Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Щурци на прах в храните !

_Aumi_

Препоръчан отговор

току-що, АСПЕКТ написа:

Ти знаеш ли водата в тръбите, какви мизерии има. Дори в някои страни не я пият, до такава степен е мръсна и става само за готвене или миене. Примерно в Турция. Ядки, семки, както почти във всички храни има

Mineral oil hydrocarbons | EFSA (europa.eu)

Така е. Но и богатите ако не пият, поне готвят и се къпят със същата вода. Така че, не се вживявай толкова. Използвай я само за готвене. След термична обработка, вредните химикали, не оказват такова вредно действие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Минерални масла в храната - опасно или не Kamelur® (koshachek.com)

току-що, _Aumi_ написа:

Така е. Но и богатите ако не пият, поне готвят и се къпят със същата вода. Така че, не се вживявай толкова. Използвай я само за готвене. След термична обработка, вредните химикали, не оказват такова вредно действие.

Не е вярно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Не е вярно.

Щом още си жив, значи е вярно! 😁

преди 25 минути, АСПЕКТ написа:

Минерални масла в храната - опасно или не Kamelur® (koshachek.com)

Цитат

Сухите храни, които имат голяма повърхност и дълъг срок на годност, са особено податливи на поглъщането на MKW. Това са напр. Ориз, овесени ядки, грис или тестени изделия. 3 Компонентите на минерално масло обаче вече са открити в различни печени изделия и в пудинг и десертни смеси. 2

Колко силно е замърсена дадена храна с MKW, не се определя само от съдържанието на минерални масла в опаковката, но и от продължителността на нейното съхранение. Продуктите, които се съхраняват дълго време, имат по-високо съдържание на MKW от храните, които са съхранявани само за кратко време.

Затова е добре зърнените храни, бобовите, ядките и семената, да се накисват предварително за няколко часа преди да се използват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, _Aumi_ написа:

Вие бихте ли си купували храни в които се влагат като съставки смлени насекоми?

ти ако знаеш какви неща се слагат  в храните  никога няма да си купиш

особено във веганските храни

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като нашите от Възраждане казаха - традициите на нашия народ са да похапваме прасенца и агънца. Други народи може да предпочитат змии и жаби. Тяхна си работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз нещо такова никога не бих ял, но за всеки влак си има пътници и затова ще си доям хлебарките докато не са истинали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, Banesc написа:

ти ако знаеш какви неща се слагат  в храните  никога няма да си купиш

особено във веганските храни

Не купувам готови храни и полуфабрикати.

Купувам цели непреработени ядки, бобови, семена, зърнени, плодове и зеленчуци. В тях няма нито опашки, нито копита, нито щурци или червеи на прах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Беър Грилс колко е ял, ял и без да ги прави на брашно. Дори слонски изпражнения. :D (Макар сам да си е признавал, че после са го тъпкали с антибиотици, а и често по време на предаванията го хващаше рядкото щастие, мисля че епизода в Турция).

Аз лично не бих ял, но кой ли ще ме пита сигурно след време. От доста време ни подготвят за подобен сценарий. Още преди време бяха показали филми за яденето на мравки (по Дискавъри или някой от подобните канали).

Пък и колко ли други гадории сме изяли без да знаем. Колбасите са си цяла Mенделеева таблица, а чат-пат макар аз лично да знам това ми се прияждат и си взимам.

https://webcafe.bg/obshtestvo/shte-ni-prinudi-li-evropeyskiyat-sayuz-da-yadem-nasekomi-i-to-bez-da-znaem.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, _Aumi_ написа:

Не купувам готови храни и полуфабрикати.

Купувам цели непреработени ядки, бобови, семена, зърнени, плодове и зеленчуци. 

И защо си мислиш, че няма буболечки в тях?

Ако имаш микроскоп, откъсни едно малко парченце от маруля или зеле или нещо друго и го разгледай! Колкото и да не ти се ще, покрито е със гадинки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

И защо си мислиш, че няма буболечки в тях?

Ако имаш микроскоп, откъсни едно малко парченце от маруля или зеле или нещо друго и го разгледай! Колкото и да не ти се ще, покрито е със гадинки.

Задължително, преди употреба, ги накисвам за няколко часа, както казах.:D 

За по-ясно виж тук:

https://www.zdravei.org/nuts-and-seeds/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, petie1 написа:

А уж се бараш за много умен. То и сега на етикета пише месо ма вътре овкусители рога копита и хартия пише мляко вътре вода и разни химии

Задължиха ги да информират гражданите за съдържание на "имитиращи продукти", т.е. дори "месо" за вегъни има, мъ билото то и без грам от животински произход. :) -> В тоя случай имат проблем тези които не могат да четат, но те пъ не се срамят да питат продавач-консултанта, а ако ги излъже, то знаят и как да правят скандал и леееей да не си около тях га изпаднат в истерия която могат да формират в следствие на гласовите им способности ... :) По-умните млади одят со слушалки и си слушат неща от Ютубътъ и не им дреме, че някви мътни субекти размахват некви си крайници ... :) = По-лесно се не вижда, а за слуха си има презървътиеее. :) Къ една реклама ... а "останалото не ме ... интересе!!!" :)  

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Аз съм веган.

ОК. Не е проблем, че си от изкуствените човеци. 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

п.п. Нормално е след като имаш някаква алергия да избягваш определена храна. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, _Aumi_ написа:

За по-ясно виж тук:

Каквото и да ги правиш, няма как да премахнеш това което е върху тях.

atu1tha6c0.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз по принцип съм си послушно прасенце и си похапвам всичо. Само където необичам телешко и овче също и не много свинско ама от време на време си го хапвам пържолките де. Сега се сетих с един приятел какво направихме преди, време беше, някъде преди 4 години едно топло лято жега голяма и се чудим ли чудим какво да правим. И тоя моя приятел вика ай да си направим скара и аз му викам еми хубаво ама аз мисля преди скарата да хапна нещо блажно. Ама ем ми се яде блажно ем ме мързи да ида до нас да хапна и викам на тоя моя приятел абе я иди ти вземи бира а аз ще ида забързо да взема някоя мръвка и оризец ем ще си направим скаричка ем ще има и оризец с мръвка. И тоя моя приятел се съгласи щото и той като мен послушно прасенце и неотказва. Отидох аз до магазина да взема някоя мръвка за ориза гледам, бутчетата гледам, и се чудя кое да взема, те едни смешни безобразни бутчета мани мани и накрая избрах едно що годе на вид добре бутче. Отивам при моя приятел нагласихме фурната да загрява накиснах оризеца в вода измих бутчето сложихме тавата в фурната отворих си аз една бира докато чакам фурната ама тая жега пече ли пече. И аз си глътнах бирата за няма и 5 минути и айде още една си отворих и тоя моя приятел и той си отвори биричка. И както седим и правим мохабет а абе нещо замириса на изгоряло и викам това само някой е запалил нещо. Гледаме ослушваме се откъде иде тая миризма ъъъъъъ. И по едно време отиваме да видим фурната а маму стара ориза изгорял и мръвката една черна и нестава да се яде. И тоя моя приятел имаше един пудел ама почина хайванина и вика Владо сега вместо да хвърляме яденето, ще направим, друг,о какво бе ами как какво ние си имаме пържоли за скарата ще нахраним песа поне да е сит и той да замаже. И айде изсипахме ориза с мръвката на кучето то па и то гладно все едно никога не е виждало ядене взе че омете всичко. И както си стоим и си пием бирата тоя моя приятел вика абе я да направим нещо друго и аз какво се сети бе. Ами ще пострижем кучето олеле хванахме кучето и понеже при мен се гали много оня вика аз ще го държа ти му направи прическата. И аз ами добре извади машинката за постригване моя приятел държи кучето и като го подбарах с машинката за няма и да 10 минути му свалихме перуката. Само на главата му оставихме един перчем като на петел изкъпахме за бързо кучето ама то без козина мале мале едно едвам живо все едно гледаш окастрена овца. Изсуихме го и онова щураво куче като побягна на вънка неможем да го хванем и само гледаме комшиите как се хилят и гледат кучето едно чудно. И след 2-3 часа си идва на моя приятел баща му и вика отдалече е сега ще ви трепя идиоти нелни как можахте така да направите с животинката. Голям цирк падна и сега като се сетя за тая щуротия така ме надува смях направо нямам думи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

Ай се .... к'во я плашиш, че без да знае поглъща микро-организми ... :) 

Докато дойде време да бъдат защитени правата и на микробите ... то ... хм ... отдавна ще сме в Космоса ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

atu1tha6c0.jpg

Ще ги гледам под микроскоп след 8 часово накисване! :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, _Aumi_ написа:

Ще ги гледам под микроскоп след 8 часово накисване! :lol6:

Приятен апетит и да ти е сладко! :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, ДзВяРа! написа:

Приятен апетит и да ти е сладко! :D

Благодаря, и на вас да ви са сладки и вкусни щурците! :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, _Aumi_ написа:

Благодаря, и на вас да ви са сладки и вкусни щурците! :D

И аз ви благодаря, всъщност аз не ям много често щурци, само веднъж седмично. Наблягам повече на пържените червеи и печените хлебарки! :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, _Aumi_ написа:

За по-ясно виж тук:

То и аз имам ултразвук и ги кисна на ултразвукова баня. Но кашу като го кисна, после няма никакъв вкус.

600 ml Ultraschall Reiniger Schmuck Brille Circuit Board Reinigung Maschine Intelligente Steuerung Ultraschall Reiniger Bad|Ultraschall-Reiniger| - AliExpress

AG643 БАНЯ УЛТРАЗВУКОВА ПЛАНА | Мултимедия | Официален архив на Merkandi - Merkandi B2B

преди 51 минути, ДзВяРа! написа:

И аз ви благодаря, всъщност аз не ям много често щурци, само веднъж седмично. Наблягам повече на пържените червеи и печените хлебарки! :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Banesc написа:

то за тва веганите имат газове и глисти

Ти колко вегана познаваш лично, та си сигурен в това което казваш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...