Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По какъв начин "Кока - Кола" е вредна?

Anneliese

Препоръчан отговор

Моля, без спам.

Искам да Ви попитам от чисто научна и здравословна тема - по какъв начин "Кока - Кола" е вредна напитка? Не говоря само за захарта и газовете. По какъв начин вредят всеки един от нейните съставки? Какво влияние оказват те върху стомаха, червата, жлъчката и бъбреците? Има ли възможност да се измисли по - безвреден вариант на "Кока - Кола"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пиех по чаша на ден, една стандартна чаша на "Кока - Кола" е колкото побира малката бутилка. Знам, че не трябваше чак всеки ден, но от "Кока - Кола" дават страхотни награди в игрите си. Сега има такава за "Дисниленд Париж", трябват ми 45 кода, тъкмо щях да започна да събирам и сега това. Не знам откъде ще намеря 45 кода. А "Дисниленд" в Париж, както и самият Париж са ми мечта от малка. Последно играх с 1 код за червен пуф, но не печеля. Иначе в тази игра имам късмети винаги печеля по нещо, последно спечелих футболна топка и то точно от най - нелюбимото ми световно, което изобщо не гледах. Имам страшно много награди от "Кока - Кола" - чаши,  плюшени играчки, играчки за елха, шапка, кутия за лимитирана серия бутилки, подложки за чаши, ключодържател, прибори за хранене, черпак,  слушалки, а от единствения път, когато съм печелила в инстаграм игра (тяхна), спечелих раница.

Друго място, от което имам късмет, е "Милка", но хич не ми харесва, нашите я ядат, а аз регистрирам кодовете. Отттм имам шал, плюшени кравички, магнитна дъска, термос, одеяло, одеяло за пикник, купичка, пуф.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Състав на кола:

1. Захароза и подсладителят аспартил фенилаланин - драстично повишават нивата на кръвната захар, което влошава функционирането на храносмилателната система и насърчава наддаването на тегло.
  2. има стимулиращ ефект върху умствената и физическата активност, увеличава сърдечната честота. Насърчава елиминирането на калций, цинк, магнезий, натрий и вода от тялото.
  3. Фосфорната киселина е неорганично съединение, което води до извличане на калций и натрупване на сол в органите на пикочните пътища.
  4. Амино -фенилпропионова киселина - принадлежи към класа на ароматните аминокиселини. Нарушава работата на централната нервна система; води до депресия, нервни сривове и импулсивност.
  5. Метил хидроксидът е опасен етер, който влошава състоянието на кръвоносните съдове и сърцето.
  6. Натриев бензоат - сол на бензоена киселина, провокира възпалителни кожни заболявания.
  7. Сукралозата е интензивен подсладител, който може да причини алергии и имуносупресия.
  8. Натриевият цикламат е химически подсладител със силни канцерогенни свойства.

Колата влияе върху функционирането на нервната, двигателната и пикочната система. Причинява хронично чернодробно и бъбречно заболяване. Има ли полза от Coca-Cola?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, ostavime написа:

Това го знам, и по " Viasat History" го показаха. Аз се чудя дали "Кока - Кола" - та уврежда по някакъв начин червата и бъбреците, дали допринася за камъни в бъбреците и дали води до преплитане на червата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дрееми за колата и пепсито. Не ме кефят. Човек, който е пил алтай и е оцелял, е над тия неща. В смисъл, постигнал е просветление, строшил е оковите на ума си, демек освободил го е (при някои се е получило твърде буквално) и е достигнал... ае, ако не нирвана, то поне некъф базов лагер по склоновете и!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето какво се случва в рамките на 60 минути, след като изпиете кутия Coca-Cola...          Пиене на кока-кола              

60 минути злоупотреба:

През първите 10 минути от пиенето на кока-кола в тялото влизат 10 чаени лъжички захар. Това е 100 процента от препоръчителния дневен прием на човек . Човек може да понесе само изключителната сладост, защото разлагащата зъбите фосфорна киселина компенсира сладостта.

След като изминат 20 минути, кръвната захар се покачва, което води до изблик на инсулин. Тъй като фруктозата се разраства и остава неусвоена, черният дроб преминава в извънреден труд, привличайки захарните молекули и превръщайки ги в лоши мазнини.

Докато изтекат 40 минути, усвояването на кофеина достига максимум. Кръвното налягане на човек се повишава и зениците му се разширяват. Това стимулира черния дроб да изхвърли повече захар в кръвта. В резултат на това аденозиновите рецептори на мозъка се блокират, което кара човека да се чувства буден.

Пет минути по-късно производството на допамин се повишава в мозъка, давайки на човека чувство на удоволствие, което го пристрастява да иска повече.

След час фосфорната киселина, която си е проправила път през системата, е изтеглила жизненоважни хранителни вещества от тялото. Калцият, магнезият и цинкът се свързват с фосфорната киселина в долната част на червата.

След това калций, магнезий, цинк, електролити и вода се отделят от тялото и се губят. Кока - колата не само е пристрастила мозъка към своето проклятие, но също така е причинила образуването на лоши мазнини, скокове на кръвната захар, промени в кръвното налягане, дехидратация и загуба на хранителни вещества за изграждане на костите!

Когато часът достигне кулминацията си, човек започва да страда от захарен срив. Настъпват раздразнителност и умора. Костите са ограбени от жизненоважни хранителни вещества и системата остава дехидратирана.

Това са 60 минути злоупотреба и това се случва с всяка кутия  ...   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Anneliese написа:

Моля, без спам.

Искам да Ви попитам от чисто научна и здравословна тема - по какъв начин "Кока - Кола" е вредна напитка? Не говоря само за захарта и газовете. По какъв начин вредят всеки един от нейните съставки? Какво влияние оказват те върху стомаха, червата, жлъчката и бъбреците? Има ли възможност да се измисли по - безвреден вариант на "Кока - Кола"?

Зависи от количеството. Ако прекаляваш с консумацията, ще нанесе вреди. Ако не прекаляваш с консумацията, ще нанесе по-малко вреди.

Следните 3 проучвания обясняват дали дали Кока-Кола е вредна:

https://www.webmd.com/diet/drinking-cola-good-for-you

https://www.medicalnewstoday.com/articles/297600

https://msdh.ms.gov/msdhsite/_static/43,2809,151,816.html

Ако нямаш генетична предразположеност към диабет, малко вероятно е Кока-Кола да ти причини диабет.

Прекаляването със захарта води до пристрастяване, висок холестерол, кръвно, наднормено тегло и риск от диабет и заболявания на сърцето.

Аз лично не пия Кока-Коло, защото води и до разграждане на емайла на зъбите. Не ме е страх толкова от диабета, колкото да остана без зъби. Използвам алтернативи на Кока-Кола, които са по-малков вредни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прочети етикета на бутилката и си помисли дали химиите описани там са много полезни?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш за развиване ръждясал болт и нямаш под ръка WD40 може да използваш кока-кола за целта, става и за отпушване на тоалетната и за други подобни приложения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, ined написа:

става и за отпушване на тоалетната и за други подобни приложения.

Викаш, ако има нещо за отпушване ,да пие кока кола.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Аз лично не пия Кока-Коло, защото води и до разграждане на емайла на зъбите.

кока-коло-то може и със сламка да се пие ама откъде такива съвременни изобретения при вас у Кремъл? :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Anneliese написа:

Аз пиех по чаша на ден, една стандартна чаша на "Кока - Кола" е колкото побира малката бутилка. Знам, че не трябваше чак всеки ден, но от "Кока - Кола" дават страхотни награди в игрите си. Сега има такава за "Дисниленд Париж", трябват ми 45 кода, тъкмо щях да започна да събирам и сега това. Не знам откъде ще намеря 45 кода. А "Дисниленд" в Париж, както и самият Париж са ми мечта от малка. Последно играх с 1 код за червен пуф, но не печеля. Иначе в тази игра имам късмети винаги печеля по нещо, последно спечелих футболна топка и то точно от най - нелюбимото ми световно, което изобщо не гледах. Имам страшно много награди от "Кока - Кола" - чаши,  плюшени играчки, играчки за елха, шапка, кутия за лимитирана серия бутилки, подложки за чаши, ключодържател, прибори за хранене, черпак,  слушалки, а от единствения път, когато съм печелила в инстаграм игра (тяхна), спечелих раница.

Друго място, от което имам късмет, е "Милка", но хич не ми харесва, нашите я ядат, а аз регистрирам кодовете. Отттм имам шал, плюшени кравички, магнитна дъска, термос, одеяло, одеяло за пикник, купичка, пуф.

Баш сега в Парж ич ти не тряя да ходиш, чакай да се разбереме с Макарон за пенсиите па тогава.

Колкото до кока колата, като имаш на предвид че е добро средство за почистване на ръжда, сама може да се сетиш колко е "полезна" и "безопасна".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Anneliese написа:

Моля, без спам.

След 35 години живот, 20 години наливане по 1 литър кола на ден, русофилката от Берковица се зачуди, колко е вредна колата. Продукт на САЩ, която тя върл противник.

Изобщо защо пиеш продукти от САЩ? На врага продуктите? Сигурно, по същата причина, която празнуваш и Хелоуин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

аз викам да не ядем, щот храната е вредна
тъй де, ади един пример
https://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/27485-hrani-i-napitki-koito-sadarzhat-arsen/

яште кифтаци и пръджоли и пийте кока кола и не се плашете

преди 3 часа, Димитър 59 написа:

През първите 10 минути от пиенето на кока-кола в тялото влизат 10 чаени лъжички захар.

само като прочетох това и си викам, ади на дръти години пишката стана, ама се оказа невярно
някак не звучи достоверно 250 грама течност +50 грама захар
5 грама е чаена лъжичка
конкуренцията какви ли не неща може да измисли за да печели

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, овню написа:

някак не звучи достоверно 250 грама течност +50 грама захар
5 грама е чаена лъжичка
конкуренцията какви ли не неща може да измисли за да печели

Тенекийките са по 330 мл. ,а чаените лъжички са различни големини. Все пак захарта в кока колата,всеки знае,че е в повечко...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Димитър 59 написа:

системата остава дехидратирана

В една друга тема беше писала, че пие съвсем малко вода, та може и това да е оказало влияние.

Има и кока-кола без захар.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, ncl написа:

Има и кока-кола без захар.

и малко реклама в темата
https://www.coca-cola.bg/nashite-marki/coca-cola/coca-cola-bez-zahar

пп
и водата е вредна

https://www.edna.bg/zdravoslovno/kakvo-e-vodno-natraviane-i-zashto-ne-triabva-da-zabraviame-solta-prez-liatoto-4653703

те затва викат че ръждясвали червата
горкият аз, колко съм нещастен

Редактирано от овню (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, овню написа:

и малко реклама в темата
https://www.coca-cola.bg/nashite-marki/coca-cola/coca-cola-bez-zahar

пп
и водата е вредна

https://www.edna.bg/zdravoslovno/kakvo-e-vodno-natraviane-i-zashto-ne-triabva-da-zabraviame-solta-prez-liatoto-4653703

те затва викат че ръждясвали червата
горкият аз, колко съм нещастен

Те аз за това пия три месеца само вода и така ми ръждясват червата. За да премахна ръждата, пия 3 години кола и така ги редувам, вода, кола. А казват вредно било, вредно па колко да е вредно? Оказва се, че въздуха който дишаме е по-вреден от колата а водата и тя е някъде там между вредните. Хляба и той бил вреден, салама също!

Сетих се, ах ти умнико, за тва ли само кифтета и кренвриш ядеш? Хитър си ти, ние се смеем а ти се храниш здравословно, не си казал само какво пиеш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе вредна...колко да е вредна? Имам приятел, който пие на ден (всеки ден, в последните около 10 години) по 2 литра (кола или пепси, каквото има под ръка). Пък като го гледам си е жив, не се е разболял още от някоя гадна болест и въобще си е ок. Е, мъчи го депресията, ама тя е от преди периода с колата, та не мисля че тя е причинител.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, но аз имам газове, казват, че е от кока - колата. Също така имам дебелочревни бримки, киста в десния бъбрек и цистит. И двустранна нефролитиаза. Всичко това звучи като смъртна присъда. Също така вече не мога изобщо да се изхождам, та се налага да ползвам мини- клизма, менюто ми е бедно, защото вече нямам зъби. Рядко излизам н разходка, сега пък с тоя здравословен проблем пък - съвсем. Като излязохме предния път с мама на разходка, всичко ми беше добре, докато не ме заболя корема горе вдясно и отстрани.

Поне кафето не ми е забранено. Обаче вече може само по веднъж на ден, а не два пъти на ден.:(

Вече ще гледам тъжно хората, насядали в заведенията.:(

Толкова ли не може да се измисли безвредна "Кока - Кола"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...