Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

33години ДЕГРАДАЦИЯ...някои му казват демокрация.Продажниците и предателите на Родината.

Featured Replies

Аха, а на мен ми беше много "готино"  да ни говорят от сутрин до вечер по телевизията за "демокрация",  реално такава да няма. Да нямам право да уча английски език, само защото съм с увреден слух, а малко по - късно - и защото не съм завършила начално образование с пълна шестица. Много гот ми беше, че исках да имам розова стая, изрисувана с героите на "Дисни", като стаята на една моя връстничка в София, но нямаше как да имам такава, нито такива хубави мебели като нейните. Много гот ми беше да гледам как има всякакви хубави неща по магазините, а не мога да си позволя да имам хубави тетрадки, учебни пособия, чанти.......... Много гот ми беше, че не можех да имам истинска кукла Барби, нито истинско лего............. нито хубави рокли и обувки. Гледах децата на демократите какви дрехи имаха и ми беше тъжно, много тъжно............

Едва в гимназиална възраст хванах някакви хубави тетрадки и блузи............Но бях вече голяма за играчки.  А за хубава стая трябваше да почакам още, та, като се похвалих най - сетне с хубава розова стая, всички ми се изсмяха, понеже вече съм била голяма за такива неща. А бях на 25 години!

Да, много ми е гот да ги гледам сега как всичките са омъжени, били са булки, могат да си позволят да посетят Париж и други интересни места по света, а аз не мога. Че могат да отсядат в хубави хотели, да посещават хубави и модерни ресторанти и дискотеки................

Вече не ми се учи английски език, зщото нищо няма да е същото. Не ми позволиха да го уча със съученици.

На мен ми писна вече всичко да е за "елита".

За мен няма и дори един готин и забавен човек за мен!

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 188,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То социализъма е недоносче ясно, въпроса е тия които се пребоядисаха след 89та и се главиха СДС и т.н. големите демократи и всички техни производни до днес какво направиха? Отговора е Нищо и половина.

• ...ориентиран казваш... ...ти,горкия,си толку ориентиран... ...колкото е мисирка накълвала се с джибри изсипани зад ракиджийницата...

Публикувани изображения

преди 12 минути, Anneliese написа:

Както сама виждаш, беднотията не те учи на доброта! Иначе сега нямаше да пожелаваш "руски атом" на всички западни държави и тези, в които говорят езика на Бионсе.

Случило ти се, тъжно, факт, но и сега можеш да научиш английски. Има частни уроци и преподаватели, които няма да ти взимат много. Може хем на някоя пенсионерка да помагаш, хем тя да те учи на английски. Ще ти се отвори огромен прозорец с възможности за четене и учене на нови неща и ще можеш да си позволиш може би малко по-хубав живот от този.

Иначе всичко друго е да си търсиш извинения и някакъв външен враг и да намираш комфорт в мрачното минало, когато е имало повече по-беднички и с ограничен мироглед хора, от където идва и объркването ти, че се е живеело по-хубаво. Не, просто хората са имали по-малко и знаели по-малко в следствие, че са били затворени в тъжен, сив, античовешки комунистически резерват. Преминаването към демокрация не става току-така за 5-6 години, иска се тотална смяна на съзнанието и няколко поколения трябва да минат преди да почнат поколенията да мислят по-некрадливо и необременени от спомените и манталитета наследени от комунистическото минало. 

преди 20 минути, Гражданин написа:

Както сама виждаш, беднотията не те учи на доброта! Иначе сега нямаше да пожелаваш "руски атом" на всички западни държави и тези, в които говорят езика на Бионсе.

Случило ти се, тъжно, факт, но и сега можеш да научиш английски. Има частни уроци и преподаватели, които няма да ти взимат много. Може хем на някоя пенсионерка да помагаш, хем тя да те учи на английски. Ще ти се отвори огромен прозорец с възможности за четене и учене на нови неща и ще можеш да си позволиш може би малко по-хубав живот от този.

Иначе всичко друго е да си търсиш извинения и някакъв външен враг и да намираш комфорт в мрачното минало, когато е имало повече по-беднички и с ограничен мироглед хора, от където идва и объркването ти, че се е живеело по-хубаво. Не, просто хората са имали по-малко и знаели по-малко в следствие, че са били затворени в тъжен, сив, античовешки комунистически резерват. Преминаването към демокрация не става току-така за 5-6 години, иска се тотална смяна на съзнанието и няколко поколения трябва да минат преди да почнат поколенията да мислят по-некрадливо и необременени от спомените и манталитета наследени от комунистическото минало. 

Дано решиш по-дълго да се задържиш във форума, защото всеки коментар ти е ТОП.

Една истина:

Цитат

Това за 16-та република е доста извадена от контекста, но ще дам малко факти.
Първо никой не е искал от нас да ставаме 16-та република. Тодожр Живков в едно свое изказване загатва тази възможност (без някой да е искал това от него). Буквално дни след това България тегли огромен  - милиарден - заем от СССР, който и до днес не е върнала. Брежнев се „разтапя“ от сантименти и ни отпуска заема.
Впоследствие Тодор Живков – след време – прибягва до същия номер. Споменаване, че има възможност да станем 16 република и…отново теглене на заем, който руснаците така и не си искат. Пак става при Брежнев.
Самият Тодор Живков в нито един официален документ не е искал да се присъединим към СССР – той не е глупак, знае че това би орязало властта му. Той просто се заиграва с чувствата на Брежнев, за да пусне пари.
И честно казано не виждам нищо лошо в такова лавиране.
Някои хора с цел политическа изгода твърдят днес, че това доказвало руското влияние у нас. Глупости на търкалета, показват тарикатлъка на бай ви Тодор.

Ако ви куца четенето с разбиране и осмислянето на текст................вече не мога да ви помогна!

преди 1 час, Anneliese написа:

Една истина:

Ако ви куца четенето с разбиране и осмислянето на текст................вече не мога да ви помогна!

И къде пише, че е истина? Просто така ти харесва.

преди 50 минути, Гражданин написа:

И къде пише, че е истина? Просто така ти харесва.

А къде пише, че това което харесва на тебе, другарю гражданин, е истина?

на 30.01.2023 г. в 11:18, БаалБек написа:

Дано решиш по-дълго да се задържиш във форума, защото всеки коментар ти е ТОП.

Това не е вярно.

Всеки негов коментар не е нищо повече от един анти-под, който аз с лекота оспорвам. Ти вървиш след него, като вярно кученце, харесвайки му коментари, които уж ме оспорват. Работата е там, че след като аз дам отговор, той се крие и не отговаря (така правиш и ти). Защо не отговаряте, ако вашите твърдения са верни, а моите - грешни?

Целта на "Гражданин" е да играе ролята на анти-под. Иначе, след като изговори "истините" си, след като аз го оспоря, после изчезва за няколко дни. След като минат няколко дни, отново се появява и цикъла се повтаря.

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

А къде пише, че това което харесва на тебе, другарю гражданин, е истина?

Никъде не го пише. Целта на "Гражданин" не е да прави конструктивни дискусии, а е да играе ролята на антипод срещу всичко, което не е Западно и срещу всеки, който критикува неща, като САЩ, НАТО, ЕС, и други подобни неолиберални структури. Това е причината, заради която се противопоставя срещу абсолютно всичко, идващо от хора, които не подкрепят неолибералния световен ред.

преди 6 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Това е причината, заради която се противопоставя

Е, може да е роден наобратно, да е изваден не с главата, а с gz напред. И от там увлечения по извратеният западнясал конкретно евроатлантически строй.

преди 17 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Това не е вярно.

Всеки негов коментар не е нищо повече от един анти-под, който аз с лекота оспорвам. Ти вървиш след него, като вярно кученце, харесвайки му коментари, които уж ме оспорват. Работата е там, че след като аз дам отговор, той се крие и не отговаря (така правиш и ти). Защо не отговаряте, ако вашите твърдения са верни, а моите - грешни?

Винаги обяснявам позициите си ясно и категорично, както и винаги съм ти отговарял. И по-скоро ти си този, който ходи след мен като вярно кученце, защото ти давам работа понеже след мен имаш основа да цитираш мнение и да пускаш опорки за неолибералната идеология и прогрнилия запад.

Целта на "Гражданин" е да играе ролята на анти-под. Иначе, след като изговори "истините" си, след като аз го оспоря, после изчезва за няколко дни. След като минат няколко дни, отново се появява и цикъла се повтаря.

Изчезвам за по няколко дни, защото мога да си позволя да не пребивавам във форума с цел "по работа" като теб.

Никъде не го пише. Целта на "Гражданин" не е да прави конструктивни дискусии, а е да играе ролята на антипод срещу всичко, което не е Западно и срещу всеки, който критикува неща, като САЩ, НАТО, ЕС, и други подобни неолиберални структури. Това е причината, заради която се противопоставя срещу абсолютно всичко, идващо от хора, които не подкрепят неолибералния световен ред.

След като ти казваш, че съм ти антипод, това означава, че ти сам си признаваш, че защитаваш точно обратното. Няма нито едно твое мнение, в което да имаш друга гледна точка освен тази как в запада всичко е прогнило под диктовката на "неолибералните структури" и непрекъснато защитаваш диктаторските режими. Иди заживей в Беларус или Русия тогава.

преди 8 часа, Гражданин написа:

Изчезвам за по няколко дни, защото мога да си позволя да не пребивавам във форума с цел "по работа" като теб.

Какви доказателства можеш да покажеш, подкрепящи твърдението, че ми пращат да пиша определени работи по форумите?

След като ти казваш, че съм ти антипод, това означава, че ти сам си признаваш, че защитаваш точно обратното.

Дай защитавам обратното на това, което ти защитаваш. Запознал съм се с двете страни на монетата, знам кое е правилно и кое не - затова съм решил да взема страната на това, за което знам, ме е правилно и вярно.

Няма нито едно твое мнение, в което да имаш друга гледна точка освен тази как в запада всичко е прогнило под диктовката на "неолибералните структури" и непрекъснато защитаваш диктаторските режими.

Не си разбрал правилно. Нещата, за които говоря, представляват строго специфични политически елементи, намиращи се предимно в Запада. Това са нещата, които критикувам. Ако ме питаш дали е добре, че убийството е нелегално на Запад, ще отговоря, че тези Западни закони са добри и че убийството трябва да бъде нелегално и забранено.

Това е пример, в който подкрепям нещо, което е Западно - в случая става въпрос за Западни закони, забраняващи убийството.

Идеологическите елементи на Запада са нещата, които критикувам. Сега разбираш ли, че не всичко, което е Западно, критикивам.

на 1.02.2023 г. в 20:44, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Какви доказателства можеш да покажеш, подкрепящи твърдението, че ми пращат да пиша определени работи по форумите?

Броят ти мнения всекидневно и съдържанието им хвърля тези съмнения. И например винаги се съобразяваш да не засегнеш Русия или Китай, според теб там животът е прекрасен и как от тяхна страна няма ама никаква никаква пропаганда за противодействие със запада и нямат никакви, ама никакви империалистически интереси. Единственото зло е либералния запад. Всеки, който е във форума знае за какво става въпрос, едва ли до този момент има някой, който да вярва, че няма нещо съмнително в теб, дори и върлите комунисти и възрожденци.

Дай защитавам обратното на това, което ти защитаваш. Запознал съм се с двете страни на монетата, знам кое е правилно и кое не - затова съм решил да взема страната на това, за което знам, ме е правилно и вярно.

Да, какво лошо има в това, че аз пък съм заел другата страна? Не смятам, че България е част от Евразия и евразийските обичаи и порядки, където на върха на държавите обикновено стои вожд или така да се каже бащица на нацията, който си слага семейството по върховете на държавата, затваря границите, контролира медиите и праща по затвори несъгласните с неговите извращения.

Не си разбрал правилно. Нещата, за които говоря, представляват строго специфични политически елементи, намиращи се предимно в Запада. Това са нещата, които критикувам. Ако ме питаш дали е добре, че убийството е нелегално на Запад, ще отговоря, че тези Западни закони са добри и че убийството трябва да бъде нелегално и забранено.

Това е пример, в който подкрепям нещо, което е Западно - в случая става въпрос за Западни закони, забраняващи убийството.

Идеологическите елементи на Запада са нещата, които критикувам. Сега разбираш ли, че не всичко, което е Западно, критикивам.

Аз не знам да има държава, в която убийствата да се толерират, така че примерът ти тук е някакво измиване на ръцете с логика, която ще мине пред дете в 3ти клас.

Че те в дори САЩ имат смъртни наказания за убийство в някои щати. Значи идеологически има неща там, които въобще не са "либерални". Общо взето са много напред с материала. Защо да не взимаме примери от тях и за други неща? Вместо да се мразят цели групи от хора в обществото и да се търсят талибански решения за тях, защо да не живеем в мир, уважавайки различните, недавайки на някой диктатор да узорпира властта, а народът долу под него да изпростява на макс как най-прекрасното бъдеще е да му строи дворци и охранява семейството му докато бедните рецитират до затъпяване колко са щастливи от това, че имат невероятния късмет да се родят граждани на новия "Сталинград" и родината, от която всички по света треперят, където светлото бъдеще се подава все някъде зад ъгъла, просто да мине следващата петилетка, могилизация и т.н. и всички ще ядат френски петлета по 3 на ден, ако желаят, а улиците ще са окрасени с килими от сочен не ГМО колбас. Един рай за трудещите и нелюбопитни да знаят много много какво се случва извън страната!

преди 1 час, Гражданин написа:

Броят ти мнения всекидневно и съдържанието им хвърля тези съмнения.

Просто съм човек, който е активен във важните дискусии. Има чуждестранни форуми, където имам много повече мнения, отколкото в този форум.

И например винаги се съобразяваш да не засегнеш Русия или Китай, според теб там животът е прекрасен и как от тяхна страна няма ама никаква никаква пропаганда за противодействие със запада и нямат никакви, ама никакви империалистически интереси.

Какви примери за китайска и руска пропаганда можеш да ми дадеш?

Единственото зло е либералния запад. Всеки, който е във форума знае за какво става въпрос, едва ли до този момент има някой, който да вярва, че няма нещо съмнително в теб, дори и върлите комунисти и възрожденци.

Единственото зло е това, което е зло; дали е Запада или не, злото е зло. Видял съм дадени неща на Запад, коментирал съм ги, показал съм и доказал съм твърденията си. Дали приемаш тези твърдения или не, избора си е твой.

Да, какво лошо има в това, че аз пък съм заел другата страна? Не смятам, че България е част от Евразия и евразийските обичаи и порядки, където на върха на държавите обикновено стои вожд или така да се каже бащица на нацията, който си слага семейството по върховете на държавата, затваря границите, контролира медиите и праща по затвори несъгласните с неговите извращения.

Не съм казал, че има нещо лошо в това, че си заел другата страна. България не е част от Евразия, а от Колективния Запад (САЩ и прокситата на САЩ).

Аз не знам да има държава, в която убийствата да се толерират, така че примерът ти тук е някакво измиване на ръцете с логика, която ще мине пред дете в 3ти клас.

Това, че към този момент няма такава държава, не означава, че в бъдеще няма да има такава държава. Допреди няколко десетилетия и наркотиците не са били легални, но е факт, че вече в САЩ са масово декриминализирани и легализирани, че дори и легални пазари им се правят. Редица закони против престъпността отпадат, като същевременно редица девиации биват нормализирани чрез процеса на колониалната дехуманизация.

Тъй като либерализма постоянно ескалира и границите на това, което се приема като нормално, се разширяват, няма причина да мислим, че един ден дори и убийството няма да влезе в границите на нормалното. Ако мислиш, че има причина, според която убийството няма да бъде нормализирано, покажи я.

Че те в дори САЩ имат смъртни наказания за убийство в някои щати.

В САЩ? Какво имаш предвид под САЩ - Тексас, Калифорния, Пенсилвания, Дакота? САЩ не е една държава, а съвкупност от държави (щати). В някои щати има смъртно наказание, докато в други няма. Смъртното наказание го има предимно в щати, които се управляват от Републиканците, докато смъртното наказание, както и редица други закони против престъпността (това включва и педофилията), е почти премахнато в някои Демократични щати, и е напълно премахната в други Демократични щати. Легализацията на наркотици и престъпления също се случва предимно в Демократични щати, управлявани от демократичната партия.

Значи идеологически има неща там, които въобще не са "либерални".

Има либерални и консервативни щати. Идеологическите неща, които критикувам, са предимно наложени в либералните щати, но не и в републиканските щати.

Вместо да се мразят цели групи от хора в обществото и да се търсят талибански решения за тях, защо да не живеем в мир, уважавайки различните, недавайки на някой диктатор да узорпира властта, а народът долу под него да изпростява на макс как най-прекрасното бъдеще е да му строи дворци и охранява семейството му докато бедните рецитират до затъпяване колко са щастливи от това, че имат невероятния късмет да се родят граждани на новия "Сталинград" и родината, от която всички по света треперят, където светлото бъдеще се подава все някъде зад ъгъла, просто да мине следващата петилетка, могилизация и т.н. и всички ще ядат френски петлета по 3 на ден, ако желаят, а улиците ще са окрасени с килими от сочен не ГМО колбас.

За кои групи хора говориш? Ако е за престъпниците, защото ако няма закони против престъпността, няма да има какво да спре престъпниците и те ще могат да правят каквото си поискат и да вредят на останалите хора.

• Автор

...поредната вреда,причинена на Родината ми,от мръсния американец...

с любезнато съдействие на продажниците ни,за които трепането им е малко-

преди 1 час, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Допреди няколко десетилетия и наркотиците не са били легални

Дай по хронологичен ред. Но го напиши, а не с графики. Например от дата...до дата..наркотиците не са били легални ...еди къде си (конкретно и проложи линк за официална справка)

но е факт, че вече в САЩ са масово декриминализирани и легализирани, че дори и легални пазари им се правят.

След като е факт, дай линк с официалните закони, където е разписано и разрешено. Там ще е описано точно защо и как е разрешено и при какви условия. Със сигурност е регулирано.

преди 7 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Просто съм човек, който е активен във важните дискусии. Има чуждестранни форуми, където имам много повече мнения, отколкото в този форум.

Покажи ми тези форуми и какви са ти мненията там.

Какви примери за китайска и руска пропаганда можеш да ми дадеш?

Много. Писах ти в темата за Китай и ти казах, че ТикТок е китайско интернет оръжие, което най-вероятно има съвсем умишлено има алгоритми, които да показват на западните деца туъркове и такива неща докато на китайските подрастващи се пускат най-вече патриотични неща и има филтър за твърде сексуални сцени. Китай цензурира тези неща, които смята за деморализиращи населението си, но няма нищо против или умишлено допуска алгоритмите за западната аудитория да показват точно обратното като по този начин деморализира и отслабва врага си.

А за руската пропаганда ти писах в следващия пост как в интернет лично съм забелязал тролски профили на хора със "Z" катинки и тем подобни, които си личат от далеч, че са създадени като пропаганди профили, с цел да накланят везните на хорското мнение предизвиквайки Ad Populum fallacy. Освен това ти разказах и за скандла с Телус. Мисля, че достатъчно интересни примери. И може да включим и всички РТ медии, по които не може да чуеш ни най-малка критика към Путин.

Единственото зло е това, което е зло; дали е Запада или не, злото е зло. Видял съм дадени неща на Запад, коментирал съм ги, показал съм и доказал съм твърденията си. Дали приемаш тези твърдения или не, избора си е твой.

Ами ти не изглежда да харесваш изобщо запада. Една добра дума не си казал за него!

Не съм казал, че има нещо лошо в това, че си заел другата страна. България не е част от Евразия, а от Колективния Запад (САЩ и прокситата на САЩ).

Нали "Колективния запад" е нещо лошо според страната, която защитаваш. Тоест ти си против сегашна България? Искаш я на страната на Русия. И в една друга тема каза, че си комунист и нямаш нищо против в това, че в химна ни е имало куплет за Москва, защото по твои думи в това нямало нищо лошо, ако на хората в тази държава така им харесвало. Звучиш ми като враг на държавата.

Това, че към този момент няма такава държава, не означава, че в бъдеще няма да има такава държава. Допреди няколко десетилетия и наркотиците не са били легални, но е факт, че вече в САЩ са масово декриминализирани и легализирани, че дори и легални пазари им се правят. Редица закони против престъпността отпадат, като същевременно редица девиации биват нормализирани чрез процеса на колониалната дехуманизация.

Вече ти писах по този въпрос какъв ще е ефектът от легализация в ето това мнение, на което все още не си решил да ми отговориш (да не би ти да "чакаш 1 - 2 страници" :D )

Тъй като либерализма постоянно ескалира и границите на това, което се приема като нормално, се разширяват, няма причина да мислим, че един ден дори и убийството няма да влезе в границите на нормалното. Ако мислиш, че има причина, според която убийството няма да бъде нормализирано, покажи я.

Естествено, че убийството не е нещо нормално. Но либерализмът не е философия, която иска убийства. Докажи, че е, ако така смяташ.

В САЩ? Какво имаш предвид под САЩ - Тексас, Калифорния, Пенсилвания, Дакота? САЩ не е една държава, а съвкупност от държави (щати). В някои щати има смъртно наказание, докато в други няма. Смъртното наказание го има предимно в щати, които се управляват от Републиканците, докато смъртното наказание, както и редица други закони против престъпността (това включва и педофилията), е почти премахнато в някои Демократични щати, и е напълно премахната в други Демократични щати. Легализацията на наркотици и престъпления също се случва предимно в Демократични щати, управлявани от демократичната партия.

И кои наркотици легализират? Правиш ли разлика между видовете? Защо реши, че легализация означава слаб контрол? Точно обратното, контролът на държавата е много по-висок върху тези неща, а жертвите им са по-малко, когато са легални. Или ти си за смъртното наказание за употреба?

Има либерални и консервативни щати. Идеологическите неща, които критикувам, са предимно наложени в либералните щати, но не и в републиканските щати.

Значи по твоите виждания има и "добри" щати, така ли? Тогава защо си толкова краен и против спрямо "американизацията", ако това включва и добри неща? Съгласен ли си, ако САЩ не бяха толкова либерални колкото ги описваш, да управляват света? Например тяхната версия преди хипитата, например консервативната до 60-те.

За кои групи хора говориш? Ако е за престъпниците, защото ако няма закони против престъпността, няма да има какво да спре престъпниците и те ще могат да правят каквото си поискат и да вредят на останалите хора.

Държава без закони няма. А в Норвегия затворите са като пет звездни хотели и там престъпност защо почти няма?

преди 16 часа, БаалБек написа:

Дай по хронологичен ред. Но го напиши, а не с графики. Например от дата...до дата..наркотиците не са били легални ...еди къде си (конкретно и проложи линк за официална справка)

Добре.

Ето тук можеш да видиш малко графики и информация относно наркотиците в САЩ. Графиките, предоставени в отговора, към който води линка, са важни за разбирането на ефектите и последствията.

Относно марихуаната (хронология): https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_cannabis_laws_in_the_United_States

Относно по-сериозните наркотици, които все още са в процес на декриминализация, но скоро ще започне и легализацията им: https://nashp.org/state-policy-actions-to-decriminalize-controlled-substances/

Ето тук има още информация по този въпрос: https://www.npr.org/2021/06/18/1007022652/oregons-pioneering-drug-decriminalization-experiment-is-now-facing-the-hard-test

През времето в последните 20 години, предимно марихуаната се легализираше. В момента е започнал и процеса по легализиране на по-тежките наркотици, като този процес е все още в ранен стадии, както марихуаната беше преди 20 години. Напредъка в легализацията на тежки наркотици е там, където беше напредъка на легализация на марихуана преди 20 години. Това не означава, че от 2023г ще отнеме още 20 години. Легализацията на тежките наркотици ще стане по-бързо, тъй като вече има предварителна обработка на обществото така, че да приема тези неща.

Ще имам много повече данни и информация, след по-малко от 5 години. В момента се пречупва табуто, като легализацията и декриминализацията стават само в няколко щати, управлявани от Радикалната Левица, Демократичната партия. Щом легализацията бъде изпълнена, бързо ще последва процес по легализиране и в редица други щати. Ако съдя по сегашните темпове, ще отнеме по-малко от 5 години, докато видим още доста примери за декриминализация из САЩ, както и още 5 години, след първите 5 години, преди да се случи абсолютна легализация на национално ниво.

Ако информацията, предоставена в статиите, които показах, не ти е достатъчна, кажи - мога да опитам да намеря повече информация и контекст по този въпрос.

Относно марихуаната (хронология): https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_cannabis_laws_in_the_United_States

Относно по-сериозните наркотици, които все още са в процес на декриминализация, но скоро ще започне и легализацията им: https://nashp.org/state-policy-actions-to-decriminalize-controlled-substances/

Ето тук има още информация по този въпрос: https://www.npr.org/2021/06/18/1007022652/oregons-pioneering-drug-decriminalization-experiment-is-now-facing-the-hard-test

Браво за линковете. Сега ми кажи честно - чел ли си ги? Ако си ги чел какво си разбрал и как го тълкуваш?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.