Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината.

Featured Replies

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Пак те питам - кога за последно беше в САЩ? И защо пишеш простотии? Аз за 22 година в САЩ, защо не видях подобно нещо?

Пак си извън време и пространство :) М/у другото, закона за осигуряващ федерална защита на еднополовите бракове, беше подписан от Президента на САШ на 12 Декември и вече е в сила за цялата територия (това е Федирален закон).

И защото си тъп, да ти обясня:

Законът задължава правителството да признае брака, ако е законен в щата, в който е сключен, което означава, че такива бракове ще могат да бъдат легитимирани, тъй като гей браковете са разрешени в някои от американските щати. Но не забранява на щатските власти да блокират еднополови или междурасови бракове, ако Върховният съд им е разрешил да го направят.

Спри с филмите +21! Пиши си BIOS-а за елбрус!

Не си ги видял, тъй като не се случва във всеки щат. Ти в кой щат си? Ако не си в някой от най-либералните, нормално е да не ги виждаш тези неща.

Да, много добре знам какво е федерален закон; това е вид закон, който задължава всички щати да правят това, което изисква тази закон.

преди 1 час, Beemo написа:

Ей, престани с тези простотии и думички, които си чул от някъде но, не разбираш изобщо.

Познавам Американци, доста. Половината от тях, са много набожни. Ако някой реши, да им говори на децата нещо различно, от Сътворението... Ще стане война. И не просто като в България, три дена ихо и после тихо.

А война, истинска.

Кой ти каза, че не разбирам думите, които употребявам?

преди 1 час, Beemo написа:

При това положение, защо някой престъпник, да не саже аз съм би/три и т.н. И да му смегчат вината?

Защото промените в правната система все още не са толкова напреднали.

И не става въпрос просто за права и привилегии за ЛГБТ хора, а за престъпниците като цяло. Хомосексуалността не е престъпление, да знаеш. Законите против престъпността се разпускат и премахват, като този процес се случва бавно и незабележимо. Последната жертва е закона за платената гаранция; опитват да го махнат, въпреки че промените са обявени за противоконституционни.

Неоспорим факт е, че правната система бива реформирана по начин, при който работи в полза на престъпниците, против жертвите на престъпления.

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 188,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То социализъма е недоносче ясно, въпроса е тия които се пребоядисаха след 89та и се главиха СДС и т.н. големите демократи и всички техни производни до днес какво направиха? Отговора е Нищо и половина.

• ...ориентиран казваш... ...ти,горкия,си толку ориентиран... ...колкото е мисирка накълвала се с джибри изсипани зад ракиджийницата...

Публикувани изображения

преди 14 минути, PigMan9 написа:

Да, много добре знам какво е федерален закон; това е вид закон, който задължава всички щати да правят това, което изисква тази закон.

Явно нищо не знаеш! Върховния съд (от 9 съдии) има право да дава разрешение за "неспазване" в определени случаи. В САЩ не се работи по принципите на т.нар "Римско право". Прецедента е фактор!

преди 15 минути, PigMan9 написа:

Кой ти каза, че не разбирам думите, които употребявам?

Аз ти го казвам, въз основа, на твоите. Нямаш си и на представа.

преди 16 минути, PigMan9 написа:

Защото промените в правната система все още не са толкова напреднали.

И не става въпрос просто за права и привилегии за ЛГБТ хора, а за престъпниците като цяло. Хомосексуалността не е престъпление, да знаеш. Законите против престъпността се разпускат и премахват, като този процес се случва бавно и незабележимо. Последната жертва е закона за платената гаранция; опитват да го махнат, въпреки че промените са обявени за противоконституционни.

Неоспорим факт е, че правната система бива реформирана по начин, при който работи в полза на престъпниците, против жертвите на престъпления.

Само тук си противоречиш, четири пъти.

Говориш точно, като бот. Направил съм два, със сигурност, са по - умни от теб.

преди 13 минути, Beemo написа:

Аз ти го казвам, въз основа, на твоите. Нямаш си и на представа.

Само тук си противоречиш, четири пъти.

Говориш точно, като бот. Направил съм два, със сигурност, са по - умни от теб.

Това не е вярно. Нещата, които говоря, са верни.

И къде си противореча, според теб?

преди 1 час, PigMan9 написа:

Oт кога и къде закони могат да се "разпускат" и "премахват"? Кой е този закон за платена гаранция

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Казва се Румен Ралчев..... и не е добра идея да го срещаш на живо

Баси, тоя кога с онова средно образование стана академик? Дай инфо на кой е донесъл сигурно неква тежка дрога, да му присъди титла?

преди 23 часа, NewRedDragon написа:

Oт кога и къде закони могат да се "разпускат" и "премахват"? Кой е този закон за платена гаранция

Законите могат да се премахват така, както могат и да се създават. Ти никога ли не си чувал, че даден закон може да бъде премахнат? Ти да не ти мислиш, че веднъж създаден, закона остава вечно?

Относно закона за платената гаранция:

main-qimg-825212eb8383c1663098d8b8846d77

IMG-20221231-205320.jpg

Първо започнаха да се рушат законите против наркотиците. Сега се рушат законите и против по-сериозни престъпления. В крайна сметка, дори ш немислимото ще бъде нормализирано и легализирано.

Идеологическото подкопаването на правната система се извършва под претекст демокрация, свобода, права, равенство и прогрес.

Крайната цел е реформирана на правната система по начин, при който работи в полза на престъпниците, против жертвите на престъпления.

Рушенето на закона за платената гаранция е просто една от многото вече предприети стъпки, рушащи правната система от десетилетия насам. Това се случва в цял свят, не само в САЩ. В България също могат да бъдат дадени такива примери. В България, правната система също пази престъпниците, ако не си забелязал. Умишлено се рушат законите, предвиждащи сериозни наказания, като се дават все по-леки и по-леки наказия.

преди 19 часа, PigMan9 написа:

Законите могат да се премахват така, както могат и да се създават. Ти никога ли не си чувал, че даден закон може да бъде премахнат? Ти да не ти мислиш, че веднъж създаден, закона остава вечно?

Закон не може да се премахне. Може да се ормени действието му - с друг закон (дори и със стара дата)

Относно закона за платената гаранция:

Системата за паричните гаранции в САЩ отдавна се нуждаеше от промяна. Този закон (по скоро търговска практика) беше обявен за противоконституционен от Върховния съд, тъй като тази система дискриминира цветнокожите и бедните

Първо започнаха да се рушат законите против наркотиците. Сега се рушат законите и против по-сериозни престъпления. В крайна сметка, дори ш немислимото ще бъде нормализирано и легализирано.

Рези неща се скучват само в твоя болен мозък! Не се опитвай да разсъждаваш върху неща, които са далеч от ограничените ти умствени способности!

В България, правната система също пази престъпниците, ако не си забелязал

Не съм забелязал. Не можеш да кажеш на някого, че е престъпник, без Независимия съд да се е произнесъл 

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Този закон (по скоро търговска практика) беше обявен за противоконституционен от Върховния съд, тъй като тази система дискриминира цветнокожите и бедните

Аха и като е обявен за противоконституционен, нима е престанал да се прилага. Оня ден измамникът притежател на фалиралата пирамида FTX, се откупи от престоя в  арест заплащайки гаранция от $250 милиона. С пари получени чрез измамната система понци практикувана от неговата "борса".

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Аха и като е обявен за противоконституционен, нима е престанал да се прилага. Оня ден измамникът притежател на фалиралата пирамида FTX, се откупи от престоя в  арест заплащайки гаранция от $250 милиона. С пари получени чрез измамната система понци практикувана от неговата "борса".

Естесвено, че ще се прилагат такива практики. Просто основанията ще са други. И какво като се е откупил? И какво значение има от къде са парите му? След 5-10 години, когато съда го оправдае, ще му ги върнат до цент

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Естесвено, че ще се прилагат такива практики. Просто основанията ще са други. И какво като се е откупил? И какво значение има от къде са парите му? След 5-10 години, когато съда го оправдае, ще му ги върнат до цент

Да не съм врачка, та ме питаш какво ще се случи в бъдещето. Хи-хи-хи. 

Да беше ти описал, какво би следвало!

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Да не съм врачка, та ме питаш какво ще се случи в бъдещето. Хи-хи-хи. 

Да беше ти описал, какво би следвало!

Аз не те питам нищо - ти нямаш капацитет да отговориш на никакъв въпрос. Съвсем точно съм ти казал, какво ще се случи!

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Аз не те питам нищо - ти нямаш капацитет да отговориш на никакъв въпрос. Съвсем точно съм ти казал, какво ще се случи!

Само си предположил. Нямаш и не можеш да имаш никакви доказателства за бъдещо развитие на конкретният случай, тъй като нямаш машина на времето.

на 1.01.2023 г. в 16:57, NewRedDragon написа:

Закон не може да се премахне. Може да се ормени действието му - с друг закон (дори и със стара дата)

И въпреки това, отменен закон е като премахнат закон - не действа.

Системата за паричните гаранции в САЩ отдавна се нуждаеше от промяна. Този закон (по скоро търговска практика) беше обявен за противоконституционен от Върховния съд, тъй като тази система дискриминира цветнокожите и бедните

Не, това не е така. Ако чернокожите биват арестувани и задържани в по-големи бройки, за това си има причина:

Reeves-1215002.webp

1x-1.webp

160929-homicidevictimsbyrace-graphic.png

Както виждаш, за по-високата ниво на арести си има причина.

Недей да слушаш лъжите на Демократичната партия в САЩ и терористични елементи като BLM/ANTIFA, лъжливи пропагандисти, НПО-та, фондации, организации, идеологически подривници и други...

Законите против престъпността се препохват под претекст защита на правата на човека.

Рези неща се скучват само в твоя болен мозък! Не се опитвай да разсъждаваш върху неща, които са далеч от ограничените ти умствени способности!

Случват се НАИСТИНА - напълно реални са тези неща.

Не съм забелязал. Не можеш да кажеш на някого, че е престъпник, без Независимия съд да се е произнесъл 

Въпреки че българската съдебна система все още не е напълно реформирана, тя вече работи в интереса на престъпниците.

Ти можеш ли да ми покажеш пример за справедлива присъда на изнасилвач, убиец, или някой който блъска някой с колата и го убива? Виж случая с Милен Цветков, примерно.

Полицията работи с трафикантите на наркотици. Факт е, че дилърите плащат, да не бъдат обезпокоявани; полицията си затваря очите за тези неща.

Рушенето на правната система ще продължи докато законите против престъпността изчезнат.

преди 9 часа, PigMan9 написа:

Не, това не е така. Ако чернокожите биват арестувани и задържани в по-големи бройки, за това си има причина:

Това, че си тъп и не разбираш, какво ти се говори не е мох проблем

Недей да слушаш лъжите на Демократичната партия в САЩ и терористични елементи като BLM/ANTIFA, лъжливи пропагандисти, НПО-та, фондации, организации, идеологически подривници и други...

Ще слушам каквото си искам - не теб! М/у другото, никога не съм гласувал (от както имам това право) за Демократите иули техни кандидати

Ти можеш ли да ми покажеш пример за справедлива присъда на изнасилвач, убиец, или някой който блъска някой с колата и го убива? Виж случая с Милен Цветков, примерно.

Справедливата присъда се решава от Независимия съд, а не от болни мозъци, като тебе!

ТЕЖКО МАШИНОСТРОЕНЕ

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

Това, че си тъп и не разбираш, какво ти се говори не е мох проблем

Не съм тъп.

Ще слушам каквото си искам - не теб! М/у другото, никога не съм гласувал (от както имам това право) за Демократите иули техни кандидати

Да, така е, имаш правото да слушаш когото си поискаш; аз не се опитвам да те контролирам.

Справедливата присъда се решава от Независимия съд, а не от болни мозъци, като тебе!

Това е относително. Ако този съд е инфилтриран с крадци и/или симпатизанти на престъпници, то "справедливо решение" ще е решение, което пази престъпниците и ги защитава, без да ги наказва. От гледната точка на жертвата на престъпления, човекът, кой е бил ограбен, примерно, това няма да е справедливо решение.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.