Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си кажем истината за Македония!

Anneliese

Препоръчан отговор

Македонците продължават с провокациите!

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/13689619

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Anneliese написа:

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/13689619

Аааа, добре. :popcorn2:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Anneliese написа:

В интернет всички пишат да им спрем ток на македонците и да затворим границата! Аз съм "ЗА"! И не само! Скъсване на всякакви отношения с тази измислена държава!

Ми чакат те с байряка ти още дупчиш перфокартите...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 5.02.2023 г. в 20:45, Anneliese написа:

Ти също! С нищо не си по-различна от тях. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вижте ги колко са зле в Македония............. Качвам Ви да видите какво прочетох в онзи форум, останах изумена:

Цитат

Те си имат няколко моста със статуи на македонски царе – от Иван Владислав, до деспот Добромир Хриз- македонски цар до македонски цар. Пайсий (родена в Банско), Восъчния музей на Вапцаров, Екзархията, Георги Зограф, братя Миладинови…все говорим за македонци. Впрочем не знам дали знаеш, но комит Никола е бил...македонски владетел
https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0% … D0%BC%D0%B5%D1%81)
Комесот Никола бил средновековен македонски владетел. Како кнез на моќната склавинија Берзитија[се бара извор], плаќал данок на Бугарското Царство. Неговите синови креваат востание во 969 година против бугарската врховна власт.
А преди Самуил маедонци са били Кубер, по-преди Александър Македонски и Филип. Насред река Вардар има три построени Ноеви ковчега, и отделно имат един Прометей - копие на гръцкия.

Цитат

Да, точно така. Това са окупирани македонски територии.

Кирил и Методий са македонци, защото са родени в Солун.
Паисий е македоне защото е роден в Банско
Вапцаров, Талев са македонци.
Георги Зограф също
Кузман Шапкареов, братя Миладинови
Охридската архиепискохпия е македонска. За революционерите - да не говорим.

Комит Никола е македонски владетел, плащал данък на българското царство. Синовете му подигнали бунт срещу България. Иван Владислав

Битолският надпис се обяснява, че според Хорацио Лунт всъщност е на Йоан Асен...
а по преди в тази земя е имало Филип Македонски, Александър Македонски, Лизимах....
на практика ние сме ги поробили.

Просто нямам думи...................... ЕС и САЩ най - нагло толерират държава, крадец на чужди истории! Е, какво се учудвам, като и САЩ са измислена държава? Те нямат собствен език,  нито собствен култура, те нямат нищо, освен злоба! И затова воюват, защото са алчни и злобни!

Явно са смятали да подкокоросат и Украйна да краде от руската история!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Eто го "моста на цивилизациите"  с "македонските" царе
http://historicalcities.narod.ru/skopje/bridge/oko/skopje_bridge_eye.htm

цар Пердика І (707-659),
 цар Александър І (498-454),
 цар Архелай І (413-399),
 цар Аминта ІІІ (392-370),
 цар Персей (179-168),
 славянския княз Хацон (VІІв.),
славянския княз Пребънд (VІІв.), цар Гаврил-Радомир (1014-1015), цар Иван Владислав (1015-1018),
воеводата Ивац (ХІв.),
 цар Петър Делян (1040-1041),
 Георги Войтех – водача на въстанието от 1072-1073г.,
Добромир Хриз ((1185-1202),
брата на българския цар Борил – севастократор Стрез (1207-1214), сръбския цар Стефан Душан 1331-1355),
 крал Вълкашин (1365-1371) и брат му Йоан Углеш,
крал Марко -1371-1395) и брат му Андреаш (1371-1393), велбъждкия владетел Константин Драгаш (поч. 1395),
Андреа Гропа (1371-1379),
св. Гаврил Лесновски (ХІ-ХІІв.), св. Прохор Пшински (ХІ-ХІІв.), св. Йоаким Осоговски (ХІ-ХІІв.), св. Йоан Кукузел (1280-1360) и др.

отделно има паметници на Самуил, Александър, Олимпия, Филип и пр.

Отвратително! И ние сме принудени да толерираме една психичноболна измислена нация, защото иначе САЩ ни заплашват я с война, я с цветна революция...................

Заради тази гнусна подигравка с нас и отричането ни като държава, защото не ближем вече американските и еврогейските подметки, ще гласувам този път за "Възраждане" и Костадин Костадинов!

Писна ми да се гаврят с нас! Искам поне веднъж да имаме истински и независим министър - председател, който няма да козирува на САЩ и ЕС, някой, кото ще ни защити най - важното нещо, което ни остана - нашата история, нашата самоличност като държава и народ! Не ме страх от американските бомби! Да бомбят щом толкова искат, престъпниците им с престъпници! Тук има и руски граждани, Русия ще ги постави на място!

После да видим кой ще си позволява да пренаписва историята на цели държави от ЕС и да си създава болен свят!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Anneliese написа:

Отвратително! И ние сме принудени да толерираме една психичноболна измислена нация, защото иначе САЩ ни заплашват я с война, я с цветна революция...................

Заради тази гнусна подигравка с нас и отричането ни като държава, защото не ближем вече американските и еврогейските подметки, ще гласувам този път за "Възраждане" и Костадин Костадинов!

Писна ми да се гаврят с нас! Искам поне веднъж да имаме истински и независим министър - председател, който няма да козирува на САЩ и ЕС, някой, кото ще ни защити най - важното нещо, което ни остана - нашата история, нашата самоличност като държава и народ! Не ме страх от американските бомби! Да бомбят щом толкова искат, престъпниците им с престъпници! Тук има и руски граждани, Русия ще ги постави на място!

После да видим кой ще си позволява да пренаписва историята на цели държави от ЕС и да си създава болен свят!

Не, госпожице, тук има български народ, а не руски! 

Що не отидеш в Русия да се лекуваш (психически и физически) ами стоиш тук в "болния свят"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сбъркан, тук живеят и руснаци, има руски граждани, и ако САЩ си позволят да ни бомбардират, Русия ще им отвърне подобаващо! Вашингтон и Ню Йорк просто ще изчезнат от лицето на Земята!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Anneliese написа:

Сбъркан, тук живеят и руснаци, има руски граждани, и ако САЩ си позволят да ни бомбардират, Русия ще им отвърне подобаващо! Вашингтон и Ню Йорк просто ще изчезнат от лицето на Земята!

Аха, значи според теб е по-важно, че тук живеят руснаци, а не българи. А знаеш ли, че тези руснаци, които са тук в момента се намират в така наречена според Русия "вражеска държава", така че те в момента са дезертьори. Не стоят да разждат деца за могилизациите, а пък мъжете бягат от могилизация.  Тоест руснаците тук са избягали от Русия, а тя не прощава на предателите. Някаква дълбока мисъл по този въпрос ще споделиш ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Гражданин написа:

Аха, значи според теб е по-важно, че тук живеят руснаци, а не българи. А знаеш ли, че тези руснаци, които са тук в момента се намират в така наречена според Русия "вражеска държава", така че те в момента са дезертьори. Не стоят да разждат деца за могилизациите, а пък мъжете бягат от могилизация.  Тоест руснаците тук са избягали от Русия, а тя не прощава на предателите. Някаква дълбока мисъл по този въпрос ще споделиш ли?

Някои руснаци са тук отдавна, още от времето на социализма, и не са избягали от Русия! Личната ми лекарка е рускиня, омъжена по любов за българин, свещеник. Мъжът и почина май миналата година, но жената остава да си живее тук, благодарности, за което. Жената говори отлично български език. Има много такива руснаци, не са само предателите! Имах съученици близнаци, не помня кой от родителите им беше българин, и кой руснак. Живяли са в Русия до двегодишна възраст, после семейството им идва тук, по - късно родителите им се развеждат, но те остават тук. Имат обаче роднини в Русия, с които редовно общуваха, получаваха писма и картички от тях, владеят отлично руски и по тази причина учеха френски, защото във второто ми училище имаше само руски и френски. Сега не знам дали са още тук. Има много такива семейства в България, че и в родния ми град, поддържат връзка с роднините си в Русия, получават от там писма, картички, подаръци и колети, в моя град се продава вестник "Русия днес", който е двуезичен, аз също го чета.

Точно тези граждани, които не са изгубили връзката с Русия, не са врагове. Не знам в Русия да са обявили двойното гражданство и смесените бракове за забранени.

Даже Петър Изатовски, дето явно се смята за демократ и космополит, е с руски произход, фамилията му е руска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Anneliese написа:

Някои руснаци са тук отдавна, още от времето на социализма, и не са избягали от Русия! Личната ми лекарка е рускиня, омъжена по любов за българин, свещеник. Мъжът и почина май миналата година, но жената остава да си живее тук, благодарности, за което. Жената говори отлично български език. Има много такива руснаци, не са само предателите! Имах съученици близнаци, не помня кой от родителите им беше българин, и кой руснак. Живяли са в Русия до двегодишна възраст, после семейството им идва тук, по - късно родителите им се развеждат, но те остават тук. Имат обаче роднини в Русия, с които редовно общуваха, получаваха писма и картички от тях, владеят отлично руски и по тази причина учеха френски, защото във второто ми училище имаше само руски и френски. Сега не знам дали са още тук. Има много такива семейства в България, че и в родния ми град, поддържат връзка с роднините си в Русия, получават от там писма, картички, подаръци и колети, в моя град се продава вестник "Русия днес", който е двуезичен, аз също го чета.

Точно тези граждани, които не са изгубили връзката с Русия, не са врагове. Не знам в Русия да са обявили двойното гражданство и смесените бракове за забранени.

Даже Петър Изатовски, дето явно се смята за демократ и космополит, е с руски произход, фамилията му е руска.

Какво е било някога няма значение. Официално сме вражеска държава според руското правителство и на него не му пука за никакви руснаци и романтичните им истории довели ги до тук тук, защото ги счита за предатели тъй като, ако не бяха, сега нямаше да се страхуват да се върнат в Русия поради истинска вероятност да ги мобилизират. Логиката е, че за Русия тогава те са предатели, защото вместо да се върнат да помагат на държавата в най-трудните времена за нея, те се спасяват във вражески държави. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тези не са се "спасили".

Ти да не си Никола Тесла от онзи форум? Много, много си наивен.

Тези хора са дошли отдавна и поддържат връзки с Русия. Не съм чула Русия да мобилизира жени.

А които мъже искат, могат да заминат по - различни начини за Русия и да участват във войната. Никой не ги е спрял.

Просто в пресата не пишат за такива случаи.

Малък си, не се обаждай, като не разбираш и вярваш само на казаното по телевизията!

Политиката е пълна с нюанси! Това го знае всеки, който е над 30 - годишна възраст!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Anneliese написа:

Тези не са се "спасили".

Ти да не си Никола Тесла от онзи форум? Много, много си наивен.

Тези хора са дошли отдавна и поддържат връзки с Русия. Не съм чула Русия да мобилизира жени.

А които мъже искат, могат да заминат по - различни начини за Русия и да участват във войната. Никой не ги е спрял.

Просто в пресата не пишат за такива случаи.

Малък си, не се обаждай, като не разбираш и вярваш само на казаното по телевизията!

Политиката е пълна с нюанси! Това го знае всеки, който е над 30 - годишна възраст!

Мислиш ли, че някоя от тия жени иска да се върнат в Русия точно в този момент и да им могилизират мъжете? Те са отдавна тук и са поевропеизирани и не биха заменили мъжете и синовете си за томбола за лади или торба с хранителни продукти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Наистина си много малък, както и смешен, щом вярваш на всички западни долни помийни ями по отношение на Русия!

Жеивей си с илюзиите!

Реалността е съвсем друга!

А европейската култура си я има и в Русия, просто тя не се изразява в подкрепа на лесбийски, гейове, педофили и разни други извратенаци!

Европейската култура не е секс простотии!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Anneliese написа:

Наистина си много малък, както и смешен, щом вярваш на всички западни долни помийни ями по отношение на Русия!

Жеивей си с илюзиите!

Реалността е съвсем друга!

А европейската култура си я има и в Русия, просто тя не се изразява в подкрепа на лесбийски, гейове, педофили и разни други извратенаци!

Европейската култура не е секс простотии!

Само секс ти е в главата. Никой не говори за секс. Явно на теб ти е най-тъжно от това, което не си имала и затова така мразиш Европа.

А за Русия тия неща ги пише навсякъде и има клипчета, статии и снимки в интернет с натурални руснаци, които ги показват как получават правителствена помощ като са загубили близки и правителствени представители ходят по домовете и им раздават храна в пликчета. Олио, брашно, захар и т.н. 

Ето тук има статия за това как им дават зеле, картофи, моркови, лук и т.н.

https://www.businessinsider.com/russian-mayor-offers-families-military-conscripts-bag-vegetables-2022-10

Има и томбола за лади:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11028281/Russian-TV-boasts-compensation-families-dead-soldiers-showing-parents-new-car.html

На линка има истински руснаци, които с гордост споделят, че са спечелили лади след подвига на децата си.

Не знам ти каква реалност виждаш. Сигурно друга от тази на нормалните хора. Аз не смятам, че стойността на един живот е това. За какво влязоха в чужда държава? 100 години няма да могат да измият имиджа си. Само разни фанатици, които са ядосани на живота харесват Русия в момента, защото според тях бомбенето на милиони нормално живеели си до този момент живота хора им удовлетворява кръвожадността за някаква справедливост за собствения си провален живот. Ти показваш същото. Как може да пожелаваш руски бомби  за когото и да било? Не е ли работа на всеки един народ да си избира сам пътя? Чул съм те вече как пожелаваш руски атоми и т.н. Въпреки че животът те е наказал, ти не демонстрираш състрадание като един добър човек!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да демонстрирам състрадание към нации, тръгнали по пътя на нацистка Германия като Украйна и Македония! За мен това не са истински държави, а измислени, а лидерите им насъскват омраза сред населението си.

Съчувствието си го пазя за истинските държави и жертви, като Сирия, на която озлобеният ЕС ни забранява да и помагаме! А има толкова желаещи да изпратят помощ на Сирия...............

Не ми трябват поученията на някакъв сбъркан фанатик недорасляк като тебе. Ти се имай за какъв искаш, но си събирай партакешите и се махай от България! Границите са отворени! Аз съм българка и България е на истинските българи! Няма да позволя македонците да се гаврят така с нас и да ни крадат историята! Не сме никакви окупанти, а земята си е наша!

Колкото до помощите в Русия, те са нещо нормално. Държавата подпомага своите граждани. Ти явно завиждаш. Ще ти се да откраднеш нещо.

И да, единственото, което ЕС издига в култ, е сексът и всякакви там сбъркании.

В реалния живот има само два пола, а бракът е съюз между мъж и жена. Точка по въпроса.

Също така нормалните хора са източноправославни християни.

Браво за постъпката на президента ни! Да продължава в същия дух! И да не му пука какво искат тия сбърканяци от американското посолство!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Anneliese написа:

Няма как да демонстрирам състрадание към нации, тръгнали по пътя на нацистка Германия като Украйна и Македония! За мен това не са истински държави, а измислени, а лидерите им насъскват омраза сред населението си.

Съчувствието си го пазя за истинските държави и жертви, като Сирия, на която озлобеният ЕС ни забранява да и помагаме! А има толкова желаещи да изпратят помощ на Сирия...............

Не ми трябват поученията на някакъв сбъркан фанатик недорасляк като тебе. Ти се имай за какъв искаш, но си събирай партакешите и се махай от България! Границите са отворени! Аз съм българка и България е на истинските българи! Няма да позволя македонците да се гаврят така с нас и да ни крадат историята! Не сме никакви окупанти, а земята си е наша!

Колкото до помощите в Русия, те са нещо нормално. Държавата подпомага своите граждани. Ти явно завиждаш. Ще ти се да откраднеш нещо.

И да, единственото, което ЕС издига в култ, е сексът и всякакви там сбъркании.

В реалния живот има само два пола, а бракът е съюз между мъж и жена. Точка по въпроса.

Също така нормалните хора са източноправославни християни.

Браво за постъпката на президента ни! Да продължава в същия дух! И да не му пука какво искат тия сбърканяци от американското посолство!

Другарке, как така ще им завиждам, че получават олио или лада за мъртъв баща или син? 

Това там в момента е всичко друго, но не и нормален живот! Само на морален урод може да му харесват такива извращения като война и да я оправдава. Теб те попитах какъв го дири Русия в Украйна и как Русия реши, че там има нацисти. Просто един болен диктатор реши, че за да може да се задържи на власт му трябва една война, с която да наложи военно положение и да спечели подкрепа с една лесна победа, но нормалният свят реагира и му показа, че това няма да стане баш така. Ти оправдаваш убийства на невинни хора! Сбърканата си ти! Явно на теб ще ти харесва да живееш в държава, в която ще мобилизират баща ти или брат ти и ще ти донесат торби с храна в знак на благодарност! Или пък ще участвате в томбола за нова лада и ще си щатлива? Някъде беше писала, че колата ви сега нещо сдава багажа. Съгслана ли си на такава страхотна транзакция? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Завиждаш за кожените палта. Кой обикновен човек на Запад може да си позволи такива? Никой, само елита!

Разликата между мен и теб дребосък е, че не искам да получим кола по нечестен начин или която е била собственост на престъпник!

А ти би взел всяка кола, без да я провериш и би се кефел. Би взел хубавата кола на съседа, ако можеше.

И да, оправдавам войната срещу страна, която изби безброй невинни деца, само защото са от руски произход, с руско самосъзнание и говорят на руски език!

Никоя страна не е по - голяма от Русия! Никоя!

Ние дължим много на Русия и 0 на САЩ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Anneliese написа:

Завиждаш за кожените палта. Кой обикновен човек на Запад може да си позволи такива? Никой, само елита!

Не съм рускиня, за да завиждам за кожено палто. И не обличам кожи. При толкова варианти за облекло, кожи обличат комплексарите!

Разликата между мен и теб дребосък е, че не искам да получим кола по нечестен начин или която е била собственост на престъпник!

Тоест отвърждаваш, че би получила лада срещу баща си или брат си, ако те са утишли да убиват и са ги убили.

А ти би взел всяка кола, без да я провериш и би се кефел. Би взел хубавата кола на съседа, ако можеше. 

Не, не бих крал от съседа. Сигурно ти обаче би крала уай фай! :D

И да, оправдавам войната срещу страна, която изби безброй невинни деца, само защото са от руски произход, с руско самосъзнание и говорят на руски език!   

Никоя страна не е по - голяма от Русия! Никоя!

Ние дължим много на Русия и 0 на САЩ!

И като дължим на Русия трябва да сме със свалени гащи ли? Вечно ли трябва да сме благодарни селяни?

И докажи това, което говориш за децата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Влизам в темата и що да видя. Дежурната путинопитечка залива с омраза към братята ни оттатък границата и провокира към насилие. Точно същото правят техните путинопитеци по отношение на нас българите . Всеки мислещ човек, би си отговорил кой е врага ни и работи срещу двата народа. Дори без да знае каква е ролята на кремълската утайка и БКП подлогите им, затова сега да сме два народа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Македонските "научни" пасквили:

Цитат

„Всичко, което е наименувано „българин” и „България” е измислено, т.е. изфабрикувано от Великите сили и Русия. Като се проследи и македонската, и световната история, няма никакви  доказателства, че е съществувало име, нация, народ с името „българин”. Това измислено име „българин” и „българия” (написана е с малка буква – б.а.), няма природна основа и националност, дори измисленото име „българин” показва нещо извънприродно, нещо ненормално, грозно, паразитно и кретенско. С една дума – срамно име, употребявано не за човешки род, а за хора с животински, варварски чувства. Ние познаваме българското племе и неговия характер, нрав и начин на живот, както и неговата паразитна същност, основана на грабеж и алчност. Има факти, че в езиците на европейските народи с името „вулгари”, „вулгарен”, „бугари”, „българи”, „болгари”, „бугер”, бугерон”, „бугри” и ред подобни на тях са наричали най-лошите изроди от техните народи – изнудвачи, разбойници, престъпници, а някъде с името „бугари”, „българи” се наричат хомосексуалистите – хора, от които се гнуси човешката цивилизация. На това краставо и безнационално име „българи”, ние македонците му помогнахме да се научи да говори на разбираем език, дадохме му религия, за да се откаже от дивачеството, както и писмо, с цел да стане полезно за човечеството. Това име  „българин” обаче до ден днешен не оправда всичко това, а остана недоразвито с татаро – туранския си произход.”

https://trud.bg/не-омраза-а-неистова-ненавист-към-всичко-българско/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Anneliese написа:

Боклуци смразващи ни има и от двете страни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, ncl написа:

С тази разлика, че в Македония това е държавна политика.

Не, руска политика прокарвана от пробити политици техни и наши. Одобрението към България беше минало 70 процента, в момента в който активираха Ватата от двете страни на границата спадна под 10. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...