Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли вирус да компроматира системата ми, ако е прихванат от операционна система, изпълнявана на виртуална машина?

Препоръчан отговор

преди 1 минута, Orgasmatron написа:

Дебелия + сървър-невъзможно.

Но,направи опит.Мисля няколко.

Беше много обиден,че никой не му помага.И получи бан.

Не искате да знаете какъв смъртен опит ще направя с него милорд! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Orgasmatron написа:

Всичко тръгна,от опит за сървър.В другата мрежа.И понеже всичко му е "тъмна Индия",се започна с параноята.

Не той си мисли че като се е свързал към някаква мрежа на комшията си всичко му е ок. Да ама не е така. Ако иска да качи 50 различни ОС той като си няма и на представа, как да ги ползва, файда никаква от тях няма да има. А какво остава ако се напъне да разбива някоя мрежа то даже нали и за това все искаше  Kali Linux качил я бил ама и там не му се отворил парашута. То вярно да пингвина не е лош ама не е и за всеки де а той е IT лице разбира ги много тези неща. А пак го мързи да по прочете как стават нещата неиска да си напрегне сивото вещество за мрежите. А също и за антените щото без антена с този лаптоп на издихание и незнам си къде се намира дадената мрежа към която се цели  ще е зор голям. А в интернет е замляно с инструменти за неговите нужди но се иска и да се чете а той няма това желание и си мисли че всичко което хвърчи се яде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Не той си мисли че като се е свързал към някаква мрежа на комшията си всичко му е ок. Да ама не е така. Ако иска да качи 50 различни ОС той като си няма и на представа, как да ги ползва, файда никаква от тях няма да има. А какво остава ако се напъне да разбива някоя мрежа то даже нали и за това все искаше  Kali Linux качил я бил ама и там не му се отворил парашута. То вярно да пингвина не е лош ама не е и за всеки де а той е IT лице разбира ги много тези неща. А пак го мързи да по прочете как стават нещата неиска да си напрегне сивото вещество за мрежите. А също и за антените щото без антена с този лаптоп на издихание и незнам си къде се намира дадената мрежа към която се цели  ще е зор голям. А в интернет е замляно с инструменти за неговите нужди но се иска и да се чете а той няма това желание и си мисли че всичко което хвърчи се яде.

Имах предвид, "другата" мрежа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, B-boy/StyLe/ написа:

В смисъл аз схванах шегата, но липсата на права не дават да помагам на колегите в другите раздели, а не липсата на желание. Затова си наблягам на нашия си. ;)

А иначе Емо не е прав. Имам си доста добро чувство за хумор, но при всеки един то е малко или много изкривено. :biggrin:

Нямаше нищо сериозно в поста ми. Нито една буква. Нямаше упрек, то няма и за какво... еле па да го отправям аз. Беше ситуационна шега, очевидно несполучлива. Съжалявам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Грухи Биоса е толкоз ИТ колкото аз съм космонавт

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, petie1 написа:

Грухи Биоса е толкоз ИТ колкото аз съм космонавт

Е хайде излитайте де! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, vlado1985 написа:

То вярно да пингвина не е лош ама не е и за всеки де

Или го можеш да дресираш пингвина или те кълве яко

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Е хайде излитайте де! :)

Пак ли? Ама те сега ме изпъдиха от кораба майка...

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Да, ама нашия поне се опитваме да го поддържаме все още чистичък. За другите колегите да му мислят. :)

Бе кат гледам и за Линукс раздела ще трябва сертификат

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Грухи Биоса дали вече умори лаптита? Минаха 2 часа от началото на Страшния съд пък Т1000 още го няма...  Голямо грухтене ще е с тва FreeDOS no gui

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, petie1 написа:

Грухи Биоса дали вече умори лаптита? Минаха 2 часа от началото на Страшния съд пък Т1000 още го няма...  Голямо грухтене ще е с тва FreeDOS no gui

Много е тихо,може би е оплескал нещата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, нушо написа:

Много е тихо,може би е оплескал нещата!

Тревожа се да не са го направили на сланина от тъмните служби...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, petie1 написа:

Може да се е засрамил.Най-накрая.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, petie1 написа:

На сланина не знам, ама на сини ивички - гаранция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, petie1 написа:

Сигурно е на някоя детска площадка и събира материал.  Как още не са го заловили не знам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, petie1 написа:

от тъмните служби...

:lol6:От Бг мама ли? 

преди 5 часа, цър-вул написа:

На сланина не знам, ама на сини ивички - гаранция.

В актуално зеброво - цвят лилаФ, натюр, цвят лилаФ ... и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, vlado1985 написа:

А може вече да е сложил биоса в фурната и чака да стане готов за минчо.

Трябваше да има тема "На колко градуса се пиче БИОС?" :)

преди 9 часа, Orgasmatron написа:

Може да се е засрамил.Най-накрая.

Той е опериран от срам

преди 7 часа, АСПЕКТ написа:

Сигурно е на някоя детска площадка и събира материал.  Как още не са го заловили не знам.

А все ще настъпи някоя мотика...Сега на смяна е Поля Нацистка да ни весели

преди 4 часа, Fay написа:

:lol6:От Бг мама ли? 

Не имам предвид службите дет официално не съществуват т. нар. тъмни служби дет могат да правят каквото искат и когато искат в името на националната сигурност :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 8.11.2022 г. в 18:44, attj написа:

Изпратете го да експериментира с буби в темата за подпомагането -белким го научим да се пази.  

Тоше след такива съвети явно трябва да ти пуснем модерация на постовете. 😜

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, nikssi написа:

Тоше след такива съвети явно трябва да ти пуснем модерация на постовете. 😜

Там има всякакви вируси и ще му осигурим възможности реално да си инфектира операционната система.  Обаче той се страхува и затова е така хипотетичен.  Не ми се вярва да се осмели.    

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеца по-късно...
на 8.11.2022 г. в 12:09, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Ако инсталирам дадена ОС във виртуална машина, след което изтегля файл, който съдържа вирус, може ли този вирус да се разпространи и във основната операционна система, или ще остане удържан във виртуалната машина и виртуалното запаметяващо устройство? Ако второто е вярно, изтриването на виртуализирана ОС и връщането на виртуализираното място обратно към основната ОС, това ще позволи ли на вируса да зарази и основната ОС, или той ще бъде изтрит като се изтрие виртуализираната ОС?

И мислите ли, че използването на Линукс върху Windows ще ми даде по-голяма сигурност? Все пак, ако използвам Линукс, това би привлякло само вируси за Линукс, които не биха могли да се изпълнят под Windows?

Е, какво мислите по въпроса?

Също така, чух и нещо за някаква си sandbox опция, с която мога да създам изолирана среда, в която да се работи с потенциално заразени и опасни файлове. Моля, обяснете ми как седят нещата с тази опция и как тя би защитила системата ми.

може, ако си инсталирал additions към виртуалната машина, да имаш общо copy-paste и да ползва хардуера от хост машината...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...