Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5g или оптика за дома

Препоръчан отговор

Здравейте! Пред дилема съм. На адреса във Варна където съм няма възможност за оптичен Интернет, освен само една фирма( 120мбс), която имат в близост, но обещаха, че ще прокарат, но чакаме вече 10 дни и ги няма. Ще ползвам по принцип https://www.tp-link.com/sg/home-networking/wifi-router/archer-ax23/. Ще ползвам приложението Xplore tv на А1. 

От А1 ни предлагат 5G рутер неограничен Интернет на максимална скорост , за домашен Интернет и Xplore tv положението. 

Питам се дали е Ок да се ползва този 5g рутер ZTE MC801A ?Ще стига ли, няма ли да лагваи да бави ? Някой ползвал ли е?

Или няма по добър вариант от Оптиката? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Trayanzh написа:

Здравейте! Пред дилема съм. На адреса във Варна където съм няма възможност за оптичен Интернет, освен само една фирма( 120мбс), която имат в близост, но обещаха, че ще прокарат, но чакаме вече 10 дни и ги няма. Ще ползвам по принцип https://www.tp-link.com/sg/home-networking/wifi-router/archer-ax23/. Ще ползвам приложението Xplore tv на А1. 

От А1 ни предлагат 5G рутер неограничен Интернет на максимална скорост , за домашен Интернет и Xplore tv положението. 

Питам се дали е Ок да се ползва този 5g рутер ZTE MC801A ?Ще стига ли, няма ли да лагваи да бави ? Някой ползвал ли е?

Или няма по добър вариант от Оптиката? 

При мобилната мрежа нямаш гарантирано нищо. Все пак ако имаш добро 4G покритие ( това се вижда лесно с телефон, защото 5G няма никъде в България и който го твърди това е просто олигифрен) можеш да си ползваш нормален интернет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, Емил Костов написа:

защото 5G няма никъде в България

Хм, ти ме изненада. Близък е на 5G на Виваком, неограничен по скорост и обем, и на 5G speedtest показва редовно 600-800 Мбпс, като и яко пече смарта на тези скорости - още един признак че е 5G.

Как да си обясня тогава тези скорости, след като на 4G максимумът за същия смарт и въобще теоретично е 150 Мбпс? Агрегация 4 пъти по 4G ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 58 минути, Trayanzh написа:

На адреса във Варна където съм няма възможност за оптичен Интернет, освен само една фирма( 120мбс), която имат в близост, но обещаха, че ще прокарат, но чакаме вече 10 дни и ги няма.

Извинявай, само да попитам коя е фирмата, ако може. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, MZ/X написа:

Хм, ти ме изненада. Близък е на 5G на Виваком, неограничен по скорост и обем, и на 5G speedtest показва редовно 600-800 Мбпс, като и яко пече смарта на тези скорости - още един признак че е 5G.

Как да си обясня тогава тези скорости, след като на 4G максимумът за същия смарт и въобще теоретично е 150 Мбпс? Агрегация 4 пъти по 4G ли?

Да, има го на 2-3 места. Да не говорим, че е безмислено особено за телефон. А колко е 5G това е друга тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на Yettel 50 Mbps  5g домашен Интернет за Браузър гледане на Телевизия,Youtube,HBONOW, нямам проблеми не прекъсва не сече Проблеми има като сваляш торенти рутера блокира предимствата няма дупчени няма кабели и други устройства

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, Емил Костов написа:

Да, има го на 2-3 места.

E чак 2-3 места не точно. C band или 3600mhz е предназначен изцяло за 5г и не се използва за нито една друга технология. А1 използват само тази честота за 5г докато другите два оператора използват и споделено 4г честоти заедно и за 5г чрез динамично споделяне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

МСАТ или Интербилд :) 

С тия 120Mbps по оптика, клоня към една конкретна фирма и ако е тя, по-добре да вземе 5G. :D

MSAT почти нямат оптики, масово вървят по коакс (тез идиоти още пускат кабелна телевизия), а Интербилд идват по ethernet. Поне аз не знам да имат FTTH.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, maxthon написа:

E чак 2-3 места не точно. C band или 3600mhz е предназначен изцяло за 5г и не се използва за нито една друга технология. А1 използват само тази честота за 5г докато другите два оператора използват и споделено 4г честоти заедно и за 5г чрез динамично споделяне.

Не знаеш какво ползват операторите, а и аз нямам право тук да го кажа. Ще се изплашиш, няма да се изненадаш! 

преди 30 минути, umengumen написа:

Аз съм на Yettel 50 Mbps  5g домашен Интернет за Браузър гледане на Телевизия,Youtube,HBONOW, нямам проблеми не прекъсва не сече Проблеми има като сваляш торенти рутера блокира предимствата няма дупчени няма кабели и други устройства

С тия 50 мегабита мобилка можеш да ходиш само до тоалетна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

доколкото знам булсат имат из цяла варна оптики питай в някой техен офис

100 мбпс 16 лв скоростите са симетрични и стабилни , ако няма ремонтни дейсноти в близост до теб изобщо не прекъсва .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, adersa написа:

доколкото знам булсат имат из цяла варна оптики питай в някой техен офис

Булсатком имат един уй само! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Rammkopf написа:

С тия 120Mbps по оптика, клоня към една конкретна фирма и ако е тя, по-добре да вземе 5G. :D

Да, бе знам ....избъзиках се :) 

преди 2 минути, Rammkopf написа:

MSAT почти нямат оптики, масово вървят по коакс (тез идиоти още пускат кабелна телевизия)

Верни на DocSis :) 

преди 3 минути, Rammkopf написа:

Интербилд идват по ethernet. Поне аз не знам да имат FTTH.

FTTH нямат Виждал съм (около музикалното) FTTB. Aма пускат PPV каналите артък :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не знаеш какво ползват операторите, а и аз нямам право тук да го кажа

Следващия път като му тествам на въпросния 5Г, ще му каче едно програмче да видя на каква честота и към колко клетки се връзва.

Ща  ви разкрияяя!:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, MZ/X написа:

Следващия път като му тествам на въпросния 5Г, ще му каче едно програмче да видя на каква честота и към колко клетки се връзва.

Ща  ви разкрияяя!:)

Няма смисъл нищо да разкриваш. Който знае как работи мобилната мрежа ще знае че там няма гарантирани скорости и винаги можеш да ядеш дедовия. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Булсатком имат един уй само! 

то пък  от БИБАКОМ чеп за зеле става ли ? като гледам фейса деноношно оплаквания от фирми и граждани и скоростите не са това което обещават .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, adersa написа:

то пък  от БИБАКОМ чеп за зеле става ли ? като гледам фейса деноношно оплаквания от фирми и граждани и скоростите не са това което обещават .

Само ще ти кажа, че ако го няма Бибаком няма да има никакъв интернет на никой доставчик и на никой мобилен оператор. И ако си мислиш, че се бъзикам преведи ми по сметката 100 000 лева и ще ти го демонстрирам на секундата ( в момента обаче ако го направя ще бъда дисциплинарно уволнен, знаеш поради какви причини). 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не знаеш какво ползват операторите, а и аз нямам право тук да го кажа. Ще се изплашиш, няма да се изненадаш!

900/1800/2100/2600/3500 това са комерсиалните мрежи за клиенти. За служебни нужди се използват и по-високи честоти за неподвижна служба от точка до точка. Или казано иначе за радиовръзка между базовите станции, но там сигнала е доста насочен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

NewRedDragon какво смешно казвам винаги си имам скоростта за която плащам 94 даун 97 ъп .Ти на скоро пуска тема защо доставчика ти пуснал аванта над 100 мбпс и след това паднала :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, maxthon написа:

900/1800/2100/2600/3500 това са комерсиалните мрежи за клиенти. За служебни нужди се използват и по-високи честоти за неподвижна служба от точка до точка. Или казано иначе за радиовръзка между базовите станции, но там сигнала е доста насочен.

Между базовите станции няма радиовръзка. Спри моля те да пишеш глупости! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Само ще ти кажа, че ако го няма Бибаком няма да има никакъв интернет на никой доставчик и на никой мобилен оператор. И ако си мислиш, че се бъзикам преведи ми по сметката 100 000 лева и ще ти го демонстрирам на секундата ( в момента обаче ако го направя ще бъда дисциплинарно уволнен, знаеш поради какви причини). 

пхахахах и кой купува малки селски доставчици с 100 абоната на кръст .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, adersa написа:

Ето, и пред Емил да кажа, че аз съм един м-м-м-м-м-МНОГО недоволен пациент на Виваком!!! Обещават ми гигабитови скорости на даунлоуд, а само понякога достигам 900Mbps, в общия случай чуквам къде 800-860!!! Леле, каква огромна загуба за мене! ПРОТЕСТ!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И доколкото знам ама не съм сигурен бергон вече не се занимава с биваком пускат си отдетлни нови трасета за оптиката извън бибакомските шахти

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...