Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5g или оптика за дома

Препоръчан отговор

преди 8 минути, Trayanzh написа:

Записах се. Преди 10 дена проверихме, че отсреща имат оптика. Каза ми до края на миналата седмица. Днес ѝ се обадих. Информира ме, че са идвали миналата седмица, но са изпитали трудност при прокарване на оптика от отсреща улицата до нашия блок. Днес по обед щели да продължат и да се свържат с мен при нужда..... Да не съм се притеснявал.... А аз не се притеснявам.... а само си чакам 

:D Дежа вю.

ОК, успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 7.11.2022 г. в 1:03, umengumen написа:

ти не четеш ли мобилен нет 5g  рутера  прави домашна wifi  2.4 GHz мисленето и четенето сa две различни понятия Ах Мъка,Мъка 🥵

Ама сериозно ли? :) Разбирач :lol6:Наистина е мъка! И от кога рутера "прави WiFi"? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 7.11.2022 г. в 11:34, Rammkopf написа:

:D Дежа вю.

ОК, успех!

Познай, Още ги чакаме 😎. И момичето много убедително ме уверява, че всичко е ок, и трябва време да прокарат оптиката от блока отсреща.... 🤨

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, това ѝ е работата. Техниците това ѝ подават като информация и тя само препредава. Ама кога ще стане - това и техниците не могат да кажат. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, NewRedDragon написа:

Ама сериозно ли? :) Разбирач :lol6:Наистина е мъка! И от кога рутера "прави WiFi"? 

MC801A

5G Wi Fi рутер

Wi-Fi 6

2.4 GHz & 5GHz Wi-Fi bands

wLAN 802.11 b/g/n/a/ac/ax

Възможност да се свържат едновременно до 30 Wi-Fi устройства

1 LAN порт за свързване на компютър, лаптоп и др.

Възможност за управление на рутера през Web интерфейс

VPN: L2TP, PP2P and IPSec

това е рецепта за Баница 😜

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, Rammkopf написа:

Да, това ѝ е работата. Техниците това ѝ подават като информация и тя само препредава. Ама кога ще стане - това и техниците не могат да кажат. :)

Има надежда. Преди малко се появиха техниците на Хешлинк. Вече работят по прокарването, но се усетят на улицата по шахтите и как да вкарат кабела в блока. 

Никой май не е оставил подземен път до нашата страна на улицата. 🤔

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами, това е чудесно! :D Може и да има път, но не през тази шахта. Инфраструктурата из Варна е пълен майтап - строшени шахти, сплескани тръби, или пък счупени - ти пъхаш в БТК, то излиза във ВиК ... Не се учудвам, ако липсва цяло трасе. :D

EDIT: Леле, трябвало да се правят нови шахти там ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Rammkopf написа:

Ами, това е чудесно! :D Може и да има път, но не през тази шахта. Инфраструктурата из Варна е пълен майтап - строшени шахти, сплескани тръби, или пък счупени - ти пъхаш в БТК, то излиза във ВиК ... Не се учудвам, ако липсва цяло трасе. :D

Пълен майтап е Да. Отсреща на четните номера има трасе. Едната шахта бетонирана, къртиха с къртача. Ще успеят да прокарат срещу нас. После да видим как ще прехвърлят 5 метра асфалтиран път 🤔

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От години ползвам МСАТ, живея в къщата до Бяла Мура 13. Реакцията при проблем е светкавична, а проблемите са рядкост.

Вярно скоростта е 40 МБ/с , толкова плащам, но може и повече. На мен ми стига. Работя в А1 и там канална мрежа няма да има. Близуу свършва на Кестен.

П.П. Никога не казвай "никога" 🙂

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Pentak написа:

От години ползвам МСАТ, живея в къщата до Бяла Мура 13. Реакцията при проблем е светкавична, а проблемите са рядкост.

Вярно скоростта е 40 МБ/с , толкова плащам, но може и повече. На мен ми стига. Работя в А1 и там канална мрежа няма да има. Близуу свършва на Кестен.

MSAT ми отказаха. Нямат възможност за свързване. И всички за които се сетиш. Само TCV и Hashlink. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Trayanzh написа:

MSAT ми отказаха. Нямат възможност за свързване. И всички за които се сетиш. Само TCV и Hashlink. 

МСАТ вероятно държат ако ще го правят, да бъде както трябва - подземно. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Pentak написа:

Не можеха ли Мсат да прокопаят малко от къщата ти до стената на Бяла Мура 13, и да вкарат оптичния кабел кабел в подземния паркинг и от там лесно. Те направо ми звъннаха и отрязаха ясно и точно, че няма как да стане 🤔

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Rammkopf написа:

ти пъхаш в БТК, то излиза във ВиК

Мдаа, трябва да се внимава какво се пъха и къде 😵😂🤣

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Trayanzh написа:

Не можеха ли Мсат да прокопаят малко от къщата ти до стената на Бяла Мура 13, и да вкарат оптичния кабел кабел в подземния паркинг и от там лесно. Те направо ми звъннаха и отрязаха ясно и точно, че няма как да стане 🤔

Моя кабел е заварено положение -въздушно. За новите вече се внимава как се пускат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прокараха кабела, но до блока отсреща е под земята,а от там въздушно до нашия блок-временно🙏 уж. После влиза в земята отстрани блока и вече в мазите. Преди време бяха копали от енергото или вик май, по пътя и тротоара и Хешлинк са били заявили тръба да им оставят, ама Не са, и сега по тоя начин докато не се появи нова възможност за вкопаване. Ама в 15.30 ги няма вече. Май почиват вече, явно утре ще си дочакам Интернета. Кабела стои навит в мазата 😏

Поне има Надежда 🙏🤞🤲

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не почиват, отишли са на друга уговорена инсталация (с час), или пак са ги извикали на авария. Но поне има раздвижване, честито! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, Trayanzh написа:

Прокараха кабела, но до блока отсреща е под земята,а от там въздушно до нашия блок-временно🙏

От това което видях когато се прибрах, са го пуснали от енерго стълба на ъгъла, вързан за нашата къща и после по водосточната тръба в тръбата (HDP) на TCV. TCV режат кабелите на МСАТ в тяхната канална мрежа, дано се разбират с тези. Не знам защо са копали отсреща. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Pentak написа:

От това което видях когато се прибрах, са го пуснали от енерго стълба на ъгъла, вързан за нашата къща и после по водосточната тръба в тръбата (HDP) на TCV. TCV режат кабелите на МСАТ в тяхната канална мрежа, дано се разбират с тези. Не знам защо са копали отсреща. 

Няма комуникации към отсрещната страна и се налагало да се правят нови шахти. Вероятно затова са копали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Pentak написа:

Спогаждали се с всички. Дано да е така

преди 1 час, Rammkopf написа:

Няма комуникации към отсрещната страна и се налагало да се правят нови шахти. Вероятно затова са копали.

Имат точно блока отпред, но шахтата циментирана. И се наложи да се кърти. После пуснаха под земята, до стълба. И и от там до другия стълб, над улицата до къщата до нас и после в блока. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Trayanzh написа:

Спогаждали се с всички. Дано да е така

Имат точно блока отпред, но шахтата циментирана. И се наложи да се кърти. После пуснаха под земята, до стълба. И и от там до другия стълб, над улицата до къщата до нас и после в блока. 

Вярно е, нямат проблем с другите фирми. С TCV конкретно има договорки за трасетата, споко. :) Щом са се емнали да копаят, значи ще го направят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да се похваля, сагата приключи. Вече имам Интернет и то включен както искам. Интернет за розетките във всяка стая. Рутера в хола. Една мрежа. Всичко точно засега. 🤞🙏😎

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Trayanzh написа:

Да се похваля, сагата приключи. Вече имам Интернет и то включен както искам. Интернет за розетките във всяка стая. Рутера в хола. Една мрежа. Всичко точно засега. 🤞🙏😎

ako споделиш и скоростта няма да е зле .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За сега избрах пробно най ниското  на 120 mbs, отговаря си на теста, като на wifi с малко пада. По всяко време мога да вдигна до 500 мбс. Хубавото, че е без договор. Ще видя тия дни как ще е скоростта 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Trayanzh написа:

За сега избрах пробно най ниското  на 120 mbs, отговаря си на теста,

Щом отговаря и е стабилно стой си на тази скорост не виждам смисъл в домашни условия за какво са ти 500 мбпс като и с 120 мбпс спокойно могат да се гледат филми , мачове , спорт и друго .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...