Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

cocotone

226 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      73
    • По-скоро не беше хубав
      17
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      38
    • Нищо не беше наред !
      39
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      26

Препоръчан отговор

пък и отгоре на всичко продължавам да живея и работя в България

От това пък лъха толкова отчаяние... :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Виж кво нито ме интересувало тогава имало ли е пари или е нямало, нито кой е подържал или не лагера! Човече аз съм бил ДЕТЕ тогава! Това, че ти си учил полит. икономика в "Карл Маркс" - сори лошо стечение на нещата! Аз не съм виновен че съм се родил по късно! И айде да не почваме с изяви тип Георги Жеков ТВ СКАТ - нали!!! Публикувано изображение

ПП Абе човек ти си по голям от мен няколко месеца а говориш все едно си изживял съзнателния си живот през комунизма - немога да те разбера - чесно!

Извинявай,маркирах последния пост,можеш да стовариш всичко в/у мен.

Някои са били деца,но не всички.

Така ми се иска понякога да се върне "онова време".Тези,които са от моето поколение,ще разберат за какво иде"реч".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай,маркирах последния пост,можеш да стовариш всичко в/у мен.

Някои са били деца,но не всички.

Така ми се иска понякога да се върне "онова време".Тези,които са от моето поколение,ще разберат за какво иде"реч".

Абе ти да не си някой внедрен агент от съветското КГБ с това име - нищо не знам, нищо не съм направил Публикувано изображение

Редактирано от leonardo (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нека се върнем във времето на "развития" социализъм и помислим заедно какви му бяха минусите и плюсовете. Кое преобладаваше? Т.Живков все по-често си мисля за него!радвам се ,че най-буйните ми години са минали по това време!и още за много неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От това пък лъха толкова отчаяние... :rolleyes:

Никакво отчаяние. Просто ме е яд, че никой не отстоява позицията на България. И задника ще си дадем за да влезем в европейският съюз - защо? За да отворим нашият пазар за техните продукти. Както стана с киселото мляко и нишестето, което ни продава "Данон".

Чакам да видя следващият епизод.

Мисля, че злизаме много от темата, и почваме да говорим за неща, непряко свързани със заглавието....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нека се върнем във времето на "развития"

социализъм и помислим заедно какви

му бяха минусите и плюсовете.

Кое преобладаваше?

Т.Живков

все по-често си мисля за него!радвам се ,че най-буйните ми години

са минали по това време!и още за много неща.

Плюсовете бяха че всички са равни,минусите че някои са по-равни от другите.Ако си нямаш член на партията в семейството всичко е по-трудно,покупка на нещо елементарно,работа,кола,жилище,уневерситет...Като се замисли сериозно човек сега е същото само че партията я няма и на нейно място са парите,те отварят всички тези врати(къде легално,къде не).Едно време нямаше свобода на словото,неможеше току така да кажеш че някой от партията еди кво си(можеше ама Белене и Ловеч).Сега можеш да го кажеш ама какво от това.Неможеше да пътуваш зад граница без специална протекция от някой,сега може ама пък къде да ходиш...берат домати в Италия и се проклинат че са отишли.Имаше едно време образование,сега всяка година променят нещо(ще има матури,няма да има).Имаше добро здравеопазване,санаториуми,детски лагери,сега те са собственост на старите управляващи.Имаше крадливи политици които оставиха милиарди дългове,има и сега(по-малко се краде защото дълга си седи на едно ниво).Между другото и политиците са същите,сигурно 60% от сегашния парламент са били сътрудници(ето за какво само се говори без да се отварят досиета).Едно време в затвора са вкарвали кокошкари,същото е и сега.Мога да изброя стотици примери още ама не ми се пише защото съм отегчен,имах си патрия фаворит(вече я няма).В сегашните БСП,ДПС,Атака,НДСВ не се вписвам.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе ти да не си някой внедрен агент от съветското КГБ с това име - нищо не знам, нищо не съм направил Публикувано изображение

Какво не ти харесва?Ника?Трябва повече да четеш,да четещ и пак да четеш!!!

Ако бях аген на КГБ,сега щах да бъда на .........представи си ТИ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Една снимчица на заем от г-н martata.

Другаря Тодор Живков и г-н Бойко Борисов.

Публикувано изображение

добавено:

dragozow, някой те е излъгал много жестоко за онова време. Не знам кой ги насажда тези неща в главите ви, но нещата, които твърдите, хич не са верни. В онова време, наистина всички бяха равни. И това с член на партията са глупости. Баща ми е с основно и безпартиен. А зад граница лично аз съм ходил точно в четвърти клас и то в бившата източна Германия (ГДР). А не бъди толкова сигурен, че сега можеш да плямпаш каквото си искаш. Я кажи на шефа си на работа, че е скръндза и не дава пари пък да видим къде ти е демокрацията. Или онова момче което обиди президента, никак не го глобиха. Айде няма нужда. Живял съм и по онова време, живея и в това. Разликите са очеизвадни. Предпочитам онова време. Плюсовете са много повече.

Определено няма да се върне онова време.

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Човекът имаше предвид, че не му е било толкова лошо. За да направим разликата е необходимо да сме живели част от съзнателния си живот и в двата периода. Ако попитате родителите си и ако те са достатъчно честни с вас - ще ви отговорят че него време им липсва и го предпочитат пред настоящето. /не всички, но повечето/

И задника ще си дадем за да влезем в европейският съюз - защо?

Сега го даваме за ЕС, тогава - за СССР. :wors:

Плюсовете бяха че всички са равни,минусите че някои са по-равни от другите.Ако си нямаш член на партията в семейството всичко е по-трудно,покупка на нещо елементарно,работа,кола,жилище,уневерситет...Като се замисли сериозно човек сега е същото само че партията я няма и на нейно място са парите,те отварят всички тези врати(къде легално,къде не).Едно време нямаше свобода на словото,неможеше току така да кажеш че някой от партията еди кво си(можеше ама Белене и Ловеч).Сега можеш да го кажеш ама какво от това.Неможеше да пътуваш зад граница без специална протекция от някой,сега може ама пък къде да ходиш...берат домати в Италия и се проклинат че са отишли.Имаше едно време образование,сега всяка година променят нещо(ще има матури,няма да има).Имаше добро здравеопазване,санаториуми,детски лагери,сега те са собственост на старите управляващи.Имаше крадливи политици които оставиха милиарди дългове,има и сега(по-малко се краде защото дълга си седи на едно ниво).Между другото и политиците са същите,сигурно 60% от сегашния парламент са били сътрудници(ето за какво само се говори без да се отварят досиета).Едно време в затвора са вкарвали кокошкари,същото е и сега.Мога да изброя стотици примери още ама не ми се пише защото съм отегчен,имах си патрия фаворит(вече я няма).В сегашните БСП,ДПС,Атака,НДСВ не се вписвам.

С това съм съгласна - разликата е почти никаква. Публикувано изображение

Така или иначе това е част от Нашата си история и не бива да бъде зачеркната, заради това, че не се нрави някому. А кое е по-доброто - времето ще покаже. :speak:

Редактирано от deliverme (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Една снимчица на заем от г-н martata.

Другаря Тодор Живков и г-н Бойко Борисов.

Публикувано изображение

добавено:

dragozow, някой те е излъгал много жестоко за онова време. Не знам кой ги насажда тези неща в главите ви, но нещата, които твърдите, хич не са верни. В онова време, наистина всички бяха равни. И това с член на партията са глупости. Баща ми е с основно и безпартиен. А зад граница лично аз съм ходил точно в четвърти клас и то в бившата източна Германия (ГДР). А не бъди толкова сигурен, че сега можеш да плямпаш каквото си искаш. Я кажи на шефа си на работа, че е скръндза и не дава пари пък да видим къде ти е демокрацията. Или онова момче което обиди президента, никак не го глобиха. Айде няма нужда. Живял съм и по онова време, живея и в това. Разликите са очеизвадни. Предпочитам онова време. Плюсовете са много повече.

Определено няма да се върне онова време.

А знаеше ли за Ловеч и Белене?Ако отговора е "да", как си спял спокойно с тази партия начело.Ако е "не",как го прие,когато го разбра?това промени ли нещо в твоята идеология?Знаешли, че имаше месечна брошура за "избрани"партийни членове с гриф "Секретно", където се коментираха тези неща, но далече от народната любов.И как се спечелваше конкурс във медицински университет във голям обл.град без да си партиен член?-Никак,независимо от способности и образование.И хайде стига сенилна носталгия по нещо отминало, когато са заложени основите на сегашното ни иконом.с-е-имам предвид външен и вътрешен дълг.Това въобще не означава, че по някакъв начин оправдавам и симпатизирам да днешните/в момента- вашите/ управляващи, нито на някои от миналите 15 г.Един ваш класик беше казал нещо май за колелото на историята, нали?Или за махалото на Фуко-ляво-дясно, ляво-дясно и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По голямата ми част от живота ми мина при управлението на Т.Живков. За това време мога да говоря или хубаво или нищо, както е поговорката.Предпочитам-нищо.Този ден трябва да се помни с един рожден ден и една смърт-тази на писателя Георги Марков,написал "Задочни репортажи за България". Предполага се , че смърта на писателя е бил подаръка на ДС за рождения му ден.

Редактирано от gak (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мен ако питате, въпрос на време е да се върне.

Дано никога не се случи, защото ще съжаляваме всички!

Това го включвам винаги в молитвите си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

MISHOVAL, да знам ги и двата затвора и не само тях знам. Но интересно, че не познавам нито един обикновен човек който да е лежал там.

Чудя се как може, хора, които нямат ясен спомен от това време, да коментират.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

MISHOVAL, да знам ги и двата затвора и не само тях знам. Но интересно, че не познавам нито един обикновен човек който да е лежал там.

Чудя се как може, хора, които нямат ясен спомен от това време, да коментират.

Аз пък познавам хора които са лежали и не се изказват никак ласкаво за онова време.И незнаех че има възрастово ограничение за спора Публикувано изображение И да ти кажа,знаеш ли защо се намесвам в спора.От моята фамилия никой не е бил член на партията въпреки че дядо ми се е бил през войната за тая партия.Тормозили са семейството му през всичките тези години и не са пуснали едната му дъщеря(майка ми) да учи визше.Другия път кажи че пак незнам :questions:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

dragozow, покажи ми къде съм споменал за възрастово ограничени. Май става въпрос за това, че коментирате от отва което сте чули от този и онзи, а нямате и на идея какво е било в действителност. А тея де са лежали, сигурно е имало защо да са там. Нали знаеш, който и затворник да питаш, ще ти каже, че е невинен.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тая няма да я бъде.

Да сме живи и здрави само, ще си говорим след години докторе. ;)

Дано никога не се случи, защото ще съжаляваме всички!

Това го включвам винаги в молитвите си.

Аз не казвам, че искам. Просто гледам нормалния ред на развитие на нещата и циклите, които се сменят.

Със здраве на всички. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едно време ни учиха, че нещата се редуват. Кръговрат било имало. Ама ние няма да сме живи да го видим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз се чудя на хора,като MISHOVAL,които могат така полчризирано да разсъждават за тогава...... Публикувано изображение

Мисля,че във форума няма хора на над 60 години?Надявам се е така....

Лично аз при смяната на режима бях в 10-ти клас.Мито много малък,нито много голям.Може би,малко по-глупав и романтично настроен....

MISHOVAL,помня лагерите-всеки път,като минавахме по пътя Ловеч-Троян (там едни приятели на наште имаха вила-сега е собственост на Мултигруп и на мястото и има хотел.....),баща ми сочеше скалите и казваше-"Ей там е Лагера.....".

И какво от това?

На кого му пукаше от някакъв лагер?Аз не познавах,а и до ден днешен не познавам някой,който да е лежал там Публикувано изображение ).

Вярно-банани и портокали пускаха по магазините за Нова Година,но и сега не ми пука за тях.Рядко си купувам.Виж ябълки и круши имаше навсякъде,хората и ракия си варяха от тях,но тези плодове сега са по-скъпи от бананите....

Но да ги оставим в миналото.

Помни ли някой от вас колко убийства имаше в София посред бял ден до преди 1989 година?

Помни ли някой от вас колко разграбени вили имаше?

Помни ли някой от вас цигани да бият милиционер и да си отидат спокойно в къщи?

Въобще някой тогава да е смятал циганите (ромите) ,че могат да причиняват проблеми?Аз живеех със семейството си в Попово (до 1984 г.)и като малък съм отраснал,играейки си с турчета и циганчета.Никой тогава от близките ми не си е помислял,че някога същите тези (вече пораснали) циганчета ще разграбят къщата му......

За Бай Тошо мога да кажа само едно нещо-"Мир на праха му!"

А думите,които могат да изразят всичко,ги е казал Радой Ралин (също поклон пред паметта му),и са написани в единият от линковете,които бяха в първия пост в темата:

In memoriam

* „Вестта за смъртта му ме натъжи. Той бе от хората, които можеха още много неща да осмислят и да ги разкажат … Ако съм пострадвал нещо, най-малко е било от него. Смъртта не само отнема, тя и оценява хората. Нека политиците да се поучат както от неговите грешки, така и от човешките му черти.“ — Радой Ралин

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А какво ще кажете за възродитения процес?

Абсолютна идиотия... какво да кажа!?!

Ама на бай ви Тошо ли е била идеята...., че аз незнам такова нещо.

Защо един човек трябва да поеме отговорността?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютна идиотия... какво да кажа!?!

Ама на бай ви Тошо ли е била идеята...., че аз незнам такова нещо.

Защо един човек трябва да поеме отговорността?

Ми на който и да е,факт е че няма осъдени за онова управление и налапване.Няма и да има.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...