Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Що лаптопите "не палят" на батерия след дълго мълчание?

Rammkopf

Препоръчан отговор

преди 13 минути, дръндю написа:

какво не разбра...че в батерията има контролер който си хапва ток

Дръндич ... върни се на първия пост в темата и го прочети, моля те. С овню в момента пишете пълни глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 101
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

преди 10 минути, Rammkopf написа:

Дръндич ... върни се на първия пост в темата и го прочети, моля те. С овню в момента пишете пълни глупости.

ще се въздържам, но навремето, когато се занимавах с електроника, слагах прагово реле за изключване на контролера на батерията в разни устройства за продължителен престой заради консумацията на ток от контролера

пп

навремето нямаше интегрални схеми

Редактирано от дръндю (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искаш да ми кажеш, че батерията претърпява пълен саморазряд и като включа зарядното, тя мигом се зарежда до 80% ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, Емил Костов написа:

Хайде сега умния ( в отрицателния смисъл ) виж това клипче.

умния  ще потвърди че само той разбира от електроника в това сайтче

а то си пише даже на  видеото  laptop motherboard cmd capacitators

който ще рече конденазатори на дъното

smd   кондензаторите са за  замазване на  очите може да мине и без тях защото когато батерията падне ти дава  няколко пъти  сигнал и накрая изключва и не се стига до действие на тези кондензатори 

а тоя важния кондензатор е вързан към копчето дето се включва лаптопа за да даде импулс

и когато се разреди

няма как да го включиш и иска директно захранване от мрежата

и когато  се пусне кондензатора се зарежда  за да може след това да се пусне 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Banesc написа:

smd   кондензаторите са за  замазване на  очите може да мине и без тях защото когато батерията падне ти дава  няколко пъти  сигнал и накрая изключва и не се стига до действие на тези кондензатори 

Напомпай малко гумите, че няма нафта и карбураторът не ще да дава ток.

Хапчетата не ти действат вече, май.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Banesc написа:

а тоя важния кондензатор е вързан към копчето дето се включва лаптопа за да даде импулс

и когато се разреди

няма как да го включиш и иска директно захранване от мрежата

и когато  се пусне кондензатора се зарежда  за да може след това да се пусне 

Ти си уникален идиот. Пиша ти го ЛИЧНО всеки да го види в сайта. Моля те не сери в теми за хардуер. Замазан ти е мозъкът и то тотално. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, Rammkopf написа:

Искаш да ми кажеш, че батерията претърпява пълен саморазряд и като включа зарядното, тя мигом се зарежда до 80% ли?

не
говоря за праг на консумация на ток
примерно на устройство консумиращо 1А, слагах праг 100мА 
демек батерията се изключва напълно при консумация под 100мА

пп
реално нещата са малко по-сложни
този пример е за да разберете какво имам на предвид

Редактирано от дръндю (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, дръндю написа:

не
говоря за праг на консумация на ток
примерно на устройство консумиращо 1А, слагах праг 100мА 
демек батерията се изключва напълно при консумация под 100мА

пп
реално нещата са малко по-сложни
този пример е за да разберете какво имам на предвид

Можеше просто да го напишеш по-рано това. Твоята теория е, че изключват батерията, за да предотвратят разряд през "спяща" електроника, ако не е имало консумация в разстояние на Х дена, ако правилно ти разбирам логиката. ОК, звучи логично.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Можеше просто да го напишеш по-рано това. Твоята теория е, че изключват батерията, за да предотвратят разряд през "спяща" електроника, ако не е имало консумация в разстояние на Х дена, ако правилно ти разбирам логиката. ОК, звучи логично.

Точно така е! ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Rammkopf написа:

предполагах, че разбирате от електроника

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, овню написа:

и какво има за нищене
във всяка батерия има електроника която гълта ток и при спадане под някаква стойност на напрежението се изключват компоненти от електронната схема за да се ограничи разряда през тях
включването на външно зарядно, включва контролера

преди 8 минути, Rammkopf написа:

От електроника разбираме. Идеята ти не разбрахме.

прав си
сега видях, че не е уточнено за кое напрежение става на въпрос

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, дръндю написа:

Което ме връща в началото на темата - не се касае за разреждане под определена стойност, а за неконсумация в определен период. Батерията е заредена, ток има, просто машината не е ползвана дълго време, със заредената в нея батерия. Включваш машината (след като си боднал зарядното), тя изгрява и след 20-ина секунди виждаш в Windows, че си загубил най-много 1-2 процента заряд. Това, което ти си написал, звучи като задаване на абсолютен праг, не на релативен такъв. Затова отчетох мнението ти като невалидно към темата. Тук не става въпрос батерията да се е саморазредила до 20% и да се е самоизключила, за да се предпази от свръхразряд. Имаш батерия, която е заредена на 80% (примерно) и така е оставена в компютъра. Въпреки това, машината не включва. Това ти е сценарият.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Rammkopf написа:

а за неконсумация в определен период

за напрежение подадено на контролера 
това е падът върху "резистор" в токовата верига

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз до сега гледах темите в форума на DELL но никъде не видях тема с подобен проблем. Най вече срещнах теми в форума и на други места в които беше, обяснено как, да се премахне натрупаната, статична енергия. Моя съвет е ако има резервна батерия или същия модел лаптоп при който го няма този проблем да се пробва с неговата батерия или да се търси проблема в дъното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Аз до сега гледах темите в форума на DELL но никъде не видях тема с подобен проблем.

'щот; толко' си моеш:
https://www.dell.com/community/Latitude/Laptop-won-t-work-without-being-plugged-in/td-p/7909932

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, цър-вул написа:

Това не съм го видял а и аз търсих по модела който е постнал автора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Усещам че за една батерия на лаптоп ще се скарате :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ко?Нье! Важни са принципите!

преди 1 час, vlado1985 написа:

а и аз търсих по модела

Айдаа, започна се с оправданията...неми пука какво си правил - виждам какво пишеш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, Емил Костов написа:

Усещам че за една батерия на лаптоп ще се скарате :)

Чак да се скараме не мисля. Макар че наистина такъв проблем да прави батерия е интересено и може да бъде от полза на някого, ако и при него се появи. Ще опиша и аз една случка със един стар лаптоп макар, че не е по темата, и се извинявам на автора за излишната плява. Така преди 7-8 години сестрами си беше взела някакво Lenovo T60 не беше лошо лаптопче за времето си но и не беше нещо усобено въпросното лаптопче. Сестрами ми каза че го взела  2ра ръка от един магазин и като ми каза кой е магазина веднага, се плеснах по челото, и викам ми какво да ти кажа сестро жертва си. Да ми се беше обадила щях да те заведа лично при мой човек и ако искаш ще си вземеш нов ако искаш втора ръка. И така един ден както си играела сестрами по лаптопа уж нищо му нямало но в същия ден имало токов удар и токовия удар е нанесъл щета на лаптопа. А и аз незнаех че батерията му е калпава и не държи много пребирам се в къщи и сестрами ме извика в нейната стая и аз отивам. Кажи ма сестра какво има. Ами виж го тоя лаптоп неще да запали как така неще да запали ма. И тя ми вика ами днес имаше токов удар и от тогава неиска, да запали и аз добре, я да го видя тоя китук, натискам power копчето ъъъъъ ни приема ни предава. Седнах аз на стола и викам сестра отиваш сега в кухнята пускаш ми кафе машината и ми правиш едно кафе ама преди това искам пепелник щото без да запаля цигара немога. И тя айде за да ми огоди донесе ми пепелник направи ми кафе, запалих си аз цигара, и си казах айде няма как щото пак имах и друга работа. Обърнах чупения лаптоп надолу с главата да го видя боже боже маса нескопосани винчета някои дълги маркучи а други къси лилипути. Ама се сдържах да го отварям обърнах го пак натискам пак клавиша ъъъъъъ неще извадих му захранващия кабел да видя, на батерия, само дали ще запали и пак не тръгна. Откачих батерията и я замерих и гледам а ток има пъхам пак батерията и викам, тоя път ще пробвам, само на батерия да запали без кабела и натискам копчето. Охооооо запали си веднага от раз зареди си windows както трябва, ама веднага, взе да ми мига индикатора,че батерията няма ток и ще падне. Пъхнах кабела и викам айде сега да го изключа и да видим как ще запали с кабела.  Изключих лаптопа си загасна и аз а да си запаля цигара пак натискам, копчето а пак неще, да запали с кабела махам кабела натискам копчето и пак неще да запали. И най на края му хванах цаката как да запали цаката му беше като искам да го запаля да махна батерията след това да я сложа пак и да го запаля веднага на батерия и чак след това да пъхна кабела. И викам сега няма да се разправям да го отварям, друг път ще го гледам, обясних на сестрами, как да си пали лаптопа докато намеря свободно време да се разправям с него. И така си го ползва известно време без проблеми обаче един ден като си лягала ми обяснява нещо че била изкарала кабела незнам си какво, излезнала за малко, от стаята и като се върнала, заварила лаптопа изключен. И пробвала пак да го включи както и бях обяснил обаче лаптопа не се включил. И ми стана ясно че без да иска го е изтървала и батерията е паднала. Намерих свободно време но пак бързах, много и викам, айде така и така съм се хванал, да го видя по обстойно. Отворих лаптопа като цяло ми харесват изработките на Lenovo обаче на този модел от серията T60 направо си бяха оставили ръцете и не бях очарован като цяло. Разкачих дъното и го прегледах обстойно за някакви проблеми визуално си беше добре след това взех мултицета и  тъкмо се канех да свалям захранващата букса. И викам я да видя контролера който отговаря за връзката с захранването, намерих чипа и гледам, уж е добре ама като се загледах, малко по добре забелязах до него  един, керамичен, кондензатор който нещо ми чернее. И викам а тоя кондензатор не трябва да чернее така докоснах го леко с пръст и а взе че се отмести от контактната си площадка и викам добре ясно ще те сменявам. Свалих от една друга платка керамичното и кондензаторче и го смених и викам я да видя сега чипа. Замервам чипа обаче ъъъъъ не ми отчита нищо и викам айде ще те свалям няма как свалих го и пак го замервах аааааа пак неотчита нищо. И се сетих че имам една платка на леново която съм бракувал и я държа само като донор. Взех и чипа като имаше разминавания в една от буквите които са написани, на чипа и викам сега, ако и с тоя нестане нищо ще търся от друга платка или направо ще поръчам. Сложих чипа от платката която съм оставил за донор почистих лаптопа преди да го затворя, от събрали, се прахуляци, щото си беше и мръсен де. Затворих го сложих си му всички винтове и викам сега ще пробвам да го запаля веднага без батерия да видя какъв ще е резултата. Пъхнах кабела прекръстих се за бързо теглих му една дълга  благословия натискам копчето и ехааааа лаптопа си запали от раз без никакви проблеми без да се чуди. Изключих го махнах захранващия кабел и поставих батерията и викам сега ще пробвам с поставена батерия батерията я поставих свързах го с захранващия кабел натискам копчето. И а лаптопа си запали пак без никакви проблеми оставих, го да си побачка, малко и да си зареди батерията. Извиках сестрами показах и как си бачка вече лаптопа нормално без проблеми казах и да си цъка така на него както си е в момента. И като го изключи да свали батерията само като е напълно изключен с махнат захранващ кабел да махне батерията да си я прибере някъде и само на кабел свързан да си го ползва.

преди 54 минути, цър-вул написа:

Ко?Нье! Важни са принципите!

Айдаа, започна се с оправданията...неми пука какво си правил - виждам какво пишеш!

Да се оправдавам нямам намерени и пак казвам не съм видял това което си открил ти. Но според теб е май по добре да се зачекнеш с някой на заяждане и да се слуша само твоята дума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, vlado1985 написа:

май по-добре

по-, по-, най-добре е като няма какво да каже човек по същество, да не се напинья да е в темата(не конкретно тази, а по принцип).
И забележки по същество не са заяждане!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, цър-вул написа:

по-, по-, най-добре е като няма какво да каже човек по същество, да не се напинья да е в темата(не конкретно тази, а по принцип).
И забележки по същество не са заяждане!

Аз казах че не съм видял това което беше открил ти в форума на DELL а ти взе че го обърна на спор е според теб как това твойто не е заяждане немислиш ли че прекаляваш понякога?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Начиии ... data, kaldata - все един и същ синдром.

Отваряш тема по наболял проблем. Чакаш някой да я прочете - прочетена 2-3 пъти, още с пускането.

На първа страница се включват заинтересовани и хората със същия проблем. Темата набира скорост.

На втора страница започват евентуалните решения и темата почти е пред разплитане.

Трета страница - влизат чели-недочелите, дървените философи, форумните тролове и скучаещи отрепки. Почва спам и простотии.

Към края на страницата моралът се е сринал, почва се с кавгите и обидите за няма нищо.

Четвърта страница е резервирана за Путин, русоробите, толерастите и кабинета Петков.

На шеста страница са троловете пак, да си вентилират поредния пристъп на олигофрения, следвани от 4-5 язвителни коментара на възмутени форумци.

Седма страница, темата е сдъвкана, най-скучаещите я доубиват с довършителни уточнения на постовете си от 2-ра страница.

Точно по график се движим. Изложил съм проблема, колегите споделиха своите впечатления, съградиха се теории, после влязоха философите, мина и @Banesc да се изходи по редовен навик,@цър-вул не пропусна да осмее @vlado1985 за пореден път и, ето, 3-та страница е към края си ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...