Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Синхронизиране на данните в Cromium браузър

cybercop

Препоръчан отговор

След, като Google премахнаха възможността за синхронизиране на данните през техният профил/акаунт в Chromium бразуър, на мен ми остана да ползвам два начина за синхронизация. Единият е, чрез внасяне на предварително запазен списък с отметки, който е нещо доста непълноценно и зле работещо. Другият е архивиране на цялата потребителска директория на Chromium и пренасянето ѝ на друг компютър или новоинсталирана система. Второто работи добре, но, ползвам два вида Chromium - силно преработената версия на Debian и тази за Ubuntu от snapd за които трябва да поддържам два отделни пакета. 

Някой, знае ли по- елегантна алтернатива за синхронизиране, подобна на старото синхронизиране през профила на Google Chrome? Например, добре работеща добавка или функция, която аз не знам, че съществува. Не ми трябва синхронизиране с профила на Google Chrome, въпреки, че и това върши работа. Достатъчно ми е синхронизиране само за Chromium браузъра (профил/акаунт за Chromium), подобно на това, което имат Mozilla и Опера.

Благодаря предварително за отговорите!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Banesc написа:

Chromium не е ли вирос ?

Предполагам, че знаете, какво е Chromium, точно толкова, колкото знаете и как се пише "вирус".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, cybercop написа:

Предполагам, че знаете, какво е Chromium, точно толкова, колкото знаете и как се пише "вирУс".

тва не е ли дето като google chorome  обаче го пишат  chronium  за да се подвеждат по името и да го теглят вместо  chrome  и да им краде данните ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Banesc написа:

тва не е ли дето като google chorome  обаче го пишат  chronium  за да се подвеждат по името и да го теглят вместо  chrome  и да им краде данните ?

Почвам да се чудя, дали не сте поредното артистично превъплъщение на Радо 84. Прочетете си сам за проекта, ако имате нужда. Ако нямате, не виждам смисъл и да пишете в тази тема, която е за конкретен проблем.

https://www.chromium.org/Home/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Banesc написа:

От рано си почнал пукницата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, cybercop написа:

Почвам да се чудя, дали не сте поредното артистично превъплъщение на Радо 84. Прочетете си сам за проекта, ако имате нужда. Ако нямате, не виждам смисъл и да пишете в тази тема, която е за конкретен проблем.

https://www.chromium.org/Home/

Недейте сър! Няма смисъл да обяснявате. 

преди 16 минути, grizly написа:

Той не я е спирал изобщо...:hush:

Това не е от пиене! Просто някой лагер в главата .......

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам Floccus - cross bookmark добавка в браузерите, безплатен и доста надежден, ползвам го вече 3 години във Firefox/MSEdge/Chrome в Windows/Linux/BSD. За Chromium обаче, нямам представа дали става, отдавна съм изхвърлил този безполезен за мен браузер. A тъй като в днешно време ВСЕКИ има Android, а оттам и Google Account - най-лесната синхронизация става през Google Drive, един общ синхронизиращ bookmark файл за всички браузери, който може и да бъде също криптиран по желание.
https://floccus.org/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, cybercop написа:

Някой, знае ли по- елегантна алтернатива за синхронизиране, подобна на старото синхронизиране през профила на Google Chrome?

Не разбирам - какво искаш, а не можеш - да синхронизираш?

Когато ползвам браузър - синхронизирането на браузъра става през негов акаунт. При Firefox си е техен акаунт, за Microsoft Edge е свързано с акаунта в Microsoft, за Chrome и Cromium - Google акаунта. Иконката в адресната лента.

После, когато ползвам услуга на Google - втори път си влизам в акаунта и всичко си е на мястото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, jhoro написа:

за Chrome и Cromium - Google акаунта. Иконката в адресната лента.

После, когато ползвам услуга на Google - втори път си влизам в акаунта и всичко си е на мястото.

Доста отдавна махнаха от Chromium опцията за синхронизиране през Google акаунта. Може да се е запазила в стари инсталации на повече от една година. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, цър-вул написа:

@cybercop, виж тук

Съмнявам се, че ще свърши работа. Това ръководство е за блокирани опции от 2017г. При мен в Chromium, изобщо е премахната възможността за вписване през профила на Google. Този проблем е възникнал след 2021г.

https://i.postimg.cc/9QZQtJt4/google.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е от това, че Google  са блокирали всичко различно от chrome.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/chromium-browser/+bug/1917705/comments/8

Ползвай
https://www.xbrowsersync.org/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, цър-вул написа:

Проблемът е от това, че Google  са блокирали всичко различно от chrome.

Проблемът не е в Gооgle, а в някои Линукс потребители, които са в пароноя,  че Google ги следи ... да им открадне ... гащите :lol6:
BTW, току-що инсталирах един Chromium и Floccus добавката от Chrome store.
Ами Floccus работи и с Chromium! И синхронизира Bookmark-овете ми безупречно!
(Chromium Version 108.0.5359.71 (Official Build) built on Debian 11.5, running on Debian 11.1 (64-bit))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, цър-вул написа:

Инсталирах го, но, как работи това чудо. В настройките няма почти никакви опции. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

Вписах се и включих синхронизирането. След това изключих добавката. Нещо ме притеснява в нея. Ще видя, ако се впиша от друг браузър, дали ще синхронизира запаметените до момента данни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...
на 5.12.2022 г. в 12:02, cybercop написа:

След, като Google премахнаха възможността за синхронизиране на данните през техният профил/акаунт в Chromium бразуър, на мен ми остана да ползвам два начина за синхронизация. Единият е, чрез внасяне на предварително запазен списък с отметки, който е нещо доста непълноценно и зле работещо. Другият е архивиране на цялата потребителска директория на Chromium и пренасянето ѝ на друг компютър или новоинсталирана система. Второто работи добре, но, ползвам два вида Chromium - силно преработената версия на Debian и тази за Ubuntu от snapd за които трябва да поддържам два отделни пакета. 

Някой, знае ли по- елегантна алтернатива за синхронизиране, подобна на старото синхронизиране през профила на Google Chrome? Например, добре работеща добавка или функция, която аз не знам, че съществува. Не ми трябва синхронизиране с профила на Google Chrome, въпреки, че и това върши работа. Достатъчно ми е синхронизиране само за Chromium браузъра (профил/акаунт за Chromium), подобно на това, което имат Mozilla и Опера.

Благодаря предварително за отговорите!

защо се занимаваш с тези боклуци: шпионския chrome, пък хромиум - по скопен браузър не бях пробвал (голям праз, че е опън сорс) - точно няколко минути ми трябваха да го разкарам... сложи си microsoft edge...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, the professor написа:

защо се занимаваш с тези боклуци: шпионския chrome, пък хромиум - по скопен браузър не бях пробвал (голям праз, че е опън сорс) - точно няколко минути ми трябваха да го разкарам... сложи си microsoft edge...

Свикнал съм с него. На мен ми трябваха доста години да не го разкарам. И в момента ти пиша през препипаната версия за Debian.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, the professor написа:

ИДИОТ!

Браузърът Microsoft Edge е преработен на базата на Chromium!  https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Edge

Като казваш нещо - първо мисли!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, the professor написа:

Хромиум като платформа е днешният стандарт, но самият Хромиум като "свободен" браузер е мизерен с окаяни възможности.

Мен обикновено ми се подиграват, че ползвам MS Edge в Linux. "По-лошо", напоследък започнах да ползвам вече само MS Edge навсякъде -  Linux, Windows, Android.
За мен този и към момента е най-съвършенният браузер създаван някога.  

15 причини да ползваме MS Edge:
https://www.pcmag.com/how-to/13-reasons-to-use-windows-11s-edge-browser 
а от вчера и 16-та или по-скоро N-тата по ред причина:
https://techcrunch.com/2023/02/07/microsoft-updates-its-edge-web-browser-with-built-in-a-i-capabilities/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, MZ/X написа:

Хромиум като платформа е днешният стандарт, но самият Хромиум като "свободен" браузер е мизерен с окаяни възможности.

Мен обикновено ми се подиграват, че ползвам MS Edge в Linux. "По-лошо", напоследък започнах да ползвам вече само MS Edge навсякъде -  Linux, Windows, Android.
За мен този и към момента е най-съвършенният браузер създаван някога.  

С неподходящи приятели се събираш, щом се стига до подигравки. Относно възможностите на Chromium браузъра, по- важното е, не, какви възможности има браузъра, а, дали отговарят на потребностите ти. По тази причина не ползвам новите версии на KDE, а Xfce. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...