Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Референдума за запазване на българския лев

Гост

Да се запази ли българският лев  

50 гласували потребители

1. 1. Да се запази ли българският лев

• Да, да се запази
    • Не, нека се приеме еврото
    • все ми е тая
      0
    • нямам мнение

Препоръчан отговор

преди 1 час, Сър Пичук написа:

.....

Кои са основните аргументи които ще чуете в ползва на еврото и защо всички са несъстоятелни:

1. Кредитният рейтинг на страната ще се повиши. – В анализа на БНБ е ясно записано, че това ще бъде минимален еднократен ефект и кредитният рейтинг основно зависи от силата на икономиката ни.
  2. Ще влезем в клуба на богатите. – Богатите държави са били такива още преди влизането си в еврозоната. Няма нито една държава, която според статистиките на Евростат, да е станала по-богата с влизането си в еврозоната, което се потвърждава и от анализа на БНБ.
  3. Икономиката ни ще се развива по-бързо. – БНБ са записали в анализа си, че не може да се очаква влизането в еврозоната да има значим положителен ефект за българската икономика.
  4. Лихвите по кредитите ще паднат. – БНБ определят сегашните лихви по потребителски и ипотечни кредити, като исторически ниски и не очакват, че влизането в еврозоната ще има особен ефект върху тях.
  5. Ще спестим около 300 милиона лева разходи от превалутиране. – Тези разходи ще бъдат предимно спестени на банковия сектор, който е много вероятно да ги прехвърли като допълнителни разходи към крайните потребители, а печалбата да остави за себе си. Отделно, българските данъкоплатци ще трябва да платят милиарди по Европейските програми за стабилност като част от солидарната политика в еврозоната.
  6. Ще се интегрираме подълбоко в Европа и няма да останем в периферията. – Еврозоната е планирана на три скорости и България ще попадне в трета група. Има редица държави, които не са част от еврозоната и са икономически по-интегрирани от България.

7. Няма повече да фалираме, като 97ма или няма да имат възможност другарите да заграбят пак валутния резерв!

8. Ще заминат на вятъра доста откраднати и неизпрани левчета, то това е основния рев да се отложи всичко, да има време да "поизпереме, подкупваме и т.н" !

9. Другарите няма да могат пак да фалират някоя банка и да и заграбят активите!

10. Няма да се притесняваме , за информации, като от минала седмица за предоговаряне на курс на лева спрямо евро или отпадане на борда т.е. евентуално прелюдие на т.7 !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 499
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Предлагам зарядно устройство за повишаване на напрежението на другаря с недостига на волтове. Може да се ползва и за зареждане на акумулатора на таратайката. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Сър Пичук написа:

Ако имаше малко пипе - щеше вече да си се гръмнал с пушка за крокодили!!!

Опитах с една ама беше от живково време и ...засече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Филипов написа:

Финиширахме на 545000 подписа. Ще видим колко от тях ще признаят.

Най-вероятно николко.😂

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Филипов написа:

Финиширахме на 545000 подписа. Ще видим колко от тях ще признаят.

Аз се подписах, най-вече с идеята да съм на въпреки на Кокорчо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, IvanKirov написа:

Аз се подписах, най-вече с идеята да съм на въпреки на Кокорчо.

Нищо не бих им подписвал на тия. Ся ти имат данните за "списъците“.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, Гражданин написа:

Нищо не бих им подписвал на тия. Ся ти имат данните за "списъците“.

И кво от това? Нека се научат да слушат народа, и да имат едно наум. Кокорчо визирам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За тих ужас на всички подпиндосники събраните подписи вече са 590000! Референдум ще има и няма да стане тяхната!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Филипов написа:

За тих ужас на всички подпиндосники събраните подписи вече са 590000! Референдум ще има и няма да стане тяхната!

Събрали сте друг път!

преди 17 часа, IvanKirov написа:

И кво от това? Нека се научат да слушат народа, и да имат едно наум. Кокорчо визирам.

"Народа" не трябва да се слуша за важни неща, защото не знае какво е добро за него.

Пример, ако питаш децата дали искат да учат и се направи допитване до всички ученици, някои предмети току-виж отпаднат и представи си отпаднат предмети като математиката, биологията, химията... и останат в крайна сметка само физическо и час на класния (свободен час)?

Кво разбират бабугерите от политика и икономика? Следващото, което ще ги питат примерно дали искат да си присъединим Македония с военна сила, защото както каза @Toto2 в другата тема, трябвали ни точно две години, за да си направим мощна армия извън НАТО. Кво правим, ако бабугерите си кажат "еее, ме кък, момците заякна'а с тая казарма, айди да покажем какво можем!"  

преди 16 часа, Toto2 написа:

А излизане от нато ще отнеме година две и за това време се прави армия....

Вижда се, че копейките показват "много акъл" и за съжаление се множат. Ще я разсипят тази държава. За съжаление тези избори показаха колко гладък е пост комунистическия мозък на огромна част от населението ни. Евразийци по душа, най-важно им е прасето в обора и някакъв клозетник копейка да ги омайва с приказки за величие заедно с Русия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Филипов написа:

Нали знаеш че накря пак ще се стигне до НС, защото едва ли 1,5 млн. ще гласуват на референдума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, BANKATA написа:

Нали знаеш че накря пак ще се стигне до НС, защото едва ли 1,5 млн. ще гласуват на референдума.

Ще гласуват, както тия ЗА, така и тия ПРОТИВ еврото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, BANKATA написа:

Аз като съм "ПРОТИВ" защо да гласувам ?

Референдумът е както за тия ЗА, тъй и ПРОТИВ.

Трябва да се мобилизирате, да ни покажете, че искате евро, инак може и да го отменим за след 20 години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, IvanKirov написа:

Референдумът е както за тия ЗА, тъй и ПРОТИВ.

Трябва да се мобилизирате, да ни покажете, че искате евро, инак може и да го отменим за след 20 години.

Аз за глупави референдуми няма да си правя труда да гласувам.

Славчо не ме "накра" да гласувам където доводите му бяха доста основателни, та за тези глупоости ли да си правя труда?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, BANKATA написа:

Най-вероятно ще го обединят с местните избори. Дали ще си направиш труда да чукнеш хиксче, си е твое решение. Аз по-скоро се подписах, не с/у еврото, а да види Кокорчо, че понякога не е добре директно да върви срещу народа си. Като мине тоя референдум - ще си имат едно наум, занапред.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, BANKATA написа:

Славчо не ме "накра" да гласувам където доводите му бяха доста основателни, та за тези глупоости ли да си правя труда?

Направи си ти референдум. Събирай подписи. Щом на Славчо не те "накра" да гласуваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, IvanKirov написа:

Най-вероятно ще го обединят с местните избори. Дали ще си направиш труда да чукнеш хиксче, си е твое решение. Аз по-скоро се подписах, не с/у еврото, а да види Кокорчо, че понякога не е добре директно да върви срещу народа си. Като мине тоя референдум - ще си имат едно наум, занапред.

Като мине тоя референдум оня гнусяр с тен от лъжи ще има още поводи да кряка и да омайва и другите останали евраийзици, че трябва революция и т.н.. Не отиват на добре нещата. Народът се оказа, че няма кой знае колко IQ. Като нищо ще го хипнотизира та да спретне и по един референдум после за НАТО и за ЕС да се излагаме пред целия свят. "Днес България реши да излезе от ЕС..." да видим даже къв валутен борд тогава ше има. Работодателите изчезват, ако излезем не от ЕС ми директно с изчезването на НАТО щото потенциално ставаме втора Украйна. Левчето ще стане 10 цента. Ма копейките ще ядат яко салам на трапеза и ще се поливат с алкохол и народни песни, гнусните менте патриоти с татуировки на революционери работещи по складовете ще пеят народни песни как са го начукали на айтитата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Гражданин написа:

Народа" не трябва да се слуша за важни неща, защото не знае какво е добро за него.

За теб знаем гражданко ти не знаеш къде се намираш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Гражданин написа:

"Народа" не трябва да се слуша за важни неща, защото не знае какво е добро за него.

Кой знае тогава?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Bubbles написа:

Кой знае тогава?

Държавата ни има достатъчно механизми за контрол и интелигентни хора. Само трябва да се спрат тъпите копейки, които си мислят, че знаят най-добре. Ако не беше София да гласува, тук щеше да е като в Беларус. Не казвам, че софиянци трябва задължително да управляват, но в настоящата обстановка май така е най-добре. Не случайно копейките не могат да си организират нито един протест с хора само от София. Все им трябват автобуси. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Гражданин написа:

Държавата ни има достатъчно механизми за контрол и интелигентни хора. Само трябва да се спрат тъпите копейки, които си мислят, че знаят най-добре. Ако не беше София да гласува, тук щеше да е като в Беларус. Не казвам, че софиянци трябва задължително да управляват, но в настоящата обстановка май така е най-добре. Не случайно копейките не могат да си организират нито един протест с хора само от София. Все им трябват автобуси. 

А, ти искаш тук в България да е Ню Орлиънс?

LGBT_MG_640x800_a993f486-7a5b-46ce-a4fb-

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...