Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, miro20 написа:

и рзбира се, сте против каквтао и да е лустрация...

Плюете как всички други са виновни щото са унищожили хубавия цоциалистически строй, натрапили са злата девмокрация, как са били  фалшиви демократи с червен минало , но иначе самите вие си оставате червени комундели .

Шизофрения някаква.... :giggle1:

Ако ме имаш и мен за такъв, искам да отбележа, че никога не съм бил против лустрацията. Много се радвам, че отдавна няма социализъм, но не отричам, че много е построено по онова време... Такива са фактите. 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, miro20 написа:

Много ме кефите всички червени комундели които иначе плюете как всички останали били комундели, колко червени били преоблечените демократи,  какво червено минало имали, но иначе си оставате червени комундели ....

:)

и рзбира се, сте против каквтао и да е лустрация...

Плюете как всички други са виновни щото са унищожили хубавия цоциалистически строй, натрапили са злата девмокрация, как са били  фалшиви демократи с червен минало , но иначе самите вие си оставате червени комундели .

Шизофрения някаква.... :giggle1:

Миме, колко пъти да ти кажа, че комундели, рашисти и подобни, требе да търсиш само в своята иначе несъдържаща нищо друго глава....

За разлика от такъв новоизлюпен "антикомунист" кът теб, аз съм бил такъв, тогава, когато е трябвало и не ме е било страх да го показвам, както и сега не ме е страх и днес да показвам преоблечените комунисти....

Лустрацията е процес, който винаги бива предизвикван от долу нагоре....

Лустрация е невъзможно да бъде направена от "елит", който за една вечер се преобрази от комунистически в "антикомунистически"....

Не провиждай собствената си шизофрения в други....

Искаш лустрация, а гласуваш и агитираш за пребоядисани комунисти....

Аз съм бил, съм и ще бъда за пълна лустрация....

От времето на соца ми липсват само две неща - младостта и сравнително по-чистите улици....

Ка реши, че смятам соца за нещо хубаво - само буламача в главата ти знае... евентуално....

преди 10 минути, parmobil написа:

И в тази тема ли налази? Ако всички си я получат, няма да има руско влияние.

Не требе да има никакво влияние.... идеалистично погледнато....

Или не мислиш така?

преди 2 минути, parmobil написа:

Мисля, разбира се.

Защо според теб в България не бе извършена лустрация?

Наистина ми е интересно мнението ти....

преди 34 минути, andiay написа:

Защо според теб в България не бе извършена лустрация?

Наистина ми е интересно мнението ти....

Защото нямаше никой с държавническо мислене. Дисиденти бол, ама държавници - йок. Аз и на Луканов не отричам попаденията, нищо че ми се сърдят като им кажа, че се е показал по телевизията, за да обяви, че НРБ не може да си покрива заълженията през 1990 г. За недоразбралите повтарям - 1990 г., а не 1991 г.

Няма такова изкуство у нас. В Англия, Оксфорд и Кембридж си ги мерят колко премиери са дали. У нас не виждам институции с такава конкуренция.

преди 4 минути, parmobil написа:

Защото нямаше никой с държавническо мислене. Дисиденти бол, ама държавници - йок. Аз и на Луканов не отричам попаденията, нищо че ми се сърдят като им кажа, че се е показал по телевизията, за да обяви, че НРБ не може да си покрива заълженията през 1990 г. За недоразбралите повтарям - 1990 г., а не 1991 г.

Няма такова изкуство у нас. В Англия, Оксфорд и Кембридж си ги мерят колко премиери са дали. У нас не виждам институции с такава конкуренция.

Хм, да се разчита, че някой ще има държавническо мислене или че ще може да бъде научен на такова е доста наивно.....

Нема по света таквоз жувотно, като политик с "държавническо мислене", който е сред народ без такова...

Луканов е един от тези, на които се дължи това да се стигне дотам, че НРБ да не може да си плаща задълженията....

А лустрация щеше да има, ако имаше народ, който да я желае....

Дисиденти бол след 1989-а, преди това почти йок....

Всъщност, истинските дисиденти беха произлезли от редиците на БКП....

Некои смениха убежденията си, други не....

Кой щеше да остане след лустрацията?

Държавническо мислене нимой се усвои в университет, па било то Кеймбридж или Оксфорд в Англия или некой от Айви лигата в САЩ, а и никой там не се и опитва да те научи на таквоз....

Държавническото мислене започва да се изучава още в семейството и е резултат от еволюция в мисленето продължила поколения...

Не политика определя, каква ще бъде държавата, а населението й определя не само какво да бъде тя, а и какви ще са политиците....

Затова е казано, че "Всеки народ заслужава управниците си"....

За това, че в България не бе извършена лустрация, сме виновни всички ние, които след 1990-а бяхме в активна възраст...

Държавата е огледален образ на болшинството от населението си....

Не ни харесва каква е била през соца?

Значи не харесваме образа на родителите си....

Не ни харесва каква е днес?

Значи не харесваме самите себе си....

Вярвам, че поне ти ще ме разбереш правилно....

преди 11 минути, В. Велев написа:

May be an image of text

Хвалиш ли се или се оплакваш?

Пп. Много често - вместо подварено мляко се получаваше извара!

преди 8 часа, andiay написа:

Хм, да се разчита, че някой ще има държавническо мислене или че ще може да бъде научен на такова е доста наивно.....

Нема по света таквоз жувотно, като политик с "държавническо мислене", който е сред народ без такова...

Луканов е един от тези, на които се дължи това да се стигне дотам, че НРБ да не може да си плаща задълженията....

А лустрация щеше да има, ако имаше народ, който да я желае....

Дисиденти бол след 1989-а, преди това почти йок....

Всъщност, истинските дисиденти беха произлезли от редиците на БКП....

Некои смениха убежденията си, други не....

Кой щеше да остане след лустрацията?

Държавническо мислене нимой се усвои в университет, па било то Кеймбридж или Оксфорд в Англия или некой от Айви лигата в САЩ, а и никой там не се и опитва да те научи на таквоз....

Държавническото мислене започва да се изучава още в семейството и е резултат от еволюция в мисленето продължила поколения...

Не политика определя, каква ще бъде държавата, а населението й определя не само какво да бъде тя, а и какви ще са политиците....

Затова е казано, че "Всеки народ заслужава управниците си"....

За това, че в България не бе извършена лустрация, сме виновни всички ние, които след 1990-а бяхме в активна възраст...

Държавата е огледален образ на болшинството от населението си....

Вярвам, че поне ти ще ме разбереш правилно....

И аз те разбирам правилно...            Като цяло само критикуваме по форумите или на маса с чаша в ръка.... Всъщност на мен ми харесва много повече от тогава, а когато човек е задоволен, не е достатъчно мотивиран да иска промени....Сити хора лесно се управляват, а кадърните днес са сити. Некадърните какво да променят? Те за себе си не могат да се грижат...

преди 17 часа, andiay написа:

Забавна си с упорството си да защитаваш голата си вяра с подобни смехотворни "аргументи"....

Същите смехотворни, като твоите.

Критикуваш Огнян Минчев, а ползваш същите похвати.

на 25.08.2024 г. в 18:01, БаалБек написа:
на 18.08.2024 г. в 22:02, andiay написа:

Всъщност, нещо подобно бе направено и доста по-рано, спрямо интернет медиите и тогава се появиха надписите по разни сайтове, че е подкрепяна от тази или онази фондация или организация....

И кое е това "нещо подобно"? И колко "доста по-рано"?

Липсва конкретика....

на 25.08.2024 г. в 18:01, БаалБек написа:
на 18.08.2024 г. в 22:02, andiay написа:

За твое сведение, има доста места по света, където има подобни закони.....

Разкажи с примери и направи срванение с руския вариант например.

Само празни приказки.

И отново свободни съчинения граничещи с глупости, като това:

преди 13 часа, andiay написа:

Отново се опитваш да вменяваш вина на всички, като по този начин освобождаваш от отговорност шайката овчари слезли от гората с оръжие, избили интелигенцията, намърдали се в управлението и съсипали няколко поколения с фалшифициране на историята, отричане от факти, които не им изнасят и кой знае още какви престъпления са извършили.

Когато е добре и правилно образовано в продължение на години, а не да учат за великите социалистически успехи. Видяхме всички до къде доведоха, но комунетата не си признават, а хвърлят вината на САЩ и злия запад.

Разбира се, при еднопартиина система това е Закон. А след 1990г. се видя "високото" ниво на социалистическо образование и дългата ръка на ДС и КГБ.

Тук те подкрепям, защото по времето на соца трудно се е живяло, ако не си бил член на БКП. И след 1990г., ако е решил някой с висок морал и държавническо мислене да влезе в политиката, веднага са му спретвали компромати в стил ДС и КГБ.

преди 2 часа, БаалБек написа:

защото по времето на соца трудно се е живяло, ако не си бил член на БКП.

Аз не бях член и живеех много лесно и щастливо.

Ти откъде черпиш такава невярна информация? 

преди 8 часа, В. Велев написа:

May be an image of text

Кощунство, не може да показваш колко трае истинско мляко без консерванти и че беше на цена 30 стотинки.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Кощунство, не може да показваш колко трае истинско мляко без консерванти и че беше на цена 30 стотинки.

30 стотинки при пенсия 23- 30 лева?

преди 1 час, В. Велев написа:

Аз не бях член и живеех много лесно и щастливо.

Ти откъде черпиш такава невярна информация? 

Някой я лъже,  тя е млада.  Ето по навик от соца       Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 2 минути, jhoro написа:

30 стотинки при пенсия 23- 30 лева?

По това време пенсията беше по-висока. Цената на млякото е била  10 стотинки след паричната реформа през 1962. На снимката е плик от  краве мляко от 1988.

преди 15 минути, Sliderum2 написа:

Kво ме интересува колко траело и колко е струвало? Кажи колко вида млечни имаше? А истинските френски, италиански сирена къде бяха? 

преди 6 минути, teo-glavata написа:

Kво ме интересува колко траело и колко е струвало? Кажи колко вида млечни имаше? А истинските френски, италиански сирена къде бяха? 

Не е тъй ,преди да си фанеш гадже викаш си имам голям избор ,избираш ,избираш пак същото избереш кат старото гадже ама ново ,та тъй и избора на мляко. Мен друго ме тревожи че баничките със сирене вече не са с извара ,а имитационен продукт на сирене и извара били слагали :speak:

преди 28 минути, Sliderum2 написа:

400 млека, ако си на минимална от 120 лв, която 1988 г. стана 140 лв. Сега с минимална нетна от 725 лв, може да се купи около 300 еднолитрови бутилки....Само че да се пие прясно мляко след петгодишна възраст е вредно. :)

току-що, Мечо Хубавеца написа:

400 млека, ако си на минимална от 120 лв, която 1988 г. стана 140 лв. Сега с минимална нетна от 725 лв, може да се купи около 300 еднолитрови бутилки....Само че да се пие прясно мляко след петгодишна възраст е вредно. :)

307лв е минималната пенсия сега , а за стаж е 580лв.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

307лв е минималната пенсия сега , а за стаж е 580лв.

Съвсем не са малко 580 лева. Тогава масово взимаха под 100 лв. Не помня колко беше минималната. Баба ми беше с 103 лв, другата с по-малка...Сиромашия до шия...

преди 45 минути, Sliderum2 написа:

Като се превареше в домашни условия сатваше. Стига да не се е разсмърдяло преди това.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.