Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината.

Featured Replies

преди 2 минути, PigMan9 написа:

Защото навсякъде е скъпо; капитализмът и световен политически строй, а не локален.

300 евро? Хаха... 🤣 С 300 евро дори ш компютър не можеш да си купиш.

Цените са такива, каквито ги определят тези, които имат властта да решават какво са пари. Ако от wall Street се обадят по телефона и кажат, ме искат инфлация и цанкрути на икономиката, сред които държавата да взема кредити от тях, тогава ще има инфлация, банкрути и държавата ще взема кредити от тях.

Ако един бизнес е конкурентен, ще бъде асимилиран от друг, по-голям бизнес с цел елиминиране на конкуренцията.

Защо Microsoft купи Skype? За да го съсипе, за да може Teams да си наложи.

Защо Facebook купи WhatsApp? За да избегне вероятно конкуренция и загуба на потребители.

Mergers & Acquisitions = монополизация от страна на по-голяма корпорация, купуваща по-малка услуга, за да избегне нарастваща конкуренция. И сред като бъде извършена покупката и сливането, монопола отново си слага такава цена, каквато си поиска - нима няма конкуренция и заплаха, че някой друг ще предложи по-малка цена, което би довело до загуба на клиенти.

Виж какво правят частните insurance companies в САЩ, източникът на модерния капитализъм:

IoXza8a.png

И това е САМО за линейка. За обикновени лечения и лекарства да на говорим. За инсулин? Ами, виж сам:

23127.webp

Споменавам точно инсулина, тъй като той е от особено значение в САЩ, където на хранителната индустрия й е дадена пълна свобода да заменя храната с фалшива храна, имитиращи продукти, да продава захарни имитации на храна:

U-S-vs-Uk-heinz-ketchup-ingredients.webp

Като резултатите следва да бъдат:

global-consumption-Graph1.webp

Dp-Nd-UMe-XUAAEHA4.webp

Заплати също няма, както се вижда тук:

mqhUXdR.png

pRUdCad.png

Простотия до шия - отивай да бачкаш за някого - не се опитвай да мислиш! За мисленето си има хор!

преди 4 минути, Bubbles написа:

аз съм държавен служител.

Ей това е големия проблем! А аз никога не съм бил! бил съм 22 години наемен работник (макар и малък "началник") в частния сектор. Последните години в бг съм работодател. Изкарвам си парите за гевезелъците сам! Дтржавен работник....бахти

• Отговори 3,8k
  • Прегледи 197,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То социализъма е недоносче ясно, въпроса е тия които се пребоядисаха след 89та и се главиха СДС и т.н. големите демократи и всички техни производни до днес какво направиха? Отговора е Нищо и половина.

Публикувани изображения

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Простотия до шия - отивай да бачкаш за някого - не се опитвай да мислиш! За мисленето си има хор!

Аз работя. Защо мислиш, че съм безработен? Нали знаеш, че плащането на данъци и такси е задължително, за да се избегне арест? Ако не работех, нямаше да имам пари да плащам такси и данъци. Ако не плащам такси и данъци, ще ми пратят съдебен изпълнител, който да ми вземе всичко. Фактът, че мога да пиша във форума означава, че имам компютър/телефон/таблет/телефон и зарядно. Щом имам тези неща, значи плащам такси и данъци и не са ми ги взели и не са ме върнали в първи клас.

преди 12 минути, NewRedDragon написа:

Последните години в бг съм работодател.

Отново променяш версията. Преди няколко дена каза, че си войник и имаш договори във военните бази на НАТО в България.

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Аз работя. Защо мислиш, че съм безработен? Нали знаеш, че плащането на данъци и такси е задължително, за да се избегне арест? Ако не работех, нямаше да имам пари да плащам такси и данъци. Ако не плащам такси и данъци, ще ми пратят съдебен изпълнител, който да ми вземе всичко. Фактът, че мога да пиша във форума означава, че имам компютър/телефон/таблет/телефон и зарядно. Щом имам тези неща, значи плащам такси и данъци и не са ми ги взели и не са ме върнали в първи клас.

Съмнявам се!

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Отново променяш версията. Преди няколко дена каза, че си войник и имаш договори във военните бази на НАТО в България

Не съм казал, че съм войник - да не съм луд. Казах, че работя с почти всички бази на НАТО в бг по договор, като подизпълнител. Какво точно - няма да ти кажа! Само ще ти кажа, че си плащат добре и редовно и договорите, реално са с бг министерството и са подписани след съответните процедури

преди 7 часа, Гражданин написа:

Не знам какво ви пречи толкова демокрацията. Ако се беше запазил прехваления соц, сега нямаше да ходите на почивки по чужбина, даже на нашето море щяхте да чакате да се наредите за почивна станция с обща тоалетна за целия лагер и щяхте да чакате за кола и да си износвате гащите по 10 години. А ако някой си ги носи по толкова и сега си е негов проблем, а не на икономиката или държавата, защото по магазините има всичко и има дори хора на МРЗ, които са с айфони. За соц бленуват в момента онези, които завиждат на училите и сполучилите. Соцът е да се сполучиш без кой знае какви усилия с място в един общ, еднотипен, сив, мизерен и скучен живот, което обаче не дразни, защото таванът е общ за всички, включително и за умните и можещите, онези които най-много дразнят несполучилия днес и които той най-много хока с ругатни, когато се погледне сам и погледне тях с мощните им коли. Надявал се е демокрацията да му даде и на него както му е давала по соца ама не. Някак си така хубаво му става на двойкаджията ако знае, че няколко етажа под него и над него доценти, лекари и инженери имат едни и същи мебели и ел уреди като него простия общак и да няма за какво да им завижда. Сега обаче се пръска от яд, че не разбира какво е четене и как така с неговите ниско платени общи дейности не може да си докара фиша за заплата на някой, който знае няколко езика. По-хубаво му е всичко да се върне по старо му и всички да станат равни пред партията па така даже този път може и да му се получи по-добре и от на другите, защото знае, че за да си дръпне малко по-нагоре статута от останалите трябва просто да слуша партията какво казва и да бие и доносничи по когото трябва.

Щооо? Тая твоя бленувана демокрация, дет описваш, така разпалено, какво ти/ни донесе? Какво е в момента? Всички неграмотни или слабограмотни, но нагли, си плащат и купуват дипломи, и ай, чичо и вуйчо, ще бутне едно рамо. Трагедия. Пълна трагедия! 1 на 100 от завършилите през 20 век са професионално подготвени със знания и практика и имат желание да надграждат. От скрап нагоре са. Тотални мързели и непукисти са. Смятат, че всички са им длъжни. И ходят на почивки нон-стоп, щот грабят незаслужено. Нямат ни етика, ни морал, ни реална себеоценка. Безполезни паразити/консуматори.  

преди 26 минути, NewRedDragon написа:

Ей това е големия проблем! А аз никога не съм бил! бил съм 22 години наемен работник (макар и малък "началник") в частния сектор. Последните години в бг съм работодател. Изкарвам си парите за гевезелъците сам! Дтржавен работник....бахти

Лошо няма, важното е да си доволен. :)

преди 11 минути, PigMan9 написа:

Значи си многоимотен. Да не си наследствен реститут, някакъв? Скръндзав ...

Колко па да са тия данъци за един гражданин от средната класа, че чак пак арест да го чака. Малее, как се правиш на "ранена" кокошка, тиии! 

Как издържаш в тая роля, не знам?! 

На кое летище си сега? 

преди 13 минути, Bubbles написа:

Лошо няма, важното е да си доволен. :)

Може да бъде изображение с текстово съобщение

;) 

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

Няма да съм доволен, докато ссере/рассия съществува на картатат на Света!

Откъде тая целенасочена омраза в теб?

Нещо си пострадал и търсиш мъст ли? 

319325814_10229841090313528_1530835011931195990_n.jpg

Обичам шегата и хумора, и ги използвам постоянно. :) 

Истината е, че отричам агресията в всякаква форма. Не робувам на "съвети", комисии и т.н. Има ли сборище, значи, копаят ров. Кой разбрал, разбрал. 

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Да!

Трябва да се научиш и да губиш, в тоя живот. Що за играч си? 

Индивидуалната вендета, ако е самоцел, може и да те погуби. Както ментално, така и физически. 

преди 21 минути, NewRedDragon написа:

Няма да съм доволен, докато ссере/рассия съществува на картатат на Света!

Защо мразиш Русия?

преди 8 минути, Fay написа:

Трябва да се научиш и да губиш, в тоя живот. Що за играч си? 

Индивидуалната вендета, ако е самоцел, може и да те погуби. Както ментално, така и физически. 

Това са обременености, от тях измъкване няма. Дедо е казал комунистити и руснацити са лошите, значи край.

преди 11 минути, Bubbles написа:

Това са обременености, от тях измъкване няма. Дедо е казал комунистити и руснацити са лошите, значи край.

Дядо/вците/ съм ги виждал само на b/w снимка - гори и не знаем къде са погребани (ако са изобщо) - фабриканти били, врагове на народа.... Е сега си имате един голям и вече доста богар .....голям ВРАГ! Поне 90% от имотите си прибрах

Така, че не се изказвай - сържавен служител...сигурно някъф даскал по нищология

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Ако цената ти не е конкурентна, то няма да имаш клиенти

Освен ако стоката не е здравето и животът на клиентът ти, буквално. Който бива изнудван поради състоянието си. А твоята конкуренция е всъщност незначителна, или си в картел с тях. Всъщност храната е нещо от не по-малка необходимост от излекуването от болест. Но там производителите и преработвателите са наистина много и конкуренцията е реална. Така че, не са чак толкова хората, в западният свят, от тези разполагащи с достатъчно, че да имат устройство да пишат тук, които наистина осъзнават, колко необходима е храната и водата. Поради достъпността им за тях, те ги приемат за даденост. Същите обаче, поне 90+% от тях, въпреки че не биха отказали да заплатят шестцифрена сума за операция, не биха дали същата сума за глътка вода, която всеки ден ги спасява от смърт от обезводняване. Защо услугите на лекарите в сащ, са надценени със стотици пъти над тези на прокарващите инфраструктура строители на водопроводи. Дори до стотици пъти. Защо за излекуване, ако е възможно, или за операция и поддържащо "лечение", а всъщност подтискане на симптомите на нелечими заболявания, се заплаща хиляди пъти по-скъпо, отколкото за други важни за оцеляването блага? 

Грррррррррррррррррр, онези просто не се спирт.............. гнусните предателки в оня форум искат да останем без АЕЦ и да останем на тъмно и студено, че да нямало нищо руско у нас.................Не спират да ме нервират.....................

Отвратително е....................Как у нас се нароиха толкова много предатели? Как още има хора, живеещи в 90 - те и времето на сините идеи? Толкова са неадекватни, освен дразнещи..............

Не разбирам защо не си стегнат багажа и не заминат за обетована земя САЩ,  ами ни поучават тук и ни размахват пръст..................

Престъпление е да сме зависими от чужди държави за електричество! Престъпление!

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Освен ако стоката не е здравето и животът на клиентът ти, буквално. А твоята конкуренция е всъщност незначителна, или си в картел с тях. Всъщност храната е нещо от не по-малка необходимост от излекуването от болест. Но там производителите и преработвателите са наистина много и конкуренцията е реална. Така че, не са чак толкова хората, в западният свят, от тези разполагащи с достатъчно, че да имат устройство да пишат тук, които наистина осъзнават, колко необходима е храната и водата. Поради достъпността им за тях, те ги приемат за даденост. Същите обаче, поне 90+% от тях, въпреки че не биха отказали да заплатят шестцифрена сума за операция, не биха дали същата сума за глътка вода, която всеки ден ги спасява от смърт от обезводняване. Защо услугите на лекарите в сащ, са надценени със стотици пъти над тези на прокарвашите инфраструктура строители на водопроводи. Дори до стотици пъти. Защо за излекуване, ако е възможно, или за операция и поддържащо "лечение", а всъщност подтискане на симптомите на нелечими заболявания, се заплаща хиляди пъти по-скъпо, отколкото за други важни за оцеляването блага? 

Няма "освен" - щом нещо се продава, то си има цена. Ако не те устройва цената - търсиш друго решение. Мен това нр не засяга

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Дядо/вците/ съм ги виждал само на b/w снимка - гори и не знаем къде са погребани (ако са изобщо) - фабриканти били, врагове на народа.... Е сега си имате един голям и вече доста богар .....голям ВРАГ! Поне 90% от имотите си прибрах

Така, че не се изказвай - сържавен служител...сигурно някъф даскал по нищология

Пресолваш манджата приятел.
Ясно ми беше че историята ти е такава.
Всеки строй си има жертви, така е откакто свят светува и така ще бъде винаги, твоите дядовци са били убити от едните, моите пък са били пленници на другите, на някого другиго дядовците са били убити от царете по царско време...
...накратко монетата винаги има две страни.
Важното е ние да не се поддаваме на тези неща а да гледаме и да казваме нещата такива каквито са. Омразата не носи нищо добро и никога не е добър съветник.
Бъди здрав и не се поддавай на тези емоции. :)

преди 5 минути, Anneliese написа:

Грррррррррррррррррр, онези просто не се спирт.............. гнусните предателки в оня форум искат да останем без АЕЦ и да останем на тъмно и студено, че да нямало нищо руско у нас.................Не спират да ме нервират.....................

Отвратително е....................Как у нас се нароиха толкова много предатели? Как още има хора, живеещи в 90 - те и времето на сините идеи? Толкова са неадекватни, освен дразнещи..............

Не разбирам защо не си стегнат багажа и не заминат за обетована земя САЩ,  ами ни поучават тук и ни размахват пръст..................

Престъпление е да сме зависими от чужди държави за електричество! Престъпление!

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

Бамери си собствени суровуни за електричество

Нищо руско не трябва да мярка, там където съм решил да живея в настоящия момент

ПС https://dnesnews.bg/френска-компания-е-готова-да-доставя-я/

В България не е имало комунизъм, а държавен капитализъм. Сега където му викате демокрация, това си е чист комунизъм. Никаква демокрация. В момента в България властват комунистите. Техните партийни лидери.

А зад тях е новият Съветски съюз наречен ЕС.

Къде видяхте демокрация в България?

преди 4 минути, Bubbles написа:

Дедо е казал комунистити и руснацити са лошите, значи край.

Това не го разбрах. Мисля, че тук е по-скоро строго индивидуално и свързано с родословното дърво. В моя род имам пра-дядо, който е бил заточен в Сибир, там е създал паралелно семейство, от наличното в БГ, невярващ, че ще оцелее и ще се завърне в Родината си. Дядо ми пък друга история. Затворен в Белене, като провокатор срещу комунистическия ред, оставяйки жена с две деца. 

Мии, какво да кажа ... съдба. Аз не подценявам миналото на фамилията си, но се опитвам да гледам реалистично и човешки на ситуацията в момента. Чета и подбирам инфото, търся нещо реално и адресиращо/обясняващо моето ежедневие. Докато сме свободни, ще можем да бъдем себе си. Тук е разковничето. Става все по-трудно с всеки ден, но надеждата ни крепи. А аз вярвам в доброто. Колкото и късно, то ще се прояви. 

преди 7 минути, Bubbles написа:

Пресолваш манджата приятел.
Ясно ми беше че историята ти е такава.
Всеки строй си има жертви, така е откакто свят светува и така ще бъде винаги, твоите дядовци са били убити от едните, моите пък са били пленници на другите, на някого другиго дядовците са били убити от царете по царско време...
...накратко монетата винаги има две страни.
Важното е ние да не се поддаваме на тези неща а да гледаме и да казваме нещата такива каквито са. Омразата не носи нищо добро и никога не е добър съветник.
Бъди здрав и не се поддавай на тези емоции. :)

Tи що си в Лил тогава? Що не викаш в бг за "Ударник" - с. Плещево?

преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Няма "освен" - щом нещо се продава, то си има цена. Ако не те устройва цената - търсиш друго решение. Мен това нр не засяга

:ohmy: Не всичко е на всяка цена! 

Тъжно ми е да прочета от теб подобна мисъл. 

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

В България не е имало комунизъм, а държавен капитализъм. Сега където му викате демокрация, това си е чист комунизъм. Никаква демокрация. В момента в България властват комунистите. Техните партийни лидери.

А зад тях е новият Съветски съюз наречен ЕС.

Ето и министерството на пропагандата.

YouTube 

61b254e96a289.jpeg

Ето 9 фирми държат целият бизнес в света.

Пепси, Кока-Кола, Нестле, Данон, Монделиз, Kellogg’s, Kraft Heinz, Mars и Unilever.

konzerne.jpg

11902254_1001098966601500_4161959829410442839_n.jpg.cbf4c919f2978308ab920ccbce5773ab.jpg

11406517_418857448294231_4963151698553115626_n.jpg.2882d1373b3a1ce2cae1d80323055222.jpg

преди 22 минути, АСПЕКТ написа:

Ами как къде? В свободата на индивидуалните избори. Днес решавам, че ще напусна настоящия си работодател и го напускам. Днес решавам, че ще замина за Германия и заминавам. Днес решавам, че ще застрелям Петкан и ще го застрелям. Днес решавам, че ще метна Ангелина и ще я метна.  ... Още примери, искаш ли?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.