Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си кажем истината за Македония!

Anneliese

Препоръчан отговор

Предлагам да спрем да се лъжем и правим на тъпи. Един човек едва не умря след побой. Не съм съгласна и ние като руснаците да търпим издевателствата срещу наши хора в Македония.

Нека в тази тема си кажем истините за Македония, без захаросани розови приказки и измислици. Истината такава, каквато е. Защото утре може да бъде пребита българска жена или българско дете.  Не подтиквамкъм омраза и насилие, а да си кажем цялата истина за живота в Македония и отношенията на македонските граждани и власти към нас, българите. Истината не трябва да се крие, нито да е повод за срам!

Поствам тук мнение, което силно ме шокира.  Още по - шокирана съм, как мои сънародници търпят това! Изумена съм, че толкова голяма част от народа ни е пречупена,  че е съгласна да търпи унижения и тормоз. Аз не бих. Кракът ми никога не би стъпил в тази фашистка държава.

Цитат

Аз преди 10-12 години например съм бил на екскурзия в СРм и граничарите ни записваах специално кои сме, даваха ни талончета и казваха че с тях трябва да се регистрираме в полицията, че ще пребиваваме - сякаш сме престъпници.
Казвам ти също, че влезе ли кола на български журналист, учен, общественик в СРМ веднага ѝ пукат гумите, а отидеш ли на приятелска беседа в частен клуб, веднага ти се лепсват спецслужбите.
Знам поне 20-ина случаи на хора, обявили че се чувстват българи и последвали уволнения и арести (Случаят Спаска Митрова е само един от много - дори и детето ѝ отнеха. Панде Евтимов, който намери Битолския надпис лежа в затвора, а е известен общественик)
Определено не е от вчера, но от момента в който ги пуснахме за НАТО отношението им стана брутално-
Петков искаше пътища да гради!
На тях не им пука за това дали са свързани с нас. Само пътя към Белград ги интересува.
Искал фирми да вкарва там.
това с фирмите още в средата на 90-те го пробва Илия Павлов - и не, не става. щом чуят дума започваща с бълт - там цялата държава скоква срещу теб.

Споделете, не се срамувайте! Няма от какво да се срамуваме, че сме българи! А за македонските евреи да се срамува конкретно Симеон ІІ. Баща му е лично отговорен за тази история, българският народ - не!

Цитат

Никой не иска да нападе СРМ, не че имаме и с какво. Въпросът е, че колкото повече им даваме толкова по-агресивни стават. Те са разсъждават лотиката на Хитлер, на руснаците и пр. - който отстъпва е страхливец и не заслужава уважение, а трябва да бъде мачкан. Преди всеки мач с нас ги надъхват здраво, че това е мачът на живота им и нямат право да губят, защото иначе лошо стаав за тях. Те водят война с Албания и Гърция, но нас ни смятат за най-големи врагове.
Показателно е, че 30 години след разпада на СФРЮ няма филм по Талев. Нали ако някой българин снима в Охрид веднага ще му направят проблем.
Просто трябваше да ги натискаме, докато не отстъпят.

Вапцаров е македонец, Паисий е Македонец, Самуил е македонец, Кирил и Методий са македонци, Добрим Хриз е македонец, песните на братя Миладинови се казват македонски песни....ние сме им откраднали всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Македонците са като циганите - Много права, никакви задължения.Ако могат нещо да изкярат ще го направят по всякакъв начин, дори и да трябва бруталност. И никой да не им търси отговорност. За отношението към България, българите и българщината сме виновни единствено и само ние българите, т.е. така наречените "политици". Като се започне от Г.Димитров, през Т.Живков и се стигне до Ж. Желев и днешните никаквци, които ни мътят главите с "евроатлантически" ценности и незнамкаквоси.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, Anneliese написа:

Истината такава, каквато е.

Истината е, че българите твърдят, че македонците са българи, а на тях това не само че не им харесва, но ги подлудява и поражда омраза.

Така че, докато българите продължават с тези твърдения, дотогава и македонците ще изпитват ненавист към българите.

преди 53 минути, Anneliese написа:

шокирана съм, как мои сънародници търпят това!

А ти какво предлагаш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако имахме армия - каквото прави Русия в момента срещу украинските промити с нацизъм мозъци. Македония е малка като територия, а и едни килимни бомбардировки бързо ще им върнат разума в главите, ако го имат, де!

И кое не е вярно? Държава Македония от античността няма, има област Македония в Гърция. Македонците имат български произход. Това е. Не са се пръкнали от нищото. А легендите и митологиите им за Херкулес и не знам си кой още са смешни, но и страшно напомнят за нацистка Германия и бълнуванията на Адолф Хитлер за Один и валкириите.

Ние поне сме разумна държава и не се ръководим от окултното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Anneliese написа:

Ако имахме армия

Значи нямаш никакво адекватно решение.

Войната не води до мир и разбирателство, а до още по-голяма омраза, разрушения и мизерия за поколения напред!

преди 11 минути, Anneliese написа:

И кое не е вярно?

След като някой иска да се самоопределя като някакъв си, защо ние трябва да им пречим и да предизвикваме конфликти?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, _Aumi_ написа:

Значи нямаш никакво адекватно решение.

Войната не води до мир и разбирателство, а до още по-голяма омраза, разрушения и мизерия за поколения напред!

А кой започна с омразата и побоищата, с палежите, ние ли? Кога тук е имало пребити македонци? Ще ми кажеш ли кога?

Ти си просто поредният неолиберален идиот, изгубил връзка с реалността и вярващ в хипи глупостите и еднорозите.

А САЩ, когато правят войни, те са "добри войни", нали?

Мисля, че достатъчно търпяхме македонците и номерата им. Време е да им го върнем.

Предлагам бойкот на македонски стоки и да затрудним туризма на македонците у нас. Достатъчно е да на рецепциите в хотелите да ги лъжат, че няма свободни места.  Или да им се надписват сметки в ресторанти. Пукане на гуми..........

Да видим дали след такива номера няма да се откажат да стъпват у нас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Опааа форумното наци пак счупи свеща и тръгна да воюва

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кога от администрацията на форума ще вземат ИП-то на тази пача и ще я докладват на ДАНС, за насаждане на омраза и призиви за престъпления ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Насаждане на омраза? А македонците какво правят с нас, откога им търпим мизериите? Бяха ни смешни с претенциите им за македонската Луна, за потомци на Херкулес, Александър Велики и подобни, но взеха да се гаврят с историята ни, а нещата станаха съвсем прекалени, откакто почнаха да палят наши клубове и да пребиват български граждани!

Няма как след случая с медиците ни в Либия, да не си защитаваме сънародниците.

Няма я вече свръхнаглата либерална Надето Михайлова, нито отвратителният Соломон Паси, нито съгласният със всичко Петър Стоянов!

Или македонците ще си налягат парцалите, или ще стане лошо за тях!

Не бива да търпим насилие! Никой българин не трябва да търпи насилие, само защото е българин!

Тук не сме САЩ и мулти-култи простотиите тук не ни минават. Няма да ги галим с перце антисемитите!

Македония е една измислена държава, съща Украйна!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма смисъл да се ядосваш. Македония вече си е отделна държава и ние първи я признахме като такава на времето. Колкото до битият българин, има сигнали за подобни случаи както в Сърбия, така и в Гърция. Нашите политици такава политика провеждат и правят с цел да ни затрият. Това е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ой луньо луньо земьо македонска пак ли ще те деламе??

А защо никой не  казва как се стигна дотук?  Благодарение на сърбите ама за това форумното наци удобно си трайка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:eek: Не съм чувала за случаи в Сърбия и Гърция.

Обаче това при македонците е вече системно. Не съм съгласна да продължаваме да си затваряме очите. В противен случай тия ще придобият смелост и някой път ще пребият цяло българско семейство с деца! Накрая може и да ни стрелят сънародниците. Нали не искате и ние да се уредим с детска "Алея на ангелите" в Охрид например?

Не, трябва да се действа твърдо, докато е време! Абсолютно твърдо.

Сигурно, ако ни изгорят наши автори, пак ще ви е все тая. На мен - не!

Безкомпромисно действие с тия неандерталци. Те разбират само от сила!

На ЕС не залагам надежди.

Ако бяхме с Русия и имахме армия, сега Скопие щеше да е като Киев.Заслужено!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Anneliese написа:

Безкомпромисно действие с тия неандерталци. Те разбират само от сила!

На ЕС не залагам надежди.

Ако бяхме с Русия и имахме армия, сега Скопие щеше да е като Киев.Заслужено!

:clap::clap::clap:

Достойна съпруга на Грухи Биоса ... А сватбата ще е в Курило, водена лично от д-р Гълъбова ... 

:drum2::drum2:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, petie1 написа:

Ой луньо луньо земьо македонска пак ли ще те деламе??

А защо никой не  казва как се стигна дотук?  Благодарение на сърбите ама за това форумното наци удобно си трайка

Все сърбите намесвате. А къде са ви доказателствата? Действията на сърби отпреди 60 - 70 години, които не са вече живи?

И не ми казвай, че българите нямаме право на свои собствени културни центрове в чужбина! Имаме, всяка държава си има.

У нас такива културни центрове имат Русия, Полша, Чехия, Китай, други не се сещам кои.

В Сърбия има такъв наш, но не съм чула за проблеми там.

Преди години на нашия фестивал ни гостуваха сръбска детска театрална трупа. Представиха тяхна постановка (от сръбски автор) но на български език. Тогава все още чувах и аз и публиката бяхме много впечатлени, как сръбските деца говорят такъв прекрасен български език, без запъвания. Справиха се блестящо! Цялата зала им стана на крака. Тук са се оправяли само на български език. Душици.:yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Anneliese написа:

Преди години на нашия фестивал ни гостуваха сръбска детска театрална трупа... постановка (от сръбски автор) но на български език... как сръбските деца говорят такъв прекрасен български език, без запъвания.  Тук са се оправяли само на български език. Душици

:drum2::drum2:

Не че нещо, ама е възможноооо тея "сръбски дечица" да са българчета от западните покрайнини ... 

Ама на калдата историчарката ли ще го разправям ... :clap:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Anneliese написа:

Все сърбите намесвате. А къде са ви доказателствата? Действията на сърби отпреди 60 - 70 години, които не са вече живи?

Кат ти разправям че си гола вода по история и не я чуваш ти ми се мръщиш... Събития случили се преди повече от десетки векове още дават отражение върху днешния свят а ти ми говориш за един миг от историята което са 6-70 години

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли са били всички. Сърби си бяха, определено, имаха различно поведение, много мили и възпитани деца, усмихнати, много хубаво облечени, с модерни дрехи,  нормално се изказваха, не се държаха така, сякаш са си у дома. Много дисциплинирани, за разлика от българчетата. Каквото каже ръководителката - слушат и изпълняват. Няма мрън, няма дрън, не киснеха с телефони, и не се лигавеха, даже не внасяха храна и напитки в залата.

Българските деца имат лошия навик да внасят в залата сандвичи, чипсове, безалкохолно, дъвки и да правят боклуци после. Чужбинските деца - русначета, сърби, веднъж имахме и гости от Румъния и Турция - ами възпитани, кротки, изпълнителни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Anneliese написа:

Едва ли са били всички. Сърби си бяха, определено, имаха различно поведение, много мили и възпитани деца, усмихнати, много хубаво облечени, с модерни дрехи,  нормално се изказваха, не се държаха така, сякаш са си у дома. Много дисциплинирани, за разлика от българчетата. Каквото каже ръководителката - слушат и изпълняват. Няма мрън, няма дрън, не киснеха с телефони, и не се лигавеха, даже не внасяха храна и напитки в залата.

Българските деца имат лошия навик да внасят в залата сандвичи, чипсове, безалкохолно, дъвки и да правят боклуци после. Чужбинските деца - русначета, сърби, веднъж имахме и гости от Румъния и Турция - ами възпитани, кротки, изпълнителни.

Каква зала, какви чужбински деца изобщо нищо не се разбира. Някой ако може да преведе ще му платя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не си затваряме очите за тези неща!

Македонските престъпници са заплашили, че ще дойдат в България и ще го убият!

А медиите им са инструктирани да изкарват пребития престъпник!

Държавата да се намеси и човекът да получи сериозна полицейска охрана, докато е в болницата!

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13582993

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Няма смисъл да се ядосваш. Македония вече си е отделна държава и ние първи я признахме като такава на времето. Колкото до битият българин, има сигнали за подобни случаи както в Сърбия, така и в Гърция. Нашите политици такава политика провеждат и правят с цел да ни затрият. Това е.

аз ако докладвам тази тема, едва ли ще ме вземат на сериозно, но определено теб ще те чуят

преди 5 часа, васил козарев написа:

Тя е единствената нацистка в тоя форум, бе!

не знам до кога ще ѝ търпят нацистките теми

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сами си създадоха проблема, а сега искат да си мълчим и търпим?  НЕ, категорично не са познали!

ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЩЕ РАЗБЕРЕ ЗА МАКЕДОНСКАТА АГРЕСИЯ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ!

На себе си да се сърдят!

Нагли, по - нагли, най - нагли - македонците!

https://trud.bg/доц-ташев-посещението-на-османи-е-с-цел-да-притъпи-българската-реакция-на-побоя/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, petie1 написа:

Опааа форумното наци пак счупи свеща и тръгна да воюва

хем ми е смешен този твой пост, хем ме е яд че се вихри нацизъм във форума

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това ли ви е нацизъм:

Цитат

Виктор Стоянов, председател на фондация "Македония", заяви, че побойникът има и предишни прояви, а няма яснота какво ще се случи с другите двама, за които се подозира, че са участвали в побоя.

"Дипломацията е едно, но практиката е друго, македонските институции не работят добре за българите. Имаме много случаи, в които българи пускат жалби, че са нападани и заплашвани, полицията не реагира. В училищата и по медиите се възпитава омраза срещу българския народ, тенденциозно отношение. Всички внушения създават тежка омраза в част от македонското общество. Ако в РСМ не започнат да работят институциите и за българи и да се спре насаждането на омраза, може да имаме убити българи", предупреди той. И призова да се инвестират капитали за интеграция на българите в РСМ. 

Идея си нямате какво е нацизъм, ама идея!

Бойкотирайте троловете, тия явно работят и за македонските интереси - новите верни и послушни пудели на САЩ и ЕС, които са разочаровани от нас.

На мястото на президента няма да чакам да стане кървава трагедия. Правя специално обръщение по телевизията и призовавам сънародниците ни да си съберат багажа  и да се махнат от тази измислена и гнила държава, поне да помислят за децата си и тяхната сигурност.  А Македония ще я съдим до дупка!

Ще заплаша съвсем открито, че, ако ЕС не се намеси в наша полза, напускаме съюза, оправяме си отношенията с Русия и изискаме военна помощ от Русия за защита на границите ни срещу Турция и Македония!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...