Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Външна звукова карта драйвъри?

Featured Replies

Здравейте понеже някак си случайно ми изгоря моята, си закупих ето тази https://ecenter.bg/i-o-kontroler-orico-sc2-bk-pro

Въпроса ми драйвърите ще работят ли риалтека или не и някакви трябва ли да слагам, понеже ползвах еквалайзера на риалтека 

Разрешен от AAUUXX

преди 18 минути, Ant1Lamer написа:

Ясно мерси, а дали мога да сложа някакъв еквалайзер или няма да стане 

Това вече не мога да ти кажа!

Звуковата карта която си взел, ще има по некачествен звук от вградената. Но, за временно използване става.

Качествените външни звукови карти/DAC-ове, започват от 100+ лв.

Съвет: прочети, тук там за еквалайзерите, преди да започнеш с  експериментите.

преди 53 минути, Mr. ?? написа:

Звуковата карта която си взел, ще има по некачествен звук от вградената. Но, за временно използване става.

Качествените външни звукови карти/DAC-ове, започват от 100+ лв.

Съвет: прочети, тук там за еквалайзерите, преди да започнеш с  експериментите.

Да, навремето много хвалеха asus xonar и Creative Sound Blaster Z от по-бюджетните решения.

преди 54 минути, shishmanovp861 написа:

https://tunecom.ru/licenses/1310-fxsound-pro.html

Това приложение е станало безплатно но при мен се бъгва.

Навремето съм го тествал и беше добро. Тогава разцъквах и DFX, но изоставаше като качество на звука. Сега вече вградените карти станаха доста по-добри и си имат качествени панели в настройките на драйверите.

• Автор

Ами другият вариант е  такава която влиза в PCI експреса, тази ми казаха че са качествени уж ще разбера утре като я взема...  не ми се сменя сега дъно и такива неща :D да речем тази ? https://pcbuild.bg/p-zvukova-karta-asus-xonar-se-5-1-gaming-audio-pcie-11042

преди 6 часа, shishmanovp861 написа:

Креатива в комплект с качествени слушалки няма нищо общо с риалтека.

Няма, но за непретенциозните потребители ALC1220 става. Поне в idle. При натоварване на системата качеството пада и се появяват шумове.

https://www.reddit.com/r/hardware/comments/ag12dp/realtek_alc1220_vs_sound_blasterx_ae5_my_findings/

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/realtek-alc1220-a-look-on-pc-sound.24019/

Иначе то и доста често качествените слушалки вече си идват и със собствени USB карти, които ако не по-добри, то не са и по-лоши от вградените в дъната (но пак говорим за непретенциозните потребители, а не за аудио маниаците).

Аз например използвам MH752 и смятам, че картата им е добър бекъп ако вградената сдаде фира докато реша да си взема нова.

преди 8 часа, Ant1Lamer написа:

Ами другият вариант е  такава която влиза в PCI експреса, тази ми казаха че са качествени уж ще разбера утре като я взема...  не ми се сменя сега дъно и такива неща :D да речем тази ? https://pcbuild.bg/p-zvukova-karta-asus-xonar-se-5-1-gaming-audio-pcie-11042

Като избираш аудио карта провери в сайта на производителя дали има драйвер и софтуер.Без това няма да я подкараш.За Асуса не видях.

https://www.jarcomputers.com/Creative-Sound-Blaster-Audigy-FX-51-PCI-E_prod_SBCREATIVEAUDIGYFX.html

https://support.creative.com/Downloads/welcome.aspx

Тази има за 10 и 11.

преди 16 часа, Ant1Lamer написа:

Ясно мерси, а дали мога да сложа някакъв еквалайзер или няма да стане 

Може да се инсталира еквалайзер , като например Equalizer APO .

• Автор

Мерси в крайна сметка ползвам Sonar, понеже мишката ми изисква  тази програма, а тя си има всичко на SteelSeries, доста прилично си свири не очаквах такова  хубаво качество, почти подобно на  базовото след като го пипнах малко

преди 4 часа, Ant1Lamer написа:

Мерси в крайна сметка ползвам Sonar,

Искаш да кажеш Xonar-a. Да, те са повече от прилични, както писах по-нагоре. Особено модела ASUS Xonar U7 MKII. Стара е вече ама лачена. :)

преди 16 минути, Ant1Lamer написа:

Не пише си Sonar :D

Ами на линка ти и ти си дал за Xonar. Както и да е. Аз не съм чул Asus да имат Sonar серия. Звуци от китове ли ще ловиш? :D

• Автор

Ами чува се само едно пищене и това е никакъв звук... пробвах да включа уредбата същата работа пищене като я пусна към монитора или слушалките като ги пусна към монитора си тръгват, по настройките нищо не е барано точните драйвъри са за картата гледах пробвах какво ли не нищо... Занесох го на човек да го види същата работа и той ми каза ако имаш някаква идея ? Той гледа с лупа дъното да не би да има нещо ама нищо не видя всичко си е нормално, това се получи след като угасих компютъра отидох да ми сменят термопастата на видеото малко да я изчистят такива неща връщам се слагам картата  пускам всичко точно обаче няма звук... и само едно пищене се чуваше в слушалките. Като пусна микрофона работи, обаче  звукът го няма

• Автор

И  друго интересно въпреки че съм деинсталирал риалтека и съм спрял от биоса дори с усб-то като ползвам  тази външна карта всичко е точно обаче като мърдам мишката и се чува едно леко пищене, но трябва да е тихо всякаш някакво смущение има което е доста интересно...

преди 14 часа, Ant1Lamer написа:

Ами чува се само едно пищене и това е никакъв звук... пробвах да включа уредбата същата работа пищене като я пусна към монитора или слушалките като ги пусна към монитора си тръгват, по настройките нищо не е барано точните драйвъри са за картата гледах пробвах какво ли не нищо... Занесох го на човек да го види същата работа и той ми каза ако имаш някаква идея ? Той гледа с лупа дъното да не би да има нещо ама нищо не видя всичко си е нормално, това се получи след като угасих компютъра отидох да ми сменят термопастата на видеото малко да я изчистят такива неща връщам се слагам картата  пускам всичко точно обаче няма звук... и само едно пищене се чуваше в слушалките. Като пусна микрофона работи, обаче  звукът го няма

Напълно сигурно ли е, че звуковата карта не работи...

Защото, след монтирането пак на видеокартата,може да се ресет-нали настройките на звука и да е избрано HDMI audio, а не Realtek Audio. И тогава звук, няма да има.

Колкото до странните звуци, със новата звукова карта, провери си аудио кабелите които свързват PC със аудио системата.

Тествай със слушалки (директно във звуковата карта) и послушай дали има странен звук и там.

Също, не си казал марката и модела на захранването, което може да е "вероятен" виновник ако има изгоряла зв. карта.

• Автор

Проверих ги, като дам да използвам Realtek и се започва с пищенето, пробвах махнах батерията на дъното не става... като пусна през видеокартата с HDMI звук си има, но през жака отзад където е няма никакъв ефект, нито уредбата,нито слушалките нищо не ебава задал съм му Default да ползва Realteka и не става показва се скалата че свири, обаче не се чува нищо

https://www.pazaruvaj.com/zahranvawi-blokove-c3158/seasonic/s12ii-520-520w-bronze-ss-520gb-p41081852/ това е захранването. За пищенето се чува директно и на уредбата и на слушалките там е доста по - силно, иначе във външната трябва да е много тихо  и да се заслушаш, за да го чуеш този звук и то само когато се мърда мишката и правиш нещо сякаш някакви смущения има

преди 20 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Ами на линка ти и ти си дал за Xonar. Както и да е. Аз не съм чул Asus да имат Sonar серия. Звуци от китове ли ще ловиш? :D

Използвал е софтуера на steelseries sonar , а не риболовен сонар  :D

преди 20 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Искаш да кажеш Xonar-a. Да, те са повече от прилични, както писах по-нагоре. Особено модела ASUS Xonar U7 MKII. Стара е вече ама лачена. :)

На Asus Xonar U7 по спомен във визията имаше подробно ревю.

преди 43 минути, AAUUXX написа:

Използвал е софтуера на steelseries sonar , а не риболовен сонар  :D

На Asus Xonar U7 по спомен във визията имаше подробно ревю.

Това беше по-скоро сарказъм. :)

И да, имаше ревю от Венци. Аз от него знам, че беше добра карта, защото той си е маниак на темата и доста познати около него си я взеха по негова препоръка тогава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.