Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

какво играете в момента

Featured Replies

Аз като човек от по-старото поколение си падам по 3d игри тип low poly, каквито бяха игрите за Ps1. Наскоро попаднах на играта Macbat64 и много ми хареса, напомни ми онези времена. Опростен геймплей, лесно фокусиране върху важните предмети, без прекалена детайлност и безброй излишни опции, както са повечето съвременни игри. Има я безплатна в Google Play. Същият разработчик siactro наскоро публикува още едно заглавие такъв тип, но в Steam -Super kiwi 64 се казва. Разцъквам, разбира се и една хубава българска игрица "Приключения в Странджа"., но вече я превъртях няколко пъти. 

• Отговори 83
  • Прегледи 21,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Аз не съм. В последно време освен SC2, рядко вече разцъквам на RTS игри. Спрях с Red Alert 3 някъде. Повече карам на RPG, FPS и TBS. Дори симулаторите съм изоставил (като Fifa, NFS, F-22 и прочие). В

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Аз довършвам един билд на Grim Dawn с който да атакувам последните 3 Achievements, които ми остават да превзема. Първо го тествах на Ultimate преди да премина на Hardcore Ultimate (HC). Разбира с

• На мен ми се искаше да видя края на историята на Wolcen: Lords of Mayhem след като пуснаха четвъртата глава, ама като видях, че са направили играта безкрайна, нещо ми умря желанието и я деинсталирах.

Публикувани изображения

• 3 седмици по-късно...

Armored Core VI: Fires of Rubicon - Така като гледам това ще е играта на годината за мен. Бърза е, с много екшън, без отворен свят, без макротранзакции, трудна е. Не е за всеки.

Играе се с клавиатура и мишка, да не тръгне някой да се мъчи с контролер, че четири пръста не са достатъчни.

на 2.08.2023 г. в 18:57, Banesc написа:

тая игра е за деца

има ли  още трибунал ?

дето доносници те репортват че не си си купил правилния предмет

и в трибунала всички  гласуват че си виновен за да познаят и  да печелят някакви точки 

Баси олигофренията, честно! Аз мислех, че олигофрените са само в "World of Tanks", както и в Блиц версията му, ама явно имало и по-тежки случаи на мозъчна недостатъчност. :D

-----------------------

След близо изиграни 8 чàса на "Сериозния Сам 4" с ултра настройките, които играта сама си зададе при стартирането ѝ, вече спокойно мога да постна препоръчителните ѝ изисквания за линукс, макар че няма нейтив релийз. :P FYI, 1660 Ti е точно 2 пъти по-бавна от 1080...

spacer.png

• Автор
преди 8 часа, Валсо написа:

Баси олигофренията, честно! Аз мислех, че олигофрените са само в "World of Tanks", както и в Блиц версията му, ама явно имало и по-тежки случаи на мозъчна недостатъчност. :D

-----------------------

След близо изиграни 8 чàса на "Сериозния Сам 4" с ултра настройките, които играта сама си зададе при стартирането ѝ, вече спокойно мога да постна препоръчителните ѝ изисквания за линукс, макар че няма нейтив релийз. :P FYI, 1660 Ti е точно 2 пъти по-бавна от 1080...

spacer.png

не съм я играл

трябва да пробвам

след като инсталирам win10

има някакъв заговор  win 7 да отпадне  за  новите заглавия

последно съм играл  Serious Sam 3: BFE

на 10.09.2023 г. в 16:45, Banesc написа:

не съм я играл

трябва да пробвам

след като инсталирам win10

има някакъв заговор  win 7 да отпадне  за  новите заглавия

последно съм играл  Serious Sam 3: BFE

Майкрософт още 2015-та обявиха, че ще убиват 7-цата. Оттогава насам все повече програми, игри и платформи спират да поддържат уин 7. Сигурно и Стийм по някое време ще спрат да го поддържат.

• Автор
преди 1 час, Валсо написа:

Сигурно и Стийм по някое време ще спрат да го поддържат.

след 109 дена спира

иначе сега играя

https://en.101xp.com/games/potc/play

pirates of caribian 

преди 16 часа, Banesc написа:

очаквам

Witchfire

Объркал си темата:

https://www.kaldata.com/forums/topic/298651-очаквани-от-вас-игри/page/12/#comment-5676033

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

В момента цъках Assassin's Creed Origins. Бях скипнал поредицата, но тя се оказа, не чак толкова лоша. А я бях скипнал, защото не обичах игри от трето лице, но явно с ЕГН-то ги преоткрих. :D

И точно поради тази причина си взех и Mass Effect Legendary Edition-a (защото и нея не съм я минавал), а сега с оправените бъгове имам мотивацията да го направя.

После се прехвърлям на NFS Heat. Взех си я на добра промоция, а скоро не съм играл на симулатори (нито спортни - разните му там фифи, нито с коли, нито със самолети - F-22 и подобните). Не взех Unbound, защото нещо не знам дали ми хареса с тези рисувани ефекти.

А сега видях, че под радара ми е минала и Remaster-a на Total Annihilation. Не точно remaster, защото е от други разработчици, но с новия engine е станала доста по-привлекателна и е безплатна дори:

https://www.beyondallreason.info/download#Download-Play

Старите версии се играха по-тегаво малко в стил Dune 2. Добре, че после се появи Dune 2 Legacy. Та, тази Beyond All Reason доста ми прилича на Red Alert 3 малко като графично изпълнение.

• 2 седмици по-късно...

Играя Horizon Zero Dawn, красива игра, която моята е-кошница все още подкарва. Тварите босове се срещат твърде често и човек трябва да внимава да се е съоръжил с нужната екипировка, че иначе ме трепят кат муха на кухненска маса 😛Лъковете и стрелите ми припомниха едновремешния Enclave - ако кажете подобна на него игра - благодаря.

преди 1 час, gif4e написа:

Играя Horizon Zero Dawn, красива игра, която моята е-кошница все още подкарва. Тварите босове се срещат твърде често и човек трябва да внимава да се е съоръжил с нужната екипировка, че иначе ме трепят кат муха на кухненска маса 😛Лъковете и стрелите ми припомниха едновремешния Enclave - ако кажете подобна на него игра - благодаря.

То догодина се очаква продължението на играта и за PC. За конзола я има отдавна. Това ако я цъкаш на компа. Ако си с конзола значи вече си минал и продължението. :)

А иначе то лъкова има в доста игри. По едно време беше нещо като мода. Far Cry 3, Crysis 3 и още куп. Какво точно търсиш?

• 2 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Скоро някой от вас играл ли е на игра, от която да извлече някакви ползи, знания за истинския живот в реалността? Дали тенденциите в гейминга напоследък не са насочени именно натам? Ето затова Sony направиха филма Gran Turismo, да покажат, че уж играча ще се научи да кара истинска кола и то майторски. SEGA пък заедно с Black Sea нправиха играта за Троя - да въведат играча в древната епоха и да му покажат как са изглеждали истинските троянци и елини в онези времена. Навярно са го направили след солидни консултации с археолози и историци. Не, че съм я играл, но трейлърите изглеждаха внушително.

• 3 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Test Drive Unlimited 1:
Карам си лежерно из острова със 130 на първа и една кука със запалени сини лампи дойде да ми иска обяснение защо карам само на първа. Изпълних му желанието и включих на втора, а гадината вместо да дойде да каже дали е доволен, наби спирачки и не го видях повече. После пък няк'ъв моторист се заяде, че карам само на втора с 220, ама него го избутах от пътя в едно дърво. Явно доста силно си е ударил главата в дървото, защото вместо да ме догони, тръгна в обратната посока...
Тъкмо реших да приключвам за днес и да прибирам дзверо у гаражо, някакъв Koenigsegg CCR от ботовете ми бибитка да се гонкаме. И неговото желание изпълних. На правата го изядох и аха да ме мине, защото вдига с 15 км/ч повече от мен, дойде завой и трябваше да спира. Ама то... с 390 спира ли се? Колата със задно, спирачките само на предните колела... Като видя, че няма да успее да спре навреме, изправи волана, даде газ и хоп - в океана да поплува. Дано поне си е взел бански. :D

В момента играя Forza Motorsport 2024. Играта никак не е лоша, като се има предвид лошите ѝ коментари. Това не е Pro симулатор като ACC и iRacing, но доставя удоволствие за обикновени геймъри като мен. Не че и ACC и iRacing не могат да се играят от обикновени геймъри, могат, но са натоварващи (постоянно си под напрежение). Единствената ми забележка към Forza Motorsport 2024 е удара кола в кола, който е много бутафорен. Ако изключим това, играта си заслужава.

• 4 седмици по-късно...

Последните месеци се зарибих по Valorant и играя по 1 игра вечер. Иначе през миналите 2 седмици когато мога пускам Ghost of Tsushima DC. Иска ми се да имах повече време и да я изиграя за няколко дни.

на 2.06.2024 г. в 15:47, savethecatgirl написа:

Последните месеци се зарибих по Valorant и играя по 1 игра вечер. Иначе през миналите 2 седмици когато мога пускам Ghost of Tsushima DC. Иска ми се да имах повече време и да я изиграя за няколко дни.

Да, тея Open World са много дълги за изиграване. Хем имат добър value за парите си, защото се играе дълго време (особено ако е взема на промоция) и имат добър replayability, но пък изискват повечко време. Но пък 2-3 такива и може друго да не играеш няколко години, но пък така се изтърват други заглавия. Няма пълно щастие за съжаление. Иначе сега станаха много такива (в смисъл настъпление на азиатските) GoT, Rise of the Ronin, Stellar Blade, Nioh, Wo Long/Wu Kong, Assassin's Creed Shadows и т.н. Аз в момента разцъквам AC Odyssey, че нямах време да я изиграя като излезе и май повече ми допада от Origins-a. После мисля и AC Valhalla да тествам. Ама ме чака и Horizon Forbidden West. Ех да бях на 14 сега. :biggrin:

преди 8 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Ех да бях на 14 сега

Точно!
Най-лошото от всичко е, че с годините сякаш загубих тази част от мен, която можеше да седне и да играе игра 20часа без да стана от стола. Миналата седмица бях решил в Събота да играя Ghost of Tsushima половин ден, след това Valorant. След 3 часа Valorant ми писна и станах.

преди 13 часа, savethecatgirl написа:

3 часа

късметлия

аз повече от час не мога

трябва специално да си зема бира да изкарам 2 часа и повече

инсталирам нещо, играя малко - трия, и така няколко месеца вече, не мога никъде да се задържа, само боклуци излизат

преди 20 часа, savethecatgirl написа:

Точно!
Най-лошото от всичко е, че с годините сякаш загубих тази част от мен, която можеше да седне и да играе игра 20часа без да стана от стола. Миналата седмица бях решил в Събота да играя Ghost of Tsushima половин ден, след това Valorant. След 3 часа Valorant ми писна и станах.

То туй от ЕГНто, едно време и аз можех да пусна корени на стола играейки старкрафт или халф лайф или делта форс или пък някой хубав куест, а ся сложа челядта да спи, викам ще поразцъкам нещо, пусна пощракам половин час и ми писне. То и времето не е вече много което може да се отделя за тия неща, ама това друга тема.

Най ме е яд че вече не правят качествени куестове.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.