Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли вирус да компроматира системата ми, ако е прихванат от операционна система, изпълнявана на виртуална машина?

Препоръчан отговор

Ако инсталирам дадена ОС във виртуална машина, след което изтегля файл, който съдържа вирус, може ли този вирус да се разпространи и във основната операционна система, или ще остане удържан във виртуалната машина и виртуалното запаметяващо устройство? Ако второто е вярно, изтриването на виртуализирана ОС и връщането на виртуализираното място обратно към основната ОС, това ще позволи ли на вируса да зарази и основната ОС, или той ще бъде изтрит като се изтрие виртуализираната ОС?

И мислите ли, че използването на Линукс върху Windows ще ми даде по-голяма сигурност? Все пак, ако използвам Линукс, това би привлякло само вируси за Линукс, които не биха могли да се изпълнят под Windows?

Е, какво мислите по въпроса?

Също така, чух и нещо за някаква си sandbox опция, с която мога да създам изолирана среда, в която да се работи с потенциално заразени и опасни файлове. Моля, обяснете ми как седят нещата с тази опция и как тя би защитила системата ми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, Coco1 написа:

Защо ти е да мислиш по въпроса

Защото не е изчел множеството налични теми в този форум и защото още явно лично нищо не е пробвал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Също така, чух и нещо за някаква си sandbox опция - с това си изказване е достатъчно да спреш въобще да се занимаваш с вируси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Твоята система е толкова измъчена от ръчкане, че няма да ме учуди и вирус в БИОС-а да хване само и само да си почине малко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само да гледа да не попадне на някой долен вирус който може да му затрие биоса и да не разбере какво става. На мен лично преди години вирус ми затри биоса. И хубаво че имах резервно копие на флашка та го префлашнах веднага.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе... не е изчел... имам чувството, че тук поне 1/4 (с равномерно възрастово разпределение) от аудиторията, би оказала финансово съдействие на полицията, за да залови телефонни измамници.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, PigMan9 написа:

Ако инсталирам дадена ОС във виртуална машина, след което изтегля файл, който съдържа вирус, може ли този вирус да се разпространи и във основната операционна система, или ще остане удържан във виртуалната машина и виртуалното запаметяващо устройство? Ако второто е вярно, изтриването на виртуализирана ОС и връщането на виртуализираното място обратно към основната ОС, това ще позволи ли на вируса да зарази и основната ОС, или той ще бъде изтрит като се изтрие виртуализираната ОС?

И мислите ли, че използването на Линукс върху Windows ще ми даде по-голяма сигурност? Все пак, ако използвам Линукс, това би привлякло само вируси за Линукс, които не биха могли да се изпълнят под Windows?

Също така, чух и нещо за някаква си sandbox опция, с която мога да създам изолирана среда, в която да се работи с потенциално заразени и опасни файлове. Моля, обяснете ми как седят нещата с тази опция и как тя би защитила системата ми.

В раздел готварски рецепти и фотография само не си писал. Публикувай една рецепта и снимай.

https://www.kaldata.com/forums/topic/173465-какво-сготвих-в-моята-кухня-авторска-тема/page/70/#comment-5301011

преди 2 часа, PigMan9 написа:

И къде ще го свалиш този вирус? Нали си направил място? Заделил си ресурсите на машината. Ако има някаква връзка между виртуална и истинската машина, тогава възможно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

В раздел готварски рецепти и фотография само не си писал. Публикувай една рецепта и снимай.

Ммм рецепта как да сготвим Грухи Биоса с картоле? :yanim:

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Само да гледа да не попадне на някой долен вирус който може да му затрие биоса и да не разбере какво става. На мен лично преди години вирус ми затри биоса. И хубаво че имах резервно копие на флашка та го префлашнах веднага.

Ама и ти не оставаш назад да му дърпаш опашката

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Също така, чух и нещо за някаква си sandbox опция - с това си изказване е достатъчно да спреш въобще да се занимаваш с вируси.

Наш Биос иска FreeDOS :)

преди 4 часа, PigMan9 написа:

Да може го

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, petie1 написа:

Ама и ти не оставаш назад да му дърпаш опашката

Аз му давам само идеята да се реализира като истинско IT лице:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Orgasmatron написа:

Да се изправи малко,че се е  навила.

pig-tail-1030x392.jpg

Неговата е кат тирбушон

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Мотика трябва тук

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Дай му идея да скочи през терасата и да се свършва! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, petie1 написа:

Неговата е кат тирбушон

Мотика трябва тук

Ооооо и ще има нова тема как се държи мотика и откъде се започва да се прекопава двор.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Дай му идея да скочи през терасата и да се свършва! 

Аз за биоса имах друга идея ама викам айде да си замълча че колко му е да вземе да го направи и после ще светне всичко като коледна елха:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

убачи сичките сме заразени вече с вирус "PigMan9"
не може да не пишем в неговите теми, щот мое да получим гърч или нешто друго да ни стане
такъв вирус не бех срещал...баси

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Аз за биоса имах друга идея ама викам айде да си замълча че колко му е да вземе да го направи и после ще светне всичко като коледна елха:lol6:

Коледата на Грухи Биоса таман ще спести от елха

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Ооооо и ще има нова тема как се държи мотика и откъде се започва да се прекопава двор.

И колко тежи една мотика?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, vlado1985 написа:

Ще има тъмнина и машината ще умре за съжаление.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, дръндю написа:

убачи сичките сме заразени вече с вирус "PigMan9"
не може да не пишем в неговите теми, щот мое да получим гърч или нешто друго да ни стане
такъв вирус не бех срещал...баси

И ваксина няма

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Местя тоя бълвоч в празни приказки и забава.

Те всичките му теми от технораздела са за там

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, petie1 написа:

И колко тежи една мотика?

Ам може да помисли че тежи колкото едно кебапче знае ли човек. И да вземе да се измори без да я е докоснал и да каже аааааа тая работа не е за мен има си балами за това нещо:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Fay написа:

Бе, ако можеш, направо профила му в БГ мама.

Там са светлинни години по-зле! 

преди 12 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Местя тоя бълвоч в празни приказки и забава.

:lol6:щом ти се изнерви не е добре работата! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, petie1 написа:

Те всичките му теми от технораздела са за там

Да, ама нашия поне се опитваме да го поддържаме все още чистичък. За другите колегите да му мислят. :)

преди 2 минути, Fay написа:

Бе, ако можеш, направо профила му в БГ мама.

Не съм Всемогъщия Евън или Всемогъщия Брус иначе досега да е сторено... :biggrin:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Ам може да помисли че тежи колкото едно кебапче знае ли човек. И да вземе да се измори без да я е докоснал и да каже аааааа тая работа не е за мен има си балами за това нещо:lol6:

Точно с мотиката ще го излекувам за една седмица. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ще има тъмнина и машината ще умре за съжаление.

Аз си мислех да му кажа да вземе да отвори лаптопа и със отверка да надигне чипа по този начин да му пусне другите екстри. И със един кабел вързан към контакта, да му пусне малко, адреналин или направо да го окъпе с редбул дава крила:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...