Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 3 часа, Аралампи написа:

Там изписаният от теб текст го няма.

Не ми е ясно и що ти трябва извинение, освен ако си женчо и/ли за доказателство пред фабриката ти.

(Ба си, изтърках си екрана на талафоня да скролвам през пустословието на това нещо...)

Яя кво е това?

Цитат

При приемането на песента като химн на Народна република България през 1964 г. последният куплет е премахнат и са добавени други 2 куплета, част от ръководната роля на БКП (които отпадат след 1990 г.):

Паднаха борци безчет,
за народа наш любим.
Майко, дай ни мъжка сила,
пътя им да продължим!
(Припев...)

Дружно братя българи,
с нас Москва е в мир и бой!
Партия велика води,
нашият победен строй.[1]
(Припев...)

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 5 часа, Аралампи написа:
на 10.12.2022 г. в 15:46, Гражданин написа:

Напротив, имаше! https://bg.wikipedia.org/wiki/Мила_Родино

Сега ми се извини!

Там изписаният от теб текст го няма.

Не ми е ясно и що ти трябва извинение, освен ако си женчо и/ли за доказателство пред фабриката ти.

преди 1 час, petie1 написа:

Яя кво е това?

Цитат

При приемането на песента като химн на Народна република България през 1964 г. последният куплет е премахнат и са добавени други 2 куплета, част от ръководната роля на БКП (които отпадат след 1990 г.):

Паднаха борци безчет,
за народа наш любим.
Майко, дай ни мъжка сила,
пътя им да продължим!
(Припев...)

Дружно братя българи,
с нас Москва е в мир и бой!
Партия велика води,
нашият победен строй.[1]
(Припев...)
Покажи още  

Моля простете на @Аралампи, все пак има нужда от пари. А на петата колона от Кремъл плащат добре.

преди 4 минути, БаалБек написа:

Моля простете на @Аралампи, все пак има нужда от пари. А на петата колона от Кремъл плащат добре.

Добре, добре - колко да е добре - копейки...

преди 2 минути, kosyo написа:

Добре, добре - колко да е добре - копейки...

Не са копейки. Долари и евра са, при това много. Все още сме троянския кон, заедно с Унгария в ЕС. И една от причините да не сме в Шенген е това. Да не попадне чувствителна информация в ръцете на диктаторчето Путин. А иначе пак петата колона орева всичко, че уж Истанбулската конвенция ще ни докара беля. Е сега се вижда, с тези побоища над съпругите и приятелките си, онези мъжкари от "елита". 

на 16.12.2022 г. в 13:13, БаалБек написа:

На кои казваш “руснаци”? РФ е многонационална.

На тези, до които се отнася това, което е маркирано в синьо:

screenshot-233.png

на 16.12.2022 г. в 13:54, quarz написа:

Страх ги е трололинките за да не привлекат вниманието на някои служби. Ако пишат Русия правилно и се пусне едно търсене със същата дума, ще излязат хилядите им простотии които са писали. Затова го кривят така Расия, Раша и подобни. Също така не смеят и Путин да споменават и го изписват като Путлер, Путя и подобни.

Щом са решили така да пишат, нека така да си пишат... Иначе виж аз как гордо си пиша нещата правилно, знаейки, че се виждат в резултатите на търсачките - това още повече ме мотивира да пиша. :)

Колкото се отнася до "Путлер", това е пропаганден термин, предназначен да направи така, че "Путин" да звучи като "Хитлер". Този термин се използва за правене на фалшиви асоциации между Путин и Хитлер. Поддръжниците на либерализма и това, което се нарича "демокрация", много харесват да асоциират политическите си опоненти с Хитлер, както и да ги наричат "фашисти" и "нацисти".

преди 11 минути, PigMan9 написа:

На тези, до които се отнася това, което е маркирано в синьо:

screenshot-233.png

Щом са решили така да пишат, нека така да си пишат... Иначе виж аз как гордо си пиша нещата правилно, знаейки, че се виждат в резултатите на търсачките - това още повече ме мотивира да пиша. :)

Колкото се отнася до "Путлер", това е пропаганден термин, предназначен да направи така, че "Путин" да звучи като "Хитлер". Този термин се използва за правене на фалшиви асоциации между Путин и Хитлер. Поддръжниците на либерализма и това, което се нарича "демокрация", много харесват да асоциират политическите си опоненти с Хитлер, както и да ги наричат "фашисти" и "нацисти".

Оф, не ме разбираш ти и това си е. Търсачките не обработва форума, защото така е конфигуриран от админите. Ама ти си пиши глупостите де - то ние си те знаем.

А за Хитлер и фашисите - те там твоите хора - "денацифицират" - наред не либералите.

преди 4 часа, БаалБек написа:

Не са копейки. Долари и евра са, при това много. Все още сме троянския кон, заедно с Унгария в ЕС. И една от причините да не сме в Шенген е това. Да не попадне чувствителна информация в ръцете на диктаторчето Путин. А иначе пак петата колона орева всичко, че уж Истанбулската конвенция ще ни докара беля. Е сега се вижда, с тези побоища над съпругите и приятелките си, онези мъжкари от "елита". 

Унгарците са много зле, продължават с мораториума върху цените на разни стоки. Не знам дали там има инфлация, но ако има, ще е от нарастване не на цените на основните храни като в България, а от нарастване цените на яхтите, за които на обикновения народ не му пука.

преди 27 минути, kosyo написа:

Оф, не ме разбираш ти и това си е. Търсачките не обработва форума, защото така е конфигуриран от админите. Ама ти си пиши глупостите де - то ние си те знаем.

А за Хитлер и фашисите - те там твоите хора - "денацифицират" - наред не либералите.

Не е съвсем така. Дори и някои резултати да се филтрират, то пак има такива, които излизат в резултатите:

screenshot-241.png

screenshot-239.png

screenshot-240.png

Ти нещо друго ли имаше предвид? Може би си имал предвид, че ако не се търсят конкретни резулатате с "kaldata" в търсачката, то няма да излязат резултати от Kaldata? Това ли си имал предвид? Защо ако да, май си прав.

преди 15 часа, petie1 написа:

Яя кво е това?

Приемам забележката, твърдението ми е неправилно.

Пял съм Химна на НРБ, нееднократно съм го слушал, но ми мержелее сега само един път да съм чувал цитираните соц. куплети, може би на предавано по телевизията голямо партийно мероприятие.

преди 20 часа, БаалБек написа:

Какви доказателства можеш да предоставиш, че @Аралампи е "платен пропагандист"?

Подобни неще понякога твърдиш и относно мен. Какви доказателства можеш да предоставиш, че аз съм "платен пропагандист"?

И защо постоянно говориш за Русия и Кремъл? Освен лъжата с "ако не мислиш като мен, значи си руски трол", в какви други анти-Руски пропагандни митове и лъжи вярваш?

току-що, PigMan9 написа:

Подобни неще понякога твърдиш и относно мен. Какви доказателства можеш да предоставиш, че аз съм "платен пропагандист"?

Бе остави това нещо.

Отдавна не си губя времето с това да го чета, хеле пък – отговарям.

преди 1 час, PigMan9 написа:

И защо постоянно говориш за Русия и Кремъл? Освен лъжата с "ако не мислиш като мен, значи си руски трол", в какви други анти-Руски пропагандни митове и лъжи вярваш?

FkPVTXTWAAUxGk1?format=jpg&name=small

Няма неискам  - гълташ и това е

преди 4 часа, PigMan9 написа:

Сигурно има за какво и съм сигурен, че на всички правещи се на ударени им е ясно за какво става въпрос. Има т.нар. работа като "копирайтър",  свържи се с такава обява и виж какво ще ти предложат. Ще има няколко "странни" въпроса, но и двете страни ще сте наясно защо сте стигнали до този момент (защо ти се задават) и ще те помолят също да покажеш и регистрацията си от някой форум. Тази ти е идеална. И много студенти го работят това нещо. Те са деца и се филмират, че са агенти и работят за службите докато постовете им ги следи някоя "леля" с руски акцент (например). Така че да, има "платени пропагандисти". Има и много интелигентни сред тях, но има и много тъпи.

пп. "Лелята" също така може и да е с китайски или пък с американски акцент, кой пък да я знае каква е? Има много бол "копирайтърски фирми". Ма е близко до акъла, че има поръчкови постове в топ четени форуми и групи и няма как някой да е такъв фанатик да защитава до дупка някой, освен ако не му е работодател.

gei-parad1--900.jpg.48795effed510991c98bc8262992db24.jpg

images.jpg.5804e927a3a2b0a1b452d3bab9f02cf8.jpg

1249770064_.jpg.3ce00e7fd64977f369ab4b4997f08665.jpg

980x551_1619111350.jpg.933b289798007a94eea0558451903e2f.jpg

преди 18 часа, kosyo написа:

Строго +21. Познай войниците от кои са:

https://twitter.com/markito0171/status/1576962443846520832

Трябва да им дадат медал на операторите на дрона

Какво общо има това с темата и това, което @dimy сподели?

преди 6 минути, PigMan9 написа:

Какво общо има това с темата и това, което @dimy сподели?

Ъ-ъ-ъ-ъ, че украинците са борци срещу хомосексуализма сред руските войници? Как ти се струва това обяснение, урежда ли те?

преди 53 минути, kosyo написа:

Ъ-ъ-ъ-ъ, че украинците са борци срещу хомосексуализма сред руските войници? Как ти се струва това обяснение, урежда ли те?

Не, не ме урежда.

Всъщност, украинската армия е прокси на САЩ/НАТО, тъй като се финансира и контролира изцяло от тях; дори и контра-операцията се ръководеше от ЦРУ, американското разузнаване.

Иначе, няма как да критикуваш Русия за това, тъй като самата държава прави опити за ограничаване на либералната инфилтрация, от 2013г насам. Първо се прокара закон, който забранява ЛГБТ+ пропагандата, а после се ограничи и дейността на една от основните идеологически подривни структури - фондация Отворено Общество. В момента следват още опити за ограничаване на либералната инфилтрация. След месеци на опити за цветна еволюция в Иран, на нормалните държави, като Русия, най-накрая им светна червената лампичка, че е време за действие.

Но САЩ, където, според легендата, се намира светилището на демокрацията, свободата и правата на човека, не могат да се похвалят с това. Джо Байдън, който в момента е сред основните пешки на колониалната дехуманизация, му беше поръчано да вкарва джендъри в политическата система. Един от джендърите, Рейчъл Левин, който е мъж, твърдящ, че е жена, се опитваше да прокара закони, позволяващи на либералните НПО-та и фондации да разпространяват блокери на пубертета сред деца под 8 годишна възраст (става въпрос за доброволна химическа кастрация с цел съкращаване на населението. Някои от компонентите на депопулацията се изпълняват чрез социално инженерство и предразполагане на хората така, че сами да поискат да се осакатят). Другият джендър, който и не-бинарен джендър, Сам Бринтън (Sam Briton), два пъти бе хващан да краде багажите на жени по летищата. Тъй като този човек е ядрен инженер в министерството на САЩ, получава голяма заплата; няма как да е толкова беден и гладен, че да му се налага да краде багажите на хората. Този човек, който в момента е вече уволнен, е зоофил, фетишист и воайор. Направил съм подробна статия, която ще публикувам по-късно.

С други думи, като става въпрос за либерална инфилтрация и странни неща, свързани с либерализма, не Русия, а САЩ надминават рекорди.

imagZXxes.jpg.3b7f66b884c855b859e883268cfe1981.jpg

images.jpg.c05cba0e0bc467c6aa77b131c084a83d.jpg

преди 1 час, PigMan9 написа:

Не, не ме урежда.

Всъщност, украинската армия е прокси на САЩ/НАТО, тъй като се финансира и контролира изцяло от тях; дори и контра-операцията се ръководеше от ЦРУ, американското разузнаване.

Иначе, няма как да критикуваш Русия за това, тъй като самата държава прави опити за ограничаване на либералната инфилтрация, от 2013г насам. Първо се прокара закон, който забранява ЛГБТ+ пропагандата, а после се ограничи и дейността на една от основните идеологически подривни структури - фондация Отворено Общество. В момента следват още опити за ограничаване на либералната инфилтрация. След месеци на опити за цветна еволюция в Иран, на нормалните държави, като Русия, най-накрая им светна червената лампичка, че е време за действие.

Но САЩ, където, според легендата, се намира светилището на демокрацията, свободата и правата на човека, не могат да се похвалят с това. Джо Байдън, който в момента е сред основните пешки на колониалната дехуманизация, му беше поръчано да вкарва джендъри в политическата система. Един от джендърите, Рейчъл Левин, който е мъж, твърдящ, че е жена, се опитваше да прокара закони, позволяващи на либералните НПО-та и фондации да разпространяват блокери на пубертета сред деца под 8 годишна възраст (става въпрос за доброволна химическа кастрация с цел съкращаване на населението. Някои от компонентите на депопулацията се изпълняват чрез социално инженерство и предразполагане на хората така, че сами да поискат да се осакатят). Другият джендър, който и не-бинарен джендър, Сам Бринтън (Sam Briton), два пъти бе хващан да краде багажите на жени по летищата. Тъй като този човек е ядрен инженер в министерството на САЩ, получава голяма заплата; няма как да е толкова беден и гладен, че да му се налага да краде багажите на хората. Този човек, който в момента е вече уволнен, е зоофил, фетишист и воайор. Направил съм подробна статия, която ще публикувам по-късно.

С други думи, като става въпрос за либерална инфилтрация и странни неща, свързани с либерализма, не Русия, а САЩ надминават рекорди.

"Първо се прокара закон, който забранява ЛГБТ+ пропагандата" пък тия 2-мата какви ги вършат? Да ме светнеш само този закон какви наказания предвижда и дали важи за територията на РуZия и/или за руzнаците само? Ако е за последните значи украинските оператори на дрона го дават нещо като изпълнителна власт. Ама това пак води до моята трактовка на видеото. Би ми било интересно каква е твоята?

С нетърпение ще чакам още статии от теб: )

преди 1 час, kosyo написа:

"Първо се прокара закон, който забранява ЛГБТ+ пропагандата" пък тия 2-мата какви ги вършат?

Хомосексуализма и ЛГБТ+ пропагандата нямат общо.

ЛГБТ+ пропагандата е идеологически подривен инструмент за социално инженерство, изпълнявано под претекст постигане на равенство и защита на правата на човека.

ЛГБТ+ пропагандата се забранява в Русия, но не и хомосексуализма. ЛГБТ+ пропагандата е това, което доведе до разлагане на обществото в Запада. ЛГБТ+ пропагандата е това, което започна като "тези хора искат права и свобода" и достигна ниво, при което "тези хора искат да кастрират детето ти, да слагат женски дрехи на малки момчета и да ги карат да танцуват... както и възрастни педофили да се обличат в женски дрехи ш да правят стриптийз пред деца".

Това с drag kid/drag queen не е краят. В момента се руши и регистъра на педофили, както и законодателствата срещу педофилската активност като цяло.

В крайна сметка, престъпленията (не само педофилията, а престъпленията като цяло) ще бъдат легализирани и правната система ще бъде реформирана по начин, при който работи в полза на престъпниците, и против жертвите на престъпления. Педофилията е просто едно от престъпленията, които ще бъдат легализирани. Легализацията няма да спре с легализирането на педофилията, както и не спря с легализирането на наркотиците и трафика на наркотици, нито пък спря с рушенето на системата да пратена гаранция в САЩ.

преди 1 час, kosyo написа:

Да ме светнеш само този закон какви наказания предвижда и дали важи за територията на РуZия и/или за руzнаците само? Ако е за последните значи украинските оператори на дрона го дават нещо като изпълнителна власт. Ама това пак води до моята трактовка на видеото. Би ми било интересно каква е твоята?

IMG-20221219-215415.jpg

IMG-20221219-215809.jpg

IMG-20221219-215914.jpg

Източник: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russian_gay_propaganda_law

Това е опростено обяснение. В началото, либералната инфилтрация се отнася до доста прости, на пръв поглед безобидни неща - сводоба, права, демокрация и други такива пропагандни понятия, които нямат ясно определени граници и са продукт на субективните представи на всеки по отделно. След това, нещата ескалират в нещо, наречено колониална дехуманизация, разчовечване. Това са сложи теми, които ти не можеш да разбереш и няма смисъл да ти ги обяснявам.

18+

800px-Gay_couple.thumb.jpg.d4729dcb6809020a58ff52ec270428ac.jpg

1024px-Lesbian_kiss.jpg.84f228f65625c298c06f9ccc493d806b.jpg

преди 11 часа, PigMan9 написа:

Хомосексуализма и ЛГБТ+ пропагандата нямат общо.

ЛГБТ+ пропагандата е идеологически подривен инструмент за социално инженерство, изпълнявано под претекст постигане на равенство и защита на правата на човека.

ЛГБТ+ пропагандата се забранява в Русия, но не и хомосексуализма. ЛГБТ+ пропагандата е това, което доведе до разлагане на обществото в Запада. ЛГБТ+ пропагандата е това, което започна като "тези хора искат права и свобода" и достигна ниво, при което "тези хора искат да кастрират детето ти, да слагат женски дрехи на малки момчета и да ги карат да танцуват... както и възрастни педофили да се обличат в женски дрехи ш да правят стриптийз пред деца".

Това с drag kid/drag queen не е краят. В момента се руши и регистъра на педофили, както и законодателствата срещу педофилската активност като цяло.

В крайна сметка, престъпленията (не само педофилията, а престъпленията като цяло) ще бъдат легализирани и правната система ще бъде реформирана по начин, при който работи в полза на престъпниците, и против жертвите на престъпления. Педофилията е просто едно от престъпленията, които ще бъдат легализирани. Легализацията няма да спре с легализирането на педофилията, както и не спря с легализирането на наркотиците и трафика на наркотици, нито пък спря с рушенето на системата да пратена гаранция в САЩ.

IMG-20221219-215415.jpg

IMG-20221219-215809.jpg

IMG-20221219-215914.jpg

Източник: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russian_gay_propaganda_law

Това е опростено обяснение. В началото, либералната инфилтрация се отнася до доста прости, на пръв поглед безобидни неща - сводоба, права, демокрация и други такива пропагандни понятия, които нямат ясно определени граници и са продукт на субективните представи на всеки по отделно. След това, нещата ескалират в нещо, наречено колониална дехуманизация, разчовечване. Това са сложи теми, които ти не можеш да разбереш и няма смисъл да ти ги обяснявам.

Много ВНИМАТЕЛНО си прочети написано че намирам някакви зверски противоречия - основно в часта кое какво е :) Ще извадя големия въпросник и ще плачкаме

преди 12 часа, PigMan9 написа:

ЛГБТ+ пропагандата е идеологически подривен инструмент за социално инженерство

Може ли по-подробно да се аргументираш? 

Защото според мен това е:

преди 12 часа, PigMan9 написа:

постигане на равенство и защита на правата на ЧОВЕКА

Или това не са хора? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.