Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 14 минути, В. Велев написа:

Все здравословни неща имаше при социализма. Сега дори и киселото мляко те убива бавно. Всичко е фалш при капитализма. 

Ти целия скован от злоба си,

о, шумен и разблуден град,

и твоите електрични глобуси

всуе тъй празнично блестят!

«Червен смях», 22 декември 1921

И цялото земеделие се произвеждаше без торове и препарати, нали? Нали? Че и ДДТ се ползваше до едно време. Но иначе сме еко.

А по повод стихчето - не си ме срещал на живо, за да видиш каква ведра душичка съм.

И да му кажеш на @Proshark, че не само знам как, а и съм квасил мляко. А щото съм потомствен софиянец, а и жената тоже, та ареала на местообитание не предполага гледане на хайванчета. Нема къде, брат. Села нямаме, а къщата, дето я купи тъщата (има рима) я посещаваме само лятото. Като се пенсионираме, може пък и да отидем там и да се самозадоволяваме. Нали такава беше партийната повеля.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, parmobil написа:

Трябваше да намериш по-актуална. С опашките с тетрадки за телевизор. А срещу ЦУМ пък беше "Явор", с опашките с тетрадки за мебели.

Явно някои не четат с "разбиране" заглавието на темата. Минахме през войни, славянство, кирилица, млеконадой и т.н.

Преди или сега е по-добре?

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

преди 52 минути, parmobil написа:

И цялото земеделие се произвеждаше без торове и препарати, нали? Нали? Че и ДДТ се ползваше до едно време. Но иначе сме еко.

А по повод стихчето - не си ме срещал на живо, за да видиш каква ведра душичка съм.

И да му кажеш на @Proshark, че не само знам как, а и съм квасил мляко. А щото съм потомствен софиянец, а и жената тоже, та ареала на местообитание не предполага гледане на хайванчета. Нема къде, брат. Села нямаме, а къщата, дето я купи тъщата (има рима) я посещаваме само лятото. Като се пенсионираме, може пък и да отидем там и да се самозадоволяваме. Нали такава беше партийната повеля.

Какво му обясняваш на червената петолъчка Велев.

До предо няколко години откриваха изоставени складове на бовши ТКЗС-та с торове.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/otkriha-100-tona-zagrobeni-pesticidi-v-bivshi-tkzs-ta-iz-stranata-2237282

Агробиохим сигурно само био торове е произвеждал.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Какво му обясняваш на червената петолъчка Велев.

До предо няколко години откриваха изоставени складове на бовши ТКЗС-та с торове.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/otkriha-100-tona-zagrobeni-pesticidi-v-bivshi-tkzs-ta-iz-stranata-2237282

Агробиохим сигурно само био торове е произвеждал.

Като ти видя снимката и е ясно че няма смисъл да ти чета поста :)

Тука като малък ли си се снимал или си вече юноша?

преди 10 минути, В. Велев написа:

Като ти видя снимката и е ясно че няма смисъл да ти чета поста :)

Тука като малък ли си се снимал или си вече юноша?

Кажи агробиохим какво и за къде произвеждаше?

Нямаш май топки да си признаеш?

преди 12 минути, BANKATA написа:

Кажи агробиохим какво и за къде произвеждаше?

Нямаш май топки да си признаеш?

При социализма и торовете бяха екологично чисти. 

преди 4 минути, В. Велев написа:

За това ли свалихте Социализма? 😂

преди 12 минути, NovakJ написа:

За това ли свалихте Социализма? 😂

Монсанто искат да си продават техните. Изтровиха Планетата.

преди 1 час, parmobil написа:

...

Абе пич, като немаш свестни доводи - за ДДТ-то ли се хвана, а? Нима в любимите ти USA не са го ползвали? ц ц ц ...

image.png.af5843e36c07bc0d0fcdd729e31d9e74.png

image.png.fc5a8c020e3052c7ecc02a327fca45ca.png

преди 21 минути, В. Велев написа:

Усещаш ли кам за пореден път глупостите ти издишат и не хващат дикиш?

преди 13 минути, В. Велев написа:

Монсанто искат да си продават техните. Изтровиха Планетата.

:lol6: Моля? :lol6:

За това ли продължителността на живота се увеличава? Заради торта с която според теб ни тровят? :giggle1:

Стига си се излагал сам.

преди 7 часа, Philip Petev написа:

Всъщност, току-що описа себе си: кратки изречения до 10 значещи думи макс, предимно със заядлива нотка (почти като на ретард с ограничен речник) и никакви коментари по нещо, написано от някой, коментарите са само лични нападки....

... :giggle1:

Предполагам имаш предвид изразни средства от сорта на: мега дебили, два пръста чело, помощни училища, калоферската неадекватница, казанлъшката пръчка, гърчи в собствената си слус и лой (тук си признавам, че не знам какво е слус, така че, ако се окаже комплимент, моля за извинение), неадекватен, неспасяем случай, болни хора, коридорите на Карлуково... Според мен и те си имат своя чар. Или не?

преди 10 часа, jhoro написа:

Ти пък откъде се пръкнА?

Сменили са форлойфера (+ че има и втори, в поддържаща роля). Пигман1-9 (като профили) се е пенсионирал и те ти млада и надъхана смяна. Пак се сипе материал от центъра (хвостохранилището), дига се савака и се изсипва по темите. Но има и разлики. При пигманите понякога властваше хаоса. Някои пасажи и диаграми се появяваха и по два, в по-редки случаи и три пъти в пост. Сега, не съм се взирал, но тия неща ми изглеждат поизчистени. Разбира се пак се залага основно на количеството, с надеждата, че Хегел е прав... или че прав-неправ опонентът ще бъде затрупан и отнесен от 9-ия вал глупости. Но има и нещо ново. Добавена е и агресия. Смешна, ниво детска градина - "два пръста чело", "помощни училища", изтъркана - "четене, разбиране, осмисляне", емоционална - "направо ми се реве...", "нямам нерви".  В крайна сметка, дано поне сам не си вярва, че ше има проблеми с оцеляването. Иначе, нека си пишат момчетата. Ако са(е) старателни(о), нищо чудно и този профил да се сдобие с неувяхваща слава, като групата PigMan9 (известни още и като ЛитълБигПиг , FatMan9, Кралското пиги... и прочее), която се прочу  със символ-веруюто на съвременните аргументьори (освен с хакерските си умения в и извън "зона"-та)...

на 8.10.2022 г. в 22:45, royalpiggy написа:

... Това, което има значение, е дали информацията е фактически коректна или не. В случая, информацията е фактически коректна, което се доказва от от самата публикация и описаното там ...

преди 15 минути, lebel написа:

Предполагам имаш предвид изразни средства от сорта на: мега дебили, два пръста чело, помощни училища, калоферската неадекватница, казанлъшката пръчка, гърчи в собствената си слус и лой (тук си признавам, че не знам какво е слус, така че, ако се окаже комплимент, моля за извинение), неадекватен, неспасяем случай, болни хора, коридорите на Карлуково... Според мен и те си имат своя чар. Или не?

Сменили са форлойфера (+ че има и втори, в поддържаща роля). Пигман1-9 (като профили) се е пенсионирал и те ти млада и надъхана смяна. Пак се сипе материал от центъра (хвостохранилището), дига се савака и се изсипва по темите. Но има и разлики. При пигманите понякога властваше хаоса. Някои пасажи и диаграми се появяваха и по два, в по-редки случаи и три пъти в пост. Сега, не съм се взирал, но тия неща ми изглеждат поизчистени. Разбира се пак се залага основно на количеството, с надеждата, че Хегел е прав... или че прав-неправ опонентът ще бъде затрупан и отнесен от 9-ия вал глупости. Но има и нещо ново. Добавена е и агресия. Смешна, ниво детска градина - "два пръста чело", "помощни училища", изтъркана - "четене, разбиране, осмисляне", емоционална - "направо ми се реве...", "нямам нерви".  В крайна сметка, дано поне сам не си вярва, че ше има проблеми с оцеляването. Иначе, нека си пишат момчетата. Ако са(е) старателни(о), нищо чудно и този профил да се сдобие с неувяхваща слава, като групата PigMan9 (известни още и като ЛитълБигПиг , FatMan9, Кралското пиги... и прочее), която се прочу  със символ-веруюто на съвременните аргументьори (освен с хакерските си умения в и извън "зона"-та)...

Не се бях замислил, но сега като каза ги свързвам нещата. И той позваше линукс. :)

Това трябва да се разгласи.

@petie1

Брей този социализъм...Важно е за народа да има ядене!

Цитат

Ето как Тодор Живков реализира идеята си за сливането. За първи път въпросът за присъединяването на България към СССР е поставен от него пред пленума на ЦК на БКП на 13 юли 1963. На него първият секретар на партията излага разбирането си, че „суверенитета народът го разбира да има ядене, да живее. Ето това е суверенитетът – щастие и благоденствие на народа. Ние работим за народа, а не за формата”.

И какъв патриотизъм е имало по онези "благи години"!

Цитат

Пленумът на ЦК оценява като „забележителна проява на патриотизъм и интернационализъм” инициативата на Живков и единодушно одобрява доклада му “за по-нататъшното най-тясно сближение и сливане в перспектива на НРБ със Съветския съюз”, като решава да се издигне “на качествено нова степен братската дружба и всестранното сътрудничество между нашата страна и Съветския съюз, да се създадат икономическите, политически и идеологически предпоставки за пълното обединение на двете наши братски страни”.

Цитат

„Тясното икономическо свързване със съветската страна още повече ще увеличи силата на нашата държава, още повече ще издигне нейната независимост. Заедно с икономическата независимост на страната ще укрепне и нейната политическа сила и влияние, защото тя все по-пълно ще се опира на гигантската мощ на Съветския съюз. Когато след години НРБ стане едно цяло със Съветския съюз, тя не ще загуби нищо от своя суверенитет и независимост, ще бъде във всяко отношение суверен и пълноправен член на общото семейство на съветските социалистически републики“.

Друго си е било да бъдем заличени. То отдавна ни променят славната история по руски образец, а и като има такива които я разпространяват и такива, които застават на амбразурата да защитават фалшификациите, добро не ни чака.

преди 1 час, Т.Христов написа:

Абе пич, като немаш свестни доводи - за ДДТ-то ли се хвана, а? Нима в любимите ти USA не са го ползвали? ц ц ц ...

image.png.af5843e36c07bc0d0fcdd729e31d9e74.png

image.png.fc5a8c020e3052c7ecc02a327fca45ca.png

??? Аз да съм намесвал сащ-ите? Вие пишете за "зеленото" производство у нас. 

преди 3 часа, БаалБек написа:

Брей този социализъм...Важно е за народа да има ядене!

И какъв патриотизъм е имало по онези "благи години"!

Друго си е било да бъдем заличени. То отдавна ни променят славната история по руски образец, а и като има такива които я разпространяват и такива, които застават на амбразурата да защитават фалшификациите, добро не ни чака.

На това форумно недоразумение няма ли кой да му удари един двайсетгодишен бан... Честно, писна ми да му чета глупостите! Бахти неадекватната жена! То, някое улично псе, да беше, щеше да спре да пише тук от срам...

преди 10 часа, NovakJ написа:

Не се бях замислил, но сега като каза ги свързвам нещата. И той позваше линукс. :)

Това трябва да се разгласи.

@petie1

Аз още чакам новия Грух грух БИОС ама освен мутации друго нема явн о

Не е като да не съм виждал тук (па и там), тро-ло-ло-та, чиито изяви загатват за нервен срив (по нашия край, на такива тро-ло-ло-та им викат тра-ла-ла). Но маразматикът изглежда нешо специално. Дано се позадържи сред нас. Са... верно че изказът му не е баш подходящ за целта, ма пък тук има... хора, които се грижат за реда... брамини с възможности (ко мое се изразим така)... със сходни... да речем сходни (бе те са си напрао същите, ма нейсе) с неговите мироглед и войноглед, които, сигурен съм, биха  способствали за това... биха му подържали чадъра, метафорично казано. Няма лошо, в общ интерес е, както вече имах удоволствието да споделя, макар и само с едно лаконично "Дано".

едит: забравих да кажа по темата: естествено, че при социализма беше по-добре...

Стандарт на живот - 26-то място в света;

Качество на здравеопазването - 6-то място в света;

Качество на образованието - 2-ро място в света;

Технологични производства - 3-то място в света

...

(Информацията е официална по данни на ООН, ОССЕ и ЦРУ за периода 1988 г./1989 г. -2019 г...)

_https://i.imgur.com/eVlFMEn.jpeg

... а може и да е, щото бях млад.

преди 9 часа, communismatic написа:

На това форумно недоразумение няма ли кой да му удари един двайсетгодишен бан... Честно, писна ми да му чета глупостите! Бахти неадекватната жена! То, някое улично псе, да беше, щеше да спре да пише тук от срам...

С такова отношение към събеседниците - по-скоро ти би си тръгнал. Ако зависеше от мен.

преди 14 часа, БаалБек написа:

Друго си е било да бъдем заличени. То отдавна ни променят славната история по руски образец, а и като има такива които я разпространяват и такива, които застават на амбразурата да защитават фалшификациите, добро не ни чака

Тук мога да се върна на предния ми пост за "оптимизма" на някои хора за Втората Световна. Ще сме загубили, като загубили войната ще ни разпределят като spoilers of war на някой и този някой ще си гали с перце, а ако не го прави, ние ще дрънкаме срещу "режима", с което единствено си навличаме попадане в светлината на прожектора от Бай Брадър и резултатите варират от Белене до разстрел... 🤣 

Накратко, аз ще си правя каквото си искам, пък да става каквото ще. Без значение кой е бил на власт, какви решения е взел, до какво са довели и т.н. аз трябва да съм добре и не ме интересува всичко, което се случва около мен, и ако не съм добре, ще критикувам колкото си искам, а когато привлека вниманието на определени хора, ще сложа маската на жертва и ще се обявя за репресирана.

Поредното Delulu, което си мисли, че света се върви по нейните очаквания (защото е длъжен), което е много далече от истината.

преди 14 часа, lebel написа:

Това, което си цитирал, е насочено към друг човек, а не към теб. Казах на човека каквото имах да кажа. Това, за което обаче нямам спомен, е да съм се обръщал към теб. Ако говориш за определен човек, може би следва да питаш него...

Което поражда още въпроси. Като например, ти някакъв представител/адвокат/друго ли си на човека, на който отговорих и който отговор цитираш, че говориш от негово име?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.