборите, които е правил....

С кои си политики....

Сега и претенции, че съм Супермен ли ще ми вменяваш....

По-вероятно е локомотива да тръгне сам след теб, щот си хубавец....

Ако па не оцени това ти качество, то нема ка да му се размине срещата с Мечо, дет е бачкал за цели три силови групировки....

Ами да, заради гората...

Има логика...

Само до недоглеждане е...

Ама няма. Длъжниците имат много повече права...

Напълно съм съгласен. Като даваш, носиш отговорност. Има обаче взискатели, които не са били кредитори. Те вина нямат...

А не си ли?

Той не е от женски род...

Тц, само за една и за кратък период... Ще излезе като хвалба, но тогава помогнах на много хора... 

преди 56 минути, andiay написа:

А теоретик никога не съм бил....

Супермен не си, теоретик не си, гений не си....Щом го пишеш, кой съм аз да твърдя обратното? Въпросът е риторичен. :) 

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Ами да, заради гората...

У гората никой не подрязва клони....

Има логика...

Прост факт...

Само до недоглеждане е...

Щом те удовлетворява....

Ама няма. Длъжниците имат много повече права..

Дали?

Напълно съм съгласен. Като даваш, носиш отговорност. Има обаче взискатели, които не са били кредитори. Те вина нямат...

Идеше реч за кредиторите....

Посочи с пример за кви взискатели думаш....

А не си ли?

Ни най-малко....

Такъв не съществува....

Той не е от женски род...

1. Днес мъжкия и женския род са мнооо разтегливи понятия, а и  отсъстват в доста езици....

2. Във вагоните със сигурност е имало повече жени, чисто статистически...

Тц, само за една и за кратък период... Ще излезе като хвалба, но тогава помогнах на много хора...

И една е достатъчна....

Супермен не си, теоретик не си, гений не си....Щом го пишеш, кой съм аз да твърдя обратното? Въпросът е риторичен.

Фантазьор - риторичния отговор....

Но... имаш пълното право да възприемаш фантазиите си за реалност....

Нит ша си първия, нит па последния....

преди 1 час, andiay написа:

У гората никой не подрязва клони....

Прост факт...

Щом те удовлетворява....

Дали?

Идеше реч за кредиторите....

Посочи с пример за кви взискатели думаш....

Ни най-малко....

Такъв не съществува....

1. Днес мъжкия и женския род са мнооо разтегливи понятия, а и  отсъстват в доста езици....

2. Във вагоните със сигурност е имало повече жени, чисто статистически...

И една е достатъчна....

Фантазьор - риторичния отговор....

Но... имаш пълното право да възприемаш фантазиите си за реалност....

Нит ша си първия, нит па последния....

Да, но би могъл. А ти писа, че не може да се спре да се разлисти...

Тъй си е...

Щот пак си е тъй...

Длъжникът законите го пазят, като свещена крава...Добре де, става дума за бедният длъжник...

За крадиторите писах. Например тези, които са пострадали от деликт и на тези, които се дължат разноски...Често са по-бедни от длъжниците, но за тях няма кой да помисли...За издръжка е най-лошо да те осъдят, но и там има какво да се направи, за се помогне на взискателите...

Туй как би ми помогнало...

Никога не съм се срамувал, че съм работил там. Важно е не за кого си работил, а как си работил. Там придобих известен опит, който по-късно ми помогна...

Абе, аз се съгласявам с теб, ти фантазьор...

преди 14 часа, Мечо Хубавеца написа:

Да, но би могъл.

А викаш, че аз съм имал претенции за Супермен....

И че аз съм бил теоретик....

Не съдете за другите по себе си бре....

А ти писа, че не може да се спре да се разлисти...

Което е безспорен факт....

Само природата мое да я спре....

Тъй си е...

Ми ка да е...

Щот пак си е тъй...

Ми не е....

Както казах, често ти се случва да виждаш едно, а да "четеш" друго....

Длъжникът законите го пазят, като свещена крава...Добре де, става дума за бедният длъжник...

Съмнявам се, да е баш така....

Но и не ме вълнува...

За крадиторите писах. Например тези, които са пострадали от деликт и на тези, които се дължат разноски...Често са по-бедни от длъжниците, но за тях няма кой да помисли...За издръжка е най-лошо да те осъдят, но и там има какво да се направи, за се помогне на взискателите...

Горе - долу схващам какво имаш предвид....

Но... това би касаело само длъжник от който по принцип нема какво да вземеш - ко предлагаш, да си продава органите един по един ли....

Както и да е, казах че това е нещо което към момента не ме валнува...

Туй как би ми помогнало...

Нъл си неотразим хубавец....

Не подценявай силата на женския мерак...

преди 15 часа, Мечо Хубавеца написа:

Никога не съм се срамувал, че съм работил там. Важно е не за кого си работил, а как си работил. Там придобих известен опит, който по-късно ми помогна...

Всеки решава за себе си....

А явно не схващаш, че това бе само шега, както и горното....

преди 15 часа, Мечо Хубавеца написа:

Абе, аз се съгласявам с теб, ти фантазьор...

Имаш пълното право да ме възприемаш както си искаш и да ползваш фантазиите си за подкрепа....

Не ме касае....

на 18.08.2024 г. в 22:02, andiay написа:

Затова и си избрала да бъдеш просто ретранслатор на чужди мнения, без да си в състояние да разграничиш истина, полуистина и откровена лъжа, както в случая с мнението на Огнян Минчев....

Това, че ти се опитваш, чрез философски методи да обориш мнението на Огнян Минчев не значи, че си успял. А тези заучени фрази - рупор, ретранслатор и имаш пълното право да ме възприемаш както си искаш и да ползваш фантазиите си..., но... имаш пълното право да възприемаш фантазиите си за реалност.... не те правят по-интелигентен от мен, колкото и напъни да имаш (знам и за напъването ти в тоалетната, така че няма нужда да си повтаряш и без това бедния речник).

Всъщност, нещо подобно бе направено и доста по-рано, спрямо интернет медиите и тогава се появиха надписите по разни сайтове, че е подкрепяна от тази или онази фондация или организация....

И кое е това "нещо подобно"? И колко "доста по-рано"?

За твое сведение, има доста места по света, където има подобни закони.....

Разкажи с примери и направи срванение с руския вариант например.

Но... хора като Огнян Минчев разбираемо се почустваха застрашени и реагираха по възможно най-тъпия начин, бълвайки куп лъжи....

Като така всъщност подменят "дневния ред" чрез откровена манипулация, разчитайки на първосигналните реакции на вярващи като теб....

Философстване, а не аргумент.

Нямаш аргументи, душице, а и няма как да имаш, когато не знаеш, какво точно коментираш и "мнението" ти е всъщност формирано от някой друг, на когото вярваш....

Отново се повтаряш със зазубрени фрази. Пак го избиваш на философски размисли и фантазии, но извън реалността. Няма как да излезеш от коловоза в който сам си се вкарал и живееш в него.

Нека да има правила и закони, но да не са копирани от диктаторски режими, като руския и китайския.

Сега си ми ясен. Пак ще почнеш с дъги философски размисли, но без никаква конкретика. После пак ще ме споменеш, за да се почустваш колко си значим и "велик" и да спиш спокойно, че видиш ли как си ме затапил. Ако аз не съм ти достатъчна, може и други съфорумци да споменеш и да се изтъкнеш, но само определни, а не безразборно, че ще ти падне реномето във форума, а ти явно много държиш на него.

преди 3 часа, БаалБек написа:

Това, че ти се опитваш, чрез философски методи да обориш мнението на Огнян Минчев не значи, че си успял. А тези заучени фрази - рупор, ретранслатор и имаш пълното право да ме възприемаш както си искаш и да ползваш фантазиите си..., но... имаш пълното право да възприемаш фантазиите си за реалност.... не те правят по-интелигентен от мен, колкото и напъни да имаш (знам и за напъването ти в тоалетната, така че няма нужда да си повтаряш и без това бедния речник).

Здравей, душице....

Мнението на Огнян Минчев е лъжа след лъжа....

Не защото го казвам аз, а защото фактите опровергават лъжите му...

Иначе си вярвай сляпо на каквото ти е кеф....

Което със сигурност обаче не е признак за интелигентност....

И не аз "философствам" относно мнението на Огнян Минчев (защото го оборвам с посочване на лесно проверими факти), а ти се опитваш чрез "философо-психологически" похвати, да отправяш нападки срещу скромната ми личност, игнорирайки напълно фактите, които ти посочих и по рано, без да представяш никакъв аргумент....

Което си е нормално твое поведение, а и няма как да бъде друго....

Апропо, понеже ме попита кой определя дневния ред в България...

Законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти е внесен в НС още през есента на 2022-а, като не е минал разглеждане дори в нито една от комисиите, където е бил разпределен....

Сиреч, това е законопроект, който въобще не е на дневен ред....

Защо сега пак някои хора изтупаха прахта от него превръщайки го в плашило, вкарвайки го по този начин в дневния ред е въпрос, който първо трябва да зададеш на себе си, а след това на тези, които вкарват този стар законопроект в днешния дневен ред....

А дано, ама надали....

Сириецът, заподозрян за извършването на нападението с нож в германския град Солинген, е трябвало да бъде депортиран в България миналата година.

Германският вестник "Велт" съобщи, че депортирането от Германия в България е било отложено, тъй като мъжът се е укрил в Германия. Той се е появил месеци по-късно и е бил преместен в Солинген. 

Германците се вайкат, че не са го върнали та да коли българи в България.

Евродемократите Денков и Кирчо простия видяхте ли какви ги натвориха. Връщат ни измета на човечеството.

преди 38 минути, ruraru написа:

Сириецът, заподозрян за извършването на нападението с нож в германския град Солинген, е трябвало да бъде депортиран в България миналата година.

Германският вестник "Велт" съобщи, че депортирането от Германия в България е било отложено, тъй като мъжът се е укрил в Германия. Той се е появил месеци по-късно и е бил преместен в Солинген. 

Германците се вайкат, че не са го върнали та да коли българи в България.

Евродемократите Денков и Кирчо простия видяхте ли какви ги натвориха. Връщат ни измета на човечеството.

Щом е бил въоръжен само с нож, не е бил толкова опасен. Страшно е, ако е с огнестрелно оръжие. Нямало ли е някой наблизо да му завре ножа, сещаш се къде? 

преди 12 часа, andiay написа:

И не аз "философствам" относно мнението на Огнян Минчев (защото го оборвам с посочване на лесно проверими факти), а ти се опитваш чрез "философо-психологически" похвати, да отправяш нападки срещу скромната ми личност, игнорирайки напълно фактите, които ти посочих и по рано, без да представяш никакъв аргумент....

Е щом твоите думи са "лесно проверими факти", значи са константа, тоест правило, а даже Закон. Че кой е Огнян Минчев да те опровергава, а какво остава за моята скромна личност.

преди 12 часа, andiay написа:

а ти се опитваш чрез "философо-психологически" похвати, да отправяш нападки срещу скромната ми личност

Добре си описваш похватите, но защо ги вменяваш на други. Така си обучаван и си си създал навик - вменяване вина на друг и опити за показване превъзходство над останалите. 

Поне не си като М.Николов, който обича властта и да раздава правосъдие, за да се чувства значим. Това е някакво качество, но само психолозите могат да кажат.

преди 9 минути, БаалБек написа:

Е щом твоите думи са "лесно проверими факти", значи са константа, тоест правило, а даже Закон. Че кой е Огнян Минчев да те опровергава, а какво остава за моята скромна личност.

Здравей душице....

Не това, че аз съм казал нещо, превръща нещото във факт....

Както казах - лесно проверимо е, кой казва истина и кой лъже....

Всичко за програмата "Еразмус" (вече е Еразмус +) - https://erasmus-plus.ec.europa.eu/bg

Всичко за Законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти, който иначе коментираш без дори да си се запознала с него - https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/164424

Както и по-рано посочих, в чл.3 ал. 2 на този законопроект изрично е упоменато, че той не засяга дейности финансирани от ЕС....

Това са лесно проверимите факти, които оборват лъжата на Огнян Минчев...

А ти си приемай за "истина" това, което искаш в зависимост от това, кой го е казал....

преди 28 минути, БаалБек написа:

Добре си описваш похватите, но защо ги вменяваш на други. Така си обучаван и си си създал навик - вменяване вина на друг и опити за показване превъзходство над останалите. 

Тцъ, не вменявам нищо на никой....

Освен да коментираш личността ми, други аргументи в мненията ти няма...

Аз съм бил обучаван да разсъждавам и да коментирам неща, едва след като се запозная с тях, а не да вярвам....

В нета е пълна тъпотия да се опитва някой да показва превъзходство, което всъщност ти се опитваш да правиш, а не аз....

На мен не ми е необходимо....

Ако поведението ти е следствие на ангажимент срещу заплащане, то значи глупак е този, който плаща....

Ако поведението ти е следствие на нещо друго, то.... какво да кажа, освен че вярата е най-силното ти качество....

преди 54 минути, andiay написа:

Не това, че аз съм казал нещо, превръща нещото във факт....

Както казах - лесно проверимо е, кой казва истина и кой лъже....

Значи това (болднатото), което е казал Огнян Минчев е лъжа и ти си го опровергал?!?

на 17.08.2024 г. в 17:35, БаалБек написа:

Тези, които искат да ви вземат всичко това със закони като този за "чуждестранните агенти", са деца и внуци на онези, които опасаха България с бодлива тел за половин век след 1944-а и стреляха "на месо" по всеки, който се опитваше да я прескочи. Децата и внуците на болшевишките терористи днес са в Лондон, Виена и на други "райски места", откъдето работят - всеки според силите си - за същите кремълски господари, на които прислужваха бащите и дедите им.

В България те произвеждат политически технологични продукти - партии, котерии, лобистки групи, които превръщат политическата демокрация в парад на нищожества, изпълняващи все същата задача, поставена от "Центъра" - да унищожат всяка възможност за възраждане на българската държавност и национално достойнство. Те нямат срам, нямат чест, нямат род - а нима бащите и дедите им имаха, когато затриваха България през ХХ век?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.