Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Всеки ден ни напомнят за него.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 248,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Toварищ Брежнев е обърнал две водки и другарят Живков го придържа, да не изденси ганкиното хоро, а може и така-фенове скандират звездите Даниел де Локо ( вляво) и Ел Торо (вдясно).

Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

А бе гледам доста различни мнения.

Казвам пак 85 набор съм и говоря к'вото съм чул и не съм видял.

Големи материалисти се извъдиха хората. Нямало тва, нямало онова. Ми са нема български ябълки на пазара(аз ония пласмасовите от турция не ги ям), няма едно свестно вино в магазина, почти няма качествен кашкавал и сирене. Колко пъти ви се е случвало да си купите нещо от магазина с изтекъл срок на годнос? На мен доста пъти. Вероятно сега като са пълни магазините нещо пак не е в ред.

И това със национализирането на толкова много земя е глупост - в България никои е нямал повече от 300дк земя, щото без трактор не можеш да я гледаш. Винаги смяната на общественият строй води до някакви репресии. Но те не са били по времето на Живков а преди него.

Доколкото виждам тези които са видяли повече от това време са доволни. Мен в сегашното време ме дразни едно единствено нещо - всички са материалисти. Неможете ли да оцените дребните радости които вероятно по Татово време са били по-култови. Преди месец се качих на въртележка. Не се бях качвал от доста отдавна. Купих си захарен памук. Струваше ми 2 лева всичко. Такава радост не ме беше изпълвала даже като ми подариха колата.

Единодушно със съквартирантите ми решихме че е доста кофти че не сме ходили на лагер и бригада. Сплотяването на колектива е хубаво нещо. Иска ми се хората и сега да бяха по-земни. Да не ми се надуват че имат нещо повече а аз да им завиждам. Да. Няма пречки и аз да го имам. Нали го има по магазините. Да ама mp3-плеарът му е 300 кинта. Пък колелото му е 500. От де да ги взема? За коли да не говорим. Пък съседката не говори с мен щото некъв я возил в мерцедеса. Пък съквартирантката и завижда за тва и тя си търси батко с мерцедес. И аз седа на сухо. Седя и мечтая да съм на лагер със всичките ми съученички. Дето нема пари, мп-3 плеари, колела и мерцедеси. Тя ме гледа какъв съм и тва и харесва. И да не се чудя с кви пари да я изкарам на кръчма и дискотека.

И работя ся. И къв е смисъла като не мога да си позволя нищо. Пък всички за това работят - да преживяват някак си. Които иска да има нещо бачка по-яко. Ама фаида като нямаш време да му се насладиш. Така че моля господа и дами не ми викаите колко е кофти комунизма и Тато. Оставете ми тая илиюзия поне, да си мечтая на воля че съм живял тогава.......

Големи материалисти сме. Искам семейството ми да има прилично жилище и стандарт на живот.

"Да не ми се надуват че имат нещо повече а аз да им завиждам". Разсъжденията ти са от типа: Нека аз съм зле, щом на Вуте не му е добре. Мп3 плеъри има и 90 и от 1000 лева. Всеки си прави сметката. Точно тук идва свободата - не някой друг да решава какво да купуваш и кога. Щото аз като бях на 3 години дядо ми беше много горд че ми е направил първа вноска за кола, та да мога като стана на 20 евентуално да си купя без да чакам много.

"Пък съседката не говори с мен щото некъв я возил в мерцедеса. Пък съквартирантката и завижда за тва и тя си търси батко с мерцедес. И аз седа на сухо" И преди е имало хора с мерцедеси. Просто ладите бяха в повече. И ако ти нямаш лада, а комшията има, пак ще си на сухо.

И не мога да разбера защо сравнявате сегашното положение с това преди 1989. Хората по върховете не са се сменили. Всичките тези мутренски фирми са хора на Партията.

ПС Сега видях че тази тема е от миналата година Публикувано изображение

Редактирано от Benedetto (преглед на промените)

Публикувано изображение Помня аз, помня...и родният му град как изглеждаше тогава, и торса помня, дето го демонтираха, а знам как изглежда града и сега и новия му паметник - такива неща трябва да се помнят, за добро или лошо, все пак, това е нашата история, нашето минало, без значение дали харесва на едни, а други го упрекват...Трябва да се помни ! :hush:

При бай Тошо било хубаво ? Ахахахаха ... Много е къса народната памет ... уви ... Не , че ме учудва , след като само 50 години след Третия райх , Хитлер си има достатъчно последователи даже и в Русия ( за България не ми се говори хич ) ...

При бай Тошо било хубаво ? Ахахахаха ... Много е къса народната памет ... уви ... Не , че ме учудва , след като само 50 години след Третия райх , Хитлер си има достатъчно последователи даже и в Русия ( за България не ми се говори хич ) ...

Публикувано изображение Без коментар.

Ми без я ... Много бързо забравят някои хора какво беше ... А някои други които са родени след Тошовото време даже имат и наглостта да спорят кога е било по-хубаво без да са видели двете страни на монетата ... :)

Ми без я ... Много бързо забравят някои хора какво беше ... А някои други които са родени след Тошовото време даже имат и наглостта да спорят кога е било по-хубаво без да са видели двете страни на монетата ... :)

И какво,ако смея да попитам предизвиква твоят негативизъм към "онова" време,Mavrudi?

За времето на правешкия полуграмотен сатрап ли бленувате?1980 г. един цветен телевизор струваше 2500 лв.-1 г. доход на човек с висше образование, B-Max видео - 3600 лв.,транзистор VEF /руско чудо/-250 лв., долнопробни дънки - 70 лв.,шушлеково яке - 60 до 100 лв. и т.н.Радиокасетофони не се продаваха/само на черно-500-1000 лв/.На всичко отгоре за да ги купиш трябва да получиш бележка от "партийния", или да се записваш и спиш пред магазина с денонощия.Имате родители, баби и дядовци-питайте.Не важи за деца на лидери на бкп.Когато ние се чудехме как да намерим $ и кой да ни купи нещо от Кореком/магазини за чужденци/ кумунягите имаха всичко.Диктатурата на пролетариата значеше заплата за човек с висше образувание от 120 до 220 лв., а за работници 300-800 лв.За това ли мечтаят някои от вас, стоейки пред компютрите?А за да стигнеш в населено място на по- малко от 30 км от границата трябва да подаваш молба в милицията за точната дата.Ако нямаш там роднини - няма т.н. открит лист.За това ли мечтаете- да издържате 200000 - дна армия, 100000-дна милиция и още толкова тайни ченгета - всички те с най-високи заплати и пенсии, пенсиониращи се на 40 г възраст.Или желаете която радиостанция да пусните/3 на брой/ от сутрин до вечер да слушате , че Американците се очаква всеки момент да ни нападнат, но ссср ни пази.А знаете ли какво ни струва всичко това?През ден от Варна тръгваше ферибот със 110 вагона храни към Сибир, а насам идваше с прокат, за да работи това чудо на чудесата -комбината Кремиковци.Всичкият уран ,който имахме в източните Родопи на стойност 180 - 200 МИЛИАРДА $ отиде пак там, за да ни пазят от мръсния капилализъм.Накрая дойде чичко РЕЙГЪН , каза им че ще ги доведе до ПРОСЕШКА ТОЯГА /това е буквалната му фраза/ и го направи, въпреки че и сибирските мужици вече знаеха ,че експеримента им е приключил.Идва краят рентиерите-руснаци и араби.Това ,че си се родил върху нефт и газ ,а не можеш да произведеш дори нормални тенджери и лъжици, не значи че имаш право да изнудваш нормалния свят. Живяха като царе на гърба ни с щик във врата ни.А сега когато имате право на избор допускате да ви яхат децата и внуците им.Стига толкова, че то край няма.

Няма да споря с теб.Около 1985 година.Купихме си съветски цветен телевизор.Темп 714Д.870 лв.Къде си ги гледал тези телевизори по 2500 лв?

Редактирано от Joro711 (преглед на промените)

Хех ... писах , че писах , защо повечето хора си мислят , че преди е било по-хубаво от сега , ама се оказа че всичко се свежда до едно нещо според мен ... Не е само до паметта ... Даже обратното - ами повечето хора по тошово време са били млади ... А естествено , че стария като си спомня за младините и спомените са само приятни ... А колкото до тези които пишат без да са живели тогава - слушат хубавите спомени на родителите си и си мислят , че тогава България беше рая на земята :clap: Ама не беше ... А иначе мога да ти изброявам примери от сега до сутринта , защо тогава не беше по-добре от сега ... ;)

Joro711

Недей спори - 99% от нещата които е написал са верни ... Даже и още много примери могат да се дадат ... А това , че един висшист вземаше пъти по-малко от един работник с основно образование беше единия от върховете на глупостта ... А плановата икономика просто беше връх пък в делириума на някой дрогиран със свръхдоза болен мозък по-луд и от селския луд ...

Къса е човешката памет ... то затова си и патим българите ...

А иначе един телевизор - руски - Електрон Ц380-ДБ струваше нов 1050лв взимаше се със записване и чакане няколко дена ( и нощи ) пред магазин Млад Техник и зверски караници с останалите записани ... И се разваляше на третия месец ... Както всичко българско и родно тогва ... За останалите простотии наистина не ми се пише , че много има за писане а ме мързи ...

Редактирано от Mavrudi (преглед на промените)

Mavrudi,Mavrudi-с теб сме почти набори-аз съм 74.Не съм видял нещо много лошо преди,но определено на мен и на семейството ми беше по-добре.

Родителите ми живееха по-добре имаха надежди.....

Примери-прав си-и за двете тези могат да се казват до утре сутринта.Не виждам смисъл.

"Онова" врме не беше рай,сегашното пък не е "ад" просто си живеем по волята на управляващите ни.

А те са едни и същи.Това ме е най-яд!и ме е яд на тези,същите:

Че допуснаха да се получи тази разруха.

Че оскотяхме!

Че заради парите останахме без гори.

Че отново заради парите децата се дръсат вече и дворовете на училищата.

Че педофили ги дебнат в парковете.

Че турци и гърци е..ат жените ни във шивашките цехове,а ние седим и си пием биричката и плямпаме за политика!

Че сульо и пульо (вече не само партийците) карат лъскави коли и полицаите им козируват,вместо да ги арестуват.

Че еб..ха здравеопазването ни и обрекоха 2 000 000 българи на смърт.

Няма начин да не сравняваме живота преди и живота сега.Остави политическите системи и репресиите.Сега ги няма ли ги?Не мисля.

Погледни само какво се случи с протестите за Странджа и как се оказа,че ГДБОП след и блоговете в интернет! :clap:

Ами именно това е темата , а не кога е било по-добре ... Ние и тогава сме можели да бъдем по-добре и сега можем да бъдем , ама си мълчим и пишем само по форуми или си обсъждаме на маса и си траем когато стане напечено ... Затова казвам , че сме робски народ , макар , че напоследък като , че ли се вижда светлинка в тунела ... Пък макар и далечна ... Обаче за едно нещо не си прав - сега поне имаме избор ... Ако някой наистина иска да живее по-добре , се хваща , учи и заминава в нормална държава ... Щото тая не е, за съжаление ... Кофтито е , че на мен ми се живее тука ... И не , че не съм опитал навън - ходих , бачках , даже не ми беше трудна работата и си живеех доста по-добре материално , ама пустата носталгия се оказа по-силна от мене ... И сега на - пак в циганията , ама какво да направя - в България ми се живее ... Язък за хубавата страна дето имаме , благодарение на калпавата държава ...

Редактирано от Mavrudi (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Навършиха се 30 години Асамблея "Знаме на Мира".....

Вижте какво е останало :

http://www.dnevnik.bg/bigpicture/2009/08/1..._zname_na_mira/

Имаше и положителни и отрицателни неща, но сякаш, спрямо днешната ни действителност, "онова" време беше малко по-добро. От една страна, аз нямам право да се намеся в този спор, по простата причина, че тогава съм бил от "правоимащите", ако мога така да се изразя. За мен са били малко по-различни нещата от живота, но, въпреки това, има факти, които не могат да се пренебрегнат. Колосалното строителство - заводи, пътна инфраструктура, жилища, туризъм, военна промишленост, селско стопанство. Всичко това се разграби много бързо след 90-та година. Да, вярно е, че от една голяма част от бившите "другари". Факт е, че държавата толкова е строила, че още продължава това разграбване. Тъй или иначе, не вярвам, на някой от вас, тази "демокрация" да му харесва. Има някакви митове и легенди, относно свободата на словото и други... Майките и бащите ви явно ги мързи (или и те не са били достатъчно големи) за да ви обяснят, че не всичко беше толкова зле. За мен, положителните неща - всеки можеше да вземе апартамент (затова сме и една от страните в света с най-голям процент собствени жилища на глава от населението), нямаше гладни хора, качествено и безплатно медицинско обслужване, нямаше едра корупция, наркомани, престъпност (организирана). Смешно е, някой да говори колко е струвал един телевизор и как трудно се е взимал, при положение, че едва ли и в най затънтените селца е имало семейство без телевизор. Сега, колко било струвало едно видео... Абе, пич, що сега не си вземеш една Blue-ray записвачка и да си затвориш устата?... Ама не сега, когато цените паднаха десеторно, а преди 3-4 години, а? Някои даже (обикновено тези, които не са били и планувани по това време) пишат, как нямало сме да имаме интернет и XXL по телевизията. Не може от днешната ни позиция, да съдим какво е щяло и не е щяло да бъде или да не бъде... "Онова" време не е само положително, нито пък само отрицателно.

Все си мисля, че не беше толкова зле тогава. Лично за мен би било по-добре да живея по онова време. За съжаление почти всичко постигнато по време на комунизма изчезна след 1990.

• 3 седмици по-късно...

Денят 5 август: 11 години от смъртта на Тодор Живков

actualno.com

Публикувано изображение

(познахте ли кой е зад бай Тошо ?)

На тази дата през 1998 година умира Тодор Христов Живков – български държавник.

Той е роден на 7 септември 1911 г. в с. Правец (днес град). Има две деца- син Владимир и дъщеря Людмила (починала през 1981 г.). През 1928 г. е приет за член на БКМС. През 1932 г. постъпва на работа като букволеяр в Държавната печатница в София. По същото време се включва в нелегалната дейност на Българската комунистическа партия.

През 1934 г. е уволнен след провали в Държавната печатница и в две акции на Софийската окръжна партийна организация, но скоро е възстановен на работа. От 10 май до 19 октомври 1935 г. отбива военната си служба като трудовак в Шеста рота на Първа пехотна работна дружина в София. От юли 1938 г. до ноември 1942 г. пребивава в селата Дъскот, Лесичево, Говедарци.

През юни 1943 г. като член на Софийския окръжен комитет на БКП организира партизанското движение в Ботевградско. През 1944 г. е изпратен в партизанския отряд "Чавдар" като пълномощник на ОК на БКП.

Партизанското му име е Янко. В началото на май 1944 г. заминава за София. През юли 1944 г. става заместник-командир на Първа въстаническа оперативна зона. На 6 септември 1944 г. оглавява оперативно бюро за охрана на главния удар на шестващите демонстрации. На 8 и 9 септември 1944 г. командва сборния отряд за щурмуване на Военното министерство в София. От септември до ноември 1944 г. е политически ръководител на щаба на Народната милиция. През 1945 г. е кандидат-член на Централния комитет на БКП. От 1948 г. до декември 1989 г. - член на ЦК на БКП.

От 1948 до 1990 г. е народен представител. От 1948 г. до 1949 г. е първи секретар на Градския комитет на БКП-София, председател на Градския комитет на Отечествения фронт. От 27 май до 28 октомври 1949 г. е председател на Столичния градски народен съвет. През 1950 г. става секретар на ЦК на БКП. От 1951 г. до ноември 1989 г. е член на Политбюро на ЦК на БКП. От март 1954 до април 1981 г. е първи секретар на ЦК на БКП. От 19 ноември 1962 г. до юли 1971 г. е председател на Министерския съвет. От юли 1971 до ноември 1989 г. - председател на Държавния съвет на Народна република България. От 4 април 1981 г. до 10 ноември 1989 г. е Генерален секретар на ЦК на БКП. На пленум на ЦК на БКП (11-13 декември 1989 г.) е изключен от БКП. След 1990 г. Главна прокуратура започва срещу него 5 дела.

През 1990 г. е образувано дело за насилствената смяна на имената на българските турци и принудителното им изселване от 1984 г. до 1989 г. До 1998 г. Върховният съд връща делото 4 пъти за доразследване във Военна прокуратура. През 1990 г. е обвинен за превишаване на правата в качеството си на държавен глава на НРБ за периода от 1962 г. до 1989 г. Арестуван е на 18 януари 1990 г. През юли 1990 г. мярката за неотклонение е заменена с домашен арест. На 25 февруари 1991 г. започва процес заради незаконно раздаване на апартаменти, коли и представителни пари от УБО. На 4 септември 1992 г. Върховният съд го признава за виновен и го осъжда на 7 години лишаване от свобода и да върне на държавата 7 млн. лева.

През януари 1994 г. присъдата е потвърдена. На 9 февруари 1996 г. общото събрание на наказателните колегии отменя присъдата му. На 8 юни 1993 г. е образувано делото за т. нар. “Лагери на смъртта”. Привлечен като обвиняем и по делото за отпускане на несъбираеми кредити и помощи на развиващи се държави и комунистически партии, с което е ощетил държавния бюджет. Обвинен и по т. нар. дело “Фонд Москва” за подпомагане на международното комунистическо движение. След смъртта му всички обвинения срещу него отпадат. Тодор Живков умира на 5 август 1998 г.

Накратко - държавно - ведомствен капитализъм - нищо общо със социализма, който го построиха, но на други места , не в БГ.

Самолетът на Живков става подводна атракция

Публикувано изображение

03 септември 2009 / News.dir.bg

Бившият правителствен самолет ТУ 154, използван от Тодор Живков, ще се бъде потопен в морето и ще се превърне в атракция за водолази, съобщи кметът на общината Кирил Йорданов, цитиран от БТА.

Самолетът ще бъде потопен в акваторията на Варненския залив на дълбочина от около 22 метра. Йорданов подчерта, че идеята е взета по примера на германския град Рощок.

Целта ни е с атракцията да привличаме туристи, посочи кметът. Той допълни, че в момента се подготвя алманах на подводните забележителности в Черно море и потопеният самолет също ще бъде включен в него. Надявам се до края на годината алманахът да е готов, допълни Йорданов.

Председателят на сдружението "Бляксийдайв" Орлин Цанев, който е един от инициаторите за превърщането на бившия правителствен самолет в атракция, посочи, че летателният апарат има история и са решили да го съхранят. Потапянето е съгласувано с всички институции, ще е на място извън фарватера и военните полигони в морето, обясни той. Самолетът е с дължина 48 метра и височина 11 метра. Разпереността на крилете е 38 метра. Последният му полет е осъществен на 16 септември преди 10 години от София до Варна и оттогава летателният апарат е на летище "Варна". Той е бил собственост на компанията "Хемус еър".

Идеята на Орлин Цанев е супер. Това ще се превърне с течение на времето в истинска атракция за гмуркане - с коралите и всичко останало :biggrin:

Не е ли по-добре този самолет да заеме мястото си в музея? Същата глупост като взривяването на мавзолея.

Точно по тази логика след Втората световна война са унищожили всички "фашистки" самолети и сега няма запазен почти нито един. Един от признаците на цивилизация е приемането и уважението към миналото. По същата логика трябва да срутим пирамидите и римските храмове, та нали тогава е имало робовладелство, как така ще пазим неговите символи. :biggrin:

А снимката ми хареса, приемственост има все пак. Публикувано изображение

Редактирано от torshavn (преглед на промените)

torshavn, никой няма да унищожава самолета - точно напротив - спасен е от това , да бъде даден за скрап.

Ще бъде хубава атракция -като подводен музей ще стане.

Не е ли по-добре този самолет да заеме мястото си в музея? Същата глупост като взривяването на мавзолея.

Точно по тази логика след Втората световна война са унищожили всички "фашистки" самолети и сега няма запазен почти нито един. Един от признаците на цивилизация е приемането и уважението към миналото. По същата логика трябва да срутим пирамидите и римските храмове, та нали тогава е имало робовладелство, как така ще пазим неговите символи. :biggrin:

А снимката ми хареса, приемственост има все пак. Публикувано изображение

Това за мавзолея беше голяма идиотщина, при това непоправима. В случая със самолета, не мисля, че е грешка, даже напротив - много хитро решение. Вместо да ръждясва в някой музей, а самия самолет едва ли е нещо особено като екстри и т.н., където ще се дават в най-добрия случай пари да го поддържат и едва ли някой ще прояви интерес, на дъното на морето ще е добра атракция за гмуркачите.

Според мен трябва да си зададем въпроса,дали този строй е трябвало въобще да съществува.За мен това е голямата грешка на България.След втората световна война цяла Европа е била бедна,но самата идея за комунизъм е пагубна за всяка една нация.Вижте всички държави при който има управление на един човек за повече от 30-35 години след това следва крах.Не можеш да вземеш на човек това което даже турците не са направили,това може да го направи само алчен и мързелив човек.Преди 89-та година беше рай за мързеливите и лукави хора,нищо не работиш а пари получаваш а кажете ми как няма да има фалит.Пример:На един мой съученик баща му беше зам.директор на завод Аналитик-Монтана/там се правеха монитори и захранващи блокове и бяхме на стаж през 1986г./и го пратиха на специализация в Япония/интересно що не го пратиха в СССР:D))/та човека се връща от Япония и ни събират да ни разкаже за новите технологии.Започна да ни разказва и като каза цитирам:ако имах власт 80% процента от завода бих го уволнил веднага ,но нали трябва да няма безработица.Леле като стана дурагарката :))) и като се развика и взеха да спорят абе стана олелия.А познаите какво стана.Човека първо го понижиха а после го уволниха,а след 89.година започна да внася коли ,мисля че стана представител на Daewoo ако не се лъжа.За хората който не са били преди 89-та година да ви кажа за нищо не съжалявайте,едни харчили и живели евтино и сега това поколение плаща за евтинията на предното поколение.Нямало кражби е как ще има като няма какво да откраднеш.Хората избягали след 89-та година,еми ако ни даваха да излизаме да сме избягали много преди това.Като е било толкоз хубаво я ми кажете защо комунистите вдигнаха берлинската стена,а и ако няко мине границата с стреляше на месо.Това време е съсипало най-важното,традиците на предните поколения ,убило е развитието и усъваршенстването на човека като личност и ум.Весела вечер.

На кого му пукаше от някакъв лагер?

На много хора, имах колега който не позволяваше да се говорят политически вицове в негово присъствие, от СТРАХ.

Помни ли някой от вас колко убийства имаше в София посред бял ден до преди 1989 година?

А посред нощ? Включително на видни комунисти...

Въобще някой тогава да е смятал циганите (ромите) ,че могат да причиняват проблеми?

Да, циганчетата учеха отделно от нас, етническа сегрегация, така да се каже. Семената на избуелите по-късно плевели бяха посети още тогава.

А после бях на работа в комбината за микропроцесорна техника гр. Правец...

Значи помниш кроса в петък след работа към хлебозавода, защото в събота и неделя нямаше откъде да се купи хляб? Или предложението да се ходи в Шатрата вместо в мизерната спортна зала на кино, защото луксозния салон беше затворен?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.