Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, parmobil написа:

Зле е, че само се хленчи как било "тогава".

Не, зле е, че на определени хора не им се отдава, да четат и да осмислят текстове. Наистина е зле, прав си... 😆

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, communismatic написа:

Не, зле е, че на определени хора не им се отдава, да четат и да осмислят текстове. Наистина е зле, прав си... 😆

Това "четене с разбиране" вече се изтърка.

Това "четене с разбиране" вече се изтърка.

Що да се изтърка, като очевидно още е актуално. 😆

Обясних ти, ако не си разбрал... не мисля, че проблема трябва да е мой.

преди 3 минути, parmobil написа:

Няма ли да правиш тема за славянството, че имам да те питам нещо?

Защо толкова те дразни факта, че си славянин? Въртиш, сучеш... все към тая тема те тегне? 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

WbxrIJk.png

Ти от такива ли очакваш да ти осмислят текстовете?

преди 1 минута, communismatic написа:

Защо толкова те дразни факта, че си славянин? Въртиш, сучеш... все към тая тема те тегне? 😆

То се видя кой поства неща които не осмисля.

току-що, BANKATA написа:

То се видя кой поства неща които не осмисля.

Видя се, да. Да не правим разлика между индустриализиране и съсипване на селското стопанство. Има логика, да. Едно вярно нещо, да вземеш, да напишеш... 😆

преди 3 минути, В. Велев написа:

WbxrIJk.png

Ти от такива ли очакваш да ти осмислят текстовете?

Тъжно е една "маймуна" да ти изкарва лъжите постоянно на яве, ама....толкова си можеш.

Видя се, да. Да не правим разлика между индустриализиране и съсипване на селското стопанство. Има логика, да. Едно вярно нещо, да вземеш, да напишеш... 😆

Може и да разбереш причината ама ме и в този живот. 

"Петолъчката" на челото е диагноза.

преди 9 минути, communismatic написа:

Не ме. Ти се опитваш да го пробуташ.

Не ме. Ти се опитваш да го пробуташ.

За човек, който няма никакви познания по въпросната тема си доста самоуверен в глупостите си... 😆

Баалбек я питах, дали е чела "За буквите", оказа се, че дори не е и чувала въпросният шедьовър на Черноризец Храбър. Я вземи го прочети и ти... Гледам, че определено ги разбираш нещата.... 😆

За човек, който няма никакви познания по въпросната тема си доста самоуверен в глупостите си... 😆

Баалбек я питах, дали е чела "За буквите", оказа се, че дори не е и чувала въпросният шедьовър на Черноризец Храбър. Я вземи го прочети и ти... Гледам, че определено ги разбираш нещата.... 😆

А аз ти казах да четеш антрополози, а не да ми пробутваш лингвистика.

преди 16 минути, parmobil написа:

А аз ти казах да четеш антрополози, а не да ми пробутваш лингвистика.

И какво вдяваш от антропологичните изследвания? Какво знаеш за R1a мутацията? :)

Сега пак ще стане доста забавно... 😆

В момента търси из Гугъл... 😆

преди 18 минути, communismatic написа:

И какво вдяваш от антропологичните изследвания? Какво знаеш за R1a мутацията? :)

Сега пак ще стане доста забавно... 😆

Кое да стане забавно? Учил съм в руско училище, дето ни обясняваха как славяните били високи, руси и синеоки. Къде го това население тук?

Не ти ли прави впечатление, че у нас се намират какви ли не останки от гръцка, тракийска, римска, византийска, отоманска култура, а от славянска .... никакви. Да бе, знаем, че горяли мъртвите, ама поне нещичко няма ли останало от тези славяни като издълбано в камък, предмет и т.н.?

Това е малко като Куликовская битва - всички знаят, че е била, ама къде? Щото утре ако отида до Ахелой с металотърсач, все ще изчопля връхче на стрела.

Първо ми отговори на въпроса, че да ти отговоря на твоите. Аман с вашата некомпетентност. Постоянно избягвате неудобни въпроси, понеже хал-хабер си нямате от темата... Какво разбираш ти от антропология, че ми даваш акъл, какво да правя? Какво знаеш за тази R1a мутация?

Първо ми отговори на въпроса, че да ти отговоря на твоите. Аман с вашата некомпетентност. Постоянно избягвате неудобни въпроси, понеже хал-хабер си нямате от темата... Какво разбираш ти от антропология, че ми даваш акъл, какво да правя? Какво знаеш за тази R1a мутация?

Аз вече съм писал като какви ни определят антрополозите. Писал съм и за днк анализите на италианците от Болоня.

преди 6 минути, parmobil написа:

Аз вече съм писал като какви ни определят антрополозите. Писал съм и за днк анализите на италианците от Болоня.

Т.е. ти нищо не разбираш от антропология, а ми я сочиш като пример и чак ми казваш, да си сверя часовника... 😆

Тоя е поредният неспасяем случай в тоя форум... Буквално пишем, колкото да не заспим! 😆

Само да довърша... От сигурното, което знаем до момента по Y-ДНК уверено можем да твърдим, че голяма част от българите са потомци на славяни - например 17-19% са носители на R1a с мутация срещаща се у всички славяни и 20-22% са носители на I2a с мутация обща за южните славяни. Уточнявам, че в случая са важни мутациите, а не времето, когато е възникнала самата хаплогрупа, защото автохтонистите и тракоманите много спекулират на тая тема. Сиреч, за сега няма нищо качествено ново, което да не ни е известно от по-рано чрез методите на други науки и нищо което радикално да противоречи на тези знания.

преди 15 минути, parmobil написа:

Кое да стане забавно? Учил съм в руско училище, дето ни обясняваха как славяните били високи, руси и синеоки. Къде го това население тук?

За човек, който тръгва, да спори с мен на подобна тема, би трябвало поне малко да е наясно в Източна Европа (където са били славяни), с какви други етноси са се омешили, че да бъдем еднакви всички. Щото нали ние не сме били руси, като тях... Ами след като са се омесили с прабългарите, как по-точно, да изглеждаме всички еднакви? Примерно в Русия, Украйна и Беларус пък славяните се омешват с варягите. Ти ако направиш дете от негърка, то ще изглежда ли като майка ти на 100%? Аман от елементарни хора...

преди 15 минути, parmobil написа:

Да бе, знаем, че горяли мъртвите, ама поне нещичко няма ли останало от тези славяни като издълбано в камък, предмет и т.н.?

Т.е. няма нищо останало от славяните? 😆

Като не знаеш някои неща, по-добре първо питай, че да не се налага, пак да се излагаш като кифладжия...

преди 17 минути, parmobil написа:

Защо изобщо се хабиш да му отговаряш?

Не разбра ли, че са го накарали да се регистрира за да се заяжда с Балбек, с теб, Ванката и мен?

Каквото и да напишеш винаги ще ти отговаря на въпреки и ще се заяжда. Безмислено е! :)

преди 7 минути, NovakJ написа:

Защо изобщо се хабиш да му отговаряш?

Не разбра ли, че са го накарали да се регистрира за да се заяжда с Балбек, с теб, Ванката и мен?

Каквото и да напишеш винаги ще ти отговаря на въпреки и ще се заяжда. Безмислено е! :)

Другият неадекватен се обади... 😆

преди 24 минути, communismatic написа:

Т.е. няма нищо останало от славяните? 😆

Като не знаеш някои неща, по-добре първо питай, че да не се налага, пак да се излагаш като кифладжия...

Поне нещо. Грънци, постройка, надпис? Как от другите има, а от сляваните нищо? М? От другите какво ли не, но от славяните нищо. Толкова кръвожадно ли сме ги асимилирали?

преди 6 минути, Т.Христов написа:

Българското село го унищожи Костов и масовата приватизация!

Това не е точно така.

Хората видяха лесното в градовете и захвърлиха кирките и лопатите. Продадоха животните и се преместиха в градовете.

Градския живот е много по лесен от селския.

През комунизма хората са нямали избор и затова са били по селата.

Сега избор има и затова всички бягат от селата. Масово Българските села опустяват и се се обезлюдяват, но пък София расте! :)

преди 7 минути, parmobil написа:

Поне нещо. Грънци, постройка, надпис? Как от другите има, а от сляваните нищо? М? От другите какво ли не, но от славяните нищо. Толкова кръвожадно ли сме ги асимилирали?

Само да питам... Защо смяташ, че трябва да нищиш тема, от която абсолютно нищо не разбираш? Колкото пъти тръгнеш, да коментираш нещо по тая тема, всеки път ставаш за смях... Т.е. в славянските некрополи не са открили нищо археолозите? Празни са? Некропол с нищо вътре? 😆

преди 40 минути, Т.Христов написа:

Българското село го унищожи Костов и масовата приватизация!

Колективизацията!

С какво е винове Костов? Че върна на хората тяхното си.

Взимаш поминъка на едни хора и след 45 години го връщаш на децата им които хал хабер си нямат вече как се гледат животни и стопанисват ниви.

Аман от червени кратуни.

преди 7 часа, attj написа:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Най-хубавото беше, че бе в стъклени буркани...

преди 1 час, parmobil написа:

Не ти ли прави впечатление, че у нас се намират какви ли не останки от гръцка, тракийска, римска, византийска, отоманска култура, а от славянска .... никакви. Да бе, знаем, че горяли мъртвите, ама поне нещичко няма ли останало от тези славяни като издълбано в камък, предмет и т.н.?

Това е малко като Куликовская битва - всички знаят, че е била, ама къде? Щото утре ако отида до Ахелой с металотърсач, все ще изчопля връхче на стрела.

Когато се смешат тъмна и светла раса, се получава малко по-светла тъмна раса...Има един закон на Мендел...пише и за сини и кафяви очи...учехме го навремето....                          Ако тия славяни са пребивавали малко години и после са се размешали какво толкова да остане, а може и да са потомци на траките...трудно е да се каже...

преди 32 минути, BANKATA написа:

Колективизацията!

С какво е винове Костов? Че върна на хората тяхното си.

Взимаш поминъка на едни хора и след 45 години го връщаш на децата им които хал хабер си нямат вече как се гледат животни и стопанисват ниви.

Аман от червени кратуни.

По лош начин го върна. Трябваше да си останат и плащат наем на собствениците или нещо подобно, а не да го бастисват...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.