Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 час, lebel написа:

Не подценявай соц успехите ни, като некъф майцепродавец. И шорошоид.

Гледай!

spacer.png

Всъщност... ако разгледаш "собствения" си линк ( https://countryeconomy.com/gdp?year=1989 ), попрочетеш това-онова в него... поподредиш това-онова в него, може и да се изненадаш. А може би не... съдейки по междуушието ти. Както казват в Буркина Фасо (над нас в "твоята класация") - "Ты такой умный... Тебе череп не жмёт?"

Само преди няколо дни го коментирахме каква боза е този линк. Тогава официално БВП на България е около 21 млрд. $

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 44 минути, NovakJ написа:

Другарю къде избягахте? Може ли такива работи сега да правите моля ви се?

Отговорете поне на въпроса ми, защо с такова огромно желание свалихте комунизма? Защо крещяхте по улиците "демокрация", "долу БКП", "искаме свобода" и "СДС" за малко да забравя? :giggle1:

Сега ние сме били идиотите? :lol6:

Другарю, ние сме вашето наследство, бива ли така да говорите за нас? Вие ни създадохте и на това ни научихте!!!

Дали ще получа отговор? 🤔 Едва ли, не се надявам! :popcorn2:

П.П. Как беше поговорката? 🤔 

"Гузен, негонен бяга"! :goahead:

Комунизъма не е бил свалян ,а сам си падна ,изчерпи се ,а след разпада на СССР нямаше как да се поддържа. Няма нищо вечно на този свят ,нищо не може да се поддържа вечно ,още повече на сила.

преди 3 часа, Т.Христов написа:

Ще ти го набивам в главатъ докато го наизустиш! Гледай, а от долу има и линк към официалния сайт:

Clipboaklholrd01.jpg.b240309d3eaefa3499c0b1b730be11d7.jpg

https://countryeconomy.com/gdp?year=1989

26 място по какво сме били тогава? Животът в държавата тогава започна да се влошава. 

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

26 място по какво сме били тогава? Животът в държавата тогава започна да се влошава. 

То си пише:

The GDP figure in 1989 was $67,774 million, Bulgaria is number 26 in the ranking of GDP of the 26 countries that we publish. The absolute value of GDP in Bulgaria rose $1,228 million with respect to 1988.

преди 1 час, BANKATA написа:

Само преди няколо дни го коментирахме каква боза е този линк. Тогава официално БВП на България е около 21 млрд. $

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Бабо, тая класация никак не ми е ясна, въпреки че е озаглавена по кой признак е подредена. Всъщност е подредена по... азбучен ред на имената на държавите и снимката е удобно орязана, с явната цел да мами читателите.

Не знам коя е баба, но... засрамен от невежеството си ще споделя, че това да отправите рекламации, въпроси, забележки и коментари, свързани с публикуваните "класация" и линк, цитирайки мен, а не първоизточника - еманацията на форумния интелект @Т.Христов, означава само, че адекватността ви в случая е съизмерима с неговата и сумарно големината и е пренебрежимо малка величина. Разбира се бих могъл да ви светна, но... вероятността да си направя тоя труд е още по-малка.

едит:

преди 41 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ето, така се цитира. А най-смешното е, че на въпросния принт скрийн (преди да бъде подреден пълнежа със съответното кликване в сайта) ние даже не сме и на 26-ти ред, а на 25-ти.

преди 18 минути, BANKATA написа:

То си пише:

The GDP figure in 1989 was $67,774 million, Bulgaria is number 26 in the ranking of GDP of the 26 countries that we publish. The absolute value of GDP in Bulgaria rose $1,228 million with respect to 1988.

БВП в България пада с 0,5

Брутният вътрешен продукт на България спада с -0,5% през 1989 г. спрямо миналата година. Този процент е с 29 десети от един процент по-нисък от предходната година, когато се промени с 2,4%.

БВП през 1989 г. е 67 774 млн. долара , България е номер 26 в класацията по БВП от 26-те държави, които публикуваме. Абсолютната стойност на БВП на България нараства с 1228 млн. долара спрямо 1988 г.

БВП на глава от населението на България през 1989 г. е 7679 долара , със 172 долара по-висок от този през 1988 г., той е 7507 долара . За да се види развитието на БВП на глава от населението, е интересно да се погледне няколко години назад и да се сравнят тези данни с тези от 1979 г., когато БВП на глава от населението в България е $1064 .

Ако подредим страните според техния БВП на глава от населението, България е добре позиционирана по отношение на стандарта на живот на населението си, заемайки 26-то място от 26-те страни, чийто БВП публикуваме.

Тук ви показваме прогресията на БВП в България. Можете да видите БВП на други страни в БВП и да видите цялата икономическа информация за България в икономиката на България.

Виж ти чудо!!! :)   Били сме с добър стандарт на живот! Аз защо не съм го разбрал? 

преди 52 минути, AAUUXX написа:

Комунизъма не е бил свалян ,а сам си падна ,изчерпи се ,а след разпада на СССР нямаше как да се поддържа. Няма нищо вечно на този свят ,нищо не може да се поддържа вечно ,още повече на сила.

Това не беше комунизъм, а механизъм за контрол, както сега е ЕС. Финансов, икономически и политически контрол.

преди 13 минути, Мечо Хубавеца написа:

БВП в България пада с 0,5

Брутният вътрешен продукт на България спада с -0,5% през 1989 г. спрямо миналата година. Този процент е с 29 десети от един процент по-нисък от предходната година, когато се промени с 2,4%.

БВП през 1989 г. е 67 774 млн. долара , България е номер 26 в класацията по БВП от 26-те държави, които публикуваме. Абсолютната стойност на БВП на България нараства с 1228 млн. долара спрямо 1988 г.

БВП на глава от населението на България през 1989 г. е 7679 долара , със 172 долара по-висок от този през 1988 г., той е 7507 долара . За да се види развитието на БВП на глава от населението, е интересно да се погледне няколко години назад и да се сравнят тези данни с тези от 1979 г., когато БВП на глава от населението в България е $1064 .

Ако подредим страните според техния БВП на глава от населението, България е добре позиционирана по отношение на стандарта на живот на населението си, заемайки 26-то място от 26-те страни, чийто БВП публикуваме.

Тук ви показваме прогресията на БВП в България. Можете да видите БВП на други страни в БВП и да видите цялата икономическа информация за България в икономиката на България.

Виж ти чудо!!! :)   Били сме с добър стандарт на живот! Аз защо не съм го разбрал? 

Според мен бихме били още по-добре позиционирани, заемайки 2-ро място, от 2-те страни, чийто БВП би могъл да се публикува.

едит: а при по-прецизен подбор, бихме могли даже и да сме 1-ви, както вече подсказах в един по-предишен пост.

Бабо, тая класация никак не ми е ясна, въпреки че е озаглавена по кой признак е подредена. Всъщност е подредена по... азбучен ред на имената на държавите и снимката е удобно орязана, с явната цел да мами читателите.

Има линк бе отдолу! Що се правиш на гъба, а?

преди 18 минути, bulljo написа:

И по азбучен не моем го докара до 26. Дeбa таа крива нива.

Само ми търни чутурата, дето Янко блъска̀ по неа.

преди 8 часа, N1K17Y написа:

Странно, щото... аз не помня да е имало "народен съд" след 89-та, я го покажи и... може и сам да си отговориш на тъпите въпроси :giggle1:

Виждам, че си поредният/поредната, на който осмислянето на текст му е непосилна задача...

преди 8 часа, Philip Petev написа:

Иска ми се да вярвам, че четенето с разбиране не е сред силните страни на някои тук, че иначе whataboutism-и като това предното говорят за хора, нямащи какво да кажат и за компенсация, вдигат пушилка и размиват диалога с нерелевантни неща.

Имам чувството, че тоя форум е съставен основно от хора от помощни училища...

преди 10 часа, Гoст написа:

Няма значение, други ще четат тогава, аз просто съм обяснил как пишеш глупости.

Ти, дето ми даваш за аргумент ходенето в казарма, ти ли ще ми говориш за писане на глупости? Я по-сериозно...

преди 7 часа, БаалБек написа:

И с Уикипедия (където основно се ограмотяваш) какво успя да докажеш? Нищо, защото не можеш да отговориш на това:

Което доказва моето твърдение за следното:

Успешно се включи в тази група, честито! :yanim:

А що се отнася до твоя цитат, защото друго не умееш освен цитати от Уикипедия и не се усещаш как закопаваш Петолъчко Ушанков а.к.а. @communismatic

Ето един жокер: Буквара на Фьодоров съдържа на последните си листи – от № 48 до № 57 целия трактат „За буквите”, но с  различно заглавие и без прозвището на анонимния автор „черноризец храбър”.

Тук руските фалшификатори не са знаели, че в Кралската библотека на Копенхаген ще бъде намерен запазен екземпляр от първия руски печатан учебник - „Букварь” на същия този Иван Фьодоров.

И от тук вече може да си фантазирате колкото искате и в каквато посока пожелаете.

Успех!

Това е копирано от някакъв блог... 😆😆😆
Някой си "Илиян Вълчанов", оказа се, че ми е съгражданин... 😆
Прелюбопитно е как се присмива на някакъв, че ползвал тъпи цитати, като го затапва с цитат от някакъв блог на друг невменяем. Може и да са роднини...😆
Ето и линка... https://iliyanv.blog.bg/history/2021/12/20/falshifikatyt-za-bukvite-o-pismeneh-ot-chernorizec-hrabyr.1794714?reply=5477351

Много ме кефи как Калоферската неадекватница се гърчи в собствената си слус и лой... Доставя ми огромно удоволствие, да я гавря... 😆

преди 6 часа, БаалБек написа:

Ето къде са се събирали и кланяли на един от Боговете на комунизЪма!

Това пък е копирано от... "Хай Клуб"! 😆

преди 8 часа, lebel написа:

Не знам коя е баба, но

Аз така си говоря, на баба. Подреждането по азбучен ред превръща таблицата просто в списък, а не в класиране. Ако беше избрано подреждането по описаният показател, а именно БВП, вече щеше да е класиране.

И защото не успя да ми обориш факта:

преди 12 часа, БаалБек написа:

Буквара на Фьодоров съдържа на последните си листи – от № 48 до № 57 целия трактат „За буквите”, но с  различно заглавие и без прозвището на анонимния автор „черноризец храбър”.

От безпомощност се насочи в друга посока:

преди 5 часа, communismatic написа:

Това е копирано от някакъв блог... 😆😆😆
Някой си "Илиян Вълчанов", оказа се, че ми е съгражданин... 😆
Прелюбопитно е как се присмива на някакъв, че ползвал тъпи цитати, като го затапва с цитат от някакъв блог на друг невменяем.

Много се радвам, когато се оплетеш в собствените си лъжи. Централата ви отново е заложила на грешния Петолъчко Ушанков.

Мнооого посредственост.

Хайде успех в търсенето с ChatGPT.

П.П. Реших да ти спестя унижението, че не отговори и на другите факти. Там пък кой знае какви глупости щеше да наплякаш.

Ама ако искаш пробвай се да "поразсъждаваш" относно факта, че българския език е аналитичен, а "останалите славянски езици" синтетични.

Дано интернет успее да ти подскаже.

преди 8 часа, baitexpo написа:

Това не беше комунизъм, а механизъм за контрол, както сега е ЕС

Е такава глупост как успяхте да я съчините?

Хайде докажи си твърдението, че са еднакви?

Аз така си говоря, на баба. Подреждането по азбучен ред превръща таблицата просто в списък, а не в класиране. Ако беше избрано подреждането по описаният показател, а именно БВП, вече щеше да е класиране.

Естествено, Слайд. Това е и част от причините "пледоарията" на Янко да е толкова смешна... Друга такава е, че в тоя сайт 26-тото място е проблематично както и каквото да подреждаш... освен наистина неква класация, в която участват 25 държави и ние. Затова и пиша "класацията" на Янко... "твоята класация"... Макар че...понякога съзнателно не слагам кавички. От една страна, 'се ми се струва, че кавичките обиждат интелигентността (ко мое да се обиди нешо неодушевено... а понякога и липсващо), а от друга - ползвам неслагането им като некъф собствен филтър, съобразно реакцията.

И Ванката ( @BANKATA  е прав, ония дни наистина дъвкахме (за пореден път) темата... само е забравил, че няма защо да ме подсеща, щото не друг а аз бъзикнах "бабата по пъпа" (тая е друга баба... по Черно Фередже) с тая простотия. Викам си - бе отдавна (10-20 стр. ) не сме били на 26-то място и... воала

spacer.png   Малии, 'секи път като видя, че "информацията е официална по данни на... и ЦРУ", припадам...

И в крайна сметка, само Янко ( @Т.Христов ) не вдена... или е велик трол... му оставя вратичка.

Да не забравяме и сайтовете "на" bulljo...

преди 8 часа, bulljo написа:

преди 2 часа, БаалБек написа:

Реших да ти спестя унижението, че не отговори и на другите факти. Там пък кой знае какви глупости щеше да наплякаш.

Мхм. ОК... 😆😆😆

преди 1 час, baitexpo написа:

Много си кух 😄

Впечатлява ме високото й самочувствие на фона на една дузина глупости, които изписа... 😆

преди 8 часа, communismatic написа:

Ти, дето ми даваш за аргумент ходенето в казарма, ти ли ще ми говориш за писане на глупости? Я по-сериозно...

Нали не ми четеше мненията? Как стигна до казармата? Накратко казвам, че е лесно е да си комунист в свободна държава, пробвай да бъдеш свободен в комунистическа!

преди 4 часа, БаалБек написа:

И защото не успя да ми обориш факта:

От безпомощност се насочи в друга посока:

Много се радвам, когато се оплетеш в собствените си лъжи. Централата ви отново е заложила на грешния Петолъчко Ушанков.

Мнооого посредственост.

Хайде успех в търсенето с ChatGPT.

П.П. Реших да ти спестя унижението, че не отговори и на другите факти. Там пък кой знае какви глупости щеше да наплякаш.

Ама ако искаш пробвай се да "поразсъждаваш" относно факта, че българския език е аналитичен, а "останалите славянски езици" синтетични.

Дано интернет успее да ти подскаже.

Е такава глупост как успяхте да я съчините?

Хайде докажи си твърдението, че са еднакви?

Скъпа, единствената посредствена личност тук си ти.

Мога да ти обясня надълго и нашироко защо тежестта по доказването на нещо се пада върху обвинителя, а не върху обвинения, поне според нашето (и генерално европейското) право със сигурност, но дълбоко се съмнявам, че имаш капацитета да рабереш и половината от това, което ще ти кажа. Когато направиш дадено твърдение и си цитираш източниците (говорим за достоверни източници, не случайни статии от случайни хора в нета), и никой не може да намери как да те "обори", тогава няма и да се наложи да се прави. Това, ако беше цитирала някакви достоверни източници, каквито не си...

Като ти чета всички глупости дотук, всичките ти постове са пълни с демагогия с тук-таме привкус на популизъм. Все едно чета/слушам онази шамандура, ЧеФо ("ютубър" по професия 🤣). Празни приказки на килограм. Такива като вас, толкова сте се надишали със собствените си пръдни, че ако някой само има късмет да прояви еретичната смелост да оспори дори с нещо малко балончето, в което живеете, и нямате какво да отговорите, започвате да ставате прилично злобнички (по-често направо Злобил Pro Max 😆), да лепите етикети и да ръсите демагогия и whataboutism-и на кило по старата селска традиция "Който вдига повече шум, той е прав", само къде не си си на село.

Любопитен факт: всички хора досега, с които съм коментирал тази тема и които твърдят колко зле е бил "комунизЪма" и как са вдигали ръце по митингите (и вероятно също са скачали като неадекватни, крещейки "Кой не скача, е червен"), в последствие се оказва, че единствените ръце, които са вдигала по това време, за което говорят, са били или прави под масата, или към мама и тате да ги вземат, тоест преразкази по други хора, а не лично преживяно. Няма въобще да се учудя, ако и твоя случай е същия (поне Чефандурата със сигурност е вдигал ръце към мама и тати по това време) или дори да се предава по наследство. В крайна сметка, една жертва не може да роди нищо друго, освен друга жертва... Всъщност, не си прави труда да ми отговаряш за последното, ако по времето малко преди 89-та си била около 20-те си години (което по груби сметки прави 70-ти набор и тези след тях), личното ти мнение какъв бил режима в соцблока няма никаква стойност, освен за целите на празните приказки и чесането на езици в социалните мрежи. Tова важи и за всички тук, които отговарят на това описание, между другото...

преди 12 минути, Philip Petev написа:

Скъпа, единствената посредствена личност тук си ти.

Мога да ти обясня надълго и нашироко защо тежестта по доказването на нещо се пада върху обвинителя, а не върху обвинения, поне според нашето (и генерално европейското) право със сигурност, но дълбоко се съмнявам, че имаш капацитета да рабереш и половината от това, което ще ти кажа. Когато направиш дадено твърдение и си цитираш източниците (говорим за достоверни източници, не случайни статии от случайни хора в нета), и никой не може да намери как да те "обори", тогава няма и да се наложи да се прави. Това, ако беше цитирала някакви достоверни източници, каквито не си...

Като ти чета всички глупости дотук, всичките ти постове са пълни с демагогия с тук-таме привкус на популизъм. Все едно чета/слушам онази шамандура, ЧеФо ("ютубър" по професия 🤣). Празни приказки на килограм. Такива като вас, толкова сте се надишали със собствените си пръдни, че ако някой само има късмет да прояви еретичната смелост да оспори дори с нещо малко балончето, в което живеете, и нямате какво да отговорите, започвате да ставате прилично злобнички (по-често направо Злобил Pro Max 😆), да лепите етикети и да ръсите демагогия и whataboutism-и на кило по старата селска традиция "Който вдига повече шум, той е прав", само къде не си си на село.

Любопитен факт: всички хора досега, с които съм коментирал тази тема и които твърдят колко зле е бил "комунизЪма" и как са вдигали ръце по митингите (и вероятно също са скачали като неадекватни, крещейки "Кой не скача, е червен"), в последствие се оказва, че единствените ръце, които са вдигала по това време, за което говорят, са били или прави под масата, или към мама и тате да ги вземат, тоест преразкази по други хора, а не лично преживяно. Няма въобще да се учудя, ако и твоя случай е същия (поне Чефандурата със сигурност е вдигал ръце към мама и тати по това време) или дори да се предава по наследство. В крайна сметка, една жертва не може да роди нищо друго, освен друга жертва... Всъщност, не си прави труда да ми отговаряш за последното, ако по времето малко преди 89-та си била около 20-те си години (което по груби сметки прави 70-ти набор и тези след тях), личното ти мнение какъв бил режима в соцблока няма никаква стойност, освен за целите на празните приказки и чесането на езици в социалните мрежи. Tова важи и за всички тук, които отговарят на това описание, между другото...

Много приказки - нещо съществено!

Ако не можеш да отсееш същественото (било то поради нежелание или неспособност), не виждам как това е мой проблем...

преди 1 минута, Philip Petev написа:

Ако не можеш да отсееш същественото (било то поради нежелание или неспособност), не виждам как това е мой проблем...

Е, не може, де... Ти чак сега ли го разбра... 

преди 23 минути, communismatic написа:

Е, не може, де... Ти чак сега ли го разбра... 

Ти пък откъде се пръкнА?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.