Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината.

Featured Replies

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

Кои границите са били затворени, чакам да прочета? Тези на извън блока ли? Че и то и сега е така. Само в ЕС са отворени границите. Страна, която не е в ЕС, отворени ли са границите?

МадаРаша в момента набира ИТ специалисти, щото техните избягаха.

Ама двойното гражданство носи риск да те засилят в Бахмут.

току-що, АСПЕКТ написа:

Няма къде да го работя това и в България няма същите пари. Колко пъти ще го пиша това?

Нали, мерзавецо!

Инак мрънкате по соц мизерията, ама за вас да не е!

Връй в Русия, отиди в арабския свят, в Иран... Все ще ти намерят кене фи за чистене.

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 189,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То социализъма е недоносче ясно, въпроса е тия които се пребоядисаха след 89та и се главиха СДС и т.н. големите демократи и всички техни производни до днес какво направиха? Отговора е Нищо и половина.

• ...ориентиран казваш... ...ти,горкия,си толку ориентиран... ...колкото е мисирка накълвала се с джибри изсипани зад ракиджийницата...

Публикувани изображения

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Няма къде да го работя това и в България няма същите пари. Колко пъти ще го пиша това?

Как, слафчу ще ти даде ... ходи да му клинваш студиото, а не берлинските кина!

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Как, слафчу ще ти даде ... ходи да му клинваш студиото, а не берлинските кина!

Ако ми даде 15 евро за 1 час. Що да не клинвам. Темата е за демокрацията, която се е превърна в еко диктатура, екосоциализъм, където човекът е виновен, а на местно ниво на видоизменен комунизъм от чадата на БКП. Днешните сини. 

Ако ми даде 15 евро за 1 час. Що да не клинвам.

Ама нали патриоти бе, ела да оправиш демографската катастрофа.

Или те другите да гърбят при циг анските банди, ти само кефа и келепира си гледай! Инак патриоти, душа дават... (по Ботев).

Темата е за демокрацията, която се е превърна в еко диктатура, екосоциализъм, където човекът е виновен, а на местно ниво на видоизменен комунизъм от чадата на БКП. Днешните сини. 

Не съм забелязал диктатура. Решавам в коя държава да работя, в кой град, и т.н.

По соца имаше ЖИТЕЛСТВО!

Нали уж равни сме били, ама роднина от града щеше да ме осиновява, да ме отърве от проклятието на селяните.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Не знам, това добро ли е, да ти влиза?

Старче, и туй ли не знаеш какво е?

Я разправи за ТКЗС и звеното, как сте гърбили за 20 стинки надница, и кво хубаво било в магазина само сол и консерви!

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Ама нали патриоти бе, ела да оправиш демографската катастрофа.

Или те другите да гърбят при циг анските банди, ти само кефа и келепира си гледай! Инак патриоти, душа дават... (по Ботев).

Не съм забелязал диктатура. Решавам в коя държава да работя, в кой град, и т.н.

По соца имаше ЖИТЕЛСТВО!

Нали уж равни сме били, ама роднина от града щеше да ме осиновява, да ме отърве от проклятието на селяните.

Старче, и туй ли не знаеш какво е?

Я разправи за ТКЗС и звеното, как сте гърбили за 20 стинки надница, и кво хубаво било в магазина само сол и консерви!

Е сега като няма жителство се вижда неравноправието в България. И неправилното разпределение на потока на пари. Цялото население е съсредоточено в София. И в един блок са наврени селяни, граждани,  ци.гани, араби, турци и българи. Тюрлю гювеч. И блока се разпада.

току-що, АСПЕКТ написа:

Е сега като няма жителство се вижда неравноправието в България. И неправилното разпределение на потока на пари. Цялото население е съсредоточено в София.

Неравноправието е само при вас, о герои на труда!

Мене не брой, аз си бачкам онлайн, в София ходя само да правим team-building, и да си видим новите колеги на живо.

По соца щях да вземам колкото чистачката. Предполагам спрелите чугуни ви харесва това, да сте плевел за напредничавите, и да обявявате бащата на БГ компютрите и СССР космонавтиката за врагове.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Неравноправието е само при вас, о герои на труда!

Мене не брой, аз си бачкам онлайн, в София ходя само да правим team-building, и да си видим новите колеги на живо.

По соца щях да вземам колкото чистачката. Предполагам спрелите чугуни ви харесва това, да сте плевел за напредничавите, и да обявявате бащата на БГ компютрите и СССР космонавтиката за врагове.

Ми, не са всички като теб. Не всички правят Team-Buildung. И не може да задължиш всички да са като теб и да работят това, което ти работиш.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, не са всички като теб. Не всички правят Team-Buildung. И не може да задължиш всички да са като теб и да работят това, което ти работиш.

Естествено, че не всички са.

Някой може да ви напише софта на почти всичко около вас.

Някой може само да чисти нуж ниците.

Кой за квото е учил, кой за квото го бива.

И не, не заслужавате аз да плащам 17% ДОД, пък вие нула.

Бедността е наказание за некадърността.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Ритате си топките. 😁

Еми луди пари дават, щото са инвестирали в нас, да не отидем при конкуренцията. Умният човек струва пари.

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Казва се че правиш ATBC ,  After-Team-Building-Cleaning!

преди 41 минути, АСПЕКТ написа:

Кои границите са били затворени, чакам да прочета? Тези на извън блока ли? Че и то и сега е така. Само в ЕС са отворени границите. Страна, която не е в ЕС, отворени ли са границите? Каква е разликата? Масово са идвали от ГДР на почивка в България и обратно. Също така са ходили свободно и в Русия. Кои граници са били затворени?

Говориш глупости. Никъде не се излизаше свободно. В "братска" соц-страна се ходеше организирано и под надзор.

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Естествено, че не всички са.

Някой може да ви напише софта на почти всичко около вас.

Някой може само да чисти нуж ниците.

Кой за квото е учил, кой за квото го бива.

И не, не заслужавате аз да плащам 17% ДОД, пък вие нула.

Бедността е наказание за некадърността.

Искаш да кажеш, че 3 млн българи са некадърници?

https://debati.bg/evropeyska-statistika-bednite-v-balgaria-sa-3-miliona/

Ако родителят на детето е самотен родител и е много кадърен, той значи не може да е беден. 

И не може да си плати образованието, защото се грижи за детето си е некадърен.  Браво! 😁

преди 5 минути, parmobil написа:

Говориш глупости. Никъде не се излизаше свободно. В "братска" соц-страна се ходеше организирано и под надзор.

Сега как се ходи в ЕС. Палиш колата, без паспорт, без нищо. И хоп в Прага. Няма контрол, надзор.  Няма уседналост за повече от 3 месеца.

https://europa.eu/youreurope/citizens/residence/documents-formalities/reporting-presence/indexamp_bg.htm

Съобщаване за присъствие при кратък престой (< 3 месеца)

Някои страни от ЕС изискват да съобщите за присъствието си на съответните органи (обикновено в общината или местния полицейски участък) в разумен срок след пристигането си и могат да ви санкционират, например да ви наложат глоба, ако не го направите.

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Е сега като няма жителство се вижда неравноправието в България. И неправилното разпределение на потока на пари. Цялото население е съсредоточено в София. И в един блок са наврени селяни, граждани,  ци.гани, араби, турци и българи. Тюрлю гювеч. И блока се разпада.

Това си е естествен процес - от малкото към голямото. Наблюдава се навсякъде. 

Но при соца е тъпотията всички да искат в столицата. Прегледай нещата и кажи дали те поднасям.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Ако родителят на детето е самотен родител и е много кадърен, той значи не може да е беден. 

И не може да си плати образованието, защото се грижи за детето си е некадърен.  Браво! 😁

Сега как се ходи в ЕС. Палиш колата, без паспорт, без нищо. И хоп в Прага. Няма контрол, надзор.  Няма уседналост за повече от 3 месеца.

https://europa.eu/youreurope/citizens/residence/documents-formalities/reporting-presence/indexamp_bg.htm

Съобщаване за присъствие при кратък престой (< 3 месеца)

Някои страни от ЕС изискват да съобщите за присъствието си на съответните органи (обикновено в общината или местния полицейски участък) в разумен срок след пристигането си и могат да ви санкционират, например да ви наложат глоба, ако не го направите.

Твърдеше, че свободно се пътувало в соц-лагера. Нищо подобно!

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Не казвам некадърници, само дето не им се учи.

Аз пътувам за работа, около 5 мин. сутрин. Дори съм се явявал на сутрешната онлайн сбирка, по долнище на пижама.

преди 7 минути, parmobil написа:

Това си е естествен процес - от малкото към голямото. Наблюдава се навсякъде. 

Но при соца е тъпотията всички да искат в столицата. Прегледай нещата и кажи дали те поднасям.

Твърдеше, че свободно се пътувало в соц-лагера. Нищо подобно!

Не е естествен процес. Изкуствено създаден.  В Германия не се наблюдава това. В Германия си е разпределено всичко по равно. Не може всичко да се върти около Берлин и за Берлин. В България всичко е концентрирано в София, работи се за София и в София. А другите градове нямат бюджет, нямат работна сила.

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Не казвам некадърници, само дето не им се учи.

Аз пътувам за работа, около 5 мин. сутрин. Дори съм се явявал на сутрешната онлайн сбирка, по долнище на пижама.

Аха, да. Сигурно и нудисти. И в сауната голи.

преди 23 минути, IvanKirov написа:

Еми луди пари дават, щото са инвестирали в нас, да не отидем при конкуренцията. Умният човек струва пари

Ще си намериш ли сам колко всички корпорации са инвестирали в чат жпт напоследък, за да се отърват от ай-ти-тата. 

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Не е естествен процес. Изкуствено създаден.  В Германия не се наблюдава това. В Германия си е разпределено всичко по равно. Не може всичко да се върти около Берлин и за Берлин. В България всичко е концентрирано в София, работи се за София и в София. А другите градове нямат бюджет, нямат работна сила.

Изпадаш в противоречие. Дразни те централизацията, която е повсеместна и най-вече в соца, а после ми казваш, че в Германия не било така.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Ще си намериш ли сам колко всички корпорации са инвестирали в чат жпт напоследък, за да се отърват от ай-ти-тата. 

И според тебе какви работят с тоя чат жпт ? Чистачи и мързеливи неграмотни чички с шкембета?

Да, ИИ ще направи по-трудно входно ниво на занаятът ни.

За сметка на това ставаме в пъти по-продуктивни. Засега не се справя с ентърпрайз разработки, пише само програмки за контролери.

Едно време тъй тракторите са заменили Велчо и Сивушка.

Не забелязвам някой да тъгува по тия времена. Освен спрели чичаци като тебе и Теточков.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

според тебе какви работят с тоя чат жпт ? Чистачи и мързеливи неграмотни чички с шкембета?

Споко, в съвсем недалечно бъдеще, няма да има нужда от някой да работи с чат жпт. Така че няма да ти мине метър социалната роля на неграмотен чичка с шкембе. Първо ще те отсвирят кат програмист, а после въобще, на какъвто и да се правиш.

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Споко, в съвсем недалечно бъдеще, няма да има нужда от някой да работи с чат жпт. Така че няма да ти мине метър социалната роля на неграмотен чичка с шкембе. Първо ще те отсвирят кат програмист, а после въобще, на какъвто и да се правиш.

Мда, ще станат търсени, мързеливи търтеи "патриоти"

Особено престижно ще е да си веят хоругвите, да крещят като май муни "Да живее България.

И да пращат останалите, да живеят с ман гали.

Последните ще станат първи, тъпотата ще се възроди!

Ще се върнат времената, да набеждавате за врагове, гении като Марангозов и Корольов.

И пак ще танцуваме, под радиоактивен дъжд.

преди 1 час, parmobil написа:

Изпадаш в противоречие. Дразни те централизацията, която е повсеместна и най-вече в соца, а после ми казваш, че в Германия не било така.

В соца или комунизма не е било така. Затова е имало жителство и не можеш лесно да напуснеш града. Имало е уседналост. Да няма изтичане на работна сила. Както сега го наблюдаваме.

Също така е имало отделяне на етносите. Така наречените махали. Ромска, турска и българска махала.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Имало е уседналост. Да няма изтичане на работна сила. Както сега го наблюдаваме.

Ти си типичния пример за изтичане на работна сила. Някои изтекоха като мозъци, ти като мускул.

Трябваше да те натикаме в някое зачукано село, пак да чистиш, ама на кравите в ДЗС. С мин. заплати ги държаха, тия дни приказвах с една пенсионерка. Нещо като 80-90 лева месечно, ако не ядеш една година, може да си купиш ТВ Рубин.

преди 27 минути, IvanKirov написа:

Ти си типичния пример за изтичане на работна сила. Някои изтекоха като мозъци, ти като мускул.

Трябваше да те натикаме в някое зачукано село, пак да чистиш, ама на кравите в ДЗС. С мин. заплати ги държаха, тия дни приказвах с една пенсионерка. Нещо като 80-90 лева месечно, ако не ядеш една година, може да си купиш ТВ Рубин.

До 2000 година телевизор да имаш беше лукс.  След това, след 2000 година, дойдоха големите телевизори, плазма. Пак лукс.  Не всеки можеше да си позволи. Голям плазмен телевизор. Чак след 2010 почнаха мисля, вече да се нормализира тв и вече всеки има телевизор. Според преброяването на населението.

https://webcafe.bg/bulgaria/sled-natsionalnoto-prebroyavane-90-ot-balgarite-zhiveyat-v-sobstveno-zhilishte.html

Само 5 процента плащат наем. Повечето си имат автомобил и жилище.

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:

Само 5 процента плащат наем. Повечето си имат автомобил и жилище.

На село, феодално закрепостен, какви точно са ти перспективите, в бабиния ти собствен кирпич?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.