Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

cocotone

226 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      73
    • По-скоро не беше хубав
      17
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      38
    • Нищо не беше наред !
      39
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      26

Препоръчан отговор

Ми на който и да е,факт е че няма осъдени за онова управление и налапване.Няма и да има.

Що? Сега за какво има осъдени, че немога да се сетя?

/да не давам примери, знаете ги прекрасно/

За финал добавям Да почива в мир човечеца. И Бог да прости за делата му.

Редактирано от deliverme (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

За какво да съдиш хора, които не са направили нищо на народа си.

Като си така против онова време, защо няма осъдени от сегашните управници? Тяхните дела поне всички ги виждаме.

добавено:

deliverme ме изпревари докато се натуткам пак, отново.

За тази вечер приключвам с дискусиите. Приятна вечер на всички.

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А какво ще кажете за възродитения процес?

Ще кажа,че точно по това време си бях в Попово (ако не знаете къде е-точно в средата на Делиормана(Лудогорието)) и едни от добрите ми приятели бяха турчета......

Все още сме приятели с тях,въпреки,че отново си смениха имената. :)

Не одобравах процеса тогава,не го одобрявам и сега.

Не мисля,че за цялото това "нещо" е виновен Тодор Живков.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

МОЛЯ ЗА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ!

С интерес прочетох всички Post-ове преди моя,и забелязах леко повърхностни мисли...Защо всеки от нас не се напъне до предела на възможностите си и да изложи факти,каквито познава?

Комунизмът (или представата за тази утопия)в България имаше за цел да ограби пладнешки всеки,който си е изкарал някаква паричка,и да постави на колене и да моли за работа,с цел да си купи два хляба.По ТВ сме виждали покъртителни разкази на хора,чието имущество е били присвоено в полза на Държавата (тоест,по-голяма кражба,отколкото в турско време).Аз гледах за един род,комуто са били присвоени... 600 000 глави добитък!!!Я да изчислим за каква космическа сума говорим тук!Да не би тези хора да са ги садили и жънали-такава реализация се гради с векове,от баща към син,от майка към дъщеря!Има ли закон,който да оправдае подобно нещо?!Собственикът, "осмелил се" да протестира,бил вкаран веднага в затвора...На друг знатен род са били присвоени няколко хиляди декара земя,както и огромни имоти по Черноморието на стойност милиарди долари...Представете си някой от вас да загуби портфейла си с 10-годишната си заплата вътре.Сега се опитайте да си представите какво е.Знатни хора бяха оставени полуслепи с една мизерна пенсийка,а на сватбата си са имали богатство,в гардероба си една дама е имала 32 чифта страшно скъпи обувки...Режимът уби индивидуализма.Вие нямате правото да бъдете онова,което Бог ви е отредил,защото някакъв жалък и нищожен селянин не е могъл да ви стъпи на малкото пръстче...сетихте се кого може да имам предвид.Подобни личности избърсаха лигите от устата си и ревнаха "`Ай` да зе`ем зИмитИ на богатИтИ!!!".Съзнателно бе избит елита на страната,а на негово място много бързо се появи друг "елит",все от гореспоменатите особи.Куцо и сакато,както се казва,бе сложено на високи позиции,без понятите да си има за какв става въпрос.Десетки хиляди супер-спецове бяха уволнени,за да дойде на тяхно място някое раздърпано връзкарско селянче (под селянче имам предвид метафора).Така ВСИЧКО,което бе постигнато,се унищожи.Нямаше вече свобода,за която се бяха борили такива велики българи,пред които се чувствам толкова незначителен и нисш...Нямаше право да ходиш с дънки и естествена дълга коса,нямаше право дори да ходиш на църква,тъй като се слухтеше около това.Теориите за възникването на религията и Земята бяха съзнателно и абсурдно пренаписани.Това ли е вашият ТАТО?!Антихрист номер 1 на Бъглария,враг на свободния човек,по-жесток деспот от който и да е султан?!Как може въобще да бъде наричан така,а далеч по-велики владетели (Тошо не е бил никакъв владетел) да тънат в забрава? Който дръпна България до това интелектуално ниво,на което сме мълчаливи свидетели днес?Да живеем като аборигени,без западните новости,стоки,култура,като в концлагер?Много хора реват,че тогава имали работа.на тях бих казал-сега има далеч повече работа и шанс за издигане от когато и да било преди това.Като видите някой с лъскава кола,си казвате нещо от сорта на "ууууу,връзкар,мошеник,мутра..."Аз познавам много такива,които тръгнаха от калта, в буквалния смисъл.Ами,бачкайте си,не е забранено,намерете си го сами,да не би да сте на 4 годинки?!Да не сте грабливи птиченца,които само чакат да им се сервира мърша?Сега свободата е пълна,сега навлезе новото хилядолетие с двуядрени машини,а не с Apple-Made in Pravec!Този период бе повече от робство за нас.Българин своите пороби..Спомнете си завета на Хана-"Бъдете единни!"....Сега всеки е мерудия на чужда манджа и гледа да опонира и събори другия...Тогава бяхме роби,сега сме свободни.Никой никого не кара насила да живее,въжето или отвореният прозорец алтернатива ли са?!Спомнете си девизи като "Елате,хиляди младежи..." (и робувайте на султан ТАТО за без пари...)Всичко бе окрадено.ВСИЧКО.И най-вече-нашите човешки ценности,и СВОБОДАТА.Нямахме дори право на 1 $ в джоба си-всичко в банката,за да ползва друг вашите пари,и да нямате право да се разполагате с вашето,както намерите за добре (спомнете си притчата в Библията).Този период бе далеч по-връзкарски от когато и да било.Един от най-големите "музиканти"на България,партиен член,който свиреше при Казасян,сваляше шапка на друг,който бе със светлинни години преди първия гореописан...Ами да,замислете се.Сега някои хора се разхождат по Черноморието с няколкло лева в джоба,наскърбено гледайки комплексите,изградени върху тяхната земя,сега собственост на групировки...Можете ли за миг да понесете това?Не,не за миг,а за стотна дори?Казвате,че не е имало престъпления и цигани тогава,колкото сега.Я пак?!И в пряк,и в преносен смисъл.В САЩ е известен терминът "лов на вещици".Там хората не се оставят току-така,пазят индивидуалността си,а нека други да си ги плюят,че били тъпи-коментарът тук едва ли е необходим.Простотията завладя народа ни,селата се изсипаха в градовете,заедно с "музиката" си,и всичките си минуси...Дърпа ни надолу,към дъното,от което едва сме изплували с последния си дъх...И всички си философстват,а керванът си върви...керванът на комунизма изнесе много повече от родината ни,отколкото един монарх с влакова композиция.Имало лагери,имало евтини и безплатни блага?Безплатен обяд няма.Всичко е платено с парите на онези,които бяха постигнали нещо,и дойдоха номадите,и изядоха всичко.Помням,като малък
в детската градина,мама ми бе подарила сапунче с изписана камбанка (спомняте си ги,нали?),на което се радвах като истинско съкровище...Мама едва имаше стотинки за банички,толкова даваха от социалните помощи за многодетна майка с 3 деца (брей,колко хляб е имало само по бай Тошово време,били сме като крале на Кръглата маса),камо ли за сладкарница,докато децата на Запад бяха скъпо облечени и осигурени за цял живот.На Запад работягите караха лимузини,а тук се чакаше с години за една съветска морга...Такова време беше,елементарни неща от живота-лунапарк,лагер,ресторант-бяха издигани в невъобразим култ...Другарката ни води да си измием ръцете,и каза-"Я!Какъв хубав сапун имаш!"И накара всички да си измият ръцете с него,повече от 25 деца...Аз плахо протестирах,а тя ми се тросна ужасно грубо,че сега било равенство и братство.Аз,макар и 6-годишен,попитах,преглъщайки- "А ще ми дадат ли всички те да се измия с техните сапуни?"Другарката обърна глава настрани и я вирна...и това неопетнено от света дете с горчив гледаше мръсните ръчища,които все повече заличава така скъпата нему камбанка...А как ли са гледали ония,чието вековно родово наследство е било разграбено?!Били крали сега политиците?

Попитахте дали помня баш ЛОШО (извинете,бай ТОШО)?Да,помня.За съжаление,има какво да помня.И то-като вечен кошмар,който не подлежи на отминаване...А вие помните ли?! Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Комунизмът (или представата за тази утопия)в България имаше за цел да ограби пладнешки всеки,който си е изкарал някаква паричка,и да постави на колене и да моли за работа,с цел да си купи два хляба.

Това май по скоро се отнася за сегашното време. Замисли се преди да си измисляш.

По ТВ сме виждали покъртителни разкази на хора,чието имущество е били присвоено в полза на Държавата (тоест,по-голяма кражба,отколкото в турско време).Аз гледах за един род,комуто са били присвоени... 600 000 глави добитък!!!Я да изчислим за каква космическа сума говорим тук!

Много телевизия гледаш. Това е най силното оръжие за промиване на мозъци. Толкова нереални неща се излъчват, че няма на къде повече.

А на тези на които са им отнели имотите по онова време, знаеш ли защо са им ги взели. Явно не. Защото са придобити по начина по който сегашните мутри ги придобиват. Това е бил тогавашния елит за който ти говориш. Вземи виж малко как са използвали детски труд и как са малтретирали обикновените хорица и тогава говори. Народа е взел властта от тогавашните мушенгисти. Ще е равносилно, ако сега се надигнем и свалим този наш елит който е сега. Комунизма го свалиха капиталистическите страни. Страх ги е да не се отворят очите на техните хора и да видят кой строй е по-добър. Предпочитат да има няколко много богати хора, които да манипулират останалите много бедни.

Имало много възможности сега. Има дръжки. Ти въобще знаеш ли как се усвоиха държавните пари от "честните" бизнесмени?

Леко си далеко.

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това май по скоро се отнася за сегашното време. Замисли се преди да си измисляш.

Много телевизия гледаш. Това е най силното оръжие за промиване на мозъци. Толкова нереални неща се излъчват, че няма на къде повече.

А на тези на които са им отнели имотите по онова време, знаеш ли защо са им ги взели. Явно не. Защото са придобити по начина по който сегашните мутри ги придобиват. Това е бил тогавашния елит за който ти говориш. Вземи виж малко как са използвали детски труд и как са малтретирали обикновените хорица и тогава говори. Народа е взел властта от тогавашните мушенгисти. Ще е равносилно, ако сега се надигнем и свалим този наш елит който е сега. Комунизма го свалиха капиталистическите страни. Страх ги е да не се отворят очите на техните хора и да видят кой строй е по-добър. Предпочитат да има няколко много богати хора, които да манипулират останалите много бедни.

Имало много възможности сега. Има дръжки. Ти въобще знаеш ли как се усвоиха държавните пари от "честните" бизнесмени?

Леко си далеко.

Въздържай се от такива самохвалствени и безпочвени оценки.Както казах-посочвайте факти.Имотите са си имоти,фактите са си факти,комунягите не са богове,та да решават.Елитът,за който говорех,се състои от ерудирани аристократи,учили в чуждестранни колежи,в които се е плащало със злато,и е било ужасно голям престиж да завършиш там.Ти да не би да си от ония,които описах в предишния Post?На теб комунистите отнемали ли са ти имане в такива размери?Ти помирисвал ли си и насън такова състояние?Освен чрез пладнешки обир и изземване,такива хора като комунистите няма как да помиришат.И какво оставиха тези комунисти?Една държава,изостанала с век през тяхното управление?Първо отговори,и тогава пиши.А с какво оспорваш предишния ми Post?Не видях сносни аргументи.И отностно телевизията,в случая,това не е било вярно,така ли?Ти да не си от МАРС?!Или може би по Националната телевизия историческите и документални предавания са в раздел "Фантастика"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въздържай се от такива самохвалствени и безпочвени оценки.Както казах-посочвайте факти.Имотите са си имоти,фактите са си факти,комунягите не са богове,та да решават.Елитът,за който говорех,се състои от ерудирани аристократи,учили в чуждестранни колежи,в които се е плащало със злато,и е било ужасно голям престиж да завършиш там.Ти да не би да си от ония,които описах в предишния Post?На теб комунистите отнемали ли са ти имане в такива размери?Ти помирисвал ли си и насън такова състояние?Освен чрез пладнешки обир и изземване,такива хора като комунистите няма как да помиришат.И какво оставиха тези комунисти?Една държава,изостанала с век през тяхното управление?Първо отговори,и тогава пиши.А с какво оспорваш предишния ми Post?Не видях сносни аргументи.И отностно телевизията,в случая,това не е било вярно,така ли?Ти да не си от МАРС?!Или може би по Националната телевизия историческите и документални предавания са в раздел "Фантастика"?

Едно тихо предложение... Щом сега е свобода, нека върнат на хората имотите - на същите тези, които се разхождат по Черноморието с няколкло лева в джоба,наскърбено гледайки комплексите,изградени върху тяхната земя...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво общо има свободата с корупцията, защото едно е да се чувстваш свободен, а съвсем друго е "да ти вземат земите".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво общо има свободата с корупцията, защото едно е да се чувстваш свободен, а съвсем друго е "да ти вземат земите".

Точно защото нямат нищо общо, точно за това не може да се твърди, че има повече свобода и повече справедливост - дори и в "новото време". Всъщност понятие като "малко бременна" няма или жената е бременна или не е. Та и със свободата и справедливоста е така. Или ги има или не. А за каква справедливост може да се говори днес, когато търпим произвола на политиците? И за каква свобода може да се мисли, когато нямам право дори да откажа да ползвам услугите на топлофикация?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тато беше готин тип.Онези от Политбюро бяха гадовете.Наистина ръсеше бисери,но ако някой е слушал последните му речи ,ще рзбера колко по-напреде от останалите комунистически лидери е бил. пп:мир на праха му

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Помня мизерията,помня опашките за хляб,за портокали,за Кока кола(ако се вредиш),помня майка ми как беше отишла на 50 километра да се реди два дена за телевизор Юност.Всичко помня,9 години са си възраст на която човек помни.

Портокали и банани само по Нова година и то с бой пред магазините.Кока кола караш след камиона щото незнаеш колко ще стоварят и къде.А за телевизори е това беше някакъв лукс.Помня кварталния , "ДПС", нищото по магазините и баретите в квартала .Забранената музика и мода.Какво да говорим "Щастливи години".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз пропътувах 300 км Публикувано изображение за да си купя портативен "Юность" - черно-бял с диагонал на екрана 31 см. Беше голям зор навремето да се снабдиш с такъв.

И като студент чаках един цял мразовит януарски ден сутринта от 4.30 вечерта до 20.30 за да получа талонче за ред за закупуване на цветен телевизор "Велико Търново" за баща ми... :wors:

Който телевизор купихме четири месеца по-късно в края на април... :wors:

А опашките за бензин и газ???

:wors:

"Имам чувството,че някои днешни журналисти са слушали лекции при него как да пишат... "

Не някой са слушали лекции, а повечето. "ТАТО" си ги събираше сегиз-тогиз. А аз много добре си го спомням ,защото навремето служих при него. Ако почна да Ви разказвам, ще бъдете изумени. А после бях на работа в комбината за микропроцесорна техника гр. Правец. Само едно мога да кажа.

ИМАШЕ КАКВО ДА ЯДЕМ И НЯМАШЕ КАКВО ДА РАБОТИМ.

Но не забравяйте , че никъде по запада нямаше 80% от населението на държава да си има собствено жилище. Имаше един такъв лозунг в моя град. "Благодарим ти Партиьо любима, за повишението на бензина". Имаше пари като вестници - нямаше стоки. Сега купища стоки - няма ПАРИ! И още, и още...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тема без край ! 23 години съм живял с лика на Живков ! Всеки обществен строй има предимства и недостатъци ! Нека не се забравя факта,че т.н. План "Маршал",налива огромни средства в Западна Европа ,за да не може държави като Испания,Франция,Италия,Гърция,да "завият"наляво ! Просто Историята се пише от победителите ! Изтока очакваше ядрена Световна война,а Запада им наложи икономическа ! Може би,ако беше разрешено,свободно да се пътува и работи на Запад,нещата щяха да имат друг развой ! Веднъж ми се е случвало,цивилно "ченге",да ме гони от църква на Великден ! Иначе,вярно,караха ни да се подсригваме/лятото компенсирахме/,музика се намираше малко по-трудно ! Имаше едно студио за записи на бул."Стамболийски",където срещу 6 лева/???/,записваха касетка 60 минути.AC/DC,Iron Maiden,и изобщо всичко актуално в началото на 80-те години,пристигаше достатъчно бързо. В дискотеките се слушаше най-новата световна музика,като имаше условие,да се пускат няколко български и руски песни на вечер,алкохола официално беше табу за ученици,но на входа си затваряха очите,ако вкараш едно шише водка примерно ! Имаше и място само за Хеви-метъл-зад кино "П.Берон",където можеше да си "куфееш" на воля,а от два монитора,вървяха клипове на метъл банди ! Да,това беше последната фаза на този строй-до към 1970-75,е било доста по-строго !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А бе гледам доста различни мнения. Казвам пак 85 набор съм и говоря к'вото съм чул и не съм видял. Големи материалисти се извъдиха хората. Нямало тва, нямало онова. Ми са нема български ябълки на пазара(аз ония пласмасовите от турция не ги ям), няма едно свестно вино в магазина, почти няма качествен кашкавал и сирене. Колко пъти ви се е случвало да си купите нещо от магазина с изтекъл срок на годнос? На мен доста пъти. Вероятно сега като са пълни магазините нещо пак не е в ред. И това със национализирането на толкова много земя е глупост - в България никои е нямал повече от 300дк земя, щото без трактор не можеш да я гледаш. Винаги смяната на общественият строй води до някакви репресии. Но те не са били по времето на Живков а преди него. Доколкото виждам тези които са видяли повече от това време са доволни. Мен в сегашното време ме дразни едно единствено нещо - всички са материалисти. Неможете ли да оцените дребните радости които вероятно по Татово време са били по-култови. Преди месец се качих на въртележка. Не се бях качвал от доста отдавна. Купих си захарен памук. Струваше ми 2 лева всичко. Такава радост не ме беше изпълвала даже като ми подариха колата. Единодушно със съквартирантите ми решихме че е доста кофти че не сме ходили на лагер и бригада. Сплотяването на колектива е хубаво нещо. Иска ми се хората и сега да бяха по-земни. Да не ми се надуват че имат нещо повече а аз да им завиждам. Да. Няма пречки и аз да го имам. Нали го има по магазините. Да ама mp3-плеарът му е 300 кинта. Пък колелото му е 500. От де да ги взема? За коли да не говорим. Пък съседката не говори с мен щото некъв я возил в мерцедеса. Пък съквартирантката и завижда за тва и тя си търси батко с мерцедес. И аз седа на сухо. Седя и мечтая да съм на лагер със всичките ми съученички. Дето нема пари, мп-3 плеари, колела и мерцедеси. Тя ме гледа какъв съм и тва и харесва. И да не се чудя с кви пари да я изкарам на кръчма и дискотека. И работя ся. И къв е смисъла като не мога да си позволя нищо. Пък всички за това работят - да преживяват някак си. Които иска да има нещо бачка по-яко. Ама фаида като нямаш време да му се насладиш. Така че моля господа и дами не ми викаите колко е кофти комунизма и Тато. Оставете ми тая илиюзия поне, да си мечтая на воля че съм живял тогава.......

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази тема май има връзка с "10-те най". Гледам и по други форуми я има и предаването беше в нея насока.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Плюсовете бяха че всички са равни,минусите че някои са по-равни от другите.

Че това е един от големите минуси, обезсмисля каквото и да е усъвършенстване след като реално не печелиш нищо а продължаваш да си равен като всеки тъпак - ебати стимулиращото

Човекът имаше предвид, че не му е било толкова лошо. За да направим разликата е необходимо да сме живели част от съзнателния си живот и в двата периода. Ако попитате родителите си и ако те са достатъчно честни с вас - ще ви отговорят че него време им липсва и го предпочитат пред настоящето. /не всички, но повечето/

Сега го даваме за ЕС, тогава - за СССР. ;)

С това съм съгласна - разликата е почти никаква. Публикувано изображение

Така или иначе това е част от Нашата си история и не бива да бъде зачеркната, заради това, че не се нрави някому. А кое е по-доброто - времето ще покаже. :)

Изобщо може ли да се сравнява ЕС със СССР. Че какво по-хубаво от обединение, от къде това желание да сме разединени - все някой да не ни преебе - ми че ние най-много сме се еб*ли през годините. Представяте ли си какво щеше да е САЩ ако тези 50 щата бяха 50 държави?

Редактирано от voxy (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо може ли да се сравнява ЕС със СССР. Че какво по-хубаво от обединение, от къде това желание да сме разединени - все някой да не ни преебе - ми че ние най-много сме се еб*ли през годините. Представяте ли си какво щеше да е САЩ ако тези 50 щата бяха 50 държави?

Не става и дума за разединение. Ние сме достатъчно малка държавица, за да не бъдем част от нещо голямо. А това голямо нещо дали ще е ЕС или СССР, или каквото ви хрумне, мене хич не ме боли...

Основната идея е да сме част от онова, в което НИЕ ще живеем по-добре - по-щастливи, по-спокойни, по-пълноценни...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не става и дума за разединение. Ние сме достатъчно малка държавица, за да не бъдем част от нещо голямо. А това голямо нещо дали ще е ЕС или СССР, или каквото ви хрумне, мене хич не ме боли...

Основната идея е да сме част от онова, в което НИЕ ще живеем по-добре - по-щастливи, по-спокойни, по-пълноценни...

Страхотно, да сме част от нещо където гювеча е най-голям за НАС и когато не е да не сме част. А това ние не може ли да е Европа или задълително трябва да е българите, заради егоизма.

За европееца ние сме бреме, не заради друго ами защото сме доста по-назад в икономическото си развитие, и въпреки това е разбрал че трябва да сме обединени, ако мислеше по начина горе забрави някой да ни иска. За да разглеждаш СССР и ЕС като еднакви неща трябва да не правиш разлика между - - равноправие и подчиние???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За европееца ние сме бреме, не заради друго ами защото сме доста по-назад в икономическото си развитие, и въпреки това е разбрал че трябва да сме обединени, ако мислеше по начина горе забрави някой да ни иска.

Я погледни какво пише тук http://standartnews.com/bg/article.php?d=2...;article=159883

После пак може да си говорим за невиждания алтруизъм заливащ ЕС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно, да сме част от нещо където гювеча е най-голям за НАС и когато не е да не сме част. А това ние не може ли да е Европа или задълително трябва да е българите, заради егоизма.

За европееца ние сме бреме, не заради друго ами защото сме доста по-назад в икономическото си развитие, и въпреки това е разбрал че трябва да сме обединени, ако мислеше по начина горе забрави някой да ни иска. За да разглеждаш СССР и ЕС като еднакви неща трябва да не правиш разлика между - - равноправие и подчиние???

Първо защо асоциираш един по-щастлив, по-спокоен и по-пълноценен живот непременно с някакъв гювеч? Публикувано изображение

Второ това "НИЕ" за мен означава преди всичко "Ние - българите", и след това вече може да ме интересува Европа.

Не се ли сещаш, че ние сме нужни на ЕС точно толкова, колкото и той на Нас.

И влизането ни в ЕС няма да ни подчини по някакъв начин... Това ли се опитваш да кажеш? ;)

И между другото темата е за бай Тошо. Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо защо асоциираш един по-щастлив, по-спокоен и по-пълноценен живот непременно с някакъв гювеч? Публикувано изображение

Второ това "НИЕ" за мен означава преди всичко "Ние - българите", и след това вече може да ме интересува Европа.

И какво е това тогава, нещо не хващам те щастието, спокойствието не ги раздават като кебапчетата. Също когато при съседа не е спокойно въпрос на време е и при нас да стане неспокойно. Я си спомни коя е била причината да паднем под турско робство - точно защото всички са си казвали абе какво ме дреме за съседа при него гори.

Не се ли сещаш, че ние сме нужни на ЕС точно толкова, колкото и той на Нас.

Не! ЕС е достатъчно голямо обединение че да може и без нас, но ние не можем без него.

И влизането ни в ЕС няма да ни подчини по някакъв начин... Това ли се опитваш да кажеш? :clap:

Равноправие е за ЕС, подчинение за СССР - тъй като ми се струва че не ги различаваш, ако греша ОК но ги използваш като взаимозаменяеми а са съвсем различни неща

И между другото темата е за бай Тошо. Публикувано изображение

Е това не пречи, той е бил виден европеец Публикувано изображение
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Равноправие е за ЕС, подчинение за СССР - тъй като ми се струва че не ги различаваш, ако греша ОК но ги използваш като взаимозаменяеми а са съвсем различни неща

Различни са, ОК. Но ролята на България и в двете беше и ще е една и съща.

И така като гледам, отдавна, отдавна сме подчинени - с новите наредби, закони и изисквания по европейски. Лошо няма, ще си ги спазваме, но ми се ще и стандарта ни на живот да е на тяхното ниво.

Едно от най-големите ми желания е ЕС наистина да оправдае очакванията Ви. :ph34r:

Спирам. Край. :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И какво е това тогава, нещо не хващам те щастието, спокойствието не ги раздават като кебапчетата. Също когато при съседа не е спокойно въпрос на време е и при нас да стане неспокойно. Я си спомни коя е била причината да паднем под турско робство - точно защото всички са си казвали абе какво ме дреме за съседа при него гори.

Не! ЕС е достатъчно голямо обединение че да може и без нас, но ние не можем без него.

Е това не пречи, той е бил виден европеец Публикувано изображение

Тъй както гледам и чета, май се оказва, че вие не различавате много неща.

И друго: Темата е за "Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо"

А за ЕС или Русия - все ще сме подчинени - икономически! Нямаме тяхната мощ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тъй както гледам и чета, май се оказва, че вие не различавате много неща.

Пример? за какво/кое по-точно говориш защото не се разбира, прекалено общо го казваш.

Едно от най-големите ми желания е ЕС наистина да оправдае очакванията Ви. :ph34r:

Поне моите не са че ще потече мед и масло, и дори не са свързани с по-добър живот а само за среда в която НИЕ ще можем да се развием
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...