Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Опростачването на историята ни

Featured Replies

Прочетох отзивите за новия български сериал "Войната на буквите" и съм меко казано потресена. Дотам са стигнали пипалата на всякакви откачени идиоти, решили да "осъвременяват" историята ни. :hit:

Не съм гледала сериала. Българско кино не гледам, по простата причина, че не чувам. Но останах потресена, че сценаристите са се оказали толкова нагли и долни, че да вкарат инцест в отношенията в българския царски двор! Е, това е вече абсолютно недопустимо и непростимо!

Не ми пука какви са били отношенията между хората в тъпото Скандинавие по същото време или в още по - тъпата Германия! По времето на цар Симеон Велики България е християнска и цивилизована държава! Не като изостанала езическа Германия, където Карл Велики си е говорел на немски език само с конете си.............

САЩ и ЕС стават все по - нагли и отвратителни! Забраняват ни патриотизма, забраняват ни да си знаем истинската история и да се гордеем с нашите исторически личности, забраняват ни да правим наистина качествени филми за нашата славна история.

Нищо чудно! САЩ треска ги тресе, че са нация само на 200 години и нямат никакво историческо величие, а историческите им личности са изключително низки! Защо някой не направи филм за техния "велик" първи президент? Който се жени за братовчедка си и това се приема за нормално. Защо не покажат истината, как всички американски президенти са войнолюбци, с куп пороци и много от тях масони?

Германия добре, че се смири малко. Нямат само велика история, имат и доста черни моменти - инквизицията, антисемитизма срещу евреите, векове преди нацизма,  религиозните войни.........

Преди френското кино да стане твърде либерално, имаха хубави филми на тема история, но французите си имат всички основания да се гордеят с историята си и да се представят като културна и извисена нация, защото са такава. Страна с прекрасна природа, древна история, приела безпроблемно християнството, много от научните открития и технологии са открити и създадени от французи. Франция е първата европейска страна, осъзнала ненужността и фалша на монархията и приела републиканските идеи и идеите за равноправие на хората. От Франция идва първият документ за човешките права, много преди ОН, ООН  и подобни тъпи организации. Кралете и кралиците им може и да са имали разни недостатъци, но никога не са били представяни като мутри и простаци.

Руснаците си имат повод за самочувствие, за историческа гордост. Но не бих казала, че е прекалена.

Ние имаме хубава история, личности, с които да се гордеем, но не ни позволяват да ги изложим тези неща на показ. Да не би да взе да придобием самочувствие и да спрем да лижем подметките на САЩ и Турция. Не ми пука колко не харесват Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, цар Симеон.............. Ние имаме право да се гордеем със своята си история. Писна ми от малоумни политкоректни филми. Нашите известни личности ( с изключение на германските монарси и политиците от новата ни история) с хора с възпитание, образование, етика, морал и принципи. Християни! Имали са нормални семейства и нормални семейни взаимоотношения.

Радвам се поне, че никой не смее да се гаври и изопачава историята на Втората световна война. Само ми се иска да показваха малко по - реалистично какво точно е било в концлагерите. Защото иначе ще се забрави.

• Отговори 65
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Внимавайте какво пишете за принцесата. Нали не мислите че е плод на...Берковския двор

• Е, да например в Берковското княжество празнуват китайската Нова година

• Емил Костов
    Емил Костов

Внимаваме сър, че иначе Дзверо ще ни бие и ще ни се кара!

Публикувани изображения

успокой гърдите си жено ! Кръвосмешения е имало при монарсите от както има монарси , дали е имало в БГ такова нещо е все тая , Симеон Сакскоборготски също изглежда като продукт от кръвосмешение въпреки че не е български цар.

Историята се подменя постоянно и не е отсега. Няма смисъл да се нервиш, това е само форум. Ще си докараш някой инфаркт.

България при цар Симеон Велики все още не е християнстка страна та нали една от причините за създаване на кирилицата е именно да се разпострани християнството по българските земи ;)

Колкото до кръвосмешенията разбира се че ги е имало и в българския двор както във всички европейски дворове

току-що, petie1 написа:

България при цар Симеон Велики все още не е християнстка страна та нали една от причините за създаване на кирилицата е именно да се разпострани християнството по българските земи ;)

Колкото до кръвосмешенията разбира се че ги е имало и в българския двор както във всички европейски дворове

Че тя България и в момента не е християнска страна! :)

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Историята се подменя постоянно и не е отсега. Няма смисъл да се нервиш, това е само форум. Ще си докараш някой инфаркт.

Правилно казваш за историята

току-що, petie1 написа:

Правилно казваш за историята

Е аз съм го преживял лично. 

Внимавайте какво пишете за принцесата.
Нали не мислите че е плод на...Берковския двор

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Че тя България и в момента не е християнска страна! :)

Е, да например в Берковското княжество празнуват китайската Нова година ;)

преди 30 минути, овню написа:

Внимаваме сър, че иначе Дзверо ще ни бие и ще ни се кара! :)

преди 2 часа, Anneliese написа:

Не съм гледала сериала. Българско кино не гледам, по простата причина, че не чувам. Но останах потресена, че сценаристите са се оказали толкова нагли и долни, че да вкарат инцест в отношенията в българския царски двор!

Кое му е потресаващото бре ваше височество?
Точно вие трябва да знаете, че до съвсем близкото до нас минало в дворовете кръвосмешението е било нещо съвсем нормално и се е правило с цел да не се допускат хора които не са със "синя" кръв в рода или с други думи за да не се цапа царския/кралския ген, което и причината всички царе/крале/султани и т.н. "синьокръвни" по света да са роднини. Та защо си мислиш че нашите царе са оставали по-назад?

Аз съм го решил въпроса кардинално, изобщо не гледам телевизия така, че изобщо не ме интересува какви серияли, шоа или други простотии са давали.

преди 3 часа, овню написа:

Че тя май е разменена или крадена хихи

преди 1 час, ined написа:

Аз съм го решил въпроса кардинално, изобщо не гледам телевизия така, че изобщо не ме интересува какви серияли, шоа или други простотии са давали.

Браво. И аз съм същия. :beer:

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Внимаваме сър, че иначе Дзверо ще ни бие и ще ни се кара! :)

Аа че той @ДзВяРа!си има съперник - Грухи Биоса

преди 2 минути, petie1 написа:

Аа че той @ДзВяРа!си има съперник - Грухи Биоса

Е PigMan никога не е казвал, че иска Анне? 

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Е PigMan никога не е казвал, че иска Анне? 

Не е казвал ами показвал и доказвал, колко пъти се е опитвал да се дрънка с мен да я защитава че уж не била нацистка?

преди 8 минути, petie1 написа:

Не е казвал ами показвал и доказвал, колко пъти се е опитвал да се дрънка с мен да я защитава че уж не била нацистка?

Е пропуснал съм аз тези работи. 

преди 6 часа, Anneliese написа:

..........с куп пороци и много от тях масони?

Какво против имаш Масонството? Това не е нелегална организация вбг, както е ККК например. Не, че в завератра на ККК в бг няма повече 5 000 активни членове!

Един цитат от Устава на Великата ложа на старите свободни и приети зидари в България:

Цитат

…за какво работим:

Усъвършенстване на добродетелите на нашите членове, чрез себеусъвършенстване и вяра във Великия Архитект на Вселената и Строител на Всички Светове, който в различни религии е Господ-Бог.

Не говори за неща, които нямаш хал-хабер какви са и за какво съществуват! Утре ще пропищиш и от Rotary International..... е тогава лично ще дойда в Берковица!

• Автор
преди 3 часа, Bubbles написа:

Кое му е потресаващото бре ваше височество?
Точно вие трябва да знаете, че до съвсем близкото до нас минало в дворовете кръвосмешението е било нещо съвсем нормално и се е правило с цел да не се допускат хора които не са със "синя" кръв в рода или с други думи за да не се цапа царския/кралския ген, което и причината всички царе/крале/султани и т.н. "синьокръвни" по света да са роднини. Та защо си мислиш че нашите царе са оставали по-назад?

Да, на запад, където здравата се вманиачават по идеите за кралската кръв и специалния произход, какъвто всъщност нямат. Освен това там са католици и протестанти, реално не са християни и не вярват в християнството.

В Източна Европа и най - вече у нас, я няма тази мания за чистата кръв. У нас са се сменяли царе и царски родове по съвсем различни причини - братоубийствени спорове, болест, убийство, смърт....... Да, имало е случаи някои владетели да се оженят за вдовицата на брат си, например, но това не е кръвосмешение. Иначе женени за брат/сестра/братовчедка няма, нашите владетели са били ревностни християни, а и често са се влюбвали в красиви жени от чужди дворове, например цариградския, или пък обикновени жени от народа (еврейската съпруга на Иван Шишман, чиято "гениална" идея да подели страната поравно между сновете си, я отслабва и заради което България пада под турско робство. Кобургите са външни и не са за обсъждане, целият свят е наясно с морала на германците.

Но не сме имали образовани и харизматични владетели, нещо, което е било голяма рядкост в Средновековието на Запад. Само погледнете Карл Велики колко съпруги и деца е имал.

Тъжно ми е, че никога няма да се направят компютърни възстановки на нашите стари столици, които са били невероятни и не по - долу от другите европейски столици по това време, като Аахен, Реймс и Лондон.  Имали сме прекрасни дворци и великолепни църкви, мостове, библиотеки, България е бил културно средище.

И ако само не сме имали неподходящо управление, можеше сега София да е като Москва - със запазени много църкви, красиви къщи................ всичко това е унищожено при англо - американските бомбардировки благодарение на "умния" цар германофил, дето е вкарал България в съюз с Хитлер. А вместо това столицата ни се нареди до Берлин и Лондон - с завинаги унищожено блестящо архитектурно наследство. Даже Париж е много по - запазен!

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Какво против имаш Масонството? Това не е нелегална организация вбг, както е ККК например. Не, че в завератра на ККК в бг няма повече 5 000 активни членове!

Един цитат от Устава на Великата ложа на старите свободни и приети зидари в България:

Не говори за неща, които нямаш хал-хабер какви са и за какво съществуват! Утре ще пропищиш и от Rotary International..... е тогава лично ще дойда в Берковица!

Масоните, ротарианците и подобни са си чиста секта! Засягай се колкото искаш. Крали са символи оттук - оттам и са окултисти, вярват в простотии. Замесени са в престъпления.

преди 5 минути, Anneliese написа:

Масоните, ротарианците и подобни са си чиста секта! Засягай се колкото искаш. Крали са символи оттук - оттам и са окултисти, вярват в простотии. Замесени са в престъпления.

Сигурна ли си, че искаш да се стига до съд?

И двете организации имат регистрация, като СНЦ, според законите на Р. България!

преди 18 минути, Anneliese написа:

Да, на запад, където здравата се вманиачават по идеите за кралската кръв и специалния произход, какъвто всъщност нямат. Освен това там са католици и протестанти, реално не са християни и не вярват в християнството.

В Източна Европа и най - вече у нас, я няма тази мания за чистата кръв. У нас са се сменяли царе и царски родове по съвсем различни причини - братоубийствени спорове, болест, убийство, смърт....... Да, имало е случаи някои владетели да се оженят за вдовицата на брат си, например, но това не е кръвосмешение. Иначе женени за брат/сестра/братовчедка няма, нашите владетели са били ревностни християни, а и често са се влюбвали в красиви жени от чужди дворове, например цариградския, или пък обикновени жени от народа (еврейската съпруга на Иван Шишман, чиято "гениална" идея да подели страната поравно между сновете си, я отслабва и заради което България пада под турско робство. Кобургите са външни и не са за обсъждане, целият свят е наясно с морала на германците.

Но не сме имали образовани и харизматични владетели, нещо, което е било голяма рядкост в Средновековието на Запад. Само погледнете Карл Велики колко съпруги и деца е имал.

Тъжно ми е, че никога няма да се направят компютърни възстановки на нашите стари столици, които са били невероятни и не по - долу от другите европейски столици по това време, като Аахен, Реймс и Лондон.  Имали сме прекрасни дворци и великолепни църкви, мостове, библиотеки, България е бил културно средище.

И ако само не сме имали неподходящо управление, можеше сега София да е като Москва - със запазени много църкви, красиви къщи................ всичко това е унищожено при англо - американските бомбардировки благодарение на "умния" цар германофил, дето е вкарал България в съюз с Хитлер. А вместо това столицата ни се нареди до Берлин и Лондон - с завинаги унищожено блестящо архитектурно наследство. Даже Париж е много по - запазен!.

Чела си нещо, но явно и ти като повечето българи приемаш литературни творби за исторически документи.

Колкото до бомбардировките над София през ВСВ, в градинката пред блока където живеят моите стари, преди 15-20 години бяха натресли паметник точно на тия дето са изравнили всичко със земята и с надпис Герои ала-бала, явно обаче са се усетили каква простотия са сътворили и много бързо смениха надписите с такива споменаващи българските летци. Въпреки това обаче скандалния паметник вероятно още съществува но вече пред американското посолство в Лозенец(Поне така съм чувал).

За съжаление нашата родина се упралява от продажници и това е така от самото й освобождение, разликата е само в това, че едните са се кланяли и се кланят на Русия, а другите на САЩ и запада.
Единствено от това определение бих изключил Тодор Живков и не защото не се е кланял на Русия, напротив кланял се е(Не, че е имал избор), но поне е и направил нещо за страната, за разлика от 99% от останалите.

преди 37 минути, Anneliese написа:

. У нас са се сменяли царе и царски родове по съвсем различни причини - братоубийствени спорове, болест, убийство, смърт.

:clap::clap::lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.