Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Velichka Plyakova

Препоръчан отговор

В събота ще правя агнешко бутче с пресни картофи

Намерих тази рецепта:

агнешко месо - бут или плешка

картофи - 1.5 кг, пресни

соев сос - 2 с.л. светъл

масло - 100 г

мед - 2 с.л.

черен пипер - 1 ч.л.

червен пипер - 1 с.л.

чесън - 3 скилидки

сол - 1 с.л.

Но соев сос не ще ползвам, както и мед, Медта не ще е, защото ще имам гост, а не съм подготвен да правя експерименти. 

По съм привърженик на българското, но приемам и други варианти, ако някой е правил такова. 

Предварително благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 1,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Пълнени тиквички.

При тази рецепта предпочитам да не слагам за няколко секунди тиквичките в гореща вода. Измивам , отделям капачетата , внимателно  изтъргвам вътрешността . При тиквички които са със продълговата форма е прието те да се разделят на две половини,но предвид по- интересната форма на този сорт предпочитам да ги  приготвям без да нарушавам формата им. Отстраненото от тиквичките съдържание се смесва пожелание   с кайма/телешка/,или настъргани моркови , доматени кубчета от консерва ,нарязан на ситно лук,черен пипер,сол  и билки. Запържвам в олио от гроздови семки. Когато сместта остане на мазнина отстранявам от огъня. Пълня тиквичките. Леко ги напръсквам  с вода и мазнина от пърженето.Запичам ги във фурна на 150 градуса,за да се пекат бавно и да не изгарят. Поднасям с кисело мляко поръсено със копър.

spacer.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Телешко с ананас .

Докато го приготвях си спомних за мой много скъп приятел ,който за последно ми се обади преди месец от Южна Африка/спасявал някакви птици ,които били  на изчезване/ Покрай работата си той е обиколил почти целия свят. Когато го изпращахме последния път,все едно го изпращахме на военна мисия.Прочувствени речи,тостове-много може да разкаже масата на Айрис. Та, този скъп приятел ми беше казал преди време " От всичко на света най-много обичам  перверзн*те жени и да ям перверзн@ храна "..като в смисъла перверзн@ за храната, той визираше необичайна по вкус  и начин на приготвяне..нещо извън традицията.Това даже не знам дали филтъра ще го пусне. 

Та, телешкото месо най-често присъства в нашата кухня и това е разбираемо. То е и много трудоемко за приготвяне /поне според моите скромни умения/ и изисква време. По време на пандемията по правилото че във всяко лошо има и нещо хубаво,станахме редовни клиенти на фермата на Д. и А ,които снабдяват целия квартал с вкуснотии отгледани лично от тях. Те са и хората ,които подариха на нашия мини зоопарк няколко козлета ,които радват децата ни. От фермата на Д получихме пресни телешки ребра. Аз не обичам замразени меса и след получаването пристъпих директно към приготвянето им. Измих ги и ги обтрих обилно с марината приготвена от мазнина,билки,сол и черен пипер. В керамичен съд започнах да нареждам ребрата/без предварително да ги запечатвам на огън в тиган/ ,лук, цели моркови и полях  със сок от ананас/консерва/,малко бяло вино. Всичко това оставям около два часа да се пече на 150 градуса. След като месото е готово ,обезкостявам  и  гарнирах като целите моркове разрязах на дълги лентички и ги оформих като скара върху която наредих месото. Слагам кръгче ананас и  леко капвам на самия плод и отстрани малко силно подсладен гъст оцет с ягоди. В чаша слагам предварително изстуден и нарязан  на кубчета ананас  и доливам с бяло вино. Кубчетата се отпускат с времето и освен че изстудяват виното те допълнително го ароматизират.

Както казва моя скъп приятел...перверзн@ храна..за останалото хрониките на Айрис мълчат...😛

spacer.png

spacer.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 5 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...