Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Що лаптопите "не палят" на батерия след дълго мълчание?

Rammkopf

Препоръчан отговор

преди 8 минути, Rammkopf написа:

Трета страница - влизат чели-недочелите, дървените философи, форумните тролове и скучаещи отрепки. Почва спам и простотии.

мерси че ме нарече трол!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 101
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

преди 4 минути, дръндю написа:

мерси че ме нарече трол!

Не си в тая категория. В чели-недочелите те пъхнах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@RammkopfИзвинявам се за дългия ми пост с който цитирах Емо и бях описал случка със стара машина. А и с цитата си не съм целял нищо само споделих един проблем, който ми се е случвал и може, на всеки да се случи. И да се извиня също че пререканията ми с цървул стигнаха до спор и се отклонихме от темата. Но моя съвет е ако имаш резервна батерия за същия модел или ако имаш същия модел който няма такъв проблем да му вземеш батерията и да видиш да ли пак ще се появи проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Rammkopf написа:

Не си в тая категория. В чели-недочелите те пъхнах.

в тази категория те слагам теб!

на 16.12.2022 г. в 22:23, овню написа:

и какво има за нищене
във всяка батерия има електроника която гълта ток и при спадане под някаква стойност на напрежението се изключват компоненти от електронната схема за да се ограничи разряда през тях
включването на външно зарядно, включва контролера

напрежението за контролера е падът върху резистор в токовата верига

а аз съм трол

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

@RammkopfИзвинявам се за дългия ми пост с който цитирах Емо и бях описал случка със стара машина. А и с цитата си не съм целял нищо само споделих един проблем, който ми се е случвал и може, на всеки да се случи. И да се извиня също че пререканията ми с цървул стигнаха до спор и се отклонихме от темата. Но моя съвет е ако имаш резервна батерия за същия модел или ако имаш същия модел който няма такъв проблем да му вземеш батерията и да видиш да ли пак ще се появи проблема.

Няма проблем. @цър-вул започна първи, не си виновен с нищо. Мислех, че темата с "кой колко си може" сме я закрили отдавна.

Проблемът се проявява серийно, в цели партиди. Т.е., явно не е проблем, а търсен ефект, тъй като го срещах в последователни поколения на тази същата серия на Dell. Отделно го имам на три ZenBook-a из къщи, на един Dell Latitude, който ползвам спорадично и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, дръндю написа:

мерси че ме нарече трол!

Ти, пък! 'ноу бърже искаш да са здигнеж

преди 1 минута, Rammkopf написа:

търсен ефект

или евентуално неотстранен дефект на модел. И е по-евтино да си остане така...

преди 2 минути, Rammkopf написа:

@цър-вул започна първи

Я пак листни постовете в темата и ЧЕТИ С РАЗБИРАНЕ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, дръндю написа:

в тази категория те слагам теб!

а аз съм трол

Мой, Любен Ананиев, Пешо Мавров и Кирил Конов съм ги чел и аз. Съжалявам, ако си останал с грешното впечатление, че и законите на Ом са ми чужди. Ако обичаш, скрий се вече. Такъв като тебе, който не познава правопис и пунктуация, и не умее да върже едно сложно изречение, за да изложи теза като бял човек, не може да ме слага никъде. Просто излез от темата.

преди 5 минути, цър-вул написа:

Я пак листни постовете в темата и ЧЕТИ С РАЗБИРАНЕ!

Листни си ги ти. Язвителният ти коментар "щот толкоз си моеш" беше запалката на фитила. Напълно излишен сарказъм от твоя страна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ясно ти се каза, каква може да е причината. @цър-вул също ти посочи реална причина за това поведение на батерията.
Определено не си в час.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 16.12.2022 г. в 10:43, цър-вул написа:

Проблем с BIOS, проблем с fast boot, проблем с драйвър за батерията, проблем с батерията. 

преди 23 минути, дръндю написа:

Все пределно ясни констатации.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Rammkopf, как възприемаш следната ситуация:

на 16.12.2022 г. в 13:23, цър-вул написа:

Във форума на Dell гледах, че е нищена такава тема

и се появява      

преди 16 часа, vlado1985 написа:

Аз до сега гледах темите в форума на DELL но никъде не видях тема с подобен проблем.

Прилича ми на много неща и ни едно лицеприятно.

И после ми влиза в обяснителен режим...

преди 12 часа, vlado1985 написа:

Аз казах че не съм видял това което беше открил ти в форума на DELL

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Rammkopf написа:

Все пределно ясни констатации.

Забрави че цитирах Овню, другия ми профил, за тази констатация.
Ако разбираше от електроника както твърдиш, темата щеше да е приключила на втора страница.

преди 9 минути, Beemo написа:

Не вървите по план. Четвърта страница - за Путин.

Както е тръгнало...и до там ще стигнем.

:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, цър-вул написа:

Така според теб може да ти се обяснявам но както и да е не ми се спори за глупости. И нямам намерения да го правя както ти си ме цитирал в тези ми постове.

Аз до сега гледах темите в форума на DELL но никъде не видях тема с подобен проблем.

преди 13 часа, vlado1985 написа:

Аз казах че не съм видял това което беше открил ти в форума на DELL

Написах ти го най нормално като човек че не съм видял темата в форума на DELL. Но ти не та не и не се спря да спориш и да ме изкараш, какъв, ли не срамота е бе вземи се стегни малко. Това твойто на нищо не прилича чудиш се с кой да се захапеш и да го обърнеш на заяждане. Хубаво че си намерил тема в форма на DELL с такъв проблем но поне направи ли си труда да прочетеш модела който е написан в форума ето това е линка който беше постнал в предишния си пост https://www.dell.com/community/Latitude/Laptop-won-t-work-without-being-plugged-in/td-p/7909932 а това е модела Моят Dell Latitude 7440.  И да погледнеш тук модела който е постнал автора ето го и поста на автора с модела

@цър-вулИ да такъв проблем може да се появи и при други модели и ревизий и да помогне за решаването ама ти вместо да дадеш някакво предложение или насока за пореден път го обърна на спор и заяждане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

@Rammkopf, как възприемаш следната ситуация:

и се появява      

Да, ве, разбирам те, ама ти откровено си се заяде. Признай си. :D

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Ъъъъъъъ, аз на коя страница трябваше да се включвам? :wub:

Давай, давай, че ше изпуснеш влака!

преди 58 минути, Аралампи написа:

А руските лаптопи на Путин, тея с "Елбрус", имат ли този проблем?

Ся ше видим, като дойдат. Те сигурно ше ги захранват с плоските батерии по 4,5V, та вероятно тоз проблем ще е заобиколен.

преди 1 час, дръндю написа:

Забрави че цитирах Овню, другия ми профил, за тази констатация.
Ако разбираше от електроника както твърдиш, темата щеше да е приключила на втора страница.

Откъде да те знам с колко профила си и кого цитираш? Коментарът на овню беше пълна глупост. Искаш да ми кажеш, че контролерът разрежда батерията ли? CMOS чип със стотици килоомове входно съпротивление и ток на утечка в размер на микроампери или наноампери? Това не го казвай другаде, че ще ти се смеят и в техникума. Туй не са ти K155ЛА3.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, дръндю написа:

мерси че ме нарече трол!

тия глупавите пускат теми

не знаят 

питат

отговаряш им  и ти казават че не разбираш

некви ганьовци дето киро брейка  само за тях пуска видеа

да се опита да ги образова

а ние сме от единиците 

преди 2 часа, дръндю написа:

да верно

некви ми рекламират SMD кондензатори....

и то даже не на захранване а на дънна платка  някъде си   с незнайно каква функция 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Rammkopf написа:

Коментарът на овню беше пълна глупост

ами глупав съм, ама ако бях на твое място, първата ми работа щеше да бъде, да проверя дали лаптопа разпознава батерията, а не да пускам  спамтема

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, дръндю написа:

ами глупав съм, ама ако бях на твое място, първата ми работа щеше да бъде, да проверя дали лаптопа разпознава батерията, а не да пускам  спамтема

Човече ... просто ... замълчи, моля те. :D :D :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Rammkopf написа:

Човече ... просто ... замълчи, моля те. :D :D :D

кой знай къф китайски ментак си взел и сега се оплакваш

Цитат

Лаптопа не разпознава батерията като хардуер...........пробва ли с ресет на биос ?

Друг вариант е да не е за твоя лаптоп тази батерия................Леново има много добър сайт,можеш да си напишеш серийния номер на лаптопа и да видиш с какво е бил екипиран от производителя и съпорт за хардуер!

40Y6799

42T4504

42T4513

42T4544

42T4560

42T4561

42T4566

42T4572

42T5233

42T5246

43R9252

92P1137

92P1137

92P1138

92P1139

92P1140

92P1141

92P1142

Това са FRU на дънните платки които ще разпознаят новата батерия

FRU P/N 42T4644; ASM P/N 42T4531 това за FRU на дънните платки които разпознават старата ти батерия

Купил си нещо което не е за твоя лаптоп .Сори брато.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
на 16.12.2022 г. в 11:35, Rammkopf написа:

Инсталираш му OS, драйвери, софтуер, добавяш го в домейна 

След като са в домейн вдигни Windows Update Services сървър и решавай ти кога и какво ще се инсталира. Не е нормално човекът да седне да работи и да последва произволен 40 минутен екран "Моля, изчакайте" 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, jtaggerx написа:

След като са в домейн вдигни Windows Update Services сървър и решавай ти кога и какво ще се инсталира. Не е нормално човекът да седне да работи и да последва произволен 40 минутен екран "Моля, изчакайте" 

То и скрийнинг на ъпдейтите можеш да си правиш във WSUS, така че да ти се инсталират само необходимите кръпки, не само да им правиш deployment график, но някой трябва да седне и да ги направи тези настройки, което в мултинационални компании все ще накриви на някого шапката и на много места не се практикува. Само на едно място, където съм работил, знам да е имало WSUS и 3-ма администратори се грижеха за него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...