Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

В събота ще правя агнешко бутче с пресни картофи

Намерих тази рецепта:

агнешко месо - бут или плешка

картофи - 1.5 кг, пресни

соев сос - 2 с.л. светъл

масло - 100 г

мед - 2 с.л.

черен пипер - 1 ч.л.

червен пипер - 1 с.л.

чесън - 3 скилидки

сол - 1 с.л.

Но соев сос не ще ползвам, както и мед, Медта не ще е, защото ще имам гост, а не съм подготвен да правя експерименти. 

По съм привърженик на българското, но приемам и други варианти, ако някой е правил такова. 

Предварително благодаря!

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 300,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Пълнени тиквички.

При тази рецепта предпочитам да не слагам за няколко секунди тиквичките в гореща вода. Измивам , отделям капачетата , внимателно  изтъргвам вътрешността . При тиквички които са със продълговата форма е прието те да се разделят на две половини,но предвид по- интересната форма на този сорт предпочитам да ги  приготвям без да нарушавам формата им. Отстраненото от тиквичките съдържание се смесва пожелание   с кайма/телешка/,или настъргани моркови , доматени кубчета от консерва ,нарязан на ситно лук,черен пипер,сол  и билки. Запържвам в олио от гроздови семки. Когато сместта остане на мазнина отстранявам от огъня. Пълня тиквичките. Леко ги напръсквам  с вода и мазнина от пърженето.Запичам ги във фурна на 150 градуса,за да се пекат бавно и да не изгарят. Поднасям с кисело мляко поръсено със копър.

spacer.png

Телешко с ананас .

Докато го приготвях си спомних за мой много скъп приятел ,който за последно ми се обади преди месец от Южна Африка/спасявал някакви птици ,които били  на изчезване/ Покрай работата си той е обиколил почти целия свят. Когато го изпращахме последния път,все едно го изпращахме на военна мисия.Прочувствени речи,тостове-много може да разкаже масата на Айрис. Та, този скъп приятел ми беше казал преди време " От всичко на света най-много обичам  перверзн*те жени и да ям перверзн@ храна "..като в смисъла перверзн@ за храната, той визираше необичайна по вкус  и начин на приготвяне..нещо извън традицията.Това даже не знам дали филтъра ще го пусне. 

Та, телешкото месо най-често присъства в нашата кухня и това е разбираемо. То е и много трудоемко за приготвяне /поне според моите скромни умения/ и изисква време. По време на пандемията по правилото че във всяко лошо има и нещо хубаво,станахме редовни клиенти на фермата на Д. и А ,които снабдяват целия квартал с вкуснотии отгледани лично от тях. Те са и хората ,които подариха на нашия мини зоопарк няколко козлета ,които радват децата ни. От фермата на Д получихме пресни телешки ребра. Аз не обичам замразени меса и след получаването пристъпих директно към приготвянето им. Измих ги и ги обтрих обилно с марината приготвена от мазнина,билки,сол и черен пипер. В керамичен съд започнах да нареждам ребрата/без предварително да ги запечатвам на огън в тиган/ ,лук, цели моркови и полях  със сок от ананас/консерва/,малко бяло вино. Всичко това оставям около два часа да се пече на 150 градуса. След като месото е готово ,обезкостявам  и  гарнирах като целите моркове разрязах на дълги лентички и ги оформих като скара върху която наредих месото. Слагам кръгче ананас и  леко капвам на самия плод и отстрани малко силно подсладен гъст оцет с ягоди. В чаша слагам предварително изстуден и нарязан  на кубчета ананас  и доливам с бяло вино. Кубчетата се отпускат с времето и освен че изстудяват виното те допълнително го ароматизират.

Както казва моя скъп приятел...перверзн@ храна..за останалото хрониките на Айрис мълчат...😛

spacer.png

spacer.png

• 5 месеца по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Ехо как сте дано да сте добре аз съм супер

Те ви бе - нашата вечеря с любимото е палачинки снимките утре че тука е xp и бърсалката пише

Рецептата знаете пълнеж по избор - ние си направихме със сиренце и със сладка от смокини къпини и вишни ягоди е толкова беше дало био градината ни

• 2 седмици по-късно...

Картофи по селски днес сме на това

Ако желаете вижте моля рецептата в идиотчетата че тая бърсалка не ѝ разбирам как прави копи пейт

Послепис къде се загуби ли че трябваше да ме бие пак и пак дано е добре да е жива и здрава

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

Картофи по селски днес сме на това

Ако желаете вижте моля рецептата в идиотчетата че тая бърсалка не ѝ разбирам как прави копи пейт

Послепис къде се загуби Лин че трябваше да ме бие пак и пак дано е добре да е жива и здрава

Лин

Днес палачинки с топено сирене и кашкавал и със сладко от смокини. 

Сега къкрят едни кюфтенца по чирпански ама у гювеч. За втори път ги правя и препоръчвам стават уникални. Който обича коричка да махне капака и да запече на горна фурна и те така.

• 2 седмици по-късно...

Днес нещо народно бобец с наденица. А да и шопска салатка

Вече купувам само белен боб без люспи за 10-15 минути и е готов зависимост от количеството у микровелето

Кифтаци тая водка и бира трябва да се прокарват бе

Тези сега са смес каймата пресен лук пресен магданоз див чесън пушен червен пипер малко чер пи пер задължително и добавям подправка за суджук малко кашкавал в бъркоцата и подправка за суджук препоръчвам ви я

Овалват се в галета можеш и да ги пържиш може и на грил тигана както ти е кеф

Наздраве и приятна вечер на всички вие какви ги забъркахте не казвате

Днес сме на картофени кюфтета

Номерът е в пърженето и не само има сортове картофи които просто не стават за кюфтета

Магданоз пресен лук сирене яйце малко чубрица чер пипер и те така

После с чесново сосче отваряш бирата и живееш и те така и наздраве

Днес ще си имаме и маслинена паста, обожавам я - върви за бира водка абе влиза добре с две думи.

Рецептата едно пакетче краве масло ама масло не става с маргарин, 60 маслини без костилките един жълтък сварен една глава лук смляна лъжица зехтин може и олио ако нямате

Всичко през бътлърчето или с пасатор и после ядеш и ревеш и те така.

Днес сме на боб чорба

Белен боб препоръчвам ви го - вари се одма

И джоджен целина подправка за боб едно доматче прясно нарязано олийце сол

Немах морковче та сложих малко вегета

spacer.png

Паста, полята с доматен сос  приготвен от от чери доматчета и късчета риба тон, билки, лютива подправка и трюфели.

spacer.png

Зеленчукова Шарлота, късчета маринован артишок и маслини, билки и капчици сладко -кисел сос.

Та като заклахме една хубава био прясна зелка от нашия парник и те така животът е прекрасен

Още не са ни станали доматите но и той е био, щастлива съм че тук винаги някъде има био продукти.

Мас трябваше ама не намерих тези хора тука трябва да се поправят. Та с олио от рентата сухиндолска магданоз от градината ни от Димча и животът е прекрасен

После ще се папка с пресен чесън от парника ни

code coding GIF

Лапад с ориз пресен лук пресен чесън пушено червено пиперче за цвят.

Папка се естествено с млекцеSweet Kisses Kiss GIF

Днес сме на чушки бюрек със сиренце краве, което братлето направи. И като за сефте му е екстра, носи още малко сол но той яде безсолно. Да си жив и здрав братле пак да направиш

Все се чудя защо не продават зелени чушки белени аз предпочитам зелени понеже.

Не мога без мръвка и това е та си замесих и едни кебапчета и на тях им слагам освен кимион и че пипер и подправка малко за суджук. Поне два часа в хладилника на студено. Номера е месенето и да поемат водичка, колкото си искат.

Бъркам един славянски гювеч отдавна не бях яла.

Слагам всичко в гювечът - в случая шарено месце свинско, ориз,  чушки чер пипер на зърна, пресен лук, пушен червен пипер магданоз олио малко подправка за суджук

И те така през това време се  бирка с картофи по селски

Днес сме на грах с телешко

Пресен и стар лук моркови чер пи пер пушен червен пипер

Може и на супа може и с малко брашно да стане и яхнийка наздраве приятна вечер на всичкиTired Good Night GIF by Max

:turkey4:

Сега варим едни макарони и после в тавата с яйчица и сирене

Аз сладки със захар не ги обичам, майка ми само такива правеше и ги намразих

Днес банички със спанак сирене пресен лук и яйце

Cat Vibes GIF by Evergreen Cannabis

преди 9 минути, haidukpikaso написа:

Днес банички със спанак сирене пресен лук и яйце

ila-dog-husky-sitting-dog-lick.gif

преди 1 час, Звяра!!! написа:

ila-dog-husky-sitting-dog-lick.gif

И за вас ще има за вас двамата заповядайте с много обич ви каня

Твоя кучо ли е

Има и таратор водка бира за прокарване

Днес сме на нещо може да се каже че е лекичко защото не се яде с хляб -

Ядяха ми се спагети ама били свършили та един пакет нудълси у микровелето + сос - запържих кренвирш шунка чесън лук маслини босилек чили сос и барбекю сос и един голям розов био домат смлян има и едно триъгълниче пушено сирене и кашкавал от Белочерковската мандра и гъби нямах едно кубче гъбен бульон сложих и те така

Наздраве приятна вечер ще прекарваме с водка и бира

Sweating Saturday Night Live GIF by HULU

Бургер, диетичен вегетариански!

Рецепта:

Съставки

Татрско кюфте два броя

Филия хляб един брой

Начин на приготвяне:

Между двете кифтета се поставя внимателно филийката хляб.

Яде се докато са топли кифтаците като се внимава да не се окапите.

Добър апетит приятели!:cool:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.