Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Мойра

Препоръчан отговор

преди 20 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Тоест, важно е дали написаното ти харесва

Квото им спуснат от гейсащесср, това ще харесват, нямат избор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 15 минути, Sliderum2 написа:

Квото им спуснат от гейсащесср, това ще харесват, нямат избор.

Жалкото е, че дори да не е вярно, те пак го харесват. Изглежда, че умишлено лъжат и искат да вярват на това, което вярват, въпреки че знаят, че то не е вярно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

искат да вярват на това

Мне, няма "искам", когато господарят нареди. По-скоро се опитват да оправдаят пред нас с липсата си на избор. Казват ни, ние сме подложки на сащ, иначе ще пукнем от глад.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 1.02.2023 г. в 20:27, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Не е извинение, а обяснение. Пак питам: ако комунистите са искали да правят приватизация и грабежи, защо на зацочноха да ги правят преди 1989г, преди идването на американското влияние в Съветския Съюз?

Да, имаше инфилтрация. ЦРУ беше инфилтриран Съветския Съюз, както и редица неизгодни търговски договори, придружени с прокси воини, бяха наложени.

Освен шпионите и подривниците, пропагандата също беше част от информационната война в полза на инфилтраторите:

Каква пропаганда в СССР, когато границите са затворени, а станциите се заглушават или подслушват? Хората са се криели по мазетата, за да слушат радио Свободна Европа, за да не ги видят, че имат устройства или "надушат", че слушат забранената честота.

Комунистите идват ограбвайки частната собственост на хората. После когато този стой се оказва калпав, защото когато няма конкуренция на пазара, а се рачита само на държавата, всички обедняват, новият елит от комунистите решават, че им е по-изгодно да преминат от държавен капитализъм в частен, защото всички от номенклатурата ще станат много по-богати. Така че инфлитрации от ЦРУ няма, а просто хитри комунисти. А дали ЦРУ помага, възможно е, но свободният избор на хората е бил, че повече не искат да живеят в комуистически затвор, а този на упваляващите е да продължат да крадат такак както са го правили и  преди промените осигурявайки си още повече власт и лукс като собствеността този път става легално тяхна, а не на държавата.

Не разбирам защо лъжеш, че комунизма пада само заради чужди агенти. Наративът за "чуждите агенти" е изцяло по руски модел. "Не сме ние виновни, винаги е някой друг и дори да е наш, той е чужд агент!"

Кога ще спреш да повтаряш едни и същи неща?

Ти си този, който не спира да повтаря едно и също!

Нео-колониалния модел, който е неолиберален, започна да се налага от САЩ още през 70те години на 20ти век. Този модел НЕ беше наложен от Русия. Този модел НЕ беше в полза на Русия и Съветския Съюз.

Аз ли отричам реалността? Нали знаеш, че ти си този, който продължава да говори, говори, говори и говори, но НИКОГА нищо не оспори. Единственото, което можеш да правиш е да отклоняваш дискусията към теми, нямащи общо с дискусията, за да отклоняваш вниманието и да създаваш илюзията, че ме оспорваш. Пример за това е обсъждането на "агенциите закрила на детето" - ти каза нещо, аз го оспорих, а ти продължи да говориш за несъществуващи неща, като руска пропаганда, в отчаяни опити уж да ми оспориш. Не ти се получи.

Днешната деморализация е сред компонентите на колониалната дехуманизация. Двете неща нямат нищо общо с Русия и Съветския Съюз.

Много е дебилно да обясняваш, че Русия е по-различна от другите империи. Все едно, че казваш, че държавата притежаваща едно 1/6 от сушата, която е точно в пряко съревнование със САЩ (да си спомним Студената война и да не кажеш "Това е било СССР, защото Русия на държавно ниво декларира, че е пряк наследник на СССР, т.е. нейният политически елит смята, че надпреварата със САЩ не е приключила), не я интересува нищо вече ами си е една най-малка и миролюбива република. Ако нямаха никакви имперски интереси, нямаше да нападнат Украйна тип "Най-бързият печели", т.е., ако не я бяха нападнали тя щеше да влезе в НАТО и ЕС, а тя (Русия) нали е миролюбива и обикновена държава вече, какво ѝ пука тогава? Ми нали вече е загърбила имперски интереси? Тогава що ѝ е толкова неприятно съседката ѝ да се ориентира към НАТО и ЕС? 

Колкото се отнася до неолибералния модел, частично съм го обяснил тук:

Разбира се, нито ще го оспориш, нищо ще го коментираш - просто ще го игнорираш и ще продължиш да говориш неща, нямащи общо, или ще изчезнеш за няколко дни, ще изчакаш да се появят 1-2 нови страници в темата, да се скрие написаното от мен, и отново ще се появиш и ще започнеш да спориш.

Коментирал съм го много пъти и това изобщо не е вярно, че нарочно чакам да се напълни със страници та да потънат твоите "истини". Въобще не ми е това тактиката, ако щеш вярвай, не ме е страх от нищо, което твърдиш, защото непрекъснато го оборвам с или без разстояния от 1-2 страници. И ако на някого му сме му интересни ние двамата специално, винаги може да се върне и да чете 1-2 страници назад. До сега не съм ти отказвал отговор. 

Сега разбра ли как Лукойл е можело и да не плащат данък, без да извършват нелегална активност, свързана с укриване на пари и избягване да са плащат данъци?

Да, разбрах, че си им адвокат и смяташ за напълно нормални техните фокус-мокус счетоводни схеми, така че купищата пари изкарани на българска земя да минават през 9 планини в 10-та та както се случва в приказките, по щастие на обстоятелствата просто да не стигат до адекватни данъции, които да влизат в българската държава и десетилетия наред да си имат такова мощно лоби в парламента и съда, че за преки досъдебни производства и дума да не може да става, въпреки възмущението на сумати народ професионалисти разбиращи си от материята. Добре, прав си, такъв е бил законът или хората, които са го чели по това време, така че "съобразяваме се" покорно и това е.

Време да се образоваш по този въпрос и да разбереш как работи икономиката и международната икономика и политика.

Съмнявам се, че трябва да се образвовам и съгласявам точно чрез теб по тези въпроси, затова спорим толкова време, забрави ли?

И ще те помоля да не ми цитираш Радио Свободна Европа; тази медия е медиа за фалшиви новини, агитация и дезинформация.

Когато има резон да го цитирам, ще го цитирам. Източниците не правят дадени твърдения автоматично невалидни. Твоите като са руските канали РТ трябва ли аз да кажа същото? Да ми цитираш РТ е все едно аз да ти цитирам CCN. 

Когато едно екологично НПО наложи екологични политики, които нямат общо с екологията, но си продстовени като екологични, това увеличава цените на хидрокарбоните. Тъй като всичко се прави от хидрокарбони, по-високите цени на хидрокарбоните ще доведат до по-високи цени на всичко. Това пряко ме засяга.

Когато едно НПО запомни да легализира наркотици и да премахва закони против престъпността, хората, които са продукт на тези политики, ще имат пряк ефект върху мен.

Не съм видял някой да пострада от либерални закони за тези "високорискови" вещества, спрямо които нашето и руското законодателство са почти идентични. Обяснил съм достатъчно защо не присъдите, а превенция чрез легализация държи младите наделеч, защото вече не е "толкова готино", а в държавата постъпват данъци, а зависимите се лекуват и не се страхуват, а не се страхуват, че ще влязат в затвора, ако кажат за своя проблем. Освен това броят на смъртните случаи намалява, когато държавата следи за качеството. Има примери с държави, където престъпността намалява, защото когато нещо е нелегално, тогава се меси мафията. И тя хем печели повече, когато рискът е по-висок, хем не плаща данъци, хем спонсорира сенчести политици, а детските съдби се повреждат за цял живот от някаква глупава еднодневна постъпка, защото чичко полицай си има работа за вършене.

Когато САЩ и ЕС (САЩ) поръчаха на България да спре да купува ресурси от Русия, това вдигна цените на всичко. Това пряко ме засяга. Тези примери достатъчни ли са ти? Санкциите, които имат геополитическата роля за реформация на пазарите в Европа, пряко ме засягат - цените, на които водят, пряко ме засягат.

Кога Русия е обещала, че ще продава евтино специално на България? Цените на международните пазари не зависят от българското мнение. Ама грам. Все едно България да можеше да предотврати войната. Ти чуваш ли се?

Всшмко, което съм изброил горе, се подгрекя от грантомотивираната вихрушка от либерални НПО-та, фондации и организации, които са активни на територията на България. Санкциите, примерно, се подкрепят от политиците и партиите, управлявани от тази НПО-та, фондации и организации.

Пак "санкциите". Ние да не сме САЩ и целия ЕС, бе? По-добре да сме верни на партньорите си. Ако направим огромна политическа свирка на Русия, какво ще спечелим, ако в резултат на това даже се наложи да излезем от тия съюзи? Обясни как ще запазим териториалната си цялост. Какви гаранции за сигурност и по-добро съществуване на българските граждани ни дава Русия? Ето ти вече конкретен въпрос, а не само в коя държава, където има руско влияние има висок стандарт. Да не ме обвиняваш пак в повторения. Дай да ти видим становището по този въпрос. Ама да не се скриеш ти 1 -2 страници, защото точно ти вече си го правил (сега се сетих :D ).

Относно подривната дейност срещу правната система, тази система в България вече е дисфункционална, но все още не е започнала да става като тази в САЩ. Все още не сме стигнали до там, че да се легализират престъпления и да се премахват закони против престъпността.

Че какво ѝ е на системата в САЩ? Ти тази в България ли я разнищи вече, че си почнал там да нищиш? Там специално имат такива тегави закони, че често, ако се натрупат присъди на подсъдимия за какво ли не, той не излиза от затвора до живот. А за пияни и дрогирани убийци или педофили абсурт да говориш, че точно там е дисфункционална. Дай пример за нейната дисфункционалност тя (американската система) да накаже сурово? И не ми давай примери от друго, а конкретно за тези неща, които виждам, че те притесняват в българската система. Дай примери! 

Трудно ще ти намеря текстове, тъй като опитите за прокарване на либерални и подривни политики в България не са много успешни. ЗСУ, ИК както и сексуалното образование, което не е образование, а индоктринация в ранна детска възраст, също са примери либерални и подривни политики.

Супер! Извини се, че е трудно и толкоз. А това какво значи?

Сега ще питаш дали мога да ти цитирам текстове, според които тези законодателства са наложени. Не, няма как да ти цитирам такива текстове, защото тези законодателства не са наложени. Има обществено съпротива, затова няма успешно налагане. Но това не променя факта, че аз съм прав, а ти грешиш, нали.

Е как сега не можеш да цитираш текстове, защото не можеш да намериш, даже няма и успешно налагане, но пак ти си прав, а аз греша? :D 

...РусияГейт... РусияГейт.... РусияГейт..... РусияГейт

Такаа, тук ми говориш за неща отглоняващи се от темата, не коментираме изборите в САЩ в момента или тамошните им проблеми. Аз много добре съм обясил вече как се идентифирцират руски тролове, но нещо не ми е в стила да си цитирам сам мненията. Но щом ти си почнал така, нека отговоря и аз като теб, а който иска може да прочете някъде към средата на мнението ми това, което съм писал вече по този въпрос. 

... 

Пропускам пак малко, защото тук няма какво да се каже. Ти си повтаряш мненията.

Кои са филантропите? Покажи ми кои са филантропите.

Факт е, че най-богатите и влиятелни хора на света са станали такива като са взимали пари, а не като са давали пари. Ако си наивен, вярвай на лъжите. Сериозно ли мислиш, че някъде по света има някакви хора, които са силно загрижени за някакви други хора и са готови да им подарят пари, без да очакват възвръщаемост? Ахахахахаха.

Най-богатите хора са друг въпрос. Аз ти говорих за НПО-та, които се занимават с благотворителна дейност, от която аз съм виждал резултати, а държавата никаква я няма в спасяването на животинки. Не ми се дъвче едно и също да ти обяснявам. Ти само ще го обърнеш на НПО-та за сексуална дресировка на деца, които после да отиват за извращения на богаташите... Някакви такива са ти възгледите, не можеш да ме оспориш тук. Ако има някое неморално НПО, има достатъчно хора, които ще го спрат. Все пак няма нито един народ на света, който да мрази децата. Сигурно според теб и твоите съратници това е Норвегия, знам ли.

Отново повтаряш едно и също. Дал съм отговор вече:

И аз много пъти така мога да кажа за теб същото.

И на няколко пъти ти обясних, че икономическите проблеми в не-Западните държави не са по вина на не-Западните държави. не-Западните държави са мишени на безпричинни ш постоянни санкции, целящи спиране на развитието им. Това е като да питаш защо Средния Изток или Африка не са развити - не са развити, тъй като САЩ не спират санкциите и воините, целящи предотвратяване на развитието на тези места.

САЩ наскоро създадоха и съюз, който опитва да спре технологичното развитие на Китай. Това е официална информация, която идеологическите подривници във Вашингтон казаха буквално в прав текст, без заобиколко и без да оставят място за странични интерпретации.

А защо имат санкции? Можеш ли да дадеш конкретен пример за някоя мирна държава, която да е попадала под санкции? Русия мирна държава ли е? Смяташ ли, че трябва да асимилира Украйна?

И пак питам: кои са тези държави, които хем имат руско влияние, но нямат безпричинни санкции, които да им пречат на икономиките?

Не са безпричинни санкциите. Защо България не е санкционирана например? Защо европейските държави не са? Защо напълно независими като Нова Зелания не са?

Показах ти информация, която ОСПОРВА това, което ти каза. Дали ще приемеш информацията или не, решението си е твое.

На Запад имаме ли алтернативни гледни точки? Не.

На Запад има от всички гледни точки! В тоталиратните държави други гледни точки освен правителствените не се толерират, а преследват с лагери и затоври! Обори ме, че в Русия ключовите опозиционери не са по затворите или изчезнали и че неудобните журналисти могат да си практикуват спокойно.

Това не е вярно. Твърдението, ме политическата опозиция в Русия бива избиванаю тровена и затваряна по затворите, е лъжа. Единствените хора, които вярват на това са хората, които никога не са били в Русия и получават информация от фалшиви медии, като Радио Свободна Европа, примерно.

Добре, дай примери за опозиционен журналист в момента в Русия, който да има ефир и да е 100% контра на Путинския режим.

Решил си да лъжеш, че на Запад няма цензура. Я ми кажи, руските медии не са ли цензурирани? Ти имаш ли достъп до РТ, ако не използваш VPN? Тези медии имат ли достъп до профилите си в социалните мрежи?

Не ме интересуват РТ, но и дете може да заобиколи някакви тъпи ограничения. Като искам да гледам нещо мога да видя всичко и VPN е една алтернатива, въпреки че не чак толкова необходима. В българския интернет няма никаква цензура. Не виждам от какво се оплакваш.

Ти кога видя дълга реч на Путин по телевизията, без да се дават само кратки изрезки, като всичко се представя по подвеждащ начин?

Преспокойно ги има пълните речи на Путин в ютуб. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Гражданин написа:

Каква пропаганда в СССР, когато границите са затворени, а станциите се заглушават или подслушват? Хората са се криели по мазетата, за да слушат радио Свободна Европа, за да не ги видят, че имат устройства или "надушат", че слушат забранената честота.

Каква пропаганда? Защо опитавш да лъжеш, че не е имало инфилтрация и пропаганда в Съветския Съюз? Колко пъти трябва да обяснявам едно и също нещо. Ето чети, да се образоваш по темата (Радио Свободна Европа е само един пример. ЦРУ също е било част от инфилтрацията и подривната дейност срещу Съветския Съюз):

radio-free-europe.png

Източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Free_Europe/Radio_Liberty

Въпреки че сигналите на подривниците и инфилтраторите са били заглушавани, те все пак успешно инфилтрираха Съветския Съюз и го сринаха. Твърдението ти, че е имало заглушаване, е вярно, но не променя факта, че е имало инфилтрация и подривна дейност, придружавана от пропаганда, която е била част от информационната война.

Комунистите идват ограбвайки частната собственост на хората.

По времето на социализма хората имаха частна собственост.

После когато този стой се оказва калпав, защото когато няма конкуренция на пазара, а се рачита само на държавата, всички обедняват, новият елит от комунистите решават, че им е по-изгодно да преминат от държавен капитализъм в частен, защото всички от номенклатурата ще станат много по-богати.

Защо да е бил калпав? По времето на социализма, държавите от Съветския Съюз не са били в упадък, както са сега. Недей забравя, че демографските и икономически проблеми на България започнаха след 1990г, а не преди това. Деиндустриализацията и унищожаването на технологичния потенциал на страната, както и ликвидацията на армията, също се случиха след 1989г, а не преди това. България имаше износ и индустрия - сега няма нищо.

Така че инфлитрации от ЦРУ няма, а просто хитри комунисти.

Имало е.

Ето тук можеш да прочетеш повече относно инфилтрацията на ЦРУ в Съветския Съюз и по света като цяло:

Относно Радио Свободна Европа: https://ukraineuncensored.quora.com/Masha-Gessen-is-a-dissident-journalist-who-once-served-as-director-of-the-Russian-service-for-Radio-Free-Europe-longt

Относно инфилтрацията на ЦРУ: https://ukraineuncensored.quora.com/For-the-75th-anniversary-since-the-CIA-was-formed-since-1947-it-has-been-destabilising-the-world-all-to-protect-Amerikk

преди 3 часа, Гражданин написа:

Не разбирам защо лъжеш, че комунизма пада само заради чужди агенти. Наративът за "чуждите агенти" е изцяло по руски модел. "Не сме ние виновни, винаги е някой друг и дори да е наш, той е чужд агент!"

Никакъв руски наратив не е това... инфилтрацията и шпионството ги е имало много преди Русия да бъде основана. Инфилтрация и подривна дейност е имало срещу Съветския Съюз, както и редица прокси военни конфликти и неизгодни търговски договори, целящи дестабилизиране на икономиката,

Повече информация по този въпрос можеш да намериш във видео клиповете, показани в края на следната публикация:

Ти си този, който не спира да повтаря едно и също!

Ти си този, който не спира да говориш едно и също, карайки ме да повтарям едно и също, да давам едни и същи отговори.

Много е дебилно да обясняваш, че Русия е по-различна от другите империи. Все едно, че казваш, че държавата притежаваща едно 1/6 от сушата, която е точно в пряко съревнование със САЩ (да си спомним Студената война и да не кажеш "Това е било СССР, защото Русия на държавно ниво декларира, че е пряк наследник на СССР, т.е. нейният политически елит смята, че надпреварата със САЩ не е приключила), не я интересува нищо вече ами си е една най-малка и миролюбива република. Ако нямаха никакви имперски интереси, нямаше да нападнат Украйна тип "Най-бързият печели", т.е., ако не я бяха нападнали тя щеше да влезе в НАТО и ЕС, а тя (Русия) нали е миролюбива и обикновена държава вече, какво ѝ пука тогава? Ми нали вече е загърбила имперски интереси?

Какви примери за руски империализъм можеш да дадеш?

Войната в Украйна не стана без причина. Войната започна, за да се правят опити за противодействие на разширението на НАТО, което е нео-колониален геополитически инструмент на САЩ, към Русия, застрашавайки националната сигурност на държавата. Има и още няколко причини, но тази е сред основните.

Ако Русия искаше да нападне Украйна, без причина, щеше да стани преди преврата през 2014г и последвалата милитаризация, и Путин нямаше да приеме границите на Украйна още през 2003г. И на няколко пъти ти обясних, че САЩ провокираха войната. Още през 1997г, Глобалистите в САЩ знаеха, че разширяването на НАТО към Русия ще доведе до война. Въпреки знанието си, все пак опитаха да разширяват НАТО към Русия. Като имаш това предвид, не е трудно да си отговориш на въпроса кой е виновен за тази война и кой я предизвика.

Цитат

Тогава що ѝ е толкова неприятно съседката ѝ да се ориентира към НАТО и ЕС?

НАТО е геополитически инструмент на американската хегемония е нео-колониален световен строй. ЕС е изкуствено поддържана неолиберална структура, целяща приватизация на пазарите и налагане на една валута из Европа, за да може от Wall Street да манипулират икономиките по-лесно. По-лесно се манипулира една валута, отколкото множество валути.

НАТО е военен инструмент, който служи за унищожаване на армиите на целеви държави (България е пример за това), както и трансфер на пари, ресурси и военни от остатъчните армии към САЩ и инвазиите им в Средния Изток, където се източват ресурси. Гледай това видео, да научиш повече относно военните действия на САЩ и източването на ресурсите на Сирия: https://www.facebook.com/plamen.p.paskov/videos/1088934322504008/?idorvanity=2676054155849327

Ето ти и пример за изземване на пари и военни от чужда държава, за да се обслужват капиталистическите военни действия на САЩ:

bg-pressured-by-nato-un-send-troops.jpg

Коментирал съм го много пъти и това изобщо не е вярно, че нарочно чакам да се напълни със страници та да потънат твоите "истини". Въобще не ми е това тактиката, ако щеш вярвай, не ме е страх от нищо, което твърдиш, защото непрекъснато го оборвам с или без разстояния от 1-2 страници. И ако на някого му сме му интересни ние двамата специално, винаги може да се върне и да чете 1-2 страници назад. До сега не съм ти отказвал отговор. 

Казваш, че непрекъснато ме оборваш. Можеш ли да ми дадеш пример за нещо, което е написано от мен, и оспорено от теб?

Да, разбрах, че си им адвокат и смяташ за напълно нормални техните фокус-мокус счетоводни схеми, така че купищата пари изкарани на българска земя да минават през 9 планини в 10-та та както се случва в приказките, по щастие на обстоятелствата просто да не стигат до адекватни данъции, които да влизат в българската държава и десетилетия наред да си имат такова мощно лоби в парламента и съда, че за преки досъдебни производства и дума да не може да става, въпреки възмущението на сумати народ професионалисти разбиращи си от материята. Добре, прав си, такъв е бил законът или хората, които са го чели по това време, така че "съобразяваме се" покорно и това е.

Каквото и да кажеш, няма как да промениш факта, че Лукойл са невинни и не са извършили престъпление.

Когато има резон да го цитирам, ще го цитирам. Източниците не правят дадени твърдения автоматично невалидни. Твоите като са руските канали РТ трябва ли аз да кажа същото? Да ми цитираш РТ е все едно аз да ти цитирам CCN.

РТ е предимно неутрална медия - CNN е либерална медия, разпространяваща фалшиви новини и пропаганда в полза на Радикалната Левица в САЩ.

Не съм видял някой да пострада от либерални закони за тези "високорискови" вещества, спрямо които нашето и руското законодателство са почти идентични.

Никой ли не е пострадал? Нека видим малко статистики по този въпрос:

us-ru-drug-overdose-deaths-by-age.jpg

death-rates-from-substance-use-us-vs-ru.

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

И имай предвид, че това е само върха на айсберга; много от наркотиците не са включени в тези статистики, както и инциденти, като катастрофи и самоубийства заради нетрезвено състояние, депресия, абстиненция и други ефекти, свързани с наркотиците.

Има примери с държави, където престъпността намалява, защото когато нещо е нелегално, тогава се меси мафията. И тя хем печели повече, когато рискът е по-висок, хем не плаща данъци, хем спонсорира сенчести политици, а детските съдби се повреждат за цял живот от някаква глупава еднодневна постъпка, защото чичко полицай си има работа за вършене.

"Престъпление" е правен, а не морален, термин. Ако трафика на наркотици намалява, след легализация на наркотиците, това е така, защото трафика се поема от НПО-та и фондации, като дейност не се нарича трафик на наркотици, а "harm reduction". Дефинициите са различни, но резултата и дейността са едни и същи. Когато наркотиците са нелегални, разпространението им се нарича трафик на наркотици. Когато са легални, разпространението им се нарича "harm reduction". Статистиките са базирани на правни термини.

От правна гледна точка, ако наркотиците са нелегални, а ти ги разпространяваш, се наричаш трафикант на наркотици.

От правна гледна точка, ако наркотиците са легални, а ти ги разпространяваш, се наричаш потребители/продавач или социален работник, ако работиш към НПО или фондация, която се занимава с разпространение на наркотици. Тъй като този тип разпространение на наркотици е легален по дефиниция, той не се класифицира като престъпление и не влиза в статистиките с престъпления.

Ще ти дам пример с убийството. Ако имаме 1,000 регистрирани кражби и 1,000 регистрирани убийства на година, това означава, че имаме 2,000 регистрирани престъпления. Ако убийството бъде легализирано и пак имаме 1,000 убийства на година и 1,000 регистрирани кражби, това означава, че имаме 1,000 регистрирани престъпления на година - не 2,000 престъпления, само 1,000. Сега разбра ли как работят статистиките и защо се създава усещането, че престъпността спада? Ако има декриминализация и премахване на закони против престъпността, няма да има докладване и регистриране на деянията, въпреки че биват и извършвани. Това е една от причините, поради които престъпленията и инцидентите, свързани с наркотиците, в САЩ уж спадат, според статистиките за престъпления, но ясно се вижда, че не това е случая, в горните статистики, които споделих.

преди 17 часа, Гражданин написа:

Кога Русия е обещала, че ще продава евтино специално на България? Цените на международните пазари не зависят от българското мнение. Ама грам. Все едно България да можеше да предотврати войната. Ти чуваш ли се?

Неоспорим факт е, че масова инфлация и голям растеж на цените на енергията и всичко имаше след като се наложиха санкциите, а не след това. Относно това, как американския природен газ, примерно, ни струва по-скъпо от руския природен газ, можеш да разбереш, като гледаш следното видео:

И не само природния газ и енергията се оскъпиха, а всичко. Всичко, без никакви изключения, изисква енергия в своето производство. Когато имаш оскъпяване на енергията, имаш и оскъпяване на абсолютно всичко.

Природния газ от САЩ е по-скъп, защото има алчни монополи, както се използват по-скъпи технологии за добив и производство - и защото природния газ тип LNG е по принцип по-скъп.

Пак "санкциите". Ние да не сме САЩ и целия ЕС, бе?

Не, не сме целия САЩ и ЕС. Това означава ли, че винаги трябва да се съгласяваме с това, което нео-колониалния строй ни каже да направим? Всичко, което колонизаторите ни кажат да правим, ни струва пари и е в тяхна полза, а не в наша. Ти изобщо знаеш ли какво е колония? Колония е територия, която се експлоатира в полза на колонизатора. Тъй като България е колония на САЩ, съвсем очаквано е САЩ да ни мачкат така, че да ни струва пари, а неолибералния елит в САЩ да печели на наш гръб.

По-добре да сме верни на партньорите си.

Те не са ни партньори, а колонизатори.

Ако направим огромна политическа свирка на Русия, какво ще спечелим, ако в резултат на това даже се наложи да излезем от тия съюзи?

Нищо не печелим, но и нищо не губим. Като обслужваме интересите на нео-колониалния строй на САЩ в България, само губим. България е в упадък от 1989г насам... това съм ти го показал и доказал, статистически, няколко пъти.

Обясни как ще запазим териториалната си цялост.

Ще я запазим по същия начин, по който я запазихме преди влизането в тези съюзи, които не са съюзи, а частни корпорации на САЩ.

Какви гаранции за сигурност и по-добро съществуване на българските граждани ни дава Русия?

Какви гаранции за сигурност искаш? Тревожиш се, че Русия ще ни нападне ли? Защо да напада без причина? Другите държави, които не са част от ЕС и НАТО, защо Русия не ги напада без причина, щом, според теб, една държава, която не е в НАТО и ЕС, задължително трябва да бъде нападната от Русия или друга по-силна държава?

Ето ти вече конкретен въпрос, а не само в коя държава, където има руско влияние има висок стандарт. Да не ме обвиняваш пак в повторения. Дай да ти видим становището по този въпрос. Ама да не се скриеш ти 1 -2 страници, защото точно ти вече си го правил (сега се сетих :D ).

Дадох отговор. И кога съм се криел? Никога не съм се криел.

Че какво ѝ е на системата в САЩ? Ти тази в България ли я разнищи вече, че си почнал там да нищиш? Там специално имат такива тегави закони, че често, ако се натрупат присъди на подсъдимия за какво ли не, той не излиза от затвора до живот.

Ясно е, че не си запознат с политическата система н САЩ. Вижданията ти относно САЩ се основават на пропаганда, която ти е наложила някакви виждания, които биха могли да бъдат верни, ако ставаше въпрос за САЩ от преди 50-60 години. В днешно врем, законите отдавна не са такива строги, за каквито ги представяш.

А за пияни и дрогирани убийци или педофили абсурт да говориш, че точно там е дисфункционална. Дай пример за нейната дисфункционалност тя (американската система) да накаже сурово?

Вече показах статистики, показващи какво се случва заради дисфункционалните закони против наркотиците. В момента декриминализирането и легализирането на по-сериозни престъпления е в ранен стадий и няма много директни примери. Но има реформи, които се приемат в либералните щати. Примерно, има реформи, смекчаващи и дори премахващи последствията за кражби от магазините. Тъй като нещата прогресират и ескалират, както вече казах, някой ден и по-сериозни престъпления ще започнат да бъдат легализирани. Защо все питаш да ти показвам примери? ти не можеш ли сам да си ги намериш в Гугъл, примерно.

Относно педофилията, вече се изпълнява директно социално инженерство, ако не си наясно. Има педофили, на които им се плаща да се обличат, като жени, да обикалят по училищата и детските градини, да индоктринират децата, чрез "сексуално образование", което не е никакво образование. Има и редица организации, занимаващи се с премахване на регистъра за педофили, както и законите, предвиждащи наказание за педофилски деяния.

И закона за платената гаранция е сред поредните закони, които в момента биват премахвани в САЩ.

как сега не можеш да цитираш текстове, защото не можеш да намериш, даже няма и успешно налагане, но пак ти си прав, а аз греша? :D

Много лесно. Ти си този, който твърди, че такава подривна дейност няма - аз съм този, който твърд, че има. Факт е, че има, но не е много успешна. Не е успешна, тъй като има обществена съпротива. Ще бъде успешна след време, когато новите и индоктринирани поколения, които биха гласували за либерални политики, заменят старите поколения, които не биха гласували за либералните политики. През 50те, 60те и 70те години на 20ти век, в САЩ също е имало много малко хора, които са гласували за тези политики. След като индоктринацията е напреднала и новите поколения са заменили старите, тогава е имало повече хора, които са гласували за налагането на тези политики. Ще дойде момент, в който и в България ще има достатъчно голяма маса от хора, които да гласуват за тези политики.

Такаа, тук ми говориш за неща отглоняващи се от темата, не коментираме изборите в САЩ в момента или тамошните им проблеми. Аз много добре съм обясил вече как се идентифирцират руски тролове, но нещо не ми е в стила да си цитирам сам мненията. Но щом ти си почнал така, нека отговоря и аз като теб, а който иска може да прочете някъде към средата на мнението ми това, което съм писал вече по този въпрос. 

Не, не се отклоняваме от темата. Твърденията ти за руски тролове и пропаганда са изцяло основани върху измамата РусияГейт, дори и да не го осъзнаваш. Цялата измама, че Русия тайно контролира света, използва ботове и тролове, е вече оспорена. Тази измама беше създадена през 2016г, като редица фалшиви досиета се създадоха (пример: Steele dossier), според които уж Русия контролира САЩ чрез Републиканците. Всички тези неща са оспорени и е доказано, че неудобни факти биват наричани руска пропаганда и биват цензурирани под претекст борба с руска пропаганда. Твърдението, че Русия контролира САЩ чрез Републиканците, е точно толкова вярно, колкото твърдението, че Русия контролира България чрез ПП Възраждане или че Русия седи зад горенето на Корани в Швеция - тези твърдения са лъжи, които не са верни. Соченето на Русия е тренд, който служи за оправдаване на политически провали.

Най-богатите хора са друг въпрос. Аз ти говорих за НПО-та, които се занимават с благотворителна дейност, от която аз съм виждал резултати, а държавата никаква я няма в спасяването на животинки.

Нали точно най-богатите хора седят зад тези фалшиви и лицемерни организации. Кой мислиш управлява Отворено Общество, УНИЦЕФ, ЮНЕСКО, ООН, СЗО, Римския Клуб, Greenpeace и други...

Ето тук има списък с чуждестранните организации в България: https://www.ngobg.info/bg/organizations/фондация-3-0.html

Можеш ли да ми покажеш една руска организация? Нали твърдиш, че Русия има намеса в политическата система на България.

Стига си говорил за спасяване на животинки и други неща, които не са част от темата. Какво ще кажеш да си поговорим за хора, предимно деца, превърнати в доживотни абонати на Биг Фарма, кастрирани, с изрязани пениси, изкарани яйчници и изрязани гърди, а? Защото точно това са едни от целите на тези капиталистически и идеологически организации, налагащи либерални политики, включително и транс-джендърски политики.

Това е само един от многото примери. Евтаназията с цел събиране на органи също се налага от тях. С времето ще станем свидетели и на още по-дегенеративни политики.

Ето тук има малко обяснение относно интересите на Биг Фарма в налагането на джендър политиките:

Това е кратко обяснение, което не включва много детайли. Ако искаш повече подробности, мога да започна да обяснявам нещата. Доста големи и сложни теми са това, като е малко вероятно да ги разбереш.

преди 18 часа, Гражданин написа:

А защо имат санкции? Можеш ли да дадеш конкретен пример за някоя мирна държава, която да е попадала под санкции? Русия мирна държава ли е? Смяташ ли, че трябва да асимилира Украйна?

Имат санкции, за да се попречи на развитието им и да се запази американската хегемония. Да, мога да дам примери. Сирия и Иран, примерно, са мирни държави, които умишлено са въвлечени във война, при която целта е САЩ да източват нефт от Сирия. След инвазията на СЩ в Сирия, около 90% от нефта започна да се експлоатира от САЩ. Санкциите се налагат, да може да има оскъпяване на цените на нефта от тези държави. Колкото по-висока е цената, толкова повече пари правят частните компании от страната на САЩ.

Не, Русия не иска да асимилира Украйна. Има много точна и ясна причина за тази война. Ако беше прочел причината и официалното изявление на русия щеше да знаеш, че войната няма нищо общо с "асимилиране на Украйна".

Колкото се отнася до безпричинното налагане на санкции, ето примери, които в прав текст доказват, че целта е забавяне на развитието на целевите държави, за да се запази американската хегемония:

image.png

image.png

Тук има и информация относно това как неолиберални структури, като Г7, налагат санкции с цел смаляване на руския пазарен дял в Европа, за да може САЩ и прокситата на САЩ да продават повече нефт:

Тук става ясно, че санкциите нямат нищо лично срещу Русия, а имат само икономическа и геополитическа цел: https://www.grid.news/story/global/2023/02/01/russias-economy-is-now-forecast-to-grow-faster-than-germanys-and-britains-in-2023-how-is-that-possible/

Както виждаш, Русия продължава свободно да си търгува в други части на света. Санкциите и умишленото вдигане на инфлацията важат предимно в Европа, която е сред основните икономически подчинени територии (client states). Ако не знаеш какво са клиентски държави, можеш да разбереш тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Client_state

Не са безпричинни санкциите. Защо България не е санкционирана например? Защо европейските държави не са? Защо напълно независими като Нова Зелания не са?

Безпричинни са - както стана ясно от обясненията по-горе, целта на санкциите е запазване на хегемонията и пречене на развитието на целевите държави. Петролно-долабровата хегемония също е заложена - ако стойността на другите валути расте, долара губи. Ако стойността на другите валути не расте или пада, долара печели.

Защо ЕС не е под санкциите на САЩ? Защото ЕС е икономически подчинена територия, управлявана и зависима от САЩ. Да питаш защо САЩ не санкционира ЕС, е като да питаш защо САЩ не санкционира САЩ.

Колкото се отнася до санкции срещу България, имало е такива, доколкото знам. Ето тук има списък с някакви измислени санкции срещу хора от България (както винаги, санкциите са наложени под претекст борба с корупция и други такива неща, а реалната цел е рекет и предотвратяване на потенциално финансирани не неудобни бизнеси или политически партии): https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0208

Ето тук има още информация относно санкциите на САЩ срещу света: https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_sanctions

Ако прочетеш внимателно, ще разбереш, че санкциите са безпричинни и постоянно се търсят извинения и измислени причини за налагане на санкции.

На Запад има от всички гледни точки! В тоталиратните държави други гледни точки освен правителствените не се толерират, а преследват с лагери и затоври! Обори ме, че в Русия ключовите опозиционери не са по затворите или изчезнали и че неудобните журналисти могат да си практикуват спокойно.

Не, няма гледни точки. Недей да игнорираш цензурата, която се налага на Запад, срещу политически дисиденти, неудобни политики и хора, като цяло.

Гледната точка, която е позволена, е тази, която съвпада с официалния наратив. Ако отричаш това, това означава, че отричаш реалността.

Кои са тези политически опозиционери в Русия? Да не да става въпрос за някакви несъществуващи хора, за които Радио Свободна Европа казва, че съществуват и са тровени и убивани и репресирани, според "anonymous sources familiar with the situation" или нещо такова? Ахахахаха.

Колкото се отнася до твърдението, че в Русия няма свобода за протестиране, виж това:

screenshot-383.png

Ако смяташ, че в Русия се случват нередни неща, според теб, отиди, документирай ги, покажи ги. Но не ми казвай, че нещо се случва, просто защото някоя либерална медия е излъгала, че нещо се случва.

Това, че в Русия има тоталитарен режим, са фалшиви новини, налагани от американски пропагандни медии. Единствените хора, които вярват на тези твърдения, са хората, които никога не са били в Русия и получават информация, която е умишлено изкривена така, че да ги подведе. Тези, които са били в Русия, знаят, че това, което медиите за фалшиви новини, дезинформация, пропаганда и агитация казват, просто не е вярно.

Да, в Русия има няколко забрани срещу чуждестранни организации, но това не е диктатура. Примерно, фондация Отворено Общество, която е сред основните идеологически подривни организации, беше забранена в Русия, преди няколко години. Това диктатура ли е? Не, не е диктатура. Това е опит за предпазване от инфилтрация и подривна дейност.

Прочети внимателно какво пише тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Subversion

Ако го сравниш с дейностите и фалшивите флагове на места като Русия, Китай, Иран и други целеви държави, ще разбереш, че целта подривна дейност и инфилтрация. В Русия има арести по време на фалшиви флагове. Има и арести срещу хора, които разпространяват дезинформация и фалшиви интервюта, очернящи правителството. Това е нормално, защото така се предотвратява подривната дейност.

Добре, дай примери за опозиционен журналист в момента в Русия, който да има ефир и да е 100% контра на Путинския режим.

Не ме карай да ти давам примери за неща, които знаеш, че ги няма. В Русия почти няма опозиция, защото почти никой не гласува за нея. Либералната партия в Русия не получава повече от 5-10% гласуване. Ако имаше измама с гласуването, от страна на Путин, щяха да я документират и покажат.

Като тава въпрос за опозиция в Русия или Китай, какво може да предложи тази опозиция? Примерно, какво може да предложи опозиция в Китай, което сегашното правителство в Китай не може да предложи? Същия въпрос се отнася и за Русия.

Не ме интересуват РТ, но и дете може да заобиколи някакви тъпи ограничения. Като искам да гледам нещо мога да видя всичко и VPN е една алтернатива, въпреки че не чак толкова необходима. В българския интернет няма никаква цензура. Не виждам от какво се оплакваш.

А можеш ли да заобиколиш цензура, при която профил в социални мрежи бива блокиран, примерно? Защото има случаи, при които профила направо се трие. Можеш ли да заобиколиш цензурата при този случаи?

И няма такова нещо, като "български  интернет"; интернета няма националност.

Колкото се отнася до това дали има цензура или не в България, определено има, което се доказва тук:

screenshot-386.png

screenshot-384.png

Ако нямаше цензура, профила в Туитър и сайта на РТ щяха да зареждат успешно.

И цензурата не се отнася само до РТ в България. Свържи се с някоя медия и поиска да отидеш в студиото, да критикуваш санкциите срещу Русия, до обясниш как те вредят на България и да обясниш как либералните партии и коалиции се занимават с подривна дейност в България; гарантирам ти, че няма да бъдеш допуснат до студиото. Цензура има и срещу хора, като Волен Сидеров, Костадин Костадинов и други хора, противопоставящи се на нео-колониалния режим на САЩ в България. През години 2018-2022г, видях и че различни Фейсбук групи биват премахвани, просто защото събират много членове и набират политическо влияние, което би довело до потенциални щети срещу статуквото. Малките групи, които нямат голямо политическо значение, може и да се бъдат премахнати. Но тези, които имат голямо политическо значение, често биват изтривани.

Помниш ли протестите срещу ЗСУ? Колко медии ги отразиха? Колко основни медии ги отразиха? Започнаха да ги отразяват чак към края, когато стана ясно, че този закон просто няма да мине и вече няма смисъл от цензура в полза на закона. Основните медии мълчаха относно националните многохилядни протести в продължение на месеци, все едно такива протести не съществуват.

преди 19 часа, Гражданин написа:

Преспокойно ги има пълните речи на Путин в ютуб. 

Къде ги има, в някой канал с 5,000 абоната, или в канал с милиони абонати? Защото в първия случай няма значение - така или иначе тези речи няма да достигнат до много хора. В основните канали по телевизията се дават само кратки изрезки от речите му, които се представят умишлено подвеждащо. Основните медии по телевизията налагат цензура, защото по телевизията може да се има по-голямо достигане до повече хора, отколкото през YouTube.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прасчо, опитваш се да обясниш нещо на бясно куче. 

1280px-Rabies_Virus_EM_PHIL_1876.JPG

Електрономикроскопска снимка на увреден от западнясалият капитализъм мозък. От Уикипедия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Прасчо, опитваш се да обясниш нещо на бясно куче. 

Касапина Путлер, ся като се разбра, че е гей, ще го земат ли в Цариградската Конференция ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Касапина Путлер, ся като се разбра, че е гей, ще го земат ли в Цариградската Конференция ?

Нищо такова не се е разбирало. Може на теб да ти се иска да е гей, за да те опъне, ама няма да те огрее.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Каква пропаганда? Защо опитавш да лъжеш, че не е имало инфилтрация и пропаганда в Съветския Съюз? Колко пъти трябва да обяснявам едно и също нещо. Ето чети, да се образоваш по темата (Радио Свободна Европа е само един пример. ЦРУ също е било част от инфилтрацията и подривната дейност срещу Съветския Съюз):

Повечето хора никога не са можели да напускат населеното място, в което живеят, защото е имало гражданство, камо ли да се снабдят с радиоприемни устройства, тъй като за тях се е искало разрешение. Слушането на западни радио и тв програми се е наказвало със затвор. Така че рискът е бил голям, също и за хората, които са искали да помагат за падането на този грозен режим, защото много хора са имали роднини зад "желязната завеса" и е нормално службите като ЦРУ да са охранявали работещите в това радио или помагали с различни дейности. Това е подривна дейност в името на това да падне един скапан човеконенавистен режим, в който многократо ти обясних с примери, че човешкият живот няма никакво значение за партията, която е консолидирала цялата власт в себе си. Само управляващата класа се радва на пътувания, хубава храна, дрехи, тоалетни, а плебеите трябва да получат разрешително дори за някакво ради и ТВ.

Ето ти снимка на разрешително (1). Дай примери къде в демократичния свободен свят на човек се забранява да слуша определен вид музика или да гледа комунистическо кино. Обратното важи за тоталитарните режими, където външната информация, дори и културна, се филтрира изключително строго, за да не вземат случайно селяните да прогледнат и да се запитат "Защо ме лъжат, че съм свободен и живея по-добре от тях? Че аз дори не мога да напускам града без разрешително/пътен лист (2 по-долу). Междуселищните разходки току-така не са били позволени. Имало е и гражданство. (3)

AVvXsEg59fqWkkcZ1Asy1bnWGfnLlEVkKJPfuVId

otkrit_list.jpg?itok=QByR_D4n

(3) Тук може да четеш за "жителството/гражданството"

http://www.desehistory.com/2012/05/28-25121985.html

Както виждаш, този режим е държал хората като свои заложници. Никакво мърдане където искаш, никакви разходки току-така без работа из страната, никакво слушане на западни тв и радиопрограми. Радио Свободна Европа е било глътка въздух. Явно си съгласен, че който е слушаш западна музика или гледал "вражески" ТВ програми е бил враг на народа.

Въпреки че сигналите на подривниците и инфилтраторите са били заглушавани, те все пак успешно инфилтрираха Съветския Съюз и го сринаха. Твърдението ти, че е имало заглушаване, е вярно, но не променя факта, че е имало инфилтрация и подривна дейност, придружавана от пропаганда, която е била част от информационната война.

Еми ще се "инфлитрат" разбира се! На хората им е писнало от простотии като целувки на задни части на партийния отговорник, който трябва да разпише билетът ти за пътуване извън града ти, за да видиш дори малко от страната, в която живееш, а за разходки на запад и дума не може да става. И това на фона докато чужденци от западна Европа естествено са нямали никакъв проблем да идват на нашето черноморие, но какво пък, нали партията им прибира валутата, за да си обзавежда резиденциите със скъпи мебели и купува западни коли като Мерцедес и БМВ, които децата ѝ да си карат из сива социалистическа София с превишена скорост, а обикновенните граждани да нямат право да се докоснат до такъв вид автомобил? За обикновените българи хотели по морето няма! Те са в затворени комплекси и само за чужденците. Обикновените българи трябва да чакат за "вътрешни визи" (пътен билет) и ред за мухлясали бунгала с по една тоалетна на 100 човека. И то при положение, че успеят да се доредят за "карта за почивка", което става с целувки на задните части на партийния отговорник. Ако те пишат "Неблагонадежден", защото колективът в предприятието, в което работиш не те харесва, цял живот няма да видиш "почивка". То па и една почивка, трябва да си носиш храната в буркани. Както и да е.

По времето на социализма хората имаха частна собственост.

Много нямаха и живееха в общежития по няколко семейства в апартамент. Имаше криза за жилища, чакаше се по няколко години ред, трябва да проверят семейството ти дали е "благонадеждно", т.е. дали в него не е имало "враг на народа". Всичко зависи от чистото минало. Един дядо да е бил "буржоа", защото си е имал работилничка и не си я е дал без да му счупят главата, край с перспективите за бъдеще. Разбирай право за висше образование, ред за жилище, кола и даже основни неща като пералня и т.н. Забрави! В един списъци си за неблагонадеждни хора, деца на "народни врагове" и това. Пращат те да копаеш руда или да чистиш. Може и в затвор. Хората се учат да странят от тебе, не искат някой и тях да ги нарочи случайно, че общуват с теб.

Защо да е бил калпав? По времето на социализма, държавите от Съветския Съюз не са били в упадък, както са сега. Недей забравя, че демографските и икономически проблеми на България започнаха след 1990г, а не преди това. Деиндустриализацията и унищожаването на технологичния потенциал на страната, както и ликвидацията на армията, също се случиха след 1989г, а не преди това. България имаше износ и индустрия - сега няма нищо.

Демографския скок е бил, защото границите са били затворени. Аз не знам колко глупав трябва да си, за да не схващаш тази елементарна корелация доказваща се с това, че веднага след като отвориха границите всички, които можеха се разбягаха от този "рай".

Имало е.

Ето тук можеш да прочетеш повече относно инфилтрацията на ЦРУ в Съветския Съюз и по света като цяло:

Относно Радио Свободна Европа: https://ukraineuncensored.quora.com/Masha-Gessen-is-a-dissident-journalist-who-once-served-as-director-of-the-Russian-service-for-Radio-Free-Europe-longt

Относно инфилтрацията на ЦРУ: https://ukraineuncensored.quora.com/For-the-75th-anniversary-since-the-CIA-was-formed-since-1947-it-has-been-destabilising-the-world-all-to-protect-Amerikk

Нормално е големите държави да имат разузнаване. Но източникът на двете ти "новини" е автор https://www.quora.com/profile/Hoàng-Phan-34 , който пуска новини за биолаборатории, украински нацисти и какво ли не. Предполагам за какво ги вади тези неща и той "така" като теб. А една от статиите показваща как "Американския расизъм вдъхновил Хитлер" си бие на жълтина от всякъде. Фактът, че има толкова много статии писани от "будни младежи" като теб може да говори и за обратното. Контрапропаганда. Кой полага толкова усилия за тези статии? Може би цели отдели на министерството на информационните операции в Китай. Или пък варианта му в Русия. Ти ми приличаш много на агент, който работи за един от двата отдела. Затова ми е интересно какви неща споделяш. Аз затвърждавам все повече личното си убеждение, че си такъв. Особено когато твърдиш, че пропаганда от друга страна освен тази на либералния режим на САЩ няма.

Никакъв руски наратив не е това... инфилтрацията и шпионството ги е имало много преди Русия да бъде основана. Инфилтрация и подривна дейност е имало срещу Съветския Съюз, както и редица прокси военни конфликти и неизгодни търговски договори, целящи дестабилизиране на икономиката,

Тоест според теб КГБ не работи като ЦРУ? Или китайството министерство на сигурността? За теб тези две държави (Русия и Китай) са безсилни на идеологически отпор и ти ги принизяваш в статут на джуджета като разузнаване и възможност за външна намеса. Това не е ли малко съмнително, че толкова големи държави ще са много човеколюбиви едва ли не и не се занимават с нищо подобно на това, с което и САЩ/ЦРУ по света?

Ти си този, който не спира да говориш едно и също, карайки ме да повтарям едно и също, да давам едни и същи отговори.

Ами и аз честно казано се изморявам да ти повтарям, но ако се налага ще го правя, за да не заблуждаваш хората тук. На много им е омръзнало от пропагандата, която насаждате и го правят доброволно. Срещайки мощен идеологически отпор е единственият начин да има някакъв баланс и да не се тровят податливите да попиват каква да е инфомрация.

Какви примери за руски империализъм можеш да дадеш?

Всички войни на днешна Русия и СССР. Няма смисъл да ти обяснявам нещо и ти после да дойдеш със стандартното "Това са цветни революции организирани от САЩ и Русия нямаше друга възможност освен да влезе с танковете". Всяка нормална държава и свободен народ трябва да може да избира сама за себе си. Не да дойде големия брат с танковете. САЩ и ЕС няма да дойдат с танкове тук, ако случайно решим да сглупим и да излезем от НАТО и ЕС. 

Войната в Украйна не стана без причина. Войната започна, за да се правят опити за противодействие на разширението на НАТО, което е нео-колониален геополитически инструмент на САЩ, към Русия, застрашавайки националната сигурност на държавата. Има и още няколко причини, но тази е сред основните.

Ако Русия искаше да нападне Украйна, без причина, щеше да стани преди преврата през 2014г и последвалата милитаризация, и Путин нямаше да приеме границите на Украйна още през 2003г. И на няколко пъти ти обясних, че САЩ провокираха войната. Още през 1997г, Глобалистите в САЩ знаеха, че разширяването на НАТО към Русия ще доведе до война. Въпреки знанието си, все пак опитаха да разширяват НАТО към Русия. Като имаш това предвид, не е трудно да си отговориш на въпроса кой е виновен за тази война и кой я предизвика.

Дай официалния документ, където НАТО е общеавало на Русия да не се разширява. Ако това са международни договорености, винаги трябва да има ясен договор, подписан и с историческо събитие. Кое е историческото събитие? Дата, място и снимка на документа. Моля.

НАТО е геополитически инструмент на американската хегемония е нео-колониален световен строй. ЕС е изкуствено поддържана неолиберална структура, целяща приватизация на пазарите и налагане на една валута из Европа, за да може от Wall Street да манипулират икономиките по-лесно. По-лесно се манипулира една валута, отколкото множество валути.

В ЕС се живее много по-добре от колкото в диктаторските режими в Евразия. Ако да се живее по-добре, със здравеопазване, образование, възможности за кариерно развитие и т.н.. означава "нео-колониален световен строй", то тогава аз не виждам нищо лошо след като Европа в момента е каймакът на света като индекси на качество на живота. Кои са държавите без "нео-колониален световен строй", където индексите са такива високи. Дай примери.

НАТО е военен инструмент, който служи за унищожаване на армиите на целеви държави (България е пример за това), както и трансфер на пари, ресурси и военни от остатъчните армии към САЩ и инвазиите им в Средния Изток, където се източват ресурси. Гледай това видео, да научиш повече относно военните действия на САЩ и източването на ресурсите на Сирия: https://www.facebook.com/plamen.p.paskov/videos/1088934322504008/?idorvanity=2676054155849327

Ето ти и пример за изземване на пари и военни от чужда държава, за да се обслужват капиталистическите военни действия на САЩ:

Значи, пратили сме военни на мироопазваща мисия, което било ангажимент към САЩ точно толкова колкото сме поели ангажимент към Русия, когато беше Пражката пролет. За теб е важно само и само да не е САЩ, да е Русия. Обзалагам се, че нищо не би казал за Пражката пролет. За разлика от нея обаче, в Афганистан има талибани. САЩ направиха някакъв опит да ги демократизират, за да няма съд с камъни и на жените да е забрането да ходят на училище, но нещо не се получи. Влизането в една недемократична държава с цел да се подпомогне демократизирането ѝ, ако там се случват ужасни неправди с хората поради деспотия и фанатизиран режим е до някаква степен оправдано. А България имаше нужда да влезе в НАТО, защото държавите около нас започнаха да се оправят военно и засилиха военната си мощ. Изпокарани сме в миналото с всичките си съседки. Без съюз, който да ни пази сме за никъде. Събрия, Македония, Гърция, Турция, Румъния... Ами, ако ни нападнат всички заедно, за да си ни поделят. Балканите имат тази зла страница в историята и ако не умееш да се пазиш, то влизаш в съюзи и изпълняваш някакви ангажименти, за да те пазят. Това е пътят за държава ранена от комунизма, оставена в демографска и всякакъв вид криза...

Казваш, че непрекъснато ме оборваш. Можеш ли да ми дадеш пример за нещо, което е написано от мен, и оспорено от теб?

Що за тъп въпрос е това? Върни се и чети. То е и за хората, които четат. Те ще преценят кой кого. За себе си мога да кажа, че не ти отстъпвам в изложението на факти и идеологически отпор.

Каквото и да кажеш, няма как да промениш факта, че Лукойл са невинни и не са извършили престъпление.

Добре, аз вече те изобличих като адвокат на всичко руско. :D Защо продължаваш да се излагаш?

РТ е предимно неутрална медия - CNN е либерална медия, разпространяваща фалшиви новини и пропаганда в полза на Радикалната Левица в САЩ.

РТ неутрална медия? Много добър виц!

Никой ли не е пострадал? Нека видим малко статистики по този въпрос:

Статистиките са въпрос на интерпретация, а "борбата с наркотиците" е държавен бизнес. Мафията и държавата са обвързани там където се пресичат интересите на политици и мафиоти, а това е една много дълга тема, за която ако искаш отвори нова тема и ще говорим там.

И имай предвид, че това е само върха на айсберга; много от наркотиците не са включени в тези статистики, както и инциденти, като катастрофи и самоубийства заради нетрезвено състояние, депресия, абстиненция и други ефекти, свързани с наркотиците.

"Престъпление" е правен, а не морален, термин. Ако трафика на наркотици намалява, след легализация на наркотиците, това е така, защото трафика се поема от НПО-та и фондации, като дейност не се нарича трафик на наркотици, а "harm reduction". Дефинициите са различни, но резултата и дейността са едни и същи. Когато наркотиците са нелегални, разпространението им се нарича трафик на наркотици. Когато са легални, разпространението им се нарича "harm reduction". Статистиките са базирани на правни термини.

От правна гледна точка, ако наркотиците са нелегални, а ти ги разпространяваш, се наричаш трафикант на наркотици.

От правна гледна точка, ако наркотиците са легални, а ти ги разпространяваш, се наричаш потребители/продавач или социален работник, ако работиш към НПО или фондация, която се занимава с разпространение на наркотици. Тъй като този тип разпространение на наркотици е легален по дефиниция, той не се класифицира като престъпление и не влиза в статистиките с престъпления.

Ще ти дам пример с убийството. Ако имаме 1,000 регистрирани кражби и 1,000 регистрирани убийства на година, това означава, че имаме 2,000 регистрирани престъпления. Ако убийството бъде легализирано и пак имаме 1,000 убийства на година и 1,000 регистрирани кражби, това означава, че имаме 1,000 регистрирани престъпления на година - не 2,000 престъпления, само 1,000. Сега разбра ли как работят статистиките и защо се създава усещането, че престъпността спада? Ако има декриминализация и премахване на закони против престъпността, няма да има докладване и регистриране на деянията, въпреки че биват и извършвани. Това е една от причините, поради които престъпленията и инцидентите, свързани с наркотиците, в САЩ уж спадат, според статистиките за престъпления, но ясно се вижда, че не това е случая, в горните статистики, които споделих.

Не знам защо мислиш, че когато нещо се легализира, за него няма да има статистики. И вече съм ти казвал, че когато качеството и контрола се извършват от държавата, на пазара ще се пласира много по-малко стока, която да убива, защото ще има стандарти. Наркокартелите едва ли имат толкова строг производствен контрол. Една фармацевтична контролирана от държавата индустрия ще има далеч по-малко смъртни случаи от аспирин, например. 

Неоспорим факт е, че масова инфлация и голям растеж на цените на енергията и всичко имаше след като се наложиха санкциите, а не след това. Относно това, как американския природен газ, примерно, ни струва по-скъпо от руския природен газ, можеш да разбереш, като гледаш следното видео:

Имаше и от преди това. Сравни средните доходи от 2000 година с тези от 2020. Кажи сега, че Америка е виновна! Ето ти средно месечната заплата например от 1999-та:

201 лв. 

Източник http://trudipravo.bg/index.php/znanie-za-vas/1054-srednomesechna-rabotna-zaplata-i-srednomesechen-osiguritelen-dohod

Да си играем сега с цифрите. През 2019 колко е средномесечната заплата?

~ 1300 лв

https://www.minfin.bg/upload/42470/Infographics _СРЗ.pdf

Преди война, преди пандемия. Тоест какво излиза сега? САЩ и войната в Украйка ли са виновни за естествената спирала на инфлацията? 

И не само природния газ и енергията се оскъпиха, а всичко. Всичко, без никакви изключения, изисква енергия в своето производство. Когато имаш оскъпяване на енергията, имаш и оскъпяване на абсолютно всичко.

Не е чак толкова скъпо. Онзи ден видях олио за 3,50 в един голям супермаркет. Цените на тока за потребителите не съм забелязал да са скочили значително. Водата също. Има спекула. Газта май не е проблем, защото зимата е мека. 

Природния газ от САЩ е по-скъп, защото има алчни монополи, както се използват по-скъпи технологии за добив и производство - и защото природния газ тип LNG е по принцип по-скъп.

Газта се определя от световните пазари. С или без война кой знае колко не се промениха цените. Както се видя, в Европа криза нямаше тази година що се отнася до газта. Зимата беше мека. Пропагандата за замръзваща Европа май не успя. И ето ти пак пример за руска пропаганда. Да не кажеш, че не давам примери, виж клипа и посланието му добре. Ето каква простотия разпростаняват РТ, тази дето уж е неутрална и няма пропаганда по твои думи.

Не, не сме целия САЩ и ЕС. Това означава ли, че винаги трябва да се съгласяваме с това, което нео-колониалния строй ни каже да направим? Всичко, което колонизаторите ни кажат да правим, ни струва пари и е в тяхна полза, а не в наша. Ти изобщо знаеш ли какво е колония? Колония е територия, която се експлоатира в полза на колонизатора. Тъй като България е колония на САЩ, съвсем очаквано е САЩ да ни мачкат така, че да ни струва пари, а неолибералния елит в САЩ да печели на наш гръб.

Не са колонизатори, защото аз не виждам никъде американски знамена, куплет за Вашингтон в химна и т.н. Какви са признаците, че ни мачкат? Само ми ги обясни по какъв начин случващото се в България е "мачкане" и то предизвикано от САЩ, а не в резултат на вътрешни проблеми и манталитет?

Те не са ни партньори, а колонизатори.

Нищо не печелим, но и нищо не губим. Като обслужваме интересите на нео-колониалния строй на САЩ в България, само губим. България е в упадък от 1989г насам... това съм ти го показал и доказал, статистически, няколко пъти.

Какво губим според теб? Суверенитета? А ако сме с Русия какво печелим? Така и не успя да обясниш какво ще ни даде Русия? Или трябва да се съгласим, че ЕС и НАТО трябва да се отслабят като фронт тук на Балканите, за да може да изникне нещо екзотично. Някакъв самостоятелен режим със затворени граници, където ту Русия, ту Турция да имат право да си играят със "суверенитета" тук. Интересно ще ми е да видя някакво далновидно решение на този въпрос, което ти да представиш. Какво ако. Пишеш дълги есета в полза на разбиване на досегашния модел, но не пишеш какво ще предложиш. Като всички други пропагандисти знаещи, че населението не гледа много напред в бъдещето. Хваща се на всякакви глупости като "джендъри" и "ГМО" без много да му мисли какво ще е го очаква в бъдеще. Дай му да дъвче някакви термини, които си мисли, че е научило "суверенитет", "България над всичко" и т.н.. все едно, че "така става" да ти се покрие масата ти с храна, а още по-тъжното е, че за тази аудитория май друго не ѝ е важно.

Ще я запазим по същия начин, по който я запазихме преди влизането в тези съюзи, които не са съюзи, а частни корпорации на САЩ.

Какви гаранции за сигурност искаш? Тревожиш се, че Русия ще ни нападне ли? Защо да напада без причина? Другите държави, които не са част от ЕС и НАТО, защо Русия не ги напада без причина, щом, според теб, една държава, която не е в НАТО и ЕС, задължително трябва да бъде нападната от Русия или друга по-силна държава?

Ох, пак се почна. Ти ще си в състояние ли да ми разкажеш и да се обосновеш само за последните 30 години история на Русия кои от войните ѝ не са империалистически и защо. 

И пак за НАТО и ЕС ти казах, че условията сега са други. Винаги сме били в съюзи. Преди 1944 с Германия, преди 90-те с Русия, след 90-те имаше криза, поради която имаше глътка въздух. Всички държави около нас бяха твърде слаби, за да ни нападнат. Сега са си стъпили на краката и е друго. И пак трябва да сме в съюз. Такъв, който Русия не предложи, а САЩ бяха първи да протегнат ръка. Това са международните отношения, харесват ли ти или не. Инак сами няма как да прокопсаме. Втора Украйна ли искаш да сме? Имаме достатъчно съседки, които ни точат ножа и може да станем лесна жертва без съюзи. Тия приказки, че с 6 милиона ще направим армия ги забрави. И ти ли ще служиш в нея, ако наистина си "прасе"?

Останалото, за РТ вече дадох пример за пропаганда от тяхна страна по-горе, за наркотиците сме обсъждали и ме караш да се повтарям ли повтарям. Направи отделна тема за тях, ако искаш. Ако се сетя ще добавя нещо по текста ти за тях по-долу, но мненията ти са огромни и няма как да разгърна толкова много неща в един пост, който и другите, които четат няма да се уморят, за да му стигнат до края.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Гражданин написа:

Повечето хора никога не са можели да напускат населеното място, в което живеят, защото е имало гражданство, камо ли да се снабдят с радиоприемни устройства, тъй като за тях се е искало разрешение. Слушането на западни радио и тв програми се е наказвало със затвор. Така че рискът е бил голям, също и за хората, които са искали да помагат за падането на този грозен режим, защото много хора са имали роднини зад "желязната завеса" и е нормално службите като ЦРУ да са охранявали работещите в това радио или помагали с различни дейности. Това е подривна дейност в името на това да падне един скапан човеконенавистен режим, в който многократо ти обясних с примери, че човешкият живот няма никакво значение за партията, която е консолидирала цялата власт в себе си. Само управляващата класа се радва на пътувания, хубава храна, дрехи, тоалетни, а плебеите трябва да получат разрешително дори за някакво ради и ТВ.

Нали уж нямаше инфилтрация? Първо каза, ме няма, а сега казваш, чешма. Последно - имаше ли инфилтрация или нямаше?

Ясно ще си променяш мнението и ще манипулираш всеки път, когато ти докажа, че грешиш. Като нямаш какво да кажеш, признаваш, ме грешиш, както и започваш да говориш някакви неща, лични убеждения, субективни интерпретации през всевъзможни морални призми, само и само да изглежда, че ти си прав.

ЦРУ е инструмент за разпознаване и психологически операции, а не за охраняване. Радио Свободна Европа, както стана ясно от публикацията, която показах по-горе, се е занимавало с инфилтрация и пропаганда. Пропагандата е нещо, което служи за изкривяваня на преценката за реалност. Ако Съветския Съюз е бил толкова лош, защо се е налагало Радио Свободна Европа да лъже хората, че си ги накара да не харесват Съветския Съюз?

Колкото и да говориш безсмислици, представени като смислени заключения, няма как да промениш факта, че Радио Свободна Европа е пропаганден инструмент на ЦРУ, които са извършвали инфилтрация с цел подривна дейност срещу Съветския Съюз, който се е разглеждал като враг на САЩ.

Защо не искаш да приемеш този факт? Защо все отричаш и увърташ така, ме да изглежда, че ЦРУ няма вина за разлагането на Съветския Съюз?

Отново повтаряш едно и също, и си неспособен да разбереш нещата, които ти говоря.

Дадени ТВ канали са били ограничавани, да се избегне дезинформация срещу правителството. Радио Свободна Европа е пример за дезинформационни източник, целящ дестабилизация на Съветския Съюз. Ти защо искаш да няма забрана срещу това Радио Свободна Европа? Какви смислени аргументи можеш да предоставиш, според които Радио Свободна Европа е трябвало да работи свободно, без да бъде заглушавано от Съветския Съюз, въпреки че е разпространявало дезинформация срещу Съветския Съюз?

Не знам колко гадно е било за всички, които не са част от "управляващата партия", но само знам, че точно при социализма имаше експоненциален растеж в продължителността на живота:

IMG-20230128-233401.jpg

Горната статистика се отнася до Русия.

Следната статистика се отнася за България:

IMG_20230204_204444.jpg

Защо е имало такъв силен растеж в продължителността на живота, от бедност и "лоши условия" ли, според теб?

Отделно, как ще коментираш технологичното ниво на България, по онова време? Държавата беше в четвърта технологична епоха, със силно развити индустрии, машиностроене, износ... Какво има България в момента, след денационализация и деиндустриализацията?

Деиндустриализацията, унищожаването на технологичния напредък на дадена държава, е сред основните цели на съвременните Англо-Саксонски колонизации. Денационализацията на държавата и капитала, очевидно, също са сред целите на тези колонии. Депопулацията, съкращаването на населението, също се случва, защото така се гарантира, че държавата е в упадък, като цяло. Спадащо население води до спадане на всичко - икономиката индустриални мощности, армия...

Ако отричаш и това, можеш просто да сравниш силата и размерите на българската армия преди и след влизането на България в НАТО, което и частна военна корпорация н САЩ.

Ето ти снимка на разрешително (1). Дай примери къде в демократичния свободен свят на човек се забранява да слуша определен вид музика или да гледа комунистическо кино. Обратното важи за тоталитарните режими, където външната информация, дори и културна, се филтрира изключително строго, за да не вземат случайно селяните да прогледнат и да се запитат "Защо ме лъжат, че съм свободен и живея по-добре от тях? Че аз дори не мога да напускам града без разрешително/пътен лист (2 по-долу). Междуселищните разходки току-така не са били позволени. Имало е и гражданство. (3)

Какъв е смисъла на тази "критика"? Какъв е проблема да се филтрира чужда информация, която не просто не е нужна, по може потенциално да се използва в подривна дейност?

Ти изобщо прочете ли това, което ти показах в предишния си отговор? Очевидно е, че ни си. Сега ще ти го покажа отново, но този път ще ти подчертая нещата, на които да обърнеш внимание.

IMG_20230204_211414.jpg

Сега обърни внимание на средните текстове:

"Subversion refers to a process by which the values and principles of a system in place are contradicted or reversed in an attempt to transform the established social order and its structures of power, authority, hierarchy, and social norms."

Източник: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Subversion

Сега виж това:

"Subversion, however, is also often a goal of comedians, artists and people in those careers. In this case, being subversive can mean questioning, poking fun at, and undermining the established order in general."

Източник: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Subversion

Информацията, която е била цензурирана в Съветския Съюз, отговаря ли на това, което е описано в по-горния текст? Защото ако да, тогава не виждам проблем такава информация да бъде цензурирана.

Както става ясно, почти всичко може да се използва, като инструмент за подривна дейност. Ако аз напиша песен, осмиваща и иронизираща дадена политическа система, тази песен, по дефиниция, е подривна дейност срещу дадената политическа система.

Западната култура и западни ценности бяха това за Съветския Съюз, което беше чалгата за предишното поколение. Като се има това предвид, защо мислиш, че е било добра идея въпросните "ценности" да бъдат разрешавани в Съветския Съюз, чиято култура и била коренно различна от Западната, като двете култури са си противоречали? Налагането на чужда култура върху местна култура се нарича културна асимилация и подмяна на ценности. Защо реши, ме тези неща са добри?

Съвсем нормално е било за Съветския Съюз да цензурира дадена информация, която е била подривна, защото Съветския Съюз е бил суверенен съюз - това правят суверенните държави - забраняват това, което им вреди. Нещо нередно ли е това, според теб?

И защо реши, че хората, които живееха в Съветския Съюз, много са искали да гледат Западни филми и музика? Защо изобщо реши, че това, което е Западно, е единствения път и начин, и не може да има друг път и начин, и не е възможно да има други култури, музика и филми? Нали осъзнаваш, че човешката цивилизация е съществувала много преди да си установи нео-колониалния строй на Запада, което става преди няколко века?

Както виждаш, този режим е държал хората като свои заложници. Никакво мърдане където искаш, никакви разходки току-така без работа из страната, никакво слушане на западни тв и радиопрограми. Радио Свободна Европа е било глътка въздух. Явно си съгласен, че който е слушаш западна музика или гледал "вражески" ТВ програми е бил враг на народа.

Това вече го изясних по-горе.

Радио Свободна Европа от какво е било "глъдка въздух"? Радио Свободна Европа, както вече казах, показах и доказах, се е занимавало с разпространението на пропагандата и дезинформация, което, по дефиниция, е лъжа и невярна информация. Дори и днес, сред всичките тези години, Радио Свободна Европа все още се занимава с разпространение на фалшиви новини, пропаганда и дезинформация срещу не-Западни държави, като Иран, Китай и Русия.

По време на опитите за преврат в Иран, Радио Свободна Европа разпространяваше фалшиви новини, че в Иран има мирно протестиращи хора, които биват бити ш арестувани, без причина. Това не беше вярно. В Иран имаше размирници, опитващи да извършват преврата, а не мирно протестиращи хора.

Подобни фалшиви новини Радио Свободна Европа разпространява и срещу Русия и Китай, както и редица други не-Западни държави. Фалшиви новини се разпространяват и срещу политици, които не са колониални служители, обслужващи нео-колониалния строй.

Накратко, Радио Свободна Европа разпространява фалшиви новини, пропаганда и дезинформация срещу политически системи, които не са изгодни на САЩ и нео-колониалния строй на САЩ.

Средния Изток е сред основните мишени, тъй като там има много нефт. САЩ провокират военни конфликти, правят инвазии и заграбват ресурси. Това беше обяснено във видеото, което ти показах.

Радио Свободна Европа се занимава с налагане на либерални ценности и подкрепа на фалшиви флагове, също така.

Еми ще се "инфлитрат" разбира се! На хората им е писнало от простотии като целувки на задни части на партийния отговорник, който трябва да разпише билетът ти за пътуване извън града ти, за да видиш дори малко от страната, в която живееш, а за разходки на запад и дума не може да става. И това на фона докато чужденци от западна Европа естествено са нямали никакъв проблем да идват на нашето черноморие, но какво пък, нали партията им прибира валутата, за да си обзавежда резиденциите със скъпи мебели и купува западни коли като Мерцедес и БМВ, които децата ѝ да си карат из сива социалистическа София с превишена скорост, а обикновенните граждани да нямат право да се докоснат до такъв вид автомобил? За обикновените българи хотели по морето няма! Те са в затворени комплекси и само за чужденците. Обикновените българи трябва да чакат за "вътрешни визи" (пътен билет) и ред за мухлясали бунгала с по една тоалетна на 100 човека. И то при положение, че успеят да се доредят за "карта за почивка", което става с целувки на задните части на партийния отговорник. Ако те пишат "Неблагонадежден", защото колективът в предприятието, в което работиш не те харесва, цял живот няма да видиш "почивка". То па и една почивка, трябва да си носиш храната в буркани. Както и да е.

Много развинтено въображение имаше. Измисляш си детайли относно неща, които никога не си виждал, да звучиш точен и достоверен.

Спри да измисляш неща и да драматизираш, ако може.

Какъв е проблема някой да разпише билет, да можеш да пътуваш? Отиваш, даваш билета, разписват го - пътуваш. Какъв е проблема?

Това, което написа, е силно преувеличено и драматизирано съчинение, в отчаян опит да оспориш това, което написах. Работата е там, че не успя да го оспориш.

И какво имаш предвид под "ще инфилтрират"? Ако си имал предвид хората, живеещи в Съветския Съюз, грешиш. Инфилтрацията се извършва от чуждестранни агенти, а не от местното население.

Радио Свободна Европа е чуждестранна огранидация, а не местна.

ЦРУ е чуждестранна организация, а не местна.

Михайл Горбачов беше чуждестранен агент, а не политик, избран от народа (целта му беше забиването ална последния пирон в ковчега на Съветския Съюз).

Журналистите, които ЦРУ използваше в Москва, и ти бяха чуждестранни агенти, а не част от местното население.

Инфилтрацията и подривната дейност се извършват от чуждестранни агенти, целящи рушенето на дадена държава.

Хората, които живееха в Съветския Съюз, не са инфилтрирали нищо. Факт е, че самите хора страдаха, след разлагането на Съветския Съюз. Мога да ти изкарам статистика относно самоубийства, престъпност, злоупотреба с алкохол и наркотици, и бедност в годините след Съветския Съюз. След раздорите, до които довете колапса на Съветския Съюз, в Русия имаше и съкращаване на продължителността на живота. Някои русофоби сочат този факт и казват, че Русия е виновна за това. Казват, че по-ниската продължителност на живота в Русия е доказателство, че Русия е лоша държава. Ето тук, в следните два отговора, обяснявам защо това не е вярно, защо не е по вина на Путин и Русия, като цяло:

Много нямаха и живееха в общежития по няколко семейства в апартамент. Имаше криза за жилища, чакаше се по няколко години ред, трябва да проверят семейството ти дали е "благонадеждно", т.е. дали в него не е имало "враг на народа". Всичко зависи от чистото минало. Един дядо да е бил "буржоа", защото си е имал работилничка и не си я е дал без да му счупят главата, край с перспективите за бъдеще. Разбирай право за висше образование, ред за жилище, кола и даже основни неща като пералня и т.н. Забрави! В един списъци си за неблагонадеждни хора, деца на "народни врагове" и това. Пращат те да копаеш руда или да чистиш. Може и в затвор. Хората се учат да странят от тебе, не искат някой и тях да ги нарочи случайно, че общуват с теб.

Не е имало криза, а забавяне в строителството. Сред края на втората световна война, имаше масова емиграция към големите градове. Изоставането в строителството е нормално, тъй като бройката на пристигащите е била по-голяма от бройката, която строителния капацитет може да обслужва.

Колкото се отнася до жилищата по времето на социализма, можеш да прочетеш повече тук:

В какви жилища се е живеело преди повече от 30 години: https://blitz.bg/daydzhest/spomeni-ot-sotsa-v-kakvi-zhilishcha-zhiveekhme-predi-30-godini-snimki_news655131.html

Над 90% от българите живеят в дом от времето на социализма (това нямаше да е така, ако по времето на социализма не е имало жилища. Ако не е имало жилища, откъде се появиха жилищата, в които сега живеят хората, според теб?): https://old.segabg.com/article.php?id=851684

Колко струваха жилищата и как се придобиваха по времето на социализма: https://www.bgspomen.com/2017/01/blog-post_52.html?m=1

Повече детайли относно жилищата по времето на социализма: https://www.flagman.bg/article/284023

Относно автомобилите, да, имало е по-малко хора, които са имали автомобили - автомобилите са били оскъдни. Това а нормално, тъй като по онова време автомобилите са били нова технология, а автоматизацията на масовото производство на автомобили не е била достатъчно напреднала, че да задоволи търсенето. Какво общо има това със социализма? Като смартфоните бяха нова технология, колко човека имаха последен модел смартфон? Не много. Колко човека имат смартфони сега? Всички... или почти всички.

Анти-социалистическите тролове правят сравнения с днешните технологии и тогавашните технологии. Казват, че днешните автомобили имат еди какви си екстри, а автомобилите по времето на социализма не са имали такива екстри. Примерно, казват, че днес автомобилите имат автоматично сваляне и вдигане на прозорците, а Лада и Трабант не са имали. Това само доказва некомпетентността на тези хора. БМВ и Мерцедес имали ли са автоматизация преди 50 години? Не. Няма как да имаш технология, която не я изобретена или не е пусната в масово производство. Не сравнявайте днешните технологии с тогавашните технологии. Сравнявайте сравними неща - ябълки с ябълки, круши с круши...

Демографския скок е бил, защото границите са били затворени. Аз не знам колко глупав трябва да си, за да не схващаш тази елементарна корелация доказваща се с това, че веднага след като отвориха границите всички, които можеха се разбягаха от този "рай".

Грешна информация.

Демографски скок е имало, защото е имало възпроизвеждане. Ако границите са затворени, но няма възпроизвеждане, тогава населението няма да расте. Дори и никой да не напуска страната, хората пак остаряват и умират - ако няма възпроизвеждане, населението спада, дори и границите да са напълно затворени.

В България има застаряващо население и ниска раждаемост, като обстановката е допълнително осрожнина от имиграцията.

IMG-20230204-233935.jpg

IMG-20230204-234055.jpg

Това, което е показано горе, няма общо с имиграцията. Спадането на раждаемостта няма общо с имиграцията. Както виждаш в следната статистика, нивото на раждаемост е под необходимото ниво, при което успешно има прираст на населението:

IMG-20230204-234444.jpg

Източник: https://www.nsi.bg/bg/content/2970/тотален-коефициент-на-плодовитост-по-статистически-райони-области-и-местоживеене

Нивото на раждаемост трябва да е, средностатистически, около 2,1, за да има положителен прираст на населението, според следната публикация: https://www.wri.org/research/achieving-replacement-level-fertility

Спадането на населението, породено не само от имиграция, заради разрушената икономика, но и заради спадащо раждаемост, която няма общо с имиграцията, стана в периода около финалната дестабилизация срещу социалистическия строй в България, след което започна цялостния упадък на държавата:

image.png

Разбра ли какво се опитвам да обясня? В случай, че не си ме разбрал, ще го обясня отново. Нивото на раждаемост, което няма общо с имиграцията, спадна, което доведе до демографска криза.

IMG-20230205-000054.jpg

Източник: https://www.ceicdata.com/en/bulgaria/population-and-urbanization-statistics/bg-birth-rate-crude-per-1000-people

Нормално е големите държави да имат разузнаване.

Нормално е да имат разузнаване, което да ги пази. Не е нормално на използват това разузнаване за дестабилизация на света, с цел запазване на хегемонията на държавата, използваща разузнаването (тук става въпрос за САЩ).

Но източникът на двете ти "новини" е автор https://www.quora.com/profile/Hoàng-Phan-34 , който пуска новини за биолаборатории, украински нацисти и какво ли не.

Въпросния човек има няколко онлайн групи, където споделя факти, които са неудобни на статуквото. Нещата, които споделя, са доказани. Ако мислиш, че не са, опитай да ги оспориш.

Колкото се отнася до нацистите в Украйна, те са напълно истински.

Ето тук можеш да видиш списък с военните престъпници и нацистки групировки на Украйна: https://www.quora.com/Is-Ukraine-committing-war-crimes/answer/George-Wilson-1061?ch=15&oid=398012128&share=1828c660&target_type=answer

Желателно е и да обърнеш внимание на допълнителната информация, която е показана в края на горната публикация.

Ето тук е обяснен имперския модел на САЩ, водещ до експлоатация и подривна дейност срещу редица държави: https://chinaworldleader.quora.com/The-US-said-its-goal-is-to-weaken-and-defeat-Russia-in-Ukraine-Is-China-the-next-target-after-defeating-Russia-1?ch=10&oid=358311341&share=ca7eb5da&srid=hOKQtn&target_type=answer

Ако искаш да видиш официалния сайт, в който се пуска обновена информация относно военните престъпления на Украйна и нацистките групировки, можеш да посетиш ето този сайт: https://tribunal.ru/

И да не би да казваш, че историята с био-лабораториите е просто измислица? Не, не е. Ето ти малко повече информация относно американските био-лаборатории в Украйна:

"Russian troops have obtained over 20,000 documents pertaining to American biological research programs in Ukraine since the start of Moscow’s military operation, the country’s Defense Ministry announced on Monday.

The most recent trove brought to light a number of key players in these projects who had previously “remained in the shadows,” according to the commander of Russia’s Nuclear, Biological and Chemical Defense Forces, Lieutenant General Igor Kirillov.

The ministry had previously published the names of people connected to the biolabs, which included representatives of the US Democratic Party, Defense Department officials, and Pentagon contractors.

The new list features people such as Karen Saylors, the executive director of Labyrinth Global Health, who reportedly worked in Ukraine as a lead consultant for a project that studied the spread of African swine fever."

Източник: https://www.rt.com/russia/570716-russia-ukraine-us-biolabs/

"Russia’s Defense Ministry on Monday laid out more evidence that US-funded laboratories were working in Ukraine. Documents and materials recovered by Russian troops showed that Western pharmaceutical companies operating in territory under Kiev’s control conducted HIV/AIDS research on Ukrainian military personnel.

The commander of Russia’s Nuclear, Biological and Chemical Defense Forces, Lieutenant General Igor Kirillov, presented Ukrainian-language documents referring to HIV infection studies that began in 2019. The list of targeted groups shows service members alongside prisoners, drug addicts and other “patients at high risk of infection."

According to Kirillov, the Russian military has recovered more than 20,000 documents and other materials related to the biological programs in Ukraine, while interviewing eyewitnesses and participants. The evidence “confirms the focus of the Pentagon on creating biological weapons components and testing them on the population of Ukraine and other states along [Russia’s] borders,” the general told reporters.

Based on documents originating with the Pentagon’s Defense Threat Reduction Agency (DTRA), the Russian military identified eight more individuals involved in the US-funded research in Ukraine. Among the names Kirillov singled out was Karen Saylors of Labyrinth Global Health, previously of Metabiota, a company linked to US President Joe Biden’s son Hunter."

Източник: https://www.rt.com/russia/570714-russia-ukraine-pentagon-biolabs/

Допълнителни ресурси относно горната статия:

Относно намесата на Пентагона в Украйна и проучванията върху Ебола: https://www.rt.com/news/558642-russian-defense-ministry-us-pathogen-research/

Относно вероятността КОВИД да е биологично оръжие: https://www.rt.com/news/560246-usaid-covid-origin-moscow/

Дори и КОВИД да не е създаден в Украйна, това не променя факта, че вируса на появи в кпючов момент, като се използваше за извинение за налагане на мерки и ограничения в стратегически региони по света, нлда се стигне до политическа дестабилизация в САЩ, срещу администрацията на изолационистите. Оставам със силни убеждения, ме КОВИД е биологично оръжие; съвпаденията и последователността на политическите процеси и произтичащото от тях, по време на КОВИД пандемията, са прекалено прилежни и прецизни, че да го приема за случайност. Това няма да го обсъждам тук, тъй като не е по темата.

Ето тук има още информация по въпроса с биологичните лаборатории в Украйна:

"Washington has been moving its bioweapons research out of Ukraine, the head of Russia’s Nuclear Biological and Chemical Defense Troops has claimed. This comes after the research laboratories' existence was exposed under the Trump presidency.

“The Pentagon is actively working to transfer its unfinished research projects to the countries in Central Asia and Eastern Europe,” Igor Kirillov insisted during a briefing on Saturday.

The US has also been boosting cooperation with Cambodia, Singapore, Thailand, Kenya and other nations in the Indo-Pacific and Africa, with “the US Department of Defense being most interested in countries that already possess laboratories with a high level of bioсontainment,” he added.

According to the commander, data on illegal, US-backed laboratories in Ukraine was presented at the Organization for the Prohibition of Chemical Weapons conference, which took place in Geneva between November 28 and December 16.

It included “documentary evidence that work with components of biological weapons and studies of pathogens of especially dangerous and economically significant infections had been carried out on the territory of Ukraine with financial, scientific, technical and personnel support of the US,” he noted.

Papers obtained by Russia during its military operation in Ukraine reveal that “military-biological programs” were run through the Mechnikov Anti-Plague Research Institute in Kiev, the Institute of Veterinary Medicine in Kharkov and the Lviv-based Research Institute of Epidemiology and Hygiene, Kirillov claimed.

The files also mentioned three Pentagon contractors and seven high-ranking officials of the US Department of Defense, he added.

The full text of a report by the US Defense Threat Reduction Agency (DTRA) on its work in Ukraine, seen by the Russian military, contained data, “confirming the conduct of exercises and training activities with pathogens of especially dangerous infections” in Ukraine, Kirillov said. When the Pentagon released this report to the public, 80% of its content had been redacted, he pointed out.

According to the Russian commander, the head of the American delegation at the conference declined to respond to Russia’s accusations of violations of the Chemical Weapons Convention (CWC) by his country.

“Such a stance by the US and its blocking of any initiatives to resume work on the verification mechanism of the CWC once again confirms that Washington has something to hide, and that ensuring transparency in terms of compliance with the convention doesn’t play into the hands of the Americans,” he said.

However, the report by Russia didn’t go unnoticed by other countries and “made many member-states reflect on the risks posed by cooperation with Washington in the military-biological area,” Kirillov stressed.

The Russian military has been gradually releasing materials on the work of the US-backed biolabs in Ukraine since March. Washington has denied Mocsow’s bioweapons claims, calling them disinformation and a conspiracy theory used by Russia to justify its military operation."

Източник: https://www.rt.com/russia/568853-us-bioweapons-ukraine-kirillov/

Основния "проверител на факти" в България твърди, че това не е вярно. Но тези твърдения бяха преди време, когато все още нямаше изтичане на информация. И имай предвид, че този уж независим проверител на факти също е американски проект, целящ пропаганда и цензурирани на неудобни факти. Ако не ми вярваш, гледай следното видео, където това се обяснява:

Предполагам за какво ги вади тези неща и той "така" като теб. А една от статиите показваща как "Американския расизъм вдъхновил Хитлер" си бие на жълтина от всякъде. Фактът, че има толкова много статии писани от "будни младежи" като теб може да говори и за обратното. Контрапропаганда. Кой полага толкова усилия за тези статии? Може би цели отдели на министерството на информационните операции в Китай. Или пък варианта му в Русия. Ти ми приличаш много на агент, който работи за един от двата отдела. Затова ми е интересно какви неща споделяш. Аз затвърждавам все повече личното си убеждение, че си такъв. Особено когато твърдиш, че пропаганда от друга страна освен тази на либералния режим на САЩ няма.

Вади ги, да казва истината. Дали ме плащат за това, не знам. На мен лично никой не ми праща. Той може да е платен, но аз не съм.

Моята мотивация идва от там, че разбирам случващото се, политическите процеси и произтичащото от тях и знам, ме това вреди на мен и на останалите хора, които вероятно не разбират случващото се.

Показал съм ти публикация относно имперския модел на САЩ, който е глобален. Този модел дестабилизира и ограбва целия свят, налагащи доларовата хегемония, предотвратявайки растежа на валутите на държавите по света.

Защо да не съм против тази имперски модел? С какво ми е помогнал, че да го подкрепям?

Недей да говориш за пропаганда от Китай и Русия. Вече многократно ти обясних, че основните медии в световен мащаб са либерални, американски и световния културен модел е либерален. Информационното поле е под контрола на САЩ - основните социални медии, Туитър, Фейсбук, Ютюб (Гугъл) са американски компании. Вече ти показах публикации и проучване, доказващи, че това, което се нарича руска пропаганда, всъщност са факти, цензурирани под претекст борба с руска пропаганда.

В следния отговор ти показах Twitter Files публикациите и проучването, доказващи това, че руски ботове, тролове, пропаганда няма, въпреки че се твърди, че има:

Колкото и да говориш за руска и китайска пропаганда, непроменен остава факта, че информационното поле и културните виждания на все по-голяма част от света са по американски/либерален модел. Непроменен остава факта, че Американското Изключение, което е сред най-висшите форми на колониалната дерационализация, е много силно наложено в обществото.

И дори да има руска и китайска пропаганда, това не променя факта, че сме под американско влияние - икономическо и идеологическо.

Само да добавя още нещо. Недей да питаш защо няма разследване срещу САЩ и биологичните лаборатории - една от неолибералните структури на САЩ гласува против това да има разследване: https://www.rt.com/news/565850-un-rejects-biolab-probe/

Интересно защо гласуват против разследването... Какво крият? От какво се страхуват? Звучат като ГЕРБ, когато ГЕРБ отказаха да има проби, да се види дали са крали от материалите за строеж на магистрали и да се разбере дали качествено са направени магистралите.

Тоест според теб КГБ не работи като ЦРУ?

И да работи като ЦРУ, няма потенциала и силата на ЦРУ. ЦРУ е инфилтрирали доста държави. И пак повтарям, че финансовата световна хегемония се държи от САЩ - нарича се доларова хегемония, а захранването й се нарича "petrodollars". Нали заради долари и нефт се правят инвазии в Средния Изток. Нали долара бива налаган като резерв, за да може каквото и да става, колкото и зле да е света, Корпоративна Америка и Wall Street винаги да имат пари.

За теб тези две държави (Русия и Китай) са безсилни на идеологически отпор и ти ги принизяваш в статут на джуджета като разузнаване и възможност за външна намеса.

Да, правилно си ме разбрал.

Всички войни на днешна Русия и СССР.

Кои са тези войни? Някаква инвазия в Украйна, в опит да се предотврати нео-колониалното разширяване на НАТО към Русия. Разширяването на НАТО към Русия е нещо, за което още през 1997г (записано е на видео) Глобалистите в САЩ знаеха, че ще доведе до война. Въпреки знанието ти, те съзнателно натискаха украинското прокси да влиза в НАТО. Като имаш това предвид, би могъл и сам да си отговориш на въпроса кой е виновен за тази война и кой я предизвика.

gwzIklr.jpeg

В момента войната от страна на украинската армия, която по признания на Зеленски е зависима от Колективния Запад, се финансира предимно от американски частни военни компании, целящи големи печалби.

Ето малко повече информация по този въпрос:

uk-is-dependent-on-us.jpg

1665696985261.jpg

us-is-dragging-ukraine-toward-war-with-r

Като казах по-горе, войната се финансира предимно от частни военни компании, произлизащи от САЩ.

Ето тук има повече информация по този въпрос:

Относно военните компании и търсенето на оръжия в Украйна: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-60669763

Относно частните военни корпорации на САЩ: https://www.intelligenceonline.com/corporate-intelligence/2022/11/02/role-of-us-private-military-contractors-expanding-sharply-in-ukraine,109840992-eve

Относно частните компании и Пентагона и печалбите им: https://quincyinst.org/2022/04/17/how-pentagon-contractors-are-cashing-in-on-the-ukraine-crisis/

The War In Ukraine Is Finally Starting To Pay Off For Big Defense Contractors: https://dailycaller.com/2023/01/24/ukraine-defense-contractors-earnings-fourth-quarter-2022/

Ето тук е обяснено как САЩ искат да получат достъп до стратегически ресурси в Украйна: https://www.newsweek.com/battle-ukraines-titanium-1777106

САЩ и ЕС няма да дойдат с танкове тук, ако случайно решим да сглупим и да излезем от НАТО и ЕС.

САЩ дойдоха тук чрез цветна революция, изпълнена след години на подривна дейност с ищу социалистическия строй.

Дали сега ще дойдат, ако напуснем НАТО? Не. Защо да идват? Какво ценно има в България, ме да дойдат? България е деиндустриализирана, банкрутирана и разграбена държава в упадък. Приватизацията, ликвидацията и елиминирането на България от водещите позиции в света беше извършено още преди години. В момента България няма голяма стойност за САЩ. В момент България е просто държава, която е клиентска държава (client state) на САЩ.

Дай официалния документ, където НАТО е общеавало на Русия да не се разширява. Ако това са международни договорености, винаги трябва да има ясен договор, подписан и с историческо събитие. Кое е историческото събитие? Дата, място и снимка на документа. Моля.

Кога съм казал, че НАТО е обещало да не се разширява към Русия?

В ЕС се живее много по-добре от колкото в диктаторските режими в Евразия. Ако да се живее по-добре, със здравеопазване, образование, възможности за кариерно развитие и т.н.. означава "нео-колониален световен строй", то тогава аз не виждам нищо лошо след като Европа в момента е каймакът на света като индекси на качество на живота. Кои са държавите без "нео-колониален световен строй", където индексите са такива високи. Дай примери.

Европа също е част от този нео-колониален строй. Европа, въпреки че е в демографски упадък, също е била част от колонизирането и експлоатирането на региони по света, което е направило така, ме Европа да напразни, а експлоатираните региони да изостанат.

Щях да мога да ти дам примери и за други напреднали държави, ако тези държави не бяха експлоатирани и разграбвани.

Ето примери:

IMG_20221015_093023.jpg

International-oil-companies-operating-in

GAS-min-600x492.jpg

Защо очакваш тези държави да са напреднали, щом постоянно биват разграбвани и умишлено дестабилизирани от Колективния Запад?

Значи, пратили сме военни на мироопазваща мисия, което било ангажимент към САЩ точно толкова колкото сме поели ангажимент към Русия, когато беше Пражката пролет. За теб е важно само и само да не е САЩ, да е Русия. Обзалагам се, че нищо не би казал за Пражката пролет. За разлика от нея обаче, в Афганистан има талибани. САЩ направиха някакъв опит да ги демократизират, за да няма съд с камъни и на жените да е забрането да ходят на училище, но нещо не се получи. Влизането в една недемократична държава с цел да се подпомогне демократизирането ѝ, ако там се случват ужасни неправди с хората поради деспотия и фанатизиран режим е до някаква степен оправдано.

Какво общо имат хората с нефтените компании, така и не разбрах. Това, което написа, е просто извинение, претекст за инвазия, чрез която да се заграбват ресурсите на нападнатите държави.

Ето примери:

Относно убийството на Кадафи: https://janataweekly.org/let-us-never-forget-why-muammar-gaddafi-was-assassinated/

Относно завземането на около 90% от нефта в Сирия, от страна на САЩ: https://www.middleeastmonitor.com/20210320-us-controls-90-of-syria-oil/

А България имаше нужда да влезе в НАТО, защото държавите около нас започнаха да се оправят военно и засилиха военната си мощ. Изпокарани сме в миналото с всичките си съседки. Без съюз, който да ни пази сме за никъде. Събрия, Македония, Гърция, Турция, Румъния... Ами, ако ни нападнат всички заедно, за да си ни поделят. Балканите имат тази зла страница в историята и ако не умееш да се пазиш, то влизаш в съюзи и изпълняваш някакви ангажименти, за да те пазят. Това е пътят за държава ранена от комунизма, оставена в демографска и всякакъв вид криза...

Демографската криза започна СЛЕД падането на социализма, а НЕ преди това. Преди демокрацията НЕ е имало демографска криза.

Целта на НАТО е елиминиране на армиите на целевите държави, чрез съкращаване на бойната способност на армията - сравни размерите или силата на българската армия преди и след влизането на България в НАТО.

Сред като си съкрати армията, остатъчната армия се използва за подпомагане на военните действия на САЩ, докато държавата бива принуждавана на подарява пари на неолибералните елити в САЩ, които притежават НАТО.

РТ неутрална медия? Много добър виц!

Ако не е напълно натурална, то поне е доста неутрална. Почти не съм забелязал пристрастна публикация - дори и анализите относно прокси войната на САЩ в Украйна са неутрални, като понякога дават не оптимистични прогнози за Русия.

Имаше и от преди това. Сравни средните доходи от 2000 година с тези от 2020. Кажи сега, че Америка е виновна! Ето ти средно месечната заплата например от 1999-та:

201 лв. 

Източник http://trudipravo.bg/index.php/znanie-za-vas/1054-srednomesechna-rabotna-zaplata-i-srednomesechen-osiguritelen-dohod

Да си играем сега с цифрите. През 2019 колко е средномесечната заплата?

~ 1300 лв

https://www.minfin.bg/upload/42470/Infographics _СРЗ.pdf

Преди война, преди пандемия. Тоест какво излиза сега? САЩ и войната в Украйка ли са виновни за естествената спирала на инфлацията? 

Да, САЩ са виновни. По поръчка на Вашингтон, ЕС наложи санкции и спря да купува ресурси от Русия. Това доведе до спекулации на пазарите, инфлация и високи цени. Има и енергийна кризай която се прикрива чрез вземане на кредити, които един ден ще трябва да си връщат. Ето тук има повече информация по този въпрос: https://www.imf.org/en/Publications/fandd/issues/2022/12/beating-the-european-energy-crisis-Zettelmeyer

Задлъжняването е между 1 и 3 трилиона, според данни, които четох преди време. Ако искаш, можеш на опиташ да намериш по-нови и по-точни данни относно мулти-трилионното задлъжняване по Европа, заради енергийната криза.

Инфлацията е естествен феномен, но обикновено не е толкова висока. Високата инфлация, която имаме, е по вина на решенията, които ЕС взема под командването на Вашингтон.

Не е чак толкова скъпо. Онзи ден видях олио за 3,50 в един голям супермаркет. Цените на тока за потребителите не съм забелязал да са скочили значително. Водата също. Има спекула. Газта май не е проблем, защото зимата е мека. 

Олио за 3,50лв не е имало дори и преди войната. Олиото, което си видял, или е било на промоция, или е имало грешен етикет.

Тока не е много скъп, защото се правят масови икономии. Ако не си правеха икономии и имаше нормално потребление, цените щяха да са огромни. Дори и Гугъл приканва хората да правят икономии:

IMG-20230205-015305.jpg

Ако си запознат с принципа Supply and Demand, ще знаеш защо масовите икономии предотвратяват наличието на големи цени.

Газта се определя от световните пазари. С или без война кой знае колко не се промениха цените. Както се видя, в Европа криза нямаше тази година що се отнася до газта. Зимата беше мека. Пропагандата за замръзваща Европа май не успя. И ето ти пак пример за руска пропаганда. Да не кажеш, че не давам примери, виж клипа и посланието му добре. Ето каква простотия разпростаняват РТ, тази дето уж е неутрална и няма пропаганда по твои думи.

Има високи цени и инфлация - недей да отричаш това.

Клиповете на РТ са достоверни. Тъй като РТ предположи, че зимата ще е студена, както е обикновено, но в същото време РТ не може да предвижда бъдещето и да знае каква точно ще е температурата, РТ направи клип, който е основан на стандартна прогноза, че зимата ще и студена.

Не са колонизатори, защото аз не виждам никъде американски знамена, куплет за Вашингтон в химна и т.н. Какви са признаците, че ни мачкат? Само ми ги обясни по какъв начин случващото се в България е "мачкане" и то предизвикано от САЩ, а не в резултат на вътрешни проблеми и манталитет?

Това, ме не виждаш американски знамена, не означава, че ги няма.

Ето ти доказателства, че има арекинскш знамена, намиращи се при военните окупационни бази на САЩ в България:

Мнението на Костадин Костадинов по този въпрос: https://m.facebook.com/kostadin.eu/photos/a.399417920148074/4351066621649831/

Статия с участието на Костадин Костадинов по този въпрос: https://mobile.frognews.bg/article/167189/

Освен знамената, има и морална асимилация, при която ценностите ни се подменят с тези ценности на колонизатора и културата му.

Деморализацията е процес, който отнема около 15-20 години, защото това е средностатистическото време, необходимо за "образоването" и индоктринирането на едно ново поколение, което ще замени старото и ще произведе второ поколение, при което тези ценности ще бъдат вече отвърдени.

Вече ти показах сайта, в който има списък с НПО-тата, фондациите и организациите, инфилтрирали българската политическа система - ясно можеш да видиш, ме всички са американски и налагат вижданията на колонизатора.

преди 12 часа, Гражданин написа:

А ако сме с Русия какво печелим? Така и не успя да обясниш какво ще ни даде Русия?

Не сме в съюз с Русия. Как да ти обясня какво ще ни даде Русия, ако не сме в съюз и няма договори, над които да мисля и разсъждавам? Във всеки случай, ще ни даде по-малко експлоатация, империализъм и никаква подривна дейност. Сегашната подривна дейност се отнася до рушене на обществото в световен мащаб - това е идея на американската олигархия, глобалистите. Русия и руския елит нямат такива идеи и се противопоставят на опитите на Колективния Запад да наложи вижданията си и ценностите си като универсални в цял свят.

Някакъв самостоятелен режим със затворени граници, където ту Русия, ту Турция да имат право да си играят със "суверенитета" тук.

Не... Не така работят нещата. Да си играе някой със суверенитета ни, необходимо е управляващите да му позволят. Ако се избират управляващи, които наистина и искрено да се грижат за държавата, те не биха били продажници, които да се продават на външни колонизатори и да станат колониални служители. Единствената причина, поради която САЩ ни управляват в момента е защото тези, които са в политическата система на България са продажници, решили да разпродават държавата.

Ако управляващите не искат чуждо влияние, чуждо влияние няма да има.

САЩ бяха първи да протегнат ръка.

САЩ използваха възможността да инфилтрират, денационализират, деиндустриализират и банкрутират държавата, да я елиминират от водещите позиции. За САЩ, България е просто дойна крава.

Никой никаква ръка не е протегнал на България. Американския интерес в България се отнася до подмяна на ценности и източване на пари от държавата, било то чрез НАТО, НПО-та, фондации, грантове, фалшиви дарения, или компании, като Дънди Прешъс, които изнасят злато.

Тия приказки, че с 6 милиона ще направим армия ги забрави. И ти ли ще служиш в нея, ако наистина си "прасе"?

Не съм казал, че с 6 милиона човека може да се прави армия. Нали точно това е целта на програмата за депопулация, съкращаване на населението. Като за очна процеса по депопулация, всички сектори на държавата са вече в упадък. В България депопулацията започна, за да се свали държавата от водещите й позиции и да не представлява конкурент.

Депопулацията, както вече казах, я сред основните цели на Англо-Саксонските колонии. България е Англо-Саксонска колония.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Ясно ще си променяш мнението и ще манипулираш всеки път, когато ти докажа, че грешиш. 

Като пластилин е, огъващ се, флуиден, угодничащ на господарите от сащ. На теб ли да угодничи? За признаване на истини неудобни на началството може да получи you is fired.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Нали уж нямаше инфилтрация? Първо каза, ме няма, а сега казваш, чешма. Последно - имаше ли инфилтрация или нямаше?

Ясно ще си променяш мнението и ще манипулираш всеки път, когато ти докажа, че грешиш. Като нямаш какво да кажеш, признаваш, ме грешиш, както и започваш да говориш някакви неща, лични убеждения, субективни интерпретации през всевъзможни морални призми, само и само да изглежда, че ти си прав.

Нищо не съм признавам докато не кажеш къде другаде и как са се инфилтрирали агенти, защото говориш абсурдни неща как заради една радиостанция е паднал целия режим.

Освен това аз не виждам проблем в това, което съм казал, защото не ме вълнува особено дали радиото е "инфилтрирано", ако става въпрос за справедлива кауза каквато смятам, че е падането на комунизма. Също така, ти какво разбираш под инфилтрация? Може би инфилтрацията се свежда до това да има някаква държавна агенция, която да пази сигурността на решилите да отдадат живота си правенето на предавания срещу комунизма. Освен Радио Свободна Европа със е имало и много доброволци, които са предавали със собствени любителски радиостанции записана музика. Чувал съм как хора са правили така от съседна Гърция и не е ставало въпрос за агенти на Радио Свободна Европа. Точно както и сега хора от Южна Корея например излъчват с любителски радиопредаватели в посока на севера музика или послания. Някои успяват да ги заглушат, други не. Както и пускат балони, които от високо да разпилеят литература или послания, които да "отворят очите". Стъпка по стъпка, малко по малко. Едно радио не е някакво ужасяващо оръжие и ако един режим не може да се справи с някакви послания по радиостанцията очевидно лъже своите поданици щом го е толкова страх от радиото какво ще кажат. Някога така не са казали за Чернобил и хората маршируваха "щастливи" под радиоактивен дъжд и ядоха зелена радиоактивна салата, а после статистиките за рак скочиха. Имаше хора, които чуха за дъжда от радиото. Това не се хареса на БКП естествено, въпреки че властта няма скрупули да лъже и е пиеше сладка алпийска вода и проверени храни. За народа като на прасетата. Ще се оправят, нови ще се народят. Ти сигурно ще отричаш аварията в Чернобил или най-малкото ще кажеш, че е диверсия на западни агенти. Сигурен съм. Кажи ми, ако не е така.

ЦРУ е инструмент за разпознаване и психологически операции, а не за охраняване. Радио Свободна Европа, както стана ясно от публикацията, която показах по-горе, се е занимавало с инфилтрация и пропаганда. Пропагандата е нещо, което служи за изкривяваня на преценката за реалност. Ако Съветския Съюз е бил толкова лош, защо се е налагало Радио Свободна Европа да лъже хората, че си ги накара да не харесват Съветския Съюз?

Колкото и да говориш безсмислици, представени като смислени заключения, няма как да промениш факта, че Радио Свободна Европа е пропаганден инструмент на ЦРУ, които са извършвали инфилтрация с цел подривна дейност срещу Съветския Съюз, който се е разглеждал като враг на САЩ.

Защо не искаш да приемеш този факт? Защо все отричаш и увърташ така, ме да изглежда, че ЦРУ няма вина за разлагането на Съветския Съюз?

Пак питам, смяташ, че целият СССР е паднал заради едно радио ли? Ако това е така, това е гениално! Как никой не се е сетил по-рано да спре Хитлер с някакво радио "Свободна Европа" вместо да се дадат милиони жертви. Достатъчно е било само германците да слушат радиото как им говори за идеологическите преимущества на САЩ и проекта му за ЕС, а не този на Хитлер за Третия райх.

Отново повтаряш едно и също, и си неспособен да разбереш нещата, които ти говоря.

Проблемът ти е, че нещата, които АЗ ти говоря са ти неудобни, защото следиш темата с много специално внимание (а дали не като задача?) и се появявам непрексънато аз, който идеологически да те скастри, защото аргументите ти са ти тип хлъзгав наклон. Казваш, че задължително Радио Свободна Европа е довело да поредица от събития срутили СССР, някак си го навързваш, но друго за инфилтрация и пропаганда не даваш. Къде другаде в СССР или комунистическия блог са били инфилтрирани агенти, които са да са повлияли на големи маси от хора така, че те да излязат на площадите и да правят цветни революции. Дай пример за актьори, музиканти, преподаватели и т.н., които са призовавали комунистическите народи на масови бутнове против режима, който ти твърдиш, че е бил инфилтриран не само в радиоефира. 

Дадени ТВ канали са били ограничавани, да се избегне дезинформация срещу правителството. Радио Свободна Европа е пример за дезинформационни източник, целящ дестабилизация на Съветския Съюз. Ти защо искаш да няма забрана срещу това Радио Свободна Европа? Какви смислени аргументи можеш да предоставиш, според които Радио Свободна Европа е трябвало да работи свободно, без да бъде заглушавано от Съветския Съюз, въпреки че е разпространявало дезинформация срещу Съветския Съюз?

Не "дадени", никакви ТВ канали от запада не са се допускали. Как очакваш, че хората са щели да приемат рекламните блокове на западни коли, стоки, екскурзии с круизи, играчки и щастливи хора с бели зъби докато те виждат в каква комунистическа кочина живеят наблъскани като животни? 

Опашки 1984: (Какво ли са "пуснали"? А да, вижам - ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ! Опашки за тоалетна хартия в развития комунистически резерват!)

Докато в Западна европа пътуват по круизи и обикалят света, нашите пенсионери ще се избият за тоалетна хартия. Найс, а?

271812573_475048550802390_26218068342952

Градски транспорт 80-те, "изключително редовен, подреден и чист": "Може ли малко по-навътре, другарке? 

136978884_239228264384421_33566864620440

Не знам колко гадно е било за всички, които не са част от "управляващата партия", но само знам, че точно при социализма имаше експоненциален растеж в продължителността на живота:

Горната статистика се отнася до Русия.

Следната статистика се отнася за България:

Защо е имало такъв силен растеж в продължителността на живота, от бедност и "лоши условия" ли, според теб?

Казах ти, че растежът е от затворените граници. Освен това продъжлителността на живота е доста мизерна спрямо тази в западните "пропаднали". Освен това виж какво пише за абортите по време на прехваления ти цоц https://www.dw.com/bg/кои-успехи-на-нрб-съсипа-демокрацията/a-38248722

Аз неща не си измислям като приказвам. "младите семейства в НРБ чакат средно по 20 години за жилище, а най-елементарни стоки и удобства, необходими за отглеждането на новородените са в списъка на най-дефицитните неща"

Страшен живот защитаваш, няма що!

Отделно, как ще коментираш технологичното ниво на България, по онова време? Държавата беше в четвърта технологична епоха, със силно развити индустрии, машиностроене, износ... Какво има България в момента, след денационализация и деиндустриализацията?

Напиши "брутен вътрешен продукт на България" в google и сравни внимателно годините

Трябва ли някакви скрийншотове да вадя от търсачката и да ти показвам, че грешиш като обясняваш как сме били на егати космическото ниво? Това просто не е вярно! Мизерия и бедност! Нашето БВП е скочило в пъти на фона на по-малко население!

20 милиарда $ БВП при население от 9 милиона (данни от 1980) и сега 84 милиарда $ БВП (данни от 2021) при население от 6 милиона.

Излиза, че България е забогатяла в пъти! И не ми казвай, че статистиките се нагласят, защото има международни счетоводни стандарти за страните, така че те да имат право да се включат на световните пазарите - нещо, което ние сме правили, не сме си живели самодостатъчни, така че на тези данни може да се довериш. Те много добре показват истинската картинка, харесва ли ти или не.

Деиндустриализацията, унищожаването на технологичния напредък на дадена държава, е сред основните цели на съвременните Англо-Саксонски колонизации. Денационализацията на държавата и капитала, очевидно, също са сред целите на тези колонии. Депопулацията, съкращаването на населението, също се случва, защото така се гарантира, че държавата е в упадък, като цяло. Спадащо население води до спадане на всичко - икономиката индустриални мощности, армия...

Ако отричаш и това, можеш просто да сравниш силата и размерите на българската армия преди и след влизането на България в НАТО, което и частна военна корпорация н САЩ.

Армия не значи щастие и мощ. Многобройната армия не означава друго в днешно време освен пушечно месо. Всички знаят, че армията имаше нужда от реформа, защото беше стара, по съветски модел, с допотопна техника и т.н. Вижда се как армия по съветски модел претърпява загуби в момента в Украйна. Ей ти на, цялата армия наброяваща от 100 000 души дето сме я имали каква работа е щяла върши срещу модерните оръжия на НАТО, от което ти искаш да излезем. И какво като се върне наборната армия и имаме купища ръждясващи железа да ни пазят в едно годината е 1970-та? Условията сега са други, технологиите... На теб поддържа ли ти се такава армия? И те попитах, ще отбиеш ли служба, ако наистина си "прасе"?

Какъв е смисъла на тази "критика"? Какъв е проблема да се филтрира чужда информация, която не просто не е нужна, по може потенциално да се използва в подривна дейност?

Аха, значи когато Русия/СССР "филтрира чужда информация", то е защото просто е ненужна, а когато някой заговори за тролове, пропаганда и т.н. от страна на Русия, то това не е вярно и е страшно несправедливо да има "филтрация" в страните от ЕС, която е по-скоро символична, защото това са мерки, които може да се заобиколят. По-долу ми даваш линкове от РТ, съгласен ли си да се "филтрират", просто защото са потенциално ненужни и подривни по тази логика? Колкото до блокирането на канали в ютуб канали, тук може да видиш, че не им спират каналите заради пропаганда, защото ютуб много разчита на и на пропагандни канали, защото в бизнеса няма морал и въобще "цензурата" не е цензура, а е заради copyright infringement. Изгледай това видео и някои неща ще ти станат по-ясни от преди има ли действително цензура или случващото се е нещо друго, зад което стоят неудобни въпроси към google, които все пак трябва да имат различен "човеколюбив" образ и е просто перфектно за ПР да се извиняват с цензура каквато всъщност няма. А и естествено това е добре дошло за всички пък, в чиято аджента репетицията на думата "цензура" им дава уж повече достоверност на думите им, че Русия е цензурирана и т.н.. Просто изгледай... 

Ти изобщо прочете ли това, което ти показах в предишния си отговор? Очевидно е, че ни си. Сега ще ти го покажа отново, но този път ще ти подчертая нещата, на които да обърнеш внимание.

Информацията, която е била цензурирана в Съветския Съюз, отговаря ли на това, което е описано в по-горния текст? Защото ако да, тогава не виждам проблем такава информация да бъде цензурирана.

Аз не съм за методите на тоталитарната държава, а СССР беше тоталитарна държава! Има такова нещо наречено "свобода на словото", независимо как го интерпретираш! Това основна разлика между тоталитарните и демократичните държави: контрола върху информацията и средствата за масова информация. Още по-нелепо е да се забранявам филми, музика и т.н.

Както става ясно, почти всичко може да се използва, като инструмент за подривна дейност. Ако аз напиша песен, осмиваща и иронизираща дадена политическа система, тази песен, по дефиниция, е подривна дейност срещу дадената политическа система.

Покажи ми една държава от "най-демократичните в списъка", където да се забранява политическа сатира? Или музика и филми, които критикуват властта. Някой в България след 1989 отишъл ли е в затвора за осмиване на властта?

Западната култура и западни ценности бяха това за Съветския Съюз, което беше чалгата за предишното поколение. Като се има това предвид, защо мислиш, че е било добра идея въпросните "ценности" да бъдат разрешавани в Съветския Съюз, чиято култура и била коренно различна от Западната, като двете култури са си противоречали? Налагането на чужда култура върху местна култура се нарича културна асимилация и подмяна на ценности. Защо реши, ме тези неща са добри?

Западните ценности са добри, защото дават на хората право да се себеизразяват спокойно. Западните хора ценят свободата си и това, че себеизразяването е ценност каквато много народи нямат право да изпълняват. В КНДР нямаш право да се себеизразиш. Има животинско отношение към човека - растеш, рецитираш колко велики са лидера, семейството му и управляващия клан с революционна кръв във вените си, армия, работа, жителство и нищо. Отврат! Това ли е смисъла на човешкия живот? Да работи за колектива, да е наблъскан в отвратителните огромни безлични сиви панелки, да е просто като един картоф без душа. Милиционери и военни по улиците, хора износващи едни и същи дрехи, празни магазини... Сакън да не видят някой филм от Южна Корея да не вземат да заплачат, защото те всичките Южно Корейски филми са пропагандни видиш ли. Не, забраняват се, защото ще нарушат фантазията на Северно Корейците, че животът им е нормален и как всички им завиждат на великото положение и стандарт.

Съвсем нормално е било за Съветския Съюз да цензурира дадена информация, която е била подривна, защото Съветския Съюз е бил суверенен съюз - това правят суверенните държави - забраняват това, което им вреди. Нещо нередно ли е това, според теб?

Да бе, съвсем нормално, колкото е нормално за КНДР да цензурира и наказва със смърт провинилите се да гледат западни музика и филми. Трябва отношението към човека да е като с животни в резерват. Ако животното направи опит да бяга да бъде отстреляно, защото може да се върне и да зарази другите животни с болести, които не трябва да виреят в резервата като свобода, фантазия, себеизразяване.

И защо реши, че хората, които живееха в Съветския Съюз, много са искали да гледат Западни филми и музика? Защо изобщо реши, че това, което е Западно, е единствения път и начин, и не може да има друг път и начин, и не е възможно да има други култури, музика и филми? Нали осъзнаваш, че човешката цивилизация е съществувала много преди да си установи нео-колониалния строй на Запада, което става преди няколко века?

Не съм казал, че толкова им се е гледало. Казах, че е несправедливо да ограничаваш човешките същества в това какво да правят и как да живеят, докато ти си от номенклатурата и имаш право да плюскаш западни стоки на корем, да се забавляваш със западна "пропаганда" докато си забранил на народа си същото. Даже не му даваш и да види със собствените си очи, ако толкова ще го отвратят тези ценности тъй като нали уж тези ценности не са по-добрите ценности? Имаше даже статистика какво порно гледат в КНДР като се знае, че там достъп до интернет имат само от номенклатурата. Значи можеш да лъскаш, ако си богоизбран, но ако някой от резервата го хванат в също директно на заколение? Това ли е справедливост?

Това вече го изясних по-горе.

Радио Свободна Европа от какво е било "глъдка въздух"? Радио Свободна Европа, както вече казах, показах и доказах, се е занимавало с разпространението на пропагандата и дезинформация, което, по дефиниция, е лъжа и невярна информация. Дори и днес, сред всичките тези години, Радио Свободна Европа все още се занимава с разпространение на фалшиви новини, пропаганда и дезинформация срещу не-Западни държави, като Иран, Китай и Русия.

Дай пример за някоя фалшива новина от Радио Свободна Европа

По време на опитите за преврат в Иран, Радио Свободна Европа разпространяваше фалшиви новини, че в Иран има мирно протестиращи хора, които биват бити ш арестувани, без причина. Това не беше вярно. В Иран имаше размирници, опитващи да извършват преврата, а не мирно протестиращи хора.

Мисля, че е абсолютно вярно, защото тази жена, която моралната полиция уби заради това, че не е носила хиджаба си правилно действително е съществувала. 

https://www.theguardian.com/global-development/2022/sep/16/iranian-woman-dies-after-being-beaten-by-morality-police-over-hijab-law

И не е само Радио Свободна Европа, която отразява това и протестите там. Много е удобно винаги да се обясняват революциите като "цветни" и как външни агенти са виновни за тях, въпреки че в държавите, в които те стават има тоталитарен контрол върху масмедиите и интернет и няма как външни агенти да разпространяват тази информация. А ако ти смяташ, че е нормално моралната полиция да си върши каквото си иска просто, защото "такава е властта" и това е "полиция", а пък хората трябва да мълчат и да си траят, мога само да те съжалявам, че имаш такъв продънен морален компас за какво е редно и кое не.

Подобни фалшиви новини Радио Свободна Европа разпространява и срещу Русия и Китай, както и редица други не-Западни държави. Фалшиви новини се разпространяват и срещу политици, които не са колониални служители, обслужващи нео-колониалния строй.

Радио Свободна Европа ли е виновна за протестите в Китай? Та там дори нямат достъп до външния интернет на останалия свят? За какво говориш? Дай пример кой обвиниха за протестите срещу Ковид мерките там? Ето това е интересно да го гледаш. Влогърът дава много подробни и интересни аргументи. Изправи се срещу него с твоите факти как за тези протести са виновни външни агенти.

Не е имало криза, а забавяне в строителството. Сред края на втората световна война, имаше масова емиграция към големите градове. Изоставането в строителството е нормално, тъй като бройката на пристигащите е била по-голяма от бройката, която строителния капацитет може да обслужва.

Вътрешната имиграция към градовете е защото БКП иска да направи от селското население граждани. Взима им земите, натъпква ги в кутии и се строят заводи работещи на загуба, с по 10 етажна администрация. Малоумни грандомански проекти за насилствено урбанизиране на страната. Виж тук каква огромна сграда, с толкова много кабинети, за да се намери място хората дето уж могат да вършат някаква административна дейност. Всяко прозорче към кабинет за администрация. А какво се е произвеждало питаш? Ами известните радиота и телевизори "В.Търново", които трябва понякога да ги удариш, за да работят. Това е в завода във Велико Търново. Администрация 500 души. Работници, които реално да сглобяват сигурно също има-няма толкова. Такова нездравословно съотношение създава илюзията за реална заетост, но е разхищение, предприятие работещо на загуба както всички предприятия по времето на цоца.

razruha2.jpg

Колкото се отнася до жилищата по времето на социализма, можеш да прочетеш повече тук:

В какви жилища се е живеело преди повече от 30 години: https://blitz.bg/daydzhest/spomeni-ot-sotsa-v-kakvi-zhilishcha-zhiveekhme-predi-30-godini-snimki_news655131.html

Над 90% от българите живеят в дом от времето на социализма (това нямаше да е така, ако по времето на социализма не е имало жилища. Ако не е имало жилища, откъде се появиха жилищата, в които сега живеят хората, според теб?): https://old.segabg.com/article.php?id=851684

Колко струваха жилищата и как се придобиваха по времето на социализма: https://www.bgspomen.com/2017/01/blog-post_52.html?m=1

Повече детайли относно жилищата по времето на социализма: https://www.flagman.bg/article/284023

Това, че пише, че всяко семейство си е имало жилище не означава, че то е било само за 1 семейство. Има много хора от това време, които могат да ти обяснят за какво става въпрос. От това идва и приемането за нещо нормално в българската култура няколко поколения да живеят в едно жилище цял живот.

Относно автомобилите, да, имало е по-малко хора, които са имали автомобили - автомобилите са били оскъдни. Това а нормално, тъй като по онова време автомобилите са били нова технология, а автоматизацията на масовото производство на автомобили не е била достатъчно напреднала, че да задоволи търсенето. Какво общо има това със социализма? Като смартфоните бяха нова технология, колко човека имаха последен модел смартфон? Не много. Колко човека имат смартфони сега? Всички... или почти всички.

Ето ти Лас Вегас през 70-те

Стига си лъгал! Пълно е с автомобили! Хубави, красиви, мощни като от филмите. И много и в изобилие, явно се карат от обикновения народ, а не са просто холивудска декорация! Това не е някаква манпулация. Това е ежедневния живот на хората от запада тогава!

Анти-социалистическите тролове правят сравнения с днешните технологии и тогавашните технологии. Казват, че днешните автомобили имат еди какви си екстри, а автомобилите по времето на социализма не са имали такива екстри. Примерно, казват, че днес автомобилите имат автоматично сваляне и вдигане на прозорците, а Лада и Трабант не са имали. Това само доказва некомпетентността на тези хора. БМВ и Мерцедес имали ли са автоматизация преди 50 години? Не. Няма как да имаш технология, която не я изобретена или не е пусната в масово производство. Не сравнявайте днешните технологии с тогавашните технологии. Сравнявайте сравними неща - ябълки с ябълки, круши с круши...

Никъде не съм говорил за технологии, показах ти на видеото по-горе нормални хора от онова време и колите им. Може да видиш някой модел от тогава. Има си автоматично сваляне на прозорци. Само климатиците може би се появяват по-късно. Сега ще проверя. Аха, ето! Долу може да видиш кола от 60-те, с климатик! Даже се продава на витрина! Покажи ми картинка от цоца, когато са продавали такива красиви коли по витрините на цоцилистическите магазини! Както виждаш, за каквото и да говориш, не съм сравнявал дини с космическа ракета каквто ме обвиняваш. Такива неща е имало, каквито в мизерния комунистически резрват хората не са и сънували! Чакали са по 20 години за кола! А тук имаш хронология кога се е появил първия климатик за кола (през 40-те години в САЩ), а до към 1960-та повечето от половината коли в САЩ са продавани с климатици! (линк 1 по-долу) Покажи ми една цоц кола, Лада, Волга, Москвич, която да има климатик и да е от това далечно време! Няма! Нали? А знаеш ли, че и сега имат проблем от Москвич и Лада с производството на коли с климатици заради санкциите! Даже и до колкото чух промениха законите, така че да да могат да ги произвеждат и без въздушни възглавници! Било западна простотия, нямало нужда от тях, като е рекъл Бог, че ще се мре, ще се мре и без въздушната възглавница да се отвори, човек като е православен отива в рая така или иначе, ама май всъщост май си признават, че нямали чипове. (линк 2)

1 ) https://www.motortrend.com/news/automotive-air-conditoning-history/

2) https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-15/no-airbags-or-anti-lock-brakes-on-russian-cars-as-sanctions-bite

1007-01-automotive-air-conditioning-chev

Грешна информация.

Демографски скок е имало, защото е имало възпроизвеждане. Ако границите са затворени, но няма възпроизвеждане, тогава населението няма да расте. Дори и никой да не напуска страната, хората пак остаряват и умират - ако няма възпроизвеждане, населението спада, дори и границите да са напълно затворени.

В България има застаряващо население и ниска раждаемост, като обстановката е допълнително осрожнина от имиграцията.

image.png

Разбра ли какво се опитвам да обясня? В случай, че не си ме разбрал, ще го обясня отново. Нивото на раждаемост, което няма общо с имиграцията, спадна, което доведе до демографска криза.

Май ти не разбираш, че графиката показва, че най-големият скок на населението е благодарение на инерцията от раждания в Царство България (от 3.23 мм през 1900-т до 6,72 мм през 1940-та! Инерцията спомага за тази спирала, но тя намалява както се вижда, когато след 1945 сме били 7 милиона и сме се увеличили до 9 милиона. Тоест за целия цоц сме се качили с 2 милиона повече от колкото сме били по времето на Царство България, където пък за период от 45 години както се вижда на графиката ти сме се качили с цели 4 милиона! Сам се обори!

Кога съм казал, че НАТО е обещало да не се разширява към Русия?

Ето тук го каза, даже и че има някакво видео. Аз нямам амнезия като приказвам.

Записано е и на видео, че още през 1997г Глобалистите в САЩ знаеха, че разширяване на НАТО към Русия ще предизвика отговор. Въпреки знанието си по въпросай те опитаха да разширяват НАТО към Русия. Като имаш това предвидю не е трудно да си отговориш на въпроса кой е виновен за войната и кой я предизвика.

Това е обективната истина - останалите гледни точки са субективни интерпретации.

Кое е това видео, за да видим "обективната истина". Не се отмятай от думите си. Чакам видеото ти от 1997-ма. Там, където според теб Глобалистите от САЩ са си знаели, че разширяване на НАТО към Русия ще предизвика отговор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@PigMan9GolqmotoPrase това се отнася точно за теб. Сам си се определил:

преди 12 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Колкото и да говориш безсмислици, представени като смислени заключения

Защо не искаш да приемеш този факт?

Отново повтаряш едно и също, и си неспособен да разбереш нещата

Спри да измисляш неща и да драматизираш, ако може.

Дали ми плащат за това, не знам. На мен лично никой не ми праща.

Грешна информация.

Това, което написа, е силно преувеличено и драматизирано съчинение, в отчаян опит да оспориш това, което написах. Работата е там, че не успя да го оспориш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Гражданин написа:

Ето тук го каза, даже и че има някакво видео. Аз нямам амнезия като приказвам.

Кое е това видео, за да видим "обективната истина". Не се отмятай от думите си. Чакам видеото ти от 1997-ма. Там, където според теб Глобалистите от САЩ са си знаели, че разширяване на НАТО към Русия ще предизвика отговор.

Само да добавя към мнението си, което писах по-рано тази сутрин към @PigMan9GolqmotoPrase, че видях видеото му с Джо Байдън, но в него не става въпрос за каквито и да било ангажименти НАТО спрямо това да не се разширява с Украйна. В него Байдън говори за балтийските държави, а не за Украйна. 

Ето и карта къде е Балтийско море и кои са балтийските държави. 

Та защо нямаше подобен отговор към Прибалтийските републики като искаха да влязат в НАТО? Русия що тогава не прати танковете още тогава? Май май Украйна ѝ е важна за ресурсите си. Типичен империализъм в действие. От Прибалтийските републики просто няма какво да вземе. А вижте на втората картинка по-долу какви ценни неща има в Украйна. Това са трилиони долари ресурси. И вижте какво е в огромна концентрация в Луганск, Донецк, и т.н. места, които се окупираха! О, чудо! Нали?

https://bg.wikipedia.org/wiki/Прибалтийски_републики

375px-Baltic_Sea_map.png 

png-transparent-ukraine-natural-resource

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.novetika.com/varvari-pred-portata-levichari-istanbulska-konvencia/
Варварите са пред портите: левичарите и Истанбулската конвенция: Теорията за джендъра, заличаването на половете и индоктринирането на децата са основен метод за прокарване на неомарксистки идеи

Александър Тацов

Напоследък рязко се засили натискът върху България и други страни от Европейския съюз за ратифициране на т. нар. Истанбулска конвенция.

Тази практика се ожесточи особено, след като президентът на Турция (първата страна подписала документа) обяви, че се оттегля от конвенцията на 20 март 2021 г.

Почти едновременно, на 21 март 2021 г., председателят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, отправи апел към всички страни, подписали конвенцията, да я ратифицират.

А съвсем скоро след това гласност получи информацията, че Гражданската колегия на Върховния касационен съд е сезирала Конституционния съд с въпроси относно тълкуванието на понятието „пол“.

Тутакси възникнаха съмнения, че документът може би е писан „извън стените на съда“, в явен намек към единствената левичарска партия у нас.

Всичко това отново възкреси позабравения казус с конвенцията и го постави извънредно остро пред обществото и политиците. Въпросът започва да придобива статута на национален проблем от извънредна важност, поне за една част от обществото.

Документът „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“ (Истанбул, 11 май 2011 г.), известен у нас като Истанбулска конвенция, има сравнително тежка юридическа структура и твърде много специфични подробности, което не предразполага широката публика към задълбочен прочит.

Това обаче изобщо не пречи почти всички българи да имат някакво мнение по въпроса. Но както е известно, дяволът е в детайлите. Ще се опитаме, в следващите редове да се вгледаме в тях, за да направим някои важни изводи.

Камуфлажът „защита на жените“

От пръв поглед се натрапва впечатлението, че навсякъде в тази Конвенция лайтмотивът е един и същ: „защита на жените“! Но не бива да се лъжем, това е само един камуфлаж. Както мъдро е казано: „пътят към Ада винаги е покрит с добри намерения“!

Този документ изобщо НЯМА за основна цел борбата с насилието над жените. Казусът отдавна е уреден в общи линии, в законодателствата на цивилизования свят. Затова и няма никаква необходимост да се налагат извънредни закони, маскирани като благожелателни „конвенции“.

Всъщност имаме работа с поредния политически ход на левичарското воинство, носител на неомарксистката идеология (неомарксизма), по пътя към овладяване на западните общества.

Неомарксизмът е най-новата възникваща тоталитарна идеология, по-опасна от всички класически такива: комунизъм, фашизъм и националсоциализъм, взети заедно.

Всъщност тази тоталитарна идеология от съвършено нов тип представлява едно синкретично, „кооперативно“ движение с размити граници, в което съжителстват различни левичарски течения, някои от които привидно нямат връзка с останалите. Това, което ги свързва, е една обща база от ценности, взаимствани от културния марксизъм.

Истанбулската конвенция е само един от многото инструменти, осигуряващи настъплението към Главната цел: превръщането на Хората в разнолика, безполова тълпа, ръководена от най-различни „угнетени малцинства“, но пък всички мислещи еднакво, т.е. „правилно“, според политкоректния Новоезик.

По този начин щяла да се осъществи голямата мечта на левичарите-неомарксисти от края на 20-и век: „унищожаване (деконструкция) на буржоазния морал и общество“ и по този начин унищожаване на омразната „буржоазна държава“.

Мечтата е формулирана от Херберт Маркузе (1898-1979 г.) — бащата на неомарксистката идеология, най-успешния ревизионист на класическия марксизъм и „философа-революционер“ от Франкфуртската философска школа (т.нар. „културни марксисти“) — и неговите сподвижници.

Теория за джендъра

Сравнително нов принос към учението се явява създаването на теорията за джендъра, според която биологичният пол е фикция и не е актуален в контекста на бъдещето човешко развитие. Щял да го замести „социалният“ пол (джендър).

Той е свободно избираем и програмируем и ще доведе в крайна сметка до унификация на пола, т.е. до безполовото общество, което пък, в съчетание с мултикултурализма, ще освободи света от всяко потисничество и от хегемонията на мъжете (най-вече белите!).

Именно постулатите на джендър теорията преминават като червена нишка през цялата структура на Истанбулската конвенция.

Там се отричат наследствените белези на пола, т.е. фактически основите на науката генетика, като тя се замества от наукообразна теория, сродна най-вече с т.нар. „ламаркизъм“ (теорията на Тр. Д. Лисенко в СССР, любимецът на Сталин).

Сталин веднага оценява ползата от лисенковщината в борбата за създаване на т.нар. „Нов социалистически човек“, чрез марксистко-ленинско възпитание.

Аналогично, според теорията за джендъра, всички хора се раждат еднакви като изходен материал, а определената среда, т.е. целенасоченото възпитание ги извайва като конкретни личности.

Повечето от джендър-теоретиците смятат, че тези новопридобити белези при Новите хора ще се предадат през поколенията, също както Лисенко утвърждава, че новопридобитите белези при растенията се наследяват, което противоречи на научните тези на генетиката.

Във всички случаи генетиката става излишна и вредна за левичарите, като постепенно се превръща във враг. Ударен отряд на джендър-движението е ЛГТБТ общността и по-точно лесбийките левичарки.

Понятието „пол“

Що се отнася до обсъжданата Конвенция като програмен продукт на неомарксизма, най-напред трябва да се отбележи неверния (!) официален превод на фундаменталния термин „пол“.

Навсякъде в оригиналния английски текст се споменава само за „gender“, и то 16 пъти, а терминът за биологичен пол „sex“ се споменава веднъж, и то заедно с „gender“ (чл. 4, пар. 3).

Което идва да покаже, че за авторите на документа това са две различни понятия, като понятието „gender“ е определящо. Навсякъде в българския превод обаче, понятието е преведено като „пол“, а само веднъж, като „социален пол“, и то от немай-къде.

Най-вероятно това е извършено умишлено. Изглежда, за да не се скандализира българският читател и по-лесно да преглътне текста. Целта е да бъде заблуден и да не разбере, че полът се разглежда в Конвенцията само като социално явление, както е постулирано от джендър теорията.

Заслужава да се отбележи, че навремето понятието „gender“ в английския език имаше смисъл само на граматичен род. Новото значение на „gender“, в смисъл на „социален пол“ (т.е. социалните, обществените измерения на биологичния пол), съществува отскоро и е въведено от политкоректните теоретици на джендър теорията в неомарксизма.

Затова, бихме препоръчали на внимателния читател да сравнява българския официален превод от сайта на Съвета на Европа с английския текст, който има значението на оригинал.

Овластяване на жените

В Конвенцията съвсем ясно се разчита почеркът на ударния ешелон на неомарксизма: крайнолевият феминизъм, чиято чудовищна цел, по всичко личи, е разпалване на война между половете. А това би означавало и началото на края за humani generis.

Базовият вариант на документа е написан през 2011 г. от група леви феминистки-лесбийки, ръководени от Айше Фериде Акар, професор от Техническия университет в Анкара.

Същевременно турският премиер Реджеб Ердоган, който тогава смяташе, че е близо до одобрение за допускане в Европейския съюз, стана първият, подписал Конвенцията на 12 март 2012 г., без да я въведе в действие, доколкото е известно.

Забележително е, че самият Преамбюл на документа започва с излагане идеи на Фридрих Енгелс от основополагащия му труд „Произход на семейството, частната собственост и държавата“.

Енгелс е известен не само като съидейник и приятел на Карл Маркс, но и като „баща на матриархата“ и предтеча на „културния марксизъм“.

Вижте абзаци 9 („Като отбелязват, че насилието… „) и 10 („Като отбелязват структурната… „), които директно създават внушение за състояние на тотална война между половете, вследствие вековната репресия спрямо жените от страна на мъжете.

Едно от решенията на този „конфликт“, според авторите на Конвенцията, е изразено с неясното и озадачаващо понятие „овластяване на жените“, позволяващо широко и произволно тълкуване (виж чл. 1, пар. 1б, чл. 6 и чл. 12, пар. 6). От друга страна, това понятие е в пълно противоречие с постановката „равнопоставеност между жените и мъжете“ (пак в чл. 1, пар. 1б).

Изобщо цялата Конвенция е изградена върху тезата за противопоставянето между половете, вследствие „подчинението на жените от мъжете“, представена чрез методика, аналогична на тази от марксистката теория за класовата борба. (1)

Оттук, като червена нишка, през целия документ се прокарва убеждението, че решаването на този „конфликт“ може да стане единствено чрез две мерки: „овластяване на жените“ и „изкореняване на … идеята … за стереотипни роли на жените и мъжете“ (чл. 12, пар. 1).

Което пък означава директно прилагане на джендър теорията, с крайна цел: създаване на ново безполово общество, където ролите на мъжете и жените ще бъдат разменени и ще се смесят, като първоначално то ще се управлява от жените (те ще бъдат овластени за това).

Трябва да се отбележи, че „жените“ се разглеждат от теоретиците на неомарксизма като особена група и „угнетено малцинство“, както ЛГБТ, чернокожите, азиатците, мюсюлманите и други групи от населението.

Поради факта, че жените са половината от човечеството, теоретиците предвиждат те да бъдат Главният субект на Революцията, която ще помете старото общество.

Но има една пречка: жените са неорганизирани, манипулирани от мъжете и не разбират важността на историческата си роля: подобно на работническата класа в класическата теория на Маркс.

Затова имат нужда от съзнателен и просветен Авангард, който да ги поведе по пътя към Прекрасния нов свят, както авангардът на партията води работническата класа. Този авангард, смятат неомарксистките джендър-идеолози, са организираните ЛГБТ-общества, и по-точно лесбийските такива.

Предполага се, че те, представяйки се за „истински жени“ и боркини за правата на „жените, потискани с векове от мъжете“, ще могат успешно да ги манипулират, организират и поведат по пътя на „деконструкция на буржоазното общество и морал“.

Същевременно ще ги освободят от „гнета на мъжете и майчинството“ и от „семейното робство“.

Лесбийки са всички теоретици на джендър-идеята: Джудит Бътлър, Моник Витиг, Люс Иригаре, Роси Брайдоти и други.

Във връзка с това, една от главните задачи на страните, ратифицирали Конвенцията, стои задължението да се предприемат мерки „… за насърчаване на промени в социалните и културните модели… с цел изкореняването на… или на стереотипни роли за жените и мъжете“ (чл. 12, пар. 1).

Тази разпоредба директно вменява насаждането навсякъде в обществото и администрацията, на джендър теорията (чрез „нестереотипните роли“), според която: „… изобщо не съществуват мъже и жени. Полът е една фантазия, нещо, в което вярваме, защото често ни е повтаряно. Родовият пол (джендър) не е свързан с биологичния пол, който не играе изобщо никаква роля, той възниква само защото е създаден от езика и хората вярват в това, което непрекъснато чуват“ (Джудит Бътлър, в транскрипция на разбираем език).

Крайната цел

Това е крайната цел: „заличаване“ на биологичния пол (раз-два и изчезва!). И никаква генетика няма! Много е просто, нали! Само мозък, който е напълно промит, може да повярва в тези идеи, което е и целта.

В тази насока усилено се работи в последните 20 години. От киното вече ни залива неомарксистката продукция на Холивуд: филми, където виждаме властни и мъжествени жени, нерешителни и женствени (най-вече бели!) мъже, както и достойни цветнокожи и ЛГБТ, всичките в аритметично зададени пропорции.

Киноиндустрията там се стреми да „възпитава“ зрителите в дух на „социално и полово многообразие“, чрез мнозинство жени в главните роли, с повече гей и ЛГБТ тематика, и с преобладаващи представители на определени раси и етноси в актьорския състав.

Масово се произвеждат „правилни“ сценарии, като се пренаписва Историята в лъжлив и фантастичен уклон, чрез представяне в неомарксистки дух на класически произведения на литературата и т. н..

Всъщност това е претворяване на по-горе цитираната постановка за „изкореняване на идеята за стереотипни роли на жените и мъжете“, както и на основни тези на мултикултурализма.

В областта на изкуствата, това не е нищо друго, освен римейк на т. нар. „социалистически реализъм“, но в още по-зловещ вид: трябва да се представят хората и събитията (в минало, настояще и бъдеще време) не такива, каквито са или са били, а такива каквито някому се иска да бъдат.

Характерното за неомарксизма чудовищно лицемерие проличава особено в чл. 4, пар. 4 на Конвенцията. Там се казва, че „Специалните мерки, необходими за превенция и защита на жените (например клевети и репресии) НЕ СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ! Съвсем същото твърди и лявата феминистка Бахар Мустафа. (2)

Наложително е да се отбележи един МНОГО ВАЖЕН аспект на Конвенцията: най-близката практическа Цел, която си поставят неомарксистите тук, е овладяване на образователната система, превръщането ѝ в оръдие за разпространение на идеологията, както и проникване в системата за възпитание на подрастващите. Смята се, че бъдещето е на този, който успее да индоктринира децата в най-ранна възраст.

Конвенцията е инструмент за промиване на мозъци и преди всичко, мозъците на децата и младежите, вече предварително подготвени и ерозирани от новите медийни технологии и социални медии. Защото неомарксизмът е идеология на заблудените души, на невежите и нискоинтелигентните, които изобщо не познават историята, не четат книги, нямат собствено мнение и за всичко неясно питат „чичо Гугъл“ и социалните мрежи.

Така, започвайки от ранна детска възраст и смятайки детската душа за tabula rasa, идеолозите на неомарксизма очевидно се надяват в рамките на едно-две поколения да създадат Новите хора: безполови, мултикултурни, аморални и същевременно еднакво мислещи.

Така например, огромен успех с индоктринацията на децата, неомарксистите постигнаха в Ирландия, също в Каталония, да не говорим за Скандинавия, Австралия, Нова Зеландия и много щати на САЩ.

Затова и главният залог в борбата на тази нова тоталитарна идеология срещу humani generis, ще бъдат ДЕЦАТА. (3)

Ясно е, че един от основните проблеми в Конвенцията не е митичният „трети пол“, а образованието и възпитанието на подрастващите и налагането теорията на джендъра.

Затова, като важно задължение, Конвенцията вменява на страните „подходящо“ образование и възпитание на подрастващите, като за целта се включват в официалните учебни програми на всички равнища, учебни материали за „нестереотипни роли на пола“ (пак джендъра, както по-горе) и т.н.

Същото се отнася за неформалните учебни структури, също за спортните, културни и развлекателни структури в медиите (чл. 14, пар. 1 и 2 ).

Финансиране на Истанбулската конвенция

Гръбнак на Конвенцията е тежкият бюрократичен механизъм за управление, информация и финансиране (Глава II), нормативно предвиден и извънредно раздут. Заедно със страховития орган GREVIO, те оформят нещо като „Големия брат“.

Финансират се от обществото (чл. 😎 и са осигурени с човешки ресурси, както от държавата, така и от привлечени медии и НПО (естествено, неомарксистки).

Държавата, ратифицирала Конвенцията, се задължава да финансира не само дейностите, които се вменяват от изпълнението на ангажиментите (чрез създаване на огромен бюрократичен апарат и на GREVIO), но и безусловно да финансира всички НПО (чл. 9), които са решили „да се борят“ с насилието срещу жени (каквото и да значи това).

С други думи, осигурява се огромен и неограничен финансов ресурс за неомарксистките джендър организации. Ясно е, че мнозина субекти ще се изкушат, дори и пет пари да не дават за джендъра.

Немалко видни, уж „десни“ български интелектуалци, вече се продадоха и подобно на Катон Стари, под път и над път папагалстват при всеки повод: „И все пак Конвенцията требва да се ратифицира от България“.

Целта е, чрез пряко финансиране на левичарските движения през тези НПО, да се потиска свободата на словото, да се създаде атмосфера на страх и доносничество в обществото. За да могат безпроблемно да се внедрят основните принципи на неомарксизма, така както това става сега, 2021 г., в САЩ при администрацията на демократите.

Методики, познати вече от съществуващите тоталитарни системи: комунизъм, фашизъм и националсоциализъм.

Твърде важна е и заключителната част на Конвенцията, тази за правата на абсурдния GREVIO, наречен „Експертна група… [която] следи за изпълнението на настоящата конвенция“ (чл. 66, пар. 1), а по същество представляващ контролираща наднационална структура с дипломатически имунитет, нещо средно между Гестапо и Конвент (Приложение — Привилегии и имунитети, чл. 66, в края на Конвенцията).

Ратифициране от България

От казаното дотук става пределно ясно, че Конвенцията представлява един коварен инструмент, предназначен за подмяна на съдебната и законодателна институции, със система от декрети (наредби, „конвенции“), процедура, известна от практиката на тоталитарните режими.

Важно е да отбележим, че в България, въпреки отказа (засега) от ратификация на Конвенцията, не престават опитите за налагане на джендъра под една или друга форма: от страна на десетки НПО с официална регистрация, както и от страна дори на държавни образователни институции.

Не бива да си правим илюзии, стопирането на процеса по ратификацията се дължи най-вече на решението на Върховния съд на Република България, което може да бъде добро основание пред Европейския съвет да се отхвърля ратификацията. (4)

При всички положения не трябва да си правим илюзии. Неомарксизмът е вече тук, сред нас, но все още не е укрепнал (засега). (5)

Трябва напълно да сме наясно, че ако сега България се огъне и допусне ратификация на Конвенцията, връщане назад няма да има и неомарксизмът ще нахлуе като порой, щедро финансиран от глобалните корпорации.

В рамките на едно поколение всичко ще бъде загубено, дори Надеждата да се съхраним като народ.

Те ще разрушат обществото, като разбият Семейството, както се разрушава една тухлена сграда, в която се разпадат тухлите.

Паралелно ще индоктринират Децата и накрая ще овладеят Институциите.

Помнете събитията в началото на 2021 г. в САЩ, когато деца предаваха родителите си: новите/стари и закономерни „павликморозовчета“.

Варварите са пред портите. Те искат душите ни. Нито повече, нито по-малко. Ако ги допуснем, те ще ги вземат.

(1) Това звучи познато, ако заменим „жени“ с „работници“, а „мъже“ с „капиталисти“.

(2) Лявата феминистка лесбийка, позната в мрежите като Jenny Kiss, стана популярна със свое изказване в YouTube, че всички бебета-момчета, както и всички мъже, трябва да бъдат избити. След 25 януари 2018 г. това видео е свалено.

През 2018 г. нашумя и друга лесбийка-левичарка, Бахар Мустафа. Тя имаше водеща роля в студентския съюз към Goldsmiths University в Лондон. Оказа се, че в профила си в Twitter разпространява няколко хаштага, като #УбийВсичкиБелиМъже и #МразетеМъжете. Дори използва служебния си Twitter акаунт, за да публикува същите хаштагове и да хули „белите боклуци“.

По-късно се оказа, че запазва позицията си, въпреки многохилядни петиции и протести. Получи мощна подкрепа от екстремистите SJW (Воини за социална справедливост) и от всякакви левичари-активисти. Те инициираха нейната защита в социалните мрежи и я обявиха за героиня, ролеви модел и вдъхновителка на феминизма и етническите малцинства. Всеки, който посочваше, че Бахар е отявлен расист и ксенофоб, беше сравняван с Хитлер, Чарлз Менсън и т.н.

(3) ЛГБТ–активистите и неомарксистките теоретици също упорито работят върху проблема за декриминализиране и официализиране на инцеста (Джудит Бътлър), както и за частично узаконяване на педофилията, като се снижи възрастта за декриминализация; тук си сътрудничат с мултикултуралистите, които отдавна се борят за узаконяване на детските бракове сред „културните“ малцинства.

В Швеция и някои скандинавски страни, също в Канада, медиите вече пропагандират тезата за половата неутралност на новородените. Половата им ориентация трябвало да се потвърди чак при пълнолетието или пък да се решава предварително от родителите, по тяхно усмотрение. В тези страни зачестяват случаи, когато на бебета се правят операции за смяна на пола.

Левичарски медии и НПО внушават на обществото (най-вече на младежите), че половата принадлежност е признак относителен, променлив и програмируем, че между жените и мъжете няма никакви разлики, а това са само културни стереотипи.

Мъжете и жените са еднакво способни да се научат да вършат каквато и да е работа или дейност (фактически е забранено споменаването на факта, че женският и мъжкият мозък се различават значително по строеж).

Фактът, че мъжете са по-многобройни в дадена сфера, а жените в друга, се обяснява от тези „теоретици“ като резултат от различно действащ обществен натиск (възпитанието): за мъжете се подготвяла една съдба, за жените друга.

Всичко започвало, видите ли, от завиването на новороденото момиченце с розово одеялце, а момченцето със синьо. Ако тези процедури се превъзмогнат и децата се възпитават по един и същи начин, мъжете и жените ще станат ЕДНАКВИ.

Затова джендър теоретиците смятат, че трябва институционално да се потискат мъжките стереотипи (същото се прокламира и в Конвенцията! Чл. 12, пар. 1), за да се „оздрави“ обществото, като се снижи или унищожи агресивността сред мъжете, а оттам да се унищожат и войните!

Този опит за нагло социално инженерство не може да доведе до нищо добро, защото води до проявата ефекта на т.нар. „бунт на гените“. Това е сблъсък между непреодолимите стереотипни полови инструкции, записани в генома на индивида от мъжки пол и противоположния натиск от външната среда (преди всичко детски заведения, училище, социални мрежи).

Дължи се на феминизацията на възпитателния и образователния процес при подрастващите в последните десетилетия. А също и на други фактори, като унификацията на облеклото за младежи и девойки (например гръндж модата), носене на еднакви украшения (например обици и герданчета), еднакви естетически разбирания за външността (например еднаквата масова психоза по татуировките) и т. н.

Естествено, че тези фактори се дължат, преди всичко на целенасоченото въздействие на социалните мрежи, отдавна изпаднали под прякото влияние на неомарксизма.

Оттук при младежите често следва психологически конфликт, дегенерация на личността, чувство за маргинализиране, и като следствие – асоциално поведение, повишена агресивност и склонност към насилие (често насочено срещу женския пол). Този ефект се потвърждава от статистиката в последните 20-30 години, включително в България.

(4) От друга страна, в България се наблюдава един странен парадокс. Истанбулската конвенция се осъжда, както е известно, не само от хора и организации с десни, демократични и консервативни възгледи, но също и от прослойки и организации, свързани с външни диктаторски, плутократични и/или клептократични режими.

Това поведение е напълно логично, защото тези режими виждат в неомарксизма опасен конкурент в тоталния контрол над обществото и са уплашени от бързия успех на това движение в Севеврна Америка и Европа. Защото е известно, че най-силно е противоборството между сродните идеологии, или такива с общи цели.

Съществува и обратният случай: намират се хора с примитивни умове, които застават в подкрепа на Конвенцията (ergo на неомарксизма!), само защото тя, видите ли, била критикувана от Русия и руската агентура в България! Все едно, да се утвърждава, че комунизмът е приемлив, защото антихуманният националсоциализъм го критикува.

(5) През 2018 г. в Софийския университет, Факултета по славянски филологии, беше открит курс с джендър направление. За „научното“ ниво на курса свидетелства например препоръчваната литература.

Един от изброените там автори е лявата феминистка Люс Иригаре, която е известна с твърденито си, че „E = mc² е сексистко уравнение“ (става въпрос за знаменитото уравнение на Айнщайн, а било „сексистко“, защото Айнщайн, както и всички създатели на теоретичната физика, бил мъж, при това бял: факт, изключително негативен за крайните феминистки/лесбийки)!

На питане в мрежата: „Не е ли странно, че Факултетът по славянски филологии организира курс по джендър?“, съобразителен читател пояснява: „Много е просто: правят го, защото произвеждат учители. После това се просмуква към децата“.

Ето тук се крие един огромен проблем: предстои масово пенсиониране на учители в страната. Местата им ще се заемат от млади випускници на университетите. Колцина от тях ще са завършили посочения магистърски курс, не е известно, но със сигурност между младите учители ще има и такива, индоктринирани с неомарксистката идеология.

Да не забравяме обаче, че това беше механизмът (индоктринация на децата и младежите), чрез който само за 20-30 години неомарксизмът успя да овладее университетите, медиите и администрацията в САЩ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Стоимен написа:

неомарксизъм

Сиреч ти не трябва да имаш никакъв проблем с това, другарю с аватар на Живков, все пак трябва да си комунист марксист, налЕ? Или това го постна без да го четеш, за да заработиш някакви стотинки?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Нещата са отчайващи, няма какво да се коментира.

Някой може ли да даде линк към тема, където са обсъждани т.н. промени в Закона за защита от домашно насилие?

Първо, абсолютно сатанистки предложения при това в "ситния текст", навряни в дефинициите и не очевидни.
Второ и по-дразнещо, закон за защита от домашно насилие има от 18 години, а това което ДБ предлагат са изменения и допълнения, нито едно от които не е насочено към ускоряване, улесняване и т.н. на предоставянето на защита.
Обаче, от ДБ го рекламират като единственият закон за защита от домашното насилие, тоест че до сега не е имало такъв. Отврат!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Anneliese написа:

Нещата са отчайващи, няма какво да се коментира.

Някой може ли да даде линк към тема, където са обсъждани т.н. промени в Закона за защита от домашно насилие?

Първо, абсолютно сатанистки предложения при това в "ситния текст", навряни в дефинициите и не очевидни.
Второ и по-дразнещо, закон за защита от домашно насилие има от 18 години, а това което ДБ предлагат са изменения и допълнения, нито едно от които не е насочено към ускоряване, улесняване и т.н. на предоставянето на защита.
Обаче, от ДБ го рекламират като единственият закон за защита от домашното насилие, тоест че до сега не е имало такъв. Отврат!

Това, което опитват да направят, е да прокарат джендър теорията, под претекст постигане на справедливи каузи, като борба с домашното насилие.

Демократична България е предателска партия, получаваща пари от "Отворено Общество", управлявана от външните либерални НПО-та, фондации и организации, занимаващи се с подривна дейност на територията на държавата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 1.02.2023 г. в 13:51, БаалБек написа:

@PigMan9GolqmotoPrase се оказа доста ценен. Благодарение на него се появи @Гражданин 

Не осъзнаваш иронията на коментара си :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бог сътвори мъжа и жената" – Ватикана срещу "джендър теорията

Католическата църква против "унищожаването" на половете

Bатикана издаде документ, с който критикува "джендър теорията". Тя противоречи на вярата, здравия разум и човешката природа, смятат авторите на документа. Активисти го наричат "зловреден".

"...Бог сътвори мъжа и жената" - под това заглавие Ватикана издаде наръчник, посветен на отношението към т.нар. джендър теория, който е предназначен за католическите училища.

В него се посочва, че в учебните заведения има спешна нужда от разяснения по въпросите на сексуалността. Според документа джендър теорията е "идеология, която отрича разликата (...) между природата на мъжа и природата на жената, стремяща се към едно общество без полови различия, с което разрушава антропологичната основа на семейството", пише Дойче веле.

Наръчникът се противопоставя на "тенденцията за заличаване на половите различия между мъжа и жената". Но същевременно се изтъква, че "никой не бива да бъде преследван или дискриминиран заради своята вяра или сексуална ориентация".

ВМРО скочи срещу гей парада: Джендър пропаганда!

Още в увода на въпросния наръчник, състоящ се от 57 отделни точки, се посочва, че трябва да се прави разлика между научното изследване на половете и джендър идеологията. Целта на изследователите на половете била да разберем по-добре в какво се изразяват разликите между мъжа и жената в различните култури, пише в документа.

Това "противоречи на вярата и здравия разум"

В много случаи обаче днес се насаждат "уж неутрални концепции за образа на човека", които "противоречат на вярата, на здравия разум, но и на човешката природа", четем по-нататък в наръчника. "Отдалечаването от природата" водело дотам, че чувствата на отделния човек се превръщали в единствен критерий при вземането на решения. Подобен поглед върху нещата водел до "размиването" на разбиранията за сексуална идентичност и за семейство, се казва още в документа.

Според неговите автори основите на тези теории са залегнали в "една дуалистична антропология, която разделя тялото (сведено само до безжизнен материал) от човешката воля, която пък получава абсолютната свобода да манипулира тялото по свое собствено усмотрение". В нейната основа е залегнала една "смущаваща концепция за свобода", ръководена от чувства и желания, някои от които са само временни.
Още по темата
"Родител 1" и "Родител 2" се появи в бланка на Столична община
Църквата: Моралното разложение на Запада заличава семейството

Сдружението New Ways Ministry, застъпващо се за правата на лесбийките, хомо- и бисексуалните, както и на трансджендърите (ЛГБТ) в Католическата църква, разкритикува остро "зловредния" документ.

Според активистите неговата подвеждаща информация "ще доведе дотам, че семейства ще започнат да отхвърлят децата си, а хомосексуалните и трансджендърите ще продължат да бъдат дискриминирани". Полът не се определя "само от външните полови органи, а също и от генетични и химични фактори, както и от хормони, които не са видими веднага след раждането. Ватикана си остава някъде в Средновековието, насърчава грешни тези и се опира на митове, слухове и откровени неистини", се посочва в становището на сдружението.

"Коварна индоктринация"

Католическата църква, но и папа Франциск често се обявяват открито срещу т.нар. джендър теория, защото тя, според тях, подкопава традиционната представа за мъжа и жената като брачни партньори и родители. Така например през 2016 година папа Франциск обвини френската държава, че разпространявала джендър теорията в училищата. Чрез джендър теорията френските учебници способствали за "коварна индоктринация". Според папата "едно е да си хомосексуален или да си сменяш пола, друго е да интегрираш тази тема в учебния процес".

Подобни оценки за т.нар. джендър теория се съдържат и в книгата на папа Франциск "Amoris laetitia" от 2016 година, посветена на брака и семейството. "Човешката идентичност бива принасяна в жертва на някакъв индивидуалистичен свободен избор, който с течение на времето се променя".

https://www.dnes.bg/index/2019/06/12/bog-sytvori-myja-i-jenata-vatikana-sreshtu-djendyr-teoriiata.413128

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Бяхме позабравили темата, а също и че гейпросащесср трололинките мощно работят и извършват национално предателствена диверсия на българска територия. Но резултати от тези предателства постоянно биват намирани.

РОД: Кой вкара джендър обучение в учебника "Човекът и природата" за 6 клас?

Браво другари гейпросащесср трололинки! Кога ли ще се издъните достатъчно пред българският народ, че да ви посегне и да ви изтреби от лицето на Земята. Както се прави с всяка опасна за живота болест и бесен и/или настървен на човешко месо звяр, винаги когато е възможно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Sliderum2 написа:

Бяхме позабравили темата, а също и че гейпросащесср трололинките мощно работят и извършват национално предателствена диверсия на българска територия. Но резултати от тези предателства постоянно биват намирани.

РОД: Кой вкара джендър обучение в учебника "Човекът и природата" за 6 клас?

Браво другари гейпросащесср трололинки! Кога ли ще се издъните достатъчно пред българският народ, че да ви посегне и да ви изтреби от лицето на Земята. Както се прави с всяка опасна за живота болест и бесен и/или настървен на човешко месо звяр, винаги когато е възможно.

Точно така! Никакво сексуално обр