Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината.

Featured Replies

Не знам какво ви пречи толкова демокрацията. Ако се беше запазил прехваления соц, сега нямаше да ходите на почивки по чужбина, даже на нашето море щяхте да чакате да се наредите за почивна станция с обща тоалетна за целия лагер и щяхте да чакате за кола и да си износвате гащите по 10 години. А ако някой си ги носи по толкова и сега си е негов проблем, а не на икономиката или държавата, защото по магазините има всичко и има дори хора на МРЗ, които са с айфони. За соц бленуват в момента онези, които завиждат на училите и сполучилите. Соцът е да се сполучиш без кой знае какви усилия с място в един общ, еднотипен, сив, мизерен и скучен живот, което обаче не дразни, защото таванът е общ за всички, включително и за умните и можещите, онези които най-много дразнят несполучилия днес и които той най-много хока с ругатни, когато се погледне сам и погледне тях с мощните им коли. Надявал се е демокрацията да му даде и на него както му е давала по соца ама не. Някак си така хубаво му става на двойкаджията ако знае, че няколко етажа под него и над него доценти, лекари и инженери имат едни и същи мебели и ел уреди като него простия общак и да няма за какво да им завижда. Сега обаче се пръска от яд, че не разбира какво е четене и как така с неговите ниско платени общи дейности не може да си докара фиша за заплата на някой, който знае няколко езика. По-хубаво му е всичко да се върне по старо му и всички да станат равни пред партията па така даже този път може и да му се получи по-добре и от на другите, защото знае, че за да си дръпне малко по-нагоре статута от останалите трябва просто да слуша партията какво казва и да бие и доносничи по когото трябва.

• Отговори 3,8k
  • Прегледи 197,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То социализъма е недоносче ясно, въпроса е тия които се пребоядисаха след 89та и се главиха СДС и т.н. големите демократи и всички техни производни до днес какво направиха? Отговора е Нищо и половина.

Публикувани изображения

10574450_10202616132788413_2129211189777262051_n.jpg.4158009bff43dddcc3eb938acdb211f7.jpg

преди 17 часа, NewRedDragon написа:

А защо болницата не генерира приходи? По смисъла на закона, болниците са търговски дружества. Съвсем близо до Варна (в Румъния) има превъзходна белодробен диспансер

За кого искаш болницата да генерира доход? Да, по смисъла на закона, болниците са търговски дружества; болниците са ЧАСТНИ търговски дружества - генерират доход за собствениците, а не за държавата.

По темата:

Да, има дегенерация. Една от следващите стъпки за разлагането на обществото и в Европа, е налагането на инстанбулската конвенция, която е инструмент за социално инженерство, който подменя ценности под претекст борба с насилие. Писал съм доста по темата... Ако искате да видите едно кратко обяснение относно инстанбулската конвенция и това как ще доведе до подмяна на целеви ценности, прочетете средния отговор:

Видях, че в тази тема (в темата, в която пиша в момента) един от основните тролове и спамери лъже и използва лъжлива реторика в полза на Запада, и срещу социализма. За да видите защо на Запад няма утопия, както твърди въпросния трол (и грантомотивираните пропагандисти, медии за фалшиви новини и фалшивите "анализатори", "експерти" и "икономисти"), публикуващ безсмислени meme-та, прочетете следния отговор:

преди 15 часа, Bubbles написа:

Милчкия, той и наклонности имал.

Че той изобщо знае ли какво е Евразия? Сигурно си мисли, че Евразия е държава, където живеят лоши комунистически диктатори, репресиращи хората. 🤣🤣🤣🤣 Колко ли време ще му отнеме да разбере, че Евразия не е държава, а континент, нямащ нищо общо със социализъм и комунизъм, нямам идея. 🤣

преди 15 часа, Bubbles написа:

Не е лошо малко да разнообразиш репертоара. :)

Не е нужно да обръщаш внимание на този човек - той е форумен трол, провокато и спамер, чиято цел е да дразни и предизвиква. Въпросният човек никога не написа каквото и да е смислено нещо, и винаги пусна някакви безсмислени картинки и отговори. Примерно, мен винаги ме цитира извън контекст и задава някакъв въпрос или пише нещо, което няма абсолютно нищо общо с темата, и целта е да дразни... ето примери:

ox7hvcT.png

bBg7JTV.jpg

OtIesEf.jpg

x8OnaGh.jpg

6R5MuTL.png

Във форума има още няколко като него. Може би са платени, може би не са платени. Реално, това, което говорят няма никакво значение и стойност, и не си заслужава да им се обръща внимание. Колкото повече им отговаряш, толкова повече ги мотивираш да пишат, провокират и дразнят. Аз на въпросния човек от доста време не му отговарям на безсмислените спам-отговори.

Относно лъжите на троловете за социализма, те са просто това... лъжи. За да се отървете от лъжите на грантомотивираните пропагандисти срещу социализма, можете да гледате следните видео клипове, които дават подробна информация относно положението, което беше по времето на социализма и се обясняват фактите, които грантомотивираните пропагандисти умишлено премълчават:

(БЕЛЕЖКА: Обърках реда, по който трябваше да подредя видео клиповете. Всички клипове са подредени по ред, освен последния клип. Последния клип е първата част - затова гледайте първо него)

преди 37 минути, PigMan9 написа:

За кого искаш болницата да генерира доход? Да, по смисъла на закона, болниците са търговски дружества; болниците са ЧАСТНИ търговски дружества - генерират доход за собствениците, а не за държавата.

Частните болници са си частни. И естествено че ще генерират печалба за собственика, който е инвестирал средства в тези дружества. И естествено собственика търси печалба от тези инвестиции. В конкретния случай, т.нар. ТубДиспансер е Частна ОБЩИНСКА собственост. Просто собственика (в случая Община Варна), спря финансирането на това СВОЕ дружество по ред причини. Кое не ти е ясно? Безплатен обяд няма - като искаш някаква услуга или стока - плщаш за нея!

преди 19 часа, _nib_ написа:

Че защо трябва да генерира приходи?

Аааааа.Не ми отговаряй.Сетих се.

Защото един или шайка от продажниците са решили да въведът...оппа американския модел в здравеопазването.

Защото е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО! И какво лошо намираш в т.нар Американски модел? Имаш нужда от мед. помощ - плща= си. Ако не можеш = гониш държавните измислени лечебни заведения

преди 2 часа, PigMan9 написа:

Не е нужно да обръщаш внимание на този човек - той е форумен трол,

Защо така си правила през соца с братовчеда

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Защото е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО! И какво лошо намираш в т.нар Американски модел? Имаш нужда от мед. помощ - плща= си. Ако не можеш = гониш държавните измислени лечебни заведения

Какво лошо има ли. Че цените са в небето?

Относно лъжите на троловете за социализма

Защо си трол от соца

току-що, Sliderum2 написа:

За всеки соц трол като тебе цените са до небето но никой от вас не е избягал към соц райските държави. 

Във форума има още няколко като него.

Защо соц троловете сте много 

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Цените са такива, каквито пазарите на съответната стока/услуга определят. Ако цената ти не е конкурентна, то няма да имаш клиенти. Ти да не искаш  примерно да ти правят някакви процедури с апаратура за стотици хиляди USD, а да не плащаш?

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Цените са такива, каквито пазарите на съответната стока/услуга определят. Ако цената ти не е конкурентна, то няма да имаш клиенти. Ти да не искаш  примерно да ти правят някакви процедури с апаратура за стотици хиляди USD, а да не плащаш?

Kато им е "скъпо" на троловете що не бягат от тука

преди 3 минути, Coco1 написа:

Скъпо им е, защото са мързеливи и некадърни! Искал 100 EUR надник.... Ами да изработи за мен 300 = ше му дам 100. Ама, като не може да изработи и 100 - ще му дам 5 и толкова!

преди 15 минути, NewRedDragon написа:

Скъпо им е, защото са мързеливи и некадърни! Искал 100 EUR надник.... Ами да изработи за мен 300 = ше му дам 100. Ама, като не може да изработи и 100 - ще му дам 5 и толкова!

С това мислене скоро и талибаните ще гоните.

преди 19 минути, NewRedDragon написа:

И през соца им беше скъпо ма там траеха щот изчезваха инак. 

преди 2 минути, Bubbles написа:

Талибаните ли те подгониха соц балоне

• Автор
преди 25 минути, NewRedDragon написа:

Най-куцата здравна система...

Преди години бих ти препоръчал филма на Майкъл Мур-

1401053224-27324-286.jpg

Там сравнява тяхната с канадската,френската,испанската,италианската че и кубинската.

Ама плъзналите като чума либерасти разсипаха здравните системи в целия свят.

Таа едно от нещата които ми направи впечатление-инхалаторче против астматичен пристъп в прехваления ,,износител на демокрация"-50 долара.

Натовари четирима астматици на гумена лодка...отидоха в Куба...Следваща сцена-една жена плаче...от мъка...Щото там същото инхалаторче струва...5....цента.

Друг момент-работник си прецаква безименния пръст на дясната ръка,трябва да се възстановяват сухожилия,кръвоносни съдове.

Техните кожодери му искат 24 000 долара.

Мед.застраховката естествено не покрива сумата.

Следва фиктивен брак с канадка,щото там същата операция струва....0....Зеро бе.

В Англия...Имаше гише в поликлиниката на входа.Ако имаш доход под...не помня сумата,даваш билетчето от траспорта и веднага ти дават парите.

преди 4 минути, Bubbles написа:

ЩО? Да не би във Дранция да изработваш 10 EUR, пък да ти дават 100? А пък за талибаните - малко ме интересува - варианти много - ще си внеса други, ако се налага. Или се прибирам и пак не ми пука

преди 2 минути, _nib_ написа:

Натовари четирима астматици на гумена лодка...отидоха в Куба...Следваща сцена-една жена плаче...от мъка...Щото там същото инхалаторче струва...5....цента.

Браво дядо Гошко-трол всяка соц пропаганда я захапваш  Чугуна ти е доживот

преди 5 минути, _nib_ написа:

Най-куцата здравна система...

Преди години бих ти препоръчал филма на Майкъл Мур-

1401053224-27324-286.jpg

Там сравнява тяхната с канадската,френската,испанската,италианската че и кубинската.

Ама плъзналите като чума либерасти разсипаха здравните системи в целия свят.

Таа едно от нещата които ми направи впечатление-инхалаторче против астматичен пристъп в прехваления ,,износител на демокрация"-50 долара.

Друг момент-работник си прецаква безименния пръст на дясната ръка,трябва да се възстановяват сухожилия,кръвоносни съдове.

Техните кожодери му искат 24 000 долара.

Мед.застраховката естествено не покрива сумата.

Следва фиктивен брак с канадка,щото там същата операция струва....0....Зеро бе.

В Англия...Имаше гише в поликлиниката на входа.Ако имаш доход под...не помня сумата,даваш билетчето от траспорта и веднага ти дават парите.

Като на филм, а :) 

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

ЩО? Да не би във Дранция да изработваш 10 EUR, пък да ти дават 100? А пък за талибаните - малко ме интересува - варианти много - ще си внеса други, ако се налага. Или се прибирам и пак не ми пука

Добре е да мислиш преди да се изхвърляш. :)

преди 8 минути, Coco1 написа:

Талибаните ли те подгониха соц балоне

Напоследък все прасета ме гонят, едното хакер, другото кон с капаци, надам се поне за коледа за разнообразие да се появи некой елен.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Напоследък все прасета ме гонят, едното хакер, другото кон с капаци, надам се поне за коледа за разнообразие да се появи некой елен.

Само талибани вечем за тебе соц балоне

преди 3 минути, Bubbles написа:

Добре е да мислиш преди да се изхвърляш. :)

Мисля за това, което си заслужава! Зададох ти въпрос - колко изработваш и колко ти плащат?

преди 8 минути, Coco1 написа:

Само талибани вечем за тебе соц балоне

Мноо си зъл де, пусни поне една сърничка.

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)

преди 44 минути, Coco1 написа:

Защото навсякъде е скъпо; капитализмът е световен политически строй, а не локален.

преди 39 минути, NewRedDragon написа:

300 евро? Хаха... 🤣 300 евро не са пари, с които може да имаш нормален ш достоен живот.

преди 47 минути, NewRedDragon написа:

Цените са такива, каквито ги определят тези, които имат властта да решават какво са пари. Ако от Wall Street се обадят по телефона и кажат, ме искат инфлация и цанкрути на икономиката, сред които държавата да взема кредити от тях, тогава ще има инфлация, банкрути и държавата ще взема кредити от тях.

Ако един бизнес е конкурентен, ще бъде асимилиран от друг, по-голям бизнес с цел елиминиране на конкуренцията.

Защо Microsoft купи Skype? За да го съсипе, за да може Teams да си наложи.

Защо Facebook купи WhatsApp? За да избегне вероятно конкуренция и загуба на потребители.

Mergers & Acquisitions = монополизация от страна на по-голяма корпорация, купуваща по-малка услуга, за да избегне нарастваща конкуренция. И сред като бъде извършена покупката и сливането, монопола отново си слага такава цена, каквато си поиска - нима няма конкуренция и заплаха, че някой друг ще предложи по-малка цена, което би довело до загуба на клиенти.

Виж какво правят частните insurance companies в САЩ, източникът на модерния капитализъм:

IoXza8a.png

И това е САМО за линейка. За обикновени лечения и лекарства да на говорим. За инсулин? Ами, виж сам:

23127.webp

Споменавам точно инсулина, тъй като той е от особено значение в САЩ, където на хранителната индустрия й е дадена пълна свобода да заменя храната с фалшива храна, имитиращи продукти, да продава захарни имитации на храна:

U-S-vs-Uk-heinz-ketchup-ingredients.webp

Като резултатите следва да бъдат:

global-consumption-Graph1.webp

Dp-Nd-UMe-XUAAEHA4.webp

Заплати също няма, както се вижда тук:

mqhUXdR.png

pRUdCad.png

Мислиш ли, че е редно да има такива високи цени, ако няма растеж на заплатите? Ако заплатите също растяха заедно с цените и изкуствената инфлация, положението щеше да бъде по-добре.

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Мисля за това, което си заслужава! Зададох ти въпрос - колко изработваш и колко ти плащат?

Изработвам това което ми плащат, аз съм държавен служител. :)

И пак ти казвам, не се изразяваш правилно. :)

преди 15 минути, _nib_ написа:

Натовари четирима астматици на гумена лодка...отидоха в Куба...

щото нямали 50 долара, зарад туй тръгнали на околосветско пътешествие с гумена лодка, че да дирят евтинкото - астматиците. :biggrin::biggrin::biggrin:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.