Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Класата на безполезните хора – компютърни игри и религия

Препоръчан отговор

преди 6 минути, ncl написа:

И някой ден ще ти напомни какво арогантно копеленце си бил

може и да пием с него бира - някой ден. :) (сред вечността)... Но дотогава - вие ще си останете лъжец и лицемер, който вярва че "бог няма да ги запомни тия", а аз - такъв, който честно и директно си казвам кое какво е... И пет пари не давам за бог и за лицемерите, които цял живот все в нещо или някой гледат да се вкопчат...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, ncl написа:

Един ден ще се разбере.

вие отново лицемерите - ТОЯ ДЕН, тече и в този миг. Вие лъжете и лицемерите - и се лъжете че "някой ден ще разберете нещо си". Вие щом в този миг не си позволявате да "разберете", какво значение има фикцията за "някога си"...

В това е и лицемерието - едното лице живее в един богоугоден свят, нагласен като за него си, за да му е ок. А с другото - в един обикновен, сив и матричен свят - за който твърди че бил "неБОГоугоден", в който можеш да си излъжеш в името на това да се преживееш че си "богоугоден", добър, смирен, благороден и възвишен... Сив и матричен свят - в който основното е пак да му е ок, да има ползи, да ползва патерички...

==================

И честно казано ми е писнало от повторяемите дисонанси на псевдорелигиозните лицемери, плъзнали навсякъде и борещи се да си докарат поне някаква дозичка полза, само и само да избягат от лудостите си.

Отгоре на всичкото - борещи се ползичката си да я наберат и през рамус, пък не им се получава... И що да не опитат пак... и пак... и пак... И все е греда. Обаче лудостите... не могат да спират.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, ncl написа:

Някой ден ще се разбере.

Не е нужно да отлагаме . :) Вие излъгахте за "психологията" и няколко пъти вече лъсна тази лъжа, далеч преди въпроса ви за ИКю-то. Елементарните постановки, липсата на основни положения, без вникване, а само с полулистки готови клишета... са красноречиви следи.

Няколкото други лицемери, които се крият зад удобството и черупката на поредната социална религия, също лъжат по предлог че "така го вярвали че е". И не било "лъжа"... С едното оченце не било важало за "другото", с което послъгват... :)

Явно бог го има само когато някой има нужда да се изсънува на каквото си е избрал. През останалото време - може всичко.

Така, че - взимаш библията, оставяш дяволския гаден свят на заблудените и си отиваш да си живееш на дворно място на село - без ток, без водопровод, без гугъл, виваком или друга връзка с хора, освен на пейката по улицата и в хоремага. А най-чисто - в пещера на самотен остров - само с исус и бог в тясно общуване, нон стоп... А не с тия театрални форумни игри от рода - щом ми е кеф, ще си вярвам и ще си плямпам квото "реша"... Ако кажа - няма гравитация - значи няма. Ако ми е кеф - значи съм вселенски мъдрец - значи така е... И така - по схемата.

Щото и да сте отдадени на религията, зад която само се криете - дори това не ви стиска, а само докато му е кеф и да върши работа като патеричка...  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като темата споменава религиите. 

Какво е религия ? - В основата си поучения.- Но защо поучения, за това да си добър човек ,и какво зло , какво добро ? : Защото след смъртта на човека  ( примерно 80 години ) ще има вечен живот ( живот - за добрите хора : удоволствия , работа , отговорности но без проблемите и такива добри неща. За някои лоши хора - грижи ,проблеми болка и тем подобни негативи). Религиите и подобни учения обикновено имат Посредници между Бога - Господа и земният свят. Пророците предават какво е казал  Господ - Бог ,да правим и да не правим ,за да се отдадем на вечен хубав живот след смъртта . В библията има доста пророци ,но и Дорийн Върчу я смятам за пророчица от нашето време , и Нийл Доналд Уолш също го смятам за пророк , но по - малко . И аз се смятам за вестител на Бога - Господа , но от преживяното в кома за кратко, и нося послание ,, има вечност и ако помагаш, след смъртта си ,ще живееш перфектно за винаги ". Имам обяснения за това ,, как ще се живее след смърта ,и напомням постоянно ,че си струва всяко едно усилие да помогнеш на някого? ". 

Най - познатата религия в България е Библейската , и от нея изхождам и аз. Помагайте и знайте ,за добротата ви ,отплата ви за вечността ,ще е по - голяма отколкото можете да си представите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Най - познатата религия в България е Библейската , и от нея изхождам и аз.

:lol6::baby4: Поне е весело... След запетайката е по-вярно ако се напише така " ... и В нея СЕ изхождам и аз".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, _ramus_ написа:

Не е нужно да отлагаме . :) Вие излъгахте за "психологията" и няколко пъти вече лъсна тази лъжа, далеч преди въпроса ви за ИКю-то. Елементарните постановки, липсата на основни положения, без вникване, а само с полулистки готови клишета... са красноречиви следи.

Няколкото други лицемери, които се крият зад удобството и черупката на поредната социална религия, също лъжат по предлог че "така го вярвали че е". И не било "лъжа"... С едното оченце не било важало за "другото", с което послъгват... :)

Явно бог го има само когато някой има нужда да се изсънува на каквото си е избрал. През останалото време - може всичко.

Така, че - взимаш библията, оставяш дяволския гаден свят на заблудените и си отиваш да си живееш на дворно място на село - без ток, без водопровод, без гугъл, виваком или друга връзка с хора, освен на пейката по улицата и в хоремага. А най-чисто - в пещера на самотен остров - само с исус и бог в тясно общуване, нон стоп... А не с тия театрални форумни игри от рода - щом ми е кеф, ще си вярвам и ще си плямпам квото "реша"... Ако кажа - няма гравитация - значи няма. Ако ми е кеф - значи съм вселенски мъдрец - значи така е... И така - по схемата.

Щото и да сте отдадени на религията, зад която само се криете - дори това не ви стиска, а само докато му е кеф и да върши работа като патеричка...  

Глей са ,Рамусе! Ти се правиш на психолог , но не си научил едно правило в психологията , че човека на който психологистваш , просто има нужда от компания и да сподели нещо ,без да го научават други - освен психолога и клиента.

преди 4 минути, _ramus_ написа:

:lol6::baby4: Поне е весело... След запетайката е по-вярно ако се напише така " ... и В нея СЕ изхождам и аз".

По вулгарен и циничен тип не съм виждал .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Anzhel Dimitrov написа:

По вулгарен и циничен тип не съм виждал .

не лъжи и не богоХу_ствай - и рамус не си го "виждал".  :lol6:

Да - пред монитора и театъра в главата - всичко е "виждане", чуване, населено е с призраци, сенки и герои и измишльотини... Всички с тия диагнози, са с тия симптоми...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, _ramus_ написа:

не лъжи и не богоХу...ствай - и рамус не си го "виждал".  /cdn-cgi/mirage/73f48f58d79912885fee17bfb46578259dbe6b3f750d3f353c80e28fb1d6ead9/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_lol6.gif

Тук нали те виждам ,какви ги вършиш ? Външната форма , дали си мъж или жена ? Не обезсмислят фактите ,че си един циник , и вулгарен тип ,или циничка и вулгарна , което те прави лош човек.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, Anzhel Dimitrov написа:

че човека... , просто има нужда

Да де - във всеки нужник точно заради това влизат - "имат нужди". :lol6:( още толкова други бъркат нужника, с калдата, като влизат и се изхождат заради нужди...)

Но ти ми показа че и сред някаква си "библейска религия" е същото...

Без да говорим че и НЕ СИ Я ЧЕЛ - въпросната "библия". С което отново послъга в по-горните си "изхождания".

Само да ти обърна внимание на нещо като за теб - интелигентните хора не се изразяват какво са "чели", а какво са "прочели". Изразяват го така, защото за тях има разлика между двете. А ти - нито си я чел, нито си я прочел - библията. 

преди 24 минути, Anzhel Dimitrov написа:

фактите

т.н. "ФАКТ" - е бира от съвсем друга вселена, а не твоята. Трудно е да си представя в твоя нужник какво точно "пиеш", но това не ми пречи да отбележа относно "разликата".

преди 24 минути, Anzhel Dimitrov написа:

което те прави лош човек.

Веселото продължава...

значи - понеже рамус бил "вулгарен и циник" - значи че е лош човек. :)  ( не си оригинален - това е вече повторяем припев от "нуждаещи се" от форума като нужник, наместо да се отнесат до психиатричен кабинет. )

Докато - понеже сред личните си сънища, дето последните двама днес, ги наричат "религии", вие си лъжете, - демек сте "добри ли"? И така допълнително ли си осигурихте "вечността" под благия поглед на бог?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, _ramus_ написа:

.

Само да ти обърна внимание на нещо като за теб - интелигентните хора не се изразяват какво са "чели", а какво са "прочели". Изразяват го така, защото за тях има разлика между двете. А ти - нито си я чел, нито си я прочел - библията. 

т.н. "ФАКТ" - е бира от съвсем друга вселена, а не твоята. Трудно е да си представя в твоя нужник какво точно "пиеш", но това не ми пречи да отбележа относно "разликата".

Веселото продължава...

значи - понеже рамус бил "вулгарен и циник" - значи че е лош човек. :)  ( не си оригинален - това е вече повторяем припев от "нуждаещи се" от форума като нужник, наместо да се отнесат до психиатричен кабинет. )

Докато - понеже сред личните си сънища, дето последните двама днес, ги наричат "религии", вие си лъжете, - демек сте "добри ли"? И така допълнително ли си осигурихте "вечността" под благия поглед на бог?

Аз съм чел Библията и съм вникнал в нея. Библията ми харесва ,защото е изконното слово на Бога  , което ти не разбираш.

Сега пък започна и да си присвояваш думички. Като че ли ти си ги измислил.

Весело ти е на теб защото някой все пак преоткриваш себе си .

Е , това не е сън , а преживяване близко до смъртта. Даже има един доктор  ,на който като му се случило кома за няколко дена и стана толкова вярващ ,че написа две книги за Бог и вечността.. 

И не лъжа , просто съм донесъл послание от Бога- отеца на Исус.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 3.02.2023 г. в 19:54, Anzhel Dimitrov написа:

Весело ти е на теб защото някой все пак преоткриваш себе си .

Е , това не е сън , а преживяване близко до смъртта.

Аз съм чел Библията и съм вникнал в нея.

Библията ми харесва ,защото е изконното слово на Бога

Това е чудесен пример за неграмотия,  невежество, егоизъм и примитивизъм...

В раздел за психология е като примерно описание в учебник по психиатрия... Симптоматиката е чудесно застъпена и описана. Диагнозата - банална...

Това не е пример от "класата на безполезните хора". Това са щрихи от изключителна вътрешна "беднотия", за да стигне до поредната лесна и толкова ползвана патеричка - религиозна приказка и вживянките, които същата предлага. Когнитивното ниво - е направо "със знак минус" и какво друго да вкопчи, всъщност, след като това се "предлага" точно за такива като него...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, _ramus_ написа:

Това е чудесен пример за неграмотия,  невежество, егоизъм и примитивизъм...

В раздел за психология е като примерно описание в учебник по психиатрия... Симптоматиката е чудесно застъпена и описана. Диагнозата - банална...

Това не е пример от "класата на безполезните хора". Това са щрихи от изключителна вътрешна "беднотия", за да стигне до поредната лесна и толкова ползвана патеричка - религиозна приказка и вживянките, които същата предлага. Когнитивното ниво - е направо "със знак минус" и какво друго да вкопчи, всъщност, след като това се "предлага" точно за такива като него...

Каквото и да пишеш , го пишеш ей така само за да се правиш на много начетен. Искаш да си изкараш речника разнообразен. Но всъщност скоро идва и твоят съд , където ще бъдеш съден за думите си и това ,че се опитваш да разпространиш злото ,което таиш в себе си . Защото да обърнеш някой във вяра е голямо добро. Но това което ти правиш - подиграваш се на вярващите и ги правиш безбожници ,дори от тези ,които се опитват да се обърнат към Бога - Господа и са в началото на пътя си ,ще имаш директно наказание от Бога - Господа. Може би още в този живот , защото мразиш Бога . И сега ще ти цитирам под кой текст попадаш ти Рамусе : Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди” (Изход 20:4-6).

Така че ,за тебе си е , но лошото е че завличаш и близките си в твоята кочина и кал , които сееш чрез димите си : 

,,Матей 12:36 BG1940

И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден."

Но проблема си е твой. Аз се опитах да те вразумя ,но ти продължаваш с лошите си излияния. Обиждаш ,плюеш , богохулстваш чрез думите си. За теб Рамусе спасението е едно ,и то е и ти да си пожелаеш ПБС ,;да се убедиш в Бога.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бегай при прихиатъра да си проповядваш глупостите. :) Той би те изслушал с известен професионален интерес... или досада :)  - негов проблем. Закъснял си с едно хилядолетие, но за хора с толкова гладка и рехава невронна тъкан хилядолетията нямат никакво значение...

Твоите заповеди, неговите заповеди - ще ги благословя с една пловдивска класическа "кратка молитва" , в допълнение със свещената мантра със "средния пръст". :) Най-е смешно лузъри и невежи да се изживяват на праведници и дори и с наглостта да "поучавали и вразумявали".

Изглежда, че презъзнесени момченца като теб чудесно намират ролички да се вживеят в религиозните си измишльотини. И веднага поемат НЕ-ЕГОвата роля да са поучители, вразумители, проповедници на малоумия и отживелици...

Иначе - направо си за "медитация", направо си "разбрал" дилетантщините на другия ти сроден Превъзнесенник, дето се изживява че толкова ги разбира "нещата" та ти се хвана в театрото... Направо си на път да си "опознаеш егото..." ти казвам... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, _ramus_ написа:

проповедници на малоумия и отживелици...

Обиждаш ,, Библията и ,божието предупреждение " , покай се грешнико. Смири се , смени посоката на живота си ,защото си избрал грешният път към ада.

Ще се помоля за теб и за душата ти , пък дано се изкупиш. Амин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:lol6:Молѝ се,чадо, моли се! И на психиатъра, който тепърва ти предстои - и на него се молѝ... Там закъдето си се запътил има много да се молиш - тренирай отсега...

Не мога да си пожелая по-добър пример, в тема касаеща социалните аспекти на "безполезните хора". Ако си позволя шегата - бог го изпрати в точното време, по подходящия начин, на точното място. :)

Тук "Доброволеца" всичко си показа в типизацията на профила - и лъжите, и измислиците, ниското интелектуално ниво, нивото на вкопчване, и вживяване, начина на реакция към дисонанса, когнитивната немощ, нуждата от баналното "спасение" и всички останали банални аспекти на примитивния си недоизживян и незрял емоционализъм.

=========================

Честно споделено - понякога ми се струва, че някъде в "детската част" от душата ми сякаш малко ме е срам... - че в 21 век още на планетата е налице толкова много човешки материал, който е толкова първобитен и примитивен, толкова елементарен... На същия човешки материал, все едно нищо не се е случило за пос;ледните 2-3 хилядолетия... И в наставащите нови и технологични времена - точно този материал ще се превръща в "безполезен" в социално отношение - напълно доброволно , от преживяващи се като "герои", будители и "спасители" :)

Защо ли - защото вече такситата са роботизирани в няколко големи мегаполиси по целия глобал. Боклуците постепенно ще се извозват от роботи, метачите и гробокопачите, разни бачкатори на конвейр, на касите... ще са полезни само докато не са заместени, а техния точно труд - е най-лесно заменим от машини... Защото точно човешкото, ценното... което (все още) не може никой ИИ да замести - е твърде малко и контрастно на фона на другата обща маса и тия хора много учат, много вникват, минават през етапите си - творят, създават, измислят... ИЗРАСТВАТ...

Въпросния "човешки материал" става непотребен и безполезен най-вече заради неспособност за адаптация към бързоизменящите се времена, изискванията за висок интелектуален потенциал, заедно с ниво на зрелост в емоционално, чувствено и етапно преминаване през личното си развитие. А такива хора - сега ще се откроят най-силно и контрастно, спрямо огромната маса от неспособни и бунтуващи се срещу бързата изменчивост в социалните условия и реагиращи в своята естественост с уклони към спасителен КОНСЕРВА-тизъм.

================

Изглежда още тук псевдо-религиозните шматкароци още не са чули за ChatGPT от OpenAI - нещо което е пуснато в масово обръщение и свободен достъп до съвременните достижения в ИИ. Само да ви кажа, че личните ми експерименти, които си направих от възможността да взаимодействам, са много над очакванията ми... И не само на моите.

С лекота и пълна отговорност мога обосновано да заявя, че въпросната "форма на ИИ" е далеч по-интелигентна, повече общителна, по-честна и НЕлицемерна... от многото редовни и формални дечица от "човешки вид", които са се скрили сред КАЛДАТА за да си чешат крастата чрез фантазии, игри на повярванки и си играят на взаимни "споделяния" и всеки да си получи нужния му дял от лично нахъсване и утвърждение.

Въпросната форма на ИИ вече е в етап, в който вече има ниво в "контенстуалното аналогично съотнасяне", което някои дечица тук, съвсем по детски наричат "разбиране". И с голяма скорост натрупва знания и се е научила да ги обработва качествено и да прави неин си тип 'връзки'- още и още... Докато тук няколкото искейпърчета и комплексари още си играят на 'библии' и "животи сред смъртта", спасения и "искам да ми е добре и секи сам си решава...". :)

Иначе пък - дечицата се състезават кой от кой да се изживее на добър, на важен, на нужен, на значим... и как - ами някак си, и разбира се че с игрите "наужким", както го е правил още от дете. Аз лично - не бих нарекъл това "тъжно", или "жалко". Да, в идеалния вариант - ПОЛЕЗНИТЕ ХОРА би било чудесен идеал от съревнователност не по мачове, тепих или бойни полета, а в интелектуалния и творчески огромен нов фронт, който се оформя като вектор.... А гледайки сегашното положение, което е чудесно опримерено и в КАЛДАТА - множеството от "малки деца" са вече самоотписали се от социалната екзистенция, която е пред човечеството...  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, _ramus_ написа:

...социалната екзистенция, която е пред човечеството...  

:) Това ме разсмя .... :) .... ба .... :) Социумът имал нужда от съществуване ... :) 

:) Нещо било пред човечеството ... :) ба ... :) -> Да, ама преди това трябва да си човек, т.е. да се отнасяш към другия по човешки ... :) 

Рамусчуглу, хм ... каквото и да е AI-то или ИИ-то и прочие, то не ще постъпва по-човешки, а по алгоритъмът по който някой програмист е заложил в него. 

ОК, според теб AI трябва да разбере поради каква причина съществува човечеството ли??? :) И няма кой да му го обясни на неговия разбираем език ли??? :) И поради тази причина вси от социума трябва да му обясним екзистенциалното, за да има социална среда в която да съществува човек ... :) иначе ... то е готово да премахне съществуването на човек, за да угоди на Рамусчуглу ... :) 

Няма как едно AI  да се отнесе към човек по човешки!!! По критериите на някой да, но дали въпросните критерии са меродавни??? Докато няма социализация на различните AI разработчици, т.е. се въведат единни стандарти, то все ще сме на ниво "милиметър към ту инч". :) 

И какво предлагаш, твоето его да се приеме за стандарт ли??? ... :) .... ба ... чи към момента е едро и определено е инчово, т.е.  в него може да се наместят цели 25,4 на брой мои егоизма ... :) 

Не е проблем твоята грубост, но тя е безполезна, т.е. постъпваш като "Слон в стъкларски магазин" :) 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, _ramus_ написа:

в КАЛДАТА

В нея определено не си допринесъл да е значима в разработването на AI-технологията, т.е. тук си паразит, който поддържа несериозността. Добре, че във въпросните раздели не ползваш този си ник (образ). :) 

НО, ай да те оставя да си общуваш с AI-любимото, че иначе в действителността не ще получиш любов. Беден си духовно ... и именно за това си се заврял в тези раздели, защото ако бе значим за "Калдата", то Образът ти щеше да е и в други раздели, а не в тези, и в тоя случай щеше да помагаш на тази платформа, а не да я дърпаш към небитието. 

Бог да ти прости волните и неволни деяния. Амин

п.п. Да, прекрасен психологически субект си на именно тази класа "безполезните" ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...