Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината.

Featured Replies

• Автор
  • Отговори 3,8k
  • Прегледи 197,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То социализъма е недоносче ясно, въпроса е тия които се пребоядисаха след 89та и се главиха СДС и т.н. големите демократи и всички техни производни до днес какво направиха? Отговора е Нищо и половина.

Публикувани изображения

Изгубен в простотията си - хората какви държави развиха, българина още си бленува за соца и байтошо; руZия потъва в собствените си фекалии, българина с руZия искал да върви, вика "аз съм патриот, да живей руZия".  Прост, ама прост, като на даринка мандаринката.

преди 5 часа, insec написа:

руZия потъва в собствените си фекалии

Следите ли последните новини по мобилизацията на Путин? Появява се името в електронен регистър на смъртта, затварят му границите, ако не се яви до 7 дни у военкомат...

Става углавен престъпник.

Тотална скотобойна!

55.jpg

Като се види колко неграмотно е написано посланието от златните времена, се види и мита за соц образованието.

преди 19 минути, IvanKirov написа:

колко неграмотно е написано посланието от златните времена, се види и мита за соц образованието.

Написано е от човек от малцинството -попаднах на това в сайта на едно наше село.   Сегашните роми дори и толкова не умеят.

преди 9 минути, attj написа:

Написано е от човек от малцинството -попаднах на това в сайта на едно наше село.   Сегашните роми дори и толкова не умеят.

Визирайки заглавието на темата - деградацията е като пищите за панделата на социализма.

Само помислете... защо нямам и един колега да хленчи за Тато. Защо колегите си намират работа да им е наблизо в София.

Що за едни все има, и не сме връзкари. И за други все няма, било то работа, пари и възможности!

Мъка ми е като почнат да ми хленчат, роднини и комшии, че и някои приятели. От куртоазия ги слушам.

Щом аз мога и те могат. Не се смятам за по-умен.

Бедният човек е беден в главата!

преди 5 часа, IvanKirov написа:

Следите ли последните новини по мобилизацията на Путин? Появява се името в електронен регистър на смъртта, затварят му границите, ако не се яви до 7 дни у военкомат...

Става углавен престъпник.

Тотална скотобойна!

Като премахнеш средната класа и превърнеш 90% от населението в скоти, хората сами си искат войните. Защото вече не живеят добре, нямат досег с нищо нормално и там вече психиката им се обърква, няма за какво да се живее така или иначе. Като се върнат например ги чакат мутрите от бързите кредити да си погасяват кредита за водка от супермаркета. Вярват, че са най-великата държава и факта, че до сега вместо във военкоматите да направят революция веднага след като им дадат оръжията, отиват да се бият срещу опрощаване на кредитите си говори колко им е объркана вече ценностната система. Ето клипче където млад руснак коментира пропагандата и реални клипчета с тези ситуации, с които например хранят мозъците на копейките, че като отидат на война ще си оправят борчовете. Реална пропаганда вътре в руската държава, която стимулира хората да се запишат даже доброволно. Щото като е доброволно опрощавали бързите кредити.

Копейката тук иска да се гушнем с Русия, да елиминира средната класа като Путин и да му е лесно да управлява скотонаселението. Защото като няма средна класа, няма кой да пътува по екскурзийки и да види един по-добър свят. Факт е, че повечето руснаци, които са си купили тук имоти бяха от средната класа. Вече средна класа там няма. Границите им се затварят, спестявания им във валута се конфискуват и се конвертират в падащата надолу рубла, милион мъже вече са мобилизирани, а поне едно стотак хиляди от тях са мъртви или безследно изчезнали. Копейките обаче виждат в това някакъв съдбовен шанс. Щом в Русия могат да оберат средната класа и да поробят завинаги хората с военен кръвосмучещ режим, що и тука да не се пробват да пробият със същата идеология? Достатъчно озлобени индивиди с борчове към бързи кредити си имаме на родна почва, дето мразят капитализма, че плочките им в клозета са от соца и вече падат и искат Адът да се изсипе върху хората на запад или тази част от сънародниците им, които са като "западняците" (сиреч онова дето наричат "жълтопаветна сган/измет") понеже техните тоалетни (тези на жълтопаветниците) са ремонтирани, подредени и даже ухаят на френски парфюми. Като си озъбен, огладнял скот копейка искаш военен режим с казарми и зовеш извращенията на войната да дойдат и тук. Като копейка смяташ, че имаш някаква божествена мисия да пъдиш джендъри, че уж много ти пука за децата и разбира се това трябва да го правиш и на първо място щото е твой православен дълг към вечния ти освободител и щот се смяташ за недостоен поради някаква причина да си свободен без да си зависим от освободителя си. И правиш всичко възможно този освободител да дойде отново тук, но този път за постоянно, за да можеш да му оказваш вечна благодарност в краката пред нови и още по-високи и големи паметници в негова чест... На копейката цялата му жизнена мисия се състои в това да изпъди НАТО и ЕС и да се докаже като най-признателния роб към освободителя. В замяна ако не плочки в банята си, смята че поне ще му се опростят бързите кредити.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Като премахнеш средната класа и превърнеш 90% от населението в скоти, хората сами си искат войните. Защото вече не живеят добре, нямат досег с нищо нормално и там вече психиката им се обърква, няма за какво да се живее така или иначе. Като се върнат например ги чакат мутрите от бързите кредити да си погасяват кредита за водка от супермаркета. Вярват, че са най-великата държава и факта, че до сега вместо във военкоматите да направят революция веднага след като им дадат оръжията, отиват да се бият срещу опрощаване на кредитите си говори колко им объркана вече ценностната система. Ето клипче където млад руснак коментира пропагандата и реални клипчета с тези ситуации, с които например хранят мозъците на копейките, че като отидат на война ще си оправят борчовете. Реална пропаганда вътре в руската държава, която стимулира хората да се запишат даже доброволно. Щото като е доброволно опрощавали бързите кредити.

Дъра дъра дъра една камара щуротии.
Ти сериозно ли вярваш на видеа от такива канали чието съдържание е пълно с видеа с такава насоченост?
Нещо не ти ли подсказва че има нещо гнило в Дания?

Не казвам, че в Русия няма пропаганда или кредити или ненормалници които като нашенците теглят пари за всякакви глупости а после се чудят как да ги върнат, но нещата тук са твърде крайни, твърде целенасочени.

Ако ще си говорим за кредити в щатите колко народ е на улицата(Буквално) заради кредити?

А пропаганда произвежда всяк страна особено от по-силните и всички ние я слушаме, гледаме и четем всеки ден, важното обаче е да ползваме леля Агата а не веднага първосигнално да скачаме като ужилени. :)

преди 15 минути, IvanKirov написа:

Визирайки заглавието на темата - деградацията е като пищите за панделата на социализма.

Само помислете... защо нямам и един колега да хленчи за Тато. Защо колегите си намират работа да им е наблизо в София.

Що за едни все има, и не сме връзкари. И за други все няма, било то работа, пари и възможности!

Мъка ми е като почнат да ми хленчат, роднини и комшии, че и някои приятели. От куртоазия ги слушам.

Щом аз мога и те могат. Не се смятам за по-умен.

Графе кажи ко стана с вноса на коли, вър'и ли алъж-вериша?

преди 13 минути, Bubbles написа:

Дъра дъра дъра една камара щуротии.
Ти сериозно ли вярваш на видеа от такива канали чието съдържание е пълно с видеа с такава насоченост?

Видеата, които коментира момчето са официални видеа пускани от руската пропаганда, за да повдигнат бойния дух в страната. Можеш да излгедаш видеото до край. Съмнявам се, че си успял хем да го изгледаш за тия 7 минути от както си пуснах мнението, хем да си премисилил добре как да ми отговориш. В канала му можеш да се загледаш и да видиш, че той прави клипове още години преди войната и коментира не само руската действителност, но и не спестява и кривите неща идващи и от запад. Дали му вярваш въобще не ме вълнува. Ти просто се нахвърли да опонираш, а тук грешиш. 

Нещо не ти ли подсказва че има нещо гнило в Дания?

Каква Дания обсъждаш?

Не казвам, че в Русия няма пропаганда или кредити или ненормалници които като нашенците теглят пари за всякакви глупости а после се чудят как да ги върнат, но нещата тук са твърде крайни, твърде целенасочени.

Нещата в клипчето (частта за кредиторите пкшис) са си съвсем в реда на нещата. Можеш да видиш за каква бедност става въпрос в Русия и от други клипчета на влогъри, които оказват как в някои магазини заключват витрините на хладилниците, поставят алармени системи дори и на консервите със сельодка и т.н.. И имат и система за бързи кредити в суперите. Ако щеш вярвай, голяма трагедия е из бедните райони. Щом не ти е сложно да повярваш "не казвам че", защо изведнъж правиш завой да обясняваш пък как "нещата тук са твърде крайни, твърде целенасочени". Като че искаш да ми търсиш "златната среда" и някаква логика на този объркан свят. Ми има ги тия неща и то очевидно се случват в момента в Русия. Колкото по-далеч от тяхното битие, толкова по-добре. Колкото повече го разкриваме какво е, толкова по-голям шанс някой случайно четящ да се отърси малко от заблудите си (ако има такива), че там в момента е нормална държава. Та ние сме в пъти по-добре каквито и да сме.

Ако ще си говорим за кредити в щатите колко народ е на улицата(Буквално) заради кредити?

Не ме интересуват САЩ на 10000 км от тук, гледам какво искат да ни натресат от близко разстрояние. На САЩ им е през оная работа ние какви сме, защото не сме в задния им двор. Русия имат 300 пъти по-голям интерес тук да е руска провинция. В една друга тема те питах дали искаш да сме американска или руска провинция. Спомни си какво отговори.

преди 10 минути, Гражданин написа:

Не ме интересуват САЩ на 10000 км от тук, гледам какво искат да ни натресат от близко разстрояние. На САЩ им е през оная работа ние какви сме, защото не сме в задния им двор. Русия имат 300 пъти по-голям интерес тук да е руска провинция. В една друга тема те питах дали искаш да сме американска или руска провинция. Спомни си какво отговори.

Тоновете реклами на бързи кредити от близко разстояние ли идват?

И да прав си не изгледах цялото видео защото ми беше достатъчно да видя цялото съдържание на този канал, ако съм пропуснал нещо съжалявам.
Както казах пропагандата я има навсякъде не само в САЩ и от САЩ и не само в Русия и от Русия, просто ползвай леля Агата.

преди 14 минути, Гражданин написа:

Каква Дания обсъждаш?

Наистина ли ми задаваш този въпрос? :ohmy:

преди 51 минути, IvanKirov написа:

Каза някой, който не може да си плати няколко стотинки да е вип. Начи си беден иванка и онова за главата важи в пълна сила.

преди 7 минути, Bubbles написа:

И да прав си не изгледах цялото видео защото ми беше достатъчно да видя цялото съдържание на този канал, ако съм пропуснал нещо съжалявам.

Като съм прав съм прав. Включи се в разговара без да си гледал нещо, което е важно за контекста и направо почна да пишеш свойто. Явно търсиш само дозата confirmation bias.

Както казах пропагандата я има навсякъде не само в САЩ и от САЩ и не само в Русия и от Русия, просто ползвай леля Агата.

Може и да я има, но аз се концентрирам върху това да каже нещо конкретно, което искам кажа, а не в празни прикази "ми то нясякъде може да е така, само замести името". Не, конркетния проблем, който съм изложил тук е вързан с Русия, не със САЩ. Като темата бъде свързана със САЩ, тогава може да говорим за САЩ.

Наистина ли ми задаваш този въпрос? :ohmy:

Ми да, не ми стана ясно защо ми говориш за Дания.

преди 1 час, Гражданин написа:

Ми да, не ми стана ясно защо ми говориш за Дания.

Хубаво е да започнеш да четеш книги. 🙂

Цитат

Хорацио: Въображението му кипи - и той се забравя цял…

Марцел: И ний след него! Няма защо да слушаме…

Хорацио: След него всички! Ще видим докъде ще дойде туй.

Марцел: О, има нещо гнило в Дания!

Хорацио: Небето да я пази! Марцел: Да вървим!

преди 2 часа, Гражданин написа:

Може и да я има, но аз се концентрирам върху това да каже нещо конкретно, което искам кажа, а не в празни прикази "ми то нясякъде може да е така, само замести името". Не, конркетния проблем, който съм изложил тук е вързан с Русия, не със САЩ. Като темата бъде свързана със САЩ, тогава може да говорим за САЩ.

Какво означава "Аз се концентрирам"? Да разбирам че на теб не ти пречи ничия друга пропаганда освен руската? Ако е така ок, всеки има право на свое виждане.
За мен лично всяка една пропаганда е кофти, човек си има глава на раменете и тя не е за украса, за да мисли, а пропагандата създава овце.

И да наистина регирах първосигнално на клипа, видях видеата за които говориш, но те са отп реди почти 5 години, след това младежа се е съсредоточил върху анти-руските видеа и то при все че е руснак доколкото рабирам.

Ако греша поправи ме.

преди 1 час, Bubbles написа:

Хубаво е да започнеш да четеш книги. 🙂

Радвам се за теб, че смяташ, че четенето е уникално качество, което само ти от двама ни умееш. Така живееш в свят, в който се чувстваш по-умен, а от това по-хубаво самочувствие няма!

Какво означава "Аз се концентрирам"? Да разбирам че на теб не ти пречи ничия друга пропаганда освен руската? Ако е така ок, всеки има право на свое виждане.

Концентрирал съм се да защитавам конкретна позиция. Т.е. от мен поне няма да получиш неясна позиция. Всички във форума виждат, че не харесвам копейки. Докато от теб е винаги обратното, винаги бягаш по тъча и се стараеш да не нараниш руските душевни струни, да нямаш препрекания с тях. Често залиташ да обясняваш и как пропагандата има две лица, но с една такава нотка, че тази американската много повече те притеснява. 

За мен лично всяка една пропаганда е кофти, човек си има глава на раменете и тя не е за украса, за да мисли, а пропагандата създава овце.

Ами за мен ти си овца. Не заемаш истинска позиция, т.е. не казваш че можеш да отсееш категорично някакви причини (морални или изобщо), че си против копейките. Даже сигурно би могъл да изтъкнеш и такива, че им симпатизираш, но че са вредни не. Много повече наклоняват везните при теб към тях от колкото ти си мислиш, че изглежда. И ти го казвам без да се заяждам.

И да наистина регирах първосигнално на клипа, видях видеата за които говориш, но те са отп реди почти 5 години, след това младежа се е съсредоточил върху анти-руските видеа и то при все че е руснак доколкото рабирам.

Ако греша поправи ме.

Човекът от клипа е достатъчно стойностен и като съдържание на канала си, както и като човек със съдържание. Не е съгласен с войната и правителството си и му се е наложило да избяга. Никой с всичкия си и с възможности няма да стои да го могилизират, при това тия дни официално приеха в руската дума поправки в закона, според които могат да те уведомят електронно, че си с призовка. Т.е. и да си се скрил в дън земя, пак и да знаеш, и да не знаеш, вече си подгонен от закона. Няма да можеш да напуснеш страната си, няма да можеш да управляваш автомобили, недвижима собственост и т.н.. И при това думата е приела този закон с абослютно единодушие и само един въздържал се, който по-късно се поправил като казал, че е гласувал така без да иска. Ето от такава държава бяга момчето от клипа, в която някой явно взима решения сам, а тия в думата са статисти. Че как в 100 милионна държава може да има такова единодушие, нима депутатите там не са представители на големи групи хора с различни мнения? Как така няма никой който да се противопостави на бункрения дядка? В онази държава е станало лудост да се живее и да кажеш, че е пропаганда да разкажеш на белия свят за тези неща случващи се не през средновековието, а в 21 век е равностойно на това да защитаваш режима там. Очевидно има големи разлики в моралните ни компаси, ако ти определяш това за "пропаганда", което повечето хора го разбираме като дума с някакво мръсно значение. Нещо противно, насилствено втълпявано чрез репетиция и лъжи докато не го заблеят всички в хор, за да изглежда като истина.

преди 43 минути, Гражданин написа:

Концентрирал съм се да защитавам конкретна позиция. Т.е. от мен поне няма да получиш неясна позиция. Всички във форума виждат, че не харесвам копейки. Докато от теб е винаги обратното, винаги бягаш по тъча и се стараеш да не нараниш руските душевни струни, да нямаш препрекания с тях. Често залиташ да обясняваш и как пропагандата има две лица, но с една такава нотка, че тази американската много повече те притеснява.

Не, не си се концентрирал, а изпадаш в крайности.

преди 45 минути, Гражданин написа:

Ами за мен ти си овца. Не заемаш истинска позиция, т.е. не казваш че можеш да отсееш категорично някакви причини (морални или изобщо), че си против копейките. Даже сигурно би могъл да изтъкнеш и такива, че им симпатизираш, но че са вредни не. Много повече наклоняват везните при теб към тях от колкото ти си мислиш, че изглежда. И ти го казвам без да се заяждам.

Какво оначава за теб истинска позиция?
Да кресна ДОЛУ КОПЕЙКИТЕ? или ВЪН КРАВИТЕ?
Мисля че на този въпрос ти отговорих коректно в другата тема, да харесвам неща от САЩ и клоня повече към тях като начин на живот и т.н. НО това не значи че там няма трески за дялане.
Хубаво е да е започнеш да мислиш пич, виждам че, поне не си като някои други тук и това ми харесва, НО запомни, нещата никога не са само черни или само бели.
Войната започна много преди Русия да нахлуе в Украйна(И не говоря за анексирането на Крим), когато разбереш това, може би ще ти светне лампата, че "Има нещо гнило в Дания".
Не случайно те попитах и дали си за Украйна или Зеленски, но явно не ми разбра въпроса.
Колкото до този ютуб руснак, аз пък познавам украинец роден и израстнал в Киев който е против зеления, от него съм слушал още години преди тази война, че там всички само за война с Русия говорят и е пълно с откачалници.
Така че както виждаш монетата винаги има две страни, не се ограничавай само до едната. :)

Иначе най лесното е да повтарям като някои тук няколко заучени фразички и да се мисля за големия атлантик и демократ...
...а най смешното е че тези гореспоменатите гласуват за "атлантици" и "демократи" като 'Танас 'Танасов и Тиквун.

преди 13 часа, Bubbles написа:

Не, не си се концентрирал, а изпадаш в крайности.

Според теб са крайности. Аз си отстоявам мнението. 

Какво оначава за теб истинска позиция?
Да кресна ДОЛУ КОПЕЙКИТЕ? или ВЪН КРАВИТЕ?

Естествено че не. Но въпреки това се включваш в споровете, ако си 50/50 или неутрален, защо спориш с другия, че е твърде краен? 

За мен начина да изразя мнението си тук е да е се пошегувам с нещо, за да го изоблича или да го изобразя в крайности. В крайна сметка като разкостиш една тема, винаги стигаш до някаква нейна крайност. Например с копейките, махам някои неща, за да ги покажеш как изглеждат като съвсем голи. Смешни и с някакви претенции. Няма какво да се задълбочавам в съвсем фини за всичко случило му се в живота на този вид животно, за да еволюира толкова първобитно. Няма да пиша цял роман, за да му наслагвам образа. Разчитам, че хората, които са на моята позиция ще се зарадват да прочетат нещо разведряващо и описващо архетипа на копейките според общите представи, които имаме за тях ние нормалните хора.

Мисля че на този въпрос ти отговорих коректно в другата тема, да харесвам неща от САЩ и клоня повече към тях като начин на живот и т.н. НО това не значи че там няма трески за дялане.

Ми именно. Клониш към тях заради "начина на живот". Ето това е, нормалните хора искат повече такъв начин на живот. Не съветски по много обясними причини. В живота на съветския човек има много абсурди. Но копейката някак си ги обича, вирее най-добре в абсурди. Аз не искам да живея в абсурди, ако сега има такива в капиталистическото демократично ежедневие, което що годе е напреднало за последните си години, връщането в копейков режим с казарми и криворазбран руски соц те ще се не удвоят, не утроят, ами ще се умножат в пъти! Затова колкото се може ще разобличавам копейки. Краен или не, всеки писател тук си има право да си пише неговото. И не те уча какво да мислиш, обясянвам си позицията.

Хубаво е да е започнеш да мислиш пич, виждам че, поне не си като някои други тук и това ми харесва, НО запомни, нещата никога не са само черни или само бели.
Войната започна много преди Русия да нахлуе в Украйна(И не говоря за анексирането на Крим), когато разбереш това, може би ще ти светне лампата, че "Има нещо гнило в Дания".
Не случайно те попитах и дали си за Украйна или Зеленски, но явно не ми разбра въпроса.
Колкото до този ютуб руснак, аз пък познавам украинец роден и израстнал в Киев който е против зеления, от него съм слушал още години преди тази война, че там всички само за война с Русия говорят и е пълно с откачалници.
Така че както виждаш монетата винаги има две страни, не се ограничавай само до едната. :)

Цял свят вижда, че агресорът е Русия. Тя влезе в чужда суверена държава на пук на международното право. Така ли се прави в 21 век? Вместо да наложи себе си чрез своята култура, цивилизация и икономика, тя реши да влезе с танкове в държава, която не представлява никаква опасност за нея. Русия вече има ядрени оръжия  и хиперзвукови ракети, на нея ѝ трябват територии, с които да възпира НАТО. Тази война е чисто и просто завоевателна специална бизнес операция. Ако Украйна беше тази която беше нападателката в случая, мислиш ли, че светът щеше да застане на страната ѝ? Какъвто и президент да сложиш в тези условия на нападната държава или на такава, която предстои да бъде нападната от империята, с която граничи, той ще е в много сложна ситуация. Та не знам какво има да му разкостваме личността. Това, че Русия напада Украйна не е заради Зеленски. Тази война се е подготвяла много много отдавна.

В Берлин никоя книжарница или библиотека не ми искат книгите. Обиколих Берлин да ПОДАРЯ книги. БЕЗПЛАТНО. Това, ако не е деградация.

преди 25 минути, АСПЕКТ написа:

В Берлин никоя книжарница или библиотека не ми искат книгите. Обиколих Берлин да ПОДАРЯ книги. БЕЗПЛАТНО. Това, ако не е деградация.

И кви толков книги раздваш?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.